Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Slovenský jazyk - pracovný zošit pre 2. ročník ZŠ


Nový pracovný zošit k platnej učebnici slovenského jazyka pre 2. ročník ZŠ (E. Dienerová – M. Nosáľová – Z. Hirschnerová) od autoriek osvedčeného šlabikára. Učivo je spracované v tematických celkoch, ktoré korešpondujú s obsahom platnej učebnice. Nápadité úlohy a cvičenia podporujú tvorivosť, logické myslenie a komunikačné schopnosti žiakov. Sú doplnené kvalitnými ilustráciami a rubrikami Poradňa a Požičovňa slov, ktoré pomáhajú žiakom upevniť a precvičiť druhácke učivo. Každý tematický celok je ukončený testom. Pracovný zošit je spracovaný podľa požiadaviek ŠVP a je odporúčaný Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
5,70 € 6,00 €

Zvládnime ľahko a hravo 2: Tvrdé a mäkké slabiky


Ilustrovaný doplnkový pracovný zošit skúsených autoriek sa zameriava na problémovú oblasť učiva slovenského jazyka 2. ročníka ZŠ – tvrdé a mäkké slabiky. Na pracovných dvojstranách sa žiaci stretnú s tvrdými slabikami hy, chy, ky, gy a mäkkými slabikami ci, dzi, či, dži, ši, ji. Najväčší dôraz sa kladie na rozlišovanie mäkkých slabík di, ti, ni, li a tvrdých slabík dy, ty, ny, ly, ktoré sa postupne samostatne alebo v protikladných dvojiciach precvičujú. Pracovný zošit má pevnú štruktúru, ktorá začína bankou slov na precvičenie výslovnosti, pokračuje krátkym textom a väčšina priestoru je venovaná úlohám. Žiak pracuje s výslovnosťou, ktorú intuitívne spája s pravopisom, číta, píše, triedi, rozlišuje, kreslí, dopĺňa (slová, slabiky, písmená), usporadúva (slová, slabiky), priraďuje obrázky a týmito činnosťami si osvojuje rôznorodou a pútavou formou náročné učivo. Nekladie sa tu dôraz na morfologické hľadisko pri písaní, ale na prirodzený fonetický protiklad mäkký – tvrdý, ktorý má oporu vo výslovnosti žiakov a ktorý by sa mal odraziť v ich pravopise. V závere pracovného zošita je časť, ktorá opakuje všetky prebrané slabiky. Komunikačné situácie rešpektujú požiadavky žiaka 2. ročníka ZŠ a autorky sa nezamerali iba na kognitívnu, ale aj na jeho emocionálnu a psychomotorickú doménu. Pracovný zošit je spracovaný podľa požiadaviek ŠVP a je odporúčaný Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
4,66 € 4,90 €

Testovanie 9 Testy zo slovenského jazyka a literatúry pre 8. ročník základných škôl


Pracovný zošit Testovanie 9 zo slovenského jazyka a literatúry je určený pre žiakov 8. ročníka základných škôl. Tematicky a koncepčne je zameraný na tie oblasti, ktoré po výsledkoch z predchádzajúceho Testovania 9 robili žiakom najväčšie problémy.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Putujeme za písmem


Písanka je určená pro 3. ročník ZŠ k nácviku psacího písma Comenia Script, využít se dá i s dětmi ve vyšších ročnících ZŠ. Písanka dá nahlédnout do historie písma a umožní putovat v čase k prvopočátkům písma až do současnosti. Děti se seznámí s různými formami latinkového písma i s písmem z jiných kulturních oblastí. Cílem písanky je vzbudit zájem dětí o písmo, o psaní a psanou komunikaci.
Vypredané
5,41 € 5,69 €

