! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Zdravie, životný štýl strana 383 z 460

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Jak meditovat


Miliony lidí se denně věnují meditaci, lékaři ji doporučují pacientům, kteří potřebují poradit s bolestmi, srdečními chorobami, depresí i jinými problémy, a vědci studují její účinky na mozek a imunitní systém. Meditace rozhodně přináší uklidnění a uvolnění, a proto je nanejvýš přínosné poučit se z vhodné příručky. Tato knížka vysvětluje, proč lidé meditují a jaký z toho mají prospěch, v další části nabízí základní informace i rady začátečníkům a později konkrétně přibližuje meditační metody včetně rad k jejich praktickému používání. Kathleen McDonaldová (Sangye Khadro) se narodila roku 1952 v Kalifornii. Roku 1974 se stala tibetskou mniškou. Žila v klášteře svých učitelů v nepálském Káthmándú, kde studovala a meditovala. V roce 1978 se přestěhovala do Anglie a pokračovala ve vyšším studiu buddhismu; roku 1982 pomohla založit klášter pro buddhistické mnišky ve Francii. Od té doby si získala velkou proslulost a vyučuje po celém světě.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Jak si zachovat mládí


Elixír mládí má každý ve svých rukou Nesnažte se život prodloužit, nýbrž si ho zbytečně nezkracovat! Lidský organismus má potenciál 120 let života. Z tohota „konta“ však dennodenně ukrajujeme v důsledku nesprávné výživy, nedostatku aktivního pohybu a destruktivního myšlení. Záleží proto jen na nás, jestli změníme škodlivé návyky a pochopíme, že stárnutí je proces, v němž my sami rozhodujeme, zda zúročíme své zkušenosti a zmoudříme, nebo si vypěstujeme vrásky a nemoce. Autor sbíral poznatky na toto téma po dobu 30 let. V této knize shrnuje, co všechno je pro udržení zdraví důležité: výživa, vitaminy, rovnováha kyselin a zásad v těle, pozitivní mysl, zdravý pohyb. Budeme-li se řídit jeho radami, ovlivníme svůj biologický věk, který se měří podle stupně a vitality našeho těla. Uvedený věk v rodném listu se tak stane pouhým, nic neříkajícím číslem. Nepostradatelný rádce pro ty, kdo si chtějí zachovat zdraví a být fit až do vysokého věku
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Növények az egészsségért


Mindenki ismeri azt a mondást: Ha egészség van, minden van! Ez valóban így igaz. Ennek ellenére-mondhatni következetesen- a legalapvetőbb dolgokat sem tesszük meg. hogy időt fordítsunk magunkra. A könyv célja, hogy segítse tájékoztatni az olvasót, hogy mit vegyen, melyik mezőgazdasági növény terméséből vásároljon, főzzön, készítsen folyamatosan egészségvédő ételeket a családnak.
Vypredané
7,88 € 8,29 €

O meditaci srozumitelně


Kniha se věnuje meditační praxi. Je to meditační příručka, postupný průvodce meditací vhledu. Je napsána pro ty, kdo skutečně chtějí meditovat, a zvláště pro ty, kdo chtějí začít právě teď.
Vypredané
6,92 € 7,28 €

Ochrana zdraví na cestách


Desítky užitečných informací a praktických rad, názorné fotografie, skvělé tipy na cesty, kontakty …Pro běžné cestovatele i rizikové skupiny – včetně malých dětí, těhotných žen, seniorů, chronicky nemocných i fyzicky hendikepovaných ... Cílem publikace je podat informace o zdravotních nástrahách číhajících v zahraničí a o způsobech, jak jim předcházet, formou praktických rad na cesty a pobyt. I menší zdravotní problémy mohou cestování a pobyt pořádně znepříjemnit, pokazit vzpomínky na krásné chvíle, narušit důležitá setkání, pracovní plány nebo sportovní program.Informace a rady jsou v publikaci sestaveny tak, aby byly užitečné cestovatelům navštěvujícím nejodlehlejší kouty planety, s pobytem v provizorních podmínkách bez rychle dostupné zdravotnické pomoci, ale i těm, kteří pobývají v relativním bezpečí vícehvězdičkových hotelů v některé z evropských zemí, ale v konfrontaci s novým přírodním a společenským prostředím i neznámou faunou a flórou.
Vypredané
5,19 € 5,46 €

