! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Umenie - ostatné strana 130 z 138

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Swastika (-90%)


Jaký symbol byl nalezen v dávných synagogách? Jaký symbol byl na kapotě detroitského auta? Jaký byl nejoblíbenější odznak skautů? Jaký symbol se šířil Evropou během bleskové války? Co mají společného Coca Cola, pivo Carlsberg a Rudyard Kipling? A Jackie Kennedyová? Jaký byl název tří kanadských hokejových týmů? Co mají společného losangeleské sloupy veřejného osvětlení a křesťanské katakomby? Jaký dávný posvátný symbol stále uctívá polovina světové populace? Co si vybral Hitler pro svoji vlaj ku? Pomocí více než 400 vzácných a jedinečných fotografií a ilustrací vám vizionářský pop umělec ManWoman ukazuje hravé způsoby, jakými byla svastika používána před druhou světovou válkou, zejména v Americe, kde byla místním symbolem štěstí původních obyvatel. Jde o zkoumání skryté posvátné historie svastiky a nesmírného dědictví, o které jsme přišli kvůli svastikofobii.
Vypredané
0,23 € 2,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jazyk, človek, kultúra (-90%)


Autor rozoberá rozmanité prejavy vzájomnej zviazanosti človeka s kultúrou s dôrazom na úlohu jazyka v tomto vzťahu. Na jazyk nazerá ako na aktívny živel, ktorý určuje kvalitu kultúry, stvárňuje človeka a riadi vzájomné pôsobenie jednotlivca a kultúrnej society, a tak zobrazuje svet človeka ako univerzum konštruované jazykom. Kniha je nasiaknutá pradávnou skúsenosťou z poznávania jazyka, ktorá pripomína, že jazyk sa prejaví ako „zelený strom života“, ak sa vníma z perspektívy jeho prirodzeného fungovania. Rozumieť jazyku znamená rozumieť človeku, ktorého myslenie, cítenie a konanie je impregnované prirodzeným používaním jazyka. Rozumieť kultúre a jej vzťahu k človeku znamená rozumieť spôsobom používania jazyka. Poznávacie ovládanie pletenca jazyk – človek – kultúra je predpokladom praktického zaobchádzania s nimi v mene rozumnosti, dobra a krásy.
Vypredané
0,90 € 9,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rodin (-90%)


Rodin az elmúlt évszázad legnagyobb szobrásza volt. Hosszú és termékeny élete során szakított a tizenkilencedik század nevetséges francia szobrászati hagyományaival az emberi test életteli, erősen realisztikus és gyakran erotikus ábrázolásának köszönhetően. A szerző részletes képet fest Rodinről mint emberről és művészről. Ez a csodálatos kötet nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem megkapó portrét is fest egy zseniről.
Vypredané
0,80 € 8,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mystérium krajiny (-90%)


Reprezentatívna monografia významného maliara a grafika Jána Kudličku nie je bežným kunsthistorickým pojednaním, v citlivom podaní spisovateľa Juraja Kuniaka prerastá do monumentálnej odysey s dvojakým príbehom: príbehom ľudského osudu a príbehom myšlienok a emócií pretavených do umenia. Hľadanie prvotných substancií, esenciálnych výťažkov a podstaty tvorivosti namiešava dialogický, priateľský a komplexný kokteil plný voňavých vzrušujúcich aróm. Imaginatívnosť obrazov a textu uspokojí aj toho najnáročnejšieho fajnšmekra umenia. Rozsiahly knižný klenot dopĺňajú predhovor riaditeľky Oravskej galérie v Dolnom Kubíne Evy Ľuptákovej, informatórium o Jurajovi Kuniakovi od básnika Rudolfa Juroleka, fundovaná štúdia kunsthistorika Karola Maliňáka o poézii v tvorbe Jána Kudličku a nakoniec stručná bibliografia výtvarníka. Viaceré z týchto doplňujúcich textov sú preložené do angličtiny, takže robustné dielo s veľkou výpovednou a estetickou hodnotou môže slúžiť aj ako reprezentatívny dar zahraničným priateľom. Táto kniha priniesla autorom rad ocenení a stala sa Najkrajšou knihou Slovenska za rok 2008.
Vypredané
5,50 € 55,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Őskor - Népi építészet (-90%)


"Ez a könyv az építészet világának olyan tartományairól szeretne képet adni -őskori építészet, kezdetleges építészet, népi építészet-, amelyek régebbi felfogás szerint nem tartoznak igazán az építészettörténet témái közé.(...)" (részlet a Bevezetésből)
Vypredané
0,70 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Őskor - Népi építészet (-90%)