Pomocník SJ – 9 ZŠ a 4 GOŠ Pracovný zošit


Pomocník zo slovenského jazyka 9 pre 9. ročník základných škôl a 4. ročník gymnázií s osemročným štú: Pracovný zošit zo slovenského jazyka od Jarmily Krajčovičovej je osvedčeným didaktickým prostriedkom k platnej učebnici slovenského jazyka pre 9. ročník základných škôl a 4. ročník gymnázií s osemročným štúdiom. Korešponduje s jej usporiadaním učiva a rešpektuje najnovšie trendy vo vyučovaní materinského jazyka (komunikačnú metódu). Pracovný zošit poskytuje dostatočný priestor na precvičovanie i overovanie vedomostí a zručností tak v škole, ako aj doma. Úlohy vychádzajú z práce s textom a rozvíjajú všetky dôležité kompetencie stanovené predpísanými štandardmi 9. ročník základných škôl a 4. ročník gymnázií s osemročným štúdiom. Dôraz sa kladie na opakovanie a upevňovanie učiva ZŠ, ako aj na precvičovanie testovou formou. Titul je v súlade so ŠVP a odporúčané MŠVVaŠ SR.
Vypredané
6,22 € 6,55 €

Pomocník SJ – 6 ZŠ a 1 GOŠ Pracovný zošit


Pracovný zošit zo slovenského jazyka od autorky J. Krajčovičovej je osvedčeným didaktickým prostriedkom k platnej učebnici slovenského jazyka pre 6. ročník ZŠ. Korešponduje s jej usporiadaním učiva a rešpektuje najnovšie trendy vo vyučovaní materinského jazyka (komunikačnú metódu). Poskytuje dostatočný priestor na precvičovanie i overovanie vedomostí a zručností tak v škole, ako aj doma. Úlohy vychádzajú z práce s textom a rozvíjajú všetky dôležité kompetencie stanovené predpísanými štandardmi pre 6. ročník ZŠ.
Vypredané
6,21 € 6,54 €

Prvouka pre 1. ročník ZŠ


Nová učebnica pracovného typu reaguje na opätovné zavedenie predmetu Prvouka medzi vyučovacie predmety v 1. ročníku.Obsahuje učivo zostavené podľa požiadaviek inovovaného štátneho vzdelávacieho programu, platného od septembra 2015.Učivo je rozdelené do štyroch tematických období, ktoré umožňujú prelínanie predpísaného učiva s praktickým pozorovaním prírody. Pracovný učebnica sa skladá z tematických dvojstrán, pričom každú stranu uvádza samostatný nadpis a úvodný text z „detskej encyklopédie“, ktorý vovedie žiakov do preberanej témy.Zadania k úlohám sa nachádzajú vo farebnom zápätí strán a sú určené predovšetkým pedagógom, resp. rodičom pri domácej príprave. Obsahujú pokyny na prácu s úlohami a námety na ďalšie aktivity, napr. praktické úlohy určené na skúmanie, bádanie, objavovanie, hádanky, didaktické hry a tiež námety na krátkodobé a dlhodobé projekty.Úlohy k témam majú prevažne obrázkový/grafický charakter, keďže žiaci pri vstupe do prvého ročníka ešte nevedia čítať. Úlohy vypracovávajú pomocou kreslenia, vyznačovania, spájania, vyfarbovania, v druhej polovici učebnice sa vyskytujú aj úlohy, ktorých riešenie je potrebné napísať, prečiarknuť nesprávne alebo vyznačiť správne riešenie, slovo, vetu...V závere každej dvojstrany sa nachádza zhrnutie vedomostí a zručností je zostavené podľa výkonového štandardu pre predmet Prvouka (inovovaný ŠVP), slúži aj pre rodičov ako prehľad o preberanom učive.
Vypredané
3,80 € 4,00 €