Nudná" kniha o životě


Probírá naše lidské starosti, dotýká se duševně intimních témat, nevyhýbá se ani emancipovaným ženám a vysvětluje základní pravidla o jídle, o nemocech a nastiňuje všechny mně známé principy uzdravování. Je o všem okolo nás v celé šíři vesmíru a ve své základní nahotě, psaná ve vší pokoře. Proto nudná.
Vypredané
8,65 € 9,10 €

Vysoká škola chudnutia


Prečo niektoré ženy maškrtia a sú ako prútik, iné hladujú a aj tak nič neschudnú? Nad touto otázkou sa zamyslela autorka knihy, motivačná trénerka, ktorá pred troma rokmi vážila vyše deväťdesiat kilogramov a dnes si oblieka nohavice číslo 34...
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Vynálezcovia chorob


Ako z nás robia pacientov. Utajované fakty o farmaceutických firmách, ich trikoch a fintách, aby ľudia konzumovali čo najviac liekov a oni mali čo najvyššie zisky.
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Léčivá detoxikace hladem - Teorie


Je nezbytné pomoci organismu, aby se mohl zbavit usazených škodlivin, obnovit sílu orgánů, omladit buňky. Odnepaměti bylo přirozeným pomocníkem cílevědomé hladovění. Ve starověku se hladovění přikládal velký léčebný význam a hluboký duchovní rozměr jako nástroji fyzické a duchovní očisty. Hladovění není prostředkem ke zhubnutí.S využitím přírodních biorytmů bychom měli, podle Číňanů, kteří tyto zákonitosti znají pět tisíc let, hladovět s ohledem na den narození vždy po celý den, který o dva dny předchází dni narození.
Vypredané
8,46 € 8,90 €
  • 5 /5

Tvorivá meditácia


Jedna zo základných kníh o meditácii pre bežných ľudí obsahuje praktické a jednoduché opisy meditačných techník, oboznamuje čitateľa s technickým postupom meditácie, ale napríklad aj s jej etickými aspektami. Pre ilustráciu, čo všetko sa dá s pomocou meditácie dosiahnuť, uvádza autor mnohé zaujímavé príklady z praxe.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Mám 62 rokov, no a?


Ďalšie dva zo štyroch pilierov mojej existencie, ktorým venujem každý deň, každú chvíľu môjho života sú POHYB a MYSEĽ. Patria neodmysliteľne k môjmu životu a sú pre mňa nesmierne dôležité. Pohybovať sa a myslieť, vzdelávať sa, neustále sa učiť, je pre mňa prirodzené a nádherné.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Zbavte sa nešťastia


Obľúbený autor viacerých bestsellerov, životný poradca, terapeut a liečiteľ Kurt Tepperwein, ktorý je od roku 1984 docentom Medzinárodnej akadémie duchovných vied vyvinul osobitnú formu mentálneho tréningu a jeho tréningové metódy pomohli k úspechu mnohým ľuďom, medzi nimi špičkovým manažérom a vrcholovým športovcom. V knihe Zbavte sa nešťastia s podtitulom Cesta k vnútornej slobode vedie čitateľa k pochopeniu skutočnosti, že menej býva často viac. Pre človeka býva ťažké odpútať sa od životných stereotypov, zbaviť sa úzkostí, strachu, predsudkov, problémov, zlosti, stresu, neraz aj nelichotivého obrazu o sebe. Tepperwein to vie, a preto sa v tejto knihe zameral na dosiahnutie väčšej harmónie a duševnej rovnováhy, ba dodáva odvahu novým spôsobom si usporiadať život. Pracovné listy a meditácie umožňujú čitateľovi sledovať osobný vývoj a sústrediť sa na to, aby dospel k šťastiu a vnútornej slobode.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

