! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Vládkyňa vetra


Je jún a tohoročné letné prázdniny budú iné ako všetky ostatné. V krajine, kde žije Tobias, sa konečne skončila strašná vojna, a zatiaľ čo dospelí pracujú, deti pošlú cez leto na vidiek. Tobias dúfa, že sa dostane na gazdovský dvor, kde je maslo, mlieko a prívetiví ľudia, namiesto toho však skončí ďaleko na skalnom výbežku nad morom u nevrlej a málovravnej rybárky Lothe. Jedného dňa Tobias objaví v Lothinom dome zatvorenú izbu plnú záhadných kresieb. V Tobiasovi sa prebudí zvedavosť a čoskoro začne rozpriadať staré tajomstvo. Kto bolo dieťa, ktoré kedysi žilo v dome? Čo sa stalo v požiarom zničenom majáku na vrchole útesov? A kto je Vládkyňa vetra? Maja Lunde a Lisa Aisato nadväzujú na knižné hity Snehová sestra a Strážkyňa slnka príbehom Vládkyňa vetra, ktorý je vhodný pre deti aj dospelých a prináša celoročné leto s príchuťou slaného mora, škrekotu čajok, lesných jahôd a večného priateľstva.
Predpredaj
20,42 € 24,90 €

Podivuhodné príhody Aladára Miazgu


V druhej sérii príbehov rodiny Miazgovcov stojí v centre pozornosti ich podarený syn Aladár. Nenapraviteľný výmyselník, ktorého všetko zaujíma, do všetkého musí strkať svoj zvedavý nos, hoci akurát v škole to s ním až tak ružovo nevyzerá. Preto keď za prospech dostane domáce väzenie, rozhodne sa využiť nestráženú chvíľu, aby spoznal svet, a to nie hocijako! Vynachádzavý Aladár už nie je tým malým chlapcom, čo naviazal kontakt so vzdialeným príbuzným Emzetepérixom. Je z neho mladý muž a jeho vynálezy sú o to dômyselnejšie. Po niekoľkých neúspešných pokusoch zostrojiť vlastný vesmírny koráb sa mu napokon podarí podniknúť prvý let do kozmu na podomácky vyrobenej nafukovacej vesmírnej lodi, ktorej dá príznačné meno Guliverkeľ (slovo sa udomácnilo ako pomenovanie pre čudácky dopravný prostriedok). A tak Aladár pravidelne vždy v noci odlieta zo strechy bytovky za dobrodružstvom. Verným spoločníkom je mu pes Cvoky, ktorého pre istotu naučil hovoriť. Spolu objavujú nové civilizácie – navštívia planétu, kde roboty zotročili ľudstvo, planétu, kde je všetko pod vodou, či ovládané hudbou, alebo aj planétu, kde sa všetko odohráva ako v detektívke. Ale pssst, nikto v rodine o jeho podivuhodných príhodách mimo planéty Zem nemá ani tušenia.
Predpredaj
19,90 €

Akadémia jednorožcov 2: Šarlota a Plameň


Predstavte si školu, v ktorej na vás čaká jednorožec a s ním množstvo kúzelných dobrodružstiev! Akadémia jednorožcov je škola, ktorú by chceli navštevovať hádam všetky dievčatá. A nielen ony. Hneď po príchode im riaditeľka, slečna Prvosienková, pridelí jednorožca, s ktorým vytvoria páry na život a na smrť. Jednoducho sa z nich stanú najlepší priatelia. V škole zažívajú aj veľa dobrodružstiev, dokonca nebezpečných situácií, ktoré si vyžadujú statočnosť, odvahu a najmä súhru s jednorožcom. Hrdinkou druhého dielu obľúbenej série je Šarlota. So svojím jednorožcom Plameňom a s ďalšími priateľkami zo Zafírovej izby zistí príčinu zamŕzania Trblietavého jazera, bez ktorého čarovných vôd by jednorožce stratili magické schopnosti, a zabráni katastrofe. Knižka doplnená milými čiernobielymi ilustráciami je priam stvorená pre milovníkov fantazijnej literatúry. Pre čitateľov od 8 rokov Z anglického originálu preložila Barbora Al Zafari.
Predpredaj
8,91 € 9,90 €

Slzotvorca 1: Čierna ruža


Medzi múrmi sirotnca Hrob, kde Nica vyrastá, sa pri plameňoch sviečok mali vo zvyku rozprávať tajuplné príbehy a legendy. Najznámejšou je tá o Slzotvorcovi, tajomnom remeselníkovi s očami čistými ako krištáľ, ktorý dokázal prebudiť emócie a priviesť ľudí k slzám. Lenže teraz má Nika sedemnásť a na jej vlastné prekvapenie sa ocitá v starostlivosti manželov Miliganovcov. Nevybrali si však len ju, a ak sa nechce vrátiť do domova, musí nájsť svoju silu a zabojovať o šťastie, po ktorom túži. Dokáže aj napriek traume nájsť svoj skutočný domov? A dá sa vôbec bojovať s láskou a pocitmi, ktoré ju privádzajú do šialenstva, alebo by mala skôr bojovať o túto lásku? Ako sa Nika postupne zoznamuje so svojím okolím, nachádza priateľstvá a silu postaviť sa za to, po čom túži.
Predpredaj
15,29 € 17,99 €

