! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Prírodná lekáreň, bylinky strana 16 z 20

Lacná kniha Prírodné psychofarmaká (-90%)


Psychické problémy najrôznejšieho druhu sa nemusia liečiť len chemickými liekmi. O tom, ako sa s nimi vyrovnať prírodnou a prirodzenou cestou sa dočítate v knihe Prírodné psycho farmaká. Nájdete v nej prehľad psychických problémov s príslušnými rastlinnými liečivami bez vedľajších účinkov. V knihe okrem katalógu liečivých rastlín nájdete aj podrobné informácie o Bachových kvetoch či návod ako absolvovať „Liečivé cesty“. Vďaka prírodným liečivám môžete obnoviť svoj pokoj a istotu, získať novú energiu do života; naučíte sa lepšie zvládať náročné životné obdobia; osvojíte si samoliečebné sily svojho vnútra; odhalíte svoje potreby a objavíte úžasný svet liečivých rastlín.
Vypredané
1,09 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Babiččiny nové bylinky


Jak bylinky poznávat, sbírat, zpracovávat, uschovávat a potom i užívat - tohle všechno se dozvíte v knize Babiččiny nové bylinky. Jsou v ní uspořádány celoživotní zkušenosti a recepty známé bylinářky, které jinde nenajdete. Dozvíte se, jaká roční období jsou nejvhodnější pro konkrétní druhy léčivých rostlin. Poradíme vám, na jakých místech je spolehlivě najdete. V knize je obsaženo na 120 receptů na všechny obtíže a nemoci. Ke každé rostlině je navíc obsažena bohatá obrazová dokumentace.
Vypredané
22,28 € 23,45 €

Sila liečivých rastlín


Akosi symbolicky v čase, keď kvitne väčšina byliniek s liečivými účinkami, vychádza táto kniha o sile a pôsobnosti liečivých rastlín dopestovaných v záhradách či črepníkoch. Nielenže sú krásne, ale môžeme ich využiť v kuchyni pri príprave chutných jedál, no predovšetkým nám vo forme čajov, odvarov, sirupov alebo tinktúr dokážu pomôcť pri rôznych chorobách, bolestiach i iných zdravotných problémoch. Autorkou tejto cennej knižky je prof. Ing. Anna Jakábová, Csc., jedna z najväčších odborníčok na Slovensku s praktickými i teoretickými skúsenosťami v oblasti pestovania a prípravy liečivých rastlín. Odborníčka, ktorá vychovala desiatky a desiatky absolventov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity a autorka viacerých odborných i populárno-vedeckých publikácií. V tejto knihe spojila tradíciu pestovania rastlín s ich úžasnými liečivými účinkami. Popísala zdroje získavania týchto bylín, venuje sa aromatickým druhom a rozdeľuje ich medzi tie, ktoré poskytujú liečivé účinky pri použití listov, kvetov či koreňových častí. Profesorka A. Jakábová nás učí, kedy rastliny zbierať, ako po zbere upravovať a sušiť. Nechýbajú ani účinné produkty z liečivých bylín a ich spracovanie v domácich podmienkach. V závere navyše porovnáva naše rastliny s rastlinami tradičnej čínskej medicíny. Publikácia Sila liečivých rastlín je ďalšou súčasťou mozaiky edície vydavateľstva Plat4M Books Praktické rady záhradkárom, ktorej garantom je nestor slovenského záhradkárstva a ovocinárstva prof. Ing. Ivan Hričovský, DrSc.
Vypredané
8,50 € 8,95 €

Babiččina přírodní lékárna Léčivá síla rostlin


Už od dávných dob, kdy byla klasická medicína ještě v plenkách, se lidé snažili využívat pomoci, kterou jim pro boj s různými nemocemi nabízela sama příroda. Poznatky o léčivých účincích jednotlivých částí rostlin se pak předávaly z generace na generaci. V této knize naleznete přehled nejběžnějších léčivých stromů, keřů a bylin, doplněný radami pro jejich pěstování, sběr a použití. Vaše zahrádka tak bude nejen krásná, ale bude vám i pomáhat.
Vypredané
7,10 € 7,47 €