Šlabikár - 1. časť + kartónová príloha a nálepky


Šlabikár pre 1. ročník – 1. časť je určený na prípravné a nácvikové obdobie čítania v 1. ročníku ZŠ. Ide o výbornú a osvedčenú učebnicu, ktorej autorka má neoceniteľné skúsenosti s elementárnym čítaním a písaním. Strany Šlabikára obsahujú nápovedné obrázky, normalizované tvary písma, didakticky premyslené cvičenia a texty a tvary na rozcvičenie jemnej motoriky dieťaťa predpísané učebnými osnovami a štandardami. Dielo je ilustrované akademickou maliarkou Vierou Kardelisovou-Hrúzovou, renomovanou a uznávanou výtvarníčkou v oblasti detskej kresby. Šlabikár je zostavený tak, aby všetci žiaci získavali vedomosti aktívne, tvorivo, bez stresu a mali vyššiu motiváciu učiť sa. Obsahuje viac zážitkových, motivujúcich, autoregulujúcich a kreatívnych metód, čím sa zvyšuje kvalita a efektívnosť práce žiakov aj učiteľov. Koncepcia Šlabikára: – je založená na rozvoji všetkých žiakov podľa ich možností a schopností s cieľom, aby sa každý žiak stal individualitou, – rešpektuje individuálne osobitosti žiakov, rôznorodosť ich záujmov, potrieb, osobné tempo učenia a humanizáciu vyučovacieho procesu. Texty na jednotlivých stranách sú zostavené s rôznou náročnosťou. Učiteľ má k dispozícii viac textov, ktoré mu umožňujú diferencovane pracovať so žiakmi. Nemusí so všetkými žiakmi preberať všetky texty a úlohy.
Vypredané
8,99 € 9,46 €

Šlabikár - 2. časť (Štefeková)


Pokračovanie prvej časti obľúbeného šlabikáru pre prváčikov od autorky Kamily Štefekovej. Druhá časť šlabikára je určená na prácu v šlabikárovom období a metodicky nadväzuje na prvú časť.
Vypredané
8,82 € 9,28 €

Čítanka pre 1. ročník


Prepracovaná a inovovaná Čítanka pre 1. ročník ZŠ nadväzuje na Šlabikár pre 1. ročník 1. a 2. diel. Čítanka prináša vekuprimeraný, zaujímavý, didakticky premyslený výber textov. Inovovaný učebný text je graficky pútavo spracovaný. Pri zostavovaní Čítanky pre 1. ročník ZŠ mali autori na zreteli, že každé dieťa je individuálne, iné, má svoje silné i slabé stránky, spôsob koncentrácie. Každý žiak je aktívnym subjektom vlastného učenia a rozvoja. Čítanka je zameraná na diferencované vyučovanie. Umožňuje rozvíjať techniku čítania vyspelejších i pomalších žiakov. Všetky texty a úlohy učiteľ nemusí preberať so všetkými žiakmi. Obsah i rozsah čítanky zodpovedá pôvodnej koncepcii. K zmenám dochádza na základe požiadaviek učiteľov prvých ročníkov. Pracovné strany sa z druhej časti čítanky priradili k jednotlivým textom. Vytvárajú obsahovo jednotné dvojstrany, čo umožní žiakom ľahšiu orientáciu pri riešení úloh. Články a úlohy môže učiteľ vyberať podľa úrovne žiakov v čítaní tak, aby bolo každé dieťa úspešné. Časť textov a pracovných strán nadväzuje a dopĺňa učivo prvouky. Obsah čítanky je zostavený s postupne rastúcou náročnosťou úloh, ktoré si vyžadujú samostatné myslenie a sebahodnotenie. Núti žiakov hľadať odpovede, objavovať, dopĺňať, dosahovať určitú úroveň operačnej a poznávacej činnosti. Mení sa postavenie žiaka v učení.
Vypredané
10,55 € 11,10 €

Lacná kniha Pomocník SJ – 6 ZŠ a 1 GOŠ Pracovný zošit (-90%)


Pracovný zošit zo slovenského jazyka od autorky J. Krajčovičovej je osvedčeným didaktickým prostriedkom k platnej učebnici slovenského jazyka pre 6. ročník ZŠ. Korešponduje s jej usporiadaním učiva a rešpektuje najnovšie trendy vo vyučovaní materinského jazyka (komunikačnú metódu). Poskytuje dostatočný priestor na precvičovanie i overovanie vedomostí a zručností tak v škole, ako aj doma. Úlohy vychádzajú z práce s textom a rozvíjajú všetky dôležité kompetencie stanovené predpísanými štandardmi pre 6. ročník ZŠ.
Vypredané
0,65 € 6,54 €

dostupné aj ako:

