! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Odvaha


Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne příležitost svůj život změnit za cenu morálního selhání, stojí před těžkou volbou. Má říct ano a žít, jak chce, nebo říct ne a uchovat si čest? A má vlastně v té šílené době nad svým osudem nějakou moc?
Predpredaj
14,84 € 16,49 €

Lhář a kráva


Když si úspěšný herec Martin Valtr během normalizace zadal se státní policií, byla jeho dcera Sabina ještě holčička. Zlo, kterého se dotkl, má však magnetickou povahu. Přes otce dosáhne i na dceru, osudově ovlivní jejich vztah a vtáhne je do bolestné hry o vině, trestu a touze po odpuštění. Milan Tesař vypráví rodinný příběh inspirovaný zdánlivě nedávnou minulostí. Jak upřímní dokážeme být sami k sobě a svým nejbližším? A kam doplaveme, když se odrazíme ode dna a vydáme se s nadějí k novému horizontu?
Predpredaj
14,84 € 16,49 €

Prokletý Modigliani


Působivé portréty, intimní akty i sochy, do nichž se vtělilo jedinečné nadání. Ale také litry absintu, drogy, nevázané večírky, prostitutky a podlomené zdraví. To vše bylo nedílnou součástí osudu italského výtvarníka Amedea Modiglianiho, který se stal legendou už za svého života. Vydejte se na pařížský Montmartre, kde počátkem 20. století vzkvétala umělecká komunita a jeden bohémský večírek střídal druhý. V tomto elektrizujícím prostředí se odehrává i příběh Modiglianiho, „prokletého“ umělce své doby…
Predpredaj
16,64 € 18,49 €

Pravidla vkusu


Proč se lidem líbí různé věci? A jak to ovlivňuje jejich postavení ve společnosti? V šedesátých letech budila rocková hudba pohoršení, dnes rapeři dostávají literární ceny. Videohry byly donedávna vnímány pouze jako bezduchá zábava, dnes jsou předmětem seriózní kulturní kritiky. Na univerzitách se studují komiksy. Tyto a další proměny ovšem neznamenají, že by ten správný vkus přestal být společenským platidlem a výrazné kulturní hierarchie minulosti se zcela rozplynuly. Kniha Pravidla vkusu představuje sociologickou výpravu do zkoumání vkusu, jeho mechanismů a propojenosti se společenskými institucemi v současné české společnosti. Na základě existujících poznatků z oblasti sociologie kultury i vlastního výzkumu řeší, kde se vkus bere, jakým způsobem se utváří a jaké má sociální důsledky. Kulturní hierarchie se totiž promítají do struktury společnosti, mechanismů gentrifikace městských čtvrtí, vstupují do nerovností ve vzdělávání a vysvětlují mnohé zdánlivě samozřejmé okolnosti naší každodenní kulturní spotřeby. Zkrátka najdeme je v kavárně, při přijímacím pohovoru i v urbanistickém plánování.
Predpredaj
18,27 € 20,30 €

Můj vášnivý Skot


MŮŽE MÍT LÁSKA UPROSTŘED VÁLKY KLANŮ NADĚJI? Gwyneth Carswellová si nepřeje nic jiného než odvést svého malého syna pryč, protože ji děsí násilí soupeřících klanů – vzdálených příbuzných MacIrwinů a jejich nepřátel MacGrathů. Alasdair, náčelník klanu MacGrathů, touží dvě stě let trvající spory ukončit, jenže zůstává ležet na bitevním poli na pokraji smrti. Gwyneth život divokého válečníka zachrání, její klan to ale pokládá za zradu. Přijme tedy nabídku Alasdaira, který na oplátku poskytne jí i jejímu synovi ochranu, ovšem tím jen vyprovokuje další útoky MacIrwinů – a vystaví nebezpečí i své srdce.
Predpredaj
22,23 € 24,70 €

Slovenské hrady II.


