Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Moje mesto


V mestách sa po stáročia vytváralo podhubie, na ktorom prekvitala pestrá meštianska/mestská kultúra, ktorá tvorí naše národné dedičstvo. Plody tejto lokálnej a regionálnej kultúry sa však nestali súčasťou našich „veľkých dejín“. Aj v mestách, kde tvorcami, nositeľmi a uchovávateľmi tejto kultúry boli slovenské elity, kolektívna pamäť vyhasína. Rekonštrukcia minulosti je čoraz zložitejšia a neurčitejšia. Z pamäti sa vytrácajú významní jednotlivci, a rodiny, ktoré sa pričinili o ekonomický a kultúrny rozvoj. Pamätníci vymierajú a ich potomkovia uchovávajú z generácie na generáciu čoraz menej vzácnych informácií o svojich predkoch, o rodinách, o dramatických osudoch v meniacich sa režimoch strednej Európy. Rôznorodosť autorov (Eugen Gindl, Soňa Kovačevičová, Katarína Popelková, Július Vanovič, Ladislav Szalay, Vladimír Janček, Lajos Grendel, Peter Laučík, Ján Olejník, Vincent Šikula, Martin Mešša, Peter Kerekes, Nora Barátová, Pavel Hrúz, Stanislav Rakús, Pavel Vilikovský, Peter Macsovszky, René Bílik, Igor Thurzo, Miro Kollár, Ivan Kadlečík) tu spája texty beletristické, esejistické, publicistické a rozhovory. Ich autormi sú osvietení domorodci, alebo ľudia, ktorí v danom meste žili a venovali sa ošetrovaniu a uchovávaniu kolektívnej pamäti, spisovatelia, historici, etnografi aj žurnalisti. Názov knihy Moje mesto možno vyznieva banálne, no je o to príznačnejší. Je to jedna z posledných šancí zachytiť spodné vrstvy našich miest, zažiť ich v celej šírke, kým sa úplne nestratia pod novými nánosmi… Kniha Moje mesto je možnosťou zaznamenať a zapamätať si všetko to, čo v budúcnosti budú musieť prácne odkrývať až ťažké a nemotorné bagre archeológie. Eugen Gindl Autori textov: Eugen Gindl, Soňa Kovačevičová, Katarína Popelková, Július Vanovič, Ladislav Szalay, Vladimír Janček, Lajos Grendel, Peter Laučík, Ján Olejík, Vincent Šikula, Martin Mešša, Peter Kerekes, Nora Barátová, Pavel Hrúz, Stanislav Rakús, Pavel Vilikovský, Peter Macsovszky, René Bílik, Igor Thurzo, Miro Kollár, Ivan Kadlečík.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Tchaj-pan, 4. vydání


Příběh tohoto dnes již kultovního historického románu se odehrává v polovině 19. století v Hongkongu, kde se rozhoduje o dalším osudu obchodních a politických vztahů Británie s Čínou, jež se točí kolem opia, čaje a stříbra. Významnou roli v nich hraje Dirk Struan, tchaj-pan, vlastník největší soukromé námořní flotily v Asii, vládce nejúspěšnější firmy a nejbohatší a nejmocnější člověk v zemi. Ten se snaží porazit své konkurenty, posílit postavení vznikající hongkongské kolonie a ustanovit svým nástupcem svého syna. Zároveň je také jedním z těch, kdo jsou schopni ocenit a respektovat tolik odlišnou čínskou kulturu a životní styl.
Predpredaj
36,52 € 38,44 €

Petronela Jabĺčková 3: Rozruch v kuríne (prvé čítanie)


Obľúbená Petronela Jabĺčková pre malých čitateľov s veľkými písmenkami vhodná na prvé čítanie. V záhrade Petronely Jabĺčkovej zavládne rozruch. Králik podhrabe plôtik okolo výbehu pre sliepky a za tmy sa okolo zakráda líška. V bruchu jej od hladu vyhrávajú hudci. Dala by si chutnú sliepočku. Ako dobre, že je nablízku jabĺčková čarodejnica Petronela so svojou čarovnou paličkou… Sabine Städingová sa narodila roku 1965 v Hamburgu. Od detstva veľmi rada vymýšľala všakovaké príbehy. Po obrovskom úspechu kníh o čarodejnici Petronele Jabĺčkovej sa rozhodla priblížiť jej osudy aj začínajúcim čitateľom. Toto je tretí príbeh určený na prvé čítanie a ďalšie dobrodružstvá sa už pripravujú. SaBine Büchnerová sa narodila roku 1964 vo Wuppertali a pred štúdiom komunikačného dizajnu vo Wuppertali a animácie na filmovo-televíznej vysokej škole v Babelsbergu pracovala ako sociálna pedagogička v detskom domove. Ilustrovala celý rad kníh a vydala aj vlastné obrázkové knihy. Jej práce už získali celý rad ocenení. Pre čitateľov od 6 rokov Z nemeckého originálu preložila Eva Budjačová.
Predpredaj
9,41 € 9,90 €

Autá a všetko s kolesami


Autá a všetko s kolesami
Predpredaj
12,26 € 12,90 €

Poznej sám sebe


Poznej sám sebe je průvodce, laskavý a povzbuzující společník a komplexní dílo sebepochopení, které radikálně změní vaši vnitřní práci a vnější svět. Ve své první knize Uzdrav sám sebe nabídla Dr. LePera čtenářům revoluční, holistický rámec pro sebeléčení. V této praktické cvičební knize pomáhá každému čtenáři odhalit jeho autentické já. Objektivním a pozorným sledováním fyzických, mentálních a emocionálních vzorců, které naplňují naše dny a vytvářejí naše současné já, můžeme jasněji vidět, co si nechceme nést do budoucnosti. Všichni upadáme do podmíněných návyků a vzorců – produktů naší minulosti – které vedou k cyklům bolesti, uvíznutí a sebezničení. Máme ale také vrozenou schopnost probudit se a změnit chování a návyky, které nám již neslouží, což nám umožňuje vstoupit do nejvyšších verzí nás samých.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Svedeni osudem


Dostanou dvě zlomená srdce druhou šanci? Jsou to už dva roky, co Chiara přišla o svou nejlepší kamarádku Rory. Není ale jediná, komu tolik chybí. I Roryin ovdovělý manžel Sebastian ztratil svou spřízněnou duši. Když se Chiara a Sebastian kdysi seznámili, neuvěřitelně to mezi nimi jiskřilo. Tehdy ovšem chtěli každý od života něco jiného, a tak se jejich cesty rozešly a ona doufala, že už ho nikdy neuvidí. Teď je ale náhoda znovu svede dohromady a staré city vyplouvají na povrch spolu s výčitkami. Zvládnou společně překonat minulost, nebo jim nezbývá než jen navždy přemítat o tom, zda jsou si skutečně souzeni?
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Skleněný muž


Druhý díl série temných severských případů o krutých zákoutích lidské duše. Inspektorku Leo Askerovou po letech mlčení kontaktuje její otec. Na jeho farmě našli mrtvolu, pro policii se stal podezřelým číslo jedna, ale on tvrdí, že je nevinný. Lein přítel z dětství Martin Hill píše životopis o podnikateli Gunnarovi Irvingovi na jeho panství, kde kolují historky o záhadných úmrtích a podivných nebeských úkazech. Askerová a Hill hledají odpovědi – a mezitím z hlubin povstává Skleněný muž. Z hlubin, odkud se nikdo nikdy nevrátí. Nikdo kromě něj…
Predpredaj
26,07 € 27,44 €

Nádherná


Véronique Vincentová je hviezda. Ako dvadsaťdvaročná patrí medzi najžiadanejšie modelky vo svete módy, žiari na obálkach časopisov a chodí po mólach na celom svete. A hoci je dokonalá profesionálka, netúži po fascinujúcom živote, ktorý jej modeling ponúka. Je milovaná dcéra slobodnej matky a radšej trávi čas doma alebo so svojím priateľom než na honosných večierkoch. Keď sa jej po parížskom Týždni módy naskytne príležitosť urobiť si krátku prestávku, prv než pôjde do Tokia fotiť na obálku Vogue, Véronique je nadšená a túži na chvíľu uniknúť z bláznivého sveta módy. Tragický výbuch na letisku Brusel-Zaventem jej však navždy zmení život. Surový teroristický atentát pobúri celý svet. Véronique strávi dlhé mesiace v nemocnici, celkom sama a zničená, že pri výbuchu zahynuli dvaja ľudia, ktorých milovala. Navyše musí čeliť tvrdej realite – bola vážne ranená a jej krásna tvár sa navždy zmenila. Keď sa po prepustení z nemocnice utiahne do ústrania, akoby zmizla z mapy sveta módy. Musí tvrdo bojovať, aby znova našla samu seba, a zistiť, čo je v živote skutočne dôležité. Posledná vôľa a list, čo jej zanechala mama, však odhalí dávne tajomstvo, o ktorom dosiaľ netušila. Keď nadviaže nové priateľstvá, náhle zahliadne svetlo v tme, v ktorej žila, pomoc iným ju naplní pokojom a pochopí, čo v skutočnosti znamená byť krásna. Danielle Steel rozpráva príbeh ženy, ktorej húževnatosť vyráža dych a ktorá prejde od tragédie k takému zmysluplnému životu, aký si nikdy nevedela predstaviť. Z anglického originálu Beautiful (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2022) preložila Tamara Chovanová.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Môj prvý ilustrovaný sprievodca prírodou


Objavuj krásy prírody a spoznaj jej tajomné zákutia V prírode prebieha mnoho jednoduchých aj neuveriteľne zložitých procesov – veľký strom vyrastie z maličkého semienka, dážď na oblohe strieda dúha a obyčajná húsenica sa po čase zmení na nádherného motýľa. V tejto krásne ilustrovanej knihe nazriete do zákutí sveta okolo nás: do záhrady za domom, vysokohorských oblastí, lesov aj na morské pobrežia. Zoznámite sa so živočíchmi a rastlinami, pre ktoré sú domovom a zistíte, čo všetko sa v prírode odohráva. Pre deti od 5 rokov. Z anglického originálu preložil Matúš Hyžný.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

Barbaři z ledové planety


Barbaři z ledové planety
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Cesta do ráje: Příběh Francise Forda Coppoly


Cesta do ráje - Příběh Francise Forda Coppoly
Predpredaj
23,98 € 25,24 €

Pralinky, 2. vydání


Existuje v našich životech ještě místo pro „opravdové muže“, anebo jsme jim ho nechtěně sebraly? Fejetony a povídky o vášni, lásce, zklamání, nevěře, deziluzi, zášti, přátelství i žárlivosti.
Predpredaj
15,62 € 16,44 €

Pán Hronu


Pán Hronu je zbierka poviedok, ktoré sám autor považoval za navždy stratené. Štyri roky po jeho smrti sa vynorili, aby poskytli svedectvo o jeho začiatkoch. Dvadsaťdvaročný Peter Pišťanek ich posielal vo svojich listoch z vojenčiny a parodoval v nich postupy schematického socialistického realizmu.Pán Hronu je zbierka poviedok, ktoré sám autor považoval za navždy stratené. Štyri roky po jeho smrti sa vynorili, aby poskytli svedectvo o jeho začiatkoch. Okrem 16 nájdených a doteraz neuverejnených poviedok zbierka obsahuje aj text Dušana Taragela. Zaznamenáva život Petra Pišťankav rokoch 1979 až 1982, jeho cestu k písaniu, životné peripetie po vyhodení z gymnázia, odchod na vojenčinu a návrat z nej. Všetko vyrozprávané podľa jeho listov z vojenčiny a fotografií.
Predpredaj
16,96 € 19,95 €

Osemsmerovky so zábavnými tajničkami


Osemsmerovky so zábavnými tajničkami
Predpredaj
7,59 € 7,99 €

Starostlivosť o psa a jeho výživa


Starostlivosť o psa a jeho výživa
Predpredaj
15,19 € 15,99 €

Tajomstvá šťastných rodín


Návod, ako docieliť pohodovú domácnosť Čo robia šťastné rodiny správne a ako sa my ostatní môžeme poučiť, aby boli aj naše rodiny šťastnejšie? Vytvorte si krajšie rána, prehodnoťte spoločnú večeru, hádajte sa múdrejšie, zahrajte sa. Toto je iba niekoľko z prospešných riešení v tejto odvážnej príručke pre súčasné rodiny. Autor Bruce Feiler sa kedysi sám ocitol medzi mlynskými kameňmi. Starostlivosť o starnúcich rodičov aj o malé dvojčatá mu dávali poriadne zabrať. Prečítal množstvo publikácií na túto tému. Žiadna však nebola šitá na potreby dnešnej hektickej doby. A tak sa pozrel na problém z celkom novej perspektívy a zostavil plán pre moderné rodiny, pričom sa inšpiroval metódami, aké využívajú vo svojej praxi odborníci z oblasti vedy, obchodu, športu či armády. Výsledkom je zábavná a podnetná príručka pre súčasné rodiny s viac ako 200 užitočnými postupmi, ako docieliť pohodovú domácnosť. Tajomstvá šťastných rodín sú doslova povinným čítaním pre všetkých rodičov a prinášajú odpovede na otázky, ktoré si dnes kladie množstvo z nich: Ako zvládať toľko povinnosti? Ako naučiť deti, aby si osvojili správne hodnoty? Ako docieliť, aby naša rodina bola šťastnejšia? Z anglického originálu The Secret of Happy Families (William Morrow. An Imprint of HarperCollinsPublishers, 2013 USA) preložil Martin Štulrajter.
Predpredaj
18,91 € 19,90 €

Mohla bys být krásná


Ve světě Joni a Belle mají dívky na výběr ze dvou možností. První možnost: následuj pravidla Doktríny jako Belle, nos Masku, tvrdě dři, aby tě korunovali vítězkou Ceremoniálu, buď Krásná. Druhá možnost: vzepři se pravidlům jako Joni, nech svou tvář přirozenou, tvrdě dři, abys mohla nastoupit na Edukaci, buď Nepřístojná. Ale možná existuje ještě třetí možnost… změň pravidla. Vezmi si zpět svou moc. Pokud to dokážeš. Co si vybereš?
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Skrytá vesnice


Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Super ségry 2: Problémy v hračkárstve


Dve sestry = nekonečno problémov. Dokonca aj v hračkárstve! „Nedáva to žiadny zmysel!“ rozhorčila sa Zoe. „Prečo nemôžu byť všetky autíčka na jednom mieste?“ Mala som menšie podozrenie, že pani Wallabyová rozdelila obchod na dievčenskú a chlapčenskú časť...
Predpredaj
10,44 € 10,99 €