! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Prírodná lekáreň, bylinky strana 13 z 20

Elsősegély friss vadnövényekkel


Sok olyan, szinte bárhol fellelhető gyógynövény létezik, amelyet egyszerűen használhatunk, ha túrázás közben gyors segítségre szorulunk. A szerző összegyűjtötte azt a 35 leghasznosabb vadon élő növényt, amelyeket bátran alkalmazhatunk, ha a kirándulásokon kisebb-nagyobb balesetek érnek bennünket. Ezek szétdörzsölt vagy szétrágott állapotban valóságos csodatévő szereknek bizonyulnak. Pl. a lóhere kiválóan enyhíti a rovarcsípések után érzett viszketést, a finom erdei szamócát leégés esetén használhatjuk, a százszorszép pedig képes fájdalomcsillapítóként hatni, ha megrándult a lábunk.
Vypredané
6,07 € 6,39 €

Herbář


Jste nervózní z nadcházející důležité schůzky? Nemůžete spát? Chybí vám energie? Nemůžete se soustředit? Chcete posílit svou imunitu? Toužíte po zdravém prostředí doma i v kanceláři? Tato knížka je odborným a přehledným úvodem do pestrého světa rostlin a jejich léčivých účinků. Dozvíte se zde, jak: • rozpoznávat jednotlivé rostliny a jejich účinky zpracovávat léčivé byliny a koření, • připravovat bylinné masti, tinktury, sirupy, čaje a další jednoduché přírodní léky, • pečovat o rostliny a výrobky z nich, • využívat rostliny v péči o pleť a vlasy, • ozdravit pomocí rostlin interiér a mnoho dalšího. Naučte se víc využívat ozdravné působení přírody v každodenním životě.
Vypredané
9,86 € 10,38 €

Gyógynövények


A gyógynövényeket már az ősi kultúrák is nagyra tartották, és javukra fordíthatták a bennük rejlő értékeket. Az európai népgyógyászat csaknem ezerféle gyógynövényt használ, hazánk, a nálunk honos több mint 300 fajjal a gyógynövényekben leggazdagabb országok közé tartozik. Ebből az elképesztő gazdagságból könyvünk csak kisebb, de annál jelentősebb metszetet dolgoz fel. Elsődleges célunk az volt, hogy praktikus könyvet készítsünk, melyet szívesen forgatnak az Olvasók.
Vypredané
6,13 € 6,45 €

Domácí likéry a tinktury


Výroba domácích likérů a tinktur vyžaduje hodně trpělivosti a spoustu času. Pokud ale vytrváte, odmění se vám vaše úsilí lahodnými nápoji, v nichž se snoubí chuť ovoce, bylin, medu či koření. Ta je následována neobvyklými vůněmi či barvou. Recepty v této knize nabízí kromě klasických likérů také návody na přípravu léčivých likérů a tinktur, které vám pomohou od různých zdravotních problémů.
Vypredané
9,35 € 21,95 €

Lacná kniha Liečivá energia rastlín (-70%)


Postarajte sa o svoje rastliny a ony sa postarajú o vás. Domáce rastliny, ktoré sa vám za starostlivosť odvďačia láskou. Čo všetko nájdete v knihe Liečivá energia rastlín? Z anglického originálu The healing power of plants (Pop Press 2019) preložila Miriam Ghaniová
Vypredané
4,17 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni


Celý život jsme obklopeni mikroorganismy. Mají k nám ambivalentní vztah, některé nám pomáhají, ale jiné naopak škodí. Tato kniha se věnuje dvěma skupinám, které se v negativním účinku projevují nejvíc. Jsou to bakterie a viry. Většina z nás občas nebo denně vaří. Kniha Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni přibližuje rostliny a prostředky v jejich každodenním využití tak, aby se staly součástí vaší výživy, vašeho životního stylu. Najdete v ní prospěšné druhy koření a hub, různé druhy medu, léčivé octy a oleje, ale také speciálně složené kvašené potraviny, které si můžete velice jednoduše připravit sami. Ve světě rostlin existuje termín fytoncidy. Jedná se o obranné látky, kterými se rostliny brání růstu nežádoucích mikroorganismů. Cílem této knihy je posílit vaši imunitu, abyste se stali tím, čím jsou rostliny - fytoncidní bytostí, kterou nemoci nedostanou. Psali jsme ji podle vlastních zkušeností a znalostí. Pokud se nám jejím prostřednictvím podaří zvýšit vaši obranyschopnost, posílit imunitní systém vašeho těla, je to především vaše zásluha.
Vypredané
15,63 € 16,45 €

