! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Najnovšie - Knihy - Partnerstvo a rodičovstvo - ostatné strana 3 z 10

Rodina (Populární historická encyklopedie)


Ještě před několika lety by se mohlo zdát, že kniha o rodině nemůže přinést nic nového, ale jen rekapitulaci mnohokrát opakovaných pravd. Jenže doba se radikálně změnila a najednou si společnost neumí poradit s novými formami soužití lidí, často v protikladu se zavedenými tradicemi. O tom všem hovoří kniha historičky a etnografky Aleny Vondruškové. Na příkladech nejen z evropských dějin popisuje nejrůznější okolnosti, které v průběhu tisíciletí utvářely rodinný život, a zamýšlí se nad tím, jaké změny jsou nutné a jaké mohou být škodlivé. Knihu doplňuje přehledná faktografie a bohatá obrazová dokumentace.
Na sklade 1Ks
20,85 € 21,95 €

Szerelmi varázslás kezdőknek


Mert a boldogság nem mindig onnan érkezik, ahonnan várod. Marnie MacGraw hétköznapi életre vágyik - férjre, gyerekekre és egy egyterűre a kertvárosban. Most, hogy férjhez menni készül álmai lovagjához, biztos benne, hogy valóban ilyen élet vár rá. Aztán találkozik Blix Hollidayjel, a vőlegénye lázadó, párokat összeboronáló idős nagynénjével, és minden megváltozik - éppen úgy, ahogy azt Blix megjósolta. Amikor a házassága két kínos héten belül véget ér, Marnie érthetően megdöbben. És még jobban megdöbben, amikor megtudja, hogy ő örökölte Blix brooklyni házát, az összes befejezetlen "projektjével": a megtört szívű, fura barátokkal és szomszédokkal, akik menekülnek a boldogság elől. Marnie nem hiszi magáról, hogy nagyon különleges volna, ám Blix valahogy tudta, ő lesz a tökéletes ember, aki átveheti a párvarázsló szerepét. Marnie a maga kárán kénytelen megtanulni, hogy a boldogságot néha nehéz felismerni, és gyakran azoknak van a legnagyobb szükségük rá, akik leginkább eltaszítanák maguktól. Mulatságos és intelligens kötet, szerethető, különc szereplőkkel, egy csipetnyi varázslattal. Mondj igent a szerelemre! "A Szerelmi varázslás kezdőknek kívül-belül elbűvölő." - HelloGiggles Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen! Felnőtteknek ajánljuk!
U dodávateľa
12,26 € 12,90 €

První muž, který mě zradil, byl můj otec


Otcovské zranění je tématem další knihy autorského tandemu Lucie Jandová a Dana Kaplanová. Po úspěšném bestselleru Temné matky a jejich dcery přicházejí s knihou, která se pouští do problematiky tíživých vztahů mezi dcerami a otci. Dopad nefunkčních vazeb, ať už proto, že otec v rodině chyběl, opustil ji, nebo nenaplnil otcovskou roli, bývají pustošivé. Předobraz prvního muže v životě ženy ovlivňuje její partnerské vztahy. Neexistuje důkaz, že každá žena, která má vztahové problémy, prožila zranění od otce. Ale ta, co ho prožije, problémy ve vztazích mívá. Až to vyvolává dojem zákonitého procesu, zaznívá v knize. Autorky se však nespokojily s poukazem na neutěšenost takového stavu, ale hledají řešení. Zamýšlejí se nad otcovstvím jako takovým i nad historickými a společenskými souvislostmi, které ho utvářely. Dospívají k závěru, že zdravá mužská síla ve společnosti chybí a otcovství je třeba vrátit jeho důležitost. V knize zaznívají názory odborníků a psychologů a je doplněna autentickými příběhy žen, které se rozhodly o svém vztahu a otcem a partnery promluvit veřejně.
U dodávateľa
7,79 € 8,20 €

Anya, kérlek...


