Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Pravé lásky


Mladučká Emma Blairová sa vydá za svoju lásku zo strednej školy Jesseho. Šťastný pár si buduje život ďaleko od očakávaní rodičov aj obyvateľov rodného mesta. Cestujú po svete, žijú naplno a nedajú si ujsť žiadnu príležitosť na dobrodružstvo. V deň prvého výročia svadby však Jesse zmizne. Stratí sa spolu s vrtuľníkom niekde v Tichom oceáne. Emma sa dlho trápi, nakoniec dá výpoveď v práci a vráti sa domov, aby sa spamätala. Po pár rokoch natrafí na starého priateľa Sama a znova sa zamiluje. Keď sa zasnúbia, má pocit, že život jej dáva druhú šancu na šťastie. No v tom ju osud opäť prekvapí. Jesse sa nájde a ukáže sa, že sa celé roky snažil vrátiť späť k nej. Emma má odrazu manžela aj snúbenca a v hlave aj srdci chaos. Musí si ujasniť, čo chce, a zároveň neublížiť tým, ktorých miluje. Kto je jej pravá láska? A čo znamená skutočne milovať? Emma vie, že musí počúvať svoje srdce. Ibaže si nie je celkom istá, čo jej hovorí. Z anglického originálu One True Loves (Washington Square Press, an imprint of Simon & Schuster, Inc., New York 2016) preložila Denisa Jahičová.
Predpredaj
15,22 € 17,90 €

Kubko žije zdravo


Ži zdravo s Kubkom. Kubko je vždy za každú zábavu. Zacvič si s ním: zamávaj rukami, pokývaj hlavou a veselo zadup. Potom mu pomôž s obliekaním. Čo sa nosí v zime a čo v lete? Kubko tiež rád jazdí na bicykli. Vtedy si nasadzuje parádne chrániče. Počkať, počkať! Nechýba mu niečo? Poradíš mu, na čo zabudol? To je smola! Nechal doma fľašu. Musí si kúpiť niečo na pitie. Urob s Kubkom zdravý nákup v bufete. Kubko zažil skvelý, hoci únavný deň. Po hre si treba umyť ruky, zjesť chutnú večeru a odpočinúť si. Aj ty si oddýchni. Zajtra opäť pomôžeš Kubkovi žiť zdravo. Cieľom tejto interaktívnej knižky je oboznámiť dieťa s každodennými zdravými návykmi. Leporelo má jednoduchú formu, obsahuje krásne ilustrácie a prirodzeným spôsobom zdokonaľuje detskú reč a rozvíja slovnú zásobu. Ilustrovala Joanna Kłos Pre deti od 3 rokov Z poľského originálu preložil Ladislav Holiš.
Predpredaj
7,27 € 7,90 €

Plán PCOS: Prevencia a liečba syndrómu polycystických vaječníkov


Syndróm polycystických vaječníkov, známy ako PCOS, poznajú predovšetkým ženy, ktoré sa neúspešne snažia otehotnieť. Aj keď pôvod tohto syndrómu nie je známy, vonkajšie prostredie, strava a kontrola hladiny inzulínu v krvi sú dôležité faktory, ktoré môžu dokázať zázraky. Zvráťte toto ochorenie pomocou pôstu, správnej diéty a odborných rád uznávaného lekára Jasona Funga. Spája sily s expertmi na výživu a ponúka všetky svoje poznatky z praxe i z najnovších vedeckých výskumov, aby pomohol ženám v boji s hormonálnou nerovnováhou. Kniha vysvetľuje, čo je PCOS, ako presne ovplyvňuje telo a prečo sú nízkosacharidová diéta a pôst pri tejto diagnóze také účinné. Ukáže vám, kde a ako začať, ak sa rozhodnete zmeniť životný štýl a vykročiť hormonálnej rovnováhe v ústrety. V knihe nájdete aj podrobný zoznam vhodných a nevhodných potravín a nápojov, 50 vynikajúcich receptov a stravovacie plány zostavené odborníkmi. Táto príručka vás prevedie všetkým, čo potrebujete na to, aby ste sa uzdravili a prekonali problémy s plodnosťou. Z anglického originálu The PCOS Plan vydaného vo vydavateľstve Greystone Books preložila Zuzana Budinská. Vyšlo vo vydavateľstve IKAR, a.s. – PRÍRODA v roku 2024.
Predpredaj
21,17 € 24,90 €

