Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Umenie - ostatné strana 135 z 139

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha 1000 év művészete


Számtalan művészeti album születik évről évre, hiszen a művészet és az általa képviselt műveltség mindig is népszerű volt a művészetrajongók és a köznapi emberek körében. Európa legutóbbi évezredében a szellemi életet és a köznapokat is meghatározta ugyanis a művészet, a képi kultúra fejlődése. Mely stílushoz tartozott a XVI. században élt Caravaggio? Melyik későbbi korszakot határozta meg a manierista művész, El Greco művészete? Milyen befolyással volt a művészetre az egyház, és mikor szabadult meg a festészet ennek hatásai alól? A művészeti élet a IX-XIX. század között igen fontos fejlődési útvonalat futott be a világ kultúrajában, melyet elsősorban az európai művészet és festészet határozott meg: az egészen egyszerű kezdetektől egészen Gauguin újprimitivizmusáig tartott ez az időszak, melynek művészeti korszakait, legfontosabb műveit veszi górcső alá könyvünk.
Vypredané
0,67 € 13,33 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Písně starodávné lidu obecného českého, namnoze nezbedné a pohoršlivé


Pravděpodobně jedna z našich prvních sbírek lidových písní (vznikla začátkem 19. století), písní lidu venkovského i městského, skladby vynikající i nevalné úrovně, zlidovělé kramářské výtvory i zhudebněná dobová lyrika.
Vypredané
0,47 € 9,35 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Az öröm fényei - Zsinagógák vonzásában


A könyv különleges utazásra invitálja az Olvasót a világ harminchét városának hatvannégy zsinagógájába. Ezen az izgalmas felfedezőúton sok mindent megtudhat a sokszor igen egzotikus vidékek történelméről, megismerheti a zsinagógák történetét, az ott élő zsidóság múltjátés jelenét. A gazdag képanyag segítségével szebbnél szebb zsinagógákba nyerhet bepillantást. A történelmi és kulturális tények mellett számos olyan érdekességről is olvashat, amelyekről korábban talán nem is hallott. Megtudhatja például *Oliver Cromwell angolállamférfiról, hogy támogatta a zsidók visszaérkezését Angliába, *Camille Pissarro francia impresszionista festőről, hogy St. Thomas szigetén született és a zsidó közösség tagja volt, *Albert Einsteinről, hogy 1933-ban levélben kérte Mustafa Kemal Atatürköt, hogy német zsidó tudósokat fogadjon be Törökországba, *dr. Ho Feng-Shanról, hogy 1938 és 1940 között bécsi kínai konzulként több ezer vízumot adott a nácik elől menekülő zsidóknak, * sőt, arra is választ kaphat, miért van vékony homokréteggel fedve néhány szefárd zsinagóga padlózata.
Vypredané
0,83 € 16,51 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A reneszánsz művészete


Kik voltak a reneszánsz nagy alkotói? És kiknek illene ezek közé tartozniuk amellett, hogy művészetüket nem ismeri el kellőképpen az utókor? Milyen szellemi irányzatok indították útjára kialakulását, fejlődését? Milyen elvek alapján születtek a világ művészetének szinte legnagyobb alkotásai, és kik álltak mögöttük? Mindezen kérdésekre ad választ alábbi könyvünk, mely a reneszánsz korszak egészét igyekszik felölelni, annak visszásságaival, ellentmondásaival. Könyvünkben nem csupán a nagy, jól ismert alkotókat, hanem a kisebb mestereket is igyekszünk bemutatni, műveik elemzésével, bemutatásával: egyfajta kultúrtörténeti arcképsorozatot indítunk útjára.
Vypredané
0,87 € 17,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A Székelykapu


A székelykapuk a magyar népi építészet és a népművészet kiemelkedő alkotásai. Az eddig megjelent részfeldolgozások, egy-egy vidék kapuinak ismertetésére vállalkozó munkák után ez az első könyv, amely a székelykapuk részletes, elfogulatlan, hiteles be mutatására vállalkozik. Végigkövethetjük, hogy a fedeles, kötött- galambbúgos kapukból miként lett székelykapu. A szerző foglalkozik eredetükkel, készítésükkel és díszítésükkel, elemzi felirataikat. A legjellemzőbb változatainak áttekintését követően vizsgálja azt a folyamatot, amelynek eredményeként nemzeti jelképpé váltak. A kötetben számos eddig még nem közölt fénykép látható.
Vypredané
0,62 € 12,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Litoměřice


Litoměřice - město, ve kterém stojí za to žít
Vypredané
0,41 € 8,14 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Egy szempillantás alatt Martin Munkácsi


A magyar származású világhírű fotóművész albuma.
Vypredané
0,57 € 11,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A Magyar Divat 1116 éve 1116 Years of Hungarian Fashion


Divatrajzok, korabeli fényképek, plakátok, művészeti alkotások, múzeumi tárgyak eddig nem látott vagy ikonikus darabjai illusztrálják e kötet 1116 évnyi divatanyagát, amelyben az olvasó megismerkedhet nemcsak a magyar viselet és népviselet történelmi változásaival, az európai divat magyarországi hatásával, hanem azzal is, hogy hányszor volt Budapest divatközpont, és milyen volt a divat helyzete a szocialista tervgazdálkodás keretei között. Miközben a divatváltozásokat követjük, észrevétlenül sokat tanulhatunk Magyarország történetéről és kultúrájáról. A szerzők F. Dózsa Katalin, Simonovics Ildikó, Szatmári Judit és Szűcs Péter a honfoglalástól kezdve egészen napjainkig követik a hazai divat nemzetközi szinten is figyelemre méltó, és fontos állomásait.
Vypredané
0,58 € 11,50 €

dostupné aj ako:

Lakodalmas nóták és köszöntők 2.


189 kottázott dal és 37 vőfélyvers található a kiadványban.
Vypredané
8,86 € 9,33 €

Archeológia výtvarnej kritiky


U dodávateľa
12,30 € 12,95 €

Kopócs Tibor időben térben


U dodávateľa
2,84 € 2,99 €

Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.