Zelinkár


Jedno z prvých slovenských ľudovoliečiteľských spisov z konca 18. storočia s dobovými ilustráciami podávajúce lekárske rady proti všetkým chorobám, predstavujúce "zeliny a oleje a ich použitie k zdraviu". Originálna ručná umelecká knihárska práca.
Vypredané
23,75 € 25,00 €

Lacná kniha Bylinková lekáreň (-70%)


Slovensko patrí medzi krajiny s najvyššou spotrebou liekov na svete. Podľa nej by sme mali byť všetci zdraví a fit. No je to naozaj tak? Ľudstvo, ale aj zvieratá po celé tisícročia používali na liečenie rôznych neduhov dary prírody – liečivé rastliny. Príroda na Slovensku je k nám mimoriadne štedrá a ponúka nám množstvo vzácnych bylín s liečivými účinkami. Svoje dlhoročné skúsenosti s nimi spracovala bylinkárka a pokračovateľka tradície slovenského ľudového liečiteľstva Viola Haršániová v tejto knihe. Nájdete v nej cenné informácie o takmer 80 liečivých bylinkách, ich využití a pôsobení na ľudské telo.
Vypredané
5,97 € 19,90 €

dostupné aj ako:

Malá encyklopédia prírodnej medicíny


Postarajte sa o svoje zdravie pomocou overených a odskúšaných rastlinných liečiv. V tejto knihe nájdete viac ako 140 liečivých rastlín a informácie o ich vlastnostiach prospešných zdraviu a praktickom použití, napríklad o kurkume, rozmaríne či koreni ďumbiera. Prezrite si bohato ilustrovanú publikáciu, ktorá prináša návod, ako rastliny používať, ale aj dôležité rady týkajúce sa ich bezpečnosti a dávkovania. Obsahuje domáce recepty na viac ako 50 bežných chorôb vrátane bolesti hlavy, sennej nádchy a príznakov menopauzy. Nech sa táto knižka stane vašou vernou spoločníčkou a cestou k prirodzenému zdraviu a pocitu blaha.
Vypredané
15,11 € 15,90 €

Přírodní lékárna


Naši předkové dobře věděli, jak využít četné zelené bohatství, které skýtá příroda, a jak z něho čerpat při léčbě neduhů a nemocí. Přehledný rádce nás srozumitelnou cestou seznámí s uplatněním a přípravou léčivých bylin, které dokážou – mnohdy i lépe – nahradit uměle vyrobená farmaka.
Vypredané
14,69 € 15,46 €

A Modern Herbal


'Informative and enthusiastic' i Paper Plant-based medicine for a calmer, healthier life It's easy to turn to the pharmacy when we're stressed, sick or feeling under the weather, but what if you turned to your garden instead? In this accessible and easy to use manual, horticultural expert, former Gardener's World presenter and Guardian columnist, Alys Fowler, shows how to take control of your health by adopting a more natural lifestyle. For thousands of years, people who had no access to clinical medicine knew how to boost their well-being by using the ingredients they found in plants. Herbs are the people's medicine; often freely available and abundant, they are ready and waiting to be plucked from around you to soothe and heal your body and mind. With guides for how to use and grow over 100 herbs - for example how to use fennel for indigestion, camomile for anxiety and nettle for hayfever - you'll soon be heading into the garden, rather than opening the medicine cabinet. Offering a fusion of botanical, practical, cultural and historical information, A Modern Herbal reveals how common herbs are the simple, cleansing way to better health and happiness. 'An important and accessible herbal for the 21st century . . . For anyone delving into herbs for the first time or those who want to broaden their herbal repertoire in the garden and home, this book is much needed' Gardens Illustrated AS SEEN IN THE GUARDIAN
Vypredané
22,75 € 23,95 €

