Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Rodičovstvo a výchova strana 103 z 114

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Co, kdy a jak ve výchově dětí (-70%)


Kritické periody vývoje, těhotenství, první chvíle spolu, jak na školáky, pocit méněcennosti, výchova k odpovědnosti, strach a úzkost dětí. Prof. Matějček odpovídá na základní otázku: "Kdy je při výchově pro co vhodná doba a co kdy nepromeškat?" Ve svém výkladu srozumitelně spojuje poznatky dnešní vědy i praktické zkušenosti vlastní i dalších psychologů a pedagogů. A jak autor sám slibuje: "Bude v tom jistě i dost mých vlastních osobních postojů a možná i libůstek, takže mi nezbývá než prosit laskavého čtenáře jednak o shovívavost a jednak o jeho vlastní tvořivé uvažování na dané téma." Kniha je určena především rodičům, ale i učitelům a vychovatelům a všem, kdo přemýšlejí o výchově a jejích možnostech.
Vypredané
2,78 € 9,26 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Klidně a pozorně jako žabka (-70%)


Děti bývají často až příliš zaneprázdněné, stejně jako dospělí. Nedaří se jim usnout, mají obavy, jsou neklidné a snadno je něco rozptýlí. Tlačítko NAPÁJENÍ je neustále zapnuté, ale kde je tlačítko PAUZA? Tato malá kniha pomůže schované tlačítko PAUZA objevit a vysvětlí, jak ho co nejlépe používat. Je nádherným úvodem do techniky mindfulness pro děti (5-12 let) a rodiče. Jednoduchým a přístupným způsobem popisuje, co je to mindfulness (česky také překládáno jako všímavost nebo plná pozornost) a jak cvičení založená na mindfulness mohou dětem pomoci - uklidnit se, - lépe se soustředit, - snadněji usnout, - zmírnit dětské obavy a strach, - zvládat hněv ad. Klidně a pozorně jako žabka je pobídkou ke společnému odpočinku a počátkem cesty, která vede k plné pozornosti v jakékoli situaci. Součástí knihy je i CD s 11 cvičeními ve formátu MP3.
Vypredané
3,60 € 11,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Desať vecí, ktoré by každé dieťa s autizmom chcelo, aby ste vedeli (-70%)


Hlboko ľudský a úprimne odborný pohľad do duše dieťaťa s autizmom Každý rodič, učiteľ, sociálny pracovník, terapeut a lekár by mal mať túto výstižnú a poučnú knižku stále poruke. S humorom a súcitom definuje desať najdôležitejších charakteristík približujúcich myslenie a city detí s autizmom. Autorkine osobné skúsenosti rodiča, spisovateľky píšucej o autizme a prispievateľky do množstva rodičovských časopisov z nej robia sprievodcu každého, kto prichádza do styku s dieťaťom nachádzajúcim sa na autistickom spektre. ................. Fantastické! Aké múdre hľadieť na svet z perspektívy dieťaťa... Pristihla som sa, že nechcem, aby už bol koniec. Annapolis, Maryland Skutočne úchvatné. Po dočítaní som cítila, že sa moje znalosti a chápanie detí, s ktorými pracujem a ktorým som zasvätila život, prinajmenšom zdvojnásobili. Rochester, New York Neoceniteľné. Mali by ju čítať vo všetkých organizáciách, ktoré pracujú s deťmi, vrátane štátnych i cirkevných škôl. Fair Lawn, New Jersey Každé slovo a každá veta sú preniknuté múdrosťou. Bend, Oregon Pomáhame znevýhodneným a oboznamujeme verejnosť i profesionálnych pracovníkov s ťažkosťami, ktorým takéto rodiny musia čeliť. Desať vecí dopĺňa chýbajúci kúsok do nášho výkladu. Grand Forks, Severná Dakota Pôsobivé. Najviac sa mi na tom páči súcit a porozumenie, aké môže preukázať len matka dieťaťa, zápasiaceho s niečím takým. Annapolis, Maryland Ellen Notbohm je odborná konzultantka a matka dieťaťa s autizmom. Pracuje ako fejtonistka v časopise Autism Asperger´s Digest. Je spoluautorkou vysoko cenenej knihy 1001 Great Ideas for Teaching and Raising Children with Autism Spectrum Disorders (1001 dobrých nápadov, ako učiť a vychovávať dieťa s poruchou autistického spektra).
Vypredané
2,70 € 8,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Těhotenský deníček (-70%)


