! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Touha po štěstí


Freya své sestře Pearl pomůže splnit sen a coby náhradní matka pro ni odnosí vytoužené dítě. Namísto vděku se však dočká jen nesvárů v rodině a ztráty životní lásky. O několik let později Freya dopadne na samé dno – nemá děti, manžela, ani střechu nad hlavou. Nečekanou oporu najde v neteři Billie. Dlouho odkládané shledání ale oživí staré křivdy a věci naberou náhlý spád.
U dodávateľa
17,72 € 18,65 €

dostupné aj ako:

Girl, Goddess, Queen - Pokolba a szerelemmel


Több ezer évvel ezelőtt az istenek előálltak egy hazugsággal. Azt állították, hogy Perszephoné más istenek politikai játszmáinak áldozatává vált. Hogy Hádész elrabolta, és a feleségévé tette. Hogy Démétér annyira belebetegedett, hogy a Föld haldokolni kezdett miatta. Ám a valódi történet ennél sokkal érdekesebb. Perszephonét nem levitték a pokolba, hanem leugrott oda. Esze ágában sem volt hozzámenni valami önelégült istenséghez, aki sokkal jobban szerette saját magát, mint őt. Most már csak annyit kell tennie, hogy meggyőzi az Alvilág idegesítően szexi, pimasz és igazán goromba urát, Hádészt, hogy segítsen megvalósítani a tervét. Egy olyan tervet, amely alapjaiban rengeti meg az Olümposzt. Ám a következmények halálosak lehetnek, különösen, ha az ember a pokolban van... Egy szenvedélyes, friss és hihetetlenül szórakoztató ifjúsági regény egy feltörekvő Tik-Tok szupersztár tollából.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Viking nők


Férfiakról és nőkről írok: honfoglalókról, földművesekről, mítoszteremtőkről, anyákról, tanítókról, világutazókról. Olyan emberekről, akik titkos reményeket táplálnak, akiknek szerető családjuk és törékeny szívük van. A lelkem mélyén mégis aggodalommal tölt el a tudat, hogy kultúrájuknak sötét aspektusai is léteznek: az erőszak, amely végigvonul az életükön (a csatatéren, de azon kívül is), a traumák, amelyeket más embereknek (ellenségeiknek, szomszédaiknak, rabszolgáiknak) okoznak, valamint az emberáldozatok. A brutalitás nem korlátozódik a férfiak világára, sok nő is kegyetlen, gyakran egyenesen ijesztően félelmetes, jóllehet ezzel egyidejűleg a viking világ nagyszerű vívmányairól és csodáiról csak áradozni tudok... Azok a történetmesélők, mint amilyen én is vagyok, mindig ezekből az ellentmondásokból és rejtélyekből táplálkoznak.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Mrtvá říše


Po únosu povstaleckou skupinou se Brexley ocitá v nelítostném světě politiky, kde se lidé ani fae neohlížejí na následky, Život jí neulehčuje ani to, že její spojení s nechvalně proslulým Warwickem den ode dne sílí, Navíc se všude šeptá o mocné kouzelné substanci a Brexley její pouto k fae knize přivede o krok blíž k odpovědím, které hledá, Jakmile však jednou otevře zapovězené dveře, vyvalí se z nich všechna tajemství minulosti, Pravdy, kterým nedokáže čelit, A zrady, které tnou až na kost,
U dodávateľa
17,57 € 18,49 €

Dlöf alkonya


Dlöf vidékein egészen mostanáig a legkülönfélébb teremtmények éltek békében egymás mellett. Gondosan feljegyezték népük homályba vesző történetét, megénekelték hőseiket, és némán faggatták a csillagokat sorsukról - a nyugodt esztendők azonban véget értek. Rejtélyes horda pusztít el mindent, ami az útjába kerül, és úgy tűnik, csak hárman járhatnak utána az igazságnak, és akadályozhatják meg a katasztrófát: egy ifjú ork, aki legszívesebben a kertjét gondozza, miközben a világ titkairól töpreng, egy magának való troll lány, aki rébuszokban beszél, és egy modortalan elf, akinek mindenkihez van egy keresetlen szava. Mindhármójuk életét felborítja a rájuk leselkedő veszedelem, és mindhárman eltökéltek, hogy megmentsék otthonukat, Dlöföt, ahol semmi sem egészen az, aminek látszik. A Dlöf alkonya, Bartók Imre első ifjúsági regénye egy szépirodalmi igénnyel bemutatott, egyedi világot tár az olvasó elé, amelyet Krizbo különleges, hangulatteremtő illusztrációi tesznek igazán kivételessé.
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Titkos küldetés a dinók földjén