Kreatívne pečenie


Poteší dospelých i deti Radi by ste ozvláštnili svoje koláčiky a potrebujete k tomu kopu kreatívnych inšpirácií? S receptami od profesionálnej cukrárky Anny Pichnarčíkovej to hravo zvládnete. Pri ich tvorbe prepojila svoje dve veľké vášne: pečenie a výtvarné umenie. Každá jej sladká dobrota vyzerá ako umelecké dielo. Recepty sú doplnené krásnymi fotografiami koláčikov, ale aj jednotlivých krokov počas pečenia a získajú si srdcia mnohých zanietených cukrárov a pekárov. Nájdete tu množstvo sladkých receptov na Veľkú noc, na svieže zákusky počas horúceho leta, ale aj recepty na jeseň či Vianocami inšpirované lahodné kúsky. Osobitnú kapitolu tvorí pečenie s deťmi, pre ktoré sa pomáhanie s prípravou týchto pestrofarebných dobrôt jednoznačne stane veľkou zábavou.
Predpredaj
16,92 € 19,90 €

Tretie dievča, 2. vydanie


Kráľovná anglickej detektívky nás v tomto skvelom románe, ktorý vychádza v novom vydaní, zavedie do Londýna v polovici 60. rokov minulého storočia, kde už nič nie je také ako v starom dobrom Anglicku... Tri mladé ženy si spoločne prenajímajú londýnsky byt. Jedna z nich je ambiciózna sekretárka, druhá umelkyňa - a tá tretia vyhľadá Hercula Poirota a zdôverí sa mu, že asi spáchala vraždu. Po tomto šokujúcom priznaní však vystrašená dievčina bez ďalších slov odchádza. Za výdatnej pomoci dávnej priateľky, známej autorky detektívok Ariadne Oliverovej, sa Poirot dozvedá viac o tomto záhadnom treťom dievčati, o jeho rodine a zmiznutí. Je Norma Restaricková naozaj nebezpečná vrahyňa alebo len pomätená mladá žena? Pátranie po vražde, vrahovi i samotnej obeti dá slávnemu detektívovi poriadne zabrať, no jeho malé sivé bunky ho ani tentoraz nesklamú...
Predpredaj
12,67 € 14,90 €

Jen stopy v trávě


V roce 1952, čtyři roky po politickém převratu, kdy se naše republika vzdala přirozeného demokratického vývoje, v době, kdy každý doslova špehoval každého, získal a sestavil autodopravce, lesní dělník, automechanik a posedlý snílek Václav Uhlík na dvorku svého domu v Líních obrněný transportér, se kterým o rok později překonal spolu s dalšími sedmi osobami zesilující se zabezpečení státní hranice. O jeho cestě k torzu válečného obrněnce, samotné stavbě transportéru, na které se podíleli i vojáci tehdejšího línského letiště, o jeho zkouškách, odcizené zbrani, nezdařeném pokusu a především potom o úspěšném proryvu státní hranice do Bavorska vypráví příběh popsaný v této knize. Kromě samotné cesty transportéru od nepojízdného vraku k funkčnímu obrněnému transportéru, jehož život definitivně vyhasl až na území Ameriky, zachytil příběh i životní osudy všech členů posádky a to jak ne území domovské země, tak později, v zahraničí. Nadstavbou celého příběhu je potom následné vyšetřování provedené jak v oblasti porušené státní hranice, kde Tank svobody, jak byl později transportér v celém západním světě nazýván, prorazil se značnou dávkou štěstí drátěnou překážku, ale i následné vyšetřování prováděné vojenskou kontrarozvědkou, které nás zavede do až absurdního světa léček a agenturních síti spřádaných příslušníky státní bezpečnosti kolem těch, kteří přišli se členy posádky do styku a na území republiky zůstali. Náš příběh tak není jen povídáním o šťastné souhře náhod, díky které překonal doslova na koleni vyrobený transportér stále zdokonalovaný systém ochrany hranic, ale i sondou do života v tehdejší době a do životních podmínek našich matek, otců, dědů a babiček.
Predpredaj
13,06 € 13,75 €