Praktická a hezká knížka vás provede celým těhotenstvím. Pro každý týden v ní najdete dvojstranu s kalendářem a spoustou místa pro vaše osobní poznámky. K tomu vždy patří nejdůležitější informace k jednotlivým fázím těhotenství a vše podstatné o vývoji vašeho děťátka a o specifi kách vašeho zdravotního stavu. Navíc zde najdete rady o tom, jak jíst a být v pohodě. A samozřejmě také doporučení, co si máte nachystat na první dny s miminkem. Zůstane vám krásná připomínka vašeho těhotenství!
Vypredané
2,77 € 9,22 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Prima máma, prima dcera - bavíme se do večera (-70%)


Supermáma není jen tak obyčejná máma. Je kreativní jako umělkyně, má tvůrčí schopnosti jako kutil, umí vařit i zahradničit. Je nesmírně zábavná, je své dceři oporou při dobrodružných akcích a je pro ni vzorem i jako sportovkyně. Je všestranná – opravdový multitalent. Ale kde vzít nápady? Tato knížka nabízí zajímavé a neobvyklé tipy, jak si máma se svou dcerou mohou společně zorganizovat volný čas a čím se zabavit. Ať už malujete barvami po těle, vyrábíte dopisní schránku na trápení nebo se chystáte na výrobu mapy souhvězdí, nudit se rozhodně nebudete!
Vypredané
1,20 € 3,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Prima máma, prima syn - užijem si klukovin (-70%)


Supermáma není jen obyčejná máma. Je kreativní jako umělec, má tvůrčí schopnosti jako kutil, umí vařit i zahradničit. Je nesmírně zábavná, je svému synovi oporou při dobrodružných akcích a udělá na něj dojem i jako sportovkyně. Je všestranná – opravdový multitalent. Ale kde vzít nápady? Tato knížka nabízí zajímavé a neobvyklé tipy, jak si máma se svým synem mohou společně zorganizovat volný čas a čím se zabavit. Jestli je to výroba slunečních hodin, pečení dortu ve tvaru fotbalového hřiště nebo stavba indiánského týpí, záleží na výběru, ale nikdy to není nuda!
Vypredané
1,20 € 3,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pohybové hrátky v netradiční dny (-70%)


Publikace nabízí učitelkám, cvičitelkám i rodičům pohybová cvičení a hry pro předškolní a mladší školní děti, která lze využít v nevšední dny spojené s významnými událostmi v roce, např. o Velikonocích, během karnevalu, při oslavách Dne matek, na Mikuláše, o Vánocích apod. Kniha obsahuje náměty na cvičení s dětmi s využitím netradičních pomůcek a nápaditých motivací ke cvičení, u některých pomůcek je uveden i návod na výrobu. Tematické hry jsou doplněny sériemi fotografií, na kterých je dobře vidět náčiní i jeho správné použití. Jednotlivé kapitoly se věnují zajímavým událostem (netradičním dnům) v roce a pro přehlednost jsou chronologicky řazené podle kalendářního roku.
Vypredané
1,92 € 6,41 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Chceme mít miminko (-70%)


Stát se rodiči patří pro většinu párů k naplněnému životu. O to větší je šok, když to „nevyjde“ hned na první pokus, což se stává asi u každého šestého páru. Dobrá zpráva: Dvě třetiny z nich se s trochou pomoci a s vhodnými informacemi stále mohou stát rodiči. Cesty, které k tomuto cíli vedou jsou však velmi různorodé a často matoucí. Tato kniha vám pomůže najít vhodnou cestu právě po vás.
Vypredané
4,82 € 16,08 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nemocné dítě (-70%)


Praktická příručka vám v přehledné a srozumitelné podobě poskytne všechny důležité informace o nejčastějších onemocněních postihujících děti od narození až do 12 let. Získáte kompetentní lékařské rady a praktické návody, podle nichž dokážete poskytnout svému nemocnému dítěti tu nejlepší péči a pomůžete mu co nejdříve se uzdravit. Použití přehledných diagnostických tabulek je velice jednoduché.
Vypredané
4,82 € 16,08 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A gyermeki elme (-70%)


A kétéves kisgyerek hisztizni kezd a boltban. Az óvodás nem hajlandó reggel felöltözni. Az ötödikes otthon duzzog, pedig elmehetne a barátaival játszani. Miért nehezítik meg a gyerekek oly gyakran szüleik és nevelőik életét? Ez az úttörő jellegű és nagyon gyakorlatias könyv bemutatja, hogy ezek a néha megmagyarázhatatlannak tűnő megnyilvánulások az agy fejlődésének, a személyiség kialakulásának természetes velejárói. A szerzők a legújabb tudományos eredmények alapján felvázolják, hogyan alakul ki a különféle agyterületek közötti egészséges munkamegosztás és harmonikus együttműködés. Tizenkét nevelési technikát ismertetnek, amelyekkel a szülők elősegíthetik mindezt. Elvetik az olyan megközelítéseket, amelyek mindenáron a teljesítményt és a tökéletességet állítják a középpontba, ehelyett olyan módszerekre összepontosítanak, melyekkel a gyerekek jobban önmaguk lehetnek, könnyebben megtalálhatják a helyüket a világban, nagyobb rugalmasságra és több erőre tehetnek szert. Megközelítésük lényege, hogy az összes helyzet - a stresszes, dühös pillanatok éppúgy, mint az örömteli percek - felhasználhatók annak elősegítésére, hogy gyermekeink felelős, gondoskodó, tehetséges személyekké váljanak.
Vypredané
3,69 € 12,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Základy slušného správania pre deti (-70%)


Kto má pozdraviť prvý? Koľko spôsobov môže mať ľudský rozhovor? Ako máme odovzdať dar? Čo je základom priateľstva? Ako vznikol pozdrav? Čím upútame spoločnosť? Ako diskutujeme? Prečo sú dôležité spoločenské pravidlá aj v rodine? Ako sa správame v hot eli? Čo máme vedieť o správaní v doprave? Odkedy si ľudia čistia zuby? Čo vyjadruje vonkajší vzhľad? Ako slávime Vianoce? Ako prestierame? Smie sa pri jedle hovoriť? A ešte mnoho ďalších otázok a odpovedí o tom, ako sa správajú slušné deti.
Vypredané
2,48 € 8,27 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Francouzské děti jedí všechno (-70%)


Francouzské děti jedí všechno – a většinou je to zdravé. A nejen to: výskyt dětské obezity je ve Francii mnohem nižší než v Severní Americe, kde je nesprávný způsob stravování tak rozšířený, že ohrožuje zdraví dětí. Takže jak to francouzští rodiče dělají, že dokážou naučit děti tak dobře jíst? A jak francouzská vláda a školský systém podporují rodiny, učitele a zemědělce, aby děti vzdělávali, pokud jde o stravování? Odpovědi na tyto i další otázky najdete v této knize. Když se s rodinou stěhovala do manželova rodného města v severní Francii, byla Karen Le Billonová připravena na některé kulturní rozdíly, ale překvapilo ji, jaké se jí a její rodině dostalo výchovy ohledně stravování, i když zpočátku ji přijímali jen neochotně. Oproti jejím rozmlsaným dcerkám jedly francouzské děti bez problémů cokoli od červené řepy po brokolici, od salátu po špenát, od mušlí po müsli. Její stravovací zásady jsou brzy podrobeny kritice, když je Karen pokárána za to, že svému povykujícímu batoleti podstrčila něco na zub – „To je nejjistější cesta k obezitě!" – a je jí zakázáno dávat starší dceři do školy jídlo namísto školního oběda. Její rodina brzy začíná chápat moudrost obsaženou v pravidlech stravování, která Francouzům pomáhají vypěstovat u dětí zdravé stravovací návyky a dobré způsoby – od rozhodného zákazu "svačinek" po postupy, které se používaly i dřív, ale nějak se na ně pozapomnělo. Děti brzy přestanou být vybíravé a naučí se nadšeně zkoušet nová jídla. Ale opravdová výzva přichází ve chvíli, kdy se přestěhují zpátky do Severní Ameriky, kde je jejich odhodlání "jíst po francouzsku" podrobeno těžké zkoušce. Výsledkem je rodinná stravovací revoluce s překvapivým, ale pozitivním výsledkem, který napovídá, že je třeba se vážně zamyslet a změnit způsob, jakým se naše děti stravují ve škole i doma.
Vypredané
4,34 € 14,47 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Věda zvaná rodičovství (-70%)


Kniha se zabývá vztahem mezi rodiči a dětmi od nejútlejšího věku až po školáky.V kapitolách o dětském mozku, pláči, spánku, špatném chování, ustavení disciplíny atd. jsou vždy uvedeny praktické rady, jak reagovat na určité způsoby chování dítěte. První praktická příručka pro rodiče, která obsahuje fakta o optimální výchově. Poznáte, jak dotek, smích a hra stimulují tvorbu hormonů podněcujících schopnost milovat život. Dozvíte se pravdu o populárních postupech péče o dítě, která vychází z posledních výzkumů.
Vypredané
0,69 € 2,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ako vychovávať dievčatá (-70%)