A titkos felfedezőknek sok millió évet kell visszautazniuk a múltban, hogy megmentsenek egy különleges dinoszaurusztojást. A küldetés során Tamikónak és Csengnek vérszomjas ragadozó dinókkal is szembe kell szállniuk! De vajon mihez kezdenek, amikor a tojás kikel? A kezdő olvasóknak szóló sorozat fantasztikus kalandokban bővelkedő ötödik része egy régen letűnt földtörténeti korszak, a jurakor növény- és állatvilágába nyújt betekintést. A regény végén fogalomtár és játékos kvíz található, valamint a küldetés jegyzetei, amelyek röviden összefoglalják a könyvben megismert tudományos tényeket. A sorozat kötetei tetszőleges sorrendben olvashatók, egyedülálló ismeretterjesztő anyaguknak köszönhetően pedig akár iskolai segédanyagként is használhatók! A sorozatban eddig megjelent kötetek: Titkos küldetés a füstölgő vulkánon, Titkos küldetés a jégkorszakban, Titkos küldetés a kísértetkastélyban, Titkos küldetés az Északi-sarkon Már kapható a sorozat hatodik része: Titkos küldetés a tenger mélyén
U dodávateľa
5,35 € 5,63 €

Titkos küldetés a tenger mélyén


A sorozat legújabb részében Tom és Kiki a tenger mélyére merül, hogy megmentsen egy bajba került cápát, és közben rábukkannak egy rég elsüllyedt kalózhajó maradványaira. Vajon milyen ismeretlen veszélyek leselkednek rájuk a roncsok között? A kezdő olvasóknak szóló kalandos sorozat hatodik része a tenger izgalmas élővilágába és a búvárkodásba nyújt betekintést. A regény végén fogalomtár és játékos kvíz található, valamint a küldetés jegyzetei, amelyek röviden összefoglalják a könyvben megismert tudományos tényeket. A sorozat kötetei tetszőleges sorrendben olvashatók, egyedülálló ismeretterjesztő anyaguknak köszönhetően pedig akár iskolai segédanyagként is használhatók! A sorozatban eddig megjelent kötetek: Titkos küldetés a füstölgő vulkánon, Titkos küldetés a jégkorszakban, Titkos küldetés a kísértetkastélyban, Titkos küldetés az Északi-sarkon, Titkos küldetés a dinók földjén
U dodávateľa
5,35 € 5,63 €

Zendülők


"Márai Sándor zendülői olyan gyermekek, akiket az idő keze már taszítana kifelé ártatlannak éppen nem nevezhető játékaik közül, de akik önként, konok daccal nem akarják elhagyni a gyermekszobát. Bizonyára nem véletlen, hogy Márai e témában a mienkénél nagyobb európai irodalmak képviselőivel találkozik: Cocteau Les enfants terribles-jére és Glaeser Jahrang 1902-jére gondolok. A jelenség európai s oly kevés írónk van, aki a magyar miliőbe európai problémákat tudna, vagy merne beállítani!" (Sárközi György, Nyugat, 1930/14.) Egy héttel később együtt volt a banda. A laza anyagból egy pillanat alatt lesz kristály, nem lehet tudni, miféle folyamat előzi meg. Nem lehet tudni, mi az, ami bizonyos embereket, kik kevéssel elébb még mit sem sejtettek egymásról, összehajt, egyik pillanatról a másikra összekovácsol, bűntudatnál nyugtalanítóbban, jobban, mint szülőket gyermekekkel, mint a szerelmeseket, mint a gyilkosokat. A terem négy sarkából igyekeztek egymás felé, mohón, mintha évek óta vártak volna erre, s rengeteg mondanivalójuk lenne. Együtt voltak, akik egy hét előtt még alig beszéltek egymással."
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Scarlett


