! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Zdravie, životný štýl strana 387 z 460

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Taping


Taping patří ve sportovním lékařství běžným metodám léčby. Jedná o použití pevných a pružných pásek na různé části těla, kde hrozí možné poranění nebo kde se již vyskytly jeho náznaky. Její předností je že fixovaná část je chráněna, ale není zbavena pohyblivosti.
Vypredané
3,85 € 4,05 €

Řeč orgánů


Kniha prezentuje orgány nejen jako části fyzického těla, ale i jako ideje, které souvisí s významnými životními oblastmi, schopnostmi a sílami. Předkládá cvičení založená na meditaci a také na reflexní terapii, pomocí nichž můžeme svoje orgány posílit a v případě potíží i uzdravit.
Vypredané
7,70 € 8,10 €

Nad rakovinou můžeš zvítězit


Autor knihy sa s pomocou svojej ženy Gayle z uzdravil z rakoviny v štádiu, keď mu lekári dávali dva týždne života... V roku 1981 spolu vyvinuli novátorský program pre Skupinu pomoci chorým na rakovinu v Melbourne. Založili Gawlerovu nadáciu, prost redníctvom ktorej riadia ozdravné a preventívne programy v mieste bydliska a na svojich početných cestách organizujú prednášky a semináre o prevencii, kontrole a liečení rakoviny. V neposlednom rade sa venujú aj predmetu svojho mimoriadneho záumu - m editácii.
Vypredané
3,08 € 3,24 €

Zdravé bývanie


Bývanie má priamy dosah na naše zdravie už len tým, že v obývanom dome sa dobre cítime, radi tu relaxujeme, dobre sa nám tu spí - radi sa sem vraciame. Pohoda vplýva na naše duševné zdravie. A ak bývame v dome, ktorý je postavený z kvalitných materiálov, môžeme byť spokojní. Bývame zdravo. Lebo aj bývanie má blahodárny vplyv na naše telo i dušu. Čo všetko naše zdravie ovplyvňuje, čo všetko pre to naše zdravie sami robíme? A, napokon, čo má s naším zdravím spoločné bývanie? Na prvý pohľad sa to nezdá, avšak čo svet svetom stojí, od doby, kedy si človek začal zveľaďovať svoje obydlia, mohol – a neraz vedome prichádzal k záverom, ktoré ovplyvnili jeho bývanie v prospech zdravia. Pri čítaní publikácie Zdravé bývanie chce autorka čitateľov o tom presvedčiť, chce nielen zhodnotiť aspekty zdravého bývania, ale popremýšľať o budúcnosti, o perspektívach filozofie bývania.
Vypredané
1,54 € 1,62 €

Transcendentální meditace


Transcendentální meditace je jednoduchá, přirozená metoda, která umožňuje rozumu jít nad rámec myšlenek a získat přístup k tiché vnitřní oblasti kreativity, energie, míru a štěstí, jež je naší nezbytnou přirozeností, naším JÁ. Transcendentální meditace Trancendentální meditace je více než jen všeobecně známá meditace, kterou fyzikové uznávají pro její schopnost odbourat stres. Maharishi Mahesh Yogi (1918–2008), který tuto meditaci poprvé představil na Západě, řekl, že je pro každého nejen vstupní branou k nejvyššímu duchovnímu osvícení, ale také tělesnému i duševnímu zdraví, větší úspěšnosti, lepší schopnosti jasně myslet, zvýšené efektivitě práce a láskyplnějším a plnohodnotnějším vztahům s ostatními.
Vypredané
3,08 € 3,24 €

Duhová džusová očista


Konečně je zde zábavný a barevný způsob, jak se zbavit kil a detoxikovat své tělo! Pijte duhové ovocné nápoje a budete zdravější! Kniha doktorky Ginger Southall, která je v Americe známá jako „Dr. Ginger“ (www.facebook.com/thedrginger), nabízí zcela nový pohled na ovocné šťávy, které jsou čím dál populárnější u vyznavačů zdravého životního stylu. Dr. Ginger ukazuje čtenářům, jak „pití duhy“ – červené, oranžové, žluté, zelené, modré, indigo a fialové čerstvé organické šťávy pomůže při hubnutí, proti stárnutí, k získání energie a celkové rovnováze těla. Detoxikace pomocí pití ovocných šťáv Díky tomuto inovativnímu a revolučnímu odšťavňovacímu programu se čtenáři nastartují pro zhubnutí a zlepšení zdraví pomocí pití 7 barevných nápojů za 7 dnů a zhubnou až 7 kg. Duhová džusová očista je seznámí se správnými metodami odšťavňování, odhalí mylné představy o detoxikaci a naučí je, jak se vyhnout běžným chybám při odšťavňování počítáním barev, ne kalorií.
Vypredané
3,08 € 3,24 €