TOP diéta - Ako schudnúť a udržať si hmotnosť bez hladovania


Chcete zhodiť nadbytočné kilogramy, ale nedržať ďalšiu úmornú a drastickú redukčnú diétu? A možno vážite tak akurát, a bojíte sa, že priberiete? Práve pre vás je táto kniha. Jedlá pripravené podľa odporúčaných receptov nemajú viac ako 400 kcal, pričom denná energetická hodnota jedálneho lístka vytvoreného podľa nich je 1800 – 2200 kcal. Neodporúčame však veľmi reštriktívne metódy, ktoré obmedzujú zložky nevyhnutné na správne fungovanie organizmu, pretože okrem rýchleho úbytku hmotnosti môžu spôsobiť mnohé vážne ochorenia. S touto knihou: • vytvoríte nízkokalorické a ľahko stráviteľné menu na celý rok, • ľahko schudnete a udržíte si peknú postavu, • zmeníte svoje stravovacie návyky.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Hildegarda z Bingenu


Liečiteľka, učenkyňa, vizionárka. Hildegarda z Bingenu bola jednou z najvýraznejších postáv svojej doby. V tejto príručke sa dozviete, ako Hildegarda liečila bežné zdravotné ťažkosti, napríklad ochorenia dýchacích ciest, kožné choroby či bolesti žlčníka alebo zubov. Využite bohaté skúsenosti liečiteľky a jej rozsiahle vedomosti o bylinkách a liečivých rastlinách, zistite, ako ich používala, a predovšetkým – ako sa používajú dnes. – Liečenie bežných zdravotných ťažkostí od bolestí zubov po nervové ochorenia. – Rozsiahle vedomosti o bylinkách – ich účinné látky, zber a uchovávanie. – Najčastejšie využívané rastliny od A po Z. Preložila Ľudmila Strukely
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Zázračné lieky prírody


Vari každý človek chce zdravý a plný sily, ale dnešný hektický životný štýl prináša so sebou množstvo civilizačných chorôb a zdravotných ťažkostí. Pre mnohých sú najbežnejšími liekmi syntetické liečivá, ich vedľajšie účinky sú však niekedy alarmujúce. Oveľa bezpečnejšia sa ukazujú alternatívne metódy liečby a čoraz viac ľudí dnes vyhľadáva účinné a časom osvedčené prírodné prostriedky. V tejto knihe nájdete to najlepšie z prírodného liečiteľstva, objavíte zázračnú silu niektorých rastlín a potravín. Ponúkame vám jednoduché návody na to, ako ich správne použiť. Ide o veľmi cenné a účinné rady a informácie na ceste za navrátením strateného zdravia a povzbudením vitality.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

FIT po 50


Kniha přesvědčí všechny zájemce o aktivní způsob života o tom, že na získání a udržení dobré kondice není ani v seniorském věku pozdě! Nabídne vám odpovědi na všechny otázky týkající se pohybových aktivit, ať už jste v této oblasti úplným nováčkem, nebo si chcete jenom zpestřit svůj tradiční a monotónní program tělesného cvičení. Dozvíte se, jak začít, jak si udržet pohybovou aktivnost a jak se při tělesných aktivitách pobavit. Nebudete potřebovat žádné osobní trenéry - tato srozumitelně napsaná a čtivá publikace vás povede spolehlivě sama. Autoři, vám poradí, jak kombinovat aerobní programy s cvičením na rozvoj svalové síly a jak zařazením pohybových aktivit do denního režimu změnit celý životní styl. Dozvíte se také, jaké informace požadovat od lékaře, jak si zajistit při cvičení bezpečnost a jak zařadit pohybové aktivity do denního pracovního programu. Máte-li např. srdeční chorobu, osteoporózu nebo cukrovku, dozvíte se, jak přizpůsobit pohybový program vašemu zdravotnímu stavu.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Zdravé srdce


Arteriálna hypertenzia je najčastejším ochorením cievneho obehu. Zlomyseľný tichý zabijak, ktorý o sebe často nedá vedieť jediným príznakom. Ako ju včas odhaliť a ako sa s ňou popasovať? Kniha od ruského lekára Antona Rodionova Život bez infarktu a mŕtvice prístupným a vtipným spôsobom vzdeláva čitateľa o príčinách vysokého krvného tlaku aj možnostiach liečby. Autor sa nesnaží potenciálnych pacientov presviedčať o jednotnom riešení. Naopak zdôrazňuje, že príčiny vysokého krvného tlaku sa pacient od pacienta rôznia a najdôležitejšie je hneď v zárodku správne definovať charakter choroby. Hoci je dlhodobo praktizujúci lekár, nezavrhuje alternatívne spôsoby liečenia, ale rozumne upozorňuje na ich obmedzenia. Snaží sa vyvracať mýty o liečení vysokého krvného tlaku, čo len zhoršujú pacientov zdravotný stav. Učí, ako správne merať tlak, ako zmeniť životný štýl či prispôsobiť stravovanie.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Zelené smoothie – revolúcia vo výžive


