! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Svetová poézia strana 63 z 63

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Velvet Dragonflies


Embark on a gentle journey back to self with this wistful and inspiring collection of poetry from beloved poet and writer Billy Chapata. Cushioned with love and tenderness, breakout poet Billy Chapata escorts readers through the oftentimes coarse path back to self-love in his latest collection of poetry, Velvet Dragonflies. This collection is divided into five sections––“Viscose,” “Koigu,” “Damask,” “Charmeuse,” and “Landing”––with each section representing the evolving softness that is found when true, deep self-respect and acceptance is rediscovered. Much like his two previous works, Chapata writes words that will echo around readers’ minds long after they’ve finished reading.
Vypredané
16,10 € 16,95 €

Kumukanda


*Winner of the Dylan Thomas Prize 2018* *Winner of the Somerset Maugham Award 2018* Translating as 'initiation', kumukanda is the name given to the rites a young boy from the Luvale tribe must pass through before he is considered a man. The poems of Kayo Chingonyi's remarkable debut explore this passage: between two worlds, ancestral and contemporary; between the living and the dead; between the gulf of who he is and how he is perceived. Underpinned by a love of music, language and literature, here is a powerful exploration of race, identity and masculinity, celebrating what it means to be British and not British, all at once. *Shortlisted for the Costa Poetry Prize; Seamus Heaney Centre First Poetry Collection Prize; Ted Hughes Award for New Work in Poetry; Roehampton Poetry Prize; Jhalak Prize 2018*
Vypredané
16,10 € 16,95 €

Second World War Poems


The Second World War has shaped the modern world more than any other single event. This generous and haunting selection of English-language and translated poems includes verse written by servicemen who participated in the war - Keith Douglas, Alun Lewis, Randall Jarrell - as well as by survivors and witnesses of the Holocaust - Primo Levi, Nelly Sachs, Paul Celan - and civilians across Europe and beyond. It features work by important women poets - Elizabeth Bishop, H.D., Anna Akhmatova - exiles such as W. H. Auden and Berthold Brecht, and writers reporting from London, Paris, Warsaw, Moscow and New York, dealing with the terrifying impact and legacy of the conflict. Presented with a historical critical introduction and biographical notes, the result is a vital lyric testimony to the tragic global theatre of the war.
Vypredané
17,05 € 17,95 €

Planting Gardens in Graves III


From the beloved author of Whiskey, Words, and a Shovel comes the third and final volume in his newest series. r.h. Sin completes his bestselling series with Planting Gardens in Graves III, another powerful collection of poetry that hones in on the themes dearest to his readers. This series celebrates connection, mourns heartbreak, and above all, empowers its readers to seek the love they deserve.
Vypredané
18,00 € 18,95 €

Days Like These


A brilliant way to brighten each day. In this playful, innovative collection, Brian Bilston writes a poem to accompany every day of the year. Each poem is inspired by a significant – often curious – event associated with that day: from Open an Umbrella Indoors Day to the day on which New York banned public flirting; from the launch of the Rubik’s Cube to the first appearance of the phrase, ‘the best thing since sliced bread’. Perfect for reading aloud and sharing with friends, Days Like These: An alternative guide to the year in 366 poems will take the blues out of Monday, flatten the Wednesday hump, and amplify that Friday feeling.
Vypredané
20,85 € 21,95 €

Anywho, I Love You


From bestselling poet Samantha King Holmes and New York Times bestselling author r.h. Sin comes a collection of poetry, prose, and photography that proves love is infinite and ever changing. This is a seven-year tapestry of love, adventure, enlightenment, and progression. A collection of moments sewn together with poetry and prose, memories and musings. Anywho, I Love You is a window into what we have seen and what we have felt throughout our journey as lovers, parents, authors, and artists.
Vypredané
20,85 € 21,95 €

