! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Trestný zákon


Úplné znenie zákona č. 300/2005 Z. z. k 1. januáru 2009. Publikácia je určená najmä aplikačnej praxi (sudcom, prokurátorom, advokátom, príslušníkom Policajného zboru), ale aj študentom právnických fakúlt.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Novelizovaná Ústava SR Špecializovana edícia


Vypredané
1,24 € 1,30 €

Zákonník práce a Cestovné náhrady 2024


Interaktívny komplet tlačenej publikácie so slovenskou pracovnou legislatívou, e-booku, celoročného aktualizačného servisu a servisnej webovej stránky. Nové vydanie tradičnej príručky pre profesionálnych používateľov – jednej z najrozšírenejších na trhu v novom vyhotovení. Extra široký formát, kvalitný biely papier, prehľadná úprava, orientačné prvky pre jednoduchú prácu s textom, zvýraznenie noviel, servisná webová stránka s najnovšími informáciami a možnosťou preberania textov zákonov, novel a aktualít. Na servisnej stránke zadarmo aj ďalšie zákony z oblasti pracovného, mzdového a daňového práva. Právny stav k 1. januáru 2024. Prostredníctvom QR kódu na obálke si budete môcť objednať bezplatnú celoročnú aktualizáciu a bezplatné e-booky. Všetky e-booky vo formáte pdf majú zhodnú grafickú úpravu s tlačenými verziami a sú prispôsobené na tlač v domácich a kancelárskych tlačiarňach. Aktualizačný servis na stránke Zakony365.sk – preberanie jednotlivých vydaní servisu, e-bookov, úplných znení zákonov a pod.
Vypredané
6,55 € 6,89 €

Zákony 2022 V aktualizácia V 3 - Zákon o vysokých školách, Zákon o verejnom obstarávaní


Cieľom novely zákona je najmä systémová zmena riadenia verejných vysokých škôl, zvýšenie transparentnosti pri obsadzovaní funkcie dekana, profesionalizácia správnej rady verejnej vysokej školy, systémová zmena vytvárania učiteľských študijných programov a iné. Titul obsahuje úplné znenia zákonov po ostatnej novele: • Zákon č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách • Zákon č. 269/2018 Z. z. o zabezpečovaní kvality vysokoškolského vzdelávania • Zákon č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní Upozornenie na zmenu zákona Zákon č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch Zákon č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy • Zákon č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách Novela zákona umožňuje, aby vysoká škola mohla poskytovať študijné programy druhého stupňa, resp. tretieho stupňa aj bez toho, aby poskytovala aspoň jeden študijný program prvého stupňa. Aj v zahraničí je bežné, že vysoké školy poskytujú len druhý stupeň alebo tretí stupeň. Cieľom je posilniť flexibilitu a manažérsky princíp riadenia, keď pre vymedzené rozhodnutia v oblasti rozpočtu a majetku už nebude potrebné dvojkolové schvaľovanie ale bude postačovať schválenie správnou radou. Na druhej strane sa dopĺňa kontrolná činnosť akademického senátu vysokej školy... • Zákon č. 269/2018 Z. z. o zabezpečovaní kvality vysokoškolského vzdelávania Upravuje sa oddelenie akreditácie habilitačného konania a akreditácie inauguračného konania na dve samostatné akreditácie. Upresňuje sa rozsah zmien študijného programu, ktoré nie sú považované za úpravu študijného programu. Dohľad nad plnením štandardov pre vnútorný systém vysokých škôl bude agentúra vykonávať aj so zohľadnením údajov vyplývajúcich z analýz vývoja systému vysokoškolského vzdelávania v Slovenskej republike vrátane analýzy vnútorných hodnotiacich správ týkajúcich sa vnútorných systémov a prieskumov medzi študentmi, zamestnancami vysokých škôl, zamestnávateľmi a inými dotknutými subjektmi... • Zákon č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní Úprava v zákone obsiahnutého mechanizmu obmedzenia účasti vo verejnom obstarávaní sa navrhuje s cieľom umožniť vláde Slovenskej republiky nariadením ustanoviť tretie štáty, prípadne v spojení s typom zákazky, kedy sa tento mechanizmus obmedzenia účasti uplatní povinne. Cieľom je umožniť na centrálnej úrovni reagovať najmä na bezpečnostné hrozby a situácie, podobné dnešnej situácii na Ukrajine, ale aj umožniť vláde Slovenskej republiky precíznejšie reagovať na prístup slovenských hospodárskych subjektov na trhy v tretích štátoch. Zjednocujúca úprava použitia priameho rokovacieho konania v čase núdzového stavu alebo mimoriadnej situácie odstraňuje zjavnú chybu v právnej úprave, ktorá umožňovala použitia výnimky podľa § 11 ods. 2 len pre civilné zákazky a len pre verejných obstarávateľov...
Vypredané
4,56 € 4,80 €

