! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Pravidelná dávka


Bol Galileo skutočne obeťou cirkvi? Majú zvieratá práva a povinnosti? V akého Boha veril Einstein? Existovala v stredoveku veda? To je len ochutnávka tém, ktoré na vás čakajú v tejto knihe. Vznikla na základe podcastu Pravidelná dávka, ktorý sa od roku 2018 snaží o prevenciu „myšlienkovej korupcie“. Autori vám predostrú témy z oblasti filozofie, náboženstva, histórie či prírodných vied. Ponúknu vám na ne nový pohľad a zbúrajú nejeden mýtus, ktorý máme zakorenený v našich hlavách.
Predpredaj
16,14 € 16,99 €

Plán PCOS: Prevencia a liečba syndrómu polycystických vaječníkov


Syndróm polycystických vaječníkov, známy ako PCOS, poznajú predovšetkým ženy, ktoré sa neúspešne snažia otehotnieť. Aj keď pôvod tohto syndrómu nie je známy, vonkajšie prostredie, strava a kontrola hladiny inzulínu v krvi sú dôležité faktory, ktoré môžu dokázať zázraky. Zvráťte toto ochorenie pomocou pôstu, správnej diéty a odborných rád uznávaného lekára Jasona Funga. Spája sily s expertmi na výživu a ponúka všetky svoje poznatky z praxe i z najnovších vedeckých výskumov, aby pomohol ženám v boji s hormonálnou nerovnováhou. Kniha vysvetľuje, čo je PCOS, ako presne ovplyvňuje telo a prečo sú nízkosacharidová diéta a pôst pri tejto diagnóze také účinné. Ukáže vám, kde a ako začať, ak sa rozhodnete zmeniť životný štýl a vykročiť hormonálnej rovnováhe v ústrety. V knihe nájdete aj podrobný zoznam vhodných a nevhodných potravín a nápojov, 50 vynikajúcich receptov a stravovacie plány zostavené odborníkmi. Táto príručka vás prevedie všetkým, čo potrebujete na to, aby ste sa uzdravili a prekonali problémy s plodnosťou. Z anglického originálu The PCOS Plan vydaného vo vydavateľstve Greystone Books preložila Zuzana Budinská. Vyšlo vo vydavateľstve IKAR, a.s. – PRÍRODA v roku 2024.
Predpredaj
21,41 € 24,90 €

Tisíc chlapčenských bozkov, 2., doplnené vydanie


Možno sa zamilovali priveľmi mladí Rune pochádza z Nórska. Má päť rokov a nepáči sa mu, že sa musí s rodičmi presťahovať do Ameriky, kde jeho otec dostal prácu. Po príchode sa zoznámi s rovesníčkou Poppy a jeho život je hneď ružovejší. Rodí sa medzi nimi hlboká náklonnosť, každú voľnú chvíľu trávia spolu, je z nich nerozlučná dvojica. Poppy však nadovšetko miluje aj svoju babku, ktorá jej pred odchodom na večnosť daruje obyčajný zaváraninový pohár plný papierových srdiečok. Má si na ne zaznamenať tisíc najkrajších bozkov, ktoré v živote dostane. Prejde desať rokov a Rune sa s rodičmi vracia späť do Osla. S Poppy si sľúbia, že budú každý deň v kontakte. Ona sa však zakrátko odmlčí. Neodpovedá na maily, nezdvíha telefón. Čo sa stalo? Oklamala ho? Našla si niekoho iného? Veď sa predsa ľúbili! Rune zatrpkne a zanevrie na celý svet. A keď po čase opäť prichádza do Ameriky, dozvedá sa pravdu. Kiežby bola iná. Z anglického originálu A Thousand Boy Kisses (Bloom Books, USA 2016) preložila Monika Srnková.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Slečna Marplová 12 nových príbehov