Odysea


Vypredané
6,08 € 6,40 €

Nerušte túto ružu


Vypredané
6,28 € 6,61 €

Velký třesk


Mo Yan je gauner! To aspoň tvrdí dobrá polovina Náhorních Pustin včetně soudruha učitele Velkohubého, který ho nakonec vyloučí i ze školy. Na vesnici ho nechtějí? Budiž. Mo Yan se se štěstím dostane do armády, putuje z posádky na posádku a v posledních letech maoismu zažívá neuvěřitelná dobrodružství, z kterých se později stanou příběhy k vyprávění. Protože z obecního pastýře se zázračnou proměnou stane jednou spisovatel, to je jasné jak facka. Možná si, milý čtenáři, myslíš, že jsem žvanil, ale neměj mi to, prosím, za zlé, mám ty vzpomínky všechny propojené, nechci je tak psát, ale ony si ze mě samy takhle prýští.
Vypredané
11,07 € 11,65 €

Slovom srdca


Výber najznámejších výrokov známych osobností.Ukážka:"Dokonalá láska chce znášať chyby druhých, nediví sa ich slabostiam a povzbudzuje i tie najmenšie skutky čností, ktoré druhí konajú. No predovšetkým láska nesmie zostať uzatvorená na dne srdca" .Sv. Terézia z Lisieux
Vypredané
5,75 € 6,05 €

Světazmar


První český výbor z díla jednoho z otců německého expresionismu, jehož osmiverší Weltende (Světazmar) bývá pokládáno za „vstupní báseň expresionismu, navozující celou škálu groteskního lyrismu… Hoddis bývá nejčastěji uváděn jako jediný německý básník předjímající surrealismus. Černý humor jeho poezie je dovršen i krutým životním osudem: už před vypuknutím první světové války upadá v šílenství, tráví pak dlouhá léta většinou v ústavech choromyslných, na jaře 1942 mizí s transportem duševně chorých Židů v neznámu…“(Ludvík Kundera). Výbor z Hoddisova díla obsahuje podstatnou část dochovaného básnického odkazu včetně veršů z pozůstalosti publikovaných poprvé v komentovaném souboru Dichtungen und Briefe vydaném roku 2007 v Göttingenu. Vedle básnických skladeb vyznívajících apokalypticky a psaných s výrazně ironizujícím podtextem se autor představuje rovněž jako subtilní lyrik tíhnoucí k evokaci antického mýtu (studoval starověké dějiny a klasickou filologii) nebo k polemice s křesťanstvím (prošel katolickou konverzí, aby se záhy s tímto vyznáním zas rozešel). Do výboru byl zařazen i výběr z próz a fragmentů, např. texty O mně a o já, Nepřítel, Konec doktora Hackera aj. K doplnění obrazu o Hoddisově komplikovaných životních peripetiích a o marném hledání místa na literárním výsluní jsou do svazku zařazeny také dopisy přátelům, matce nebo milence a herečce Emmy Henningsové, která vystupovala v pověstném mnichovském kabaretu Simplicissimus. Výbor uspořádala, doslovem doplnila a z německých originálů přebásnila Zlata Kufnerová. Knihu výtvarně doprovázejí reprodukce grafických listů německých umělců (Nolde, Heckel, Grosz) z fondu grafické sbírky Národní galerie v Praze.
Vypredané
8,44 € 8,88 €

Dielo III. (Neskorý autoportrét, Čítanie z, ...)


Rúfusova poézia zbierok Neskorý autoportrét (1992), Čítanie z údelu (1996), Vážka (1998) a rozsahom najmenšej zbierky Malá nočná hudba (1998), ktorú tvorí iba dvanásť básní, je motivicky rôznorodá; výnimkou sú básne domova" v prvom cykle Vážky. V kn ihách je významnýrozmer životnej úvahy, ktorý bol výrazne prítomný užv autorovej zbierke Prísny chlieb (1987). V básnikovejtvorbe sa k slovu dostávajú aj veci celkom osobné. V popredí sú motívy ľudského rodu, domova, jesene ľudského života, smrti a poézie. Jednotlivé motívy nadobúdajúúvahové dimenzie, máme tu do činenia s básňou ako reflexiou, myslením. Starnutie básnik chápe ako zostupovanie k podstate a takto chápe aj poéziu písanú v neskoršom veku. Autorova tvorba vždy mierila k podstate, alev novom období toto zostupovanie nadobúda novú vyhranenosť i nové významy. Medzi veršami o situácii starnúceho lyrického subjektu čítame takéto neľútostné verše; Čakanka ešte, akože inak, čaká, / Tak ako v čase detstva. Ibaže / sama už nevie, n a čo" (Také dni, Neskorýautoportrét). Zostupovanie k podstate ako vystupňované nemilosrdné obnažovanie pravdy sa však v Rúfusovejpoézii deväťdesiatych rokov nepremieta iba v reflektovaní životnej jesene, ale - a to ešte vo väčšej miere - v reflekto vaní človeka a sveta a domova. Najmä z tohto dôvodu básnikova poézia, hoci má rozličné polohy, zvyčajne nie je rozradostňujúcim čítaním. V bilančných charakteristikách pred nami Rúfus vystupuje ako básnik ľudského trápenia, bolesti.
Vypredané
9,40 € 9,89 €

