! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovenská poézia strana 67 z 71

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Atlas biologických žien (-90%)


Príbehy, momenty a „zapisovanie tela“. To všetko obsahuje Atlas biologických žien (Edícia mladých slovenských autorov časopisu Dotyky), ktorý je druhou básnickou zbierkou poetky Oľgy Gluštíkovej. Texty sú priamou rečou osôb, odhaľujú intimitu a telesnosť autorkiných hrdiniek. Názvom básne nás autorka uvádza do kontextu konkrétnej osoby, predstavuje jej/jeho meno, profesiu, vek či životnú situáciu. Výsledkom sú epické „kontextuálne“ básne, poézia plná emócií – plná ľudí. Od dievčenských fantázií sa dostávame k projekciám, premenám i traumám, od rodových stereotypov k netradičnému vnímaniu a zobrazovaniu každodennosti. V Atlase k nám prehovárajú vdovci, manželia, spolubývajúce, milenci, lekári či dcéry. Nachádzame tu veľrybie bytosti, kozmonautky, feministky i transexuálky, spisovateľky a široké spektrum osudov. Od krájania mäsa či šúpania jablka sa dostávame k podstate životných situácií, k existenciálnemu hľadaniu, k pýtaniu sa. Základom je čudovať sa všetkému prirodzenému: cudzej i vlastnej prirodzenosti. Zbierka je komponovaná do dvoch kapitol: O ľudskosti (pod vplyvom mäsa) a O rybách a rodoch (biologické cykly). Autorka inovatívne pracuje s analýzou ľudského tela, jeho rastu, cyklov, identity, duševných pochodov súvisiacich s ontogenézou a reflektuje vzťahy. Inovatívna je aj v tematizovaní menštruačného cyklu a každodenných rituálov. Gluštíkovej Atlas sa usiluje o novú dimenziu vnímania ženstva. Sprevádza nás domorodými svetmi i sexuálnou revolúciou, mytológiou i demýtizáciou, fyziológiou i nezvyčajnými životnými situáciami.
Vypredané
0,59 € 5,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rekviem pre fúkaciu harmoniku (-90%)


Odovzdávam posolstvo mne vštepené mojimi rodičmi svojim deťom, vnukovi a vám prostredníctvom riadkov tejto zbierky. Život beriem taký, aký je... nevybral som si ho, ale musím ho žiť“. Skomercionalizovaná doba, nevraživosť medzi ľuďmi, uponáhľanosť, egoizmus, dennodenné klamstvá, ktoré sa stávajú samozrejmou pravdou v ďalší deň... a tak ďalej... Ďakujem však Bohu za to, že mám právo s tým nesúhlasiť. „Kabát smútku je v záložni a dáždnik žiaľu s ním“... spieva Janko Lehotský...
Vypredané
0,17 € 1,70 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Toto je moja reč (-90%)


Výber autorových básní zo zbierok: Sad zimných vtákov, Čas violy, Kráľovná noci, Lipohrádok, Faust a margaréty, Minútové básne, Sekunda rozkoše, Dom panny, Lyrické korzo... Kniha obsahuje i dosiaľ nepublikované básne.
Vypredané
0,30 € 3,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Smäd pána Chagalla (-90%)


Človek sa prostredníctvom irónie odjakživa vyrovnáva so skutočnosťou. I Kvič reaguje na absurdity, aké plodí súčasná doba, a hravým spôsobom, skôr nadľahčene než zlomyseľne, miestami priam aforisticky, si vytvára vlastný odstup od tragických udalostí. Vo svojom básnickom debute, v ktorom vyhrotený pocit vykorenenosti vedie k vzdoru voči individualizmu v atomizovanej spoločnosti, ponúka autentickú skúsenosť, vyhýba sa priamočiarosti a prirodzene využíva osvedčené prostriedky - kontrast, parafrázu či narúšanie ustálených jazykových väzieb. Niektoré básne sa na prvý pohľad môžu zdať útržkovité, akoby neuchopiteľné, no v snahe vystihnúť človeka a jeho miesto v čoraz zložitejšom svete pripomínajú napokon ostrovy, čo sa spájajú do kontinentov. A v neposlednom rade spochybňujú akékoľvek absolútne hodnoty.
Vypredané
0,48 € 4,80 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Prienik do ticha (-90%)


