! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Judikatúra vo veciah spoluvlastníctva manželov


Publikácia je zameraná na na aktuálnu judikatúru slovenských aj českých súdov vo veciach bezpodielového spoluvlastníctva manželov. Z dôvodu zmien v príslušnej českej právnej úprave, publikácia obsahuje len tie rozhodnutia českých súdov, ktoré môžu byť použiteľné pre súčasnú slovenskú právnu úpravu. Publikácia je prehľadne štrukturovaná a čitateľ tu nájde okrem iného aj judikáty týkajúce sa pomerne aktuálnych problémov vyporiadania obchodného podielu nadobudnutého jedným z manželov za trvania manželstva z majetku patriaceho do bezpodielového spoluvlastníctva manželov, podniku ako predmetu bezpodielového spoluvlastníctva manželov, vyporiadania leasingu, darovania majetku deťom bezpodielových spoluvlastníkov, zrušenia bezpodielového spoluvlastníctva súdom z dôvodu podnikateľskej činnosti jedného z manželov, a pod. Slovenský text
Vypredané
15,20 € 16,00 €

Latinské právnické výrazy a výroky


Praktická príručka obsahuje množstvo nielen právnických výrazov, tradovaných právnych regulí, definícií a výrokov, ale aj mnohé aforizmy, príslovia a výroky z neprávnických latinských prameňov. Mnohé z nich sa používajú v preklade aj v súčasnosti, neraz nie presne, resp. nesprávne. Preto možno očakávať, že publikácia zaujme mladých právnikov, historikov, politikov, podnikateľov, novinárov a iných, ktorí sa stretávajú s poznatkami, myšlienkami a výrazmi pochádzajúcimi z antického obdobia.
Vypredané
2,09 € 2,20 €

Z rozhodovací činnosti katastrálního úřadu a soudu ve věcech vkladu práva k nemovitostem


Předkládaná příručka navazuje na první vydání publikace, které pod názvem "Z rozhodovací činnosti katastrálního úřadu" vyšlo v roce 2002. Autoři nyní s ohledem na změny právních předpisů týkajících se nemovitostí nově rozšiřují příklady podánía rozho dnutí i o oblast tzv. soudního vkladového řízení, a zaměřují se na řešení dalších právních otázek, které souvisejí s materií věcných práv k nemovitostem.
Vypredané
25,46 € 26,80 €

Zákoník práce s judikaturou


Publikace zahrnuje aktuální text zákoníku práce a především ucelený soubor starší i nejnovější judikatury vyšších soudů k jeho jednotlivým paragrafům. Díky spojení zákonného textu a jeho interpretace soudy je tak praktickou pomůckou nejen pro právníky, ale též pro odpovědné zaměstnance personálních oddělení, vedoucí zaměstnance, členy odborových organizací apod.
Vypredané
13,30 € 14,00 €

Ochrana práv maloletých v civilnom procese


Ochrane maloletého sa v oblasti práva venuje osobitná pozornosť, a to nielen na národnej úrovni, či už v hmotnoprávnej alebo procesnoprávnej, ale aj na úrovni medzinárodnej. Svedčí o tom viacero dohovorv, z ktorých má dominantné postavenie Dohovor o právach dieťaťa. Dôvodom je skutočnosť, že maloleté dieťa je pri ochrane svojich práv odkázané spravidla iba na iné osoby.
Vypredané
11,40 € 12,00 €