Babské rady profesorky Struneckej 2.vyd


Rady, ako zdravo variť a jesť, živiť deti, starať sa o svoj vzhľad a vyrovnávať sa s neduhmi starnutia sa na nás valia zo všetkých strán. Ako si z nich však vybrať? Komu a čomu veriť? Mnohí si čoraz naliehavejšie uvedomujú, že zodpovednosť za svoje zdravie musia vziať do vlastných rúk. Práve im prináša táto kniha pohľad autorky, ktorý často ide proti prúdu všeobecnej spoločenskej mienky, podobne ako v knihách o dobe jedovej. Profesorka Strunecká predstavuje jedlo ako preventívny liek proti rakovine, srdcovo-cievnym chorobám, autizmu a Alzheimerovej chorobe. Čitateľom ponúka užitočné rady, ako nepoškodzovať nevhodnou stravou svoje zdravie ani zdravie svojich detí a v zdraví sa dožiť vysokého veku.
Vypredané
9,03 € 9,50 €

Lacná kniha Babské rady profesorky Struneckej 2.vyd (-90%)


Rady, ako zdravo variť a jesť, živiť deti, starať sa o svoj vzhľad a vyrovnávať sa s neduhmi starnutia sa na nás valia zo všetkých strán. Ako si z nich však vybrať? Komu a čomu veriť? Mnohí si čoraz naliehavejšie uvedomujú, že zodpovednosť za svoje zdravie musia vziať do vlastných rúk. Práve im prináša táto kniha pohľad autorky, ktorý často ide proti prúdu všeobecnej spoločenskej mienky, podobne ako v knihách o dobe jedovej. Profesorka Strunecká predstavuje jedlo ako preventívny liek proti rakovine, srdcovo-cievnym chorobám, autizmu a Alzheimerovej chorobe. Čitateľom ponúka užitočné rady, ako nepoškodzovať nevhodnou stravou svoje zdravie ani zdravie svojich detí a v zdraví sa dožiť vysokého veku.
Vypredané
0,95 € 9,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Domáce liečebné metódy pre celú rodinu (-90%)


Ak niektorého člena rodiny niečo štípe, z niečoho kvapká, niečo ho svrbí alebo bolí, mama alebo starké hneď vedia, ako mu pomôcť. Vždy majú poruke nejaký lacný a rýchly domáci liek, ktorý nemá nežiaduce vedľajšie účinky. V knižke nájdete takmer úplne zabudnuté staré a jednoduché liečebné metódy s presným postupom. Vďaka praktickému rozvrhnutiu ľahko pohľadáte jednotlivé choroby a ťažkosti a za okamih nájdete to, čo práve potrebujete.
Vypredané
0,79 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Gyógynövények testnek és léleknek notesz


Egy pohár bor egy órára, egy szép nő pedig egy évre tesz boldoggá. Viszont egy szépen nevelt kis kert az egész életeden át örömet okoz. "Népi mondás"
Vypredané
2,72 € 2,86 €

Bylinková kuchařka


Tato kniha je zároveň kuchařkou i klíčem k poznávání jedlých a léčivých rostlin. Je bohatě vybavená barevnými ilustracemi od Christabel Kingové, hlavní botanické kreslířky KewGardens. Na obrázcích rostlin od pampelišky a šťovík až po divokou řepu a stračí nožku mořskou jsou detailně vyznačeny jedlé části rostlin, doba vhodné pro sběr a navíc kalendář, v němž si najdete, po jakých rostlinách se můžete v té které roční době poohlédnout, kde je hledat, jak je upravit a na co jsou vhodné.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Gyógyító kövek


A kövek erejét évezredek óta hívják segítségül az emberek, ha varázslatra, gyógyító energiára, támogatásra van szükségük. Használták a sámánok betegségek és démonok ellen, de viselték koronás fők és az uralkodó osztály tagjai, mert hittek abban, hogy nem csupán gazdagságukat mutathatják meg ezzel, de a kövek bölcsességgel, hatalommal és akár hosszú élettel ajándékozhatják meg őket. Különleges történetek, legendák fűződnek hozzájuk, hiszen sokszínűségük, titokzatosságuk és erejük mindig is izgatták az emberek fantáziáját és szerették volna megfejteni a bennük rejlő hatalmat. A kövek harmóniát, kiegyensúlyozottságot, örömet hozhatnak az életünkbe. Jó rájuk nézni, ékesítik viselőjüket, jó a kisugárzásuk. Ha megismerjük titkaikat, és tudjuk, milyen gond esetén nyújtanak kiutat, megkönnyíthetik a hétköznapokat. A könyv 50 különféle kő testünkre-lelkünkre ható tulajdonságaival ismertet meg, gyönyörű, látványos, színes fotókkal illusztrálva. Jó utat kívánunk a varázslatos kövek eddig rejtett ösvényén!
Vypredané
10,86 € 11,43 €