Tlapková patrola - Hraj si a počítej s tlapkami


Vydejte se s Tlapkovou patrolou na početní misi a odhalujte obrázky v knížce setřením černé vrstvy přiloženým bambusovým škrabátkem. Na každé stránce vás čekají hravé úkoly, se kterými si procvičíte počítání, číslice a první příklady. Na pomoc vám vždy přispěchají oblíbené tlapky! Díky nim bude každý úkol hračka a učení prvních čísel skvělá zábava.
U dodávateľa
10,79 € 11,99 €

Bing - Bim Cink bum


Bing a jeho přátelé mají dnes chuť na trošku muziky, takže Amma otevře svou velkou krabici s hudebními nástroji. Každý má na co hrát, ale bude se o to chtít podělit s ostatními? Užijte si zábavu se zvukovou knížkou!
U dodávateľa
12,59 € 13,99 €

Vše o záchranářích


Jémine! Nákladní cisterna se srazila s těžařským vozem. Ale záchrana už je nadosah. Hasiči, technici a policie zajišťují místo nehody, zatímco lékař záchranné služby a jeho kolegové ošetřují zraněné. Ať už jde o povodeň, zemětřesení nebo bankovní loupež, mnoho žen a mužů je vždy připraveno pomoci! Tato kniha představuje kromě samotných záchranářů také jejich zásahová vozidla i speciální vybavení.
Predpredaj
12,59 € 13,99 €

Kapitán Bombarďák 11: Kapitán Bombarďák a ukrutný úder Turbo Toalety 2000


Turbo Toaleta 2000 vracia úder! Mäsožravý záchod známy tým, že požiera všetko, čo mu príde do cesty, má neskutočnú chuť... na odplatu! Našťastie je osud ľudstva opäť v rukách Georgea a Harolda a ich otravného nepriateľa Melvina Sneedlyho. Nájde kapitán Bombarďák silu zvíťaziť alebo bude navždy spláchnutý?
Predpredaj
9,67 € 10,99 €

Káčer Donald 90 - Pozor na to, čo si želáš, Donald!


Káčer Donald sa rúti so svojou obrovskou energiou a nadšením! Pri príležitosti 90. výročia od chvíle, kedy sa prvýkrát objavil v animovanom filme, vznikol celkom nový rad komiksových príbehov, ktoré pobavia a prekvapia všetkých jeho fanúšikov. Veď to predsa poznáte – tam, kde je Donald a jeho synovci, nezostane kameň na kameni. Dobrá nálada je zaručená!
Predpredaj
9,67 € 10,99 €

Káčer Donald 90 - Všetko najlepšie, Donald!


Káčer Donald oslavuje narodeniny! Chce ich stráviť na pláži spolu s Daisy, ale nebol by to Donald, aby napokon nedopadlo všetko celkom inak... A chýbať, samozrejme, nemôžu ani synovci Hui, Dui a Lui, strýko Držgroš alebo káčer Gustáv. Vydajte sa do Káčerova za správnou zábavu!
Predpredaj
7,19 € 7,99 €

Sherlock Holmes vyšetruje 7: Modrý drahokam


Blíži sa čas Vianoc, no neúnavného detektíva viac ako atmosféra sviatkov teší riešenie záhad. Zatiaľ čo polícia usilovne pátra po stratenom diamante grófky z Morcaru, Sherlock Holmes dostane na tanier vlastný prípad. Hus, ktorá mala v hrdle neuveriteľne krásny modrý kameň. Nie je ťažké zistiť, že ide o ten istý drahokam. A tak sa Holmes s Watsonom ocitnú v pretekoch s časom, aby zachránili život nevinného muža.
Predpredaj
9,89 € 10,99 €

Strážcovia Trstinového mora 2: Záchranná misia


Napínavé pokračovanie príbehu o malých zelených strážcoch prírody Uprostred Šuchotavého lesa v Trstinovom mori panuje v lete čulý ruch. Rodičia vtáčích mláďat učia svoje detičky nové triky, pod vodnou hladinou veselo šantia ryby a užovky, v okolí cvrlikajú cvrčky a zbor žiab nelení a vyhráva svoje melódie celú noc. Výmyselník Vilko si tiež naplno užíva horúce letné dni a hoci ešte nedospel na hnedovlasého strážcu, nezaháľa. Jeho nový vynález, nepotopiteľný motorový čln, vzbudí záujem nielen medzi steblíkmi. Odrazu však začnú obyvatelia Trstinového mora, medzi nimi aj Vilkov kamarát skokan Tátoš, miznúť a na kačaciu rodinu zaútočí labuť. Majú s tým niečo spoločné nepriateľský hrabivci, alebo je to len náhoda? Podarí sa Vilkovi a jeho priateľom zachrániť Steblohrad pred nebezpečenstvom, ktoré číha na druhom brehu? Z maďarského originálu Lengemesék: Nádtengeri Nyár (Central Kiadó Csoport) preložila Monika Srnková.
Predpredaj
10,71 € 11,90 €

Ako žijú pocity?


Vyznáte sa vo svojich pocitoch? Táto kniha vám ich pomôže lepšie spoznať. Sympatická autorská dvojica – Tina Oziewicz a Aleksandra Zając – sa vracia s pokračovaním svojho knižného bestsellera Čo robia pocity?. Nostalgia celý rok čaká na chvíľu, keď bude môcť zo skrine vybrať škatuľu s vianočnými ozdobami. Trpezlivosť má rada pokoj a pokoj má najradšej vôňu džemu. Vďačnosť rada spomína na dobré časy... Tieto pocity určite poznáte. Predchádzajúca kniha vám prezradila, čo robia, keď majú voľno. Teraz ich môžete spoznať lepšie. S kým sa priatelia? Z čoho majú strach? Čo im robí najväčšie potešenie? Odpovede na všetky otázky nájdete v tejto neobyčajnej knihe. Poetický text Tiny Oziewiczovej v kombinácii s vtipnými ilustráciami Aleksandry Zającovej dojíma, podnecuje predstavivosť a vyzýva na rozhovor o tom, čo sa skrýva v každom z nás. Pre deti od 5 rokov Z poľského originálu preložila Silvia Kaščáková.
Predpredaj
11,35 € 12,90 €

Hvězdy fotbalového hřiště - Saka


Bukayo Saka se díky své všestrannosti a kreativitě na hřišti řadí mezi hráče, kteří mají nakročeno k tomu ovládnout fotbalový svět. Jeho univerzální talent mu byl ale ze začátku spíš na škodu. O místo v základní sestavě musel bojovat, protože trenéři nevěděli, jak jeho potenciál nejlépe využít. Přečti si příběh o nadaném fotbalistovi a jeho vzrušující cestě na vrchol. Nech se jím inspirovat a třeba se dostaneš také tak daleko jako on!
Predpredaj
7,19 € 7,99 €

Prázdninový příběh pejska a kočičky


Pejsek a kočička se domluvili, že by chtěli strávit léto podobně jako děti. A tak se rozhodli, že budou tábořit v lese. A co by to bylo za táboření bez stanu a lovení bobříků? Jenže ouha – stan doma neměli a bobříky také nikdy nelovili. Ale jak už je u nich dobrým zvykem, s každým problémem si poradí pěkně po svém. Zažijí při tom spoustu veselých příhod, naučí se nové věci a obstojí i v těžkých zkouškách. Přečtěte si knihu nejen o přátelství a soudržnosti, ale i o silné vůli a překonávání sama sebe.
Predpredaj
8,09 € 8,99 €

Pejsek Kulička a zloději – Začínám číst


Na statku se dějí divné věci. Ztrácí se jídlo, deka, miska, večer se objevuje strašidelný stín. Že by zloději? Je to záhada, kterou musí Kulička vyřešit. Patří k odvážnému plemeni komondorů a statek má na starosti... Příběh o Kuličkovi zvládnou přečíst i začínající čtenáři, kterým kniha nabízí krátké kapitoly, veliké a dobře čitelné písmo, jednodušší texty. A nechybí ani záložka na zakládání.
Predpredaj
8,09 € 8,99 €

Pohádky z 1. nástupiště


Na nádraží se pořád něco děje. Rozhlas hlásí příjezdy a odjezdy, lidé netrpělivě stojí ve frontě na jízdenky, každý někam pospíchá. Vítr se prohání po prvním nástupišti a náramně si to užívá. Pak pořádně foukne... a objeví se pohádky! Veselé i tajemné příběhy o nádražích, kolejích, vagonech, parních mašinkách, moderních lokomotivách a lidech kolem nich. Voní dálkami, dobrodružstvím a zázraky. Vydejte se s nimi na cestu a věřte, že si to užijete!
Predpredaj
8,99 € 9,99 €

Sherlock Holmes – Pes baskervillský


Sherlock Holmes a doktor Watson mají pro strach uděláno. Nezastaví je smrtící psí přízrak ani záhadný muž, který se potlouká po devonském vřesovišti. Dvojice totiž potřebuje rozluštit podivný případ vraždy sira Charlese Baskervilla dřív, než jeho synovce potká stejný osud…
Predpredaj
9,71 € 10,79 €

Five Nights at Freddy's 5: Aport


Greg, Alec a Oscar už toho mají dost – po letech plných příkoří se rozhodli zcela změnit svůj život. Greg se pustí do více než kontroverzního experimentu. Alec hodlá před světem odhalit, že jeho sestra není tak dokonalá, jak si všichni myslí. A Oscar se chce jednou provždy zbavit obsesivního dohledu své matky. Všichni touží převzít vládu nad vlastním osudem. Jenže ve zvráceném světě Five Nights at Freddy's se každé přání může změnit v noční můru…
Predpredaj
14,84 € 16,49 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.