Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


A felhők felett mindig süt a nap


A harmincadik évét lassan betöltő Kimi exkönyvtáros egy exbaráttal, aki nem is biztos, hogy ex. Vajon ki tud törni abból a lejtmenetből, amelybe belekeveredett? Túl tudja tenni magát Daviden, akivel több mint tíz évig tartott a kapcsolatuk? Rá fog jönni, hogy egy bántalmazó viszony nem tesz jót sem neki, sem pedig a környezetének? Észre fogja venni Gregben a férfit, aki mindig ott van mellette, ha segítségre van szüksége, és el tudja-e fogadni őt a múltjából hozott sebeivel és azzal a tudattal, hogy a férfi életében ő mindig csak a második lehet? És végül: a betegsége mennyire fogja befolyásolni a döntéseit és életének alakulását?
U dodávateľa
12,02 € 12,65 €

Vad véget ér - Titkos Sanghaj-sorozat - Éldekorált


Az ilyen vad öröm című New York Times bestseller szerzőjétől 1927-et írunk, Sanghajt csak egy hajszál választja el a forradalomtól. Juliette-et lefoglalja a Skarlát Bandán belüli hatalmi harc. Roma, az ellenséges Fehér Virágok bandavezéri posztjának várományosa esküdt ellenségének tekinti Juliette-et. A városra azonban szörnyű veszély leselkedik, úgyhogy a lánynak nincs választása, meg kell nyernie Roma támogatását, hiszen nélküle nem lesz képes szembeszállni a fenyegetéssel. Sanghaj forrong, a nacionalisták bevonultak a városba. Minden egyes nappal egyértelműbb, hogy a háború elkerülhetetlen, a bandák uralmát el fogják söpörni. Romának és Juliette-nek szörnyekkel és a politikai ellenfeleikkel kell szembeszállniuk, de a legnagyobb veszedelemmel szemben teljesen tehetetlenek: fogalmuk sincs, hogyan védjék meg a saját szívüket egymás iránti érzéseiktől.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Holttest a fürdőkádban


Egy londoni kispolgár lakásában különös dologra ébrednek: a fürdőkádban egy teljesen meztelen holttest fekszik, orrán aranykeretes cvikkerrel. Az illető kilétét homály fedi, ám a nyomozásba hamar bekapcsolódik a detektívvé avanzsált Lord Peter Wimsey, aki elhatározza, hogy a kezébe veszi a rejtélyes ügyet. A rendőrség azt feltételezi, hogy a holttest az előző este eltűnt bankáré, Sir Reuben Levyé lehet. A londoni pénzember ügyében szerencsére Lord Peter barátja nyomoz, így Wimsey csatlakozik hozzá, és arra a következtetésre jutnak, hogy a két eset valószínűleg nem függ össze egymással. De akkor vajon ki lehetett a kádban talált ismeretlen, és mi történhetett egy jómódú, köztiszteletnek örvendő bankárral, akinek, úgy tudni, nem voltak ellenségei? A megválaszolatlan kérdések látszólag Lord Wimsey csavaros észjárásán is kifognak, ám pár lépéssel így is a rendőrök előtt jár...
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Vývoj inšitútov súkromného práva


Predkladaná učebnica je koncipovaná primárne s ohľadom na študentov Právnickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Svojim názvom je identická s povinne voliteľným predmetom, zabezpečovaným v magisterskom štúdiu na tunajšej právnickej fakulte. Učebnica vychádza z osnovy takto nastaveného predmetu, pričom má ambíciu podať základný vývojový rámec vybraných právnych inštitútov súkromného práva, ktoré autori považujú za nosné v rámci uznávanej štruktúry všeobecného súkromného práva. Učebnica reflektuje formovanie a vývojové špecifiká jednotlivých inštitútov osobného a rodinného práva, vecného, záväzkového i dedičského práva, a to predovšetkým z dôrazom na vystihnutie ich podstaty, premeny a de facto ustálenie v práve platnom na našom území, s praktickým dosahom až do súčasnosti. Selekciou tém je dôraz kladený práve na prednášanú látku, teda učebnica by mala v prvom rade poslúžiť študentom k tomu, aby získali právno-historický vývojový prehl'ad o inštitútoch, s ktorými sa stretávajú pri pozitívnoprávnych predmetoch; aby pochopili minulosť, dôvody premien právnych inštitútov, v nadväznosti na to potom zmysel aktuálne platnej právnej úpravy, a zároveň aby získali inšpiráciu pre očakávanú právnu úpravu súkromnoprávnych inštitútov v rámci rekodifikačného úsilia de lege ferenda.
U dodávateľa
17,77 € 18,70 €

