Tibor Kárpáti

autor

A 3 kismalac


A mindenki által jól ismert mese Kárpáti Tibor fiatal illusztrátor izgalmas és formabontó látásmódjában kerül a gyerekek elé. A komputertechnika legegyszerűbb, pixelekből építkező formáival ábrázol. A kötet nagyobbaknak szól, mert a három szinten követhető történet koncentrációt és bizonyos mértékű elemzési készséget igényel. A gyerekeknek az utolsó oldal segítséget nyújt a jelképek felismeréséhez.
Vypredané
3,25 € 3,42 €

Abszurd, bravúr, celeb


Az olvasó - akár gyerek, akár játékos kedvű felnőtt -, 100 gyakori idegen szó verses magyarázatát találja meg a e rendhagyó "idegen szavak szótárában". A hétköznapi beszélgetésekben, az interneten, a hírekben, az iskolában, a tankönyvekben nap mint n ap előkerülnek ezek a kifejezések, és könnyen megakaszthatják a megértést, ha jelentésükkel nincs tisztában, aki hallja vagy olvassa őket. A lexikon forgatható hagyományos verseskötetként is, amelyben vicces, meghökkentő, tágas vagy épp szűkös világu nk szereplőinek tarkabarka sereglete vonul fel a Jetitől a maffiózókon át a zsonglőrig. A versek humorával - és az olvasóval - összekacsintó, egyszerre kacagtató és elgondolkodtató illusztrációk Kárpáti Tibor munkái.
U dodávateľa
1,90 € 2,00 €

A tükör előtt - Egy kamasz monológja


Janikovszky Éva kamasz hőse a tükör előtt áll, és nem tetszik neki, amit lát. A nyaka megnyúlt, a feje összement, a haja olyan, mint az ökörnyál, a szája ferde. Ráadásul folyton rászólnak, hogy: Mit bámulsz olyan hülyén? ... Hozzád beszélek, fiam, nem a falnak..." Pedig tavaly még egészen tűrhetően nézett ki, és minden olyan normális volt. Mi történhetett egy év alatt? Az iskolai ünnepségek, szavalóversenyek egyik kedvence napjainkban A tükör előtt című írás, amely könyv formában most jelenik meg először, Kárpáti Tibor humoros rajzaival.
U dodávateľa
6,78 € 7,14 €

A fába szorult hernyó


Egyszer fába szorult egy két (vagy három) szemű hernyó. Keserves jajongására a fa köré gyűltek a környéken járó állatok: a medve, a farkas, a kecske, a róka, a nyúl, a borz, az egér, a hőscincér és a katicabogár. Hosszas tanakodás után úgy próbálnak segíteni szegény hernyónak, hogy egymás hátára állnak, hátha úgy ki tudják szabadítani. De ki kinek a hátára kapaszkodjon? És vajon el tudják-e érni a síró-rívó hernyót?Lázár Ervin humoros története először jelenik meg önálló kötetben, Kárpáti Tibor rajzaival.
U dodávateľa
6,78 € 7,14 €

Puszi, nyuszi!


Csoki, maki! Üdvöz, légy! Puszi, nyuszi! Kárpáti Tibor fantáziája kiapadhatatlan, ha vicces köszönésekről és állatokról van szó - ha nem jut eszünkbe más, mint az, hogy szia, akkor nyissuk fel ezt a könyvecskét - közel ötvenféle köszöntést találunk a szerző - grafikus zseniális rajzaival.
U dodávateľa
6,75 € 7,11 €