Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Najnovšie - Knihy - Umenie - ostatné strana 135 z 139

Lacná kniha Šest z šedesátých


V knize novinářů Vlastimila Ježka, Zdeňka A. Tichého a fotografa Tona Stana najdete sedm rozhovorů s populárními osobnostmi české a slovenské kultury: Jiřím Suchým, Milanem Lasicou, Ladislavem Smoljakem a Zdeňkem Svěrákem, Ladislavem Smočkem, Janem Schmidem, Stanislavem Štepkou a Ivanem Vyskočilem. Dozvíte se tady, jak a kde se narodil Jára Cimrman, co je Radošina, proč Jiří Suchý s Jiřím Šlitrem založili Semafor, kde se poprvé potkali Milan Lasica s Júliem Satinským a mnoho dalšího. Kromě unikátních fotoportrétů T. Stana v knize najdete desítky rovněž unikátních, většinou dosud nepublikovaných dobových snímků.
Vypredané
0,36 € 7,23 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Betlémy


Výpravná celobarevná obrazová reprezentativní publikace na křídovém papíře přináší zcela ojedinělý soubor barevných fotografií nejznámějších tradičních lidových betlémů, vzniklých na území Čech, Moravy a Slezska. Tato první kniha svého druhu vůbec se věnuje fenoménu betlémů nejen z hlediska historického, ale především výtvarného. Bohatě vypravená a zajímavě graficky řešená velkoformátová publikace zaujme nejen sběratele a milovníky betlémů, ale hlavně všechny, které potěší jejich prostá krása. Vhodný dárek jak pod vánoční stromeček, tak i pro jakoukoliv jinou příležitost. Dosud nikdy nepublikované fotografie betlémů ze všech koutů naší vlasti z muzeí a jinak nedostupných soukromých sbírek, přiblíží širokou paletu mnohdy až kuriózních betlémů. Můžeme obdivovat nejen tradiční lidové řemeslo, ale i nevysychající studnu představivosti našich předků i jejich dnešních pokračovatelů. Zasvěcený komentář přední sběratelky a současného tvůrce betlémů seznamuje i laiky s tradicí betlemářství u nás, s klasickými materiály, pracovními postupy a figurkami betlémů. V krátkých medailoncích přináší i informace o nejvýznačnějších českých betlemářích. Závěrečné resumé v němčině a angličtině.
Vypredané
1,17 € 23,41 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sculpturae naturae. Sochy přírody + CD


SOCHY PŘÍRODY * SKULPTUREN DER NATUR * SCULPTURES OF NATURE Kniha získala ocenění - Fotografická publikace roku Unikátní dárková fotopublikace Jiřího Tillera zachycuje přírodní kamenné sochy šumavského příhraničí od Slavonic/Fratres až po řeku Vydru a Bayerischer Wald. Knihu plnou krásných, až tajuplných fotografií doprovází textem PhDr. Luděk Jirásko, CSc. Texty jsou v jazyce českém, německém a anglickém. Na přiloženém mapovém CD jsou ukázány "sochy přírody", jejich přesné umístění, cyklotrasy a turistické stezky, dle kterých je možné plánovat výlety do česko-rakousko-německého příhraničí. Publikaci doporučujeme fotografům, turistům, cykloturistům, milovníkům přírodních kultovních míst a také těm, kteří chtějí dárkem potěšit své blízké a přátele. Kniha je vhodným darem i pro obchodní partnery nebo zaměstnance. Publikace obsahuje 123 fotografií.
Vypredané
2,00 € 39,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kulturní dějiny novověku II.


Friedellovy ,,kulturní dějiny“ zaujímají v historiografii zvláštní místo - jako jedny z těch nejsvévolnějších a neúžasnějších exkursů do minulosti, jež nám umožňují přiblížit dávné časy a jevy. Díky svému nadání a zároveň inteligentnímu a jasnému projevu dokázal např. Kantovu filosofii načrtnout stejně geniálně, jako vdechnout život duchu rokoka nebo druhého císařství.
Vypredané
1,86 € 37,14 €

dostupné aj ako:

Spring Cannot be Cancelled


David Hockney reflects upon life and art as he experiences lockdown in rural Normandy On turning eighty, David Hockney sought out rustic tranquility for the first time: a place to watch the sunset and the change of the seasons; a place to keep the madness of the world at bay. So when Covid-19 and lockdown struck, it made little difference to life at La Grande Cour, the centuries-old Normandy farmhouse where Hockney set up a studio a year before, in time to paint the arrival of spring. In fact, he relished the enforced isolation as an opportunity for even greater devotion to his art. Spring Cannot be Cancelled is an uplifting manifesto that affirms art's capacity to divert and inspire. It is based on a wealth of new conversations and correspondence between Hockney and the art critic Martin Gayford, his long-time friend and collaborator. Their exchanges are illustrated by a selection of Hockney's new, unpublished Normandy iPad drawings and paintings alongside works by van Gogh, Monet, Bruegel, and others. We see how Hockney is propelled ever forward by his infectious enthusiasms and sense of wonder. A lifelong contrarian, he has been in the public eye for sixty years yet remains entirely unconcerned by the view of critics or even history. He is utterly absorbed by his four acres of northern France and by the themes that have fascinated him for decades: light, colour, space, perception, water, trees. He has much to teach us, not only about how to see... but about how to live.
U dodávateľa
18,53 € 19,50 €

Umenie chutí - Obrazy, legendy, recepty


Dostáva sa vám do rúk útla knižka, v ktorej nájdete nielen vtipné historky o známych jedlách, ale aj 24 originálnych obrazov vzbudzujúcich chuť tvoriť, variť, čítať, dozvedieť sa niečo o tom prečo a ako tieto jedlá vznikli. Určite nepatrí iba do kategórie kuchárskych kníh. Má ambície zaútočiť na všetky vaše zmysly. Uvedené recepty ponúkajú starú dobrú klasiku, texty a obrazy, namaľované rôznymi technikami, predstavujú nové pohľady do sveta gastronómie.
U dodávateľa
23,56 € 24,80 €

Soft Water Hard Stone


The official companion to the 2021 New Museum Triennial, a global survey exhibition of today's up-and-coming artists The much-anticipated fifth New Museum's Triennial exhibition, opening in October 2021, volume, curated by Jamillah James and Margot Norton, is a signature survey of emerging artists from around the world. In this moment of profound change, where structures once thought to be stable have been revealed to be precarious, the New Museum's highly anticipated 2021 Triennial, curated by Jamillah James and Margot Norton, showcases 40 artists and collectives re-imagining traditional models, materials, and techniques beyond established institutional paradigms. Their works explore states of transformation, calling attention to the malleability of structures and the fluid and adaptable potential of both technological and organic media. This book includes essays by prominent curators and interviews with each of the artists and collectives featured in the exhibition. Accompanies the New Museum's much-anticipated fifth Triennial exhibition, opening in October 2021 in New York City, spotlighting an exciting group of 40 artists and collectives, each selected for their ability to invoke ideas of global concern - including the questioning of accepted narratives and imagining new creative paths for the future.
U dodávateľa
54,63 € 57,50 €

Galerie moderního (č)umění


Jak to chodí v galerii, jaký je její každodenní provoz a jak je třeba se o umění starat? Jak se na umění dívat a najít si k němu cestu? Publikace s bohatými ilustracemi Marie Juklíkové přináší v šesti kapitolách seznámení s Galerií moderního umění v Hradci Králové. Kniha je určena především dětem od dvanácti let, ale nové informace, vědomosti a poznatky z ní načerpá i dospělý člověk. Může take fungovat jako cenný materiál pro studenty nebo pedagogy výtvarných oborů. Dozvíte se, jaký je každodenní život galerie a seznámíte se s profesemi, které byste v takovém prostředí možná nečekali. Poznáte galerii jako místo pro společný dialog, kladení otázek, poznávání a seznamování se s (č)uměním na umění, které je pro všechny.
U dodávateľa
13,40 € 14,10 €

Mediátor Luzsica


Katalóg nadväzuje na rovnomennú výstavu, ktorá sa v Galérii umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch konala od apríla do augusta 2020. V programe galérie hrá kľúčovú rolu mapovanie výtvarných dejín regiónu a slovensko-maďarských vzťahov. Storočnicu novozámockého rodáka Lajosa Luzsiczu (1920 2005) si galéria pripomína prehľadom jeho umeleckoorganizátorských aktivít na slovensko-maďarskej scéne. Prvýkrát načrtáva kontexty dvojkoľajnej dráhy výtvarníka-organizátora formou retrospektívy odkrývajúc nové súvislosti. Výtvarné začiatky Lajosa Luzsiczu sa spájajú s podnetným multikultúrnym prostredím rodného mesta v časoch prvej Československej republiky. Na gymnáziu ho učil maliar, zberateľ, znalec folklóru a zakladateľ múzea János Thain, ktorý ho upozornil na výstavy českých a slovenských umelcov v meste. Ako študent sa pohyboval v kruhu miestnej bohémy, ku ktorej patrili maliari Ernest Zmeták a Károly Vágovits a básnik István Nagyfalussy. Na Vysokej škole výtvarných umení v Budapešti (1940 1947) počas štúdií u Vilmosa Aba-Nováka, Bélu Kontulya a Jánosa Kmettyho, prešiel tradičným školením orientovaným na prejavy neoklasicizmu a moderny. Zásadný význam pre neho mali skúsenosti vo francúzskych zajateckých táboroch, ktoré zažil ako vojak počas druhej svetovej vojny (1945 1946). Po návrate dokončil štúdiá, pôsobil v Tatabányi (1947 1950), kde založil Slobodnú výtvarnú školu Baník. Text Heleny Markuskovej sa opiera o archívne dokumenty a fotodokumentáciu z archívu galérie, zverejnené po prvýkrát. Prostredníctvom nich interpretuje Luzsicovo pôsobenie najmä v 50. a 80. rokoch minulého storočia, ale aj v 90. rokoch, teda v období mečiarizmu, keď sa snažil o zlepšenie slovensko-maďarských vzťahov a dokonca inicioval založenie Galérie súčasného umenia v Dunajskej Strede (1994 1997). Pripomína, že uvažoval aj o založení Galérie súčasného Slovenského umenia v Békéscsabe Výstava a vydanie katalógu boli zrealizované vďaka finančnej podpory Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.
U dodávateľa
4,75 € 5,00 €

A tetoválás 100 éve


Az elmúlt száz év során a tetoválás művészete felküzdötte magát az undergroundból a mainstreambe. Fotókkal gazdagon illusztrált könyvünk ennek a folyamatnak a történetét meséli el a kezdetektől, amikor a tetoválás még csak a tengerészek, a rabok és a társadalom peremén élő emberek önkifejezésének eszköze volt, a hetvenes évek tetoválóreneszánszán át egészen napjainkig, amikor a testművészet már a hétköznapi kultúrának, sőt a sztárkultúrának is szerves része.
U dodávateľa
24,51 € 25,80 €

Kortalan kortársaink


Kun Zsuzsa újságíró, rádiós szerkesztő-műsorvezető különleges társaságba invitálja olvasóját: művészek, tudósok, zenészek, sportolók és úgymond hétköznapi hősök közé, akiknek élete maga a történelem. Egy kivétellel túl vannak nyolcvanadik életévükön, van, akit egy hajszál választ el a száztól, és amit megéltek, az legtöbbünknek csak regényekből, filmekből ismerős. A könyvben megszólaló tizennégy kiválóság több generáció számára etalon, történetüket olvasva pedig ahhoz a talányhoz is közelebb juthatunk, mi a hosszú élet titka.
U dodávateľa
12,25 € 12,89 €

Művészek a háborúban - 1914-1918


A különleges és hiánypótló kötet az az első világháború idején besorozott művészek harctéren készült munkáit mutatja be, köztük olyan alkotásokat, amelyek a rendszerváltás előtt megtagadottak voltak, s amelyek évtizedekig el voltak zárva a nyilvánosság elől. Utoljára a hadikiállításokon láthatta a nagyközönség együtt ezeket az alkotásokat; évtizedeken át megtagadott, raktárakban porosodó művekről van szó, amelyek a harctéren, harci élmények hatására készültek. A festőművészek, szobrászok, építészek többsége nem önként ment a frontra: behívták őket a sajtóhadiszállásra, feladatul kapva, hogy örökítsék meg a háború eseményeit. Akadtak, akik nem haditudósítóként, hanem a harcokban részt vevő besorozott katonaként vészelték át az 1914-1918 közötti éveket, s voltak, akik nem élték túl az ütközeteket, elestek a csatatéren. Mennyiségében is tekintélyes képzőművészeti anyag gyűlt össze ezekben az években. A Művészek a háborúban című kötet olyan teljességét öleli fel a magyar kultúrtörténet e nagy fejezetének, amilyennel még nem találkozhatott az olvasó. Különleges nézőpontból, a művész érzékenységével dolgozták fel a témát a kötetben szereplő alkotók, köztük Mednyánszky László, Rippl-Rónai József, Vaszary János, Aba-Novák Vilmos, Kisfaludi Strobl Zsigmond, Medgyessy Ferenc, Stróbl Alajos, de méltatlanul elfeledett művészek harctéren készült munkáit is láthatjuk, és megismerhetünk olyan alkotásokat, amelyekhez eddig nem lehetett hozzáférni. Ludmann Mihály könyve méltó emléket állít hősöknek, áldozatoknak és az őket ábrázoló művészeknek az első világháború 100. évfordulóján.
U dodávateľa
22,05 € 23,21 €

Retrospective de Kooning


Published in conjunction with the large-scale, all-medium, posthumous retrospective of Willem de Kooning's career at The Museum of Modern Art (MoMA), this book offers an unparalleled opportunity to appreciate the development of the artist's work as it unfolds over nearly seven decades. Representing nearly every type of work de Kooning made, in both technique and subject matter, this retrospective includes paintings, sculptures, drawings and prints. Among these are the artists most famous, landmark paintings among them "Pink Angels", "Excavation" and the celebrated third "Woman" series plus in-depth presentations of all his most important series, ranging from his figurative paintings of the early 1940s to the black-and-white compositions of 194849, and from the urban abstractions of the mid 1950s to the artists return to figuration in the 1960s and the large gestural abstractions of the following decade. Also included is de Kooning's famous yet largely unseen theatrical backdrop, the 17-foot-square "Labyrinth" (1946). With lavish, full colour documentation, this volume is the most complete account of de Kooning's career ever published.
Vypredané
58,89 € 61,99 €

Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.