Dénes Natur Műhely Kiadó

vydavateľstvo

Úti- és vadásznaplóm Indiából és a Himalájából


A kötet, melyet az olvasó most a kezében tart, napjainkban már igazi ritkaságnak számít, valódi csemege a klasszikus magyar vadászirodalom kedvelőinek. Szerzője, gróf Apponyi Henrik 1930 januárjában indult el fél esztendőre tervezett útjára. Indiába nem c
Vypredané
22,66 € 23,85 €

Őszi napsütésben


"Havatlan, mogorva téli nap. Nagy vadászat a tarnaszentmiklósi szikeseken. A községi határ vadászati jogát ketten bírták: Mihályi Gyula földbirtokos meg Horváth Bandi, az egész vármegyében ötleteiről, bohóságairól ismert nótárius. Sok nyúl volt. Öt-hatunk között minden hajtásban esett tizennyolc-húsz darab. Délután fél három tájra százhuszonöt darabot lőttünk. De körözve lőhettünk volna háromszázat is."
Vypredané
14,98 € 15,77 €

Pókhálók


Török András Mátyás harmadik könyvét tartja most kezében az olvasó. A szerző sikeres festőművész és elismert író, aki ismét hazai vadászélményeiről mesél. Kevés magyar vadász ismeri úgy Magyarország vadászmezőit mint Ő. "Abban a szerencsés helyzetben voltam az elmúlt harminchat esztendő alatt, hogy keresztbe-hosszába vadászhattam kicsinyke hazám területén." Most újra együtt barangolhatjuk be vele ezeket a tájakat. Trilógiájának utolsó kötete a "Pókhálók" címet kapta és méltán bízhatunk abban, hogy hasonlóan kellemes szórakozást nyújt majd olvasójának, mint az előző két kötet.
Vypredané
14,61 € 15,38 €

A vadon vándora


A kiadvány szerzője, Kovács Zsolt (aki mellesleg ismert szakíró) bajban volt, amikor felkérték e könyv megírására. Igaz, összességében hónapokat töltött a vadonban, de a világ legmérgesebb kígyóitól "hemzsegő" Ausztráliában még véletlenül sem találkozott egyetlen eleven példányukkal sem - csak eggyel, de már az sem nagyon élet -, nem került bajba a helyi mérges pókok miatt, s nem támadta meg semmiféle csípős-harapós szerzet. Afrikában sem próbálta meg eltaposni elefánt, nem kellett halált megvető bátorsággal szembenéznie az oroszlánnal, hovatovább még útonállók sem rabolták ki. Sőt még csak nem is vadászott. Ezek után felmerülhet a kérdés: az ilyen, "igaz" kalandok híján miről is szól a könyv? Nos, élményekről - emberekről, állatokról, tájakról. Expedíciókról sivatagban, szavannán és erdőben. Tábortűz melletti beszélgetésekről. S megannyi apróbb-nagyobb természeti csodáról: kölykeiket nevelő oroszlánok fényképezéséről, ritka sisakos kakaduk megfigyeléséről, sivatagi naplementéről, hirtelen jött homokviharról, békés kafferbivalyokról, álmosan majszoló zsiráfokról, sikertelenül vadászó, peches hiénáról, finnyás koaláról, bájos vombatról. A könyv minden oldaláról kicseng az állat- és természetszeretet, az aggódás Földünk jövőjéért.
U dodávateľa
4,75 € 5,00 €

Úton és útfélen


"A vadászt valami megfoghatatlan, néhány szóval megfogalmazhatatlan vágy kielégítése ébreszti kora hajnalban, űzi, hajtja árkon-bokron át, hóban, fagyban. A kezdő vadász első komoly trófeájának megszerzése után még erősebb késztetést érez, hogy adandó alkalommal ismét elővegye fegyverét és az új zsákmány reményében nekiinduljon. De a hajnali vekker hangja és a zsigerelés között eltelt idő a vadászélet igazi sava-borsa. A "csak" vadász és a vadászíró között az a különbség, hogy míg az előzőnek újabb és újabb élményei kifogyhatatlanok, addig tollat ragadó társa ismételten, újra átélheti a kaland minden valóságos és a lelket is megmozgató részletét. Igaz, hogy a megírt élmények sorával fogy a megírandó muníció. Dr. Vörös István vadászírónak "A Teremtő tenyerén" című könyv megjelenése után ismét "bizsergett" a tolla, és újabb kötettel rukkolt elő, melynek munkacíme a "másodvetés" volt, ugyanis tartalmazza mindazokat az emlékeket, melyek az első kötet megjelenése óta az emlékezet bugyrából előjöttek. Nos, az "Úton és útfélen" olvasása azoknak szerez különös örömet, akikből a vadászat olyan gondolatokat csalogat elő, melyek nem tartoznak szorosan a zsákmányszerzéshez, sokkal inkább a haza, a szülőföld, szeretetéhez, az elröppent közel nyolcvan év emberségéhez." (Pápai Gábor)
U dodávateľa
12,79 € 13,46 €

Ragadozók könyve


"Egy élőlény nem attól ragadozó, hogy húst eszik, hanem attól, hogy képes megszerezni a táplálékául szolgáló húst. Ehhez okosabbnak, erősebbnek, ügyesebbnek, kitartóbbnak kell lennie, mint a táplálékául szolgáló préda. Hiszem, hogy az emberi faj is eredendően ragadozó. Ebbéli tulajdonságai szükségesek voltak ahhoz, hogy ki tudjon emelkedni az állatvilágból. A ragadozó állatok kizárólag vadászattal tudják megszerezni élelmüket. Az ősidőkben így volt ez az embereknél is. Mára azonban ez megváltozott. Egy ragadozó típusú embernek nem kell feltétlenül vadásznia. Úgy is meg tudja szerezni élelmét, ha a munkában, az üzletben, a sportban, általában az életben okosabb, erősebb, ügyesebb, kitartóbb a többinél. A civilizáció során egyes emberekben a ragadozókra jellemző viselkedésmód megváltozott. Ezek az egyedek mentalitásukban a növényevőkhöz váltak hasonlatossá. De sokan továbbra is ragadozóként élnek. Számukra írtam ezt a könyvet." (Halmágyi Takács István) Előző két sikerkönyve után a szerző ezúttal is távoli országok egzotikus állat- és növényvilágba vezeti el az olvasót. Sok humorral, öniróniával és bölcsességgel ír a természetről, az emberekről és az állatokról, életről és halálról, a természet örök körforgásáról, melynek természetesen része a vadászat is. A több száz színes fotóval illusztrált könyv jó szórakozást garantál a természetet szerető olvasóknak, vadászoknak és nem vadászoknak egyaránt.
U dodávateľa
23,71 € 24,96 €

Örökké vadász maradok


A kilencven életévet, ebből hetven vadászévet megélt szerző ebben a könyvében elsősorban arra a sok eseményre, köztük néha szomorúakra és csalódásokra is, többségükben azonban az egész életét megszépítő, szinte második énjét adó életélményeire igyekszik koncentrálni, amelyeket a vadászat nyújtott neki. Minthogy a bőréből senki sem tud kibújni, így a tanítani vágyás ebben a könyvben is rendszeresen felbukkan. Ne várjon az olvasó egységes szerkezetű vadászkönyvet. Elégedjék meg a mozaikokkal, melyekből egy hosszú, gazdag vadászélet rajzolódik ki. Ajánlható ez a könyv elsősorban a vadászoknak, korosztálytól függetlenül. Szórakoztató lehet, talán hasznos is a könyv a nem vadászó ifjúság számára is, akik ezáltal megismerve a vadászat örömeit, kihívásait, kedvet kaphatnak hozzá, de érdekes lehet az idősebb, nem vadászó generáció számára is. A természettudományokban is jártas (orvosprofesszor) öreg vadász szemszögéből látva ezt a tématerületet, talán objektívebb képet kaphat az olvasó a vadászat lényegéről és szerepéről a mai társadalomban.
Vypredané
13,58 € 14,29 €

Ahol a vaddisznó jár


Varga Csaba mindenekelőtt élményvadász. És az élmények előbb-utóbb kikövetelik maguknak, hogy rögzítsék, leírják, tovább adják őket. A leírt élmények (vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések,) pedig hamarosan megjelenési fórumért kiáltanak. Ifjú szerzőnk számos vadászirodalmi és egyéb pályázat nyertese. A vadászsajtó mellett antológiákban is szerepelt már, és most, íme, itt van önálló kötete!
Vypredané
12,55 € 13,21 €

Isten a kökénybokrok között - Vadászírások


"... a vadászat tükröt tart az ember elé, felfokozottan kihozza az esetleg még rejtett erényeket, de a hibákat is." írja a szerző. De mit is írhatna egy vadászfeleség a kötet ajánlásaként? Áldás-e a vadászat vagy átok? Olyan ez, mintha azt kérdeznénk: áldás-e a tehetség, a hajlíthatatlan jellem, a konok hit, a soha fel nem adás képessége? A kérdésre ezek a kincset érő írások adják meg a választ. Az itt megjelenített fényes pillanatok, életképek, kötődések megmutatják, hogy az élet örömeit és viharait adó hétköznapok felett mindig győzedelmeskednek e szép szenvedély ünneppé átszellemülő apró és nagy csodái. Köszönöm e kötetnek, hogy megmutatják István valódi arcát. Hiszem, hogy ez a könyv maradandó élményt ad Önnek is, kedves Olvasó! A szerzővel együtt élheti végig, hogy a vadászat egyetemes létforma: egyszerre jelent végtelen szabadságot és szolgaságot, megadja az otthonosság érzését, az egyedüllét és a barátság jóleső pillanatait. Az igaz vadász részévé válhat a létezésnek, kutathatja az élet ezernyi titkát, hazára lelhet, s önmagát találhatja meg a teremtés csodáiban, bölcs szemlélődésben, szórakoztató kalandokban. Ezen az úton nem égő csipkebokorban adatik meg az isteni kinyilatkoztatás, a lélek ösvényein járva egyszerűen csak megtalálja Istent a kökénybokrok között. Novadovszky Nóra
Vypredané
14,92 € 15,71 €

Erdei kaland - Foglalkoztató füzet óvodásoknak


Egy foglalkoztató füzet amiben az erdei állatoké a főszerep. Színezd ki a nyuszit, a sünit és a többieket, majd old meg a feladatokat! Remek időtöltés és közben játszva tanulás ovisoknak. Kalandra fel!
Vypredané
2,40 € 2,53 €

Vadászutakon


"Az utolsó három év alatt harmadik könyvem a Vadászutakon. Mind a három könyv ugyanazt a célt szolgálta: elvezetni az olvasót oda, ahol nagy a csönd, ahol az Örök Rendező békéje pihen erdőn, mezőn és vizeken. Ahol a természet dús kincseinek, fenséges képeinek és látványosságainak alázatos szemlélődésében olyan sokszor imára vezényelünk...
U dodávateľa
14,71 € 15,48 €

Sokszor - Tizenkét hónap az erdőn


A szerző a máig népszerű "Tizenkét hónap az erdőn" című filmsorozat, a "Megsebzett bolygó", számtalan egyéb természetfilm és környezetvédelmi műsor rendezője, alkotója. Könyvének első kiadása régóta elfogyott - immár megérett rá az idő, hogy napvilágot lásson második, átdolgozott és bővített kiadása, melyben helyet kaptak az újabb vagy eddig nem közölt vadászélmények és az élet egyéb dolgai is, melyekről - így például a nemzetközi kapcsolatokról, a kimagasló elismerésekről - a szerző eddig szerényen hallgatott. Sajátos önéletírásnak is felfogható munkája a megélt tapasztalatok és élmények mellett bölcs életszemlélettel, mindent átszövő, feloldó derűvel is megajándékozza olvasóját.
Vypredané
13,79 € 14,52 €

Erdei óvoda 1.


Ismerd meg az erdei állatokat! Tudd meg, hogy melyikük húsevő, kinek, hogy néz ki a kicsinye. Színezd ki a baglyot, a nyuszit és a muflont! Segíts megtalálni a süninek a gombát, és még sok érdekes és szórakoztató feladat vár Rád az Erdei óvoda első számában.
Na sklade 1Ks
2,40 € 2,53 €

Olthatatlan vadászszenvedély


Ez a könyv egy tízkötetes vadászirodalmi életmű zárókötete, amelyen több mint hatvan évet magában foglaló vadászélete folyamán felmerült gondolatait, élet- és vadásztapasztalatait adja közre az idős orvosprofesszor szerző. A könyv lényege a visszatekintés egy hosszú, szép vadászéletre, mely nem csak a vad elejtéséről (vagy elhibázásáról) mesél, hanem emberekről, vadászokról, emberi kapcsolatokról is, sőt társadalmi kérdésekről is szó esik. A fentiek - valamint olvasmányos, elbeszélő stílusa alapján ajánlható e könyv vadászoknak, természetvédőknek, természetjáróknak, az ifjúságnak és az idősebb generációnak egyaránt.
Vypredané
11,88 € 12,50 €

A képzelet vadászmezején


A vadász soha nem mond teljesen igazat. Álmai folyton-folyvást színezik, javítják, lekerekítik a valóságot. Mert így lehet érzékletesebben elmesélni mindazt, ami történt. Ez a könyv éppen fordítva íródott. Az ábrándok szárnyalását a hús-vér modellek, a létező helyszínek, a valós eseménytöredékek teszik élővé. Tartsanak hát velem, a képzelet vadászmezejére, ahol minden igazira van kitalálva! Az olvasói fantázia repülőkalandjainak Meszlényi Attila vonalai mutatnak irányt. Jó olvasóm, mindig csak fél lépéssel a föld fölött!
U dodávateľa
9,86 € 10,38 €