Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Najnovšie - Knihy - Umenie - ostatné strana 5 z 139

A Cyberpunk 2077 világa


Egy cyberpunk küldetés mindig borotvaélen táncol. Lépj be Night City világába! Köszöntünk 2077-ben, ahol a létért való küzdelem mindennapos, az elnyomás garantált, a kiberver implantátumok nélkül pedig lehetetlen túlélni. Fedezd fel a CD PROJEKT RED várva várt akció-szerepjátékának univerzumát, tudj meg mindent a megapolisz körzeteiről, bandáiról és lakosairól! Ismerd meg a Cyberpunk 2077 történelmét, kibernetikáját, fegyvereit és járműveit. Ez a részletgazdag, gyönyörű kötet nem csak elrepít a holnap nyüzsgő nagyvárosába, Night Citybe, de a könyvespolcod dísze lesz. Mindent megtudhatsz belőle a The Witcher 3: Wild Hunt alkotóinak új, nyílt világú RPG-jéről, az azt benépesítő karakterekről, és a döbbenetesen alapos háttérről, ami életet lehel A Cyberpunk 2077 világába.
Na sklade 1Ks
30,63 € 32,24 €

Beethovent hallani


Mindannyiunknak ismerős a kép a szenvedélyes, komor Beethovenről, aki elszántan küzdött, hogy felülkerekedjen a siketségen, aki hallása elvesztése után is több mint egy évtizeden át folytatta a zenélést és a komponálást. Ezt általában emberfeletti hősiességnek tekintjük, de az igazság az, hogy Beethovennek a siketségre adott válasza nagyon is emberi. És azzal, hogy demisztifikáljuk a tetteit, sokat tanulhatunk Beethoven zenéjéről. Talán senki nem tud erről többet, mint Robin Wallace, aki nem csupán Beethoven zenéjének szentelte életét mint zenetudós, de szoros személyes tapasztalattal is rendelkezik a siketséggel kapcsolatban. Egy napon, negyvennégy éves korában Wallace felesége, Barbara azt tapasztalta, hogy nem hall a jobb fülére – a hallásvesztést az agydaganata kezelésére alkalmazott sugárterápia okozta. Három évvel később a bal fülére is megsiketült. Az életéből hátralévő nyolc és fél év alatt, bár cochleáris implantátumot használt, Barbara soha többé nem élhetett úgy, mint egy halló ember. Wallace megmutatja nekünk, hogy a közhiedelemmel ellentétben Beethoven nem harcba szállt hősiesen a siketséggel, hanem annál valami még nehezebb és nagyobb feladatot hajtott végre: alkalmazkodott a halláskárosodáshoz, és megváltoztatta a zenével való kapcsolatát, s e folyamat közben a zene természetének fontos szempontjait ismerte meg. A zene létrehozása vizuális és fizikai folyamat lett számára, amely látható utasításokból és a hangszerek mozgásából és rezgéséből fakad. A siketség talán lelassította, de páratlan mélységű alkotásokhoz is vezette őt. Beethoven alkotó életének története fonódik össze a könyvben Barbara és szerettei tapasztalataival, olyan szempontokat ismertetve meg velünk, olvasókkal, amelyeket csak a siketséggel élők mutathatnak meg. E szempontok könnyebben elérhetővé, érthetőbbé és átélhetőbbé teszik Beethoven zenéjét is, és segítenek megérteni, hogy egy fogyatékosság miként járulhat hozzá az élet teljességének megéléséhez és a fejlődéshez.
U dodávateľa
13,18 € 13,87 €

Dopisy umělců: Od Leonarda da Vinciho po Davida Hockneyho


Sto pečlivě vybraných osobních dopisů přináší čtenáři jedinečný pohled na život nejznámějších světových uměleckých osobností. Spisovatel a historik umění Michael Bird vše tematicky uspořádal, a tak máme jedinečnou možnost nahlédnout do soukromí a nejtajnějších zákoutí duše těchto často velmi rozporuplných umělců. Můžeme si přečíst jejich úvahy o lásce či štěstí, zjistit, jaký byl jejich každodenní život, jejich názory na nejrůznější témata, ponořit se spolu s nimi na stránkách jejich dopisů do tvůrčího procesu při zrodu mnoha dnes světoznámých děl.
U dodávateľa
22,28 € 23,45 €

