Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Prospěchářka


Alana Shropshirová je v nelehké situaci. Její otec Ed si těsně před sedmdesátkou začal se svou osmadvacetiletou ošetřovatelkou, což se vůbec nelíbí jeho synům. Teddy a Martin na svou sestru naléhají, aby jim pomohla otce „ochránit“. Alaně je však jasné, že jim ve skutečnosti jde jen o majetek, a odmítne se do kontroverzního románku míchat. Jako tvrdě pracující svobodná matka má mnohem důležitější starosti – a své zámožné rodině se už dávno odcizila. Když se však Ed s Kelly zasnoubí, bratři Alanu přesvědčí, aby za otcem přiletěla a společně s nimi se zlatokopky zbavila. Kelly je však mnohem prohnanější, než čekali, a Alana se zaplétá do stále nebezpečnějšího plánu plného tajemství a překvapení. Jak daleko jsou její sourozenci ochotni zajít?
U dodávateľa
18,24 € 19,20 €

Császári borok


Az elmúlt évszázadok közép-európai határátrajzolásait követően több olyan terület is kialakult, amely kulturális, gazdasági sokszínűségében a mai napig őrzi a hajdani Monarchia emlékét. Az egyik ilyen régió a három, egymáshoz közel eső nagyvárost és számtalan borvidéket is magában foglaló Sopron-Bécs-Pozsony háromszög. A szőlőterületek egykor egy borvidéket alkottak, amelynek neve Ruszt-Sopron-Pozsony borvidék volt. A korabeli borokat főleg német, magyar és szlovák vincellérek kezelték, és többségében a bécsi piacokon, a császári udvarban találtak gazdára. A könyvben ennek a három borvidéknek a fejlődéstörténetét mutatjuk be. A gazdag képanyaggal illusztrált kötetből megismerhetjük az egyes régiókra jellemző borutakat, azon belül a szőlőfajtákat és a különböző tájegységi nemes borokat, illetve a legjelentősebb vagy történelmi hagyományokkal, érdekes legendákkal összefűzhető borászatokat is.
U dodávateľa
13,11 € 13,80 €

Kell még valamit mondanom - Lendvai Ildikó közügyei


Ha egy politikusi visszaemlékezés történeti forrás, akkor ez a könyv a jelenkor, a félig vagy tán félig sem magunk mögött hagyott múlt egy története. Magyarország egy története. Sok története van Magyarországnak, de közülük biztosan ez az egyik. Ez a könyv továbbá politikuséletrajz, egyben elbeszélt politikatörténet, mégis: a benne felmerülő élethelyzetek tapasztalatai alkalmazhatók a politikán kívül is. Akár úgy is lehet tehát olvasni, mint egy vezető pozíciókat betöltő nő pályarajzát, aki történetesen a politikában vállalt szerepet. Lakner Zoltán készített életútinterjút Lendvai Ildikóval; a beszélgetést magyarázó és elemző betétek egészítik ki, így jön létre a "hibrid életrajz" műfaja.
U dodávateľa
13,11 € 13,80 €

Poznámková Biblia, ekumenický preklad, strieborná, 2023


V roku 2019 Slovenská biblická spoločnosť priniesla čitateľom Bibliu Inšpiruj sa..., ktorá je určená tým milovníkom Božieho slova, ktorí okrem čítania a rozjímania nad biblickým textom radi využívajú aj svoj tvorivý potenciál a stránky svojej Biblie dopĺňajú poznámkami a rôznofarebnými kresbami. Biblia Inšpiruj sa... vďaka svojmu grafickému prevedeniu bola vnímaná, že je určená viac pre ženy a muži sa dopytovali po podobnom vyhotovení, ktoré by bolo graficky jednoduchšie, technické. Z tohto dôvodu sme pripravili pre vás, pre všetkých (mužov aj ženy) Bibliu, ktorú sme pracovne nazvali Poznámková Biblia. Táto Biblia ponúka dostatočný priestor na zapisovanie poznámok, ktoré do mysle čitateľa prináša rozjímanie nad Božím slovom. Zvolený názov Božie SLOVO na chvíle štúdiamá symbolizovať jej hlavné použitie pri štúdiu biblického textu na zaznamenávanie toho, ako Boh svojím slovom prehovoril ku nám, ako sme prijali Jeho slová do svojho srdca,... ako nás vyučoval. Poznámkovú Bibliu charakterizuje: - Slovenský ekumenický preklad Svätého písma - Krížové odkazy a vysvetlivky k biblickému textu - Široké okraje na zapisovanie osobných úvah - poznámok - Pridané čisté listy za každou knihou Biblie na pokračovanie v poznámkach - Jednostĺpcová sadzba
U dodávateľa
61,75 € 65,00 €

