Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Pre základné školy strana 111 z 120

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Písanka pre 1. ročník - samostatná cvičná písanka (-90%)


Písanka pre 1. ročník: Celoročná písanka na precvičovanie písania v prvom ročníku podľa výberu učiteľa. Zošit je rozdelený na dve časti – na precvičovanie písaného a tlačeného písma. Všetky strany obsahujú na okraji galériu nápovedných obrázkov.
Vypredané
0,33 € 3,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Precvičme si gramatiku - 3 a 4. roč.ZŠ (-90%)


Pracovný zošit "Precvičme si gramatiku - pre 3. a 4. ročník základných škôl" umožňuje žiakom 3. a 4. ročníka precvičiť a upevniť si základné učivo z gramatiky a zdokonaliť sa v konkrétnych jazykových javoch. Autorka ho pripravila v súlade so Štátnym vzdelávacím programom a jeho vzdelávacími štandardadami pre príslušný predmet a daný ročník. Cvičenia nasledujú za sebou v chronologickom poradí, tak ako sa preberajú v rámci vyučovacích hodín slovenského jazyka. Pre väčšiu prehľadnosť ich usporiadal a aj podľa jednotlivých ročníkov. Žiaci a pedagógovia nájdu v publikácii pravopisné cvičenia, doplňovačky, tajničky, diktáty, tvorivé a zábavné úlohy, ktoré majú didaktický charakter. Sú koncipované so zameraním na zvukovú stránku jazyka, pravopis a morfológiu. V závere publikácie je vypracovaný kľúč na overenie správnosti riešenia úloh a testy na overenie si vedomosti. Ocenia to najmä žiaci pri samostatnej práci alebo pri domácej príprave. Testy využijú dobre aj učitelia na hodinách v rámci hod notenia. Metodicky vydarená publikácia bude vhodným doplnením k učebniciam pre 3. a 4. ročník základných škôl.
Vypredané
0,50 € 4,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovenský jazyk 6 - Zbierka úloh a cvičení (-90%)


Zbierka úloh a cvičení je úzko spätá s učebnicou J. Krajčovičovej, M. Caltíkovej a L. Žigovej. Členenie zbierky korešponduje s učebnicou, dopĺňa vyučovanie slovenského jazyka na ZŠ o zaujímavé úlohy, ktoré rozvíjajú tvorivosť a precvičujú gramatické javy preberané v 6. ročníku ZŠ.
Vypredané
0,30 € 2,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovenský jazyk 8 - Zbierka úloh a cvičení (-90%)


Zbierka úloh a cvičení nadväzuje na učivo učebnice Slovenský jazyk 8 (J. Krajčovičová – M. Caltíková). Jeho jazyková zložka sa precvičuje a opakuje rozličnými úlohami, pestrými aktivitami a testami. Slohová zložka je postavená na konkrétnych príkladoch slohových útvarov a práci s nimi. Obe zložky sú medzi sebou prepojené a okrem vzdelávacieho cieľa spĺňajú aj výchovné využitie. Zbierka bola schválená Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
0,16 € 1,64 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Precvičme si pravopis 6.ročník základných škôl - 7. vydanie (-90%)


Obsah zbierky je v podstate daný obsahom učebnice Slovenský jazyk pre 6. ročník. Jej cieľom je pomôcť žiakom pri nácviku a upevňovaní pravopisných poznatkov. Príručka pomáha upevňovať pravopisné základy, zručnosti, návyky.
Vypredané
0,16 € 1,63 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pomocník SJ - 5 ZŠ Pracovný zošit (-90%)


Autorka platnej učebnice Slovenský jazyk pre 5. ročník ZŠ pripravila v spolupráci s naším vydavateľstvom novinku – Pomocník zo slovenského jazyka pre 5. ročník ZŠ, ktorý má charakter pracovného zošita (nadväzujeme na tradíciu zbierok úloh a cvičení) a presne korešponduje s obsahom schválenej učebnice. Ponúka množstvo rôznorodých úloh viažucich sa na rôzne komunikačné situácie a pomáha žiakovi upevňovať a precvičovať si učivo slovenského jazyka 5. ročníka v škole, ako aj počas domácej prípravy alebo opakovania. Pomocník obsahuje aj rozširujúce učivo, úlohy na overenie si vedomostí a zručností v používaní jazyka, ako aj riešenia úloh, ktoré umožňujú žiakom, učiteľom i rodičom okamžitú spätnú väzbu. V súlade so ŠVP. Dielo je odporúčané MŠVVaŠ SR.
Vypredané
0,65 € 6,54 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pomocník SJ - 8 ZŠ a 3 GOŠ Pracovný zošit (-90%)