Művész_nők


A nők ősidők óta a művészek kedvelt témái, de művészként nem becsülik meg őket kellőképpen. Bár manapság már nem kell névtelenül vagy férfi álnéven alkotniuk, de még 1989-ben is utcára kellett vonulnia a Guerrilla Girls csoportnak New Yorkban, hogy föltegye a kérdést: "Nők csak meztelenül kerülhetnek be a Met. Museumba"? Flavia Frigeri több mint ötven kiemelkedő nőművész életét és művészetét mutatja be, akik a 16. századtól napjainkig a legváltozatosabb művészeti ágakban tevékenykedtek. A válogatásban olyan művészek szerepelnek, mint Artemisia Gentileschi, George O'Keeffe és Louise Bourgeois. A művészportrékat kronológia követi, amely lenyűgöző képet tár az olvasó elé a nők eredményeiről. A kislexikon a szakkifejezések magyarázatával, az irodalomjegyzék pedig további olvasnivaló szolgál. A kötetet névmutató zárja. 85 színes képpel Dr. Flavia Frigeri művészettörténész és kurátor, jelenleg a londoni University College művészettörténet tanszékén tanít. Előtte a Tate Modern kurátoraként tevékenykedett: kiállításokat rendezett, továbbá a szerzeményezés és az állandó kiállítások tartoztak hozzá.
U dodávateľa
12,23 € 12,87 €

Szürrealizmus


A szürrealizmus irodalmi és képzőművészeti mozgalmát André Breton francia költő indította el A szürrealizmus kiáltványa (Manifeste du surréalisme) című 1924-es művével. A stílusirányzat alkotói a tudattalanból merítettek, és előszeretettel társítottak bizarr módon össze nem tartozó tárgyakat. Az irányzat minden műfajra kiterjedt, Meret Oppenheim megdöbbentő prémes kávéscsészéjétől Edward James fantasztikus szoborkertjéig, a Las Pozasig a mexikói dzsungelben. Breton halálig, 1966-ig, a szürrealizmus az egész világon elterjedt, és a 20. század egyik legnépszerűbb művészeti irányzatává vált. Amy Dempsey száz színes képpel illusztrált, olvasmányos könyvében bemutatja a mozgalom kulcsfiguráit, főbb műveiket és azok lelőhelyeit, valamint a szürrealizmus eszmei örökségét is. A függelék további adatokat és kronológiát tartalmaz.
U dodávateľa
12,23 € 12,87 €

Němci a jejich umění


Přehledná práce předního historika umění se zamýšlí nad tím, co je specificky německého na německém umění. Autor na relativně malém prostoru zachycuje postoje Němců k jejich umění od romantismu až po současnost a líčí bouřlivé spory, které se o ně vedly. Jak přesvědčivě dokládá, vizuální umění hrálo v Německu vždy zvláštní roli, jež byla odlišná od jiných evropských zemí, a dobře se v něm zrcadlí jeho bolestný kulturní a politický vývoj po pozdním sjednocení v roce 1871. Bylo to především (ale nejen) vizuální umění, jehož prostřednictvím se Němci snažili najít svou kulturní identitu a v němž projevovali iracionální strach z toho, že budou ovlivněni cizinou. To se nakonec projevilo zvláště silně ve třicátých letech v bojích o moderní umění a expresionismus (jediný skutečně původní německý styl), jež vyvrcholily jeho násilnou likvidací za Třetí říše.
U dodávateľa
10,94 € 11,52 €

Kalauz a modern magyar képzőművészethez


Ez a könyv elsősorban azoknak a középiskolás korú gyerekeknek és fiataloknak szól, akik szeretnének többet megtudni a modern magyar képzőművészetről. A kötet rendhagyó módon, 16 témán keresztül, olvasmányosan mutatja be az elmúlt 150 esztendő főbb művészeti irányzatait, valamint a festőket, szobrászokat foglalkoztató lényeges kérdéseket. Az egyes témakörök ismertetése során a klasszikus művészettörténet időrendisége mellett, a könyv igyekszik egy-egy jellemző példával szemléltetni az elmúlt két évszázad legnépszerűbb festészeti és szobrászati műfajait is. De olyan "határteru¨letek" bemutatására is figyelmet fordít, mint a karikatúra, vagy éppen az utcaművészet. A magyar művészet történetének kiemelkedő jelentőségű alkotásaival bőségesen illusztrált fejezetek lehetővé teszik az olvasó számára, hogy nagyobb biztonsággal közlekedjen a modern képzőművészet berkeiben, és talán a kortárs művészet aktuális törekvéseihez vezető utak felleléséhez is hozzásegít.
U dodávateľa
12,05 € 12,68 €

