! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Umenie - ostatné strana 136 z 139

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Fessünk akvarellel épületeket, tereket


A könyv tartalma: -Történeti áttekintés -Bevezetés -Anyagok és eszközök -Színelmélet -Az elemi formák módszere -Felületi struktúrák -Felületi struktúrák épületeken -Építészeti formák -Témakeresés - témavázlat -Előkészületek a festéshez -A műterem -Lépésről lépésre - Galériás belső tér -Lépésről lépésre - Kis épület toronnyal -Lépésről lépésre - Erődfal elé épített házak -Paszpartuzás és keretezés -Képelemzések -Kislexikon
Vypredané
9,12 € 9,60 €

A tetoválás 100 éve


Az elmúlt száz év során a tetoválás művészete felküzdötte magát az undergroundból a mainstreambe. Fotókkal gazdagon illusztrált könyvünk ennek a folyamatnak a történetét meséli el a kezdetektől, amikor a tetoválás még csak a tengerészek, a rabok és a társadalom peremén élő emberek önkifejezésének eszköze volt, a hetvenes évek tetoválóreneszánszán át egészen napjainkig, amikor a testművészet már a hétköznapi kultúrának, sőt a sztárkultúrának is szerves része.
U dodávateľa
24,51 € 25,80 €

Csontváry-Legendák fogságában


Egyetlen magyar művészt sem találunk az elmúlt évszázadok történetében, kinek megítélése ennyire szélsőségek között mozgott volna, kinek életműve olyan élesen osztotta volna ketté a műértők táborát, mint Csontváryé. Mintha vízválasztó lenne: beavatási szertartás, mely értőkre és tudatlanokra, megrendülőkre és közömbösökre osztja a közönséget. Az elmúlt nyolc évtizedben kritikusok és művészek egyaránt gyakran éreztek késztetést arra, hogy képeiről hozott ítéleteiket szentenciaszerű tömörséggel, minden kétséget kizáró határozottsággal öntsék formába. Molnos Péter bibliográfiája az eddig megjelent legteljesebb Csontváry-album, melyből végre megtudhatjuk, mi is rejtőzik a cédrusok festőjének legendája mögött.
Vypredané
31,35 € 33,00 €

Magyar Néprajz I. 2.


A magyar népi műveltség történeti alakulásáról, korszakairól itt megjelenő összefoglalásnak nincs közvetlen előképe. A szerzők célja, hogy a történelem menetével párhuzamosan haladva vázolják fel a köznépi társadalom nemzedékről nemzedékre hagyományozódó, egyszerre gazdagodó és fogyatkozó tárgyi, szellemi javainak koronként is eltérő jellegzetességeit. Az őstörténeti hagyatéktól, előzményektől elindulva követik a kulturális javak sorsát az államalapítást és a kereszténység felvételét követő századokon a középkor, majd a kora újkor fejlődési szakaszain át a klasszikus kapitalizmus korának végéig, a 20. század derekáig. A kötet négy nagy korszak kulturális arculatának, újításainak és elhagyott tárgyainak, elavult szavainak felidézésével érzékelteti a köznépi műveltség örökös változását, miközben figyelemmel van a "keleti hozadék" és az európai műveltségi javak teremtő együttélésére s a nagy állandóságot tanúsító elemek, rendszerek máig ható jelentőségére. A kötet felépítése a néprajz tematikáját tükrözi, annak rendszerét követi és a társadalomszervezeten elkezdve, az anyagi kultúra (a gazdálkodás, a kézművesség, az életmód) és a folklór (népköltészet, népzene, néptánc) nagy egységeinek történeti alakulásmenetét koronként jellemzi, s a népművészet gazdagodásáról, az európai stíluskorszakok hatásáról éppúgy van mondanivalója, mint a népszokások történeti formálódásáról és a hiedelmek szívós továbbéléséről. A köznépi műveltség korokon átívelő történeti "rekonstrukciója" tanulságokkal szolgálhat a történeti diszciplínák többségének (nyelvtörténet, technikatörténet, társadalom- és művelődéstörténet) s minden népünk múltja iránt érdeklődő olvasó számára.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Művészek a háborúban - 1914-1918


