! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Chronofóbia


Rodinná sága odohrávajúca sa od roku 1900 až po súčasnosť má niekoľko dejových, priestorových a časových rovín. Zberateľ súčasného výtvarného umenia Florián Badínsky a jeho priatelia predstavujú súčasnú mestskú spoločnosť. Sú to štyridsiatnici, žijú v Bratislave, pohybujú sa v celom Európskom priestore, ich sociálne a rodinné vzťahy sa postupne rozkladajú, svoj boj za „svetlú budúcnosť“ prehrávajú. Floriánov prastarý otec Adam sa narodil na Vianoce v roku 1900 ako sirota. Prežil peripetie prvej polovice 20. storočia: chudobu, vysťahovalectvo, prvú a druhú svetovú vojnu, komunizmus. Vyrastal na fare v Badíne, vďaka svojmu talentu vyštudoval architektúru na univerzite v Prahe. Po štúdiách sa presťahoval do Bratislavy, kde sa aktívne podieľal na jej premene. Po manželkinej smrti vychovával syna a zároveň sa dostal do projekčných tímov významných stavieb – Nová doba, Avion, liečebný dom Machnáč a iné. Práve cez tieto stavby sledujeme historické a sociálne premeny Slovenska. Aktívne sa zúčastnil SNP, pomáhal prenasledovaným Židom a na konci vojny len so šťastím vyviazol z rúk gestapa. Ikonické stavby tvoria rámec deja aj cez príbeh Adamovho syna Mateja (most SNP, Pyramída Slovenského rozhlasu, Istropolis, pamätník SNP). Autor analyzuje vývojové vzorce nielen slovenskej spoločnosti, ale aj európskej civilizácie. Zamýšľa sa nad migráciou, klimatickými zmenami, nástupom nových technológií, enormným konzumom, stále častejšími, nezmyselne vyvolanými vojnovými konfliktami a ďalšími výzvami, ktorým bude musieť ľudstvo v najbližšej dobe čeliť.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €

Najkrajšie príbehy o prírode


Precestujte svet s príbehmi o prírode na každý mesiac v roku Príroda nikdy nespí, neustále sa v nej niečo deje: v oblakoch sa tvoria kvapky dažďa, veverička si hľadá oriešky na zimu a v Antarktíde sa z vajíčka do zimy vykľuje malý tučniak. To všetko sa môže odohrávať v rôznych kútoch zeme súčasne. Každá kapitola tejto nádherne ilustrovanej knihy je usporiadaná podľa cyklu kalendárneho roka a obsahuje štyri príbehy na každý mesiac z inej časti sveta. Ilustruje tak nekonečnú krásu a rozmanitosť prírody na našej planéte. Čitateľom ukazuje, že zatiaľ čo niekde je horúce leto, inde môže byť mrazivá zima či obdobie dažďov. Na viac než 100 stranách sú vyrozprávané fascinujúce príbehy zvierat, rastlín a procesov, ktoré vysvetľujú, ako prebieha striedanie ročných období a učia deti spoznávať rôzne typy počasia a divokú prírodu. Z anglického originálu What Are You Doing Today, Mother Nature? (Quarto Publishing, London) preložila Lucia Halová.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €

Strašidelný darček


Zábavná knižka plná strašidelných darčekov pre najstrašidelnejšie strašidlá na svete Svetový deň hororu prišlo osláviť deväť slávnych strašidiel. Pri tejto príležitosti pripravil hostiteľ, vychýrený šéfkuchár Lojzko Pripečený, svojim vzácnym hosťom to najlepšie občerstvenie. Polnočné rozbaľovanie darčekov je plné prekvapení a skvelých darčekov ušitých na mieru každému hrôzostrašnému kamarátovi. Začítajte sa do veselo ilustrovanej knižky, kde vás pod každým otváracím okienkom čaká nové prekvapenie! Zo španielčiny preložila Želmíra Čížová. Pre deti od 5 rokov
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Mesačná noc