Dvanásť nových príbehov Dvanásť skvelých autoriek Jedna Jane Marplová Slečna Jane Marplová, jedna z najslávnejších postáv kráľovnej zločinu Agathy Christie, sa dodnes teší mimoriadnej obľube. Jej príbehy boli adaptované do podoby divadelných hier, filmov i televíznych seriálov. Teraz sa vracia na knižné stránky prvý raz po štyridsiatich šiestich rokoch, aby vyriešila tucet nových záhadných prípadov, hodných jej bystrého umu a hlbokej znalosti ľudskej povahy. Výnimočná zbierka poviedok s názvom Slečna Marplová 12 nových príbehov, autorizovaná dedičmi Agathy Christie, vznikla s cieľom priblížiť Jane Marplovú novej generácii čitateľov. Je kolektívnym dielom dvanástich medzinárodne úspešných autoriek, ktoré spojila láska k dielu Agathy Christie, predovšetkým k príbehom so slečnou Marplovou. A hoci každá z nich zobrazila túto ikonickú postavu po svojom, spoločne sa im podarilo zachovať charakteristické črty svojráznej starej dámy, ktorá svojím dôvtipom a dedukčnými schopnosťami zatienila aj profesionálov zo Scotland Yardu. Nové poviedky so slečnou Marplovou zaujmú každého fanúšika Agathy Christie i klasickej detektívky originálnymi námetmi, medzi ktorými nechýbajú zločiny z vášne, lásky, žiarlivosti, vydierania či pomsty, ktoré sa neodohrávajú iba v tichých dedinkách na malebnom anglickom vidieku, ale i v rušných veľkomestách ako New York alebo Londýn, či dokonca na palube zaoceánskeho parníka. Kniha Slečna Marplová 12 nových príbehov je nádhernou poctou súčasných renomovaných autoriek Agathe Christie a zároveň nám všetkým príťažlivým spôsobom pripomína, prečo je Jane Marplová najslávnejšou amatérskou detektívkou všetkých čias. Slovenský preklad je kolektívnym dielom štyroch talentovaných prekladateliek - Lenky Cinkovej, Diany Ghaniovej, Jany Pernišovej a Silvie Slaničkovej.
Predpredaj
23,66 € 24,90 €

Kníhkupkyňa z Paríža


Príbeh ženy, ktorá zmenila svet literatúry V roku 1919 si mladá Američanka Sylvia Beachová otvorí na tichej ulici v Paríži kníhkupectvo Shakespeare & Company, ktoré navždy zmení smerovanie svetovej literatúry. Nájdu u nej druhý domov mnohí významní spisovatelia zo stratenej generácie, ako napr. Ernest Hemingway či Gertrude Steinová, vznikajú tu dôležité literárne spojenectvá. Hlboké priateľstvo sa vytvorí aj medzi ňou a írskym spisovateľom Jamesom Joyceom. Keď zakážu Joyceov kontroverzný modernistický román Odysseus, práve ona mu ho pomôže vydať pod záštitou Shakespeare & Company. Úspech Joyceovho románu však ohrozí budúcnosť jej milovaného kníhkupectva. Celý svet začína sužovať hospodárska kríza a mnoho Američanov sa rozhodne opustiť Paríž a vrátiť sa domov. Sylviu zasiahne osobná i finančná kríza, jej priateľstvá sú podrobené tvrdej skúške. Hoci odjakživa verila v tvorivú silu kníh a literatúry, teraz začína pochybovať, či kníhkupectvo bolo jej najšťastnejší životný krok. Z anglického originálu The Paris Bookseller (BERKLEY, New York 2022) preložila Tamara Chovanová.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Nezabudni na mňa


