! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Rozprávky strana 500 z 500

Pipi Dlouhá punčocha


Příhody ze života svérázné devítileté dívenky s nevšedním chováním, jménem i vzezřením, nejsou skutečně ledajaké. Pipi bydlí sama bez rodičů v domku na okraji města, společníkem jí je pouze malá opička. Není však vůbec smutná, prožívá spoustu veselých dobrodružství se svými přáteli. A jednou se dokonce vydá lodí za tatínkem, který je na dalekém ostrově černošským králem... Knížka plná báječných nápadů, bohaté fantazie a jedinečného humoru potěšila už mnoho dětí na celém světě. A sama autorka byla naopak potěšena tím, že příběhy malé Pipi se tolik líbí i českým čtenářům.
Vypredané
10,44 € 10,99 €

dostupné aj ako:

Megint Mazsola


Bálint Ágnes feledhetetlen történeteit a turkáló kismalacról, Mazsoláról Bródy Vera rajzai és bábfigurái elevenítik meg. Talán sokan emlékeznek még a sorozatra, amit annak idején a Magyar Televízió műsorára tűzött. Hétről hétre a tévéképernyőn is figyelemmel kísérhettük a Manócskát gyakran hümmögésre késztető, nem egyszer meggondolatlan, oktondi, mégis nagyon szeretnivaló kismalac kalandjait. Mazsola tudniillik egy tökházban éldegél, Manócska társaságában. Nincs is egyébre gondja, mint hogy meglegyen a napi turkálnivaló és játék. Barátai, Fülöpke, Egérke, Rezsőke, Menyus, mind remek játszópajtások. És természetesen, ha nem is megy mindig minden simán, végül minden nehézség megoldódik, minden jóra fordul. A kötetben a megszokott csapat történeteit találjuk.
Vypredané
10,44 € 10,99 €

Uletené rozprávky pre veľké deti a malých dospelých


Do tejto knihy sa môže kresliť, maľovať aj čarbať! Čo môže - MUSÍ! Všetkého veľa škodí. Zistili to aj hrdinovia Uletených rozprávok, no ako to už v živote chodí, prišli na to, až keď už bolo neskoro. Prečítajte si túto knihu bez ohľadu na vek skôr, ako sa niečo zlé stane aj vám! Každý malý (i veľký) čitateľ si dokonca môže knihu doplniť vlastnoručnými ilustráciami, ktoré sú iba načrtnuté. Okrem prekrásnych moderných rozprávok ako napríklad o nadávajúcom chlapcovi, o spiacom dievčatku, o televízorovom chlapcovi alebo o upratovacej mamičke, sú v knihe dokonca aj voľné strany, kde si môže vaša ratolesť rozprávku graficky ilustrovať úplne sama. A nemajte strach - kniha je testovaná na deťoch. Už ste niekedy svojmu dieťati zadovážili darček, v ktorom sa môže stať spoluautorom? Uletené rozprávky to v plnej miere umožňujú - je to prvá kniha na svete do ktorej sa môže kresliť, maľovať a čarbať. Čo môže - MUSÍ! Dokonca obsahuje prázdne miesto, kde sa vaše dieťa dopíše meno do tiráže ako spoluautor ilustrácií.
Vypredané
12,34 € 12,99 €

dostupné aj ako:

Mese, mese, meskete, minden hétre egy mese


Benedek Elek meséiben az egész élet, az emberiség egész történelme benne van. A rémségekkel, gonoszságokkal szemben ott van a segítség, a csodák, a jóság, a hűség világa. (...) A mesékben megörökített népet még Isten örök törvényei vezetik, nem ismerik a relativitást. Ebbe a kiszámítható, élhető világba vezetnek vissza a népmesék, amelyekről -ha figyelmesen végignézzük a képeket- megállapíthatjuk, hogy nem mesék ezek, hanem a való élet lényegét megragadó történetek, arról szólnak, hogy aki hinni, remélni és szeretni tud, méltó a csodára. A mesék képi megformálása igazodik a valósághoz, ezzel arra ösztönzi a mesélőket és a mesehallgatókat egyaránt, hogy olvasás vagy mesehallgatás után a képekről saját szavaikkal tovább örökíthessék a meséket, tanuljanak meg újra mesélni, hinni, remélni és szeretni.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Tolinové


Kniha obsahuje první tři příběhy o skřítcích tolinech. Nenechte se napálit – tolini sice mají křídla, ale nejsou to žádní motýli. A nejsou ani zdaleka tak křehcí. Výraz „křehký“ bychom v souvislosti s nimi neměli vůbec používat: jsou křehcí asi jako kus cihly…
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Xaver s nohami do X