Jádro muže


Co se stalo s vyrovnanými, laskavými, milujícími muži s nadhledem? S muži, kteří mají smysl pro humor a jsou připravení naslouchat, podporovat a schopní sdílet? S muži, kteří dokážou být upřímní k sobě, své rodině a okolí, kteří bezpodmínečně milují sebe i druhé? Dnešní muži čelí krizi identity. Staré paradigma patriarchální nadvlády musí odejít – a řešením rozhodně není zcela vymazat samotnou ideu maskulinity! Potřebujeme vědomé muže, aby se odvážně ujali svých životů, šlechetně ctili a chránili své partnerky a stali se zdrojem uzdravení ve svých komunitách. V knize Jádro muže objevíte cestu, jak se adaptovat na měnící se svět a přesto zachovat spojení se svou nejhlubší pravdou – a jak proměnit, uzdravit svůj přístup k lásce, úspěchu a vztahům. Nabízené vhledy a techniky vám umožní flexibilně reagovat na proměny okolního světa, aniž byste ztratili kontakt se svou vlastní mužskou podstatou, a nechybí ani jasný plán pro muže, kteří chtějí žít, milovat a vést z těch nejhlubších míst svého nitra. Buďte silní - posilujte svůj nervový systém, vědomí a schopnost směrovat svou energii. Staňte se mistry v umění sexuální a energetické polarity. Slaďte se s posvátným ženstvím v sobě i v ostatních. Převezměte odpovědnost za život, který jste si vytvořili a za svou osobní roli při uzdravování. Stanovte pevné hranice a vytvořte jasný plán, aby se vaše partnerka mohla uvolnit a bezmezně vám důvěřovat. Dejte přednost hloubce před pohodlím – naučte se pravidelně ladit na pravdu svého srdce a sílu svého záměru.
U dodávateľa
17,39 € 18,30 €

Odüsszeia


Odüsszeusz bolyongását beszéli el, tíz évig tartó útját haza, Ithakába, ahol hűségesen várja őt hitvese, Pénelopé, kapzsi kérők hadától körülvéve. Bolyongásai közben csodás kalandokat él át, szerelmekkel, varázslókkal, szörnyekkel találkozik, sőt még az alvilágba is leereszkedik, s ott viszontlátja halott bajtársait. "Az Íliász a jelenvalóság költeménye" - mondja Szerb Antal. "Az Odüsszeia a távolság eposza, az utazásé. Az első romantikus mű, azt lehetne mondani, mert benne jelenik meg először a nosztalgia. Egyik angol fordítója pedig úgy jellemzi, hogy ez az első regény, és noha a regények hosszú sora követi, egyáltalán nem bizonyos, hogy nem a legjobb-e. De nemcsak azért nem avul el soha - figyelmeztet Devecseri Gábor -, ami a világirodalom nagy regényeivel közös sajátsága, hanem azért is, ami a regénytől megkülönbözteti. Az eposz -az a varázsszőnyeg, mely, akármilyen roppant nagy is a kerülete, repülni tud -, mert vers volta röpíti: a szereplői egész nagy hadát könnyen hordja a hátán."
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Kérődző Kronosz