Sú diela, ktoré by mali byť v policiach kníhkupectiev v každej dobe a v policiach domácností v každej generácii. Deväťdesiat rokov už k takým knihám patrí trojdielny súbor slovenských hradov Ľudovíta Janotu. Jeho najkrajšie vydania sa od seba líšia iba svojimi obálkami a tak sme sa ani my v Columbuse po takmer tridsiatich rokoch od posledného vydania u nás nerozhodli nič iné, než obálky zmeniť. Od doby, kedy Janotove dielo vzniklo, bolo už o slovenských hradoch napísané mnohé inými autormi. Slovenské hrady Ľudovíta Janotu sú však nielen svedectvom o slovenských hradoch a dobe, v ktorej sa na nich žilo, ale i podobe slovenského jazyka v období, keď Janotove knihy vznikli.
Predpredaj
37,05 € 39,00 €

Veci, ktoré sme vzdali


Na svete existovala len jedna žena, ktorá ma dokázala oslobodiť. No ja by som sa bol radšej vrhol do pekelných plameňov, než aby som Sloane Waltonovú o niečo požiadal. Lucian Rollins je dobre stavaný, nepr.jemný podnikateľský magnát, ktorý túži po pomste. Odhodlaný vymazať svojho násilníckeho otca z rodinnej histórie, trávi každú minútu poťahovaním nitiek v zákulisí svojich kšeftov a budovaním impéria. Čím viac peňazí a moci má, tým bezpečnejšie sa cíti. No len dovtedy, kým sa nezjaví jedna hašterivá knihovníčka z malého mesta. Hoci ich spája temné tajomstvo z minulosti a vzájomné opovrhovanie, Sloane Waltonová Lucianovi ani zamak nedôveruje. Až kým sa jedna z ich škriepok nezmení na predohru a nerozdúcha tak plamene túžby, ktoré nedokážu uhasiť. No keďže Sloane je rozhodnutá založiť si rodinu a Lucian o niečom takom nechce ani počuť, títo dvaja nepriatelia, z ktorých sa stali milenci, narazili na slepú uličku. A keď Lucian nepr.jemným spôsobom zistí, že opustiť Sloane je nemožné, zaprisahá sa, že urobí všetko preto, aby ju ochránil. Nech to stojí čokoľvek...
Predpredaj
21,17 € 24,90 €

Vládkyňa vetra


Je jún a tohoročné letné prázdniny budú iné ako všetky ostatné. V krajine, kde žije Tobias, sa konečne skončila strašná vojna, a zatiaľ čo dospelí pracujú, deti pošlú cez leto na vidiek. Tobias dúfa, že sa dostane na gazdovský dvor, kde je maslo, mlieko a prívetiví ľudia, namiesto toho však skončí ďaleko na skalnom výbežku nad morom u nevrlej a málovravnej rybárky Lothe. Jedného dňa Tobias objaví v Lothinom dome zatvorenú izbu plnú záhadných kresieb. V Tobiasovi sa prebudí zvedavosť a čoskoro začne rozpriadať staré tajomstvo. Kto bolo dieťa, ktoré kedysi žilo v dome? Čo sa stalo v požiarom zničenom majáku na vrchole útesov? A kto je Vládkyňa vetra? Maja Lunde a Lisa Aisato nadväzujú na knižné hity Snehová sestra a Strážkyňa slnka príbehom Vládkyňa vetra, ktorý je vhodný pre deti aj dospelých a prináša celoročné leto s príchuťou slaného mora, škrekotu čajok, lesných jahôd a večného priateľstva.
Predpredaj
20,42 € 24,90 €

Produktivita bez starostí


Domnievame sa, že produktivita je len o tvrdej práci. No čo ak ju možno dosiahnuť aj inak? Najsledovanejší expert na produktivitu na svete Dr. Ali Abdaal odhalil ľahšiu a šťastnejšiu cestu k úspechu, ktorá nepramení z disciplíny, ale z radosti. Zistil, že ak sa pri práci cítite dobre, produktivita sa dostaví sama. V tejto revolučnej knihe Ali odhaľuje, ako vám dokáže umenie produktivity bez starostí zmeniť život. Predstavuje tri skryté „motivátory“ k príjemnej produktivite, tri „prekážky“, ktoré treba prekonať, aby sme porazili prokrastináciu, a tri „udržiavače“, ktoré zabraňujú vyhoreniu a pomáhajú nám dosiahnuť trvalú spokojnosť. Rozpráva inšpiratívne príbehy zakladateľov firiem, olympionikov a Nobelovými cenami ovenčených vedcov, ktorí stelesňujú princípy produktivity bez starostí. A ukazuje nám jednoduché, hodnotné zmeny, ktoré možno urobiť, aby ste sa stali produktívnejšími a spokojnejšími, a to rovno dnes. Vyzbrojení Aliho poznatkami nedosiahnete len viac. Budete sa pritom cítiť aj šťastnejšie.
Predpredaj
15,22 € 17,90 €

