Vašu objednávku vám stihneme (podľa vybranej dopravy) doručiť do Vianoc, ak si objednáte do tohto dátumu:

Packeta - Doručenie na adresu

19. 12.

Balík na poštu

19. 12.

Balikobox

19. 12.

Slovenská pošta - na adresu

19. 12.

Kuriér SPS

18. 12.

balíkovo (Alzaboxy)

18. 12.

Doručenie na predajňu

18. 12.

Osobný odber v sklade

22. 12.

Packeta - Výdajné miesto a Z-BOX

19. 12.

Kossuth Kiadó

vydavateľstvo

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Egy rejtélyes sziget. Egy elhagyott árvaház. Egy különös fényképekből álló gyűjtemény. Ez vár felfedezésre a "Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei" című felejthetetlen regényben, amely a fantázia és a fotográfia elegyéből kever izgalmas olvasmányt. Történetünk kezdetén rettenetes családi tragédia indítja útnak a tizenhat esztendős Jacobot egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy Vándorsólyom kisasszony gondozottjai nem csak különlegesek voltak, de talán veszélyesek is. Lehet, hogy nem véletlenül száműzték őket egy kietlen szigetre. És valamiképp -lett légyen ez bármilyen valószínűtlen- talán még mindig élnek. Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.
Vypredané
13,79 € 14,52 €

dostupné aj ako:

Zágráb


Kis útikönyv 566 fényképpel, 43 rajzzal, 19 térképpel, várostérképpel és villamosvonalak térképével.
U dodávateľa darček
14,54 € 15,31 €

A kém neve Garbo


Nélküle másképp zajlott volna a második világháború... A szövetségeseknek Garbo, a németeknek Arabel néven dolgozott a legendás kettős ügynök. Angliai kémhálózatát mindkét oldalon olyan nagyra becsülték, hogy a Brit Birodalom és a náci Németország is magas kitüntetéssel jutalmazta. Minden idők egyik legmerészebb megtévesztési műveletét hajtotta végre. Hitler mesterkémei még csak nem is gyanították, hogy legzseniálisabb hírszerjőzük, Arabel kettős ügynök, akinek huszonnégy tagú ügynökhálózata valójában nem is létezett. Képes volt meggyőzni a legfelső német hadvezetést, hogy tartsa vissza csapatait, amelyek akár meg is hiúsíthatták volna a normandiai partraszállást a D-napon. Garbo valódi kiléte évtizedekig szigorúan őrzött titok maradt. A háború után eltűnt. Évekkel később megrendezte saját halálát, hogy Juan Pujol García végre kiléphessen a kémek árnyékvilágából és valódi nevén elmesélhesse hihetetlen történetét. Visszaemlékezéseit munkatársainak eredeti, MI5-os dossziéi egészítik ki.
Vypredané
9,50 € 10,00 €

dostupné aj ako:

Szürke eminenciások a magyar történelemben


Színészek és rendezők: szereplők az európai história pannon színpadáról. Emberöltők sorsformáló alakjai: velük és általuk történtek a legfontosabb események - az utókor ítélőmesterei mégsem róluk nevezték el azt a korszakot, amelyben éltek. Szemmel láthatólag mindig az első sorban tevékenykedtek, csak kissé háttérbe húzódva. Igazi háttéremberek. Látszólag szürke eminenciások, valójában színes egyéniségek. A kötet több korosztályt és különféle szemléletet képviselő mintegy félszáz történész munkatársa hetvenöt személyt választott ki, hogy a korabeli társadalmi áramlatok mozgatórugóit saját és hősük személyiségén keresztül mutassa a múltunk iránt érdeklődő nagyközönségnek.
Vypredané
22,14 € 23,30 €

100 legszebb katedrális a világon


Minden templomnak, legyen az a mérete alapján kis kápolna vagy katedrális, saját története van. Az őket bemutató könyv végigkalauzol öt kontinensen, s elénk tárja a világ száz legszebb templomát és székesegyházát a prágai Szent Vitustól a dél-amerikai Bogotában lévő Primada katedrálison keresztül egészen az ausztrál földrészen található melbourne-i katedrálisig. Az utazást természetesen Rómában, a katolicizmus központjában álló Szent Péter-bazilika bejárásával kezdjük. Megcsodálhatjuk Michelangelo csodálatos alkotását, s megismerkedhetünk másfél évezred keresztény építészetének remekeivel, az egyik legrégebbi történelmi múltra visszatekintő budapesti Mátyás-templommal, melynek tornya építészeti különlegesség, az egykori királyi székhely, Esztergom bazilikájával, az amiens-i templom világhírű szobraival, a yorki katedrális harmonikus gót stílusával, a rilai kolostoregyüttessel, a ravennai San Vitale-székesegyház aranymozaikjaival, a maja templom romjaira épült mexikóvárosi katedrálissal - pontosan száz, csodálatra méltó építészeti remekművel. E szent épületek azonban nemcsak a vallási-szellemi élet fontos helyszínei, de művészettörténeti jelentőségük és saját történelmük alapján is egyedülálló értéket képviselnek - nem véletlen, hogy az UNESCO közülük többet is felvett a világörökség listájára.
Vypredané
36,26 € 38,17 €

Portré- és kézrajzolás


Az emberi arc és kéz különleges kifejezőerővel bír, ezért kiemelten fontos részei a kompozíciónak. Mindkettő rajzolásához sok előtanulmány szükséges: tisztában kell lenni a mérés tudományával, a perspektíva szabályaival, az egyszerűbb formák, tárgyak és a drapéria rajzolásának minden csínjával-bínjával. A szabályok ismerete és alkalmazása mellett nagy kihívást jelent a karakterjegyek megragadása, visszaadása. A könyv mindebben nyújt segítséget, kezdőknek és haladóknak egyaránt.
Vypredané
15,80 € 16,63 €

100 legszebb nemzeti park a világon


E csodálatos fotókkal illusztrált nagyméretű album csodálatos utazásra invitálja az olvasót a világ legszebb, még érintetlen vidékeire. Földünk éghajlati és a sajátságos földrajzi viszonyai együttesen rendkívül változatos környezetet alkotnak. Utunk során eljutunk öt földrész védett területeire, az ausztráliai korallzátonyokhoz, Nepál hegyeibe, a jávai vulkánokhoz, a rózsaszín flamingók birodalmába és az öt "nagyvad" földjére, az afrikai szavannákra, a magyar pusztára, Hortobágyra. Utazzon karosszékéből Ön is a Föld legszebb vidékeire - e kötet segítségével!
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Kismamák és kisbabák új egészségkönyve


A színes fotókkal, grafikákkal, anatómiai ábrákkal és szakrajzokkal illusztrált kötet a családalapításra készülők, a gyermeket várók és a kisgyermekes családok mindennapi tanácsadó kézikönyve lehet. A kötet szerzői és szaklektorai orvosok. A Kismamák és kisbabák új egészségkönyvében az orvostudomány korszerű ismereteit foglalták össze a családtervezéstől a fogamzáson, a méhen belüli életen, a szülésen-születésen át az újszülött kisgyermekké cseperedéséig és az anya-apa-baba hármas valóságos családdá alakulásáig. Egy neves genetikus professzor, nőgyógyász és szülész szakorvosok, gyermekorvosok, belgyógyász, immunológus, fül-orr-gégész és allergológus, fogszakorvos, védőnő, pszichopedagógus sokéves tapasztalatát és tudását egyesítve írta meg ezt a gyakorlati útmutatóként is használható kézikönyvet.
Vypredané
37,53 € 39,50 €

100 legszebb tér a világon


A világ legszebb és leghíresebb tereinek arculata a városok, nagyvárosok központjában évszázadok során formálódott: a kereskedők, kézművesek és iparosok egykori gyülekezőhelyei, a zsúfolt piacterek ma éppúgy a városi élet nyüzsgő színterei, mint egykoron. A kötet öt kontinens száz, egyedülállóan szép terére kalauzolja el az olvasót. A sienai Piazza del Campótól kezdve a prágai Óváros téren át a kairói Citadella téren keresztül a havannai Katedrális térig megismerhetjük a legcsodálatosabb terek múltját és mozgalmas mindennapjait.
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Kertészkedők enciklopédiája


Mindenki szeretne csodálatos kertet: színpompás virágágyakat, melyek vágott virágaikkal lakásunkat is ellátják díszes csokrokkal; árnyat adó fákat, cserjés zugokat; zöldséget és gyümölcsöt friss fogyasztásra, télire eltéve vagy barátainknak ajándékba. A Kertészkedők enciklopédiája mindehhez nagyszerű segítséget nyújt. Ez a tartalmas, csodálatos kivitelű enciklopédia rengeteg hasznos tudnivalót tartalmaz a talajjal, növényvásárlással, ültetéssel, szaporítással és gondozással kapcsolatban. Érthető magyarázataival, szemléletes színes ábráival, fotóival ez a különleges kézikönyv gyakorlott kertészkedők és kezdő növénybarátok számára egyaránt hasznos segítótárs lehet.
Vypredané
34,68 € 36,51 €

A Biblia világa


Ez a páratlanul szép összefoglaló mű részletes képet fest a Biblia csodálatos világáról, életre kelti drámai történeteit, kivételes alakjait és a korabeli mesés tájakat. 125 színes térkép segítségével megkereshetjük az eredeti helyszíneket, 700 színe s fotó pedig a világ leghíresebb gyűjteményeiből származó műalkotásokat és a bibliai tájakról készült mai felvételeket mutatja be.
Vypredané
58,09 € 61,15 €

A hazátlan ember - Geszti Péter előadásában - Hangoskönyv


Kurt Vonnegut (1922–2007) a második világháború utáni időszak egyik legnagyobb hatású amerikai írója. Dédszülei Németországból vándoroltak ki 1848-ban. Mint az amerikai hadsereg katonája 1944-ben fogságba esett és hadifogolyként Drezdába került, itt egy hústároló pincéjében vészelte át a város semmivé bombázását 1945 februárjában. A szörnyű élményt mintegy 25 évvel később Az ötös számú vágóhíd és a Bajnokok reggelije című ikerregényekben sikerült kiírnia magából. A hazátlan ember egybefüggő önéletrajzi esszéregény, amely felöleli Vonnegut egész írói pályáját. A rá oly jellemző fanyar humorral mondja el véleményét az Egyesült Államokról, és egyben az egész nyugati világ álnokságáról, önmegtévesztéséről is. "Nem igaz, hogy a jó nem győzedelmeskedhet a gonosz felett. Csak az angyaloknak is úgy kellene szerveződniük, mint a maffiának."
U dodávateľa darček
10,15 € 10,68 €

dostupné aj ako:

Athén


A kisméretű, praktikus kötetben szakemberek mutatják be a város történelmét, kultúráját, politikai életét, művészetét, nevezetességeit, múzeumait, hangulatos mellékutcáit, üzleteit, de mindenekelőtt az ott élő embereket. A színes fotók a városok neve zetességeinek bemutatása mellett a mindennapi élet jellegzetes pillanatait is rögzítik. A várossal való ismerkedést részletes, számozott térképek segítik, amelyeken valamennyi látnivaló pontos helyét feltüntetjük. A kötet végén, az úti tippekben megt alálható az összes utazással kapcsolatos adat, szálloda, étterem és telefonszám, amire az utazóknak szüksége lehet.
Vypredané
14,54 € 15,31 €

100 térkép amely megváltoztatta a világot


Az emberi kommunikáció egyik legősibb formája a térkép: a legrégebbi térképeket még jóval az írásbeliség kialakulása előtt készítették. Az embereket mindig lenyűgözték a térképek és az a mód, ahogy világunkat értelmezik. A térképek története egybe azt is bemutatja, hogy az idők folyamán hogyan változott meg az ember kapcsolata a körülötte lévő világgal. Térképek ábrázolják a nemzetek felemelkedését és bukását, a vallások terjedését, a tudományok születését és az új földrészek felfedezését. A térképkészítők mindig is a világ megismerésére és megváltoztatására használták a kartográfiát - a legelső sziklavésetektől kezdve a 21. század legmodernebb műholdas térképéig bezárólag. A könyv azt az izgalmas utat kíséri végig, amelyet a térképészet bejárt az emberiség történelme során. Látni fogjuk, hogyan használtak térképeket a nagy birodalmak vallási és propagandacéllal, gazdasági és pénzügyi terülteken, katonai műveletekhez és igen gyakran a tájékozódás elősegítése érdekében. A kötet száz olyan térkép történetével ismerteti meg az olvasót, amely valóban megváltoztatta a világot.
Vypredané
9,50 € 10,00 €

Orosz


1200 szó és kifejezés - egyszerűsített kiejtés - szószedet - gasztronómiai szójegyzék - kifejezések vészhelyzetben - színnel jelölt témák: Elterjedt kifejezések / szálláslehetőségek; Étkezés / éttermek; Utazás; Látványosságok / programajánlat; ... Folytatás ›› Boltok és szolgáltatások; Segélykérés / egészség; Magyar-orosz / Orosz-magyar szótár; Általános tudnivalók A(z) Orosz Könyv szerzője .
Vypredané
6,18 € 6,50 €

A Magyar Szent Koronának és az ahoz tartozó tárgyaknak históriája


1790. február 21-én Budán ünnepélyesen fogadták a Bécsből hazaszállított Szent Koronát és a koronázási jelképeket. Decsy Sámuel műve - amely történeti irodalmunkban a mai napig gyakran idézett tudományos kézikönyv - a kor egyik legszebben illusztrált könyve (33 gyönyörű színes oldal található a könyvben, ebből 7 kihajtható). A színes metszeteken a maga eredeti színeiben jelenik meg a magyar Szent Korona, a koronázási jelvények, a koronaőrség tagjai, továbbá megelevenednek a jeles koronázási ceremónia részletei.
Vypredané
21,89 € 23,04 €