Málokto z nás si dokáže v dnešnej dobe nájsť čas na vyváženú stravu. Všetci sa niekam ponáhľame, máme stres a nemáme čas. Aj keď na prvý pohľad nemusíme byť chorí, nespavosť, problémy s hmotnosťou, neschopnosť sa sústrediť a únava naznačujú, že niečo s nami nie je v poriadku. Všetko sú to príznaky nedostatku živín. Zelené smoothie – revolúcia vo výžive chce poraziť epidémiu týchto zdravotných problémov vyrovnanou diétou bohatou na živiny. Victoria Boutenko prichádza vo svojej novej knihe s kombináciou správnej výživy a svojich znalostí o smoothie, aby nám pomohla v ceste za zdravím. Potrebujeme k tomu len ovocie, zeleninu a rastliny, ktoré sme možno doteraz považovali za neužitočné. A samozrejme vodu! V Zelenej revolúcii autorka prináša 200 receptov, ktoré v sebe spájajú jednoduchosť (čo sa týka ingrediencií) a rozmanitosť chutí. Naučte sa ako si namixovať chutné zdravé nápoje!
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Choroby vyčítané z tváre


V knižke sú popísané a vyobrazené typické znaky na očiach, pokožke, rukách, perách, ušiach, zuboch či na jazyku. Podľa nich spoznáte, v akom stave sa nachádzajú vaše vnútorné orgány, poprípade, čo im chýba. Kde je zóna chrbtice v uchu? Čo znamená pri ečna vráska pod spodnou perou? Ako súvisia tieto viditeľné a od normálu sa odkláňajúce telesné signály s ich príčinami? Vycvičené oko už podľa špičky nosa spozná, ako je na tom zdravotne ten-ktorý jedinec. Kurt Tepperwein (1932) je známy ako liečit eľ a terapeut. Od roku 1997 pôsobí ako docent na Medzinárodnej akadémii duchovných vied a vedie pracovnú skupinu s názvom Mentálny tréning. Jeho tréningové metódy už pomohli mnohým špičkovým športovcom a úspešným manažérom k úspechu a stabilným výkon om. Vo vydavateľstve Noxi vyšlo viacero jeho publikácií, ktoré si získali značnú obľubu medzi verejnosťou.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Ako naštartujete svoj organizmus a využijete liečivú silu prírody? Táto sekcia patrí tým, ktorí sa zaujímajú o zdravie a zdravý životný štýl. Ak cvičíte pilates, jógu či plánujete začať meditovať, máme pre vás niekoľko knižných tipov - Návod na prežitie pre muža a ženu, Zdravie z Božej lekárne, či Taktne o tráviacom trakte,...

Kategória literatúry zdravie, životný štýl sa zameriava na publikácie, ktoré sa venujú rôznym aspektom zdravia a spôsobu života, a poskytujú čitateľom informácie a návody na zlepšenie ich fyzického a duševného zdravia.

Nájdete tu širokú škálu kníh, ktoré sa venujú témam ako výživa, telesná aktivita, duševné zdravie, zvládanie stresu, spánok, zdravé vzťahy a ďalšie súvisiace oblasti. Autori týchto diel často siahajú nielen po vedeckých poznatkoch, ale aj po svojich vlastných skúsenostiach a odborných znalostiach.

Zamerajte sa na svoje zdravie s knihami o zdravovede, ochoreniach a chorobách,vzdelávajte sa v oblasti byliniek a prírodnej lekárne, prečítajte si o zdravej výžive, diétach a chudnutí.

Nájdete tu aj knihy o čínskej medicíne, alternatívnej medicíne, pilates, joge a meditácii, masážach, wellnese, relaxácii, homeopatii, detoxikácii, etikete, kráse, móde a kozmetike.