A különleges és hiánypótló kötet az az első világháború idején besorozott művészek harctéren készült munkáit mutatja be, köztük olyan alkotásokat, amelyek a rendszerváltás előtt megtagadottak voltak, s amelyek évtizedekig el voltak zárva a nyilvánosság elől. Utoljára a hadikiállításokon láthatta a nagyközönség együtt ezeket az alkotásokat; évtizedeken át megtagadott, raktárakban porosodó művekről van szó, amelyek a harctéren, harci élmények hatására készültek. A festőművészek, szobrászok, építészek többsége nem önként ment a frontra: behívták őket a sajtóhadiszállásra, feladatul kapva, hogy örökítsék meg a háború eseményeit. Akadtak, akik nem haditudósítóként, hanem a harcokban részt vevő besorozott katonaként vészelték át az 1914-1918 közötti éveket, s voltak, akik nem élték túl az ütközeteket, elestek a csatatéren. Mennyiségében is tekintélyes képzőművészeti anyag gyűlt össze ezekben az években. A Művészek a háborúban című kötet olyan teljességét öleli fel a magyar kultúrtörténet e nagy fejezetének, amilyennel még nem találkozhatott az olvasó. Különleges nézőpontból, a művész érzékenységével dolgozták fel a témát a kötetben szereplő alkotók, köztük Mednyánszky László, Rippl-Rónai József, Vaszary János, Aba-Novák Vilmos, Kisfaludi Strobl Zsigmond, Medgyessy Ferenc, Stróbl Alajos, de méltatlanul elfeledett művészek harctéren készült munkáit is láthatjuk, és megismerhetünk olyan alkotásokat, amelyekhez eddig nem lehetett hozzáférni. Ludmann Mihály könyve méltó emléket állít hősöknek, áldozatoknak és az őket ábrázoló művészeknek az első világháború 100. évfordulóján.
U dodávateľa
22,05 € 23,21 €

Soft Water Hard Stone


The official companion to the 2021 New Museum Triennial, a global survey exhibition of today's up-and-coming artists The much-anticipated fifth New Museum's Triennial exhibition, opening in October 2021, volume, curated by Jamillah James and Margot Norton, is a signature survey of emerging artists from around the world. In this moment of profound change, where structures once thought to be stable have been revealed to be precarious, the New Museum's highly anticipated 2021 Triennial, curated by Jamillah James and Margot Norton, showcases 40 artists and collectives re-imagining traditional models, materials, and techniques beyond established institutional paradigms. Their works explore states of transformation, calling attention to the malleability of structures and the fluid and adaptable potential of both technological and organic media. This book includes essays by prominent curators and interviews with each of the artists and collectives featured in the exhibition. Accompanies the New Museum's much-anticipated fifth Triennial exhibition, opening in October 2021 in New York City, spotlighting an exciting group of 40 artists and collectives, each selected for their ability to invoke ideas of global concern - including the questioning of accepted narratives and imagining new creative paths for the future.
U dodávateľa
54,63 € 57,50 €

Táskarádió - 50 év, ötven magyar sláger


Az 1960 és 2010 közötti slágerek közül válogatni csak szubjektív módon lehet. Az első évtizedekből amiatt, hogy nem voltak slágerlisták, az utóbbi évtizedekből amiatt, hogy voltak. De egy év slágerét kijelölni semmiképpen sem könnyű. A vizsgált korszak elején a rádió, a hanglemezgyár, a televízió, a kottakiadás, a szórakoztató intézmények mindent megtettek a slágergyártás érdekében, aztán a slágerek iránti érdeklődés is differenciálódott, a hanghordozók terén ,,forradalmi" változások történtek, a slágerek közkincsből ,,magántulajdonná" váltak, a zenén kívüli eszközök jelentősége megnőtt. Az is bizonyos, hogy az első évtizedek slágerei sokkal szélesebb körben terjedtek, és a slágerrajongók köre és életkora az idő múlásával egyre jobban differenciálódott. Mindezt élvezetesen és szubjektív módon tárgyalja a Táskarádió főcímű könyv, amely a legutóbbi ötven év jellegzetes dalaiból mutat be évenként egy-egy slágert: leírja a keletkezés körülményeit, ismerteti szerzőit, előadóit, tartalmát, jellegzetességeit és érdekességeit, igyekszik meghatározni értékeit. A hangulatfestő gazdag illusztrációs anyag vizuálisan is közelebb hozza az olvasóhoz a témát. A magyar slágerek sorsának alakulása a magyar közélet és szórakoztatás háttértörténete. Poós Zoltán a maga négy évtizedéből tekint az öt évtizedre - az eredetiséget, a mindenkori hatást keresve. Az egyénien érdekes összefoglalás egy (pancsoló) kislány nagy slágerével kezdődik és egy (színésznő) nagylány sikeres dalával fejeződik be.
Vypredané
15,80 € 16,63 €

Toronyzene


U dodávateľa
21,54 € 22,67 €

A magyar szecesszió bútorművészete


A XIX. század végén kibontakozó és a XX. század első évtizedében virágzó szecesszió az iparművészetben teljesedett ki. A nemzetközi stílusirányzatok hatására és a hazai stíluskeresés eredményeként átformálódott a magyar bútorművészet is. A nemzeti stílus megteremtését célzó törekvések létrehozták a szecesszió magyaros változatát, egyes tervezők külföldi példákat követtek, a néprajzi kutatások a népi bútorformákat és díszítőelemeket emelték be a polgári otthonok falai közé. A tervezők köré csoportosított tárgyak a hazai bútorművészet eredményein keresztül mutatják be a magyar szecesszió sokszínűségét. A kötet ismert életművek -Lechner Ödön, Horti Pál, Toroczkai Wigand Ede, Lajta Béla, Kozma Lajos- darabjai mellett olyan, szinte elfelejtett művészek alkotásait is bemutatja, mint Pálinkás Béla, Wessely Vilmos vagy Menyhért Miklós. A kötet a bútorok mellett tervek, rajzok, archív felvételek segítségével igyekszik minél teljesebb képet adni egy-egy alkotói pályáról és a korszak bútorművészetéről.
Vypredané
16,41 € 17,27 €

Chagall


Vypredané
6,30 € 6,63 €

Spring Cannot be Cancelled


David Hockney reflects upon life and art as he experiences lockdown in rural Normandy On turning eighty, David Hockney sought out rustic tranquility for the first time: a place to watch the sunset and the change of the seasons; a place to keep the madness of the world at bay. So when Covid-19 and lockdown struck, it made little difference to life at La Grande Cour, the centuries-old Normandy farmhouse where Hockney set up a studio a year before, in time to paint the arrival of spring. In fact, he relished the enforced isolation as an opportunity for even greater devotion to his art. Spring Cannot be Cancelled is an uplifting manifesto that affirms art's capacity to divert and inspire. It is based on a wealth of new conversations and correspondence between Hockney and the art critic Martin Gayford, his long-time friend and collaborator. Their exchanges are illustrated by a selection of Hockney's new, unpublished Normandy iPad drawings and paintings alongside works by van Gogh, Monet, Bruegel, and others. We see how Hockney is propelled ever forward by his infectious enthusiasms and sense of wonder. A lifelong contrarian, he has been in the public eye for sixty years yet remains entirely unconcerned by the view of critics or even history. He is utterly absorbed by his four acres of northern France and by the themes that have fascinated him for decades: light, colour, space, perception, water, trees. He has much to teach us, not only about how to see... but about how to live.
U dodávateľa
18,53 € 19,50 €

Kortalan kortársaink


Kun Zsuzsa újságíró, rádiós szerkesztő-műsorvezető különleges társaságba invitálja olvasóját: művészek, tudósok, zenészek, sportolók és úgymond hétköznapi hősök közé, akiknek élete maga a történelem. Egy kivétellel túl vannak nyolcvanadik életévükön, van, akit egy hajszál választ el a száztól, és amit megéltek, az legtöbbünknek csak regényekből, filmekből ismerős. A könyvben megszólaló tizennégy kiválóság több generáció számára etalon, történetüket olvasva pedig ahhoz a talányhoz is közelebb juthatunk, mi a hosszú élet titka.
U dodávateľa
12,25 € 12,89 €

Galerie moderního (č)umění


Jak to chodí v galerii, jaký je její každodenní provoz a jak je třeba se o umění starat? Jak se na umění dívat a najít si k němu cestu? Publikace s bohatými ilustracemi Marie Juklíkové přináší v šesti kapitolách seznámení s Galerií moderního umění v Hradci Králové. Kniha je určena především dětem od dvanácti let, ale nové informace, vědomosti a poznatky z ní načerpá i dospělý člověk. Může take fungovat jako cenný materiál pro studenty nebo pedagogy výtvarných oborů. Dozvíte se, jaký je každodenní život galerie a seznámíte se s profesemi, které byste v takovém prostředí možná nečekali. Poznáte galerii jako místo pro společný dialog, kladení otázek, poznávání a seznamování se s (č)uměním na umění, které je pro všechny.
U dodávateľa
13,40 € 14,10 €

Monet


Vypredané
9,19 € 9,67 €

Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.