Písanie a slohové cvičenia pre 4. ročník ZŠ


Prvá časť dvojdielneho pracovného zošita je zameraná na precvičovanie pisateľských spôsobilostí žiakov a aktívnu tvorbu textov. Je súčasťou ucelenej série pracovných zošitov pre 2., 3. a 4. ročník. - Skladá sa zo samostatných dvojstrán určených jednotlivým písmenám abecedy. - Úlohy sú zostavené tak, aby sa žiaci naučili používať písmo ako prostriedok pri písomnej komunikácii. - Dôraz je kladený na aktívne písanie s porozumením. - Pracovný zošit je tematicky zameraný na predmety, ich históriu a účel, na menej známe slová – pojmy, s ktorými žiaci v zošite aktívne pracujú. - Korešponduje s učivom v učebnici slovenského jazyka pre daný ročník.
Vypredané
2,80 € 2,95 €

Písanie a slohové cvičenia pre 4. ročník ZŠ


Aj druhá časť dvojdielneho pracovného zošita je zameraná na precvičovanie pisateľských spôsobilostí žiakov a aktívnu tvorbu textov.- Je súčasťou ucelenej série pracovných zošitov pre 2., 3. a 4. ročník.- Skladá sa zo samostatných dvojstrán určených jednotlivým písmenám abecedy.- Úlohy sú zostavené tak, aby sa žiaci naučili používať písmo ako prostriedok pri písomnej komunikácii.- Dôraz je kladený na aktívne písanie s porozumením.- Pracovný zošit je tematicky zameraný na predmety, ich históriu a účel, na menej známe slová – pojmy, s ktorými žiaci v zošite aktívne pracujú. - Korešponduje s učivom v učebnici slovenského jazyka pre daný ročník.
Vypredané
2,80 € 2,95 €

Prvouka pre 1. ročník základnej školy


Nová Prvouka pre 1. ročník ZŠ je spracovaná podľa ŠVP platného od septembra 2015. Kladie dôraz na splnenie cieľov a vzdelávacieho štandardu novozavedeného predmetu Prvouka. - Nová Prvouka pre 1. ročník ZŠ je víťazom verejnej súťaže MŠVVaŠ SR z júla 2015 vyhlásenej na učebný materiál pre potreby základných škôl.- Prvouka pre 1. ročník ZŠ je koncipovaná ako tzv. učebnica pracovného typu. Je to kombinácia učebnice a pracovného zošita. Prostredníctvom nej sú žiaci pri získavaní nových informácií a poznatkov súčasne vedení aj k ich priamemu zaznamenávaniu, najskôr kresbou, symbolicky, neskôr písmom. - Autorky Rút Dobišová Adame a Oľga Kováčiková majú nielen bohaté skúsenosti z tvorby osvedčených učebných materiálov pre primárne vzdelávanie (napr. séria Prírodoveda 1 – 4), ale sú aj aktívne učiteľky na 1. stupni ZŠ.- Učebnica pracovného typu Prvouka pre 1. ročník ZŠ stavia na existujúcich prekonceptoch dieťaťa, preferuje zážitkové učenie, vlastné objavovanie, pátranie a skúmanie. Žiaci sa oboznamujú s prírodnými javmi a zákonitosťami tak, že aktívne manipulujú s materiálmi, s ktorými sa stretávajú v bežnom živote. V niektorých bádateľských úlohách sú využité rôzne inovatívne metódy vzdelávania, ktoré sa využívajú pri modifikácii žiackych predstáv.- Obsahuje učivo, ktoré plne pokrýva požiadavky stanovené ŠVP. Učivo je rozdelené na dve vzdelávacie oblasti: Človek a príroda – Rastliny, Živočíchy, Človek, Neživá príroda a skúmanie prírodných javov a Človek a spoločnosť, v ktorej žije. Učivo je rozšírené aj o rôzne divergentné, doplňujúce a rozširujúce úlohy, úlohy na opakovanie a upevňovanie a zábavné úlohy.- Učivo je usporiadané do piatich tematických okruhov: Moje kráľovstvo, Kráľovstvo života, Kráľovstvo sveta, Kráľovstvo živočíchov a Kráľovstvo rastlín. Témy na seba logicky nadväzujú.- Jednotlivým témam sú venované jedna až štyri strany v pracovnej učebnici, v závislosti od náročnosti učiva. Strany obsahujú úlohy, ktoré riešia žiaci. Úlohy sú označené piktogramami, ktoré žiakom pomáhajú pochopiť, čo budú v danej úlohe robiť a akým spôsobom budú pracovať, hoci ešte nevedia čítať. Pozitívny stereotyp piktogramov prácu s úlohami zjednodušuje. Náročnosť úloh stúpa súbežne s tým, ako si žiaci osvojujú vedomosti.- Zhrnutie učiva pod názvom Moje poznámky sa spravidla nachádza na konci každej témy a je spracované formou maľovaného čítania. Žiaci sa môžu k nemu kedykoľvek vrátiť a dané učivo si pripomenúť.- Metodické informácie a cieľové kompetencie podľa ŠVP nájde učiteľ v stručnej podobe priamo na stranách. - Podrobné metodické informácie a námety v podobe príručky pre učiteľa sú vypracované v publikácii s názvom Metodické komentáre k Prvouke pre 1.ročník základnej školy.- Titul je dostupný aj v maďarskej jazykovej mutácii pre školy s VJM.
Vypredané
4,71 € 4,96 €

Šlabikár LIPKA 1. časť


Šlabikár Lipka® je spracovaný do dvoch šlabikárových častí a samostatnej čítanky. Koncepcia je založená na najpoužívanejšej hláskovej analyticko-syntetickej metóde. Šlabikár nadväzuje na tradíciu pôvodného Šlabikára Lipka®, zachováva pôvodné poradie vyvodzovaných písmen. Šlabikár na každej strane uvádza obsahový štandard podľa požiadaviek ŠVP – ISCED1, podľa ktorého je spracovaný. Šlabikár Lipka® prvá časť zahŕňa celé prípravné obdobie a časť nácvičného obdobia. Obe časti šlabikára majú ustálenú štruktúru. Učivo je organizované od jednoduchého k zložitejšiemu, dôsledne dodržiava používanie mäkkých slabík a dvojhlások pri vyvodzovaní nového učiva. Učivo v prípravnom období obsahuje fonematické uvedomovanie hlások v slovách. Dôraz sa kladie na poznávanie tvarov niektorých písmen, rozvoj slovnej zásoby a komunikačných kompetencií. Titul je súčasťou série učebných textov Šlabikár LIPKA® s nadštandardnou didaktickou podporou pre učiteľa. Súčasťou série je aj textilná maňuška – Včielka vhodná napr. na dramatizácie a rolové hry, multimediálny disk pre učiteľa (MMD) k Šlabikáru LIPKA® určený na premietanie na interaktívnej alebo bielej tabuli, ktorý obsahuje multimediálne prezentácie a metodické komentáre pre učiteľa. Do série patrí aj sada Nápovedných obrázkovk Šlabikáru LIPKA® . Šlabikár LIPKA® je chránený registrovanou ochrannou známkou, ktorej nositeľom je vydavateľstvo AITEC.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Ruský jazyk pre 6. ročník základných škôl - PZ


Vedie žiakov k samostatnej práci, obsahuje množstvo úloh na nácvik prebraného učiva z učebnice. Zábavnou formou upevňuje rečové zručnosti žiakov, ktorí tvoria vety podľa obrázkov, riešia rébusy, dopĺňajú repliky dialógov a pod. Správnosť úloh si môžu overiť v kľúči.
Vypredané
3,80 € 4,00 €