Obchodní zákoník


Třinácté vydání tohoto úspěšného díla navazuje na vydání předchozí a rozšiřuje výklad především v oblasti práva obchodních společností, v jejichž úpravě došlo v minulém roce k několika velmi významným změnám, zejména v návaznosti na změny v příslušných předpisech Evropské unie. V této souvislosti je třeba upozornit především na změny týkající se oceňování vkladů do obchodních společností a finanční asistence, na novinky v úpravě svolávání valných hromad akciových společností a účasti na nich a na změny v úpravě některých práv akcionářů. Opomenout nelze ani úpravu nového orgánu, který jsou povinny zřizovat některé obchodní korporace – výboru pro audit. Komentář bere v úvahu i významné novelizace týkající se souvisejících předpisů – v tom směru je třeba poukázat zejména na novely zákona o podnikání na kapitálovém trhu a rovněž na novelu zákona o platebním styku, která přinesla významnou změnu koncepce právní úpravy smlouvy o běžném účtu a smlouvy o vkladovém účtu. Komu je kniha určena ?
Vypredané
133,95 € 141,00 €

Trestné právo procesné 2010


Učebnica trestného práva procesného vypracovaná autorským kolektívom pod vedením prof. JUDr. Jaroslava Ivora, CSc., obsahuje ucelený systém poznatkov z trestného práva procesného. Reaguje na zmeny v trestnom práve procesnom, ktoré vznikli schválením nového Trestného poriadku a tiež na zmeny v súvislosti s členstvom Slovenskej republiky v Európskej únii. V učebnici sú rozpracované nové základné zásady trestného konania ako vyplývajú z novoprijatej právnej úpravy, postavenie subjektov trestného konania, nové trendy pri zaisťovacích úkonoch, novozavedené prvky zrýchlenia a zefektívnenia trestného konania, priebeh konania na súde s kontradiktórnymi prvkami, odklony v trestnom konaní, nový systém opravných prostriedkov. V súvislosti s trendmi zosúlaďovania trestného konania sú v učebnici načrtnuté základné charakteristické črty kontinentálneho a anglo-amerického trestného konania. Učebnica je určená najmä študentom, všetkým tým, ktorí majú záujem o získavanie teoretických poznatkov z trestného práva, ako aj právnikom v aplikačnej praxi.
Vypredané
35,15 € 37,00 €

Základy občianskeho procesného práva 4. vydanie


Publikácia Základy občianskeho procesného práva od profesora občianskeho práva a generálneho advokáta Súdneho dvora ES v Luxemburgu Jána Mazáka je učebným textom, je učebným textom, ktorý zohľadňuje viaceré významné skutočnosti. Predovšetkým je to vstup Slovenskej republiky do Európskej únie, ktorý v súlade s čl. 7 ods. 2 Ústavy Slovenskej republiky znamenal, že občianskoprávne súdy musia používať nielen slovenský právny poriadok, ale aj právne záväzné akty Európskych spoločenstiev a Európskej únie, ktoré majú prednosť pred zákonmi. Učebnica na viacerých miestach reaguje na túto podstatnú zmenu pri používaní práva občianskoprávnymi súdmi. Ďalej sa učebnica teoreticky vyrovnáva s novelizáciami Občianskeho súdneho poriadku, ku ktorým došlo od prvého vydania učebnice. Tieto zmeny a doplnenie výrazne ovplyvnili viaceré inštitúty občianskeho procesného práva. Najviac sa týkali správneho súdnictva a osobitných druhov verejného súdnictva. Správne súdnictvo sa v súlade s požiadavkami čl. 6 ods. 1 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd stalo súdnictvom s plnou jurisdikciou. Napokon druhé vydanie učebnice v rozsahu potrebnom na výučbu zohľadňuje aj vývoj najnovšej judikatúry súdov Slovenskej republiky vrátane Ústavného súdu Slovenskej republiky. Publikácia je určená nielen študentom právnických fakúlt, ale aj právnym čakateľom v každej právnickej profesii, funkčne mladým sudcom, prokurátorom, advokátom a napokon každému, kto sa zaujíma o občianske procesné právo a jeho pôsobenie v právnej praxi.
Vypredané
40,85 € 43,00 €