Ten, kto hovorí , že „dievčatá sú dobručké a zlatučké“, nikdy nestretol moju dcéru. Čo s ňou mám robiť? · Moja dospievajúca dcéra je na emocionálnej hojdačke. V jednu chvíľu je veselá, no o pár minút zmení náladu, stiahne sa a nebaví sa s nami. Je to v poriadku? · Som mama a chcem byť najlepšou priateľkou svojej dcéry. Prečo to nefunguje tak, ako som si predstavovala? · Aký vplyv má na dcéru, jej vývoj a rozhodnutia jej vzťah s otcom? · Môže mi pri výchove mojej dcéry pomôcť kresťanská viera? · Aký je biblický pohľad na otázky spojené s výchovou dievčat v dnešnom kontexte? Tlak rovesníkov. Poruchy príjmu potravy. Rozhodnutia o vzťahoch, láske a sexe. Škola a vzdelanie. Životné ciele a ako ich dosiahnuť. Toto sú len niektoré otázky, ktoré dnešné dievčatá riešia. Ako sa vám, rodičom, darí viesť svoju dcéru na jej ceste od dievčatka k žene? Učíte ju robiť dobré rozhodnutia? Možno sa ešte len hrá, alebo je práve uprostred bláznivých tínedžerských rokov – vie vždy, že je vašou milovanou dcérou?
Vypredané
2,97 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Babička, rozprávaj (-70%)


Otvorená kniha na zaznamenávanie spomienok vašej babičky od detstva po súčasnosť. Babička bude môcť sama alebo s vašou pomocou vypĺňať knižku a odpovie tak celý rad starostlivo vybraných otázok. Napríklad: čím chcela byť, keď bola malá; akí boli jej rodičia a prarodičia; kde sa hrávala; kedy stretla dedka – svojho muža; čo spolu zažili; ako babička vnímala historické udalosti; čo sa podľa nej zmenilo od čias jej mladosti... Sprievodné obrázky a dobové fotografie pomáhajú prebudiť spomienky. V knižke je priestor na pridanie vlastných fotografií. „Babička, rozprávaj“ je unikátnym darčekom pre všetky babičky a zároveň pre celú rodinu, ktorá si tak uchová vzácne spomienky svojich najbližších pre ďalšie generácie.
Vypredané
6,87 € 22,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Otec a dcéra (-70%)


Otec a dcéra je kniha z úspešnej série už vydaných kníh o výchove Mama a dcéra, Mama a syn. Ako vychovať zo svojej malej princeznej dievča a ženu, ktorá bude odvážna a zároveň plná nehy a lásky? Buď súčasťou života svojej úžasnej dcéry. Stále s ňou tancuj. Uč ju, aby bola odvážna, nebojácna a sebavedomá v každej situácii. Táto knižka ukrýva veľké pravdy o výchove dcéry. Je plná hodnotných, jasných a múdrych slov. Hovorí o úcte a dôvere. O jednorožcoch, o športe i o chlapcoch. A tiež o radosti a zodpovednosti, ktorá je spojená so skutočnosťou, že si jej prvým mužom v živote. Na každej strane knihy je jeden výrok, ktorý je veľmi pekne graficky spracovaný. Výroky sú rozdelené podľa období v živote dievčaťa.
Vypredané
2,67 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Toto mali čítať naši rodičia (-70%)


Všetci sme raz boli deťmi. A všetci sme si mysleli, že keď vyrastieme, budú z nás tí najlepší a najtolerantnejší rodičia. Ale naozaj sme sa poučili z vlastných skúseností? Táto kniha hovorí o tom, ako si vytvoriť plnohodnotný vzťah so svojím dieťaťom. Poradí, ako toto intímne puto posilniť, a upozorní na neviditeľné hrozby, ktoré ho môžu oslabiť. Autorka, skúsená psychoterapeutka, vysvetlí dôležitú spojitosť medzi našou vlastnou výchovou a našimi rodičovskými schopnosťami. Veď aj keď si to neuvedomujeme, naučené vzorce správania máme v sebe hlboko zakorenené. Kniha je skvelým pomocníkom na ceste k lepšej komunikácii a porozumeniu vlastných detí. Pretože láska bez správnych slov v rodičovstve občas nestačí. Autorka vo svojom bestselleri vysvetľuje, na čom skutočne záleží vo vzťahu rodičov a detí. Kniha donúti rodičov zamyslieť sa nad sebou a poskytne im hodnotné podnety. Koncept, ku ktorému Philippa Perryová dospela na základe mnohoročnej praxe, zahŕňa okruhy: Ako naša výchova ovplyvnila náš vzťah k vlastným deťom Ako sa učíme z vlastných chýb (a ako ich môžeme napraviť) Ako sa zbaviť negatívnych vzorov správania Ako zaobchádzať s impulzívnymi pocitmi Ako sa naučiť navzájom komunikovať s úctou
Vypredané
3,87 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Neschopná matka (-70%)