Po básnickej prvotine Mlčanie nepokoja (Perfekt 2009) prichádza Štefan Kuzma v krátkom čase s druhou zbierkou Prienik do ticha. Básne tejto zbierky uzatvárajú tvorivú mladosť autora. Podľa Daniela Heviera, ktorý je jedným z troch recenzentov zbierky (popri Zuzane Belkovej a Rudolfovi Dobiášovi), „poézia Štefana Kuzmu ukazuje, že prienik jeho energie do ticha je intenzívny, ale trvalý, že je elektrizujúci, ale nie zraňujúci. Že mu ide o hlbšie vniknutie do tíšiny reality, aj toho, čo je nad ňou alebo za ňou, aby s ňou splynul, aby ju prijal, obohatil sa ňou a zotrval v nej. Autor hľadá pravé hodnoty a poézia, literatúra je preňho metódou, ako to dosiahnuť“.
Vypredané
0,85 € 8,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Moje brehy (-90%)


Autorka Dana Janebová vo svojej básnickej zbierke odhaľuje intímny, duševný svet. Práve prostredníctvom jej poézie, jednotlivých veršov čitateľ vstupuje do sféry, ktorá je azda každému známa, blízka, ktorou si každý z nás už, možno aj neraz, prešiel. LÁSKA. Cit neobyčajný, mimoriadne príjemný, ale rovnako aj bolestivý. Čitateľ sa zrazu ocitá v rukách samoty alebo odcudzenia. Autorka približuje obe stránky lásky, prináša verše „kde LÁSKA víťazí, kde nie sú porazení, iba víťazi, lebo LÁSKA je svetlo, ktoré dáva bezpodmienečne a večne, prijíma všetko a všetkých, s vinou i bez viny...“ Esenciu zbierky tvoria vzťahy so súkromným nádychom, v ktorej si nájde, objaví, narazí na niečo svoje každý jeden čitateľ. Vzťahy sú neodlučiteľnou súčasťou nášho života, ktoré nás deň čo deň sprevádzajú.
Vypredané
0,40 € 4,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha K svetlu 2. vydanie (-90%)


"Nikdy som nenapísal krajšie básne venované láske, ako tie, ktoré sú uverejnené v tejto zbierke," vyslovil sa autor. Knihu ilustrovala Sofia, Hiraxova sestrička, ktorej obrázky len tak žiaria ľúbosťou...
Vypredané
0,90 € 8,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vražda v márnici a iné poviedky (-90%)


Ján Lenčo (23.10.1933 Žilina). Prozaik literárny kritik autor kníh pre deti a mládež literatúry sci-fi esejista publicista. Vyštudoval slovenský jazyk a históriu na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Pôsobil ako redaktor vydavateľstva Slovenský spisovateľ v Bratislave stredoškolský profesor redaktor denníka Pravda vedúci kina pracovník Slovenskej knihy. V súčasnosti na dôchodku pôsobí ako funkcionár Spolku slovenských spisovateľov kultúrny organizátor a dopisovateľ. Je autorom viacerých významných spoločenských románov (Rozpamätávanie 1978 Roky v kine Úsmev 1987) historických románov (Egypťanka Nitokris 1972 Kleopatrin milenec 1980 Odyseus bronz a krv 1982 Žena medzi kráľmi 1985) zbierok kratších próz a noviel (Nepokoj v minútach 1968 Ďaleká a blízka 1968 Pomsta zo záhrobia 1971 Hviezdne okamihy 1974) kníh pre deti (Čarodejník z Atém Zlaté rúno obe 1978) poviedok žánru sci-fi (Socha z Venuše 1988) viacerých zbierok krátkych prozaických útvarov o meniacich sa sociálnych vzťahoch v spoločnosti (Pravidlá a výnimky 1990 Čarovná Lucia Svetlo Lucia Luckine krídla 2002 najnovšie Hriech v Turecku 2004).
Vypredané
0,53 € 5,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Metrofília (-90%)


čistá duša prichádza s druhou zbierkou textov, ktoré sú tak trochu básničkami, aforizmami či slovnými hračkami. Všetky texty sú o láske, v rôznych jej podobách. Na rozdiel od prvej knihy, tieto texty ešte neboli zverejnené na sociálnych sieťach.
Vypredané
1,00 € 9,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha V tme rozoznám Pinocchia (-90%)