Lacná kniha Siddhártha indická báseň (-70%)


Luxusné kožené vydanie ďalšieho slovenského prekladu azda najznámejšej Hesseho poviedky, doplnené autorovými akvarelmi. Preklad Ľudmila Rampáková"Túto poviedku som napísal takmer pred 40 rokmi. Je to vyznanie človeka s kresťanským pôvodom a výchov ou, ktorý sa veľmi skoro rozlúčil s cirkvou a nadovšekto sa usiloval pochopiť iné náboženstvá, najmä indické a čínske formy viery. Pokúšal som sa preniknúť do tajomstva, čo majú všetky vyznania a prejavy ľudskej zbožnosti spoločné, čo je nad všetkými národnými rozdielnosťami, a v čo môžu veriť a čo uctievať všetky rasy aj každý jednotlivec". autor
Vypredané
2,98 € 9,92 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Cestami poezie 2 (-90%)


Prvý zväzok knižného výberu z literárnovedného diela významnej osobnosti súčasnej slovenskej literatúry má podtitul Za obraznosťou básnictva. Prináša autorov zasvätený pohľad na dielo vrcholných zjavov európskej poézie Vergília, Ovídia, Horatia, Dant eho, Patrarku, Michelangela a ďalších autorov a svojimi interpretáciami ukazuje vzájomné tvorivé dotyky s najväčšími básnikmi novodobej slovenskej poézie.
Vypredané
1,00 € 9,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovom srdca (-90%)


Výber najznámejších výrokov známych osobností.Ukážka:"Dokonalá láska chce znášať chyby druhých, nediví sa ich slabostiam a povzbudzuje i tie najmenšie skutky čností, ktoré druhí konajú. No predovšetkým láska nesmie zostať uzatvorená na dne srdca" .Sv. Terézia z Lisieux
Vypredané
0,61 € 6,05 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Cestami poezie 1


Druhý zväzok knižného výberu má podtitul Pri domácich prameňoch zahŕňa Turčányho literárnovedné práce o Š.F. Seleckom, J. Hollom, J. Kollárovi, S.H. Vajanskom, P.O. Hviezdoslavovi, I. Kraskovi a J. Jesenskom. Prináša aj state a štúdie, ktoré boli od 60. rokov publikované v odborných literárnych periodikách. Výrazne zjednocujúcim činiteľom autorovho diela je skúmateľský postup, dôsledne sústredený na prenikanie do umeleckej štruktúry umeleckého textu.
Vypredané
0,50 € 9,96 €

dostupné aj ako:


Táto fascinujúca kategória vás prevedie rôznymi krajinami, kultúrami a jazykmi cez básnické diela z celého sveta. Nájdete tu básnické poklady z rôznych časových období, ktoré odzrkadľujú rôznorodosť a bohatstvo ľudských citov, skúseností a fantázie.

Svetová poézia nám otvára brány do nekonečných možností výrazu a porozumenia. Nájdete tu básne od slávnych básnikov z rôznych krajín a kultúr, ktoré vás prenesú do odľahlých miest, odhalia vám zaujímavosti histórie a hlboké emócie. Od starovekých klasikov, cez romantických básnikov 19. storočia, až po súčasných autorov, všetky básnické diela ponúkajú jedinečný pohľad na svet a ľudskú dušu.

Pri prehľadávaní tejto kategórie narazíte na básnické zbierky rôznych štýlov a tematiky, od lyrických básní o láske, prírode a snahe, cez diela o existenciálnych otázkach a ľudských skúsenostiach, až po spoločensky angažované básne, ktoré reflektujú aktuálne udalosti a problémy na celom svete.