X – môže byť neznáma. X – to je aj bod, v ktorom sa pretnú osudy dvoch ľudí. X je písmeno, ktorým sa začína meno Xavera Baksu. Xaver je bystrý a šikovný chlapec, možno trochu nepriebojný a nešikovný na telocviku. Ale hoci sa mu spočiatku spolužiaci posmievajú, že má nohy do X, dokáže veľké veci. O tom je aj táto knižka Daniela Heviera – o záhadných udalostiach, ktoré sa udiali pod strechou jednej obyčajnej školy. Alebo nie celkom obyčajnej? Autor o knihe O písmenku X: Ako spisovateľ sa dôverne kamarátim s abecedou. Princíp abecedy som využil vo viacerých svojich knižkách. Teraz som si povedal, že napíšem knihu o písmene X. Samozrejme, za písmenami sú ľudia, a tak je aj za mojím „krížikom“ chlapec, ktorý sa volá Xaver. A ešte dievča, ktoré sa volá Xénia. A ešte dospelák, ktorý sa volá Alexis Xenakis. Keď je toľko x, tak z toho musí vzniknúť križovatka vzťahov, zápletiek, udalostí... Dúfam, že po prečítaní tejto knihy povedia čitatelia, že to bolo EX-celentné!
Vypredané
6,27 € 6,60 €

Bublinkové rozprávky


Ja za to nemôžem, že rozprávky bývajú všade. Už teraz sa teším, ako ich všetky pochytám, napchám do svojej zázračnej tašky a pošlem rovno za vami. Autorka 15 rozprávok o ľuďoch, zvieratách a veciach okolo nás skutočne vidí rozprávky všade: na balkóne, kde smutný psík čaká na svojich majiteľov, v pivnici medzi zaváraninami, na želežničnej trati, kde sa stretne vlak Hugo s kravou Celestínkou, v babkinej záhrade, kde je odrazu more, v lese, kde sa kukučke nechce kukať... Svojou nekonečnou fantáziou ich oživuje a posiela nám cez ne pocit krásy a ľudského tepla. Tento mnohoraký svet navyše oplýva pestrými farebnými ilustráciami.
Vypredané
5,70 € 6,00 €

Kresbička drobná navždy visí v ráme


T. Križka (1956), básnik, prekladateľ, vydavateľ a šéfredaktor časopisu Kultúra, autor desiatky kníh pre dospelých a knihy veršov pre deti Pošepkala vločka nehu do oblôčka (Zimné listy Lenke), sa opäť prihovára deťom. Tentoraz im dáva kľúč k tajomstvu maliarstva ako jeden z možných návodov na život plný zmyslu. Usiluje sa im vo veršoch odovzdať vlastné poznanie, že krása nie je iba hra, ako sa im to zjednodušene usiluje našepkávať moderná literatúra. Básnik ich pozýva k čítaniu v iných vrstvách. Pozýva ich objavovať vo veciach ich skryté významy, keď sa aj detská kresbička stáva smerovníkom ku kráse siahajúcej až za horizont, k svetu, ktorý človeka presahuje, ale aj do hĺbky ľudskej duše. Reprezentatívna knižka na kriedovom papieri je bohato ilustrovaná nádhernými farebnými kresbami výtvarníčky Zuzany Vaňousovej, sestry slovenského herca Jozefa Kronera.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Farkas-barkas


Faragó József népmesegyűjteménye gazdagon illusztrált, igényes kivitelezésű kötetben jelenik meg a Kriterion könyvkiadónál. Az Unipan Helga által tervezett és kivitelezett meséskönyvben 20 egészoldalas színes illusztráció mellett számos apró illusztr áció díszíti az állatmeséket tartalmazó meseválogatást.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Veselý rok s Kvakom a Čľupom


Kniha je určená deťom predčitateľského, resp. prvočitateľského veku. Pôvabné a vtipné príbehy sú jednoducho spracované, ľahko pochopiteľné detskému vnímaniu, ale prinášajúce významovo bohaté poznanie sveta. Publikácia hovorí o dôležitých a podstatných hodnotách, ako je priateľstvo, odpustenie, vzájomné si všímanie ostatných.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Ruské pohádky


Texty pohádek byly vybrány a přeloženy ze sborníku Ruské lidové pohádky. Některé části pohádek jsou improvizovány a obsahují další souvislosti.
Vypredané
8,93 € 9,40 €

Keď zaklope dúha


Venované všetkým detským ockám a srdieckam, ktoré nám dospelým na cestu nezištne svietia den, co den a naozaj nezáleží na tom, v ktorom kúte sveta. A... Venované všetkým tým, ktorí pomáhajú tieto malé, úprimné svetielka, den, co den rozsvietit. Plamienok - nezisková organizácia.
Vypredané
9,50 € 10,00 €