Bojovníci z Havaje 6: Kouzlo lišky


Ella rozhodně není žádná nudná holka od vedle. Možná vypadá jako křehká žena, ale zdání klame – uvnitř se skrývá silný duch bojem zoceleného vojáka. Ella nejenom že přežila nespočet nebezpečí, ale díky povaze a hlavně nitru pouštní lišky zachránila víc životů, než dokáže spočítat. Vždy je připravena riskovat vlastní krk, aby pomohla lidem v nouzi! Vždy jde do nebezpečí beze strachu… tedy pokud se jedná jen o její život. Srdce, to nevystaví pokušení. Nechce. Nemůže… Odlet na Maui, kde chce pomoct kamarádům ze speciální jednotky s komplikací v oblasti bezpečnosti, tak bere jako rutinu. Nebo že by se z rutiny stal fatální problém? Vždyť je na Havaji nucena pracovat – a žít – v těsné blízkosti okouzlujícího armádního hrdiny Jakea McBridea… Ten chlap rozhodně není jen „sex na jednu noc“, kvůli kterému se její zjizvené srdce chvěje. Je to muž, který je pro ženy jejího druhu naprosto zakázaný! Být až po uši zamilovaný? Ne, to se Jakeovi nestává! Jenže Ellu nějak nemůže vytěsnit z mysli – nebo ze svých snů. A když ho rozmarný osud s tou fascinující kráskou svede znovu dohromady, nemůže popřít přitažlivost, která mezi nimi panuje. Ella ho vábí a okouzluje. Touží osvobodit její ženskou smyslnost a ochutnat všechno, co mu je ochotna nabídnout. Ale Ellu a jeho nové zaměstnavatele v Koa Pointu obklopuje záhada. Jak přesně si může skupina veteránů ze speciální jednotky dovolit žít na exkluzivním přímořském panství? Jaký děsivý nepřítel se blíží k jejich sluncem zalitému kousku ráje? A je v hledáčku nepřítele Jake? Nebo hůř – žena, pro kterou by obětoval všechno?
Predpredaj
19,70 € 20,74 €

Časy otřesů


Kniha představuje zcela ojedinělou výpověď čtyř vynikajících historiků, odborníků na období středověku – medievistů. V rozhovorech se svými žáky a spolupracovníky vzpomínají na roky svého života, mládí, dětství a dospívání; svá studia a celou akademickou kariéru; na to, co je utvářelo a formovalo jako vědce; čeho dosáhli i nedosáhli a také – nikoliv jen tak mimochodem – vyjadřují se k roli, jakou má podle nich hrát zkoumání dějin, a zejména dějin středověku, k porozumění současnosti. Jak to, že před historií si nemůžeme být nikdy jisti? Všichni čtyři se spolu se svými žáky a kolegy pokoušejí dobrat odpovědi na otázku, co vlastně znamená zkoumání středověku pro naši společnou složitou přítomnost.
Predpredaj
31,09 € 32,73 €

Romelu Lukaku: Pan nezastavitelný


Bývá zvykem, že urostlí fotbalisté zastávají pozici obránců, zpravidla stoperů. Čeští fanoušci však i díky Janu Kollerovi dobře vědí, že statní chlapi se dokážou uplatnit i na opačné straně hřiště. Pro nepřehlédnutelného Romela Lukaka to platí bezezbytku. Nevyniká pouze svou muskulaturou. Nejlepší střelec v historii belgické fotbalové reprezentace nepřestává udivovat schopností skórovat prakticky z jakékoli pozice.
Predpredaj
11,39 € 11,99 €

Percy Jackson: Příručka pro polobohy


Jak přežít setkání s Arésovými syny v zoo? Jak zvládnout rozzuřeného Titána? Na tyto a další životně důležité otázky vám poskytne odpovědi originální příručka z univerza Percyho Jacksona. Kromě toho vás čekají také příběhy a rozhovory s Percym, Groverem, Annabeth a dalšími oblíbenými postavami. Nechybí ani mapka, luštění a další bonusový materiál. Staňte se s tímto nepostradatelným průvodcem odborníkem na Percyho svět!
U dodávateľa
11,39 € 11,99 €

Pitomí ptáci celýho podělanýho světa


Ukazuje se, že ptáci jsou idioti bez ohledu na to, kde žijí. Profesionální ptačí amatér Matt Kracht vás vezme na cestu kolem světa, aby vám připomněl, že tihle pitomci se vyskytují opravdu úplně všude. Krachtovy zuřivé ptačí ilustrace, sprostá, ale trefná jména, ne tak docela zábavná fakta, nekonečné mapy a další materiály vám zaručeně pomůžou tyto hajzlíky identifikovat v celosvětovém měřítku. Kdybychom se všichni měli shodnout na jedné věci, tak by to byl fakt, že ptáci jsou to nejhorší, co může být. Naštěstí je zde profesionální ptačí amatér Matt Kracht, který nám svými mrzutými, ale praktickými tipy, jak rozpoznat ty nejhloupější ptáky světa, pomůže vyhnout se jim. Kracht každého ptáka, od egoistů a naparovačů až po regulérní ptačí vrahy, vyobrazí v půvabně rozhořčených ilustracích, provede nás historií, která prokáže, že ptáci byli takhle hloupí vždycky, a dokonce se nás k těmto otravným tvorům pokusí přiblížit (spoiler: je to marné). Díky této knize, doplněné o spojovačky, identifikační seznamy a starověké ptačí umění (bože můj, ptáci nás dohánějí k šílenství už po celá staletí), se brzy stanete expertem na rozpoznávání prdelů pisklavých, tupanů obrovských a vojebek stříbřitých, ať už budete kdekoli. Varování: Ptáci jsou nudní na všech světadílech, takže nečekejte, že vám na ně tato kniha změní názor.
Predpredaj
25,08 € 26,40 €

Pod zelenou pečetí


Kordonistova dcera Hermína sice nemůže převzít službu svého otce, zdědila po něm však bystré oči i úsudek. Jako kasárenská hospodyně v hraničním okrsku vidí zblízka malé i velké poklesky lidí z hraničních hor a zároveň úspěchy i pády mužů od finanční stráže. Ti se střídají, někdy i hodně rychle, ale kasárenská hospodyně zůstává. A když dojde na konec života, přijde na její místo jiná. Třeba Zefi nebo Erži. Pevný bod v životě financů, loajální, ale nikdy ne hloupá…
Predpredaj
15,63 € 16,45 €

Můj rok 1961, 3. vydání


Rok 1961 je v první řadě rokem velkých příběhů. Je to rok, kdy člověk poprvé vzlétl do vesmíru, ale také rok, kdy Berlín, Evropu i celý svět rozdělila zeď. První rok „šedesátek“ jako by svou ambivalentností předznamenával celé nadcházející desetiletí – desetiletí velkých nadějí i hlubokých zklamání. Zavzpomínejme společně na rok, kdy Otto Wichterle s pomocí stavebnice Merkur dokončil vývoj kontaktních čoček, kdy na území lidojedů zmizel dědic rodiny Rockefellerů a počet obyvatel Země dosáhl tří miliard.
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Pani Tall Acru


Manželstvo z rozumu. Ona ľúbi niekoho iného. On už znovu ľúbiť nechce. Čo by sa mohlo pokaziť? Americká revolúcia sa konečne skončila a Sophie Menziesová dychtí po dobrých správach. Keď sa napokon domov do Tall Acru vráti jej najbližší sused, generál Seamus Ogilvy, považuje to za znamenie, že sa blýska na lepšie časy. Generál však medzičasom ovdovel a má malú dcérku, ktorá zúfalo potrebuje matku. Sophie je takmer bez peňazí a súhlasí, že so Seamusom uzavrie bezpečné a praktické manželstvo a stane sa paňou Tall Acru. Keď však generála bez varovania dostihne minulosť, putá, ktoré spájajú vznikajúcu rodinu, budú napnuté na prasknutie. Triumf aj tragédiu, lojalitu aj zradu – to všetko možno nájsť na strhujúcich stránkach najnovšieho historického románu z pera talentovanej Laury Frantz. Čitateľ sa vďaka starostlivo vykresleným historickým detailom ponorí do sveta príbehu a autorkin emotívny štýl v spojení s prepracovanými postavami dokáže očariť starých aj nových fanúšikov.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Takopího prvotní hřích 1


Takopí přiletěl na Zemi ze Šťastné planety, aby šířil radost a štěstí. Když si jako svůj první úkol zvolil rozveselit malou Šizuku, která se ho ujala, nedokázal si ve své nevinnosti ani představit, v jak hrozivých podmínkách dívka vyrůstá. Jedno je jasné: cesta za Šizučiným úsměvem bude trnitá. Povede se Takopímu dosáhnout jeho cíle, aniž by se dostal na scestí?
Predpredaj
13,02 € 13,70 €

Můj první komiks: Spider-Man: Miniaturní mela!


Spider-Man ztracený v kvantové říši! Za účasti takových fantastických hrdinů, jako jsou Ant-Man, Wasp a She-Hulk, vysílá kreslíř a scenárista Mike Maihack Spider-Mana do podivného světa Kvantové říše! Vystupuje Fantastic Four! A taky Ant-Man a Wasp!
Predpredaj
13,02 € 13,70 €