Gyógyfüvek Isten kertjéből


A kiadvány mottója:jobb megelőzni,mint gyógyítani.A kötet tartalma:gyógynövények gyűjtésére, felismerésére, gyógyerejére vonatkozó információk, ábrákkal gazdagítva.A könyv fő része alfabetikus sorrendben ismerteti azon egyszerűbb betegségeket, amelyek gyógynövényekkel sikeresen kezelhetők. A következő részben szereplő betegségek diagnosztizálására viszont feltétlenül szükségesnek tartja orvosok bevonását.
Vypredané
10,17 € 10,70 €

Jak se léčit rostlinami - 2. vydání


Kniha Jak se léčit rostlinami, kterou napsal Blahoslav Hruška, určitě patří do zlatého fondu lidového léčitelství. Je důkazem moudrosti našich předků, kteří odpradávna využívali sílu přírody při předcházení a léčení zdravotních těžkostí. Způsob použití jednotlivých rostlin je platný a osvědčený také v současné době.
Vypredané
12,60 € 21,95 €

Naše nejlepší bylinky


Poznejte léčivou sílu rostlin. Přední slovenský fotograf a znalec bylinek Dionýz Dugas představuje 34 nejznámějších a nejúčinnějších bylinek, které se uplatní při prevenci i léčbě mnoha nemocí - spolehlivě a šetrně, bez chemie, v souladu s přírodou. Osvědčené rady a recepty našich babiček vám pomohou vést zdravější život.
Vypredané
5,18 € 5,45 €

Rastlinné antibiotiká


Naučte sa využívať prírodné zdroje a liečiť najrôznejšie ochorenia bez chemických liečiv. Veď časté užívanie antibiotík ničí prirodzené kultúry, vytvára rezistenciu na ich liečbu a následné infekcie, pri ktorých napokon už ani antibiotiká nezaberajú. Príroda má svoju vlastnú lekárničku – a bez vedľajších účinkov! Zoberte si med, cesnak, citrón, čajovníkový olej, nechtík, či propolis. Tie všetky okrem silných účinkov ponúkajú aj preventívne riešenie na boj proti chorobám. Mnohé z nich sú prospešné, ako zvnútra, tak i zvonku – na rôzne kožné neduhy. Skúste využívať prírodné antibiotiká, ktoré sú lacnejšie, účinnejšie, šetrnejšie a dostať ich bez predpisu.
Vypredané
10,36 € 10,90 €
  • 5 /5

Bylinkový receptár


Bylinkový receptár vás prevedie pozoruhodným svetom liečivých rastlín. Spoznáte možnosti ich využitia v najstarších dobách i v súčasnej ľudovej medicíne.
Vypredané
9,99 € 14,99 €

Bylinkový receptář


Bylinkový receptář vás provede pozoruhodným světem léčivých rostlin. Poznáte možnosti jejich využití v nejstarších dobách i v současné lidové medicíně. Podrobnosti o téměř dvou stovkách nejznámějších bylinek. Rady pro jejich sběr, zpracování, uchovávání a využití. Na 500 receptů pro domácí léčení nejčastěji se vyskytujících chorob. Rejstřík českých a latinských názvů a seznam receptů ulehčuje orientaci v knize.
Vypredané
10,35 € 10,89 €

Rostlinné léky


Kniha obsahuje 230 léčivých rostlin. U každé rostliny je uveden název (český a latinský), obsahové látky, vlastnosti, indikace, aplikační forma, varování.
Vypredané
12,96 € 13,64 €

Lacná kniha Rostlinné léky (-90%)


Kniha obsahuje 230 léčivých rostlin. U každé rostliny je uveden název (český a latinský), obsahové látky, vlastnosti, indikace, aplikační forma, varování.
Vypredané
1,36 € 13,64 €

dostupné aj ako:


Kategória prírodná lekáreň a bylinky je určená pre tých, ktorí majú záujem o prírodné metódy liečby a využívanie bylín na zlepšenie zdravia a blahobytu. Táto kategória zahŕňa knihy, sprievodcov a príručky, ktoré poskytujú informácie o rôznych bylinkách, ich liečivých vlastnostiach a ich použití na rôzne zdravotné problémy.

Získate informácie o tom, ako identifikovať a zbierať bylinky, ako ich správne skladovať, sušiť a pripravovať bylinné lieky a čaje. 

Tieto knihy vám môžu poskytnúť užitočné rady a recepty na rôzne zdravotné problémy, ako sú tráviace ťažkosti, nespavosť, bolesti hlavy, imunitné problémy a mnoho ďalších. Medzi známe autorky patria Iveta Henzelyová, alebo Rosemary Gladstar.