Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Partnerstvo a rodičovstvo - Druhá šanca -90% - Druhá šanca -70% - Druhá šanca -95% - Druhá šanca -50% - Druhá šanca -25% strana 10 z 36

Lacná kniha Get Divorced, Be Happy (-50%)


'Helen is the woman I want in my life when the shit hits the fan' - Bryony Gordon What do you do when your relationship suddenly ends? How do you cope when the cosy 'coupley' future you had planned disappears? Join comedian Helen Thorn from The Scummy Mummies as she haphazardly takes the plunge into single life for the first time in twenty-two years. Helen shares her own roller coaster journey from the initial shock of a surprise separation, the messy months hanging out in her PJs through to the highs of rediscovering online dating, tiny pants, rock-solid female friendships and the glorious joy of just being by herself. With the help of relationship experts and an army of women "who know", Get Divorced, Be Happy will show you that going it alone isn't the end, it is just the beginning, and you will come out the other side, stronger, happier and goddamn sassier than ever before.
Vypredané
10,25 € 20,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mami, oci, bojím sa (-70%)


„Ako zvládnuť náročné obdobie? Ako komunikovať s deťmi o koronavíruse? Ako im pomôcť zvládnuť obavy a vysvetliť pravidlá? Príbehy v knižke Mami, oci, bojím sa pomáhajú deťom pochopiť to, čo cítia a ponúkajú im riešenia a odpovede na ich otázky. Nájdete v nej odporúčania a rady, ako upokojiť dieťa, ale aj to, ako s ním komunikovať tak, aby cítilo vaše prijatie, pochopenie a lásku.“ PaedDr. Petra Arslan Šinková, detská psychologička „Pandémia koronavírusu zasiahla všetkých a ešte viac prehlbuje sociálne nerovnosti a zhoršuje situáciu mnohých zraniteľných skupín. Uvedomujeme si však a aj z praxe vieme, že následky pandémie majú aj iný dopad – zasiahli myseľ a psychiku rodičov aj detí. Mnohí rodičia sa stali zo dňa na deň učiteľmi, deti, zvyknuté na detský kolektív a kamarátov, ostali doma, socializácia bola obmedzená aj v rámci rodín, mnohí svojich blízkych nevideli dlhé týždne, zaplavili nás obavy, neistota, strach. Koronavírus ovplyvnil deti aj rodičov a práve príbehy a ilustrácie v tejto knihe im ukážu, ako zahnať úzkosť a obavy, navedú na správnu cestu, ako zvládnuť náročné chvíle, ale aj ako odpovedať na detské otázky, zbaviť ich strachu a pomôcť im, aby pochopili situáciu.“
Vypredané
3,87 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bábätko - návod na používanie, 2.vydanie (-90%)


Seriózna publikácia určená rodičom malého dieťaťa, napísaná však so značnou dávkou svojrázneho humoru. Design a ilustrácie napohľad evokujú technickú príručku nadšeného domáceho majstra, autorom rád je ale detský lekár, a týkajú sa kompletnej starostlivosti o dojča - prebaľovanie, kŕmenie, manipulácia s deťaťom, kúpanie, uspávanie, čo robiť pri chorobe, sledovanie zdravého vývoja a veľa ďalších praktických rád.
Vypredané
1,10 € 10,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Moja mama povedala a mala pravdu (-90%)


• Spoločné dielo dcéry a mamy o rodičovstve, výchove a vnútornom i vonkajšom svete dieťaťa. Píšu dve mamy so skúsenosťami. Spolu a z lásky. Chcú pomôcť druhým mamám. • Nájdete v nej praktické rady do života od skúsenej expertky, ktorá 40 rokov učila v materských školách. Ako učiteľka pracovala s 1200 deťmi plus jej dvomi vlastnými. • O svoju múdrosť a skúsenosti sa delí láskavou a civilnou formou. Jedinečná kniha poslúži každému rodičovi, ktorý sa snaží vychovať deti najlepšie, ako vie. • Často kladené otázky ohľadom škôlky, výchovy, reakcií, vývinu reči, ale aj odporúčaní, ako postupovať v opakujúcich sa rodinných situáciách, sú prehľadne zoradené podľa tém s konkrétnymi príkladmi. • Knihu po prečítaní odporúča pediater aj detský psychológ.
Vypredané
1,30 € 13,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Toto mali čítať naši rodičia (-70%)


Všetci sme raz boli deťmi. A všetci sme si mysleli, že keď vyrastieme, budú z nás tí najlepší a najtolerantnejší rodičia. Ale naozaj sme sa poučili z vlastných skúseností? Táto kniha hovorí o tom, ako si vytvoriť plnohodnotný vzťah so svojím dieťaťom. Poradí, ako toto intímne puto posilniť, a upozorní na neviditeľné hrozby, ktoré ho môžu oslabiť. Autorka, skúsená psychoterapeutka, vysvetlí dôležitú spojitosť medzi našou vlastnou výchovou a našimi rodičovskými schopnosťami. Veď aj keď si to neuvedomujeme, naučené vzorce správania máme v sebe hlboko zakorenené. Kniha je skvelým pomocníkom na ceste k lepšej komunikácii a porozumeniu vlastných detí. Pretože láska bez správnych slov v rodičovstve občas nestačí. Autorka vo svojom bestselleri vysvetľuje, na čom skutočne záleží vo vzťahu rodičov a detí. Kniha donúti rodičov zamyslieť sa nad sebou a poskytne im hodnotné podnety. Koncept, ku ktorému Philippa Perryová dospela na základe mnohoročnej praxe, zahŕňa okruhy: Ako naša výchova ovplyvnila náš vzťah k vlastným deťom Ako sa učíme z vlastných chýb (a ako ich môžeme napraviť) Ako sa zbaviť negatívnych vzorov správania Ako zaobchádzať s impulzívnymi pocitmi Ako sa naučiť navzájom komunikovať s úctou
Vypredané
3,87 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 100 spôsobov, ako milovať svojho manžela (-90%)


Páry, ktoré majú krásne manželstvá, poznajú jednoduchú pravdu: tie najlepšie manželstvá nevybudovali ani tak samotné slováľúbim ťa, ako skôr mnohé každodenné rozhodnutia, ktoré tieto slová vyjadrujú. Skutočné naplnenie nachádzame až vtedy, keď na prvé miesto kladieme toho druhého.Táto kniha dáva manželkám praktické a osobné rady, ktoré je možné začať uplatňovať okamžite. Možno do manželstva práve vstupuješ a chceš doň vstúpiť správnym spôsobom. Alebo si už urobila nejaké chyby a snažíš sa opäť nadviazať so svojím mužom bližší vzťah. Prípadne chceš svoje dobré manželstvo premeniť na skvelé. Nech sa už váš vzťah nachádza v akomkoľvek stave, dovoľ, aby ti Lisa Jacobsonová pomohla naučiť sa dobre milovať tvojho manžela. Lisa Jacobson je spisovateľka, lektorka a zakladateľka silnej internetovej komunity kresťanských spisovateliek, ktoré každý týždeň prinášajú články na témy týkajúce sa rodiny, domova, manželov a biblických právd. Táto komunita je silným hlasom zasadzujúcim sa za biblické poňatie ženskosti. Lisa je tiež autorkou ďalších kníh. So svojím manželom Mattom žijú na severozápadnom pobreží Spojených štátov amerických, kde spoločne vychovávajú osem detí.
Vypredané
0,99 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ako prežiť škôlku (-70%)


Základná príručka, ktorú využijete pri výchove detí vo veku od 2 do 6 rokov. Medzi druhým a šiestym rokom prechádzajú deti viacerými zásadnými premenami, zároveň sa však každé rozvíja v rozličných smeroch rozdielnym tempom. Táto kniha vám pomôže obstáť v nasledujúcich rokoch plných detskej fantázie, citových kotrmelcov a veľkých zmien. Prináša užitočné rady a tipy, ako to všetko zvládnuť. Vaša rodičovská úloha bude totiž od tejto chvíle oveľa náročnejšia. Počas všetkého, čo vás v nasledujúcich rokoch postretne – slzičky, smiech, malé boľačky aj väčšie zranenia, spoločné čítanie alebo prebdené noci –, by ste nemali zabúdať na to, že najviac zo všetkého potrebuje vaše dieťa práve vás.
Vypredané
3,87 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Orchidey a púpavy (-90%)


Dôležitú úlohu zohráva expozícia prostredia v ranom detstve, a to najmä v prípade nepriaznivých vplyvov a hrozieb alebo naopak s rodinnou podporou a príjemným prostredím. Vo výskumoch sa potvrdilo, že gény a prostredie sa spoločne podieľajú na vzniku orchideí a púpav, a to aditívne aj interaktívne. Donedávna sme však nevedeli, ako táto interakcia medzi génmi a prostredím prebieha. Nová vedná disciplína, epigenetika, vniesla do tejto záhadnej oblasti prvé lúče svetla. Zaoberá sa tým, ako môžu environmentálne expozície modifikovať expresiu génu, ale bez zmeny sekvencie DNA samotného génu. Názov epigenóm vznikol pridaním gréckeho prefixu - epi, vo významne nad alebo mimo a naznačuje tak, že epigenóm doslova zvonku dolieha na genóm a kontroluje expresiu alebo umlčanie DNA.
Vypredané
1,59 € 15,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ako zvládnuť muža po 50-ke (-90%)


Táto kniha je venovaná všetkým ženám po 50-ke, ktoré chcú stráviť príjemné chvíle so svojím partnerom v zrelom veku. Zásady šťastného vzťahu tu nájdete vysvetlené na príkladoch z rôznych uhlov pohľadu. Získate praktické rady: " ako dostať muža spred televízora do prírody, " ako v ňom vzbudiť záujem o spoločenský život, " ako ho naučiť pomáhať v domácnosti, " ako ho preklopiť na zdravšiu stravu, " ako zlepšiť vzájomnú komunikáciu... Cez seriózne témy typu: " ako zastaviť jeho šomranie a mrzutosť, " ako zabrániť zvyšovaniu hlasu a agresivite, " ako sa správať pri podozrení z nevery... Až po úsmevné otázky typu: " ako ho naučiť, aby neocikával záchodovú dosku, " ako prekonať mužskú menopauzu, " ako vyriešiť chrápanie. Inými slovami, ako premeniť toho náladového hundroša späť na šarmantného princa.
Vypredané
1,49 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Máma v kuchyni 2 (-70%)


Vařit pro děti může být oříšek. Obzvlášť tehdy, chcete-li se zavděčit mlsným jazýčkům malých strávníků, vytříbeným chutím tatínkům, a navíc dbáte na to, aby bylo jídlo výživově hodnotné. Každodenní přemýšlení, jak poskládat jídelníček ke spokojenosti vás i vašich ratolestí, si můžete usnadnit, sáhnete-li po receptech z této kuchařky. Najdete tu rozmanité pokrmy – od polévek, přes hlavní jídla, svačinky až k pamlskům, vše roztříděno podle věku dětí s poznámkami zaměřenými na specifika vaření pro nejmenší.
Vypredané
4,20 € 13,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jak nalézt a rozvíjet sportovní talent (-90%)


Rodiče často hledají odpověď na otázku, jaký sport je právě pro jejich dítě vhodný a jak dále rozvíjet jeho sportovní talent. Kniha, vycházející z bohatých zkušeností autorů, populární formou seznamuje rodiče a trenéry se zásadami a požadavky na posouzení pohybových předpokladů dětí a jejich následného sportovního rozvoje. Přináší doporučení, jak je možné je „otestovat“ a jak vybrat vhodné sportovních aktivity pro děti s konkrétními předpoklady.
Vypredané
1,34 € 13,35 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Posvátné vztahy (-70%)