Od nemožnej k atraktívnej Zmestím sa ešte niekedy do svojich nohavíc? Ako to, že tá mamička na ihrisku vyzerá tak príťažlivo len niekoľko týždňov po pôrode? Kde zoberiem čas na behanie po parku, keď sa starám o bábätko? Bábätko môže dramaticky zmeniť váš život (a vaše telo). Stravovanie a cvičenie je zrejme to posledné, na čo myslíte, keď sa staráte o malý batôžtek šťastia. Zmocňuje sa vás nespokojnosť, pochybnosti o vlastných schopnostiach, pocit bezmocnosti a ťažko hľadáte motiváciu. Stačia však malé krôčiky na to, aby ste vhodným stravovaním a účinným cvičením opäť získali svoje stratené krivky a rýchlo, bezpečne a úspešne sa zbavili tehotenských kilogramov. Optimistický a nenásilný prístup Kate Cookovej povzbudzuje čerstvé mamičky, aby vzali veci do vlastných rúk a zbytočne sa netrestali za občasné prehrešky. Šikovné tipy a riešenia, rady týkajúce sa stravovania a skutočné príbehy mamičiek spolu s praktickými cvičeniami Lucy Wyndhamovej-Readovej dajú nemožným mamičkám v krátkom čase švih.
Vypredané
4,17 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dosť bolo dokonalých mám (-70%)


Ak sa vám už stalo, že ste zabudli vyzdvihnúť dieťa zo skôlky alebo ste sa do obchodu vybrali s dvomi rozdielnymi topánkami na nohách, táto kniha je pre vás. Rola matky nie je pre ženy, u ktorých sa prejavujú symptómy „infekcie dokonalosti“. Dokonalé mamy neexistujú, rovnako ani dokonalé deti, dokonalé domy, dokonalé postavy, dokonalé manželstvá či dokonalé jedlá. Jill Savageová úprimne hovorí o vlastných zlyhaniach pri výchove detí, aby mamám na celom svete pomohla zbaviť sa snahy pôsobiť dokonalo a odnaučila ich porovnávať sa s inými ženami. Kniha Dosť bolo dokonalých mám vám pomôže: - zmeniť svoje nesplniteľné očakávania na realistické, aby ste lepšie zvládali každodenné výzvy, - byť milosrdnými a láskavými k manželovi a deťom aj v náročných situáciách, - nepodľahnúť nutkaniu porovnávať sa s inými ženami, - objaviť krásu milosrdenstva, ktoré zažijete, ak prestanete posudzovať iných aj samy seba, - predchádzať sklamaniu tým, že prijmete svoju reálnu rodinu, problémy a svoj nedokonalý, ale reálny život. V Jill Savageová je autorka a rečníčka, ktorá zanietene povzbudzuje mamy po celom svete. Vyštudovala hudobnú výchovu na Butlerovej univerzite v Indianapolise a pätnásť rokov vyučovala hru na klavíri a spev. Za svoje najdôležitejšie zamestnanie však považuje materstvo. V roku 1994 založila konferenciu Hearts at Home, na ktorej sa každoročne prihovára tisíckam žien. Jill so svojím manželom Markom žije v Illinois. Majú päť detí a tri vnúčatá.
Vypredané
2,25 € 7,50 €

dostupné aj ako:


Táto kategória je určená pre všetkých rodičov, starých rodičov a ľudí, ktorí majú záujem o témy týkajúce sa výchovy detí a rodičovstva. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú užitočné rady, návody a inšpiráciu, aby ste mohli lepšie porozumieť svojim deťom, ich potrebám a rozvíjali vzťahy s nimi.

Kategória "Rodičovstvo a výchova" zahŕňa knihy, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi rodičovstva, starostlivosti o deti a výchovy. Nájdete tu knihy o tehotenstve, novorodencoch, batoľatách, predškolákoch, školákoch a ďalších vekových skupinách detí. Tieto knihy vám poskytnú rady pre každodenný život s deťmi, problémy, s ktorými sa môžete stretávať, a spôsoby, ako lepšie porozumieť potrebám a emóciám vašich detí.

Pri prehľadávaní tejto kategórie narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú návody na komunikáciu s deťmi, riešenie konfliktov, podporu ich rozvoja, vzdelávania a kreativity. Tieto knihy vám môžu pomôcť získať nové perspektívy a metódy výchovy, aby ste mohli byť lepšími rodičmi a podporovať zdravý a šťastný vývoj vašich detí.