Pozvánka


Maturitné stretnutie. Vlastne celkom fajn vec. No beda tomu, kto dostane pozvánku... Marla Lindbergová si nikdy veľmi nerozumela s bývalými spolužiakmi. Prezývali ju „šialená Marla“. Vždy stála bokom, vylúčená z triedneho kolektívu a presvedčená, že je lepšie držať si od ostatných odstup. Mala aj iné problémy, trápili ju spomienky na strašný útok a na zabijaka, ktorého sa nikdy nepodarilo identifikovať, a terapeuti ju navyše presviedčali, že všetka tá hrôza sa odohrala len v jej hlave. Marla je inteligentná mladá žena a má pozoruhodné vlastnosti, všetko si pamätá a všíma si podrobnosti, ktoré ostatným väčšinou uniknú. Keď sa ako-tak dá do poriadku, začne pracovať ako externistka pre Spolkový kriminálny úrad. Je to však pre ňu veľká psychická záťaž – analyzuje filmy a fotografie na pornoplatformách v najhlbších stokách internetu, aby pomohla nájsť zneužívané a týrané deti a zachrániť ich. Teraz ju čaká nové prekvapenie. Dostala pozvánku na triedny zraz v romantickej „Chate v hmle“ v Alpách. Spomienky na bývalých spolužiakov by mohli byť pre ňu varovaním. Čo by však mohlo byť zlé na triednom stretnutí? Samozrejme, stať sa môže všeličo – príde nečakaná snehová búrka, spolužiaci budú rovnako nepríjemní ako kedysi... ........... Marla sa napriek pochybnostiam vyberie na predĺžený víkend do Álp. Keď s oneskorením dorazí do zasneženého horského hotela, všetky izby sú už obsadené. Na jedálenskom stole leží použitý riad, v kozube plápolá oheň, ale nikde niet ani živej duše. Marla začne hľadať ostatných, no čoskoro pochopí, že len jedna vec je nebezpečnejšia ako opustiť odľahlý horský hotel v noci a vydať sa do neznáma po zľadovatenom snehu. Zostať tam... Kto zorganizoval stretnutie, kto rozoslal pozvánky? Do poslednej chvíle nie je jasné, kto zahynie a kto prežije. Majster Fitzek opäť raz úspešne pletie hlavy svojim čitateľom. Von z toho vedie len jedna cesta – pozorne si prečítať knihu od začiatku do konca.
Predpredaj
21,17 € 24,90 €

Slečna Marplová 12 nových príbehov


Dvanásť nových príbehov Dvanásť skvelých autoriek Jedna Jane Marplová Slečna Jane Marplová, jedna z najslávnejších postáv kráľovnej zločinu Agathy Christie, sa dodnes teší mimoriadnej obľube. Jej príbehy boli adaptované do podoby divadelných hier, filmov i televíznych seriálov. Teraz sa vracia na knižné stránky prvý raz po štyridsiatich šiestich rokoch, aby vyriešila tucet nových záhadných prípadov, hodných jej bystrého umu a hlbokej znalosti ľudskej povahy. Výnimočná zbierka poviedok s názvom Slečna Marplová 12 nových príbehov, autorizovaná dedičmi Agathy Christie, vznikla s cieľom priblížiť Jane Marplovú novej generácii čitateľov. Je kolektívnym dielom dvanástich medzinárodne úspešných autoriek, ktoré spojila láska k dielu Agathy Christie, predovšetkým k príbehom so slečnou Marplovou. A hoci každá z nich zobrazila túto ikonickú postavu po svojom, spoločne sa im podarilo zachovať charakteristické črty svojráznej starej dámy, ktorá svojím dôvtipom a dedukčnými schopnosťami zatienila aj profesionálov zo Scotland Yardu. Nové poviedky so slečnou Marplovou zaujmú každého fanúšika Agathy Christie i klasickej detektívky originálnymi námetmi, medzi ktorými nechýbajú zločiny z vášne, lásky, žiarlivosti, vydierania či pomsty, ktoré sa neodohrávajú iba v tichých dedinkách na malebnom anglickom vidieku, ale i v rušných veľkomestách ako New York alebo Londýn, či dokonca na palube zaoceánskeho parníka. Kniha Slečna Marplová 12 nových príbehov je nádhernou poctou súčasných renomovaných autoriek Agathe Christie a zároveň nám všetkým príťažlivým spôsobom pripomína, prečo je Jane Marplová najslávnejšou amatérskou detektívkou všetkých čias. Slovenský preklad je kolektívnym dielom štyroch talentovaných prekladateliek - Lenky Cinkovej, Diany Ghaniovej, Jany Pernišovej a Silvie Slaničkovej.
Predpredaj
23,66 € 24,90 €

Když přeskočí jiskra


Evie se naučila, že špatné věci se dějí, když jedná bez rozmyslu, a proto sází na jistotu. Callum, sympatický hasič s neodolatelným úsměvem, je pravý opak – hledá vzrušení a neví, jak zpomalit. Když se ubytuje na rodinné farmě u Evie, aby vypátral pravdu o své rodině, zažehne v jejím životě tu pravou jiskru. „Kouzelný příběh plný lásky a těch nejmilejších postav.“ Julie Caplinová
Predpredaj
17,02 € 17,92 €