Básnická zbierka slovenského autora.
Vypredané
0,12 € 1,16 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mapa nočnej oblohy


Autorka ponúka hodnovernú poéziu, jej básne poskytujú možnosť orientovať sa aj v zložitejších súvislostiach. Vo svojom debute tvorí obrazy, ktoré zachycujú niekedy až fantastický priestor mimo slov, to nepomenovateľné, čo sa zvyčajne odohráva v mlčaní. Pomyselnému ja nezáleží na mene, netrápi ho vlastná identita. Nečudo, tá sa rozvíja zakaždým nanovo. Nechýba mu odvaha vykresľovať veci zahalené tajomstvom, snaha dozvedieť sa o sebe viac. Do rozhovoru s alter ego neraz vkĺzne i výčitka, no napriek márnosti, nemožnosti spoznať svoj údel či nedosiahnuteľnosti ideálu sa zdá, že svet je ešte schopný obzrieť sa v zrkadle a objaviť svoje čaro.
Vypredané
0,38 € 7,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Len tu žiť


V zbierke Len tu žiť ponúka Šidlík básne, ktoré tentoraz pochádzajú z obdobia rokov 2006 – 2012. Rozvíja v nej svoju svojráznu a decentnú poetiku, zachytáva rytmicky plynúce okamihy často prežívané vo vzťahu k nežnému pohlaviu. Pravdaže, všeličo z nich zostáva nedopovedané. Z autorovej tvorby možno vytušiť aj inšpirácie japonskou či čínskou básnickou tradíciou. A k takýmto básňam, hoci na prvý pohľad pôsobia priamočiaro, je potrebné vracať sa, čítať ich nanovo, aby ako celok poodhalili ďalšie súvislosti. Azda prezrádzajú i to, že snívať, byť nanajvýš pozorovateľom nestačí. Koniec koncov, aj keď sa človek rád oddáva spomienkam, napriek odcudzeniu potrebuje žiť, realizovať svoje sny tu a teraz.
Vypredané
0,30 € 5,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hovorme


"Každý z nás chodí akýmsi blahoprianím k narodeninám, ktoré by tak rád odovzdal - s osobným prejavom radosti, tvorivosti alebo života... Z rôznych dôvodov ho ale častokrát po celý (náš) čas nosíme ukryté kdesi hlboko pod košeľou (citované z "Carpe diem", A. Cohen)."
Vypredané
0,21 € 4,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zapáračky


Potlesk je pre každého umelca mannou nebeskou, to však ešte neznamená, že by mal pracovať iba za pánbohzaplať. Hviezdne maniere mávajú aj obyčajní smrteľníci, lenže u nich sa to nazýva psychopatická deformácia.“
Vypredané
0,13 € 2,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zavřít Virgonaut


Svou definitivně poslední knihu básní začal psát autor před šesti lety a vyjma obvyklých hiátů, způsobených tu alkoholovým abusem, ondy zas záchvaty nenávisti k fenoménu písma jako takového, jež považoval za hlavní příčinu úpadku lidské civilizace, na ní pracoval ještě v den své smrti 26. prosince 2006 v hotelovém pokoji v Sezimově Ústí. Po Stradického smrti čekaly rukopis pohnuté osudy. Nejprve ho zabavila policie, poté se stal předmětem tahanic při dědickém řízení. A nakonec málem shořel při požáru Průmyslového paláce v Praze. Autor byl zaživa tak náruživým mystifikátorem, že řada odborníků nevěřila v jeho existenci, a najdou se i tací, kteří ji zpochybňují dodnes.
Vypredané
0,45 € 9,05 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sedemdesiat o láske