Pracovný zošit zo slovenského jazyka od J. Krajčovičovej je osvedčeným didaktickým prostriedkom k platnej učebnici slovenského jazyka pre 8. ročník ZŠ a 3. ročník GOŠ. Korešponduje s jej usporiadaním učiva a rešpektuje najnovšie trendy vo vyučovaní materinského jazyka (komunikačnú metódu). Poskytuje dostatočný priestor na precvičovanie i overovanie vedomostí a zručností tak v škole, ako aj doma. Úlohy vychádzajú z práce s textom a rozvíjajú všetky dôležité kompetencie stanovené predpísanými štandardmi pre 8. ročník ZŠ a 3. ročník GOŠ.
Vypredané
0,65 € 6,54 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pomocník SJ - 8 ZŠ a 3 GOŠ Pracovný zošit (-90%)


Pracovný zošit zo slovenského jazyka od J. Krajčovičovej je osvedčeným didaktickým prostriedkom k platnej učebnici slovenského jazyka pre 8. ročník ZŠ a 3. ročník GOŠ. Korešponduje s jej usporiadaním učiva a rešpektuje najnovšie trendy vo vyučovaní materinského jazyka (komunikačnú metódu). Poskytuje dostatočný priestor na precvičovanie i overovanie vedomostí a zručností tak v škole, ako aj doma. Úlohy vychádzajú z práce s textom a rozvíjajú všetky dôležité kompetencie stanovené predpísanými štandardmi pre 8. ročník ZŠ a 3. ročník GOŠ. Dielo je v súlade so ŠVP. Dielo je odporúčané MŠVVaŠ SR.
Vypredané
0,65 € 6,54 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Písanie v 1. ročníku (5 písaniek s predtlačou) (-90%)


Séria piatich zošitov pokrýva námety na prácu počas prípravného, šlabikárového a aj čítankového obdobia. Zošity sú farebne odlíšené a na obálke každého zošita víta žiakov šaško, ktorého poznajú žiaci zo šlabikára. V úvode každého zošita je niekoľko dobrých rád pre učiteľa i žiaka. 1. zošit V úvode je séria strán určená na prácu v prípravnom období. Žiaci prácou v zošite rozcvičujú jemnú motoriku svojich rúk a pripravujú sa na efektívne zvládnutie písania. Obkresľovaním tvarov a obrázkov postupne nacvičujú písanie základných „kameňov“ všetkých písmen: ľavého oblúka, sklonovej čiary, pravého oblúka a oválu. V hrových úlohách žiaci získavajú prvé písacie zručnosti a učia sa viesť písací pohyb. Úvod každej strany tvorí obrázok, ktorého obkresľovaním rozvíjame jemnú motoriku. Významnou časťou strán v prípravnom období sú úlohy „Hra na písanie“. Žiaci si písaním do obrázkov dotvárajú jednotlivé ilustrácie a zároveň nacvičujú písanie. Celé prípravné obdobie je plné hier, podobne ako celá práca s písankami, a prináša radosť z prvého písania. Aj v zošitoch je po okrajoch strán séria nápovedných obrázkov a písmen, ktoré majú žiakovi pomôcť pri osvojovaní jednotlivých písmen, neskôr sa nápovedné obrázky zmenia na dvojice tlačených a písaných tvarov každého písmena. Ďalšiu časť prvého zošita tvoria prvé písmená a nácvik prvých spojov písmen. Žiaci najprv každý tvar pozorujú, uvedomujú si súvislosť s nápovedným obrázkom a potom nacvičujú jednotlivé tvary a spoje s inými písmenami. Posledná strana zošita tvorí rezervu pre učiteľa, kde môže so žiakom horšie zvládnuté tvary precvičiť, resp. priestor na rozširujúce úlohy pre žiakov, ktorí už dobre zvládli písmená. 2., 3. a 4. zošit V nácviku ďalších písmen, slabík a v písaní slov a viet pokračujeme v 2. až 4. zošite. Stála štruktúra a pozícia jednotlivých prvkov vytvára systém, na ktorý si žiaci veľmi rýchlo zvyknú a práca s niektorými typmi úloh sa začne výrazne automatizovať. Výhodou však je, že charakter úloh nemení prácu na stereotyp. Žiaci sa priebežne vracajú k osvojeným typom úloh a objavujú nové úlohy a nové možnosti využitia písania. Záver každého zošita tvorí strana na docvičenie, resp. rozširujúce úlohy. 5. zošit V tomto zošite žiaci nacvičujú posledné písmená, najfrekventovanejšie a najproblémovejšie spoje písmen. Prvá časť je určená na prácu v šlabikárovom období, druhá časť je určená, a to je novinkou, na prácu v čítankovom období. Záver zošita je vyhradený na voľné písanie a úlohy na docvičovanie. Práca s písankami pokrýva obsahovo učiva 1. ročníka a učí žiaka vnímať písanie ako prostriedok na vyjadrenie vlastných myšlienok, nie ako cieľ svojho snaženia. Písanky odporučilo Ministerstvo školstva SR.
Vypredané
0,85 € 8,54 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pracovný zošit k čítanke 2 pre ZŠ (-90%)


