Talamon

vydavateľstvo

Jacko 1958 - 2009


Jeho meno figurovalo v hitparádach dlhšie, ako meno kohokoľvek iného, predal viac platní, ako ktokoľvek iný, svojím arzenálom tanečných krokov si podmanil davy fanatických prívržencov, náročnými videoklipmi okúzlil svet: stal sa kráľom popu. Vytvoril trend, nový hudobný jazyk a interpretačný štýl, scénu zvuku-pohybu-pohľadu, ktorú ovládal a ktorej slúžil bezuzdnou silou a spontaneitou, každou svojou bunkou, celým talentom.
Vypredané
5,65 € 5,95 €

Moje prvé sväté prijímanie


Táto úžasná pamätná kniha formátu A4 s mnohými farebnými ilustráciami je nádhernou pamiatkou k prvému svätému prijímaniu, najdôležitejšej udalosti života kresťanských detí.
Vypredané
6,18 € 6,50 €

A végső tenger I. II. III.


A krónikák az 1200-as évek elejét jegyzik. A távoli Góbiban már felnőtté érett a kis Temüdzsin, aki később Dzsingiszként vonul be a világtörténelembe... Bürjén, az ismeretlen származású rabszolga-gyerek, végigvándorolva az ázsiai sztyeppét, Karakorumba, Dzsingisz kán, a világhódító ... Folytatás ›› mongol uralkodó udvarába kerül. Csak homályos emlékei vannak egy asszonyról és férfiról, akik talán a szülei lehettek. És őriz egy fából faragott amulettet a nyakában, a peremén rovásírással... A kán seregében igazi mongollá lesz, s kamaszként izgalmas munkát kap: Kínába kell mennie, hogy különleges kémként segítse Dzsingisz hadjáratát. Kiderül, hogy különös tehetsége van a veszélyes mesterséghez, ezért tagja lesz annak a kémhálózatnak, amelynek hathatós közreműködésével a mongolok, leigázva Európát, el akarják érni a mondabeli Végső Tengert... A mongolok nem tettek le világhódító törekvéseikről, és ebben a magyar király országa - mint a Kárpátok természetes bástyája mögötti első erős állam - kulcsfontosságú. Ha Magyarországot megvívják, kitárulnak a kapuk a Nyugat felé. Így kerül az egykori rabszolgafiú II. Endre, majd IV. Béla magyar királyok udvarába - gyorsan megtanulja a nyelvet, amely valahonnan ismerősnek tűnik számára... Bürjén, azaz magyar nevén Berény - az évtizedek alatt beilleszkedik a magyar világba, és lassan megdöbbentő sejtései támadnak. Mikor pedig Béla király elolvassa neki az amulettjén található jeleket, felébred benne a lelkiismeret... Rájön-e, hogy pontosan azt a népet sodorja végveszélybe, amelyből talán maga is származik? Képes-e megtalálni önnön gyökereit, s milyen áron? Kitörni képtelen helyzetéből, mert a Szervezet elhagyásáért halál jár. Elég egyetlen apró hiba, és a mongol megbízottak, vagy a magyar király emberei végeznek velük. Magyarországon talán több a belső ellenség, mint aki kívülről fenyegeti a biztonságot. Megjelennek a mongolok elől menekülő kunok, akik a keresztség felvétele, és magyarországi szálláshelyek fejében kardjukat adják a magyar királyságnak...A Tatárjárás - trilógia regényfolyamában megjelenik a korabeli Távol-kelet mellett Európa, de különös tekintettel Magyarország, a maga tragikus belviszályaival, azok okozóival... A(z) A végső tenger I-III. (Könyv) szerzője Benkő László.
Vypredané
25,54 € 26,88 €

V zajatí paláca


Vraví sa, že šťastie je podmienené zdravím, krásou, alebo bohatstvom. Ale, je naozaj šťastný, ten kto si môže povedať, že vlastní všetky tieto božie dary, ako napríklad bohatí bratia Rahmanovci? Obaja muži sú úspešnými obchodníkmi, ktorých si každý váži a môžu si užívať všetky možné dary života na to, aby boli šťastní, napriek tomu však nie sú. Ahmed, starší z bratov, je zaťatý aristokrat, ktorý svojou povahou poznačí život každého kto sa vyskytne v jeho okolí. Jeho manželky, ku ktorým sa správa ako keby boli jeho majetkom, sa snažia pri ňom prežiť a vydržať jeho chorobné sklony a z nich prameniace konflikty. Závidí a snaží sa prekaziť aj šťastie vlastného brata Saddama, ktorý proti svojmu bratovi začne bojovať svojským spôsobom. Román plný vášne a intríg prináša množstvo nečakaných zvratov. Aký osud čaká na poškvrnené manželky? Podarí sa Saddamovi získať tak vytúžené šťastie? Odpoveď na tie, ale aj na množstvo iných otázok vám prinesie pútavý román, ktorý práve držíte v rukách.
Vypredané
4,74 € 4,99 €