Čítanka k Šlabikáru LIPKA


Čítanka k Šlabikáru LIPKA® je treťou časťou súboru Šlabikára LIPKA®. Čítanka k Šlabikáru LIPKA®:- nadväzuje na tradíciu pôvodného šlabikára pod značkou LIPKA®.- zahŕňa učebný materiál pre zdokonaľovacie obdobie – čítacie texty a nadväzujúce učebné úlohy.- má ustálenú didaktickú štruktúru s možnosťou využitia efektu pozitívneho stereotypu.- Žánrovo i tematicky pestré texty rôznych autorov a rozprávky rozvíjajú hodnotový systém žiakov.- Úlohy s odstupňovanou náročnosťou zamerané na zdokonalenie techniky čítania, prácu s textom a porozumenie textu rozvíjajú požadované kompetencie podľa ISCED1.- Úlohy sú vhodné aj na samostatnú prácu žiakov.- Dôraz sa kladie na rozvoj porozumenia čítaného textu podľa úrovní porozumenia stanovených v medzinárodnej štúdii PIRLS.- Žiakom čítanka poskytuje aj priestor na sebahodnotenie. - Titul je súčasťou série učebných textov Šlabikár LIPKA® s nadštandardnou didaktickou podporou pre učiteľa.
Vypredané
6,27 € 6,60 €

Šlabikár LIPKA 2. časť


Šlabikár Lipka® je spracovaný do dvoch šlabikárových častí a samostatnej čítanky. Koncepcia je založená na najpoužívanejšej hláskovej analyticko-syntetickej metóde. Šlabikár nadväzuje na tradíciu pôvodného Šlabikára Lipka®, zachováva pôvodné poradie vyvodzovaných písmen. Šlabikár na každej strane uvádza obsahový štandard podľa požiadaviek ŠVP – ISCED1, podľa ktorého je spracovaný. Šlabikár Lipka® prvá časť zahŕňa celé prípravné obdobie a časť nácvičného obdobia. Obe časti šlabikára majú ustálenú štruktúru. Učivo je organizované od jednoduchého k zložitejšiemu, dôsledne dodržiava používanie mäkkých slabík a dvojhlások pri vyvodzovaní nového učiva. Učivo v prípravnom období obsahuje fonematické uvedomovanie hlások v slovách. Dôraz sa kladie na poznávanie tvarov niektorých písmen, rozvoj slovnej zásoby a komunikačných kompetencií. Titul je súčasťou série učebných textov Šlabikár LIPKA® s nadštandardnou didaktickou podporou pre učiteľa.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Ruský jazyk pre 5. ročník základných škôl - PZ


Pracovný zošit je dôležitou súčasťou výučby ruského jazyka v počiatočnej fáze, t.j. v azbukovom období. Toto obdobie je venované nácviku čítania a písania, žiaci sa tak pripravujú na sluchové vnímanie ruskej reči i na jej písomnú podobu. Zošit obsahuje 22 lekcií, v ktorých si žiaci precvičujú písomnú azbuku, upevňujú si základné pravopisné pravidlá, a to formou riekaniek, hádaniek, rébusov a básničiek. Cvičenia dopĺňajú vhodné ilustrácie. Svoje vedomosti i riešenia si žiaci môžu overiť v Kľúči správnych odpovedí. Pracovný zošit má 80 strán, je jednofarebný a na zadnej strane má tlačenú i písanú azbuku.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Táto kategória je určená pre žiakov základných škôl a poskytuje široký výber vzdelávacích materiálov a učebníc, ktoré im pomáhajú v ich učebnom procese.

Učebnice pre základné školy sú navrhnuté tak, aby poskytovali kvalitné a dobre štruktúrované učebné materiály na rôzne predmety a odbory. Žiaci nájdu v týchto učebniciach komplexné informácie, praktické príklady, cvičenia a testy, ktoré im pomôžu lepšie pochopiť a zapamätať si študovanú látku.

V kategórii "Učebnice pre základné školy" nájdete učebnice na matematiku, slovenský jazyk, cudzie jazyky, prírodovedu, spoločenské vedy, dejepis, geografiu, chémiu, fyziku, a ďalšie predmety

Učebnice sú prispôsobené veku a úrovni žiakov, čo im umožňuje postupovať vo výučbe postupne a systematicky.

Okrem učebníc tu nájdete aj rôzne doplnkové učebné materiály, pracovné zošity a cvičebnice, ktoré pomáhajú žiakom utvrdiť si študovanú látku a rozvíjať ich kritické myslenie a analytické schopnosti.