! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Najnovšie - Knihy - Umenie - ostatné strana 136 z 139

Archeológia výtvarnej kritiky


U dodávateľa
12,30 € 12,95 €

Magyar Néprajz I. 2.


A magyar népi műveltség történeti alakulásáról, korszakairól itt megjelenő összefoglalásnak nincs közvetlen előképe. A szerzők célja, hogy a történelem menetével párhuzamosan haladva vázolják fel a köznépi társadalom nemzedékről nemzedékre hagyományozódó, egyszerre gazdagodó és fogyatkozó tárgyi, szellemi javainak koronként is eltérő jellegzetességeit. Az őstörténeti hagyatéktól, előzményektől elindulva követik a kulturális javak sorsát az államalapítást és a kereszténység felvételét követő századokon a középkor, majd a kora újkor fejlődési szakaszain át a klasszikus kapitalizmus korának végéig, a 20. század derekáig. A kötet négy nagy korszak kulturális arculatának, újításainak és elhagyott tárgyainak, elavult szavainak felidézésével érzékelteti a köznépi műveltség örökös változását, miközben figyelemmel van a "keleti hozadék" és az európai műveltségi javak teremtő együttélésére s a nagy állandóságot tanúsító elemek, rendszerek máig ható jelentőségére. A kötet felépítése a néprajz tematikáját tükrözi, annak rendszerét követi és a társadalomszervezeten elkezdve, az anyagi kultúra (a gazdálkodás, a kézművesség, az életmód) és a folklór (népköltészet, népzene, néptánc) nagy egységeinek történeti alakulásmenetét koronként jellemzi, s a népművészet gazdagodásáról, az európai stíluskorszakok hatásáról éppúgy van mondanivalója, mint a népszokások történeti formálódásáról és a hiedelmek szívós továbbéléséről. A köznépi műveltség korokon átívelő történeti "rekonstrukciója" tanulságokkal szolgálhat a történeti diszciplínák többségének (nyelvtörténet, technikatörténet, társadalom- és művelődéstörténet) s minden népünk múltja iránt érdeklődő olvasó számára.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Fotók amelyek megváltoztatták az évszázadot


A fényképezőgép jelen volt, amikor a Wright fivérek repülőgépe elemelkedett a földtől, megörökítette Kennedy elnököt a végzetes merénylet előtt és elkísérte, Neil Armstrongot a Holdra. Testközelből látta az évszázad legnagyobb sztárjait: Marilyn Monroe, Elvis Presley, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin vagy a Beatles tagjai gyakran néztek farkasszemet az objektívvel. Fotográfiák emlékeznek meg Ayrton Senna brilliáns sikereiről és tragikus haláláról, Charles Lindbergh óceán átrepüléséről, Jimi Hendrix színpadi eksztázisairól vagy Mihail Gorbacsov és Ronald Reagan történelmi jelentőségű kézfogásáról. A fényképezőgép részt vett a század valamennyi fegyveres konfliktusában, a tűzvonalból küldte képes jelentéseit, amelyek világraszóló diadalokról és szörnyű veszteségekről regéltek - kíváncsi szeme elől semmi sem maradhatott rejtve. Eme köny híres és látványos fényképek által, olvasmányos és lendületes kisérőszöveg segítségével kalauzolja át az Olvasót a mögöttünk álló évszázadon, sokszínű és izgalmas utazásra invitál.
Vypredané
9,49 € 9,99 €

Monet


Vypredané
9,19 € 9,67 €

Lakodalmas nóták és köszöntők 2.


189 kottázott dal és 37 vőfélyvers található a kiadványban.
Vypredané
8,86 € 9,33 €

Kopócs Tibor időben térben


U dodávateľa
2,84 € 2,99 €

Maskenzauber X


Vypredané
77,26 € 81,33 €

Génregény


Vypredané
2,85 € 3,00 €

Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.