A Scarlett igazi főszereplője nem más, mint az örök klasszikusként számontartott Elfújta a szél című regényből készült film. Annak idején már a kiadó is hatalmas kockázatot vállalt azzal, hogy megjelentette egy Margaret Mitchell nevű, tökéletesen ismeretlen író hatalmas terjedelmű regényét, azt viszont, amire David O. Selznick filmproducer vállalkozott, mindenki őrültségnek gondolta. Azt vette a fejébe, hogy filmre viszi a művet, annak ellenére, hogy pontosan tudta, hogy hihetetlen mennyiségű pénzbe és energiába fog kerülni. Díszletek, jelmezek, színészek százaira lesz szüksége ahhoz, hogy elkészüljön a több mint három és fél órás, addig sohasem látott hosszúságú film. Az Álomgyár történetében addig senki sem vállalkozott ilyen nagyszabású produkcióra. És úgy is történt minden, ahogy előre elképzelte: az őrület volt maga. Gyötrelmes és füstös, karikás szemű káosz, szerelem, árulás és ármány, a folyamatosan fenyegető összeomlás rémülete és végül persze a csoda, a varázslat, ami mindent megér és amire csak a film képes: a megelevenedő világok, korok és emberek csodája. Gondoljunk akár a költségvetésére, akár a forgatás szakmai kihívásaira, akár a filmet övező hatalmas elvárásra és hisztérikus hangulatra vagy a későbbi tomboló világsikerre és a tíz Oscar-díjra: az Elfújta a szél a "leg"-ek mozija volt és maradt azóta is. François-Guillaume Lorrain nemcsak egyetlen filmnek, hanem Hollywood egész aranykorának és halhatatlan figuráinak állít emléket ebben a bölcsen szellemes és melengetően emberi regényben.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Sorakozó! - Cuki kölykök


Azt mondják, olyan ez a ház, mint egy állatkert. Gyere, és ismerd meg az összes lakóját! Állítsd sorba az összes állatkát az izgalmas puzzlekönyv lapjaiból. Közben pedig vicces kis verseket is olvashatsz a különféle állatokról.
U dodávateľa
6,69 € 7,04 €

Sorakozó! - Járművek


Mozgásban lenni csupa izgalom. Barátom, máris indulunk! Az úticélt most nem is firtatom. Állítsd sorba az összes járművet az izgalmas puzzlekönyv lapjaiból. Közben pedig vicces kis verseket is olvashatsz a különféle járművekről.
U dodávateľa
6,69 € 7,04 €

Vörösbegyek, cinkék és más madarak


Ebben a természetbúvár matricás albumban tömérdek érdekességet találsz a madarakról és élőhelyükről. A 120 matrica segítségével kiegészítheted a színes képeket, például kacsákat úsztathatsz a tavon, telerakhatod az eget fecskékkel, vagy épp benépesítheted a madárodút fiókákkal. A könyvben a képeket te teheted teljessé a matricák segítségével. A könyv végén található GYŰJTEMÉNYBE pedig beírhatod, mikor és hol láttad az itt szereplő állatokat.
U dodávateľa
8,03 € 8,45 €

Nyírfák, harangvirágok és más növények


Ebben a természetbúvár matricás albumban tömérdek érdekességet találsz mindenféle fáról és növényről. A 120 matrica segítségével kiegészítheted a színes képeket, például virágba boríthatod a cseresznyefát, teleültetheted sütőtökkel a veteményeskertet, vagy épp kanyargó gyökereket telepíthetsz a föld alá. A könyv képeit te teheted teljessé a matricák segítségével. A kötet végén található GYŰJTEMÉNYBE pedig beírhatod, mikor és hol láttad az ott szereplő növényeket.
U dodávateľa
8,03 € 8,45 €

Luisa Piccarreta: Slnko mojej vôle


Luisa Piccarreta (23. apríl 1865 – 4. marec 1947) bola útla žienka z južného Talianska, ktorá spoznala strasti početných epidémií a dvoch svetových vojen. Svoje srdce premenila na priestor bezo zvyšku obývaný Bohom. Bola vtiahnutá do veľkého tajomstva, ktoré ju nekonečne presahovalo, bola pozvaná „žiť v Božej vôli,“ čo znamená prežívať svoj život ako Ježiš Kristus, ktorý nám takýmto spôsobom priniesol večný život. Mala upierať svoj pohľad na nazaretský domček a uvažovať, či jej skutky zodpovedajú skutkom Svätej rodiny, v ktorej sa všetko robilo s láskou. Kniha Luisa Piccarreta: Slnko mojej vôle je životopisom tejto talianskej mystičky, ktorý čerpá z jej zápiskov i zo svedectiev ľudí, ktorí ju poznali. Jej hlboké svedectvo nám ukazuje dynamizmus Božieho milosrdenstva, ktoré nás priťahuje k najhlbšej možnej jednote s ním, aby premieňalo naše srdcia na prameň živej vody, tryskajúcej v prospech všetkých. Neustále rozjímanie o Ježišovom utrpení ju viedlo k tomu, že sa pripodobnila Kristovi až po úplné obetovanie sa Otcovi za dobro všetkých ľudí. Z „knihy kríža“ sa dozvedela, že žiť v Božej vôli nie je vykonávaním zvonka uložených príkazov, ale darom, okolo ktorého treba sústrediť celý svoj život. Vidíme ju sedemdesiat rokov pripútanú na lôžko utrpenia, ako prostredníctvom jednoduchého života kresťanskej laičky, zamestnanej skromným paličkovaním, spojená s Cirkvou neochvejnou poslušnosťou svojim spovedníkom vytvorila veľkolepé dielo lásky ku všetkým stvoreniam.
U dodávateľa
13,21 € 13,90 €

Mládí na hřišti 3: Skóruj!


Soutěž se blíží a Hina se ocitá pod tlakem okolí, Taiki jí však pomůže zahnat úzkost. Zároveň se přibližuje prefekturní kolo badmintonu, ve kterém hodlá Taiki zúročit plody tvrdého tréninku ve čtyřhře proti soupeřům ze střední školy Sadžikawa. Mládí se dává do pohybu a nezapomenutelné léto je za dveřmi.
U dodávateľa
13,02 € 13,70 €

Malý veľký kňaz: Dolindo Ruotolo


Nejeden čitateľ pozná Novénu odovzdanosti, ktorej autorom je kňaz Dolindo Ruotolo. O tom, kto bol otec Dolindo, najlepšie svedčia slová svätého Pátra Pia z Pietrelciny. Veriacim, ktorí za ním prichádzali až z Neapola, hovorieval: „Prečo cestujete za mnou? Veď v Neapole máte veľkého kňaza a svätú dušu!“ Môže existovať lepšie odporúčanie na kňaza, pred ktorého spovednicou stávali desiatky metrov dlhé rady penitentov a po jeho kázňach sa spúšťal hromový aplauz? Asi nie. Páter Pio nazeral do ľudskej duše a nazrel aj do tej Dolindovej. Skrze túto knihu môžete nahliadnuť do jeho života.
U dodávateľa
9,41 € 9,90 €

Svíčkař


Jediná hra, kterou napsal osobitý a neohrožený renesanční intelektuál, který skončil pro své názory na hranici. S neodolatelným smyslem pro humor a pozoruhodnou společenskou kritičností vypráví několik souběžných příběhů pitoreskních postav tehdejší Neapole. Hra nese název podle postavy jejíž příběh je dominantní, Bonifacia označeného jako „svíčkař“. Nejde o výrobce svíček, ale o ženatého homosexuála, který se zamiluje do kurtizány. Čtenář v textu najde mnohé z toho, co bezpochyby pobouřilo vatikánské soudce, jejichž milost Giordano Bruno nemohl očekávat. V překladu Zdeňka Digrina vychází jako 185. svazek edice D.
U dodávateľa
10,97 € 11,55 €

Ideální manžel, 3. vydání


Slavná „salonní komedie“ mistra břitkého anglického humoru. Vyhrají intriky a korupce nad čestnými postoji? I takové otázky klade konverzační komedie, která s neodolatelným kritickým humorem líčí londýnské vyšší kruhy z doby, kdy se zde pohyboval i slavný a provokativní autor Oscar Wilde.
U dodávateľa
10,97 € 11,55 €

Strážci osudu


Existují miliardy planet vhodných pro život, a přesto vesmír zůstává pustý. Kam se poděly všechny mezihvězdné civilizace? V hlubinách nekonečného kosmu číhá zlo, jaké si lidé ani nedokážou představit. Myslíte si, že historie je jen souhrou za sebou jdoucích náhod? Předpokládáte, že geniální lidé ovlivňující dějiny jsou dílem přírody a statistiky? Omyl! Za všemi důležitými událostmi lidské historie stojí šedé eminence, které trpělivě pozorují, hodnotí a zasahují. Předurčují životy čerstvě narozených dětí, dohlížejí na nás, řídí naše kroky i vývoj. Jsou tu pořád. Stály za vznikem jaderné bomby, zasadily se o vytvoření jahodového müsli a donutily Evropskou unii zakázat příliš výkonné vysavače. Jak vznikly? Proč to dělají? To zatím nikdo neví. Stala se z nich mytická stvoření, vystupující snad jen v prastarých slovanských bájích. Jsou to temní strážci, často považovaní za příbuzné samotného ďábla. Jejich úhlavní nepřítel? Firma Electrolux, prachové filtry ve ventilaci a rasa super inteligentních chobotnic útočící na planetu Zemi. Vesmírné invaze jsou snad ještě horší než helikon.
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €