! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovenská poézia strana 64 z 71

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Toto je moja reč (-50%)


Výber autorových básní zo zbierok: Sad zimných vtákov, Čas violy, Kráľovná noci, Lipohrádok, Faust a margaréty, Minútové básne, Sekunda rozkoše, Dom panny, Lyrické korzo... Kniha obsahuje i dosiaľ nepublikované básne.
Vypredané
1,50 € 3,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha V tme rozoznám Pinocchia (-50%)


Básnická zbierka slovenského autora.
Vypredané
0,58 € 1,16 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dekonštrukcia podľa času (-50%)


Ako sám autor hovorieva, je viac otcom ako básnikom. Zbierkou Dekonštrukcia podľa času sa snaží tento pomer trochu upraviť. Knižka prináša takmer 70 zrelých básnických textov hľadajúcich odpovede na vzťahové, existenciálne či sociálne otázky, ktoré s ú systematicky usporiadané do šiestich cyklov. Jednotlivé cykly sú pritom stmelené nielen tematicky, ale rozohrávajú sa v nich dokonca drobné epické príbehy mapujúce životné úseky lyrického subjektu (Z čiernej kroniky). V mnohých básňach sa zrkadlí a utorova znalosť slovenskej poézie a literatúry, ktorú vyštudoval, a tak v nich môžeme nájsť väzby a odkazy na iné slovenské literárne texty. Autor dobre zvláda básnické remeslo, pričom autorove literárnoteoretické zázemie potvrdzujú aj viaceré básnic ké texty vytvorené viazaným veršom, ba dokazuje to tiež cyklus alexandrínskych sonetov. V debute však môžeme nájsť aj voľnoveršové básnické texty, v ktorých možno objaviť hru viacvýznamovosti, aktívnu prácu s veršovým presahom či detailné narábanie s lexikálnymi významami slov. Aj po viacerých prečítaniach je tak možné v básni nájsť stále niečo nové. Zároveň však ostávajú interpretačne prístupné akémukoľvek čitateľovi. Celú zbierku vhodne dopĺňajú skvostné ilustrácie mladej výtvarníčky Denisy St anislavovej a spoluvytvárajú tak výborný čitateľský zážitok.
Vypredané
2,76 € 5,51 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Obrázky žitia (-50%)


Texty Evy Šilhárovej sú predovšetkým poéziou zážitkov, spomienok a ich následných obrazov situovaných v čase a v humanizovanom, kultúrne identifikovanom priestore autorkinho vnútorného sveta. Vaiceré sú venované konkrétnym ľuďom z autorkinej blízkosti - deťom, rodine, priateľom blízkym i vzdialeným, iné otvárajú adoračnú poetickú líniu smerom k témam krajiny, prírody, každodenného i sakrálneho života. Krehkých, vždy rytmicky a občas v pointe spevne frázovaných textov je v knihe dovedna dvadsať. Pod názvom "Obrázky žitia" ponúkajú jemne ironický a eticky nástojčivý príhovor čitateľom, vďaka čomu autorka posúva aj príležitostnú báseň k reflexívnej poézii.
Vypredané
2,50 € 4,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slnečný vánok (-24%)


Zbierka veršov rómskeho básnika sa s nesmiernou citlivosťou približuje k existenciálnym otázkam. Rozvíja spontánny lyrizmus, hudobnosť a baladickosť predchádzajúcich zbierok, ale nanovo nastoľuje bytostnú potrebu autentického ľudského zážitku.
Vypredané
0,50 € 0,66 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Marína 2. vydanie (-25%)


Ľúbostné spevy Andreja Sládkoviča Marína vychádzajú v exkluzívnom výtvarnom sprievode Kataríny Vavrovej. Nevšedná plnofarebná publikácia je plná lásky k žene a k vlasti. Je určená pre všetky vekové kategórie. Marína, klenot slovenskej romantickej poézie, po prvýkrát vyšla v roku 1844 s názvom Marína, spevi Andreja Sládkoviča, a nechýba takmer v žiadnej knižnici. Doteraz nebolo publikované takto bohato ilustrované knižné vydanie v nevšednom darčekovom spracovaní. Ilustrácie: Katarína Vavrová
Vypredané
11,18 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Z radosti (-90%)


Knižka Z radosti je spojenie obrazov výtvarníka Daniela Brogyányiho a textov poetky Maje Kadlečíkovej, ktoré vnútorne súvisia. Prišla na svet z radosti autorov, že ich diela si navzájom porozumeli a rozhodli sa o toto poznanie podeliť. Hoci nie je v knižke všetko veselé, ponúka pohľad na zdanlivo bežné zázraky života každého z nás. Hovorí o šťastí, sklamaní, láske, kráse, dobre a zle - možno v nej nájdete to, čo hľadáte, aby ste objavili svoju vlastnú radosť zo života.
Vypredané
0,30 € 3,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zázračná planéta (-90%)


Kniha je členená do 5 kapitol, z toho štyri kapitoly sú tzv. vážna poézia a piata kapitola je satirická poézia - epigramy. Celkovo je v nej 44 básní a 33 epigramov... V každej kapitole je farebná ilustrácia – reprodukcia obrazov...
Vypredané
0,49 € 4,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Provazochodec (-90%)


Reprezentativní výbor z díla jednoho z nejpozoruhodnějších básnických talentů současného Slovenska (* 1958).
Vypredané
0,75 € 7,52 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ave láska (-90%)


Sto najkrajších slovenských ľúbostných básní 20. storočia, doplnených ilustráciami osobností umeleckého sveta. Kniha je vhodným darčekom pri príležitostí príchodu nového milénia.
Vypredané
0,76 € 7,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Luna (-90%)


Autor – profesionálny hudobník a spevák skupiny Nirvana, milovník poézie, filozofie a cestovania, absolvent Lekárskej fakulty v Košiciach sa v súčasnosti venuje aj tajomstvám a terapii ľudskej duše. Svoje vnútorné pocity pretavil do básnickej prvotiny Luna, skladajúcej sa z dvoch časti – Katarzia a Revolta. Básne venoval Klubu 27. Súčasťou Jakubčiakovej básnickej zbierky je aj vlastné hudobné CD nesúce názov Hviezdy, ktoré obsahuje 10 skladieb.
Vypredané
0,66 € 6,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pokrčené verše (-90%)


V poetickej tvorbe Miroslavy Dudkovej (1979) cítiť jemný a citový aspekt. Poetka často ťažisko sústreďuje na obraz, ktorý druhotne vytvára pocit, inokedy autorka buduje priamo na pocitoch. Rada pracuje aj s náladami. Veľký priestor dáva všedným náladám dňa, niekedy reflexívnym, inokedy upozorňuje, že sú len povrchom, ktorý má svoje hĺbky. Spomeňme aj básne, ktoré sú príbehmi: často vedú od smútku, samoty, melanchólie k stretnutiu, láske, ale následne aj k chladu, zraneniu, a tak autorka konštatuje, že verná je len báseň. Poézia Miroslavy Dudkovej celkovo vytvára zápisy vnútorného sveta. Pominuteľné poryvy, city, nálady a pocity pretavuje do zvečnenej podoby básne, a tak ostávajú verné v oboch zmysloch tohto slova. Autorka je pôvodom z Nového Sadu, ale po štúdiu na Slovensku tu ostala aj pôsobiť. Knižne vydala poému Suchý rok (2003) a zbierku poézie Nahá myseľ (2009). Básne uverejňovala aj v časopisoch Vzlet a Nový život a dostala za ne viaceré ocenenia, počnúc cenami Literárneho Kežmarku v rokoch 1994 – 1997, až po cenu Maše Haľamovej v roku 2008. Zbierka je určená záujemcom o modernú poéziu.
Vypredané
0,59 € 5,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Prišiel som, videl som... (-90%)


Zbierka je od slovenského spisovateľa Laca Keratu, ktorý je jedným zo zakladateľov avantgardného divadla Stoka. Je taktiež herec, dramatik, spisovateľ, režisér, prekladateľ a básnik. Jeho tvorba vyšla v najrôznejších zahraničných aj domácich periodikách. Slovenský text
Vypredané
0,43 € 4,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dielo - Ján Kollár (-90%)


Vyberať z diela Jána Kollára nie je také jednoduché. Tento veľký básnik je až do takej miery mumifikovaný, že oživiť ho vyžaduje poznanie a cit. Oboma predpokladmi disponuje znalec nášho národného obrodenia Miloslav Vojtech. V tejto edícii zbavil osobnosť a tvorbu Jána Kollára básnickej záťaže a učeneckého panciera, ktorými ich zavalil sám autor a rôzni jeho vykladači, a predstavuje nám ho v podobe živého básnika, mysliteľa, kazateľa a vedca.
Vypredané
1,16 € 11,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Životopis vo veršoch (-90%)


Životopis vo veršoch je výber z diela Ľubomíra Feldeka. Východiskovým žánrom autora bola vždy poézia, preto gro knihy tvorí prierez jeho básnickou tvorbou. Výber poetických textov je však popretkávaný aj prozaickými formami. Nie je postavený na chronológii zbierok, ale na chronológii života. Nijaký básnik nereaguje na zážitky svojho života systematicky. Na niektoré si spomína a inšpiráciu v nich nachádza až celé desaťročia potom, čo sa odohrali, iné zas reflektuje v predstihu. V tvorbe Ľubomíra Feldeka sa nezrkadlí len jeho vlastný životopis, ale - keďže sa nikdy nevyhýbal ani spoločenským témam, je v ňom prítomný aj "životopis" doby, "životopis" spoločnosti a "životopis" slovenskej literatúry a umenia, ktorý pomáhal od mladosti až dodnes utvárať. Výber zostavila jeho dcéra Anna Lara, ilustroval Miroslav Cipár.
Vypredané
2,99 € 29,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zázračná planéta (-90%)


Kniha je členená do 5 kapitol, z toho štyri kapitoly sú tzv. vážna poézia a piata kapitola je satirická poézia - epigramy. Celkovo je v nej 44 básní a 33 epigramov... V každej kapitole je farebná ilustrácia – reprodukcia obrazov...
Vypredané
0,49 € 4,90 €

dostupné aj ako:


Táto kategória je venovaná básnickému umeniu v slovenskom jazyku a ponúka vám unikátnu príležitosť objaviť bohatstvo a rozmanitosť slovenskej literatúry. Nájdete tu básnické diela od slávnych klasikov až po súčasných autorov, ktoré vás prenesú do sveta krásy, vášne a hlbokých emócií slovenského jazyka.

Táto kategória ponúka básnické diela od slávnych klasikov, ako Ján Smrek, Ivan Krasko, Janko Kráľ, a ďalších, až po súčasných autorov, ktorí oslovujú modernú generáciu. Nájdete tu básne plné nádeje, lásky, smútku, pýchy, odrazu a hĺbky ľudskej duše.

Pri prehľadávaní tejto kategórie narazíte na básnické zbierky rôznych štýlov a tematiky, od lyrických básní o prírode a láske k Slovensku, cez introspektívne diela o existenciálnych otázkach a ľudských citoch, až po spoločensky angažované básne, ktoré reflektujú súčasnú realitu.

Naše knihy slovenskej poézie vám umožnia objaviť bohatstvo jazyka, krásu básnického umenia a hlbšie porozumieť slovenskej kultúre. Bez ohľadu na vaše literárne preferencie, nájdete tu básne, ktoré vás oslovia a potešia.