Menjünk vásárolni! - Mit? Miért? Hogyan? Mini


A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat e kötete a vásárlás világával ismerteti meg a gyerekeket. Elmagyarázza, hol lehet élelmiszereket, ruhákat, cipőket, gyógyszereket vásárolni. Beavat a vásárlás menetébe. Elmagyarázza, mi történik a piacon, vagy hol tárolják a húsárukat, a tejterméketek egy élelmiszer-áruházban, és miként fizetünk az árukért. Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre - együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és "strapabíró" könyvet kétéves kortól ajánljuk.
U dodávateľa
10,64 € 11,20 €

A tenger állatai - Mit? Miért? Hogyan? Mini 60.


A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetét lapozgatva a kisgyerekek a tengeri élővilág sokféleségével ismerkedhetnek. Megtudhatják többek között, hányféle cet létezik, kinek ad otthont a korallzátony, hogyan boldogulnak a mélytengeri állatok. Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre - együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és "strapabíró" könyvet kétéves kortól ajánljuk.
U dodávateľa
10,64 € 11,20 €

Kohouti budou zpívat


Jak odcházejí maminky? Někdy se postupně rozplývají v mlze, vadnou jako květiny, dlouze a bolavě. Čtvrtou sbírkou Marty Veselé Jirousové se jako nit vine téma nemoci a umírání maminky Juliany, proměňující se vztah k ní. Je to nit tenká, neustále napínaná, pomalu se trhající lanko. A současně pevné pouto, tak pevné, že „ztrácíš-li se ty, ztrácím se i já“. Sbírka zachycuje hledání síly, opory, volání k Bohu ve vzteku i v pláči, každodennost, radost z maličkostí. Básně se své průzračnosti rozestupují, zvou přímo do děje, do domu, zahrady, k maminčině posteli, na chvíli se ohřát a dotknout naděje, rostoucí z přijaté tíhy, z laskavosti a něhy.
U dodávateľa
11,97 € 12,60 €

Biblia s DT, ekumenický preklad, vreckový formát, modrá, 2023 - Božie Slovo


Toto vydanie obsahuje IMPRIMATUR. Slovo vydavateľa Toto vydanie Biblie v Slovenskom ekumenickom preklade je súčasťou série Biblií rôznych formátov a prevedení pod spoločným názvom SLOVO na cestu životom. Týmto pomenovaním knihy kníh chceme zdôrazniť, že tu máme Božie slová, ktorými ak sa dáme viesť, môžu nás sprevádzať na ceste životom vo všetkých životných situáciách. Hodnota a vážnosť slova aj SLOVA sa vytráca. Dnes „dať slovo“ – prísľub, vysloviť záväzok, nič neznamená. Slovo stratilo svoju moc, prestalo mať svoju váhu, prestalo byť pevné, nemenné, ako sa hovorilo „chlapské“. Mnohokrát sa slová prekrúcajú a znevažujú, a to tak slová ľudské, ako aj Božie slovo. Zo vzájomnej komunikácie nám vypadli slová ako láska, odpustenie, potešenie, pravda a mnohé iné, ktoré nás majú spájať a posilňovať. Musíme sa vrátiť k SLOVU, aby sme sa naučili správne žiť aj komunikovať. Je potrebné dosiahnuť, aby slová, ktoré sú obsahom tejto knihy, prebývali medzi nami, a tak Ježiš – vtelené SLOVO – prišiel do našich životov. Slovenský ekumenický preklad Slovenský ekumenický preklad Božieho slova – Biblie vznikal 19 rokov (1988 – 2007). Preklad z pôvodných jazykov zabezpečovala Slovenská biblická spoločnosť, a na tejto práci sa podieľali biblisti, prekladatelia a jazykovedci zo všetkých kresťanských cirkví na Slovensku. Práve toto slovo dokázalo spojiť ľudí z rôznych kresťanských spoločenstiev a tradícií do jedného veľkého pracovného celku, v ktorom pôsobil Duch Svätý podľa slov Písma z Jn 17,21: „aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, si vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet veril, že si ma ty poslal.“ Predhovor k 4. opravenému vydaniu slovenského ekumenického prekladu Okrem opráv toho, čo sa napriek najlepšej snahe o bezchybnosť v texte objaví, sa trojčlenný tím biblistov zameral na prepracovanie textu Novej zmluvy v duchu väčšej konkordantnosti. Už pri vydávaní študijnej Biblie, obsahujúcej text tretieho opraveného vydania, bolo totiž cítiť, že je dôležité verne prekladať kľúčové pojmy, vďaka ktorým môže čitateľ vnímať prepojenie medzi biblickými miestami, ktoré pri veľmi voľnom, prerozprávanom preklade zdanlivo nesúvisia. A tak krížové odkazy uvedené do predošlého vydania teraz môžu lepšie plniť svoju funkciu poukazovať na podobné myšlienky roztrúsené na iných miestach Biblie. Najviac sa to týka textu synoptických evanjelií – Matúša, Marka a Lukáša. Pre ľahšie rozlíšenie priamej reči boli na žiadosť mnohých čitateľov do textu celej Biblie vložené úvodzovky. V priamej reči sa neraz ťažko rozlišovalo, ktorá z biblických postáv práve hovorí. Najťažšie sa to napríklad sledovalo pri prorokovi, ktorý hovorí raz sám za seba a inokedy podáva Boží výrok. Doteraz úlohu označenia priamej reči čiastočne plnili pomlčky, ktoré však majú aj iné vetné funkcie. Popri úvodzovkách prvej úrovne („“) sme použili aj úvodzovky druhej (‚‘) a tretej úrovne (» «), aby sa dali ľahšie rozlíšiť citáty v citáte.
Na sklade 1Ks
27,55 € 29,00 €

Biblia s DT, ekumenický preklad, vreckový formát, červená so zipsom, 2023 - Božie Slovo


Toto vydanie obsahuje IMPRIMATUR. Slovo vydavateľa Toto vydanie Biblie v Slovenskom ekumenickom preklade je súčasťou série Biblií rôznych formátov a prevedení pod spoločným názvom SLOVO na cestu životom. Týmto pomenovaním knihy kníh chceme zdôrazniť, že tu máme Božie slová, ktorými ak sa dáme viesť, môžu nás sprevádzať na ceste životom vo všetkých životných situáciách. Hodnota a vážnosť slova aj SLOVA sa vytráca. Dnes „dať slovo“ – prísľub, vysloviť záväzok, nič neznamená. Slovo stratilo svoju moc, prestalo mať svoju váhu, prestalo byť pevné, nemenné, ako sa hovorilo „chlapské“. Mnohokrát sa slová prekrúcajú a znevažujú, a to tak slová ľudské, ako aj Božie slovo. Zo vzájomnej komunikácie nám vypadli slová ako láska, odpustenie, potešenie, pravda a mnohé iné, ktoré nás majú spájať a posilňovať. Musíme sa vrátiť k SLOVU, aby sme sa naučili správne žiť aj komunikovať. Je potrebné dosiahnuť, aby slová, ktoré sú obsahom tejto knihy, prebývali medzi nami, a tak Ježiš – vtelené SLOVO – prišiel do našich životov. Slovenský ekumenický preklad Slovenský ekumenický preklad Božieho slova – Biblie vznikal 19 rokov (1988 – 2007). Preklad z pôvodných jazykov zabezpečovala Slovenská biblická spoločnosť, a na tejto práci sa podieľali biblisti, prekladatelia a jazykovedci zo všetkých kresťanských cirkví na Slovensku. Práve toto slovo dokázalo spojiť ľudí z rôznych kresťanských spoločenstiev a tradícií do jedného veľkého pracovného celku, v ktorom pôsobil Duch Svätý podľa slov Písma z Jn 17,21: „aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, si vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet veril, že si ma ty poslal.“ Predhovor k 4. opravenému vydaniu slovenského ekumenického prekladu Okrem opráv toho, čo sa napriek najlepšej snahe o bezchybnosť v texte objaví, sa trojčlenný tím biblistov zameral na prepracovanie textu Novej zmluvy v duchu väčšej konkordantnosti. Už pri vydávaní študijnej Biblie, obsahujúcej text tretieho opraveného vydania, bolo totiž cítiť, že je dôležité verne prekladať kľúčové pojmy, vďaka ktorým môže čitateľ vnímať prepojenie medzi biblickými miestami, ktoré pri veľmi voľnom, prerozprávanom preklade zdanlivo nesúvisia. A tak krížové odkazy uvedené do predošlého vydania teraz môžu lepšie plniť svoju funkciu poukazovať na podobné myšlienky roztrúsené na iných miestach Biblie. Najviac sa to týka textu synoptických evanjelií – Matúša, Marka a Lukáša. Pre ľahšie rozlíšenie priamej reči boli na žiadosť mnohých čitateľov do textu celej Biblie vložené úvodzovky. V priamej reči sa neraz ťažko rozlišovalo, ktorá z biblických postáv práve hovorí. Najťažšie sa to napríklad sledovalo pri prorokovi, ktorý hovorí raz sám za seba a inokedy podáva Boží výrok. Doteraz úlohu označenia priamej reči čiastočne plnili pomlčky, ktoré však majú aj iné vetné funkcie. Popri úvodzovkách prvej úrovne („“) sme použili aj úvodzovky druhej (‚‘) a tretej úrovne (» «), aby sa dali ľahšie rozlíšiť citáty v citáte.
U dodávateľa
34,20 € 36,00 €

Plavec z Osvětimi


Alfred Nakache měl jako kluk panický strach z vody, jako dospělý sbíral medaile a tituly v plavání. Jeho příběh ale patřil k těm, které Emmanuel Macron ve své řeči o velkých postavách francouzských dějin nazval zpřetrhanými a vykloubenými. Zázračné dítě se po prvních plaveckých krůčcích stěhuje z rodné Constantine do Paříže, kde sklízí další úspěchy. Žení se a budoucnost se jeví být zářnou. Píše se ale rok 1941 a Nakache se jako Žid musí přestěhovat do bezpečnější, jižní části Francie. V Toulouse je přijat srdečně, ani tady však se ženou a dcerkou neunikne spárům gestapa. Rodina je přes internační tábor v Drancy deportována do Osvětimi, kde je rozdělena… Románové zpracování dojemného příběhu velkého židovského plavce Alfreda Nakache je vyprávěno v rovině šťastného dětství a mládí v Alžírsku a Francii a v rovině nelidských podmínek, týrání a vraždění v koncentračních táborech.
U dodávateľa
18,24 € 19,20 €

A negyedik kehely - Az utolsó vacsora és a kereszt misztériuma


A szerző, aki kétségkívül rendelkezik azzal a ritka adottsággal, hogy a tudományos igazságokat közérthetően tárja az olvasók elé, két szálon közelít az utolsó vacsora és a kereszt misztériumának témájához: miközben feltárja Jézus szavainak és tetteinek ószövetségi és zsidó gyökereit, megosztja velünk a protestantizmusból a Katolikus Egyházba vezető személyes útjának tapasztalatait is. A végeredmény egyfajta detektívtörténet - izgalmas és kalandos utazás, amely örökre megváltoztatja az Eucharisztiáról alkotott elképzeléseinket.
U dodávateľa
8,56 € 9,01 €

Ženy u oltáře?


Panna. Vdova. Kněžka. V rodící se křesťanské společnosti kolem roku 400 ženy získávají moc. Ale jak dlouho si ji udrží? Kdo jim k novému postavení dopomohl a co bylo příčinou jejich pádu? Autor knihy se ohlíží do minulosti a vykresluje zlomové období emancipace žen a jejich dříve nevídaného zapojení do církevního i společenského života. Příběh, který vypráví, byl z dějin téměř vymazán. Avšak zmínky o něm zůstaly skryty v uměleckých dílech, která dnes přinášejí vzácná svědectví o emancipovaných a sebevědomých ženách, stojících kdysi ve středu dění.
Na sklade 1Ks
14,27 € 15,02 €

What tumors teach us


Lze se pro dobré fungování lidské společnosti poučit nebo inspirovat studiem nádorů? Jak vznikají? Proč nás tolik zajímají? Co nás učí? Mnohobuněčný organismus je v této knize prezentován jako komplexní systém tvořený mnoha buňkami, které spolupracují, zatímco nádory jsou důsledkem opuštění spolupráce a porušování jejích základních principů. Autorka na základě obecné teorie systémů hledá paralely a extrapolace pravidel spolupráce a forem jejich porušování i v jiných komplexních systémech, včetně lidské společnosti. Vedle detailnějšího vhledu do podstaty vzniku a vývoje nádorů kniha nabízí zamyšlení nad otázkou, zda i lidé, podobně jako nádorové buňky, neporušují nebezpečně a sebedestruktivně klíčová pravidla podmiňující dobré fungování systému, jehož jsou součástí.
U dodávateľa
28,74 € 30,25 €

BIBI - A történetem


Benjamin "Bibi" Netanjahu hatalmas lendületű, megindító önéletrajzában korunk egyik kiemelkedő vezetője mesél családjáról, a miniszterelnökség felé vezető útjáról, valamint Izrael védelme és jövőjének biztosítása iránti szüntelen elkötelezettségéről. A könyvben összefonódik a szerző magával ragadó személyes története Izrael, és a zsidó nép drámai történetével.
U dodávateľa
34,26 € 36,06 €

Élet az ember előtt - Képes ismeretterjesztés gyerekeknek


A világegyetem közel 14 milliárd éve kezdett kialakulni, Földünk pedig 4,6 milliárd esztendős. Bolygónkat 165 millió éven keresztül a dinoszauruszok uralták, amelyek szinte egyik pillanatról a másikra tűntek el egy globális kataklizma következményeként. Az emberi faj története mindehhez képest csupán rövid epizódnak tűnik, ezért mindenképpen jogos feltennünk a kérdést: mi volt előttünk? Milyen volt a Föld klímája, a szárazföldek és vizek elhelyezkedése sok százmillió évvel ezelőtt? Buták és lomhák voltak a bolygót benépesítő dinók, vagy szélvészgyorsak és ravaszak? Melyik nőtt a legnagyobbra, hogyan tudták fenntartani magukat? Mi jött utánuk? Hová tűntek a gyapjas mamutok, a barlangi oroszlánok és a kardfogú macskaformák? Az élőhelyünk rengeteg változáson ment keresztül, mire kialakult mai formája, és uralkodóvá váltak a Földön az emlősök - majd kiemelkedett az ember.
U dodávateľa
5,33 € 5,61 €

Prokletí


Dvacet prokletí, starých i nových, od nejprodávanějších fantasy autorů a autorek, jako jsou Neil Gaiman, Karen Joy Fowler, Christina Henry, M. R. Carey a Charlie Jane Anders. Společně s nimi zjistíte, že kletby mají nejrůznější podoby a mohou se stát každému, nejen těm, co zápasí s neoblíbenými nevlastními rodiči... Najdete zde jedinečné zvraty v kletbách od pohádkových klasik až po zbrusu nová zaklínadla moderního světa – očekávejte nová monstra a mýty, stejně jako zvraty v oblíbených bajkách. Příběhy, které mají šokovat a příběhy s varováním, příběhy monster i příběhy magie!
U dodávateľa
26,08 € 27,45 €

Pověz mi


Reni Fisherové a detektivovi Danielu Ellisovi není zlo cizí. Oba se stále potýkají s traumatickou minulostí. Právě ta je spojuje – stejně jako zločin, který musí vyřešit, než zemře někdo další. V kempu na kalifornské Pacifické hřebenovce je zavražděn průvodce a beze stopy zmizí tři mladí turisté. Jediným vodítkem je děsivé video z místa činu, které se objevilo na sociálních sítích. Dívku, jež ho zveřejnila, se nedaří najít. Jde o virální hoax, nebo se v lese děje něco zlověstnějšího?
U dodávateľa
19,80 € 20,84 €

Menni kell! - Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig


Menni kell! - Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig
U dodávateľa
21,14 € 22,25 €

A kuflik és a nagy eső


Emlékeztek meg a hét kuflira, Zodonre, Belabara, Hildara, Tituszra, Valerra, Pofankara, no meg Fityircre? Az elhagyatott réten laknak hét kis üregben a kuflikupacban, és egész nap hempergőznek, bukfenceznek es heverésznek. A kuflik visszatértek! Hatalmas eső szakadt a nyakukba, elárasztotta a rétet, es ok mindenfele fura alkalmatosságon csónakáznak a tóvá vált réten. Vajon sikerül visszajutniuk a kupacba? A második történetben a Bujócskázás Világnapját ünnepelheted meg a kuflikkal es keresgélés közben felfedezheted az elhagyatott rét minden érdekes lakokat es növényét a réti zselétől a lábascsigáig.
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €