Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Vad éjszakák - Edgar Allan Poe, Emily Dickinson, Mark Twain, Henry James és Ernest Hemingway utolsó napjai


Edgar Allan Poe, Emily Dickinson, Mark Twain, Henry James, Ernest Hemingway - a magyar olvasók által jól ismert Joyce Carol Oates az amerikai irodalom nagyjait idézi meg a Vad éjszakák-ban. A szerző az alkotók bőrébe bújva, nyelvezetüket, egyéni stílusukat finom árnyalatokkal utánozva életük utolsó heteit, hónapjait mutatja meg. Edgar Allan Poe halálának körülményeit posztumusz -a valóságban természetesen nem létező - naplójából ismerhetjük meg, amelyet egy csendes-óceáni sziget világítótornyának magányos őreként vezet, és talán nem meglepő, hogy számos hőséhez hasonlóan ő is tébolyultként távozik a világból. Mark Twain utolsó hónapjai azzal telnek, hogy szeretne minél közelebbi kapcsolatba kerülni az egyik legfiatalabb rajongójával, egy tizennégy év körüli kislánnyal. A novella közel felét kettejük levelezése teszi ki, de az író életének számos részletére is fény derül: szó esik kudarcokról, sikerekről, tragédiáról és boldogságról
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Gyerekek érzelmi intelligenciája - Nevelés szívvel-lélekkel


A gyerekek élete éppolyan nehéz, mint a miénk: nemcsak az iskolában kell teljesíteniük, de azt is meg kell tanulniuk, hogyan igazodjanak el az emberi kapcsolatok szövevényes világában, és miképp kezeljenek érthetetlen, elszomorító vagy ijesztő helyzeteket - például amikor mi, szülők a fejük fölött ordítozunk egymással, ők pedig nem tehetnek semmit... Az érzelmi intelligencia az a képesség, amely segít élhetőbbé tenni az életünket és helytállni a legemberpróbálóbb helyzetekben is. Az érzelmileg intelligens ember magabiztos, teljesítőképessége, sőt egészsége szempontjából is jelentős előnyt élvez. Ki ne vágyna rá, hogy a gyereke ilyen felnőtté váljon? A jó hír, hogy ez a képesség tanulható és tanítható! DR. JOHN GOTTMAN, a neves pszichológus lépésről lépésre mutatja be, hogyan sajátíthatjuk el az érzelmi fejlesztés technikáját, és ismerhetjük fel, mi munkál gyerekeinkben. Miképp beszélgessünk velük érzéseikről, amelyeket talán megfogalmazni sem képesek? Mi a bizalom és a harmonikus szülő-gyerek kapcsolat titka? A Gyerekek érzelmi intelligenciája átfogó kézikönyv, amely a csecsemőkortól a kamaszkorig tekinti át az érzelmi fejlesztés lehetőségeit és stratégiáit. Szemléletes példái érthető és hasznos olvasmánnyá teszik minden olyan szülő számára, aki hisz benne, hogy a problémák közösen oldhatók meg.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Mexikó utolsó császára - Drámai történet egy Habsburg főhercegről, aki császárságot alapított az Újvilágban


Az 1860-as évek elején III. Napóleon francia császár különös tervvel állt elő: elhatározta, hogy a polgárháborúba süllyedt Egyesült Államok gyengeségét kihasználva francia fennhatóságú monarchiát alapít Mexikóban, és ezzel visszaállítja a dinasztikus Európa tekintélyét az Újvilágban. A köztársasági rendszert felváltó új császárság élére a fiatal osztrák főherceget, Ferenc József öccsét, Habsburg Miksát szemelte ki, aki naiv idealizmusa és saját küldetéstudata által vezérelve - és a francia diplomácia játszmái által alaposan megtévesztve - végül elfogadta a felkérést, és a baljós előjelek ellenére feleségével, Carlota belga hercegnővel az oldalán átkelt az Atlanti-óceánon, hogy Mexikó trónjára ülhessen. Edward Shawcross a legkiválóbb brit történetírói hagyományokat folytatva lenyűgöző felkészültséggel és alapossággal, mégis olvasmányos és fanyar humorral átszőtt stílusban tárja elénk e véres tragédiába torkolló kísérlet drámai fordulatokban gazdag történetét. Shawcross ugyanakkor nemcsak a szűk négy évig fennálló császárság eseményeit veszi sorra: értelmezésében a mexikói "kaland" - amelyet a legtöbben őrültségnek tartottak, Marx pedig egyenesen a világtörténelem egyik legszörnyűbb vállalkozásának nevezett - csupán része volt annak a gigászi küzdelemnek, amely az amerikai kontinens jövőjéért és a nyugati félteke uralmáért folyt az Ó- és az Újvilág között. "Ha Miksa külsőleg megfelelt is a szerepének, serege igen távol esett azoktól a díszfelvonulásoktól, amelyek gyerekkorában annyira untatták őt. Katonái összességében inkább egy alaposan felfegyverzett tömeghez hasonlítottak, mint egy fegyelmezett zászlóaljhoz; nem léptek egyszerre, az ágyúik messze mögöttük cammogtak, és ahogyan ez szokás volt, nők és gyerekek követték őket még távolabbról. Sokan, akik csak hat hete kerültek ide kényszersorozás révén, még mindig azokat a rongyos ruhákat viselték, amelyekben összefogdosták őket. Az egyenruhák, ha voltak egyáltalán, ritkán érdemelték ki az egyenruha elnevezést: igen nagy változatosságot mutattak attól függően, hogy viselőik éppen mit találtak és mi tetszett nekik."
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

In Memoriam


Egy angol elitgimnázium csapatnyi diákja éppen csak elkezdi felfedezni a testi és lelki élet gyönyöreit és kínjait, amikor kitör az első világháború. A távolinak tűnő háború egy csapásra a saját történetükké válik, amikor tizenhat-tizenhét évesen a frontvonalban találják magukat. Gaunt, a félig angol, félig német "óriás" anyja hazafiasságát bizonyítandó kényszerül bevonulni, míg szerelme, az érzékeny, újgazdag Ellwood saját identitását és a reménytelennek hitt szerelmet keresi a háború poklában. A kamaszkor minden gyötrelme találkozik össze a legvéresebb valósággal. Látjuk a lövészárkokat Loosban, a gáztámadást Ypres-ben, a somme-i véres ütközetet, az emberi kegyetlenség és a modern haditechnika pusztítását, és mindeközben egy tökéletesen reménytelen, mégis banálisan megejtő történetnek szurkolunk, remélve, hogy a szerelem valahogy mégis győzedelmeskedik a világon. Alice Winn regénye egyszerre szól a legelemibb és legemberibb történetekről és az európai kultúrát alapjaiban megrázó szörnyű háború mindennapjairól. Az In Memoriam alapkérdése, hogy hogyan élhető túl a háborús kataklizma, mi marad az emberi érzésekből és mi menthető meg a távolba vesző békebeli világ kincseiből. Hiába ismerjük a száz évvel ezelőtti háború történetét, mintha mégsem tanultunk volna róla, belőle eleget.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Egy asszony küzdelmei és átváltozásai


"Anyám biztos volt benne, hogy egy másik életet érdemel, hogy az az élet létezik valahol, elvontan, egy elképzelt világban, hogy vajmi kevés kellett volna ahhoz, hogy meglegyintse a szele, és hogy az ő élete csak egy véletlen folytán lett ilyen a valóságban." Édouard Louis (1992-) francia író. Könyveit számos nyelvre lefordították, a belőlük készült színdarabokat világszerte játsszák.
U dodávateľa
9,37 € 9,86 €

Az év versei 2024


Immár huszonharmadik éve jelenik meg népszerű antológiánk, amely alapkötete a Költészet Napján, április 11-én megrendezésre kerülő, rendkívül sikeres Versmaratonnak. Az év versei - Az év novellái című kötettel együtt - a magyar irodalmi élet színe-javát tárja az olvasók elé. Ahogy a borász válogatja szemenként a szőlőt, azzal a gonddal és szeretettel készül ez a reprezentatív gyűjtemény. Hagyományainkhoz híven a kötet mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján az elmúlt év legjobb verseiből nyújt színvonalas, sokoldalú válogatást. A kötetben idén 92 költő szerepel, a legidősebb a 93 éves Czigány György, a legfiatalabb pedig a 19 éves Kubina Zita.
U dodávateľa
10,71 € 11,27 €

56, či?


Pod úsečným názvom sa tentoraz skrývajú krátke texty a textové fragmenty rôznych štýlov. V každom z nich sa Ja prevteľuje do inej podoby – Táto žena, Penelope, Jane, Salome... či Pandora. Autorský preklad nanovo skúma rozmanitosť jazykového výrazu i vizuálne stránky textu. Prelína sa tu smutné a úsmevné, nízke a vysoké, poetické a prízemné, dojímavé a uštipačné, tragické a ironické. Proces písania knihy sledoval reálne plynutie roka, ktorý okrem osobných katastrof postihla i globálna pandémia: Čo týždeň, to text, a ešte dačo navyše.
Na sklade 2Ks
12,83 € 13,50 €

Mibe öltöztetsz? - Divatbemutató


Öltöztesd fel barátnőidet ezzel a matricás foglalkoztatóval! A matricás foglalkoztató segít a gyermekeknek megérteni a megfelelő ruházat fontosságát több évszakon átívelő ruhaköltemények segítségével. Kiváló társ utazás közben. Támogatja a térérzékelést és színismeretet. Minden matrica újrahasználható, így újabb és újabb szetteket állíthattok össze a Divatbemutatóra - városi öltözetet, szülinapi bulira valót, esküvőit vagy bármi mást. Most szabadon szárnyalhat a fantáziátok!
U dodávateľa
7,47 € 7,86 €

Mibe öltöztetsz? - Vakáció


Öltöztesd fel barátnőidet ezzel a matricás foglalkoztatóval! A matricás foglalkoztató segít a gyermekeknek megérteni a megfelelő ruházat fontosságát több évszakon átívelő ruhaköltemények segítségével. Kiváló társ utazás közben. Támogatja a térérzékelést és színismeretet. Minden matrica újrahasználható, így újabb és újabb szetteket állíthattok össze a közelgő Vakációra. - repüléshez, túrázáshoz vagy más kirándulásokhoz megfelelőt. Most szabadon szárnyalhat a fantáziátok!
U dodávateľa
7,47 € 7,86 €

Dínómese - Matricás foglalkoztató


Hogyan néztek ki a dinoszauruszok? Mit ettek? Miért haltak ki, és honnan tudunk róluk annyit? A 3D matricákkal ellátott Dínómese fogalkoztató nem csak ezekre a kérdésekre ad választ. A munkafüzet két részre oszlik. Az első tíz oldalon elmeséli, hogyan keletkezett a Földünk, és kik voltak az első lakói. Az második részben pedig 22 változatos dinófeladat található, amelyek a finommotorika, a grafomotoros készségek, a koncentráció, a térérzékelés és a képzelet fejlesztését veszik célul. A füzet matricákat is tartalmaz, amelyeket a gyermekek felhasználhatnak a feladat megoldása során.
U dodávateľa
6,13 € 6,45 €

Záhrada, opona a kríž


Dávno, pradávno práve tu na tomto svete bola jedna ZÁHRADA. V tej záhrade bolo všetko úžasné. Svet bol plný smiechu, hier, dobrej nálady a zábavy. Nikdy tam nebolo nič zlé. Nikto nebýval smutný. NO POTOM, JEDNÉHO DŇA... Prečítajte si úžasný príbeh celej Biblie, prečo Ježiš zomrel a znovu vstal a ako sa vy môžete stať súčasťou toho príbehu!
Na sklade 3Ks
10,36 € 10,90 €

Furfangos állatmesék


Tematikus válogatás tanulságos és furfangos állatmesék közül.
U dodávateľa
6,14 € 6,46 €

Állati ravaszságok


Tematikus válogatás tanulságos és ravasz állatmesék közül.
U dodávateľa
6,14 € 6,46 €

Ki korán kel, egeret lel!


A fergeteges őskorszaki viccvetélkedő váratlanul félbeszakad, amikor kiderül, hogy a fődíjat - a Piktoritekusz által kipingált kupát - ellopták. Döbbenetes módon a legfőbb gyanúsított nem más, mint Geronimo Stiltonitekus! Ennek a fele sem tréfa! Ki kell deríteni az igazságot! Sok-sok földtörténeti korszakkal ezelőtt, az őskori Egér-szigeten létezett egy falu, amelyet úgy hívtak: Lávapolisz. Itt éltek a Pocok sapiens faj első egyedei, köztük Geronimo Stilton őse, Geronimo Stiltonitekus is, családjával és barátaival. Ez a rokon a messzi múltban kőtáblára véste bajuszborzolóan izgalmas történeteit meteoritzáporokról, vulkánkitörésekről, dinoszauruszokról és rettentő kardfogú tigrisekről. Extraegesen izgalmas kőkorszaki kalandok ezek, ismerkedjetek meg velük ti is!
U dodávateľa
8,83 € 9,29 €

Éjsötét köd


Galád tolvajok használják ki az éjsötét ködöt, amely időről időre Cindonra telepedik. De mi ez a furcsa természeti jelenség? És miért látni denevéreket fényes nappal? Csupa rejtély... vagyis Sherloccónak és hűséges segédjének (nekem!) való nyomozói feladat! A nyomozás ezúttal is Cindon rejtélyes városának legfurcsább nyomozóirodájából indul, amely a Fondor utca 13. szám alatt található. Itt tevékenykedik a híres-neves, különc nyomozó, Sherlocco, aki minden rejtélyt felgöngyölít - segédje pedig nem más, mint Geronimo Stilton. Gyanús körülmények, megérzések, bizonyítékok, bűnbakok... Nincs olyan ügy, amelyről ne rántaná le a leplet Sherlocco, aki egy cseppet sem fajankó! És hogy kicsoda Geronimo Stilton? Rágcsáliában született, Egér-szigeten. Diplomamunkáját a rágcsálóirodalom toponímiájából és összehasonlító ősegérkori filozófiából írta. Geronimo Rágcsália legolvasottabb napilapja, a Rágcsáló Hírek főszerkesztője. Az újságot nagyapja, Világjáró Vilmos alapította. Szabadidejében Geronimo 18. századi antik sajthéjdarabkákat gyűjt, de legszívesebben nagy sikerű történetek írásával foglalatoskodik. Könyveit 52 nyelvre fordították le, és több mint 187 millió példányban adták el világszerte
U dodávateľa
8,83 € 9,29 €

KRTKO a JESEŇ - Kniha samolepiek


Kto by nepoznal krtka – najmilšieho kresleného rozprávkového hrdinu na svete? Vydajte sa spolu s ním objavovať čaro ročných období na krásnych obrázkoch geniálneho výtvarníka Zdeňka Milera! Dvojstránkové scenérie môžu deti dolepovať množstvom pôvabných samolepiek, či už podľa zadania, alebo podľa vlastnej fantázie. V knižke sa okrem toho dozvedia veľa nového a zaujímavého o jeseni a pomocou samolepiek si môžu vyzdobiť vlastný obrázok, izbičku alebo vyrobiť pexeso!
Na sklade 3Ks
9,22 € 9,70 €

MISIA DINOSAURY – Pátraj a lúšti so samolepkami


Vydajte sa na dobrodružnú misiu s krycím názvom DINOSAURY! Akadémia záhad, ktorá rieši hádanky staré stovky, tisíce, ba milióny rokov, má pre vás poriadnu výzvu. Vedci objavili tajomné vajce, ktoré podľa prvých výsledkov bádania patrilo niektorému z ohromujúcich prehistorických tvorov – dinosaurov. Pokračujte v paleontologickom prieskume, identifikujte stopy zanechané pravekými tvormi, zbierajte indície… Len ak sa úspešne popasujete so všetkými rébusmi, kvízmi a úlohami, zistíte, komu patrilo nájdené vajce! Pri riešení zadaní sa dozviete mnoho pútavých informácií a zaujímavostí z histórie. Pomôžu vám aj samolepky, ktorých tu nájdete vyše 250!
Na sklade 3Ks
7,89 € 8,30 €

MISIA GRÉCKO – Pátraj a lúšti so samolepkami


Vydajte sa na dobrodružnú misiu s krycím názvom GRÉCKO! Akadémia záhad, ktorá rieši hádanky staré stovky, tisíce, ba milióny rokov, má pre vás poriadnu výzvu. Tamojší vedci objavili pozostatky veľkolepého starogréckeho chrámu, ktorý bol podľa prvých výsledkov bádania zasvätený niektorému z mnohých bohov gréckej mytológie. Pokračujte v archeologickom pátraní, zbierajte indície a zistite, komu bol pred viac než 2500 rokmi chrám zasvätený. Prídete na to, len ak sa úspešne popasujete so všetkými rébusmi, kvízmi a úlohami! Pri riešení zadaní sa dozviete mnoho pútavých informácií a zaujímavostí z histórie. Pomôžu vám aj samolepky, ktorých tu nájdete vyše 250!
Na sklade 3Ks
7,89 € 8,30 €

Novelizovaný zákon o výstavbe 7/2024


ZÁKON O VÝSTAVBE s aktualizovanou dôvodovou správou ZÁKON Č. 201/2022 Z. Z. Z 27. APRÍLA 2022 O VÝSTAVBE V ZNENÍ ZÁKONA Č. 205/2023 Z. Z., ZÁKONA Č. 272/2023 Z. Z. A ZÁKONA Č. 46/2024 Z. Z.
Na sklade 3Ks
6,94 € 7,30 €