Kopřiva


Proč kupovat drahé potravinové doplňky s mnohdy sporným účinkem, když nám sama příroda levně nabízí ty nejúčinnější prostředky? Prostá a "obyčejná" kopřiva je bezesporu jedním z nejefektivnějších. Posiluje imunitní systém, je neocenitelným pomocníkem při detoxikaci a zlepšuje pohyblivost kloubů. Pomáhá při problémech s alergiemi, zvyšuje potenci a účinně dokáže bojovat se stresem a syndromem vyhoření. Díky ní budete mít pružnou a čistou pokožku a bohatou hřívu zdravých vlasů. Je to také prvotřídní zdroj bílkovin, vitamínů a minerálů a v kuchyni se s ní dá doslova kouzlit. V knize najdete velké množství zdravých a chutných receptů od předkrmů přes hlavní jídla a malá občerstvení až k dnes tolik populárním „smoothies“. Dočtete se, jak z ní připravit ty nejlepší kosmetické prostředky a poradí vám, jak vyrobit základní preparáty do vaší „zelené lékárničky“.
Vypredané
14,44 € 15,20 €

Bylinky a recepty našich babiček


Léčivé bylinky jsou tou nejstarší medicínou lidstva. Mnoho nemocí se dá zmírnit nebo vyléčit díky jejich léčivým silám. Chceme-li mít s léčivými bylinkami úspěch, musíme dbát na jejich správné použití. Budete-li s nimi vytrvale pracovat, stanete se sami sobě nejlepším lékařem a k tomu Vám snad trochu pomůže i tato kniha.
Vypredané
14,69 € 15,46 €

Lesní lékárna


Pro stále větší počet lidí získává význam možnost samozásobování potravinami. Markus Strauss zde předkládá zajímavé nápady, jak se les může stát nejen naším přirozeným zdrojem výživy, ale že nám nabízí i rostliny, s jejichž pomocí můžeme vyléčit také četné zdravotní neduhy. Stromy, keře a plané rostliny nám totiž již od samých počátků lidstva nabízejí to nejdůležitější, co potřebujeme k životu. Lesní lékárna tuto prastarou moudrost znovu objevuje. Ukazuje nám úplně jiný les, než jak ho běžně vnímáme, les plný pokladů, lahůdek, jedlých planých rostlin nebo přírodních léčivých prostředků.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Lacná kniha Bylinková první pomoc (-90%)


Rychlost, výkon, energie, neúnavnost. Kolem toho se dnešní svět točí. Naše tělo i hlava se tomu snaží přizpůsobit, co můžou. Ale občas na všechno nestačí a my onemocníme. Jako nejsnazší se nabízí sáhnout po syntetických produktech farmaceutického průmyslu. Stále v nás však zůstaly sebezáchovné mechanismy, které říkají, že to jde i jinak. Cestu nám ukazují lidé ovládající umění léčit bylinami. A bylinky fungují. Jen jim musíme trochu věřit.
Vypredané
1,00 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Bylinkopedie


Velká kniha bylin a rostlin, které známe z české přírody, vhodná pro zapálené bylinkáře, milovníky lidového léčitelství nebo majitele zahrad. Encyklopedie i praktická příručka v jednom plná fotografií, užitečných rad a zdravotních tipů, napsaná autory stejnojmenného úspěšného blogu. Najdete zde nejznámější a nejpoužívanější bylinky s návody, jak je pěstovat, k čemu je používat a jak si připravovat léčivé přípravky.
Vypredané
15,67 € 16,49 €

dostupné aj ako:

Léčivé bylinky pro zdraví a energii


S přibývajícím věkem nás ohrožují nejrůznější problémy. Můžeme jim předcházet a aktivně se starat o to, aby se nám vedlo dobře, a tuto jedinečnou životní etapu jsme si užívali! K tomu přispívá otevřenost vůči všem novinkám, zdravý životní styl – a využívání léčivých rostlin. Příroda není jen nejlepší lékárna, ale i opravdová studnice mládí pro tělo i ducha. V této knize proto najdete podrobné, krásně ilustrované portréty nejlepších léčivých rostlin pro domácí užívání – v rámci vaší celkové zdravotní prevence, proti různým obtížím a samozřejmě i pro zdravou pleť a vlasy a navíc mnoho tipů a podnětů, jak ve stáří zkrásnět, jak ho přijmout a užívat si ho tělesně i psychicky
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Lacná kniha Zdravie z byliniek (-70%)