Vzory smluv a podání + CD


Vzory smluv a podání • ve věcech práva občanského, autorského, pracovního, obchodního, rodinného, stavebního, finančního a evropského • v řízení občanském soudním, trestním, soudním správním, notářském a správním (včetně katastru) a u Evropského soudu pro lidská práva Publikace přináší aktualizované vzory smluv a podání ve věcech soukromého i veřejného práva, práva mezinárodního a evropského, a v civilním, trestním i správním řízení. Jedenácté vydání reflektuje stav právní úpravy k 1. červnu 2007. Novinkou tohoto vydání jsou vzory vytvořené na základě nového zákoníku práce. Většina vzorů je doplněna stručnými vysvětlujícími poznámkami. Nedílnou součástí knihy je elektronická verze na CD, kde jsou texty uloženy ve formátu PDF a DOC. Příručka je doplněna rozsáhlým věcným rejstříkem.
Vypredané
66,88 € 70,40 €

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci v otázkách a odpovědích


Kniha je určena nejširšímu okruhu čtenářů z řad zaměstnavatelů i zaměstnanců, živnostníků, inspektorů bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Odpovědi na otázky zde najdou všichni ti, kteří dnes a denně přicházejí do styku s bezpečností a ochranou zdraví při práci, ať již z pozice zaměstnavatele nebo vedoucího zaměstnance, který se setkal s nějakým nedostatkem v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na svém pracovišti a má zájem o jeho odstranění. Publikace je doplněna stručným přehledem souvisejících předpisů.
Vypredané
11,21 € 11,80 €

Úplné znenia 21 2013


Podľa právneho stavu k 3.5.2013
Vypredané
3,23 € 3,40 €

Kurs trestního práva Trestní právo hmotné Zvláštní část


Předkládaná publikace zevrubně rozebírá materii zvláštní části trestního práva hmotného v návaznosti na nový trestní zákoník (zák. č. 40/2009 Sb.) a navazuje tak na učebnici trestního práva hmotného-obecnou část. Učebnice je přehledně rozdělena do třinácti hlav a úvodu, jednotlivé kapitoly sledují nové členění zvláštní části nového trestního zákona, a jsou zařazeny podle systému, který tvoří zvláštní část v zákoně č. 40/2009 Sb, počínajíc trestnými činy proti životu a zdraví až po trestné činy proti lidskosti, míru a válečné trestné činy. Úvod výkladu zahrnuje vždy velmi stručný historický, kriminologický a didaktický náhled na celou problematiku zvláštní části. Jednotlivé části se poté vnitřně člení na obecnější úvodní partii obsahující společné rysy příslušné skupiny trestných činů určených podle objektu, po které následuje rozbor jednotlivých skutkových podstat v pořadí, jak jsou určeny trestním zákonem. Učebnice obsahuje, vedle obecnějších teoretických otázek týkajících se samotné analýzy příslušných trestných činů a definice pojmů, se kterými skutkové podstaty pracují, i kritický výklad nové úpravy některých institutů trestního práva, které hodnotí nejen z hlediska teorie, ale i budoucí praxe.
Vypredané
26,79 € 28,20 €

Úplné znenia zákonov 22/2015 


Obchodný zákonník, Zákon o obchodnom registri, Zákon o konkurze a reštrukturalizácii (2015) podľa právneho stavu k 4.6.2015 (Úplne znenia zákonov 22/2015) Úplné znenie zákona č. 513/1991 Z. z. OBCHODNÝ ZÁKONNÍK Po zmene zákonom č. 87/2015 Z. z. Úplné znenie zákona č. 530/2003 Z. z.: O OBCHODNOM REGISTRI Po zmene zákonom č. 87/2015 Z. z. Úplné znenie zákona č. 7/2005 Z. z.: O KONKURZE A REŠTRUKTURALIZÁCII Po zmene zákonom č. 87/2015 Z. z. Základným zámerom zákona č. 87/2015 Z. z. je zamedziť poškodzovaniu veriteľov rámci konkurzného a reštrukturalizačného konania a posilnenia zodpovednosti za podnikanie. Na tento účel zákon zavádza register diskvalifikácií a prísne postihy pri odďaľovaní riešenia úpadku firmy. Ďalej zavádza opatrenia zamedzujúce tunelovaniu firiem a zavádza inštitút krízy obchodnej spoločnosti. Právna úprava má za cieľ stanoviť jasné pravidlá pre poskytovanie pôžičiek a úverov firmám, ktorým hrozí úpadok. V stave, kedy má firma nedostatok kapitálu, bude zakázané, aby si spoločníci vyplácali zisk, či uprednostňovali uspokojenie svojich pohľadávok a svojich veriteľov nechávali bez zaplatených faktúr. Tento proces bude viac pod súdnou kontrolou a súd bude môcť veľmi rýchlo napraviť prípadné pochybenie správcu pri popieraní pohľadávok veriteľov. Zamestnanci firmy budú môcť dosiahnuť vyhlásenie konkurzu na majetok firmy v prípade jej úpadku oveľa jednoduchšie.
Vypredané
9,88 € 10,40 €

Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci v malých a stredných podnikoch


Táto príručka je jedným z výstupov projektu "Európsky certifikát pre prípravu v BOZP pre malé a stredné podniky", ktorý bol podporený Európskou komisiou v rámci programu Celoživotného vzdelávania, podprogramu Leonardo da Vinci na Slovensku. Projek t realizovala firma AJS Management Slovakia s. r. o. v partnerstve s Hadwerkskammer v Trieri, Nemecko, Slovenskou živnostenskou komorou a Obchodnou komorou vo Vratsi, Bulharsko v rokoch 2007 - 2008.
Vypredané
14,63 € 15,40 €

Právní předpisy souvis.se zákonem o elekt.kom.


Publikace podrobně komentuje ustanovení zákona o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) a zákona o ochraně některých služeb v oblasti rozhlasového a televizního vysílán í a služeb informační společnosti a dále rozebírá vybrané části týkající se právní úpravy v oblasti provozování rozhlasového a televizního vysílání a stavebního zákona, které mají bezprostřední vztah k zákonu o elektronických komunikacích. Dále jsou zahrnuty právní předpisy ES vztahující se k problematice elektronických komunikací. Publikace navazuje a doplňuje komentář k zákonu o elektronických komunikacích, který vydalo nakladatelství Linde Praha v roce 2008. Publikaci využijí zejména podnikatelé v oblasti provozování rozhlasového a televizního vysílání a služeb informační společnosti, studenti, právníci, pracovníci státní správy a justice, odborná i laická veřejnost.
Vypredané
10,26 € 10,80 €

Obchodní zákoník - komentář I. a II. díl


Během posledních dvou let se řadou rozsáhlých novelizací významně proměnila oblast společenstevního práva a praxe pociťuje nutnost výkladu této nové problematiky, alespoň do doby, než bude dostatek příslušné judikatury. Autoři se domnívají, že praxe rozhodně uvítá publikaci nabízející výklad, který pomůže řešit problémy spojené s aplikací novelizovaných ustanovení. Tento cíl sledují i partie komentáře, mající čtenáři přiblížit pochopení novelizovaných institutů přímým srovnáním české a evropské úpravy, dále pasáže komentující některé instituty evropského práva, například evropské hospodářské zájmové sdružení, evropskou akciovou společnost a srovnání jejich současné úpravy v ČR. Připojen je i rozsáhlý výběr evropské judikatury. Přesah do obl asti evropského práva by měl patřit k největším přednostem tohoto komentáře.
Vypredané
103,55 € 109,00 €