Osmijanko sa vracia


Knižka vynikajúcej spisovateľky Kristy Bendovej obsahuje 8 najmilších rozprávok z jej rozsiahleho osmijankovského súboru, ktoré vysielal aj Slovenský rozhlas v podaní neopakovateľného Ctibora Filčíka. Autorka, veľká kamarátka detí, rozpráva humorne ladené príbehy, aby deti nielen poučila, ale i potešila. Ilustrácie Boženy Plocháňovej poznajú najmä staršie generácie. V modernej typografii akademického maliara Svetozára Mydlu oslovia čitateľov bez rozdielu veku.
Vypredané
5,89 € 6,20 €

Veľká zbierka rozprávok pre princezné


V tejto krásne ilustrovanej veľkej zbierke nájdete rozprávky o desiatich princeznách z kreslených filmov Walta Disneyho. Prečítate si o Snehulienke a siedmich trpaslíkoch, Popoluške, Šípkovej Ruženke, malej morskej víle Ariel, indiánskej princeznej Pocahontas a ďalších!
Vypredané
12,75 € 13,42 €

Rozprávky o škriatkoch, čertoch a o dobrých i zlých vílach


Motívom šiestich rozprávok z európskej studnice rozprávkového bohatstva sú tajomné sily, ktoré dobrým aj zlým spôsobom ovplyvňujú životy ľudí. Šípková Ruženka, Rusalka, Živá voda a ďalšie rozprávky vás zaujmú nielen svojím príbehom, ale aj farebnými ilustráciami.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Rozprávky o bosorkách, čarodejniciach a ježibabách


Krásne ilustrovaný výber zo svetovej pokladnice rozprávok sa sústreďuje na šesť rozprávok, v ktorých vystupujú zlé bytosti a zasahujú do života ľudí. Snehulienka, Šalatienka, Janko a Marienka, ale aj ďalší rozprávkoví hrdinovia však premôžu ich čary a nájdu svoje šťastie.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Zelená psům nesluší + CD


Dva kamarádi, plavčík Honza a zelený pes Larry, se nesetkávají s dětmi poprvé. Před lety tyto veselé pohádkové příběhy plné dobrodružství, jejichž autorkou je Boca Abrhámová, vysílal Československý rozhlas. Tehdy je vyprávěl její bratr Josef Abrhám. Stejně tak i nyní v nové zvukové nahrávce na vloženém CD doprovází první knižní podobu s půvabnými ilustracemi malířky Pavly Kroupové.
Vypredané
11,61 € 12,22 €

Pán Péter - Visszatérés Sohaországba


Wendy rengeteget mesélt gyermekeinek, Jane-nek és Danny-nek kedvenc gyermekkori pajtásáról, Pán Péterről, valamint Hook kapitánnyal vívott csatáiról. A gyerekek azonban nem akarták elhinni ezeket a meséket, és azt sem, hogy Hook kapitánynak mindaddig nem sikerül legyőznie Pán Pétert, amíg van a földön hit, bizalom és tündérpor. Egy este azonban különös dolog történt. Hook -kapitány elrabolta Jane-t, és magával vitte Sohaországba, ahol olyan dolgokat tapasztalt, amelyek bebizonyították neki a tündérpor és Pán Péter létezését
Vypredané
4,57 € 4,81 €

Kouzelná lampa


Mladá fronta vydává nové převyprávění třinácti arabských pohádek ze sbírky Tisíc a jedna noc. Jsou mezi nimi i pohádky nejpopulárnější, jako je Aládínova kouzelná lampa, Alí Baba a čtyřicet loupežníků nebo Sindibád, ale najdou se zde i příběhy českým čtenářům takřka neznámé. Daniela Fischerová vypráví jazykem srozumitelným dětem od základní školy výše. Ponechává pohádkám exotický kolorit jiné doby i země, ale není úzkostlivě pietní vůči originálu. Třebaže hlavním adresátem je dítě, bohaté fabule plné dobrodružství a kouzel udrží i pozornost dospělých čtenářů.
Vypredané
22,28 € 23,45 €

V kategórii rozprávky nájdete bohatú ponuku rozprávkových kníh pre deti, ktoré prinášajú kúzlo a fantáziu do ich života. Rozprávkové knihy poskytujú deťom aj dospelým nekonečné dobrodružstvá a učia ich dôležité hodnoty.

Kategória rozprávkových kníh obsahuje klasické príbehy ako Červená čiapočka, Popoluška, Snehulienka a mnoho ďalších. nájdete tu tiež moderné a autorské rozprávky, ktoré oslovujú dnešnú generáciu detí. 

Rozprávkové knihy sú bohaté na farebné ilustrácie, ktoré oživujú príbeh a pomáhajú detom vizualizovať si scenérie a postavy. Autori sa snažia zapojiť čitateľa prostredníctvom interaktívnych prvkov, ako sú zvukové efekty a otázky, čo vytvára zábavné a vzrušujúce čítanie.