Básnika Ľubomíra Feldeka ani jeho manželku Oľgu netreba čitateľskej verejnosti nejako zvlášť predstavovať. Títo tvoriví ľudia sa v živote nezvyčajne dopĺňajú, no v tvorbe idú každý vlastnou cestou. Tentoraz sa ich zámery prekrížili, aby vytvorili knižku nádherných veršov a zároveň vtipných postrehov nielen z ich spoločného života. Oľga zo stoviek Ľubomírových veršov vybrala tie, ktoré jej najväčšmi prirástli k srdcu, a aby sa jej ľahšie komentovalo, rozdelila básne do desiatich celkov. Čitateľ sa takto ocitol v zázračnom svete poézie a zvláštneho humorného sveta. Kým básnik miluje, raz horúco, vášnivo, inokedy už s nostalgiou a smútkom, prozaička si vychutnáva každú scénku, každú rozmanitosť života. Výber sa začína týmito nádhernými veršami mladého básnika: Ach, neznámi! Tí vedia sa mať radi,/ keď na stanici stoja vlaky dva/ a cudzí cudzej do obloka hľadí,/pošle jej bozk a ona zakýva./Len chvíľa je to. Túžiť sa dá predsa./ No už sa hýbu rušne z nádražia/a ani vševedúci nedozvie sa
Vypredané
0,38 € 7,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Identity


Autorka vkladá výrazovo i obsahovo hutné kamienky do mozaiky individuálnych a kolektívnych identít. V každom z nich poeticky úsporne poukazuje na to, na čo spoločenské vedy potrebujú nepomerne viac slov: na rozmanitosť a protirečivosť identity ako jednej z kľúčových otázok doby.
Vypredané
0,23 € 4,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Čarovnica - The Wood Shaman


Dvojjazyčná kniha plná drevených srdiečok a veršov, určené nielen slovenskému čitateľovi ,ale aj ako milý pozdrav za hranice našej vlasti.Prekrásne drevené srdiečka, vyrezávané ženskou rukou a doplnené jednoduchými veršíkmi, plnými lásky k rodnej zemi,,Slovensku. Čitateľ tu nájde srdiečka o láske po ktorej túži každá živá bytosť,,, o anjeloch, ktorých všetci potrebujeme,,a v neposlednej miere srdiečka pod názvom Srdce Slovenska, kde autorka milou formou znázornila, aké je Slovensko čarokrásne rozprávkové.Dielo vám prináša pokoj a kúsok snenia,,tak prepotrebného v tomto živote. Prvotina Miriam Bajkai,,ktorá sa prezentuje ako insitná rezbárka a autorka veršíkov, ktoré tvorí priamo k jednotlivým dreveným srdiečkam. Každé jedno má svoj príbeh,,zo života,,a aby sa mohol odkaz ,,"Pozdrav zo Slovenska" niesť aj za hranice,,verše sú preložené do anglického jazyka.
Vypredané
1,07 € 21,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha PUSTE A OAZY


Autorka sa doposiaľ venovala próze, literárnej vede a prekladom z nemeckého jazyka. V spomínaných oblastiach patrí medzi najvýznamnejšie slovenské osobnosti. Básnická zbierka je prvotinou, ale zároveň knihou poézie vyspelej a vyzretej autorky. Básne sú vlastne autorským výberom poézie písanej od sedemdesiatych rokov. Ako ilustrácie sme použili diela Jozefa Jankoviča z konca päťdesiatych rokov.
Vypredané
0,23 € 4,61 €

dostupné aj ako:


Táto kategória je venovaná básnickému umeniu v slovenskom jazyku a ponúka vám unikátnu príležitosť objaviť bohatstvo a rozmanitosť slovenskej literatúry. Nájdete tu básnické diela od slávnych klasikov až po súčasných autorov, ktoré vás prenesú do sveta krásy, vášne a hlbokých emócií slovenského jazyka.

Táto kategória ponúka básnické diela od slávnych klasikov, ako Ján Smrek, Ivan Krasko, Janko Kráľ, a ďalších, až po súčasných autorov, ktorí oslovujú modernú generáciu. Nájdete tu básne plné nádeje, lásky, smútku, pýchy, odrazu a hĺbky ľudskej duše.

Pri prehľadávaní tejto kategórie narazíte na básnické zbierky rôznych štýlov a tematiky, od lyrických básní o prírode a láske k Slovensku, cez introspektívne diela o existenciálnych otázkach a ľudských citoch, až po spoločensky angažované básne, ktoré reflektujú súčasnú realitu.

Naše knihy slovenskej poézie vám umožnia objaviť bohatstvo jazyka, krásu básnického umenia a hlbšie porozumieť slovenskej kultúre. Bez ohľadu na vaše literárne preferencie, nájdete tu básne, ktoré vás oslovia a potešia.