Pracovný zošit korešponduje s platnou čítankou pre 2. ročník ZŠ od autorského kolektívu M. Nosáľová, E. Dienerová, A. Hirková prostredníctvom identicky pomenovaných kapitol, ktoré tvoria rámec jednotlivých skupín úloh. Pracovný zošit nekopíruje presne obsah jednotlivých textov v čítanke, ale im dáva nový praktický rozmer, ktorý voľne dopĺňa pohľad na danú problematiku. Využíva individuálny prístup pri výchove k čitateľskej gramotnosti. Úlohy rozvíjajú u žiakov čítanie s porozumením aj logické myslenie vekuprimeraným spôsobom, na niektorých miestach využívajú i medzipredmetové vzťahy s prírodovedou alebo matematikou, riešia aktuálne reálne situácie zo života. Pracovný zošit obsahuje aj úlohy, ktoré sú druhákmi preferované – napr. osemsmerovky, doplňovačky, kreslenie podľa návodu, hľadanie slov ukrytých v iných slovách a pod. Dielo je doplnené krásnymi, pre deti príťažlivými ilustráciami. Pracovný zošit je spracovaný podľa požiadaviek ŠVP a je odporúčaný Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
0,47 € 4,72 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mimočítankové čítanie 2 – pre ZŠ (-90%)


Pracovný zošit, ktorý možno využiť na hodinách čítania, vyhovuje súčasným trendom vo vyučovaní slovenského jazyka (komunikatívno-zážitkový model), potrebám školskej praxe i zmenám vo vzdelávacích štandardoch. Pomáha zdokonaľovať techniku čítania – pohyby očí, zrakovú diferenciáciu a čítanie s porozumením. Je určený na aktívnu prácu s textom, aplikáciu vlastných skúseností, rozširuje slovnú zásobu, podporuje neverbálnu komunikáciu a prácu s informáciami. Písanie, ústny prejav, pantomíma, spev i kresba sú rovnomerne zapojené do procesu práce s textom. Každá téma obsahuje základnú (stálu) štruktúru: prípravná fáza: očná gymnastika, zraková diferenciácia rôzne formy čítania: skupinové, individuálne… čítanie zaujímavého textu rôznorodé úlohy na prácu s textom
Vypredané
0,47 € 4,72 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Matematika 3 pre gymnáziá a stredné školy (-90%)


Tretí zo série pracovných zošitov pre gymnáziá a stredné školy z vydavateľstva Libera Terra, ktorého cieľom je pomôcť študentom pri úspešnom zvládnutí požiadaviek ŠVP a Cieľových požiadaviek na maturitné skúšky. Každá kapitola pracovného zošita začína zhrnutím základných pojmov, faktov a postupov, ktoré študent pri riešení úloh potrebuje. Potom nasledujú úlohy graficky spracované tak, aby mal študent dostatok miesta na ich riešenie priamo v pracovnom zošite. V treťom pracovnom zošite pre gymnáziá a stredné školy budú spracované témy: Stereometria II. Vzdialenosti a odchýlky Objemy a povrchy telies Goniometrické funkcie Goniometrické funkcie v pravouhlom trojuholníku Stupňová a oblúková miera uhlov Goniometrické funkcie reálnej premennej Riešenie základných goniometrických rovníc Použitie vzťahov medzi goniometrickými funkciami Grafy zložených goniometrických funkcií Trigonometria všeobecného trojuholníka Použitie sínusovej a kosínusovej vety Zhodnosť a podobnosť Zhodné a podobné útvary Zhodné a podobné zobrazenia Analytická geometria Analytické vyjadrenie priamky Analytické vyjadrenie kružnice Štatistika Základné štatistické pojmy Modus, medián, aritmetický priemer Rozptyl a štandardná odchýlka Bernoulliovské pokusy Postupnosti Aritmetická postupnosť Geometrická postupnosť Finančná matematika Skontroluj sa
Vypredané
0,78 € 7,81 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hravá technika 5 - Učebnica pre 5. ročník ZŠ (-90%)