Sexualita je jednou z ústředních kvalit naší duše, což nejlépe dokládá to, jak jsou utvořena naše fyzická a duchovní těla s jejich vrozeným sklonem k sexuálnímu projevu. Přijetím své sexuální síly v milostném svazku můžete uskutečnit svatou trojici svých dvou duší a božství a přeměnit svůj vztah v chrám zasvěcení sloužící vašemu duchovnímu rozvoji a probuzení, jež vám pomocí posvátných tělesných rituálů umožní božskou gnózi, přímé poznání Boha. Anaiya Sophia a Padma Aon Prakasha v této pracovní knize vysvětlují, jak obnovit prvotní sexuální projev v souladu s božstvím, s partnerem či partnerkou proplout vodami božského vztahu a zažehnout alchymický proces posvátného sňatku neboli hieros gamos sjednocení s Bohem. Vysvětlují, jak dva milenci, kteří spojí své cesty a pro svou vzájemnou lásku se vzdají sami sebe, opětovně uskuteční prvotní svazek kosmického páru, Šivy a Šakti, z nějž vznikl vesmír. Autoři tu vzájemně protkávají mystickou ženskou moudrost, transcendentní mužské vědomí a sexuální psychologii a nabízejí praktické nástroje k vyrovnání mužské a ženské energie, překonání překážek ve vztahu a navození sexuálního léčení, emocionálního vyjasňování, duchovního růstu a fyzického uvolnění. Najdete tu cvičení určená ženám, mužům a párům a podrobná vysvětlení praxí sebeprobuzení, pulzování lůna, evoluce jóni a lingamu a řady posvátných tělesných rituálů. Skrze tyto praxe otevírající srdce můžete nejen prohloubit své sepětí s božstvím, ale také rozvinout láskyplný vztah k sobě, k partnerovi či partnerce a k okolnímu světu.
Vypredané
8,00 € 26,68 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Švábik. Prvé stopy s ceruzkou (-70%)


PRACOVNÝ ZOŠIT Švábik, Prvé stopy s ceruzkou je určený pre rodičov s dieťatkom od 2,5 do 4 rokov. Zameriava sa na zvládnutie čiarky (rôznymi smermi) a kruhu. Všetko, čo by vývinovo malo dieťatko zvládnuť v tomto období. Každý pracovný list má vypísané úlohy pre rodiča aj pre dieťatko, všetky úlohy sú na tvrdom papieri (aby vydržalo prítlak rúčky dieťatka pri činnosti). Je vyslovene vytvorený na podporu činnosti rodiča s dieťatkom. Pracovných listov je spolu 12. Možno sa to zdá málo, ale ten počet je primeraný, vzhľadom na vek dieťatka a schopnosť koncentrovať sa na činnosť. Úlohy na jednom pracovnom liste je možné si rozdeliť, dieťatko nemusí zvládnuť celý pracovný list na jedenkrát. A o to ide! Aby malo príležitosť postupne (nie odrazu) sa čoraz viac koncentrovať na konkrétnu činnosť a zároveň byť podporované vo svojom vývine. Počas činnosti si dieťatko rozvinie slovnú zásobu, pozornosť a nakoniec vyskúša kresliť čiarky alebo krúžky.
Vypredané
0,78 € 2,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Otec a dcéra (-70%)


Otec a dcéra je kniha z úspešnej série už vydaných kníh o výchove Mama a dcéra, Mama a syn. Ako vychovať zo svojej malej princeznej dievča a ženu, ktorá bude odvážna a zároveň plná nehy a lásky? Buď súčasťou života svojej úžasnej dcéry. Stále s ňou tancuj. Uč ju, aby bola odvážna, nebojácna a sebavedomá v každej situácii. Táto knižka ukrýva veľké pravdy o výchove dcéry. Je plná hodnotných, jasných a múdrych slov. Hovorí o úcte a dôvere. O jednorožcoch, o športe i o chlapcoch. A tiež o radosti a zodpovednosti, ktorá je spojená so skutočnosťou, že si jej prvým mužom v živote. Na každej strane knihy je jeden výrok, ktorý je veľmi pekne graficky spracovaný. Výroky sú rozdelené podľa období v živote dievčaťa.
Vypredané
2,67 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Posztromantikus stressz-szindróma (-70%)