Ochrana osobních údajů v aplikační praxi


Publikace, zaměřená na vybrané otázky ochrany osobních údajů, je orientována prakticky a klade si za cíl upozornit na některá úskalí, která mohou při zpracování osobních údajů nastat v denodenních situacích. Mimo jiné jsou popsány vybrané oblasti z činnosti obcí, kdy zpracování osobních údajů může narušit soukromí občanů, pozornost je věnována oblasti pracovně právních vztahů včetně možnosti monitorování činnosti pracovníků kamerovými a jinými systémy. Rozebrány jsou některé otázky ochrany osobních údajů při správě bytového a domovního fondu, v oblastech bankovnictví či zdravotnictví. Publikace samostatně analyzuje nakládání a využívání rodných čísel občanů v některých vybraných oblastech a také se věnuje zdánlivě okrajovým problémům ochrany a zpracování osobních údajů, jako je např. využívání a jiné zpracovávání osobních údajů při marketingu a nabízení obchodu a služeb, a to včetně monitoringu telefonních kontaktů, využívání osobních údajů při některých úkonech exekutorů a další. Uživatel zde najde také odkazy na judikaturu, která se popisovaných oblastí týká.
Vypredané
22,99 € 24,20 €

Autorský zákon - Komentář


Publikace představuje vědecký komentář k autorskému zákonu, který je dílem zásadního významu ve svém oboru. Obsaženy v něm jsou všechny dosavadní novely autorského zákona z roku 2000 a zohledněny praktické zkušenosti z jeho používání a výkladu. Ko mentář tematicky a částečně i obsahově navazuje na "šedý" komentář k předchozímu autorskému zákonu, který byl vydán v roce 1997. Pozornost je věnována nejen autorskému, ale též právním oborům souvisejícím. Každé komentované zákonné ustanovení obsahuj e odůvodněný závěr o jeho souladu s právem mezinárodním a rávem komunitárním. Český autorský zákon je tak plně chápán v kontextu práva mezinárodního a práva komunitárního. Komentářové dílo je navíc vybaveno podrobným soupisem souvisejících předpisů, technických norem, literatury a judikatury, včetně právních vět, z nichž některé jsou zveřejněny poprvé. Rozsáhlá pozornost je věnována též judikatuře Evropského soudního dvora. Vedle toho jsou zahrnuta i vybraná rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodář ské soutěže a Evropské komise, včetně právních vět. Reagováno je též na právní názory, které byly publikovány v dosavadní literatuře.
Vypredané
120,12 € 126,44 €

Obchodní zákonník


Edice zákony s judikaturou nakladatelství C.H. Beck je koncipována tak, aby maximálně vycházela vstříc potřebám právní praxe. Každá kniha přináší úplné a aktuální znění příslušného zákona a souvisejících předpisů. Zákonný text je doplněn zejména o vy branou klíčkovu judikaturu, jejímž prostřednictvím je podáván výklad jednotlivých ustanovení. Toto vydání obsahuje: - aktuální znění zákona, včetně novel z roku 2006 - aktuální znění souvisejících předpisů - výběr z literatury z oblasti obchodního práva - výběr z judikatury u jednotlivých ustanovení zákona
Vypredané
46,00 € 48,42 €


Právna literatúra poskytuje komplexný výber kníh a textov, ktoré sa zaoberajú zákonmi a ich právnymi aspektmi ako aj právnymi systémami. Táto literatúra je vhodná pre právnikov, študentov práva a všetkých záujemcov o legislatívne témy.

V literatúre z oblasti práva nájdete diela pokrývajúce rôzne právne disciplíny, ako napríklad ústavné právo, teóriu práva, občianske právo, rodinné právo, pracovné právo, verejné právo, správne právo, trestné právo, obchodné právo, európske právo, dejiny práva, právo Českej republiky aďalšie. Tieto knihy ponúkajú podrobné informácie o právnych systémoch, princípoch, procesoch, zákonoch a právnych predpisoch.

Autori v tejto oblasti sa zameriavajú na vysvetlenie a analýzu právnych tém, prinášajú teoretické perspektívy, príklady z praxe, históriu a výklady relevantných judikatúr.

Prehľadajte našu kategóriu Právo a objavte široký výber diel od renomovaných autorov, ktoré vám poskytnú podrobné informácie o právnych témach a prispievajú k vašej odbornosti a právnemu rozvoju.