Na dračích krídlach v ústrety nočnému dobrodružstvu... Čarovný, priam neuveriteľný príbeh o dievčatku, ktoré sa znenazdania ocitne na dračom chrbte s hviezdami nad hlavou – v snovej ríši, v ktorej je možné takmer všetko. Statočne zdolá búrlivé vody, vysoké hory, čudesné tvory, aby sa nakoniec vrátila presne tam, kde sa celý príbeh začal... Otvor túto nevídanú knihu a rozprestrie sa pred tebou svet tajomnej noci. Priestorové poetické leporelo s detailne ilustrovanými výrezmi a 3D scénami poteší každého zanieteného čitateľa. Pre deti od 3 rokov Z anglického originálu preložila Elena Bondarevová.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Dúbravienka, dievčatko z lístia


Nádherne ilustrovaný príbeh o sile rodinného puta a prekonávaní samého seba Uprostred malebného lesa rastie starý mocný dub. V lete sa mu lístie trepoce a ševelí. Keď sa lepšie prizrieš, možno v košatej korune zbadáš malilinké dievčatko, ktoré sa volá Dúbravienka. Dúbravienka si tam šťastne nažíva. Doobeda sa hrá s kamarátkou Vevericou, poobede zas pripraví piknik pre vrtké chrobáčiky. Jedného dňa sa však zmení počasie, lesom sa preháňa studený víchor a život na strome sa začína spomaľovať. Ocko Dúbravienke oznámi, že je čas presťahovať sa na zimu do žaluďového domčeka. No Dúbravienka odmieta svoj konár opustiť. Ani prísľub jari ju neutíši... Na konári ostane sama a až postupom času si uvedomí, že túži po rodičoch, ktorí sú jej domovom. Vrhá sa preto do neznámeho dobrodružstva – veď s rodičmi a priateľmi nablízku sa každá zmena zvláda ľahšie. Po knižkách Ela a jej zázračné svetlo a Vodná víla Lily prichádza ďalšie prekrásne dobrodružstvo od oceňovanej britskej ilustrátorky Lucy Fleming. Pre deti od 3 rokov Z anglického originálu preložila Lucia Halová.
Predpredaj
10,36 € 10,90 €

Psík a jeho dievčatko


Nádherná obrázková kniha o jedinečnom pute medzi starším psíkom a jeho dievčatkom. Starý psík má rád pomalšie tempo. Odkedy sa však do rodiny narodilo dievčatko, život ľudí ubieha prirýchlo. Keď majú toho toľko, čo treba urobiť, kto si už len nájde čas na starého chlpáča, aby s ním očuchával každé steblo trávy či hľadal dokonalý kamienok? Nájde sa v uponáhľanom ľudskom svete niekto, kto tiež potrebuje objavovať čarovné miesta a veci v tom správnom tempe? Nezabudnuteľná kniha, ktorá vás prinúti spomaliť a zamyslieť sa. Na svete je totiž toľko krásnych miest a vecí, ktoré treba objaviť! Pre deti od 4 rokov Z anglického originálu preložila Lucia Hlubeňová.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

Arsene Lupin 2: Dôverné priznania


MILOVANÝ AJ NENÁVIDENÝ A STÁLE NA SLOBODE Pokračovanie príbehov o nepolapiteľnom lupičovi Arsénovi Lupinovi sa opäť nesie v duchu nečakaných zvratov a humorných situácií. Znova stretávame vrchného inšpektora Ganimarda, šéfa la Sureté pána Dudouisa či Sherlocka Holmesa. Ich konflikty s Lupinom sú však tentoraz oveľa vyhranenejšie a celková výstavba deja mnohonásobne intenzívnejšia. Lupin, ktorý prekypuje mladistvým elánom a radosťou zo života, dokáže majstrovsky vyskladať dejovú líniu svojho nekalého zámeru tak, aby zo súboja po mnohých peripetiách nakoniec vyšiel ako víťaz. A obdivu sa nedokážu ubrániť ani jeho protivníci. Druhá séria príhod Arsena Lupina obsahuje tri príbehy z výberu autorovej vnučky (Les aventures extraordinaires d'Arsene Lupin, 2011) a šesť nových príbehov (Pekelná pasca, Šál zo šarlátovo červeného hodvábu, Edith s labuťou šijou či Arsene Lupin sa žení a i.), ktoré vyšli v Editions Archipoche pod názvom Les confidences d'Arsene Lupin (2021). Z francúzskeho originálu Les aventures extraordinaires d'Arsene Lupin (2011) a Les confidences d'Arsene Lupin (2021) preložil Štefan Povchanič.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Krutá pravda