Prostredníctvom novej učebnice techniky si žiaci osvoja základné užívateľské zručnosti v rôznych oblastiach ľudskej činnosti. oboznámia s pojmom technika a s vplyvom techniky na život jedinca v spoločnosti. Zistia, ako sa rozvíjali remeslá v minulosti a aké remeslá existujú v súčasnosti. Spoznajú rozdiel medzi úžitkovým a darčekovým predmetom. Budú riešiť rôzne projekty a pracovať s technickými materiálmi. V učebnici nájdu praktické úlohy, ktoré im pomôžu zopakovať si prebraté učivo a spoznať nové javy a zákonitosti, ktoré sú súčasťou súčasnej technickej modernej a informačnej spoločnosti.
Vypredané
1,04 € 10,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Metodické poznámky k mimočítankovému čítaniu pre 3. ročník (-90%)


Metodické poznámky k mimočítankovému čítaniu pre 3. roč. (Alena Kurtulíková, Dana Kovárová) Škola Základné školy [44] Predmet Slovenský jazyk a literatúra [44] Ročník 3. ročník [44] Príspevok MŠSR nie [44] Vyčistiť filter Metodické poznámky k mimočítankovému čítaniu pre 3. roč. od Alena Kurtulíková, Dana Kovárová z vydavateľstva Orbis Pictus Istropolitana dot 2012 SK jazyk Autor: Alena Kurtulíková, Dana Kovárová Vydavateľstvo: Orbis Pictus Istropolitana Rok vydania: 2012 EAN: 9788071589693 Počet strán: 32 Typ tovaru: zošitová zošitová Jazyk: slovenský Rozmery: 148x210 mm Ročník: 3. ročník Predmet: Slovenský jazyk a literatúra Škola: Základné školy Žáner: Učebnice, monografie, slovníky ISBN: 978-80-7158-969-3 Dostupnosť: Vypredané Bežná cena 2,30 € -17% Naša cena 1,90 € Viac o knihe Metodické poznámky k mimočítankovému čítaniu pre 3. roč. (Alena Kurtulíková, Dana Kovárová) Metodické poznámky sú užitočnou príručkou pre učiteľa na čo najefektívnejšie využitie potenciálu pracovného zošita Mimočítankové čítanie pre 3. ročník ZŠ. Skladajú sa z dvoch častí. V prvej nájdeme teoretický úvod o čítaní, jeho funkciách i problémoch pri osvojovaní si čítania. Špeciálne sa autorky venujú problematike dyslexie. V závere teoretickej časti sú odporúčania pre učiteľa i rodiča na prácu s dyslektickým žiakom. V druhej časti metodických poznámok sú analyzované a komentované všetky úlohy z pracovného zošita metodickými pokynmi a pri väčšine sa nachádzajú aj odporúčania pre učiteľa navyše. Na záver autorky pripojili nácvičnú tabuľku špecializujúcu sa na spoluhláskové skupiny. Metodické poznámky sú spracované podľa požiadaviek ŠVP a sú odporúčané Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
0,26 € 2,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pracovný zošit z informatickej výchovy pre 2.ročník ZŠ (-90%)


Pracovný zošit z informatickej výchovy upevňuje učivo podľa požiadaviek ISCED1. Pracovný zošit je rozdelený na kapitoly, v ktorých sú zaujímavé úlohy, overovacie otázky na pochopenie učiva z informatiky. Žiaci sú vtiahnutí do pútavého deja. Prostredníctvom neho sa pokúšajú vyriešiť záhadu uneseného šimpanza. Žiaci musia využiť počítačové zručnosti, aby sa im podarilo vyriešiť všetky úlohy. Vyriešením úloh získavajú ďalšie indície, kto je podozrivý a kto nie je. Žiaci sa pohybujú po prehľadnej mape a putujú za únoscom. Využívajú pritom programy a softvér, ktorý dostane učiteľ spolu s objednanými pracovnými zošitmi. Učiteľ má k dispozícii kompletný softvér, ktorý bude pri práci s počítačom potrebovať. Súčasťou pracovného zošita sú aj vystrihovacie prílohy, ktoré sa využívajú počas celého roka. V strede je model notebooku, na ktorom si žiaci overujú rozloženie klávesnice a zároveň hľadajú cestu na mape. Dá sa použiť aj v prípade, že je miestnosť s počítačmi obsadená.
Vypredané
0,48 € 4,80 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tajomstvá sveta (-90%)