Miért kávézó - Mese az élet értelméről


"A 21. század Alkimistája." (RBA Libros) Az állandóan rohanó, túlterhelt menedzser, John egyhetes szabadságra indul, de útközben autójával eltéved. Betér egy kávézóba, hogy egyen valamit - és sorsfordító élményben lesz része. Az étlap címoldalán három kérdéssel szembesül: "Miért vagy itt?""Félsz a haláltól?" "Elégedett vagy az életeddel?" Miközben a pincér, a konyha séfje és az egyik vendég segítségével megpróbál választ adni ezekre a kérdésekre, egyre inkább új szemszögből tekint az életére, és rájön, hogy milyen fontos dolgokat tanulhat meg a zöld levesteknőstől... John P. Strelecky (1969) amerikai író gyermekkori álmát követve pilóta szeretett volna lenni, de szívproblémái miatt erről le kellett tennie. Vállalkozási tanácsadóként dolgozott, állandóan úton volt, aztán harminckét éves korában úgy döntött, hogy kiszáll a mókuskerékből: 2002-ben egyéves fizetés nélküli szabadságot vett ki, és feleségével együtt hátizsákos turistaként körbeutazta a világot. Hazatérve megírta első könyvét, a Miért kávézót, melyből rövid idő alatt bestseller lett. Azóta könyveket ír, előadásokat tart, és coachként dolgozik.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Liečenie dotykom


Cenný sprievodca zdravím pre všetkých ľudí, ktorí chcú predchádzať chorobám, ale aj pre tých, ktorí už trpia menšími chorobnými zmenami. Prvá časť knihy sa venuje akupresúre chodidiel, ktorá je v mnohých smeroch účinnejšia ako akupunktúra a čo je fantastické, nevyžaduje si žiadne špeciálne prípravy ani chemické lieky. V druhej časti vám prinášame informácie o tlakovej masáži shiatsu, ktorej podstata spočíva vo vyvíjaní tlaku na tie body v tele, cez ktoré prechádzajú tzv. meridiány. Takýmto spôsobom dokážete odstrániť prekážky, ale aj obštrukcie v obehu energie čchi. Výsledkom je uzdravenie a znovuzískaná pohoda. Vďaka podrobným popisom a zrozumiteľným obrázkom sa vaše učenie týchto prastarých, ale zato vysokoúčinných techník stane ešte jednoduchšie.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Chudneme s rozumom


Nedarí sa vám schudnúť alebo zhodené kilá vždy priberiete naspäť? Hľadáte rozumné riešenie tohto problému? Ste rozčarovaní všetkými diétami a rôznymi "zázrakmi" na chudnutie? Ak na niektorú z uvedených otázok odpovedáte áno, kniha Chudneme s rozumom, je určená práve vám. Nájdete v nej množstvo rád, tipov, podnetov a predovšetkým viac ako 170 rýchlych a chutnýchreceptov, ktoré vám zaručia, že schudnete a udržíte si hmotnosť bez toho, aby ste sa museli zrieknuť potešenia z dobrého jedla a trápiť sa diétou.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Zdravý chrbát


Cviky na chrbát bez bolestí Bolesť chrbta je dnes rozšírený problém, ktorý trápi nielen ľudí so sedavým zamestnaním. Chrbát je komplexný jedinečný útvar, ktorý pozostáva z pevných kostí, silných svalov, pružných väzov a nervov, vytvárajúcich bohato rozvetvenú sieť. Harmonická symbióza všetkých týchto komponentov je predpokladom pre zdravý chrbát. V tejto knižke nájdete veľa jednoduchých cvikov, ktoré chrbát posilnia, uvoľnia a pomôžu udržať ho zdravý. Dozviete sa, ako predchádzať bolesti chrbta, ako ju zmierniť, ale aj to, že správnym držaním tela si chrbát chránite počas celého dňa
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Odkyslenie tela v 10 krokoch