"Ez a könyv az építészet világának olyan tartományairól szeretne képet adni -őskori építészet, kezdetleges építészet, népi építészet-, amelyek régebbi felfogás szerint nem tartoznak igazán az építészettörténet témái közé.(...)" (részlet a Bevezetésből)
Vypredané
0,70 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Encyklopedie českého zlatnictví, stříbrnictví a klenotnictví (-90%)


Encyklopedie sestavená na základě archivních pramenů a dosavadní nepočetné literatury zahrnuje v úvodu a několika stech heslech vše nejpodstatnější včetně historie, terminologie i jednotlivých značek našich zlatníků a klenotníků. Kniha je určena nejen historikům umění, pracovníkům muzeí a adeptům těchto oborů, ale i milovníkům šperků a starožitností a všem zájemcům o historii a hmotnou kulturu.
Vypredané
6,11 € 61,09 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Baroque & Rococo (-90%)


Baroque and Rococo' is a perfect detailed introduction to two styles of art, architecture and expression that bridged the Renaissance with the Enlightenment period. 'Baroque and Rococo' explores the key artists and works of the period, such as Rembrandt and Bernini, while expanding it's reach to include Asia and Latin America. 'Baroque and Rococo' contains excellent illustrations, maps, glossaries and biographies to capture the diversity of two art forms growing against the backdrop to a world of plague, war, rioting, rebellion and religious dissent. 'Baroque and Rococo' encompasses all arts - religious and profane painting and sculpture, church architecture and interiors, public buildings, palaces, domestic interiors, festivals, gardens, theatres, music, ceramics and furniture - to provide the reader with a thorough understanding of this great period in art history.
Vypredané
2,80 € 27,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Matisse Cut-outs (-90%)


Drawing with scissors: The revolutionary late-period work by Matisse Towards the end of his monumental career as a painter, sculptor, and lithographer, an elderly, sickly Matisse was unable to stand and use a paintbrush for a longer period of time. In this late phase of his life he was almost 80 years of age he developed the technique of carving into color, creating bright, bold paper cut-outs. Though dismissed by some contemporary critics as the folly of a senile old man, these gouaches decoupees (gouache cut-outs) in fact represented a revolution in modern art, a whole new medium that re-imagined the age-old conflict between color and line. This fresh, standard TASCHEN edition of our original prize-winning XL volume provides a thorough historical context to Matisse s cut-outs, tracing their roots in his 1930 trip to Tahiti, through to his final years in Nice. It includes many photos of Matisse, some rare color images, by Henri Cartier-Bresson, Brassai, and the filmmaker Murnau and text from Matisse, Picasso, publisher E. Teriade, the poets Louis Aragon, Henri Michaux, and Pierre Reverdy, and Matisse s son-in-law, Georges Duthuit. In their deceptive simplicity, the cut-outs achieved both a sculptural quality and an early minimalist abstraction which would profoundly influence generations of artists to come. Exuberant, multi-hued, and often grand in scale, these works are true pillars of 20th century art, and as bold and innovative to behold today as they were in Matisse s lifetime."
Vypredané
6,60 € 65,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lidové zvyky (-90%)


Publikace Jiřiny Langhammerové, vynikající znalkyně českého folklóru a zvykosloví, shrnuje základní poznatky o lidových zvycích na území České republiky, vázané na průběh jednoho roku. Živým a nanejvýš znalým způsobem, prostoupeným láskou k dané věci i smyslem pro nevšední detail, jsou v knize popsány hlavní okruhy výročního zvykosloví a doprovází ji bohatá obrazová dokumentace, archivní fotografie a především velký soubor barevných fotografií, přibližující současné tradice z různých regionů a časových etap roku.
Vypredané
2,14 € 21,38 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha D&AD 50 Years (-90%)


The annual D&AD Awards honor outstanding creativity, originality, technical excellence, and innovation in design and advertising. Every year, thousands of entrants submit a host of crazy, beautiful, thought-provoking, sublime and, occasionally, winning entries. Panels of rigorous judges debate, sometimes for days on end, to decide on the best work, which all appears in the annual book; the best of the best get nominations, favorites receive a Yellow Pencil, and sometimes but not always, there are entries that are so incredible that they receive the highest accolade: a Black Pencil. For this special anniversary volume, each of the last 50 years is represented by a D&AD president or other key figure who shares his or her favorites from the year. Interspersed stories, biographies, and a timeline document the history of D&AD and the development of the industry, through the experiences of creative individuals who have been most involved with its evolution. From the birth of TV advertising in the sixties to the digital revolution of the 2000s, D&AD has lived through it all and helped to shape what it is today. This is the chance to explore the best from the world of creative communications over the past five decades.
Vypredané
4,40 € 43,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Eyewear - Visual History (-90%)


This is an optical opulence. This is an eye-popping book spectacle. Eyeglass designer Moss Lipow trawled eBay, auction houses, garage sales, and flea markets worldwide to amass glasses and photographs for his massive eyewear collection. This book, which traces eyewear's journey over the past millennium, features the best examples from Lipow's collection as well as models from other world class collections. Considering the wealth of examples included herein-such as prehistoric whalebone eye guards used by Eskimos, 13th ...
Vypredané
4,40 € 43,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Festők, gének, szégyenek (-90%)


A szerző legújabb Festők, gének, szégyenek című kiadványa olyan kivételes talentumú festőművészek családfa elemzéseire fókuszál, mint Zichy Mihály, Székely Bertalan, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Mednyánszky László, Csontváry Kosztka Tivadar, Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly, Gulácsy Lajos, Czóbel Béla, Egry József, Farkas István, Kassák Lajos, Derkovits Gyula, Szőnyi István, Moholy-Nagy László, Vajda Lajos, Victor Vasarely, Kondor Béla, Gruber Béla. A könyvet a festőművész géniuszok idézett gondolatai, valamint gyönyörű festményeik reprodukciói teszik izgalmas, egyedülálló olvasmánnyá. "A zeneszerző-, költő- és természettudós-géniuszok után a festőművész-géniuszok gyökereinek, vagyis kivételes talentumuk okainak kutatására vállalkozom e könyvben. Természetesen megint szokásos módszeremmel, családfájuk elemzése alapján. Teljesítményük értékelésekor újra a 2 x 4 faktoros talentummodellt hívom segítségül. Vizsgálatom alanyai csakis a nagy magyar festőművészek lehettek, kiválasztásukkor három szempont vezérelt. 1) Élők nem kerülhettek be 20 fős "válogatott csapatomba", 2) általános hazai megítélésük során a Magyar Életrajzi Lexikont és a Kieselbach Tamás által a szakértők körében végzett kutatást fogadtam el mérvadónak, de 3) a XX. századi nemzetközi értékelést is figyelembe vettem. A magyar és nemzetközi mesterek összehasonlíthatósága céljából Leonardo, Brueghel, Munch, Toulouse-Lautrec és Picasso családfáját is értékelem. A családfaelemzés melléktermékeként megismert életrajzi adatok is érdekesek, például, hogy milyen sokan vettek feleségül képzőművészeket és mennyire gyakori közöttük a gyermektelen. A genetikai elemzés szerint szüleik és testvéreik között festőművész nem fordult elő, ezzel szemben a 24 felnőttkort megélt gyermekük közül 8 (33%) ugyancsak képzőművész, a 11 fiúból viszont 6 (55%)! A genetikai értékelés szerint tehát az apákban érvényesül az "alapítók hatása", ők családi előzmények nélkül törtek az egekbe, majd a kivételes képzőművészi talentum gyermekeikben halmozottan fordult elő. A vizsgált kivételes festőművész-talentumokra az átlagost meghaladó általános értelmi képesség nem volt jellemző, speciális vizuális tehetségük döntötte el pályaválasztásukat, jelenlegi művészettörténeti értékelésüket elsősorban kreativitásuk mértéke határozza meg, és miután rátaláltak művészi küldetésükre, nagyon motiváltan, energiájuk teljes bevetésével törekedtek életművük kiteljesítésére. A vizsgált festőművészek többsége rossz tanuló volt, mindig belső indíttatásukból, általában apjuk ellenkezése mellett választották e pályát, és többségük fiatalon képes volt talentumukat igazolni. A képzőművész-talentum eredetének szellemi háromsága a speciális vizuális tehetség, a kreativitás és az ezeket színező általános értelmesség, amelyek leginkább a komplex vizuális tehetség sokgénes modelljével írhatók le. Sajnálatos módon a nemzetközi lexikonokban és nagy múzeumokban a festőművész- géniuszok között magyart nem, vagy csak kivételesen találhatunk. Pedig sok nagy magyar festőművész kivételes talentuma nem maradt el a világhírt elért külföldi társaikétól, csak éppen a magyar kultúrpolitika gyengesége miatt nem sikerült különleges teljesítményüket a határokon túl elfogadtatni. Éppen ezt a szégyent kívánom hangsúlyozni könyvem címében is."
Vypredané
2,11 € 21,07 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Egypt - People, Gods & Pharaohs (-90%)