Iskrí to medzi nimi, ale ich vzťah je zakázaný Bezohľadný. Arogantný. Neprístupný! Všetci ma varovali, že pracovať pod finančným riaditeľom spoločnosti McCord Media bude nočná mora. Dúfala som, že ak nebudem veľmi vyčnievať, Cole McCord si ma nevšimne. Mýlila som sa. Prečo som práve s ním musela stráviť jedinú vášnivú noc mesiac predtým, ako som sa stala jeho asistentkou? Ale ako som mohla tušiť, že z toho nádherného cudzinca z kamarátkinej oslavy sa vykľuje môj nový šéf. No firemná politika zakazuje romániky na pracovisku, takže odteraz vládne medzi nami čisto pracovný vzťah. Len keby sme spolu neustále nekončili v posteli. Len keby vo mne nevyvolával pocity, ktoré som nikdy predtým nezažila. Len keby neskrýval tajomstvo, ktoré by nás mohlo oboch zničiť. Kniha je voľným pokračovaním zo série Na hrane. Z anglického originálu Fall Into You (J.T. Geissinger Inc., 2023) preložila Andrea Vargovčíková.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Som skutočný priateľ


Kniha o vzťahoch s rovesníkmi pre deti a tak trochu aj pre rodičov Pomôž Pinkovi zistiť, čo je to priateľstvo, a dovoľ mu skamarátiť sa s tebou! Pink má až troch priateľov – Binga, Lea a Lulku. Hrajú sa, pozývajú sa k sebe prespať a trávia spolu veľa času. Doteraz sa nezamýšľali prečo, ale skrátka sú jeden pre druhého dôležití a patrične si to aj dávajú najavo. Priateľ je ten, na kom ti záleží. Kto vie, čo máš rád a čo nie, a pri kom môžeš byť sám sebou. Je to niekto, kto sa ti zdôveruje a zároveň ťa pozorne počúva. Kto sa stará o teba a o koho sa staráš ty. Pokračovanie bestsellera Mám sa rád taký, aký som Pre čitateľov od 5 rokov Z poľského originálu preložil Ladislav Holiš.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Plemená psov


Praktická ilustrovaná príručka pre všetkých milovníkov psov Nájdeš v nej tie najobľúbenejšie psíky, ale aj niektoré z najvzácnejších plemien sveta. Každé plemeno má svoje typické vlastnosti. Zoznám sa s pracovitými psími pomocníkmi aj s domácimi miláčikmi a zisti, prečo sú jedinečné. Spoznaj škvrnitého dalmatínca, nezbednú čivavu, huňaté ovčiarske psy, poskakujúceho bígla a ďalšie úžasné plemená. Knižku napísala Annabel Griffin. Je spisovateľka a umelkyňa, žije v anglickom Cornwalle. Už roky vlastní kníhkupectvo a momentálne píše knihy pre deti zamerané na živočíchy a prírodu. O obrázky sa postarala talentovaná ilustrátorka ukrajinských kníh pre deti Marina Halak. Pri svojej tvorbe sa inšpiruje vlastným detstvom, deťmi, prírodou, magickými momentmi a rozprávkami. Pre čitateľov od 7 rokov Z anglického originálu preložila Mariana Hyžná.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Posledný gambit (Hry o dedičstvo 3)


Avery Kylie Grambsová zdedila obrovský majetok, čo z nej robí najbohatšiu tínedžerku na svete. Musí však vydržať ešte pár týždňov v sídle Hawthornovcov. Navyše novinári striehnu na každom kroku a tlak spojený s nadobudnutým bohatstvom narastá. S príchodom nečakaného návštevníka do sídla sa situácia ešte viac skomplikuje a v neistých časoch Avery nachádza oporu len v bratoch Hawthornovcoch. Ich osudy sú navzájom prepojené spleťou tajomstiev. Je čoraz jasnejšie, že ak chcú vyhrať nad neznámym súperom, musia vyriešiť poslednú časť hádanky. Inak Avery stratí všetko ? bohatstvo, lásku a možno aj vlastný život. Z anglického originálu The Final Gambit (Little, Brown and Company, New York 2022) preložila Andrea Vargovčíková.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Island: Atlas pre hedonistov