A stílus maga az ember? Szvoren Edina új kötetében a közkeletű mondást fordítja ki. Nádas Péter-, Krasznahorkai László- vagy Tompa Andrea-mondatok olvashatók itt, amelyeket nem Nádas, Krasznahorkai vagy Tompa Andrea írt le, hanem Szvoren Edina. A Kérődző Kronosz pastiche-aiban az ismert írói stílusokra ismerhetünk rá újfajta szemszögekből, hiszen a szövegek egyszerre viselik magukon Szvoren Edina és a kiválasztott szerzők stílusjegyeit. A kötet egyik legizgalmasabb darabja ezért az, amelyikben Szvoren Edina éppen Szvoren Edina-szöveget imitál. A különböző stílusok kaleidoszkópszerű forgatagában pedig egyre nehezebb tetten érni, hol is kezdődik az utánzás. Ezért is nem egy, hanem rögtön négy különböző - egymással teljesen egyenértékű - borítóval adjuk közre a kötetet. Czigány Ákos fotóin négy különböző tűzfalat látunk: variációk egy láthatatlan témára, egyetlen borító azonban mindig csak egyetlen megvalósulása a lehetőségeknek.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Sunnyside


Amikor Mac és Marie esküvőjük után megtalálják álmaik otthonát, készítenek magukról egy képet az új házuk, Sunnyside előtt. A kert ugyan még csupasz, és több benne a kő, mint a növény, a bejárati ajtón pedig még nedves a festék, számukra mégis eljövendő boldogságuk meleg lakja ez. Az évfordulós fényképek készítése végül hagyománnyá válik a fiatal párnál, és a fotók az idők során egy ötvenéves kapcsolat albumává állnak össze. Minden egyes darab az örömökkel és viszontagságokkal teli történetükről tanúskodik, a hetvenes évektől kezdve egészen a kétezer-tízes évekig. Egyszer esik az eső, máskor süt a nap, a kert egyre zöldül, változik a divat. Lady Di előbb meghódítja, majd halálával összetöri a szíveket, és míg a munka terén bezárul egy ajtó, egy másik kinyílik. A gyerekek felnőnek és csetlenek-botlanak az életben, a rokonok pedig ki-be járnak Sunnyside ajtaján. A dolgok mindig változnak Mac és Marie körül, egyedül a szerelmük állandó. És persze a folyton halogatott tengeri hajóutazás egy egzotikus szigetre. Az élet azonban a maga teljességében sosem olyan, mint amit egy villanásnyi időben meg lehet ragadni belőle... A regény jelen idejében Sunnyside családi albuma már egy idősotthonban lakó hölgy birtokában van, aki nem ismeri a lapjain szereplő embereket, mégis naponta végignézi a múltbeli sorsok kibontakozását. Egészen az utolsó képig, amellyel a pár története váratlanul véget ér. De vajon kiderül-e számára az igazság Mac és Marie kapcsolatáról? Alice Cavanagh a fényképek sorozatán keresztül mesél az életről, a szerelemről és az önfeláldozásról ebben az igaz történet ihlette, magával ragadó és szívszorító regényben. Jojo Moyes, Holly Miller és Celeste Ng kedvelőinek kihagyhatatlan olvasmány.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Kézikönyv dühös emberekhez