OLVASD EL EZT A KÖNYVET, MIELŐTT ELDOBNÁL EGY TÖKÉLETESEN JÓ HÁZASSÁGOT! Amikor szerelembe esünk, az életünket egyszerre minden szempontból jobbnak látjuk. Szerelmünkkel a beszélgetések könnyedek és mámorítók. Megosztjuk vele a legmélyebb titkainkat is. A szex csodálatos, spontán és gyakori. El sem tudjuk képzelni, hogyan élhettünk eddig igaz szerelmünk nélkül. Végül persze leszállunk a fellegekből, nemritkán nagy puffanással. Bár az egyensúly természetes és szükséges, a földre szállás gyakran zavarba ejtő, kiábrándító és dühítő. Úgy érezzük, "kiszerettünk" a másikból. A posztromantikus stressz-szindróma (Post-Romantic Stress Disorder, PRSD) gyötrelmes időszakán megyünk át, amikor is sok-sok (amúgy kifogástalan) házasság süllyed a bántó kritika és kölcsönös megvetés mocsarába, aminek gyakran válóper a vége. A New York Times sikerlistájának rendszeres szereplője és a "belső gyermek-­könyvek" világhírű szerzője, John Bradshaw (aki munkája során hétszáznál is több párt segített át a nehézségeken) utolsó könyvében megmutatja, hogy a válások számának aggasztó növekedése részben a posztromantikus stressznek köszönhető. Múltunk terhe eltorzítja kötődési mintáinkat, és a társ keresésére és utódnemzésre ösztönző, belénk drótozott romantikus szerelmi programot összekeverjük a tartós, érett szerelemmel. A párok többsége azért dobja el magától működőképes kapcsolatát, mert nem érti a háttérben zajló biológiai és pszichológiai folyamatokat. Bradshaw, a legújabb tudományos kutatási eredményekre és a saját praxisában szerzett tapasztalatokra támaszkodva, segít az olvasónak felismerni a szerelem és az intimitás fejlődési szakaszait, és bevált készségfejlesztő gyakorlatokat kínál a párkapcsolat megtartására és elmélyítésére. Úttörő könyve, amely több százezer pár életét változtatta meg, megmutatja, hogy az érett szerelem - és a pezsgő nemi élet - sohasem elérhetetlen álom.
Vypredané
3,68 € 12,26 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jak se zbavit plenek (-90%)


Jak poznáte, že vaše dítě je zralé na odplenkování a jak potom na to? Autorka vám vše ukáže od začátku, vysvětlí tuto metodu a poskytne rady, tipy a návody, jak postupovat či řešit různé problémy, které mohou nastat. Také si můžete přečíst příběhy rodičů, kteří tuto metodu zvolili - s jakými potížemi se setkávali a jak je vyřešili. Autorka se tématu věnuje již mnoho let, vychází ze zkušeností ze své práce s rodiči malých dětí. Je zakladatelkou portálu www.vanickovani.cz, spoluautorkou knihy Mámě.
Vypredané
1,20 € 11,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A pelustól az iskoláig - emlékkönyv (rózsaszín) (-90%)


Ebben a különleges naplókönyvben végigkísérheti gyermeke fejlődését csecsemőkortól egészen 7 éves koráig. Megőrizheti emlékeit benne: az első fürdetést, az első fog megjelenését, a keresztelőt, a születésnapok megünneplését, az óvodai élményeket és az iskolakezdést. Megörökítheti a legszebb és egyben a legfontosabb eseményeket, melyek gyermek és szülő számára egyaránt fontosak.
Vypredané
0,97 € 9,65 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Moje vymodlené dieťa ma privádza do zúfalstva 2 (-90%)


Deti postupne rastú a chcú sa odpútať od rodičov, rebelujú proti spôsobu výchovy, do ich života vstupujú kamaráti a škola. Dochádza ku konfliktom súvisiacim so zodpovednosťou pri písaní domácich úloh, pomoci v domácnosti, stretávaní sa s kamarátmi, dĺžkou času stráveného s mobilom, hracími konzolami a pri počítačových hrách. Deti často nedokážu objektívne posúdiť situáciu a uvedomiť si svoju zodpovednosť za to, čo urobili zle, preto by aj rodičia mali opatrne pristupovať k otázkam trestu, zákazov a hrozieb. Ako vhodná alternatíva k trestom sa javí empatia (naučiť deti pozrieť sa na situáciu očami poškodeného) a snaha priviesť dieťa k náprave škody. Empatia je kľúčom k ohľaduplnejšej spoločnosti. Pri výchove je dôležité vytvoriť dôvernú atmosféru medzi rodičmi a deťmi, aktívne počúvať, čo ich trápi, ísť im dobrým príkladom, hovoriť jasnou rečou, vysvetliť im dôsledky nesprávneho konania, napr. ak klamú alebo kradnú, a formulovať pred nimi svoje očakávania. Autorky tejto knihy zdôrazňujú, že každá rodina je individuálna jednotka zložená z jedincov odlišných pováh a potrieb, takže nemôže existovať jediný "správny" spôsob výchovy. Ich rady sú výsledkom pozitívnych a negatívnych skúseností, ktoré nazbierali počas života so svojimi deťmi. Ich argumenty treba brať ako podnety a vysvetlivky, nie ako zoznam pracovných úloh, ktorého položky si odškrtávate a jeho zaručeným výsledkom bude šťastné a zdvorilé desaťročné dieťa.
Vypredané
1,49 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Okouzlující ženství (-70%)


Jak se stát okouzlující ženou pro svého muže? Co pro ženu představuje šťastné manželství? To jsou jen dvě z otázek, na které vám odpoví Helen B. Andelin, autorka knižního bestselleru, který pomohl ke štěstí již milionům párů. Kniha Okouzlující ženství nabízí poučení i praktické rady zohledňující vžité společenské hodnoty. Je řešením pro každou ženu nové generace – ženu šťastnou, naplněnou, uctívanou a především milovanou. Pro ty z vás, které se nebojí objevit kouzlo svého vlastního ženství.
Vypredané
5,63 € 18,75 €

dostupné aj ako:


Naučme sa nielen milovať knihy, ale aj byť skvelým rodičom a obetavým partnerom. Staňte sa mamou, ktorá má čas a varí najlepšie, ako sa dá. Ukážeme vám 5 jazykov lásky a predstavíme psychológiu milujúcich rodičov. Deti a rodičia, rodičia a deti sú spojený navždy. Ako sa k tomu postaviť, či triky lenivej mamy nájdete práve tu. 

Táto kategória je určená pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o budovanie zdravých vzťahov, partnerského spolužitia a rodičovstva. Nájdete tu knihy, ktoré vám ponúkajú rady, odborné názory a inšpiráciu na ceste k vyváženému a naplnenému rodinnému životu.

Kategória "Partnerstvo a rodičovstvo" sa zameriava na poskytovanie informácií, návodov a podpory pre všetkých, ktorí chcú budovať zdravé a šťastné partnerské vzťahy a aktívne sa podieľať na rodičovstve. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú rady na zlepšenie komunikácie, budovanie intímneho vzťahu, riešenie konfliktov a rozvíjanie spoločných hodnôt.

Narazíte tu na knihy, ktoré sa zaoberajú témami ako rodičovské schopnosti, vývoj dieťaťa, výchova, zvládanie stresu, podpora v partnerskom vzťahu, plánovanie rodiny, rovnosť v partnerskom spolužití a mnoho ďalších dôležitých aspektov rodičovstva a partnerstva.

Nájdete tu knihy o partnerstve a sexe ale aj o rodičovstve a výchove.