Podivuhodné príhody Aladára Miazgu


V druhej sérii príbehov rodiny Miazgovcov stojí v centre pozornosti ich podarený syn Aladár. Nenapraviteľný výmyselník, ktorého všetko zaujíma, do všetkého musí strkať svoj zvedavý nos, hoci akurát v škole to s ním až tak ružovo nevyzerá. Preto keď za prospech dostane domáce väzenie, rozhodne sa využiť nestráženú chvíľu, aby spoznal svet, a to nie hocijako! Vynachádzavý Aladár už nie je tým malým chlapcom, čo naviazal kontakt so vzdialeným príbuzným Emzetepérixom. Je z neho mladý muž a jeho vynálezy sú o to dômyselnejšie. Po niekoľkých neúspešných pokusoch zostrojiť vlastný vesmírny koráb sa mu napokon podarí podniknúť prvý let do kozmu na podomácky vyrobenej nafukovacej vesmírnej lodi, ktorej dá príznačné meno Guliverkeľ (slovo sa udomácnilo ako pomenovanie pre čudácky dopravný prostriedok). A tak Aladár pravidelne vždy v noci odlieta zo strechy bytovky za dobrodružstvom. Verným spoločníkom je mu pes Cvoky, ktorého pre istotu naučil hovoriť. Spolu objavujú nové civilizácie – navštívia planétu, kde roboty zotročili ľudstvo, planétu, kde je všetko pod vodou, či ovládané hudbou, alebo aj planétu, kde sa všetko odohráva ako v detektívke. Ale pssst, nikto v rodine o jeho podivuhodných príhodách mimo planéty Zem nemá ani tušenia.
Predpredaj
19,90 €

Slovenské hrady III.


Sú diela, ktoré by mali byť v policiach kníhkupectiev v každej dobe a v policiach domácností v každej generácii. Deväťdesiat rokov už k takým knihám patrí trojdielny súbor slovenských hradov Ľudovíta Janotu. Jeho najkrajšie vydania sa od seba líšia iba svojimi obálkami a tak sme sa ani my v Columbuse po takmer tridsiatich rokoch od posledného vydania u nás nerozhodli nič iné, než obálky zmeniť. Od doby, kedy Janotove dielo vzniklo, bolo už o slovenských hradoch napísané mnohé inými autormi. Slovenské hrady Ľudovíta Janotu sú však nielen svedectvom o slovenských hradoch a dobe, v ktorej sa na nich žilo, ale i podobe slovenského jazyka v období, keď Janotove knihy vznikli.
Predpredaj
37,05 € 39,00 €

Záhrada tajomstiev


Láska prekvitá tam, kde ju najmenej čakáte… Píše sa júl 1981. Kým Anglicko sa pripravuje na oslavy sobáša princa Charlesa a princeznej Diany, Libby sa chce dostať od kráľovskej svadby čo najďalej. Po tom, čo len pár týždňov pred vlastnou svadbou prichytila svojho snúbenca v posteli s najlepšou kamarátkou, utiekla z Londýna na vidiek do Suffolku. Libby dúfa, že v Dome na stračej nôžke s čarovnou záhradou, ktorú vytvorila preslávená záhradná návrhárka a niekdajšia prominentka Elfrida Ambroseová, a s jeho utešujúco známou kuchyňou, ktorej vládne jej prateta Bess, nájde spôsob, ako si dať znova život do poriadku. No pre celoživotné priateľky Bess a Elfridu je Libbin príchod vzkriesením duchov z minulosti. A skôr ako jej môžu podať pomocnú ruku pri vybudovaní zničenej budúcnosti, musia sa postaviť zoči-voči vlastným neodhaleným tajomstvám, strateným láskam a tragédiám…
Predpredaj
20,61 € 22,90 €

Potměšilá smrt


Pepan Otevřito, vlastním jménem Josef Chudárek, bývalý skvělý kasař a nyní čilý senior, narazí během své pravidelné procházky podél řeky Svratky na mrtvolu. Vyšetřovatelé brzy zjišťují, že se jedná o Jana Věromysla Juráčka, ekonomického poradce premiéra Radmila Rubeše. V křoví u řeky Svratky ležel bez kalhot a jeho slabiny byly posypány čímsi bílým. Mohl mít někdo na mužově smrti zájem? Případ sahá až do nejvyšších politických kruhů a vyšetřovatel Berka musí tentokrát postupovat obzvlášť obezřetně…
Predpredaj
14,81 € 16,45 €

Paradox


MUSÍ ZACHRÁNIŤ VŠETKÝCH. KTO POMÔŽE JEMU? Prečo jedna z najmodernejších vesmírnych lodí potrebuje práve jeho pomoc? A ak sa pri nebezpečnej akcii niečo nepodarí, kto zachráni jeho? Kto sa nakoniec ocitne v najväčšom nebezpečenstve – Canival Sky, Mark alebo samotné ľudstvo? Dejová línia je založená na bizarných následkoch dilatácie času. Rozprávačom príbehu je mechanik raziacich strojov Mark, ktorý sa preberá z prerušeného umelého spánku a zisťuje, že ho čaká úloha, ktorá je nad jeho schopnosti, pretože má úplne sám zachrániť vesmírnu loď Carnival Sky, ktorá neznámo prečo uviazla na jednom konkrétnom mieste. Nie je však isté, či plavidlo pomoc skutočne potrebuje, ani či sa v nebezpečenstve neocitne sám hlavný hrdina, alebo dokonca celé ľudstvo. Príbeh je podaný prostredníctvom prvej osoby a napriek tomu, že sa odohráva v rozsahu necelých dvoch hodín, stihne sa, z trochu nezvyčajného uhla pohľadu, pozrieť na zúbok aj mimozemskému životu.
Predpredaj
13,52 € 15,90 €

Putovanie ľudí Knihy


Debutový román držiteľky Nobelovej ceny za literatúru, ktorým Olga Tokarczuk začala svoju literárnu cestu. Francúzsko, rok 1685. Kráľ Slnko zavádza katolicizmus ako jediné povolené náboženstvo. Skupiny hugenotov prechádzajú krajinou, aby sa dostali na sever, kde dúfajú nájsť novú vlasť. Z okien koča ich sleduje skupina nezvyčajných cestovateľov smerujúcich na juh. Veronika, kurtizána čakajúca na snúbenca, Markíz, muž zaoberajúci sa alchýmiou, boháč de Berle a nemý kočiš Gauche. Každý z nich opustil Paríž z iného dôvodu. Táto cesta, miestami priam dobrodružná, by mohla zmeniť nielen ich osudy, ale aj dejiny celého ľudstva. V Pyrenejách, ku ktorým smerujú, je v múroch malého kláštora už stáročia ukrytá Kniha. Teraz má šancu rozhodnúť o budúcnosti sveta. Lenže je svet pripravený na to, aby sa Kniha našla? Tento mladistvý román, napísaný pred tridsiatimi rokmi, je skutočnou zlatou baňou motívov, ktoré Olga Tokarczuková rozvinula vo svojich ďalších dielach a získala si tak medzinárodné uznanie a obdiv čitateľov.
Predpredaj
14,41 € 16,95 €

Kniha osudu: Padesát let života v Íránu


Pět bouřlivých desetiletí íránských dějin vyprávěných prostřednictvím života obyčejné ženy v nejprodávanějším íránském románu, dokud nebyl tamní vládou zakázán. Kniha osudu se stala jedním z nejprodávanějších románů v Íránu, přestože ji tamní vláda dvakrát zakázala. Tento silný příběh o přátelství, vášni a naději sleduje osud íránské ženy od dospívání po stáří v průběhu pěti desetiletí, od doby před revolucí v roce 1979 přes období Islámské republiky až po současnost. Masúme je obyčejná dívka s vášní pro učení. Na cestě do školy potká mladého muže, do kterého se zamiluje. Její bratři však objeví jeho dopisy a obviní ji, že na rodinu uvalila hanbu. Po krutém fyzickém trestu jí rodiče rychle domluví sňatek s mužem, kterého nikdy neviděla. V letech, které Masúme prožívá v manželství, probíhají v Íránu zásadní politické změny. Její manžel Hamíd je politickým disidentem a hrozbou pro despotický šáhův režim. Když ho přijde zatknout tajná policie, znamená to počátek děsivého období v Masúmině životě. Její osud, tak dlouho určovaný tradicemi a loajalitou k rodině, je teď svázán s politickými událostmi a proměnou celé země. Kniha osudu je pozoruhodným příběhem a výjimečně zasvěceným pohledem na íránskou společnost.
Predpredaj
24,65 € 27,39 €