Africké dobrodružstvo


Detská báseň - Africké dobrodružstvo - v súčasnom kontexte detskej literatúry do istej miery zvláštnosťou. Nových detských básní totiž vzniká stále menej, pričom v knižniciach mamičky vyhľadávajú leporelá a knižky, na ktorých vyrastali generácie detí.Napínavý a tajomný výlet do Afriky je isto-iste lákavý, ale číhajú tu nástrahy baobab čiže chlebovník a nenápadná čiara zvaná rovník. Stretneš tu zvieratá z džungle aj z Knihy džunglí, zistíš, okolo čoho sa svet točí, dozvieš sa, že nie všetko je zlato, čo sa blyští, že nie po diamantoch a rubínoch ti duša piští. Po množstve nebezpečných zážitkov uvidíš znovu ten malý dom, a svoju rodnú krajinu nevymeníš už nikdy za inú. Naskutku vrátiš lietadlom, loďou vlakom, ku kamarátom a maminým buchtám s makom.Dnes táto kniha definitívne uzrela svetlo sveta, jej autor László Barak, prekladateľ Ľubo Navrátil a ilustrátorka a grafička Zuzka Brliťová ju s úctou ponúkajú do vašej priazne.
U dodávateľa
5,69 € 5,99 €

Balassi Bálint - Az "istentelen" magyar


A XVI. század második felében járunk. Az ország három részre szakadt. Délről a török nyomul a Felvidék felé, Erdély szultán adófizetője. A Habsburg-házból való királyoknak csak ütközőzóna a magyarok földje, amely az Oszmán Birodalom támadásaitól védi őket, de némely magyar főurak legalább annyi gondot okoznak nekik, mint a törökök. Balassi Bálint 1554-ben, az ország egyik leggazdagabb és legnagyobb hatalmú főrangú családjában akkor látja meg a napvilágot, amikor a Felvidéken mindennaposak a török beütések, de az apja sosem marad adós a méltó válasszal. Harcosnak, vitéznek neveli fiát, és szakítva a hagyományokkal, nem ereszti Bálintot a bécsi udvarba tanulni, hanem egy németországi "oskolaév" után maga veszi kézbe a nevelését. Balassi Bálintban egyszerre ver gyökeret a művészetek, az irodalom utáni töretlen lelkesedés és a haza ügye iránti rendíthetetlen tenni akarás. Ez utóbbiban nem ismer megalkuvást, kőkeményen ellenáll töröknek és Habsburgnak egyaránt, mert azt tartja, mindkettővel le kell számolni a magyar szabadság érdekében. Nehezen, vagy inkább sehogy nem hajlik a gerince, ahogy az apjának, és a könnyebb út helyett mindig a nehezebb ösvényt választja. Nem Bécsben és az udvarban keres barátokat, hanem vitéz szolgái között, velük indul portyákra, és a török rettegi a nevét, fegyverforgatásban a legjobbak egyike, lengyel földön sorra nyeri a viadalokat, és persze - keresi a szép nők társaságát... Ismerje meg Balassi Bálint igazi, kalandos életét, az első reneszánsz költőnk, vagyis az utolsó trubadúrunk féktelen és bőségesen buja szerelmi életét, a világirodalmi rangú költőt, haragjaiban határt nem ismerő nagyúr konfliktusait és kérlelhetetlen harcait, a legfinomabb ízlésű humanistát! Balassi Bálint máig példája a magyar szellemi élet Európára és a világra való nyitottságának. "Óh, én édes hazám, te jó Magyarország, Ki keresztyénségnek viseled paizsát, Viselsz pogány vérrel festett éles szablyát, Vitézlő oskola, immár Isten hozzád!"
Vypredané
12,34 € 12,99 €