Nesmierne dôležitá pre zdravie je rovnováha kyselín a zásad. Ak chcete zakročiť proti rozličným príznakom chorôb alebo proti starnutiu (radíme sem aj celulitídu, s ktorou má problémy množstvo žien), pomôže vám tento odkysľovaci program rozdelený do d esiatich krokov. Dozviete sa, ako si vyplaviť z tela kyseliny pomocou zásaditých ponožiek a kúpeľov, ako si zásobiť organizmus vitamínmi a minerálmi a rozpustiť si kryštáliky kyselín v kĺboch. V knihe sú aj recepty na pokrmy, ktoré pôsobia prevažne z ásadito a podporujú odstraňovanie škodlivín z organizmu. Nie sú náročné na prípravu ani na peňaženku. Nájdete tu aj rozpis stravovania na 4 týždne. A aký bude výsledok? Zlepší sa váš imunitný system a keďže s očistou tela sa čistí aj duch, nevybuchne te už kvôli každej maličkosti a dokážete lepšie obstáť v záťažových situáciách. Kľúč k zdraviu máte v rukách. Ako s ním naložíte? Vyplavte kyseliny z tela von a dočkáte sa pevného zdravia
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Odkyslenie tela


Rovnováha kyslých a zásaditých látok – program zdravia a dlhovekosti „Keď som mala 38 rokov, urobila som si zdravotnú inventúru a zhrozila som sa: mala som starecké škvrny, vlasy mi šediveli a vypadávali, lámali sa mi nechty a pri výpočte problémov nesmiem zabudnúť ani na celulitídu, hemoroidy, kŕčové žily, nadváhu a alergiu. Lenže to nie sú prirodzené príznaky starnutia, ktorým sa nedá vyhnúť! Skutočnou príčinou týchto ťažkostí je, že sme prekyslení“, tvrdí autorka. Je zrejmé, že prekyslený organizmus nemôže byť zdravý. Dochádza pri ňom k narušeniu acidobázickej rovnováhy v tele, čo je príčinou vzniku rozličných chorôb. Avšak takmer všetky choroby – od A po Z, od artrózy po zubný kaz – sa dajú vyliečiť. Musíme si však osvojiť a dodržiavať nový a relatívne jednoduchý životný štýl, ktorý nám pomôže zabezpečiť si dlhovekosť, štíhlosť a zdravie. Pomocou neho si vytvoríme vo svojom tele rovnováhu kyselín a zásad, zostaneme mladí a zdraví alebo znova nadobudneme mladosť a zdravie. Všetko, čo sa autorka v uplynulých dvoch rokoch naučila, vyskúšala na sebe: pravidelný pobyt na čerstvom vzduchu spojený s pohybom (predovšetkým nordic walking a ultraľahký beh), dodatočný prísun minerálov, zásadité kúpele a zásadité ponožky, soľný zábal, výživu na zásaditej báze, pitie odkysľujúcich čajov a zásaditej vody, dôkladné prežúvanie jedla a celkovú zásaditú starostlivosť o pokožku. Tipy, ktoré ponúka, sú použiteľné pre každého. Pomocou nich si očistíme telo od nepotrebných škodlivín a doplníme si potrebné živiny a antioxidanty. V knižke sú aj recepty na zásadité stravovanie počas celého dňa. Všetky sú jednoduché a podľa možnosti obsahujú čo najmenej prísad. „Po dvoch rokoch dodržiavania tohto programu sa cíti oveľa mladšie, zdravšie a vitálnejšie, ako keď mala tridsať. A myslím si, že je to na mne aj vidieť“, tvrdí autorka.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Štíhla potvora varí


Iste ste čítali Štíhlu potvoru a úplne vám zmenila život. Teraz si kladiete otázku: Čo variť a piecť, aby to bolo chutné, dobré, ale pritom zdravé? Máte šťastie, milé dievčatá a chlapci, samozvané štíhle potvory Rory a Kim to už za vás vyriešili. Rozumejú vám, chápu vás a vyhlasujú, že život bez cestovín nestojí zato a bez palaciniek, mafinov a čokoládového koláča si ho už vôbec nevedia predstaviť. A žiť bez chutnej zeleninovej polievky či šalátu sa jednoducho nedá. Preto sa ďalej držte toho, čo ste sa naučili v Štíhlej potvore, a jedzte ako veľryby! Dá sa to! Na dôkaz toho vám autorky ponúkajú fajnové jedlá na každý denný i nočný čas. Všetky recepty sú nenáročné na prípravu a jedlá sú také chutné, že sa budete zalizovať. Tak na čo čakáte? Knižku Štíhla potvora varí jednoducho musíte mať!
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Liečenie šťavami