Ona ho odmietla, on na ňu nedokáže zabudnúť Ama Torresová miluje svoju prácu. Ako plánovačka svadieb vedie vlastnú malú firmu a snaží sa preraziť v biznise, v ktorom sa cíti ako ryba vo vode. Paradoxne, manželstvo nie je nič pre ňu. Len ten jeden perfektný, dokonalý deň, ktorý nemôže nič pokaziť. Alebo predsa? Keď si Amu najmú, aby naplánovala celebritnú svadbu roka, môže ísť presne o tú príležitosť, ktorá jej pomôže dostať sa na výslnie. Má to však háčik. Musí spolupracovať so svojím ex. Elliot z duše neznáša kvety. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby neviedol rodinné kvetinárstvo. Isté ponuky sa však neodmietajú, ani keď to znamená pracovať so ženou, ktorá mu kedysi zlomila srdce. Už sú to roky, ale stará iskra nevyhasla. Situácii nepomáha ani to, že sa ich svadobný pár rozhodne dať dokopy a svadobné prípravy dokumentuje filmový štáb. Ama a Elliot môžu prísť o viac než len o dobré meno a živobytie. Mohli by opäť prepadnúť citom a vstúpiť do tej istej rieky. A to ani jeden z nich nechce. Z anglického originálu Forget Me Not (Forever, an imprint of Grand Central Publishing, name and logo are trademarks of Hachette Book Group, Inc., New York 2023) preložila Petra Malúchová.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Město zvané Řeka


Město zvané Řeka
Predpredaj
22,42 € 23,60 €

V hlave 2 - Príbeh podľa filmu


Za posledný rok sa v živote Riley, hlavnej hrdinky knihy V hlave, veľa zmenilo. Riley prichádza do puberty a k obľúbeným emóciám ako Radosť, Hnev, Strach či Nechuť sa nasťahuje Úzkosť... ale nie je sama!
Predpredaj
9,49 € 9,99 €

Jižní Morava známá i neznámá: Znojemsko a Pálava


Obsáhnout celou jižní Moravu v jednom svazku by bylo obtížné, proto jsme z tohoto kraje slunce a vína vybrali regiony Znojemsko a Pálava. Projdeme úžasný soubor hradů kolem Vranovské přehrady, odhalíme kdysi zapovězená místa podél někdejší železné opony a objevíme jedno z našich nejkrásnějších měst s unikátním a u nás nejrozsáhlejším podzemím. Navštívíme nezaměnitelnou Pálavu, tento nádherný kout přírody se světově proslulým Lednicko-valtickým areálem, jemuž vévodí lednický a valtický zámek. Na svých cestách se můžeme občerstvit v některém z nepřeberného množství vinných sklípků, které dokládají pohostinnost i nezaměnitelné kouzlo zdejšího kraje.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Čarovná trojka: Odvážny medveď Leonard


Medveď Leonard a tchor Alfréd sú nerozluční priatelia, no zatiaľ čo Leonard má strach z duchov, pavúkov či z búrky, Alfréd je odvážny za desať medveďov! Kamarátovi chce však pomôcť v prekonávaní obáv z neznámeho, preto ho nahovorí na návštevu bosorkinho opusteného domu za Včelím údolím. Keď tam dorazia, v Leonardovi narastá nepokoj. Čo sú to za zvuky? Naozaj v domčeku straší alebo tak hrôzostrašne znie bublanie vriaceho kotla? Zdá sa však, že vzadu v komore niekto uviazol. Prekoná nakoniec Leonard svoj strach a podarí sa mu s Alfrédom oslobodiť neznámeho zo zamknutej komory? Milý príbeh o priateľstve, prekonávaní strachu a o viere v seba samého. Z nemeckého originálu Die zauberhaften Drei (1): Hoggs und der Barenmut (Arena Verlag GmbH, Germany 2020) preložila Radka Smržová.
Predpredaj
10,36 € 10,90 €

Výmena


Veriť nemôžete nikomu, niekedy ani sebe Poriadna dovolenka je presne to, čo Carl a Helene potrebujú, aby utužili svoj vzťah. A keď v Kalifornii objavia dom snov, neváhajú ani okamih. V rámci výmeny ponúknu majiteľom svoju rezidenciu na Štokholmskom súostroví, zatiaľ čo oni strávia leto v ich vile v Santa Cruz. Hneď po príchode však poznajú, že niečo nie je v poriadku. Je to skutočne ten istý dom, ktorý videli na fotkách? A čo sa medzičasom odohráva u nich doma? Našťastie majú v každej izbe bezpečnostné kamery a pokušenie sledovať cudzí pár je priveľké. Zo švédskeho originálu Bytet (Bokförlaget Forum, Stockholm 2023) preložila Jana Melichárková.
Predpredaj
18,91 € 19,90 €

Poslední lanovka


Predpredaj
52,19 € 54,94 €

Psanci


Rubicon Group je zničená, její zakladatel Ekko Solomon nezvěstný, a nejspíš mrtvý, a členové jejího týmu se skrývají, obviněni z teroristického zvěrstva, jež nespáchali. Pro bývalého důstojníka MI6 Marca Danea, jeho přítelkyni a kolegyni Lucy Keyesovou a přeživší členy je budoucnost temná. A tak se tým, který už nemá co ztratit, rozhodne riskovat vše v posledním pokusu udeřit na Combine a zničit ji... jednou provždy. Odhodlají se k tajné a velmi rizikové misi, jejímž prostřednictvím navíc chtějí zabránit Combine v uskutečnění teroristického útoku. Pokud uspějí, možná se budou moci vrátit ke svým předchozím životům. Pokud neuspějí, bude to konec všeho, za co bojovali... Kniha mistra moderního špionážního thrilleru potěší např. fanoušky Terryho Hayese či Anta Middletona.
Predpredaj
26,07 € 27,44 €

Kruhy na vode - limitovaná edícia


Po vražde bossa podsvetia zavládla v Našom Meste dusivá atmosféra. Všetkým bolo jasné, že odveta na seba nenechá dlho čakať, prinesie novú vlnu krvi prelievania. Chlapcom z oddelenia vrážd sa naskytne nečakaná príležitosť - zastaviť hroziacu katastrofu, vrátiť do našich ulíc pokoj a pohodu. Krauz sa snaží využiť osobné kontakty na dvoch rivalov, Bossových nástupcov, a zmieriť ich na spoločnej schôdzke. Detektív netuší, že plány mu zhatí iná tajná veľmoc, ktorá, hoci platená z tých istých daní ako detektívi, stojí občas proti nim. Strieľa sa, Krauz ani nie rok po nepríjemnom bolestivom zážitku s tajnou službou je opäť na muške, no po dlhom čase je aj on donútený strieľať na človeka. Lietajú guľky tým správnym smerom? Ako má detektív z oddelenia vrážd odhaliť, kto je v tomto zamotanom prípade na jeho strane a kto je nepriateľ? Keď konečne nájde odpovede, uvedomí si, že sa s nimi nemôže podeliť. Rozlúštenie záhady je zahalené tajomstvom a všetkým záleží iba na tom, aby to tak aj ostalo, aby nič nepreniklo na verejnosť. Krauz napokon podľahne nátlaku kolegov z kancelárie stoštyridsaťjeden. Kľúč k tajomstvu pochová, akoby ho do vody hodil, ostanú len kruhy na vode.
Predpredaj
47,41 € 49,90 €

Bez tebe napořád


Elsie Porterová je průměrná dvacátnice, které se přihodí něco, co do průměru rozhodně nepatří. Jednoho deštivého dne v New Yorku se vydá koupit pizzu pro jednoho. Nečeká, že by se v obchodě s někým setkala… a už vůbec ne s někým tak okouzlujícím a atraktivním jako Ben Ross. Chemie mezi nimi je okamžitá a elektrizující. Ben nevydrží počkat ani dalších čtyřiadvacet hodin, aby ji pozval na rande. Během pár týdnů se do sebe oba po uši zamilují a v brzy se potají vezmou. Jen devět dní poté srazí Bena na kole auto a on na místě umírá. Elsie slyší v bytě sirény, ale než se dostane dolů, Bena už odvážejí v sanitce. V nemocnici pak musí čelit své neznámé tchyni Susan, která vůbec netuší, že se její syn oženil a že Elsie existuje. Příběh Susanina uzdravování se proplétá s Elsiinou a Benovou tragickou romancí. Bez tebe napořád je dojemnou připomínkou toho, že existuje víc než jeden šťastný konec.
Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Prep 2: Darebák


Vitajte v súkromnej škole pre vyvolených Už uplynulo veľa času, odkedy mala Casey Tresscottová pocit, že má život vo svojich rukách. Po autonehode, ktorá ju takmer stála život, okolo nej doma chodia po špičkách a v škole ju za chrbtom ohovárajú. Našťastie, svoj bezpečný prístav našla v chalanovi zo Sandoveru, Fennovi Bishopovi... Teda aspoň si to myslela. Za peknou tvárou pohodového chlapca sa ukrýva nebezpečná pravda o noci, keď sa Casey druhý raz narodila. Myslel si, že klamstvo je jediným správnym riešením, no potom sa predrala na povrch pravda a Caseyin pohľad na Fenna sa zmenil. Casey má už všetkých plné zuby. Nebude viac ticho, vzoprie sa zákerným spolužiakom v škole, flirtuje s playboymi a nedodrží večierku, na ktorej jej prísny otec tak trvá. Ak ju chce Fenn získať späť, musí požiadať o pomoc svojho nevlastného brata a ďalších sandoverských delikventov, aby sa mu podarilo odhaliť celý príbeh o Caseyinej nehode a o tom, kto je za ňu zodpovedný. Ale čo ak už Casey nie je viac tým dievčaťom, do ktorého sa zaľúbil? Má ich vzťah ešte nádej, keď ho Fenn svojimi činmi skazil? Z anglického originálu ROGUE (Bloom Books, USA 2023) preložila Klára Kruteková.
Predpredaj
14,53 € 16,90 €

Poslední slovo


Emma Carpenterová se svým zlatým retrívrem hlídá starý dům na pláži. Její jediný kontakt s lidmi je tajemný starý soused Deek a (prostřednictvím SMS) majitelka domu Jules. Když si Emma přečte mizerný, ale děsivý hororový román od jistého H. G. Kanea a napíše mu jednohvězdičkovou recenzi, vtáhne ji to do online sporu se samotným autorem. Brzy poté se v noci začnou dít znepokojující věci. To přece nemůže být náhoda. Že by ji spisovatel pronásledoval? Jak Emma pátrá po Kaneově životě a díle, dozvídá se, že vydal šestnáct dalších knih, a všechny s podobně sadistickými příběhy. Kdo to však je? Jak ji našel? A čeho je schopen?
Predpredaj
18,75 € 19,74 €

151 důvodů, proč necestovat s tátou po Skandinávii


151 důvodů, proč necestovat s tátou po Skandinávii
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Americký milostný experiment


Rosie Grahamová má problém. Vlastně hned několik. Právě dala výpověď v práci, aby se naplno mohla věnovat spisovatelské kariéře. Své rodině to zatím neřekla a teď má navíc děsný tvůrčí blok. Všechno se na ni sype. A to doslova. V bytě se na ni dokonce zřítil strop. Naštěstí má náhradní klíč k loftu své nejlepší kamarádky Liny, která je zrovna na líbánkách. To však vůbec netuší, že její útočiště už zabral někdo jiný. Lucas. Linin bratranec, kterého Rosie už několik měsíců tajně stalkuje na Instagramu – je zkrátka neodolatelný. Prochází se po bytě jen v ručníku, poťouchle se usmívá, má sexy přízvuk, vaří a má zajímavé nápady. Nabídne totiž Rosie, že jí pomůže získat zpět inspiraci. Zdá se, že Rosie má všechno pod kontrolou, ale Lucasův pobyt se krátí…
Predpredaj
25,02 € 26,34 €