Navštívte Island – krajinu plnú paradoxov, ktorá si vás podmaní Nechajte sa uniesť podmanivou krásou islandskej prírody, vydajte sa po stopách hrdinov islandských ság a zasurfujte si vo vlnách Severného ľadového oceána. Načerpajte sily v luxusnej chate uprostred drsnej islandskej prírody a pochutnajte si na modernej severskej gastronómii. Na potulkách prírodou stretnite polárnu líšku a zblízka pozorujte vráskavca obrovského. Ponorte sa do horúcich termálnych prameňov. Spoznajte nikdy sa nekončiaci boj s prírodou a vyskúšajte si život na hranici tektonických dosiek. A nakoniec navštívte Reykjavík, pulzujúce centrum Islandu. Vydajte sa za dobrodružstvom! Atraktívna séria cestopisov Atlas pre hedonistov vám umožní objaviť svet inými očami. Každá kniha obsahuje prehľadné mapy, na ktorých nájdete všetko podstatné. Tematické dvojstrany vám umožnia dokonale objaviť, spoznať a pochopiť krajinu. Nájdete tu aj zoznam najzaujímavejších miest, ktoré by ste mali rozhodne navštíviť. Pomôžu vám pri tom podrobné itineráre, podľa ktorých sa vydáte za krásami každého regióna. Z francúzskeho originálu preložila Karolína Holmanová.
Predpredaj
33,16 € 34,90 €

Zloduška 2: Čarodejnica v zácviku


Čarodejnicou nemôže byť každý... ale čarodejnicou v zácviku? Uvidíme! Zloduška síce nesplnila očakávania troch zlomyseľných bosoriek, no napriek tomu si splnila sen a stala sa z nej čarodejnica. Navyše získala nových priateľov: zajačicu Lilu a Tristana, chlapca, ktorý strávil vyše päťdesiat rokov v tele obra. Až naspäť doma si uvedomila, že svoje čary sa musí naučiť skutočne používať. Preto si na dvere zavesí tabuľku ČARODEJNICA V ZÁCVIKU a dúfa, že obyvatelia mestečka budú zhovievaví, keď sa netrafí hneď na prvý pokus. Nemá však potuchy, aké to bude zložité... Pokračovanie príbehu pre začínajúcich čitateľov od autorky bestsellerov Susanny Isernovej obohatila ilustráciami Talianka Laura Proietti. Zo španielskeho originálu preložila Želmíra Čížová. Pre deti od 6 rokov
Predpredaj
10,36 € 10,90 €

Divoké labute


Tri dcéry Číny Divoké labute predstavujú príbeh troch generácií žien žijúcich v Číne dvadsiateho storočia, kde sa intimita memoárovej prózy prelína s panorámou národných dejín. Vplyv Maových fantazmagórií na Čínu, neobyčajný pohľad do ženského prežívania modernity a modernizácie, ale aj dojímavé rozprávanie o odvahe a láske. Jung Chang opisuje úžasné životy a zážitky vlastnej rodiny: babičky, ktorá bola konkubínou vojenského diktátora, mamy, ktorá s mladistvým zápalom bojovala za novú komunistickú Čínu, a rodičov, ktorí sa počas kultúrnej revolúcie prepadli spomedzi komunistickej elity medzi politických väzňov. Detailné rozprávanie Jung Changovej odráža, ako neustále sa opakujúce cykly nepokojov a násilia vo víroch dvadsiateho storočia poznačili nielen osudy jej najbližších, ale aj miliónov ďalších Číňanov. Z anglického originálu Wild Swans (HarperPress, an imprint of HarperCollinsPublishers, London 2012) preložili Natália Tyšš a Igor Tyšš.
Predpredaj
28,41 € 29,90 €