Zdravie je to najcennejšie, čo máme. Naši predkovia sa dlhé stáročia spoliehali na silu prírody a na liečenie neduhov, ktoré ich trápili, využívali bylinky a iné prírodné zdroje. Hoci v súčasnosti väčšina z nás pri zdravotných problémoch siahne po výdobytkoch modernej medicíny, čoraz viac ľudí sa so svojimi ťažkosťami obracia aj na bylinkárov. K vyhľadávaným patrí pani Anna Kopáčová z Vrbového, ktorá sa bylinkárstvu venuje už štyri desaťročia. V tejto knižke zhrnula svoje bohaté liečiteľské poznatky a ponúka vlastné bylinkové recepty a overené liečebné metódy. Inšpirovala sa skúsenosťami predchádzajúcich generácií bylinkárov, ktoré doplnila štúdiom u svojich súčasníkov a v rozličných vzdelávacích inštitúciách.V prvej časti knižky vám predstaví svoje obľúbené liečivé rastliny. Pri každej nájdete stručný botanický opis, súhrn zdraviu prospešných látok a liečivých účinkov, využitie v ľudovom liečiteľstve kedysi i dnes. Autorka vám poradí, čo a kedy máte z jednotlivých liečivých rastlín zbierať a čo si z nich môžete pripraviť. Každú rastlinku vám zároveň priblíži originálna ilustrácia, ktorá vám pomôže pri jej spoznávaní v prírode.V druhej časti knihy autorka ponúka množstvo ďalších osvedčených receptov a procedúr na zmiernenie či vyliečenie konkrétnych zdravotných problémov. Na základe zrozumiteľne napísaných postupov si môžete pripraviť vhodné čaje, odvary, maceráty, sirupy, šťavy, tinktúry, octy, oleje, masti či prášky. Nechýbajú tipy na prírodnú kozmetiku, cenné rady navyše ani pohľad na liečiteľské umenie našich predkov.
Vypredané
6,87 € 22,90 €

dostupné aj ako:

Děláme si to doma sami 3


Geniálně jednoduché nápady, které fungují! Rosteme, zrajeme, rozrůstáme se. Třetí knížka Děláme si to doma sami je taková jako naše současné životy, plná dětí, zahradních skrýší a bylinkového vyrábění. Tentokrát se točí kolem toho, co nám roste kolem našich domů a co běžně třeba nepoužíváme. Když člověk ví, stačí pak natáhnout ruku, utrhnout, vyrýpnout, sesbírat a dál se můžou dít jen samé zázraky. Děláme si to doma sami 3 je domácí lékárna, drogerie, kosmetický salón a špajz, co nám roste za domem. A kromě toho také herbář. Kozlík, kostival, kakost… Zní to jako zaklínadlo. S touhle výpravnou knihou už tuhle trojku a čtyřicítku dalších bylin, keřů a stromů a) vždycky poznáte, b) vždycky najdete, protože budete vědět, kdy a kam se za nimi vypravit a c) vždycky využijete do posledního lístku, protože budete vědět, jaké mají účinky a na jakou část lidského těla jejich sílu zacílit. Budeme z nich vařit, budeme je zavařovat, budeme je nakládat do oleje či louhovat v alkoholu, budeme je sušit a budeme u toho s rodinou a dětmi tvořit herbář, který nás bude bavit.
Vypredané
7,73 € 8,14 €

Kategória prírodná lekáreň a bylinky je určená pre tých, ktorí majú záujem o prírodné metódy liečby a využívanie bylín na zlepšenie zdravia a blahobytu. Táto kategória zahŕňa knihy, sprievodcov a príručky, ktoré poskytujú informácie o rôznych bylinkách, ich liečivých vlastnostiach a ich použití na rôzne zdravotné problémy.

Získate informácie o tom, ako identifikovať a zbierať bylinky, ako ich správne skladovať, sušiť a pripravovať bylinné lieky a čaje. 

Tieto knihy vám môžu poskytnúť užitočné rady a recepty na rôzne zdravotné problémy, ako sú tráviace ťažkosti, nespavosť, bolesti hlavy, imunitné problémy a mnoho ďalších. Medzi známe autorky patria Iveta Henzelyová, alebo Rosemary Gladstar.