Behind the pyramids: Everyday life in Ancient EgyptHow much do we really know about Ancient Egypt? The pharaohs and pyramids are familiar history fodder, but what about the farmers, the soldiers, the laborers, and the families that made up the vast majority of this much mythologized civilization?With a thrilling spread of visual references, this TASCHEN adventure attempts to set the record straight by offering a distinctive everyday take on Ancient Egypt. Like a piece of published excavation, the book explores the many layers of this ancient society, digging down from the sacred or grandiose to the daily experiences and ordinary individuals.The democratic approach bestows this distant era with exciting vitality and relevance for all the family. As we explore everything from family arrangements to leisure activities to labor movements, we not only uncover the different experiences of this ancient land but also parallels and precedents to our own societies. With a bounty of visual references to document this distinct social history, the result is a particularly vivid encounter with an ancient age and with some of our most ingenious and influential forebears.
Vypredané
3,30 € 32,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kompozíció (-90%)


"(...) Ebben a kötetben a képalkotás formai szempontból megközelíthető részleteihez, a komponáláshoz fogalmazok meg tájékoztató jellegű észrevételeket, tanácsokat." (...)" (részlet a Bevezetésből)
Vypredané
1,25 € 12,48 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Od empíru k druhému rokoku (-90%)


Tato kniha sleduje dějiny evropského odívání vstupujeme do devatenáctého století, do věku, v němž se proměny oblékání uskutečňují, ve srovnání s předchozími velkými historickými a stylovými epochami, až s hektickou rychlostí, když hbitě reagují na tak bohaté a dramatické děje společenské, politické, ekonomické, které se v tomto století odehrávají.
Vypredané
1,86 € 18,56 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha DELACROIX (-90%)


At Delacroix' studio sale, held six months after his death in 1864, crowds and critics were astonished at both the abundance and the multi-disciplinary nature of the work on display, the life's vision of a man praised by Baudelaire for being the last great artist of the Renaissance period and the first of the Modern. But Delacroix himself was well aware of the position he wanted to occupy. Taking his cue from Rubens in both lifestyle and visual inventiveness, he took the order of classical composition and allied it to a universally appreciated symbolic and allegorical intent, producing from that marriage works of unmatched integrity and sensuality. From the spectacular Salon reception in 1824 to a work such as the major Scenes from the Chios Massacre (when the term Romantique was first applied to his style) through to the liberating and controversial carnality of The Agony in the Garden, Delacroix' genius in graphic design, in the liberation and reinvention of colour, and in the portrayal of bodies was never in doubt. His numerous sketchbooks attest to a personality committed to the most truthful results, in both his Goyaesque fantasias of horror, cruelty and sacrifice and in his huge historical canvases. Excessive, monumental, Byronic even, this Victor Hugo of the art world has proved profoundly influential, his technique studied by movements as diverse as Impressionism, Expressionism and the Abstract painters of mid-century. Leaving the self-indulgence of the Romantics far behind, the nobility of Delacroix' spirit will continue to speak to any and every age.
Vypredané
0,76 € 7,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lotz Károly (-90%)


A Kossuth Kiadó és a Magyar Nemzeti Galéria közös, új sorozata a leghíresebb magyar festők munkáit, az alkotások születésének körülményeit mutatja be a képzőművészet iránt érdeklődő olvasóknak. Jelen kötet Lotz Károly életútját kíséri végig.
Vypredané
0,97 € 9,67 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Izmy: Ako rozumieť móde (-90%)


Publikácia ... izmy: Ako rozumieť móde je ďalším sprievodcom z obľúbenej edície milovníkov umenia a architektúry. Mairi Mackenzie nás sprevádza všetkými významnými epochami módy a módneho návrhárstva. Venuje sa obdobiu od 17. storočia, spomína barok, romantizmus, nechýba zmienka o vzniku haute couture, bélle epoque, ale ani návrat ku klasike či japonské módne trendy, modernizmus, minimalizmus, High Street aj globalizmus 21. storočia. V každej časti sú uvedení slávni návrhári s ukážkami známych a reprezentatívnych modelov, ako aj prostredie a osobnosti, ktoré na vznik módy a módnych kreácií pôsobili. Kniha je skvelý sprievodca svetom módy.
Vypredané
1,20 € 11,95 €

dostupné aj ako:


Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.