Mindenkinek vannak az életében nagyon fontos emberek. Van, akit azért szeretünk, amilyen, mások jelenléte pedig különös jelentőséggel bír, hiszen segítenek, hogy önmagunk lehessünk, és feltétel nélkül szeretnek bennünket. Manapság gyakran elfelejtjük elmondani ezeknek az embereknek még életük során, mennyire szeretjük őket, illetve nem tudunk elég időt tölteni velük. Ebben segít ez a könyv. Kérjük meg édesanyánkat, válaszoljon a kérdésekre, ossza meg velünk emlékeit, fotóit - majd adja vissza nekünk a könyvet. Az Anya, kérlek egy különleges emlékkönyv, tele nagyszerű, kreatív, olykor egészen megható kérdésekkel. Kiváló ajándék minden édesanyának, és egyúttal minden gyermeknek.
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Titkok az életről amit minden nőnek ismernie kell


Titkok az életről amit minden nőnek ismernie kell
U dodávateľa
7,73 € 8,14 €

Mit kezdjünk a hisztis kamasszal? - Képes kalauz a krízishelyzetek kezeléséhez


A kamaszkori változások teljesen feldúlhatják a család nyugalmát. Hogyan őrizzük meg mégis higgadtságunkat, és érjük el, hogy kamasz gyerekünk ne váljon az ellenségünkké? A kötet szerzői mindkét fél szempontjait bemutatják, hogy jobban megértsük a helyzeteket, és könnyebben megtaláljuk a hangot egymással. A Jane Nelsen nevéhez fűződő pozitív fegyelmezés elveiből kiindulva ez a gazdagon illusztrált és kiválóan felépített könyv gyakorlati példákkal támasztja alá az elmélet hatékonyságát, ugyanakkor betekintést kínál az idegtudományok és az érzelmi intelligencia területén végzett kutatásokba is. A pedagógiát humorral vegyíti, miközben könnyen alkalmazható tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan ápoljuk a kapcsolatot gyermekünkkel a kamaszkor megpróbáltatásokkal teli időszakában. VÁLASZLEHETŐSÉGEK ÉS MÓDSZEREK KONKRÉT ÉLETHELYZETEKRE KAMASZT NEVELŐ SZÜLŐKNEK ÖTLETEK ÉS JAVASLATOK KAMASZOKNAK: KÉPES KALAUZ A HISZTIS SZÜLŐK KEZELÉSÉHEZ
U dodávateľa
10,44 € 10,99 €

Kamaszhatárok - Mikor mondjunk igent és hogyan mondjuk nemet a kamaszoknak?


A határvonalak-sorozat új darabja a tinédzserek szüleinek ad segítséget abban, hogy miként hozhatják ki a legjobbat a kamaszkor folyamatos változással járó, nehéz időszakából, és hogyan készíthetik fel a tizenéveseket arra, hogy megtanuljanak felelősséget vállalni önmagukért. A pszichológus szerző, aki maga is két tizenéves fiú apja bepillantást nyújt a kamaszok sajátos gondolkodásmódjába és világába, és hangsúlyozza, hogy a kamaszoknak a szülői szeretet és figyelem mellett stabil korlátokra és határokra is szükségük van. Gyakorlatias megközelítéssel mutatja be, hogy a világos határok és a megszegésükkel járó következmények hogyan segítenek a kamaszoknak az éretté válásban. Könyvében sorra veszi a kamaszkorra jellemző problémás viselkedésformákat és konfliktusforrásokat (tiszteletlenség, tanulási problémák, vitatkozás, problémás barátok, kimaradás, telefonhasználat stb.), illetve hatékony kezelésük lehetőségeit.
U dodávateľa
12,05 € 12,68 €

Igaz vagy nem?


Igaz, hogy a kisbabák legérzékenyebb testrésze az orruk? Igaz, hogy Japánban vannak vonalkóddal azonosítható emberek? Igaz, hogy vannak vizelettel működő lámpák? Igaz, hogy az ikrek verekednek az édesanyjuk méhében? Igaz, hogy az űrhajósok magasabbak lesznek az űrben? Igaz, hogy vannak őstojáscsempészek? A több mint 200, ehhez hasonló kérdésre kapott válasznak köszönhetően szórakoztató tudásanyag birtokosává válhat minden kíváncsi kiskópé. A Larousse Mondd csak! sorozatának következő darabja a környező világ, a tudomány és technika, a természet csodái, a sport és szórakozás témakörben okosítja ki a 6 és 10 éves korosztályt, de sok újdonsággal lepi meg a szülőket is.
U dodávateľa
15,30 € 16,10 €