Amíg végre el nem párolog, a harag képes megkeseríteni bárki életét. Nemcsak a mérges emberét, hanem mindazokét is, akik kapcsolatba kerülnek vele. Megterhelő, ha egy dühös személyiséggel kell gyakran együtt lennünk, és különösen nehéz helyzet, ha valamelyik hozzátartozónk sorolható ebbe a csoportba. Ha a főnökünk, a barátunk, a házastársunk, a testvérünk, valamelyik szülőnk, netán a gyerekünk tartozik ebbe a típusba, az veszélyezteti a sikerességünket, a nyugalmunkat, a boldogságunkat. Kulcsfontosságú tehát, hogy képesek vagyunk-e ezekkel az emberekkel kommunikálni, együttműködni vagy együtt élni. Ryan Martin kézikönyve segít saját dühünk csillapításában is, ugyanakkor útmutatóként szolgál kapcsolatainkhoz a dühös személyiségű emberekkel. Az amerikai pszichológus, a közösségi média népszerű "dühprofesszora" ebben a kötetében sokéves kutatói tapasztalataira alapozva segít abban, hogy megbirkózzunk magunk és mások haragjával, akárhol (az online térben, az utcán, a munkahelyen vagy éppen otthon) szembesülünk is vele. A Kézikönyv dühös emberekhez tíz hatékony stratégiát kínál az ilyen személyekkel való bánásmódra, kezdve attól, hogy kitaláljuk, mit akarunk az illetőtől, a támadások elkerülésének módszerein át addig, hogy megtaláljuk a módját, miként érhetjük el azokat is, akik nem hajlandók kommunikálni. Mindemellett esettanulmányokkal, tényekkel, tippekkel támogatja az olvasót abban, hogy hogyan foglalkozzon az őt körülvevő dühös emberekkel. A "dühprofesszor" ugyanakkor felhívja a figyelmet: bár fontos az ilyen személyekkel való megfelelő bánásmód elsajátítása, ez nem jelentheti azt, hogy el kell tűrni a fizikai és/vagy érzelmi bántalmazást. Senki nem köteles kapcsolatban maradni egy dühös emberrel, ha az számára ártalmas vagy veszélyes - hangsúlyozza.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Íliász


A tíz esztendeig tartó Trójai háború utolsó előtti évének 52 napját fogja át a hexameterekből álló 24 énekre tagolt Íliász. A Trójai mondakör egyetlen epizódját ragadja ki, Akhilleusz haragját, a görög sereg fővezérével, Agamemnón mükénéi királlyal való viszályát, amely a görögök és trójaiak támogatásában megoszló istenek viszályában is átmeneti fordulópontot jelent (Trója bukása már eldőlt), s késlelteti a görögök győzelmét, hiszen a félig isteni származású Akhilleusz visszavonul a harctól. A cselekmény további fő csomópontja Patroklosz, a legkedvesebb barát megölése; a fájdalom Akhilleuszt újra harcra tüzeli és csatasorba állva megöli Hektórt, a trójai király fiát, az ellenség legnagyobb hősét, bár ismeri a jóslatot, hogy ezt követően nemsokára őt is eléri a végzet. Az eposz egyetlen fejlődő jellemű hőse Akhilleusz, aki képes a megtisztulásra, az ellenség iránti emberséges magatartásra, mégsincs több lehetősége, mint relatíve önállóan vállalni a hősi halált, pozitív tettig már nem juthat el. Viszonylag önállóan cselekszenek az eposz hősei, sorsukat alapvetően mégis az isteni hatalom akarata szabja meg. Sötét kicsengésű az Íliász mondanivalója, s csak helyenként csillan fel egy teljesebb emberségű élet reménye. Homérosz formaművészetének rendkívüli újítása a hangulati ellenpontozás, ezt következetesen alkalmazza az egész eposzon keresztül.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

A tovatűnő csillagok erdeje


Egy fiatal nő, aki zsidó szökevényeknek segít menekülni a vadonon át, mígnem múltjának sötét titkai mindenkit veszélybe sodornak... Yonát gyerekkorában elrabolták gazdag német szüleitől, és Kelet-Európa vadonjában nevelkedett. Miután 1941-ben, az elrablója halála után magára marad, magányos létezését semmi sem zavarja. Aztán egy nap váratlanul találkozik egy, a náci terror elől menekülő zsidó csoporttal. A nő megdöbben a külvilágban zajló borzalmak hallatán, és megfogadja: mindent megtanít a menekülőknek, amit csak tud, hogy életben maradhassanak az erdőben. Cserébe meglepő leckéket kap arról, hogyan tárja ki a szívét a magányos évek után. De miután elárulják, és egy németek által megszállt városba kénytelen menekülni, a múltjának és a jelenének sokkoló találkozása mindent megváltoztathat. A túlélésnek és önmagunk megismerésének szívszorító és izgalmas története azt a kérdést feszegeti, hogy vissza lehet-e térni egy olyan világba, ami sokszor kegyetlenebb, mint maga a vadon.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Halhatatlanság


Halhatatlanság - ugyan ez a cím olvasható a könyv borítóján, ám az elbeszélésben megjelenő Kundera, mikor barátja új, filozofikus-érzéki regénye címe felől érdeklődik, így válaszol: A lét elviselhetetlen könnyűsége. "De hiszen, ha jól emlékszem, azt már valaki megírta" - értetlenkedik a barát. "Én! De akkor rossz címet választottam. Ez a cím annak a regénynek jár, amit most írok" - szögezi le az író. Akár komolyan vesszük a kijelentést, akár nem, Kundera ebben a regényében is létezésünk alapszerkezetét, mozgatórugóit - és ábrázolási lehetőségeit - keresi, vizsgálja. Mindez pedig egyetlen mozdulatból születik, egy idős hölgy finom gesztusából az úszástanára felé - melyből a mű főhőse, a különleges varázzsal és ihletforrással bíró Agnes megteremtődik, Flaubert Emmájának és Tolsztoj Annájának huszadik század végi "leszármazottjaként". A különféle vágyak formálta emberi kapcsolatok Agnes, a férje, Paul, a húga, Laura és a melankolikus, egyben hedonista szerető, Rubens közötti keszekuszaságának szeretetteljesen ironikus bemutatása mellett az öregkorba hajló költőfejedelem, Goethe és a fiatal Bettina von Arnim különös viszonyába is betekintést nyerünk. Rávilágítva arra, mekkora szakadék tátong a saját személyiségünkről alkotott elképzelés és aközött, ahogy mások bennünket látnak - és hogy ennek megmásításához még az öröklét, a halhatatlanság is kevés.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Vágyak iskolája 4: Vonzó


Mi lehet fontosabb az álmainknál? Bailey Followhill a tökéletes lány. Kedves, jószívű, csinos, kontrollmániás. Megjelenése és modora kifogástalan. Szöges ellentéte bajkeverő nővérének, Dariának. Ám amikor kiváló teljesítménye épphogy közepessé válik a Juilliardon, Bailey látszólag nagyszerű élete gyorsabban foszlik szét, mint az elnyűtt szalagok a balettcipőjén. A pletykák főszereplőjévé válik. A zűrös diák, a drogos. Lev Cole olyan különleges, hogy amihez csak hozzáér, az arannyá változik. Díjnyertes hátvéd és futballkapitány. Dél-Kalifornia legdögösebb pasija. Egy tipikus klisé. Azonban Lev csak tengődik a barátnője mellett. Nem szereti. És az előtte álló karrierlehetőség sem érdekli. Két dolog fontos számára - Bailey és a pilótává válás -, ám azok elérhetetlenek. Csakhogy a fiú többé már nem elégszik meg azzal az élettel, amit mások választottak neki. Vajon a szomszéd rosszfiú megmentheti a sérült lelkű „jókislányt”? Az Amazon, USA Today és Washington Post bestsellerszerző L. J. Shen szívszorító regénye az embereket összekötő igazságokról... és az őket szétválasztó hazugságokról mesél.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Holnapok - Barackvirág, Jáde és Gyöngy választása


De mesélj magadról. Megnősültél, emlékszem, valamikor régen. Paley Sinsan hallotta városi barátaitól és mást azután nem is hallottunk rólad. Most már fiaid is bizonyára majdnem felnőttek. Felnőhettek volna, ha lennének. Eszébe jutott Holdszirom és a rég elfelejtett fájdalom. - Az asszony már meghalt - mondta kissé nyersen. - És azóta... - Elhallgatott. Azóta annyi minden történt, nem sok értelme volna, hogy mind elmondja. Nem azért jött, hogy magáról beszéljen. - Azóta újra megnősültem, és most Hongkongban lakunk. Feleségemnek két kislánya van. - Ó - Mau-li hangja akarata ellenére is részvétteljes volt. - Mi, keresztények úgy hisszük, hogy lányokra éppolyan szükség van, mint fiúkra - állította határozottan. - Gyöngynek és Jádének hívják őket. - Felix nem beszélt többet róluk, mert nem illik leánygyermekekkel dicsekedni, még ha öt- és hatéves korukban már négyszáz betűt tudnak is. Egy pillanatra maga előtt látta a két kerek fekete fejet, a két ártatlan arcocskát. Behozták őket elbúcsúzni, elutazása előtt való nap. - Nem szükséges, hogy ajándékot hozz Kantonból - mondta Gyöngy. - De ha mégis szeretnénk valamit - mondta Jáde -, akkor olyan külföldi sakkfigurákat, mint amilyenek neked vannak, igazi kis embereket, igazi lovakon. - De hiszen lányok nem sakkoznak. A két kislány egymásra nézett, majd elfordultak, igen szigorú és komoly arccal. - Ezek az alázatos nők szívesen megpróbálnák, ha lenne sakkfigurájuk.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Starožitníkova dcéra, 2. vydanie