Kam oči, tam hlava


Jak vnímáme prostředí města a jeho periferie? Můžeme je číst jako kompozici hmot onálepkovanou množstvím textových a obrazových sdělení? Podoba města je zrcadlem úrovně kultury. Lidé čtou a interpretují město na základě textu vytvořeného soukromým sektorem a státem. Co nám urbánní veřejný prostor chce říct? Autorská kniha reaguje na to, jaké vizuální strategie jsou ve veřejném prostoru uplatňovány se záměrem postupného upevňování represivního systému kontroly a za účelem přeměny návštěvníka v zákazníka.
U dodávateľa
16,57 € 17,44 €

Az akasztófa árnyékában - François Villon


Az akasztófa árnyékában hiánypótló kötet. Villon verseinek Magyarországon ugyanis számtalan kiadása van, önálló monográfia azonban mindeddig nem jelent meg a költőről. A mű a legújabb kutatási eredményekre: levéltárakból előkerült okiratokra, bírósági végzésekre, kegyelmi levelekre támaszkodva göngyölíti fel Villon élettörténetét és elemzi verseit. A legfrissebb szakirodalom alapján rekonstruál. A középkor történelmi, társadalmi környezetébe helyezve igyekszik teljes képet adni élet és mű lehetséges kapcsolódásairól. Kételyeket is megfogalmaz, hiszen annyi ebben a dokumentumhalmazban az ismeretlen elem, hogy Villon életének még a kronológiáját is nehéz megnyugtatóan összeállítani. A kutatók számára jól használható, az irodalomkedvelők érdeklődésére is számot tartó kismonográfia korabeli illusztrációkkal idézi meg az első "elátkozott költő" világát, életterét és költészetét.
U dodávateľa
10,73 € 11,29 €

Jeviště Japanu


Soupisový katalog podrobně představuje 452 samostatných dřevořezů a knižních publikací ósacké a kjótské provenience, které tvoří specifický konvolut v rámci významného souboru téměř 5 000 japonských dřevořezů, uloženého v Národní galerii. Jejich podstatná část pochází z někdejší sbírky Joe Hlouchy. Katalog se zabývá nejen technickou stránkou daných tisků, ale i jejich společensko-kulturním pozadím a odhaluje některá specifika mezinárodně populární japonské kultury.
U dodávateľa
26,34 € 27,73 €

Mulattató vadászrajzok


Az életet irányító komoly dolgokon kívül két szenvedély van, ami különösen összeköti azokat, akikben közös. Az egyik a kártya, a másik a vadászat. Csakhogy amíg a kártya többé-kevésbé az ellenfelet, - néha az ellenséget, - láttatja egymásban a játszó felekkel: a vadászat éppen megfordítva, a legkedvesebb pajtási, gyakran baráti viszonyt kelti és erősíti meg. A vadásztársaságok rendszerint vidámak, tréfálni szeretők, móka- és adomakedvelők. Mindenki átél valamit a vadászéletében, ami mulatságos, és aminek az elmondásával meg lehet nevettetni, s aki maga nem dicsekedhet vele, hogy érdekes vagy bolondos esetei voltak: legalább hallott effélét, s azt adja tovább jókedvűen. Ez a könyv ilyesmik gyűjteménye. Tréfás vadászesetek, kalandok, s adomajellegű apróságok vannak benne. Mulattatni kívánom vele az olvasót. Jókedvet kívánok mindenkinek.
U dodávateľa
6,43 € 6,77 €

Sto plus jedna etiketa


Celobarevná, bohatě obrazově vypravená publikace chce přístupnou formou upozornit na historický fenomén gramodesek v období vymezeném mechanickým záznamem zvuku (1900–1926) – v éře nepochybně zajímavé nejen z hlediska technického pokroku. Abecední seznam etiket v kvalitních reprodukcích zahrnuje etikety takových gramodesek, kde se na realizaci příslušné nahrávky podílel český interpret, ať šlo o instrumentalistu, vokalistu nebo dirigenta českého či zahraničního hudebního tělesa. Tento soupis je odrazovým můstkem k předvedení tehdejší grafické vynalézavosti, různorodosti repertoáru a k oživení mnoha jmen neprávem zapomenutých umělců. Čtenář se ve zhuštěné a čtivé formě dozví základní informace, ale i „perličky“ o okolnostech tehdejšího způsobu natáčení. Publikaci doplňuje rejstřík jmen a firem.
U dodávateľa
16,47 € 17,34 €

Pilníkářství


Publikace se věnuje méně známému řemeslnému fenoménu, jehož minulosti, sociálním a kulturním souvislostem existence byla doposud věnována jen malá pozornost. Kniha zpřístupňuje výsledky několikaletého historicko-etnologického výzkumu realizovaného Václavem Michaličkou. Autor se svém textu věnuje nejen historickým okolnostem uplatnění této rukodělné výroby v českém prostředí. Svoji pozornost zaměřil také k tomu, nakolik tato specifická výroba ovlivnila život lokálního společenství i jednotlivých rodin pilníkářů na pomezí Moravy a Čech.
U dodávateľa
13,33 € 14,03 €

Az Országház üvegművészete


Aki valaha meglátogatta az Országházat, annak nem kell sokat mesélni az épület különleges hangulatáról. Az itt dolgozók is napról napra szembesülhetnek azzal, hogy az Országház folyton új köntösbe öltözik. A színeváltozásért leginkább az ólomkeretbe foglalt díszüvegezés a felelős: borús, őszi estéken fényt és derengést hoz a folyosókra; vidám, tavaszi reggeleken pedig játékos motívumai kelnek életre. A dunai oldal folyosóinak ablakai a látkép tökéletesen rejtőzködő kiegészítői, ugyanakkor a főbejárati keresztfolyosó körablakai az épület igazi gyöngyszemei, melyek dolgos órákban gyönyörködtetik a szemet - lévén, hogy megvilágításukhoz az irodai folyosók fénye szükséges. Az Országház gyöngyszemei - vagy a második világháború pusztításait a csodával határos módon túlélő darabjai - közé tartoznak a díszlépcsőház üvegablakai és a delegációs folyosó nyílászárói is, melyek csodálkozó felkiáltásra vagy épp elnémulásra indítják a szemlélőt. Ilyen, szívet melengető sétára hívjuk az olvasót, járja be velünk az Országház folyosóit, ismerkedjen meg az ablakok és készítőik történetével, gyönyörködjön a színes üvegek és a fény szimbiózisában.
U dodávateľa
7,76 € 8,17 €

Kulmenie


Vedeli ste, že jeden z najpredávanejších autorov súčasnosti Paulo Coelho má za sebou búrlivý životný príbeh, tri manželstvá, drogy, členstvo v satanistickej sekte, pobyty na psychiatrii, no v súčasnosti žije len pár kilometrov od Lúrd, kam sa chodí často modliť? Vedeli ste, že v origináli od Karla Maya zomiera Winnetou ako kresťan? Vedeli ste, že socha Ježiša Krista v Riu de Janeiro je najväčšou monštranciou na svete? Vedeli ste, že Hans Christian Andersen osobne navštívil na pár hodín Bratislavu, kde získal inšpiráciu pre jednu zo svojich najznámejších rozprávok? Vedeli ste, že po II. svetovej vojne hlavný rabín mesta Rím Israel - Italo Zolli prijal krst a stal sa katolíkom? Vedeli ste, že po českom skladateľovi Antonínovi Dvořákovi pomenovali jednu planétku aj kráter na planéte Merkúr? Vedeli ste, že Ludwig van Beethoven býval často na Slovensku a mal tu i svoju tajnú lásku? Vedeli ste, že v niektorých ostrovných mestách sa pri diele Georga Friedricha Händla Mesiáš a jeho jasavom Hallelujah diváci vždy postavia? TOTO VŠETKO A EŠTE OMNOHO VIAC SA DOZVIETE V KNIHE KULMENIE Z DIELNE TV LUX. Medzi mladými sa často používa anglické slovíčko cool. Môžeme počuť, že niečo je či bolo coolové". Chcú tak vyjadriť, že ich niečo zaujalo prípadne ohúrilo. Keď sme v TV LUX premýšľali o relácii, ktorá by zaujímavým a zrozumiteľným spôsobom priblížila súčasnej generácii umenie a známe diela z oblasti literatúry, architektúry, kinematografie, divadla či hudby, napadlo nám slovné spojenie Kulmenie. Spojili sme v ňom tri kľúčové slová: kultúra - umenie - coolový". Kulmenie si televízni diváci veľmi obľúbili. Rozhodli sme sa vám teda to najlepšie z neho priniesť aj v knižnej podobe. Texty vznikali na základe rešeršov článkov, vyhľadávania na internete i osobných poznatkov odborníkov z rôznych oblastí umenia. Prajeme vám, aby boli aj v takejto podobe pre vás coolové" a aby zušľachtili vašu dušu. Veď o tom by predsa umenie malo byť. Autori Jozef Kováčik a Pavol Danko
U dodávateľa
9,41 € 9,90 €

Wood Book/Hough, Gold Edition


Culled and assembled by Romeyn Beck Hough between 1888 and 1913 in what still remains a stunning and unparalleled achievement, American Woods-originally published in 14 volumes, with actual specimens mounted on card stock-is a work of breathtaking beauty that has set the standard for the study of trees and wood.The Woodbook reproduces, in painstaking facsimile, all of the specimen pages from the original volumes; for this purpose, TASCHEN obtained an extremely rare original set of volumes in very good condition, with minimal damage to the wood cuts. Arranged in alphabetical order, each tree is broken down into three different cross-section cuts of wood (radial, horizontal, and tangential), demonstrating the particular characteristics of the grain and the wealth of colors and textures to be found among the many different wood types. Also included in this special edition are lithographs by Charles Sprague Sargent of the leaves and nuts of most trees, as well as texts explaining each tree's geographical origins and physical characteristics.
U dodávateľa
32,25 € 33,95 €

Kós Károly - Az Építészet Mesterei


Aligha van olyan magyar építész, aki Kós Károlyhoz hasonló mértékben élte volna meg, élte volna át a huszadik század viszontagságait. Az aranykor kellős közepén született, egy soha nem látott fejlődés lázában égő országban nyílt ki szeme a világra, és adatott még neki idő alkotásra az első világ- háború előtti boldog békeidőkben. Szolgált királynak és főhercegnek, fővárosnak és városnak, egyetemnek; de háborúk, katasztrófák, eget-földet rengető változások között is leginkább szolgálta az Embert. „Napkeletről jöttem a nagy hegyek, zúgó fenyvesek és kis faluk világából, ahol még álmodnak szűkszavú, kemény magyarok csudás álmokat, ahol még mesélnek fehérhajú vén nótafák nagy régi időkről, elmúlt világról, elporladt emberekről. Abban a világban sok a rom, sok az útszéli kereszt, sok a gazdátlan kúria és sok, nagyon sok az elavult puszta magyar templom. És sovány a föld és köves nagyon ott Erdélyországban. Nagy palotás rakott városba kerültem, ahol sok a zaj, annyi, mint napkeleten a csend, ahol örökké siet a sok ember, ahol vastag füstös a levegő, hogy nyomja az ember lelkit is. És itt ebben a lüktető, a jövőnek élő életben, ebben a zajos, vidám városban sokszor eszembe jut az a másik elhagyott világ, s elmúlott, megfakult idők szele borzongat. Eszembe jut a sok együgyű mese, mit hosszú téli estéken hallottam vén emberek szájából. Eszembe jutnak a hegyek, az erdők, a faluk. Hallom szinte, hogy zúg a havasi szél a fák között, hogy szitál csendesen az őszi eső, hogy sikolt közbe közbe az esőmadár. És visszaálmodom álmatlan éjszakákon régi álmaimat.” Kós Károly: Az én világom
U dodávateľa
30,34 € 31,94 €

Szürrealisták


A művészeti irányzatok közül egyedül a szürrealizmusnak vannak olyan szélsőségesen különböző képviselői, mint René Magritte és Joan Miró. Ennek az az oka, hogy eredetileg nem képzőművészeti mozgalom volt, hanem filozófiai stratégia, életforma: lázadás a fennálló rendszer ellen, ame­lyik az első világháború iszonyatos mészárszékére vezette az emberiséget. A népszerű zoológus szer­ző és szürrealista festőművész, Desmond Morris, a művek elemzése helyett az emberre; az alkotók különös és érdekes, hol vonzó, hol taszító személyiségére összpontosítja figyelmét – erős vagy esen­dő, megszállott vagy közönyös, magányt kereső vagy nagy társaságban sziporkázó, merész különc­ségekben tobzódó, vagy visszavonult, csendes figurákként mutatja be művésztársait
U dodávateľa
21,15 € 22,26 €

Umění vnímat umění pro děti a rodiče


Kniha je určena těm, kteří si chtějí s dětmi povídat o výtvarném umění. Naučit je dívat se na obrazy a sochy bezprostředně, bez přehnaného respektu i strachu z neporozumění. Aby si z každého setkání s výtvarným dílem dítě odneslo to, co si odnést může a dovede. Není důležité, aby hned vědělo, kdo a kdy daný obraz namaloval, je důležité, aby vědělo, proč je třeba zvláštně rozmazaný. Kniha je průpravou ke zdravému vztahu k umění.
Na sklade 3Ks
37,91 € 39,90 €

Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.