Pracovný zošit Tajomstvá sveta je určený pre žiakov 4. ročníka základných škôl. Jeho obsahom sú krátke, pútavé, vtipné a zaujímavé príbehy a na ne nadväzujúce súbory úloh, prostredníctvom ktorých sa žiaci naučia pracovať s textom.
Vypredané
0,78 € 7,80 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Funny English pre štvrtákov (-90%)


Učilo sa Vaše dieťa už rok angličtinu? V tejto farebnej a veselej knižke si každý zopakuje to, čo už vie a hravo sa naučí všeličo nové. V knihe je veľa zábavy, hier, veselých úloh, takže sa dieťa ani nenazdá a bude v angličtine ako doma. Potom už nebude mať problém preložiť si rôzne anglické slovíčka, s ktorými sa stretávame všade naokolo, na cestách, pri používaní počítača, počúvaní anglických pesničiek. Nechajte dieťa objavovať veselú angličtinu. Dopĺňanie textov ? Osemsmerovky ? Hry ? Pexeso ? Hravé počítanie
Vypredané
0,64 € 6,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Prírodoveda Pracovný zošit pre 2. ročník 2 (-90%)


Pracovný zošit Prírodoveda pre 2. ročník 2. polrok je vypracovaný v súlade s ISCED 1 a je súčasťou edície Interaktívna kniha. Spolu s metodickým materiálom pre učiteľa prináša učivo prírodovedy spracované pre deti atraktívnou formou.
Vypredané
0,38 € 3,80 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pomocník z literatúry 6 ZŠ a 1 GOŠ - Pracovný zošit (-90%)


Plnofarebný pracovný zošit presne korešponduje s obsahom schválenej učebnice Literárna výchova pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník GOŠ. Ponúka množstvo rôznorodých úloh a pomáha žiakovi upevňovať a precvičovať si učivo literárnej výchovy 6. ročníka ZŠ/1. ročníka GOŠ v škole, ako aj počas domácej prípravy alebo opakovania. Žiaci si precvičia prácu s textom na rôznych úrovniach. Rôznorodosť prístupu k textu (analýza, štrukturalizácia, napodobňovanie, osobný postoj, interpretácia, zovšeobecňovanie, tvorba…) je prioritou autorky pracovného zošita. Žiaci sa tu stretnú so zaujímavými rubrikami (Slovníček, Maľovaná slovenčina, Osobnosti, Pamätníček, Hádanky) aj opakovacími a precvičovacími časťami (Na stupni víťazov, Test). Novinkou je rubrika Čítame s Pomocníkom, v ktorej autorka ponúka nové úryvky a úlohy k nim. Pomocník z literatúry pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník GOŠ je koncipovaný v súlade s platnou učebnicou Literárnej výchovy pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník GOŠ. Ukážky z detektívnej literatúry, ktorá nie je v inovovanom ŠVP v príslušnom ročníku ako druh literatúry zahrnutá, chápeme ako súčasť literatúry pre deti; pri hodnotení žiakov z literatúry v 6. ročníku ZŠ a v 1. ročníku GOŠ však vedomosti o literárnych pojmoch súvisiacich s detektívnou literatúrou nehodnotíme. Súčasťou pracovného zošita je kartón s pexesom na spoznávanie frazeologizmov. V súlade so ŠVP. Odporúčané MŠVVaŠ SR.
Vypredané
0,91 € 9,10 €

dostupné aj ako:


Táto kategória je určená pre žiakov základných škôl a poskytuje široký výber vzdelávacích materiálov a učebníc, ktoré im pomáhajú v ich učebnom procese.

Učebnice pre základné školy sú navrhnuté tak, aby poskytovali kvalitné a dobre štruktúrované učebné materiály na rôzne predmety a odbory. Žiaci nájdu v týchto učebniciach komplexné informácie, praktické príklady, cvičenia a testy, ktoré im pomôžu lepšie pochopiť a zapamätať si študovanú látku.

V kategórii "Učebnice pre základné školy" nájdete učebnice na matematiku, slovenský jazyk, cudzie jazyky, prírodovedu, spoločenské vedy, dejepis, geografiu, chémiu, fyziku, a ďalšie predmety

Učebnice sú prispôsobené veku a úrovni žiakov, čo im umožňuje postupovať vo výučbe postupne a systematicky.

Okrem učebníc tu nájdete aj rôzne doplnkové učebné materiály, pracovné zošity a cvičebnice, ktoré pomáhajú žiakom utvrdiť si študovanú látku a rozvíjať ich kritické myslenie a analytické schopnosti.