Stavebný zákon Úzz, 4. vydanie 2022


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) s právnym stavom k 1. januáru 2022, so zmenami poslednej novelizácie zákona č. 145/2021 Z. z. a zákona č. 149/2021 Z.z.
Vypredané
4,28 € 4,50 €

Judikatúra Súdneho dvora EÚ za rok 2015 vo veciach dane z pridanej hodnoty


Publikácia „Judikatúra Súdneho dvora EÚ za rok 2015 vo veciach dane z pridanej hodnoty“ približuje rozsudky uverejnené v Zbierke rozhodnutí Súdneho dvora a Všeobecného súdu v roku 2015. Predstavuje v poradí štvrtú publikáciu, ktorá sa venuje rozsudkom Súdneho dvora EÚ v oblasti dane z pridanej hodnoty. Pri každom rozsudku sú v podstatnom rozsahu uvedené argumenty, ktoré Súdny dvor použil na zdôvodnenie svojho rozhodnutia. Každý rozsudok zahŕňa referenciu na relevantné ustanovenia DPH legislatívy EÚ, ako aj referenciu na korešpondujúce ustanovenia slovenskej legislatívy vrátane krátkeho komentára, ktorý obsahuje zhodnotenie významu konkrétneho rozsudku pre uplatňovanie slovenského zákona o DPH.
Vypredané
5,19 € 5,46 €

Limity autorskoprávní ochrany


Monografie se zabývá analýzou a srovnáním problematiky limitů autorskoprávní ochrany v České republice a v zahraničí. Středem pozornosti jsou obecné (definiční) limity a výjimky a omezení. Kniha klade zvláštní důraz na komparaci a vyhodnocení právních názorů a závěrů, které jsou v současnosti aktuální nebo o kterých se vede diskuze. První část se věnuje vymezení limitů autorskoprávní ochrany a obecným limitům, zejména principu jedinečnosti, dichotomii myšlenky a vyjádření, době trvání majetkových autorských práv a principu vyčerpání autorského práva. Zabývá se také vyvážeností autorského práva a ostatních přirozených práv. V druhé části autor analyzuje, srovnává a vyhodnocuje ústavní, mezinárodní a unijní rámec právní úpravy výjimek a omezení, systém výjimek a omezení v českém autorském právu a judikatuře, výjimku pro účely parodie, karikatury, parafráze, koláže. Druhou část zakončuje budoucí vývoj v oblasti výjimek a omezení.
Vypredané
17,41 € 18,33 €

Občanské soudní řízení Kniha III.


Komentář zpracovaný širokým autorským kolektivem pod vedením soudcem JUDr. Jaromírem Jirsou představuje nové pohledy na české civilní procesní právo, v jehož středu stojí občanský soudní řád. Rozsáhlý komentář vychází z bohatých praktických zkušeností soudců, kteří tvoří většinu členů autorského kolektivu. Je výjimečný rovněž tím, že autoři text komentáře doplnili přibližně 2000 judikátů, řadou grafů, tabulek, příkladů a vzorových dokumentů.
Vypredané
66,98 € 70,50 €

UZZ 10 2016 Cestný zákon, Zákon cestnej premávke


Publikácia obsahuje nasledovné témy: Zákon o pozemných komunikáciách (Cestný zákon) č. 135/20019613 Zb. (po zmene zákonom č. 387/2015 Z. z.) Zákon o cestnej premávke č. 8/2009 Z. z. (po zmene zákonmi č. 387/2015 Z. z a č. 430/2015 Z. z.), Zákon o podmienkach prevádzky motorových vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách č. 725/2004 Z. z. (po zmene zákonom č. 387/2015 Z. z.), Zákon o cestnej doprave č. 56/2012 Z. z. podľa právneho stavu k 5. 2. 2016 (po zmene zákonom č. 387/2015 Z. z.).
Vypredané
16,50 € 17,37 €


Právna literatúra poskytuje komplexný výber kníh a textov, ktoré sa zaoberajú zákonmi a ich právnymi aspektmi ako aj právnymi systémami. Táto literatúra je vhodná pre právnikov, študentov práva a všetkých záujemcov o legislatívne témy.

V literatúre z oblasti práva nájdete diela pokrývajúce rôzne právne disciplíny, ako napríklad ústavné právo, teóriu práva, občianske právo, rodinné právo, pracovné právo, verejné právo, správne právo, trestné právo, obchodné právo, európske právo, dejiny práva, právo Českej republiky aďalšie. Tieto knihy ponúkajú podrobné informácie o právnych systémoch, princípoch, procesoch, zákonoch a právnych predpisoch.

Autori v tejto oblasti sa zameriavajú na vysvetlenie a analýzu právnych tém, prinášajú teoretické perspektívy, príklady z praxe, históriu a výklady relevantných judikatúr.

Prehľadajte našu kategóriu Právo a objavte široký výber diel od renomovaných autorov, ktoré vám poskytnú podrobné informácie o právnych témach a prispievajú k vašej odbornosti a právnemu rozvoju.