V knihe Liečenie šťavami predstavuje autorka, odborníčka na prírodnú medicínu, jednoduché recepty na čo najlepšie využitie byliniek, ktoré by nemali chýbať ani v jednej domácej lekárničke. Liečivé čaje, tinktúry, mastičky, odvary a zápary, vína, oleje, masky a pod. priaznivo pôsobia pri rôznych zdravotných či kozmetických problémoch a umožnia vám starať sa o svoje zdravie v súlade s prírodou. K liečivým šťavám z byliniek a z rôznych plodov prírody pripojila autorka aj zopár zdravých kulinárskych receptov.
Vypredané
7,51 € 7,90 €
  • 5 /5

Zdravie z lekárne sv. Hildegardy 3. vydanie


Meno sv. Hildegardy z Bingenu má svoje miesto nielen v dejinách katolíckej cirkvi, ale aj v dejinách medicíny. Hildegarda bola skvelou liečiteľkou a dobrou znalkyňou prírody. Na svoju dobu priam geniálne poznala liečivé sily, ktoré v sebe príroda skrýva. A hoci sa medicína vyvíjala aj inými smermi, chorí ľudia a liečitelia sa po stáročia opäť a opäť vracali k inšpiratívnym radám sv. Hildegardy, k jej ucelenej zdravovede, údajne zjavenej priamo od Boha. V súčasnosti, keď medicína a farmakológia dospeli k hlbšiemu poznaniu aktívnych zložiek jednotlivých prostriedkov prírodnej medicíny, ukázal sa nejeden z receptov sv. Hildegardy ako účinný. Záujem o Hildegardinu zdravovedu je stále intenzívny a medzi liečiteľmi sú mnohí, čo svoju liečiteľskú prax opierajú predovšetkým o jej metódy. Jedným z nich je aj dolnobavorský liečiteľ Reinhard Schiller, autor tejto knihy. Nanovo interpretuje a aktualizuje viaceré tézy Hildegardinho učenia pre potreby dnešných ľudí. Veď sv. Hildegarda nechyrovala o pojmoch ako stres, nedostatok vitamínov či fajčenie...
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Čo piť, keď...


Kniha Čo piť, keď... ponúka zaujímavé informácie a užitočné rady, ako preventívne pôsobiť proti chorobám alebo liečiť bežné choroby či zdravotné ťažkosti pomocou rozmanitých nápojov – čajov, ovocných a zeleninových štiav, koktailov, zdravotných vín, likérov a elixírov. Tieto nápoje sú plné prospešných látok, ktoré vyživujú, posilňujú a pomáhajú liečiť telo i dušu. Majú schopnosť dodať vitalitu aj energiu, a dokonca predĺžiť život. Kniha ponúka informácie o viac ako stovke zdravotných problémov a chorôb, prehľadne zoradených podľa abecedy. V častiach, ktoré sa týkajú konkrétneho zdravotného problému, sa dozviete, ktoré nápoje s liečivým účinkom môžu ovplyvniť vývoj danej choroby. V závere knihy nájdete odporúčané bylinné čaje s návodmi na ich prípravu, ako aj prehľad najbohatších zdrojov vitamínov a minerálov v potravinách. Zistite čo piť, keď... ... máte alergiu ... máte angínu ... máte astmu ... vás bolí hlava ... máte cukrovku ... bojujete s depresiou ... potrebujete dodať energiu ... máte zvýšený cholesterol ... potrebujete posilniť imunitnú sústavu ... máte ťažkosti s pečeňou ... máte ťažkosti s krvným tlakom ... máte kŕčové žily ... máte nadváhu ... potrebujete zvýšiť sexuálnu aktivitu ... chcete oddialiť starnutie ... trpíte únavou ... máte problémy so zrakom ... máte žalúdočné ťažkosti + mnoho ďalších praktických rád
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Čo nejesť, keď...


Ste chorí alebo máte nejaký zdravotný problém? Dozviete sa, ako úpravou stravy podporiť samoliečebné schopnosti organizmu a zásadne tak zlepšiť priebeh choroby a uzdravovanie. Značná pozornosť sa venuje aj zdravšiemu spôsobu stravovania a kniha vychádza v ústrety všetkým, ktorí hľadajú pravdivé informácie o potravinách, škodlivých pridaných látkach, tzv. éčkach a nechcú sa spoliehať len na to, čo im odporúčajú výrobcovia či predajcovia a ich reklamy. Kniha prináša praktické rady a jednoduché návody, ako sa zorientovať v neprebernom množstve predkladaných informácií a nemala by chýbať v knihovni nikoho, komu záleží na vlastnom zdraví, ale aj na zdraví svojich blízkych.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Plán cvičenia podľa J. Pilatesa


Objavte výhody cvičenia podľa Josepha Pilatesa v troch stupňoch. Cvičebný program je starostlivo navrhnutý, takže po 30 lekciách budete vidieť dramatické zmeny. Po 10 lekciách budete stáť rovno a budete vyšší, budete sa pohybovať s prirodzenou ľahkosťou a vnímať lepšie svoje telo. Po 20 lekciách si všimnete pevnejšie svaly a ploché brucho, budete mať v tele menej napätia, zlepšíte si pružnosť svalov, pohyblivosť kĺbov a koordináciu pohybov. Po 30 lekciách budete pevnejší, budete lepšie držať telo, budete sa cítiť mladší, uvoľnenejší a sebavedomejší. Nenechajte sa dlho prehovárať na lepší a kvalitnejší život!
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Detoxikácia tela


V histórii ľudstva nie je detoxikácia ničím neznámym. Na rozdiel od minulosti sa dnes stáva podstatnou súčasťou prevencie a liečby chronických chorôb. V súčasnosti narastá počet ľudí trpiacich na srdcovo-cievne choroby, alergie, rakovinu a depresie, ktoré vznikajú následkom hektického životného štýlu, zlej životosprávy a škodlivín okolo nás. Detoxikáciou sa telo zbavuje jedovatých látok (toxínov) a pomocou nej možno docieliť očistu celého tela. Detoxikácia aj stimuluje samoliečebné schopnosti organizmu. Jej výsledky môžu byť naozaj ohromujúce. Správne vykonaná detoxikácia harmonizuje organizmus, navodzuje pocit zdravia, dodáva energiu a zbavuje negatívneho myslenia. V tejto knihe sa dozviete: - čo detoxikácia znamená, - čo sú škodliviny a kde sa nachádzajú, - ako odstraňovať škodliviny zo svojho domova, - ako postupovať pri očiste tela, - o detoxikácii detí, - aké existujú detoxikačné byliny.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Ako naštartujete svoj organizmus a využijete liečivú silu prírody? Táto sekcia patrí tým, ktorí sa zaujímajú o zdravie a zdravý životný štýl. Ak cvičíte pilates, jógu či plánujete začať meditovať, máme pre vás niekoľko knižných tipov - Návod na prežitie pre muža a ženu, Zdravie z Božej lekárne, či Taktne o tráviacom trakte,...

Kategória literatúry zdravie, životný štýl sa zameriava na publikácie, ktoré sa venujú rôznym aspektom zdravia a spôsobu života, a poskytujú čitateľom informácie a návody na zlepšenie ich fyzického a duševného zdravia.

Nájdete tu širokú škálu kníh, ktoré sa venujú témam ako výživa, telesná aktivita, duševné zdravie, zvládanie stresu, spánok, zdravé vzťahy a ďalšie súvisiace oblasti. Autori týchto diel často siahajú nielen po vedeckých poznatkoch, ale aj po svojich vlastných skúsenostiach a odborných znalostiach.

Zamerajte sa na svoje zdravie s knihami o zdravovede, ochoreniach a chorobách,vzdelávajte sa v oblasti byliniek a prírodnej lekárne, prečítajte si o zdravej výžive, diétach a chudnutí.

Nájdete tu aj knihy o čínskej medicíne, alternatívnej medicíne, pilates, joge a meditácii, masážach, wellnese, relaxácii, homeopatii, detoxikácii, etikete, kráse, móde a kozmetike.