Rastliny a huby v kocke


Rodinná encyklopédia vás pozýva na návštevu sveta rastlín a húb. Okrem množstva zaujímavých a užitočných informácií prináša aj úžasné počítačové ilustrácie, ktoré vám ukážu flóru našej planéty tak ako nikdy predtým! Prečítajte si, prečo sú rastliny a huby nevyhnutné pre život na zemi. Objavte najsmrteľnejšie, najsmradľavejšie a najzvláštnejšie kvety, plody a huby, ktoré poznáme. Zistite, ako dokážu huby zmeniť mravca na zombiu a prečo kvety zmijovca obrovského smrdia ako mŕtvola. Z anglického originálu preložila Ivana Svitková.
Predpredaj
23,66 € 24,90 €

Hrobár a vražda v Krypte


Vyčíňa vo Viedni duch? Viedeň, 1895: V krypte pod Dómom svätého Štefana nájdu turisti medzi kosťami a lebkami mŕtveho muža. Telo je bez známok násilia, iba tvár je skrivená od hrôzy. Umrel ten človek od strachu? Čo ho tak vyľakalo? V devätnástom storočí prekvitá vo Viedni špiritizmus a na každom rohu sa konajú seansy. Tento mŕtvy učenec sa však odvolával na vedu a odhaľoval podvodníkov. Popálil si pritom prsty? Prípad opäť vyšetruje inšpektor Leopold von Herzfeldt. Anna, adoptívna dcéra hrobára Augustina Rothmayera, za upozorní na istú zvláštnosť – z jedného sirotinca v meste miznú deti. Dopúšťa sa niekto násilia na bezbranných, alebo v metropole na Dunaji skutočne vyčíňa duch? Z nemeckého originálu Der Totengräber und der Mord in der Krypte (Ullstein, Berlín 2023) preložila Martina Šturcelová.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Autá: Podrobná vizuálna história


Oslava automobilového dizajnu a histórie motorizmu Pozrite si tie najrýchlejšie, najväčšie, najluxusnejšie a najinovatívnejšie motorizované vozidlá. Tento vizuálny sprievodca je plný úžasných fotografií a popisuje viac ako 2 000 automobilov v priebehu vekov: od kočov až po moderné elektromobily či formulu 1. Zistite, ako sa za posledných 130 rokov vyvíjali tie najlepšie vozidlá zo všetkých kútov sveta. Bohato ilustrované tematické strany odhaľujú príbehy najslávnejších značiek a modelov automobilového sveta, géniov, ktorí ich navrhli, spoločností a tovární, ktoré ich vyrobili. Je to dokonalý darček pre každého, kto sa zaujíma o autá, motorizmus a automobilové preteky. V tejto knihe nájdete: - históriu automobilov desaťročie po desaťročí v ohromujúcich vizuálnych detailoch - podrobné profily najvýznamnejších automobilov každého obdobia spolu s ich špecifikáciami a výnimočnými vlastnosťami - predstavenie obzvlášť slávnych automobilov, ako napríklad Ferrari F40 či Rolls Royce Silver Ghost - príbeh ľudí a spoločností, ktoré vytvorili športové vozidlá ako Porsche a Lamborghini
Predpredaj
47,41 € 49,90 €

Znaky a symboly: Ilustrovaný sprievodca ich pôvodom a významom


Rozlúštite tajomstvá a odhaľte pôvod viac ako 2 000 znakov a symbolov, od starovekých hieroglyfov až po moderné logá. Prečo je srdce prebodnuté šípom klasickým symbolom lásky? Aké sú pradávne korene symbolov plodnosti? Prečo sú váhy symbolom spravodlivosti? Táto fascinujúca a krásna kniha skúma význam ukrytý za obrázkami. Z anglického originálu Signs & Symbols (Dorling Kindersley Limited, London 2019) preložila Veronika Lakotová.
Predpredaj
33,16 € 34,90 €

Zvířata a rostliny v lese, 2. vydání


Průvodce přírodou od známého autora, jehož tituly figurují na žebříčku bestsellerů. Tato výpravná barevná kniha obsahuje výběr nejčastějších druhů ze světa zvířat, rostlin a hub, který autor doprovází zasvěceným výkladem obohaceným o řadu zajímavých podrobností. Praktická příručka na výlety do přírody.
Predpredaj
18,24 € 19,20 €