Čo musí Camille Ivernessová obetovať, aby našla vytúžený domov plný lásky? Prvá časť regentskej trilógie Poklady Surrey z pera uznávanej americkej spisovateľky Sarah E. Laddovej, ktorá si získala priazeň slovenských čitateľov očarujúcou sériou Tajomstvá vresovísk, vás zavedie do rušného Londýna i na malebný anglický vidiek na začiatku devätnásteho storočia. Camille Ivernessová to nemá v živote ľahké. Vedie otcovo starožitníctvo v biednej londýnskej štvrti a tuší, že exotické predmety z ďalekých krajín sa k nim nie vždy dostávajú legálnou cestou. Navyše si musí poradiť bez matky, ktorá ju opustila. Keď však starožitníctvo prepadne záhadný útočník a zraní ju, jej život sa od základov zmení. Ošetrí ju totiž mladý lekárnik Jonathan Gilchrist, ktorý sa zjaví na scéne hneď po nepríjemnom incidente. Do Camillinho obchodu ho priviedlo podozrenie, že sa v ňom má uskutočniť tajný predaj vzácneho rubínu, ktorý zmizol zo zbierky jeho otca, majiteľa vidieckeho panstva Kettering Hall, a ktorý otec zúfalo potrebuje, aby splatil dlhy. Aj keď Camille a Jonathan pochádzajú z rôznych spoločenských vrstiev, majú veľa spoločného: obaja sú čestní, túžia po pravde a po domove plnom lásky. A nie sú jeden druhému ľahostajní. Akú úlohu zohrá ukradnutý rubín v ich rodiacom sa vzťahu a aké tajomstvá odhalí pátranie po tomto jedinečnom drahokame, ktorý jeho vlastníkovi môže priniesť požehnanie, ale aj prekliatie? Prekladateľka: Marta Gergelyová
Na sklade > 5Ks
15,11 € 15,90 €

Naveky tvoja, 2. vydanie


Kráľovná historickej romance Jana Pronská má na svojom konte už dvadsaťtri kníh a dlhé roky patrí k najobľúbenejším slovenským autorkám. Námet pre svoj najnovší román s názvom Naveky tvoja opäť čerpala z našich dejín, no tentoraz nás zavedie i na neapolský kráľovský dvor, miesto zrodu podmaňujúceho príbehu lásky dvornej dámy Hermíny a rytiera Matiasa. Dvorná dáma kráľovnej Jany Neapolskej Hermína de Brie-Comte sa počas veľkolepého rytierskeho turnaja zahľadí do uhorského rytiera Matiasa z Borše, ktorý jej záujem opätuje. Netrvá dlho a vzájomná náklonnosť medzi dvoma mladými ľuďmi prerastie v lásku. Ani jeden z nich však netuší, že ich nečaká šťastný koniec. Kráľovná Jana má totiž s Hermínou vlastné plány, ktoré pramenia v minulosti, a je pevne rozhodnutá urobiť čokoľvek, aby ich naplnila. Kvôli pomste neváha Hermíne a Matiasovi zničiť život a nik netuší, ako ďaleko je schopná zájsť. Zlovôľa a intrigy kráľovnej zmaria aj tú najmenšiu nádej, že sa zaľúbenci dočkajú spoločného šťastia. Hermína sa musí vydať za iného a Matiasovi jej domnelá zrada zlomí srdce. Akoby toho nebolo málo, ženíchom je jeho nič netušiaci priateľ Róbert Druget, ktorý sa má stať novým vyslancom na neapolskom kráľovskom dvore... Nájdu si dve milujúce srdcia k sebe znovu cestu i napriek tomu, že nad nimi visí hrozba horšia než smrť? Aké príkoria budú musieť zniesť, aby prekonali intrigy, obvinenia i vlastné pochybnosti a nedôveru? Je ich láska dosť mocná, aby zdolala všetky prekážky?
Na sklade 3Ks
14,16 € 14,90 €

Novelizovaný občiansky zákonník 13/2024


Národná rada SR schválila 24. apríla 2024 zákon č. 108/2024 Z.z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý v dvadsiatich piatich článkoch rekodifikoval právnu úprávu ochrany spotrebiteľa. Popri novom zákone o ochrane spotrebiteľa (článok I novely) je najvýznamnejšou novelizáciou zmena a doplnenie Občianskeho zákonníka (31 novelizačných bodov v článku II zákona č. 108/2024 Z.z.), ktorý je vo vzťahu k ochrane spotrebiteľa všeobecnou právnou úpravou. Občiansky zákonník bol naposledy novelizovaný v roku 2019, preto sme spracovali úplné znenie zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník – v rámiku za každým novelizovaným ustanovením sme uviedli pôvodné znenie, ktoré dňom účinnosti zákona č. 108/2024 Z.z. (1. júla 2024) stratí platnosť. Súčasťou publikácie je aj aktualizovaná dôvodová správa k článku II zákona č. 108/2024 Z.z., ktorá by mala zainteresovaným občanom a organizáciám objasniť zámery predkladateľa rekodifikácie právnej úpravy ochrany spotrebiteľa. V podstate ide o jediný výklad novelizovaných ustanovení, na ktorý prihliadajú súdy - publikované odborné komentáre sú väčšinou len variáciou na príslušné znenie dôvodovej správy.
Na sklade 3Ks
6,94 € 7,30 €

Detské doplňovačky 3 2024 kovbojské


Kovboji si zaujímavá téma - pricválali k nám na koňoch, dupot kopýt sa rozliehal doširoka a doďaleka, prach na prérii víril tak, že sa ani nedalo dýchať... ale kto vlastne sú kovboji? Čomu sa venujú, ako vyzerá ich práca a aké sú ich dni? Vylúšti si veselé hlavolamy z tohto čísla (osemsmerovky, bludiská, kris-kros,...) a v tajničkách nájdeš veľa zaujímavých informácií!
Na sklade 3Ks
1,05 € 1,10 €

Vila v Taliansku


Utečte na slnečné talianske pobrežie Amalfi, ponorte sa do tyrkysových morských vĺn a zamilujte sa do ďalšieho romantického príbehu z pera obľúbenej Julie Caplinovej! Textilná umelkyňa Lia Bathurstová vždy snívala o tom, že jedného dňa utečie na biele piesočnaté pláže na pobreží Amalfi – lenže súčasťou tohto sna nikdy nebolo stretnutie s jej skutočným otcom. Tým, o ktorom ešte pred niekoľkými týždňami vôbec nevedela. A predsa tu zrazu stojí pred bránami nádhernej vily, do ktorej jej zamietol prístup neznesiteľný – a zároveň neskutočne príťažlivý – Raphael Knight, obchodný manažér jej otca. Keď Lia vďaka starej čiernobielej fotografii dokáže, že jej tvrdenie bolo pravdivé a je dcérou známeho talianskeho herca, Raph je odhodlaný uistiť sa, že táto cudzinka s dlhými kučeravými vlasmi a nákazlivým úsmevom nemá postranné úmysly. Aj keby to znamenalo, že ju nespustí z dohľadu. Na romantickom pobreží Amalfi obsypanom citrónovníkmi začne byť čoskoro horúco, a nebude to spôsobené len počasím...
Na sklade > 5Ks
13,08 € 16,99 €