Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Právo strana 275 z 279

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Dokumenty ke studiu základů práva - podle právního stavu ke dni 1. září 2008


Tato publikace je určena především studentům ekonomických a manažerských oborů vysokých škol a vyšších odborných škol a obsahuje ucelený výběr z právních předpisů v jednotné podobě v rámci jednoho studijního zdroje a soubor příkladů k procvičování určených pro výuku základů práva.
Vypredané
11,31 € 11,91 €

dostupné aj ako:

PAM 1 2015


Vypredané
5,47 € 5,76 €

PAM 11 2013


Vypredané
5,47 € 5,76 €

PAM 11 2014


Vypredané
5,47 € 5,76 €

PAM 10 2013


Vypredané
5,47 € 5,76 €

Lidská práva


Problematika lidských práv patří v posledních desetiletích k nejčastěji zmiňovaným jak v propagandě, tak i v teorii politiky a zůstává středem pozornosti mnoha jednotlivců i organizací. Vlastní idea lidských práv v sobě skrývá silné představy spravedlnosti. Kniha je výrazným příspěvkem do diskuse o lidských právech. Autor zdůrazňuje, že lidská práva jsou především projektem nové, spravedlivější globální civilizace, jsou programem a strategií, opírající se o humanistickou filosofii.
Vypredané
8,12 € 8,55 €

Limity autorskoprávní ochrany


Monografie se zabývá analýzou a srovnáním problematiky limitů autorskoprávní ochrany v České republice a v zahraničí. Středem pozornosti jsou obecné (definiční) limity a výjimky a omezení. Kniha klade zvláštní důraz na komparaci a vyhodnocení právních názorů a závěrů, které jsou v současnosti aktuální nebo o kterých se vede diskuze. První část se věnuje vymezení limitů autorskoprávní ochrany a obecným limitům, zejména principu jedinečnosti, dichotomii myšlenky a vyjádření, době trvání majetkových autorských práv a principu vyčerpání autorského práva. Zabývá se také vyvážeností autorského práva a ostatních přirozených práv. V druhé části autor analyzuje, srovnává a vyhodnocuje ústavní, mezinárodní a unijní rámec právní úpravy výjimek a omezení, systém výjimek a omezení v českém autorském právu a judikatuře, výjimku pro účely parodie, karikatury, parafráze, koláže. Druhou část zakončuje budoucí vývoj v oblasti výjimek a omezení.
Vypredané
17,41 € 18,33 €

Nadace a nadační fondy, 2. vydanie


Cílem tohoto díla je poskytnout čtenáři aktuální úplné platné znění nadačního zákona vybaveného poznámkami a doplněného využitelnou judikaturou. Pro lepší informovanost čtenáře se dále v příloze přetiskuje důvodová zpráva k návrhu zákona, jakož i důvodová zpráva k jeho novele. Konečně z praktických důvodů se otiskuje i příslušná část ustanovení občanského soudního řádu o řízení stran zápisu do obchodního rejstříku, jež platí i pro řízení ve věcech nadačního rejstříku.
Vypredané
7,95 € 8,37 €


Právna literatúra poskytuje komplexný výber kníh a textov, ktoré sa zaoberajú zákonmi a ich právnymi aspektmi ako aj právnymi systémami. Táto literatúra je vhodná pre právnikov, študentov práva a všetkých záujemcov o legislatívne témy.

V literatúre z oblasti práva nájdete diela pokrývajúce rôzne právne disciplíny, ako napríklad ústavné právo, teóriu práva, občianske právo, rodinné právo, pracovné právo, verejné právo, správne právo, trestné právo, obchodné právo, európske právo, dejiny práva, právo Českej republiky aďalšie. Tieto knihy ponúkajú podrobné informácie o právnych systémoch, princípoch, procesoch, zákonoch a právnych predpisoch.

Autori v tejto oblasti sa zameriavajú na vysvetlenie a analýzu právnych tém, prinášajú teoretické perspektívy, príklady z praxe, históriu a výklady relevantných judikatúr.

Prehľadajte našu kategóriu Právo a objavte široký výber diel od renomovaných autorov, ktoré vám poskytnú podrobné informácie o právnych témach a prispievajú k vašej odbornosti a právnemu rozvoju.