Orchideák és pitypangok


o Mi az oka, hogy a hasonló környezetben nevelkedő gyerekek közül az egyik sikeres, a másik pedig kudarcot vall? o Hogyan lehetséges, hogy ugyanabban a családban az egyik testvér elégedett, a másik pedig frusztrált? o Mit tehetek azért, hogy a gyerekem boldog életet éljen? A gyerekeknek csaknem az ötöde különleges érzékenységgel reagál a környezetére. Olyanok, mint az orchideák: ha megfelelő körülmények között nevelkednek, csodálatos virágzásnak indulnak, átlagon felül teljesítenek. Ha azonban negatív hatások érik őket, könnyen hajlamossá válnak a különböző fizikai és lelki betegségekre, s akár kisebb változásokra is viselkedési zavarokkal reagálhatnak. A legtöbb gyerek inkább a pitypanghoz hasonlítható: ők azok, akik átlagos körülmények között is jól teljesítenek, és az életükben bekövetkező változások ellenére lelkileg stabilak maradnak, zavartalanul fejlődnek. Dr. W. Thomas Boyce könyvének segítségével megérthetjük gyermekünk egyedi sajátosságait és igényeit, a praktikus tanácsokat és módszereket követve pedig segíthetünk, hogy gyermekünk kiteljesedhessen, akár az orchidea, akár a pitypang típusba tartozik.
U dodávateľa
11,64 € 12,25 €

Az én családfám - Családtörténeti emlékkönyv


Minden családnak megvan a maga története, melynek felfedezése bármennyi fáradozást megér. Könyvünk kedvcsináló kíván lenni ahhoz, hogy megörökítsd saját családod krónikáját, mégpedig átlátható formában. Amit lejegyzel ezekre a lapokra, értékes olvasmány és hasznos információforrás lesz majd rokonaid számára mind most, mind a jövőben.
U dodávateľa
20,05 € 21,11 €

Mindent tudó nagypapa


Ez a zsebkönyv méretű kalauz minden olyan információt tartalmaz, amelyre szükséged lehet ahhoz, hogy ne csak a legmenőbb, de a legnaprakészebb nagypapa is te legyél a környéken! Nagypapává válni a legizgalmasabb fejlemények közé tartozik egy férfi életében. Ebben a praktikus kis könyvben olyan ötleteket és ismereteket találsz, amelyek kiállták az idők próbáját. Jól tudjuk, hogy már felneveltél egy vagy több gyereket, de egy kis ismétlés és friss tudás sosem sem
U dodávateľa
6,10 € 6,42 €
  • 5 /5

What I Love About You


Often we find it difficult to express our true feelings to the one we love. This beautiful journal is a very special way to say "I love you." Fill in the prompted pages and gift to your significant other as a sign of your deep connection to one another. Let your other half know how you felt when you first met them, draw a portrait of them, cast yourselves as movie stars and write down your heart's desire. With a range of prompts to answer from the hilarious to the heartfelt, this is a unique and personalized gift.
U dodávateľa
15,15 € 15,95 €

Temné matky a jejich dcery


Dva roky autorky sbíraly příběhy žen, které mají napjatý vztah s mámou. Takových žen je mnoho. V dětství toužily po lásce, pochopení, něze. Marně. Se svým zraněním bojují celý život a stydí se o něm mluvit. Trápí se i v dospělosti, ačkoli jsou často krásné, úspěšné a samy už přivedly na svět další generaci. Místo lásky a přijetí jim matky věnovaly věčnou kritiku, snižování zásluh a konkurenční boj. Představa lásky pro ně zůstala deformovaná, a podle toho vypadají i jejich další vztahy. Pomocí rad psychologů, terapeutů, ale i přes pohádky, mýty a archetypy se autorky pokusily najít řešení, jak z temného žaláře odmítané a nemilované dcery vyjít ven.
U dodávateľa
18,24 € 19,20 €

Matky, synové a milenky


Tato kniha již déle než patnáct let pomáhá mužům pochopit, jak je jejich vztahový život ovlivněn jejich matkou, v dobrém i ve zlém. Mnoho mužů díky ní dokázalo překonat staré vzorce a nahradit je novými, funkčnějšími. Kniha je cenným zdrojem informací rovněž pro matky a partnerky mužů. Řada praktických cvičení v druhé části knihy umožní čtenáři uvědomit si vliv matky na další vztahy, a pokud je to třeba, přehodnotit jej.
U dodávateľa
16,25 € 17,10 €

Te és Én - Egy közös év az életünkből (szívforma kézből borító)


Naplónk egy egyedülálló kulcs ahhoz, hogy jobban megismerd önmagad és a naplótársnak választott partnered. Kiemelten ajánljuk naplónkat a friss szerelmespároknak, hogy általa jobban megismerjék egymást. Házastársaknak, hogy a napi rohanásban ne feledkezzenek el egymásról, legyenek naprakészek azzal, hogy mi foglalkoztatja éppen a másikat, mire vágyik, vagy éppen mi bosszantja. Barátnőknek, hogy legyen még egy közös titkuk, amin lehet pusmogni, és közben sokat nevetni, jókat szórakozni. Illetve kamasz gyermeket nevelő szülőknek, hogyan jobban megértsék gyermeküket, és az is őket, hogy kapjanak egymáshoz egy olyan "használati útmutatót", amivel (ismét) közelebb kerülhetnek egymáshoz, és megtanulhatnak (újból) bízni egymásban.
U dodávateľa
7,63 € 8,03 €

Plodná vize


Kniha, která pomáhá překonat společenská očekávání a tabu spojená s plodností Máte děti? Chcete je? Anebo nechcete? Cítíte se plodní i bez dětí? Kniha Plodná vize se zabývá těmito citlivými tématy novým a netradičním způsobem. Prostřednictvím příběhů z autorčiny praxe můžete nahlédnout do života žen i mužů, které spojuje téma plodnosti, a to nejen ve vztahu k plození dětí. Jsou to příběhy, o kterých se nahlas nemluví, kryté a pod pokličkou přitom zásadním způsobem ovlivňují náš život.
Na sklade 1Ks
9,93 € 10,45 €
  • 5 /5

Nagymama naplója - Unokáimnak


A nagymamák felbecsülhetetlen értékű kincs birtokában vannak: magukban őrzik az egész család múltját és emlékeit. Ahhoz, hogy ezek a történetek ne merüljenek feledésbe, csak ki kell tölteniük ezt a naplót, amivel aztán meglephetik unokáikat. Így kétszeresen is ajándék lesz ez a szépen illusztrált kötet. A napló egyes témaköreihez V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja népszerű szerzője, öt unoka büszke nagymamája fogalmazott meg szeretettel, humorral és bölcsességgel teli gondolatokat.
U dodávateľa
9,87 € 10,39 €

Sova kanárka nevysedí


Vtipná kniha o nástrahách a radostech mateřské dovolené z pohledu dvou novopečených prvorodiček. V knize naleznete tipy na to, jak přežít mateřskou s grácií, jak být stále sexy i po porodu nebo jak (nedej bože) zapojit manžela do domácích prací.
U dodávateľa
11,12 € 11,70 €

Ruka noci podaná


Když cítíme obavy a zaženeme je, tak se vrátí v méně nápadné podobě, ale silnější. Pokud se začneme na krizi připravovat, kupodivu pocítíme ulehčení. Tato kniha je o rodinné přípravě na krizi, která možná nikdy nenastane. První část textu pojednává o to, jakou povahu mají ti lidé, kteří krize přežívají, a jak při tom jednají. Druhá část se týká těch úplně nejpraktičtějších návodů, jak dezinfikovat vodu, jaký filtr si koupit, jak skladovat potraviny či vytvořit v domě postiženém výpadkem sítě teplou místnost. Rozeznáváme přitom čtyři typy rychlých krizí neočekávanou událost, blackout, epidemii a sociální bouře a jednu situaci pomalé krize, jakou je rozpad a chudnutí společnosti. Při psaní této několik let připravované publikace, se sešel vědec, který se roky zabývá krizovými trendy, inženýr, který už v 80. letech v Rakousku navštěvoval kurzy přežití a setkání alternativních praktiků, policista s mnohaletou službou v ulicích, polárník schopný přejít pěšky napříč Grónskem a člen krizového štábu, který se nejenom účastnil povodní, ale hlavně plánoval a vedl tým Blackout. Podobná publikace zaměřená na obyčejného člověka a běžnou rodinu u nás nikdy nevyšla.
Na sklade 1Ks
26,08 € 27,45 €

dostupné aj ako:


Táto kategória je určená pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o budovanie zdravých vzťahov, partnerského spolužitia a rodičovstva. Nájdete tu knihy, ktoré vám ponúkajú rady, odborné názory a inšpiráciu na ceste k vyváženému a naplnenému rodinnému životu.

Kategória "Partnerstvo a rodičovstvo" sa zameriava na poskytovanie informácií, návodov a podpory pre všetkých, ktorí chcú budovať zdravé a šťastné partnerské vzťahy a aktívne sa podieľať na rodičovstve. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú rady na zlepšenie komunikácie, budovanie intímneho vzťahu, riešenie konfliktov a rozvíjanie spoločných hodnôt.