Vojna proti Západu


Nová brilantná a provokatívna kniha jedného z najvýznamnejších svetových politických spisovateľov. V knihe Vojna proti Západu sa autor medzinárodných bestsellerov Douglas Murray pýta: ak sú dejiny ľudstva dejinami otroctva, dobývania, predsudkov, genocídy a vykorisťovania, prečo za to nesú vinu len západné národy? Čína má dnes koncentračné tábory. Prečo ľudia zo Západu tvrdia, že naše hriechy sú jedinečné? Teraz je v móde oslavovať nezápadné kultúry a, naopak, znevažovať všetko západné. Niečo z toho predstavuje potrebné zúčtovanie, avšak väčšina osudovo podkopáva základ toho, čo vytvorilo najväčšiu a najhumánnejšiu civilizáciu na svete. Douglas Murray v knihe Vojna proti Západu ukazuje, koľko ľudí s dobrými úmyslami sa nechalo oklamať pokryteckou a nedôslednou protizápadnou rétorikou. Napokon, ak musíme zavrhnúť myšlienky Kanta, Huma a Milla pre ich názory na rasu, nemali by sme zavrhnúť aj Marxa, ktorého dielo je prešpikované rasistickými urážkami a antisemitizmom? V Amerike ešte treba uhasiť ohniská rasizmu, ale čo s besniacim rasistickým peklom na Blízkom východe a v Ázii? Z tohto intelektuálneho podvodu neprofitujú len nečestní vedci, ale aj nepriateľské národy a porušovatelia ľudských práv, ktorí dúfajú, že tak odvrátia pozornosť od svojich vlastných súčasných zločinov. Diktátori s radosťou naskočia na vlnu „Amerika je rasistická krajina“ a ako PR imitujú jazyk antirasistických a „prospravodlivých“ hnutí, zatiaľ čo medzitým vyvražďujú vlastný ľud a uskutočňujú svoje autoritárske ťaženia.. Ak má Západ prežiť, treba ho brániť. Vojna proti Západu nie je len prenikavým rozborom hlúpych protizápadných argumentov, ale aj novou a prísnou apologetikou civilizácie ako takej.
Predpredaj
20,61 € 22,90 €

Naším obchodem je smrt


Jméno Jevgenije Prigožina ještě před několika lety znali pouze lidé, kteří podrobně sledovali dění v Rusku. Jiní možná slyšeli novinářské klišé „Putinův kuchař“, který snad měl zasahovat do amerických prezidentských voleb nebo vytvářet jakousi žoldáckou skupinu. Ovšem poté, kdy Rusko v únoru 2022 přepadlo Ukrajinu, se každý dozvěděl, co je Wagnerova skupina a kdo je Jevgenij Prigožin. Zájem o jeho osobu ještě stoupl, když se pokusil o puč, při němž jeho jednotky málem došly až do Moskvy, a když dva měsíce po té zahynul spolu s nejbližšími spolupracovníky při výbuchu na palubě soukromého tryskáče. Fakta o Prigožinovi a jeho armádě vypovídají mnohé o fungování současného Ruska. Ve svém jádru obsahují příběh drobného kriminálníka z leningradského sídliště, který se po odsezení devíti let za mřížemi dokázal zorientovat ve světě propojujícím organizovaný zločin, zkorumpované politiky a tajné služby a stal se miliardářem. Pro potřeby svého „podnikání“ vybudoval farmu trollů, produkující a organizující po celém světě dezinformace, a zejména pak soukromou armádu žoldáků, která na třech kontinentech dělala špinavou práci pro něho a současně pro Putinův Kreml. Prigožinovi wagnerovci, do jejichž řad přivedl rovnou z vězení stovky kriminálníků odsouzených za ty nejtěžších zločiny, se dopouštěli válečných zločinů v Sýrii, řadě afrických zemí a na Ukrajině. Historie wagnerovců je bizarní a odpudivá, avšak je jedním z významných symptomů Putinovy diktatury. Ilja Barabanov a Denis Korotkov jsou ruští investigativní novináři, kteří se od samotného začátku zabývali činností ruských polovojenských skupin po celém světě a odhalovali jejich zločiny. Jsou laureáty řady novinářských cen a v současnosti žijí mimo Rusko.
Predpredaj
17,28 € 19,20 €

dostupné aj ako: