! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Beletria - ostatné strana 3 z 54

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Az elvarázsolt erdő


Ez a történet az összetartásról és a barátságról szól gyerekeknek és fiataloknak. Két testvér izgalmas felfedezőútra indul nagynénjük tanyáján, ahol kalandjaik során egy elvarázsolt erdőbe jutnak, melynek rejtekeiben egyedülálló, csodás élményekben lesz részük sok nevetéssel és mókával.Kategória: Minden korosztálynak
Na stiahnutie
3,15 €

Mamó


- Mire neked az írás, Angi? - Hogy olvassák. Szeressék, vagy ne szeressék. Csak moccantson bennük valamit. (Nők Lapja) Máté Angi hőse árva kislány, aki zord nagyanyjával, Mamóval egy kidőlt-bedőlt, kék falú univerzum lakója. Mégsem afféle árvagyerekes-ríkatós lelki horrortörténet ez, sem puszta tudósítás a szeretetlenség poklából. Az elképesztően tömény kisprózákból nem holmi sivárság árad. A titok az író világ-újrateremtő nyelvezete, amely egyszerre egyedi és erdélyi, gyermeki és művészi, csodásan hajlékony és mulatságosan naiv. Mamó "korcbaszedett' arca felett lobogós hajon "csicsonkáznak" a "hajuziga-bogarak", a templomi szentek "mutatják a szomorút, ki magukból", "Nemzetközi Nőnapkor ott állnak a legszebb anyákok, a legszebb fejükkel, ruháikkal", temetőben pedig "járulnak a népek, mintha lerónivaló sajnáljaik lennének". A túlélés eszközei a varázsigeként örvénylő szavak. Sok jó könyv jelenik meg manapság, ám ritka az olyan, amelynek a helye előre ott állna kitöltetlenül a magyar irodalom polcán. A Mamó ilyen szín a palettán. Csak most, hogy van, jövünk rá, mennyire hiányzott! Lackfi János, költő Máté Angi regénye 2009-ben jelent meg a Koinónia Kiadónál, és a szerző nevét egycsapásra ismertté tette. A Mamó a szakma és a közönség tetszését egyaránt elnyerte, már a megjelenése évében két elismerést hozott (Látó-nívódíj, Transindex – Év Könyve). A Koinóniánál azóta a harmadik kiadás is napvilágot látott. A mű francia fordítását idén jelentette meg a Le Ver á Soie kiadó, a holland változat pár hete látott napvilágot a Wereldbibliotheek kiadónál és a bolgár fordítás készülőben van. A 2009-ben megjelent Mamó után a Kolozsváron élő szerző több egyéni kötettel jelentkezett, illetve antológiákban jelentek meg művei.
Na stiahnutie
5,63 €

A Kupola alatt


A történet egy hatalmas fémkupola alatt játszódik a jövőben, ahol mindent figyelnek, mindent ellenőriznek, ahol nincs helye az érzelmeknek.Főszereplője egy húszéves lány, aki nem olyan, mint akik között él, akikkel dolgozik. Ő az egyetlen a Közösségben,  aki éjszaka álmodik, tud sírni, rajzol, barátkozni akar, beszélgetni. Szeretné kideríteni, hogy került oda, és miért, mert a múltjából semmire sem emlékszik, csak arra az öt évre, amióta ott él. Nem akar egy „szám” lenni abban a mesterségesen megalkotott világban, nevet ad magának, s azt tervezi, hogy megszökik onnan. Még mielőtt megvalósíthatná tervét, a kíváncsisága miatt nagy bajba kerül, és kénytelen menekülni, ha élni akar.A Kupola alatti világ egy zárt rendszer, ahol nincs helye a lázadásnak, és kegyetlen megtorlásban részesül, aki bármilyen módon megszegi a szabályokat, vagy a Rendszer ellen fordul. Ő mégis ezt az utat választja, hogy megtudja, kicsoda.
Na stiahnutie
3,38 €

MASZAT egy kiskutya igaz története


A könyvben Maszat, a kiskutya személyesen meséli el igaz történetét, hogyan került születése helyéről egy kedves családhoz, és milyen érdekes eseményeken ment keresztül napjainkig. Megtörtént eseményeken keresztül mutatja be a kutyák valódi életét: a felnőtt kutyává válást, az orvosi eseményeket, kirándulásokat és utazásokat, bevezetve a gyermek és felnőtt olvasót a felelős állattartás és szeretetteljes kutya-ember kapcsolatok meghitt világába.
Na stiahnutie
0,42 €

Idő


A Soraya Kiadó büszkén mutatja be idei antológiáját, melyet az IDŐ ihletett. 26 szerző, 26 kiváló novellája, melyek egytől egyig a megállíthatlan úr égisze jegyében íródtak.Szerzők:Barbara Herds, Budai Lili, Dina Thomas, Élő Renáta, Énekes Krisztina, Ferencz Miklós, Földesi Kíra, Horváth Erzsébet, Inczédy Tamás, J. Simon Aranka, Juhászné Fázold Anett, Kerekes Aliz, L. L. K. Taylor, Lara Nedels, Nagy Melissza, Pethő Zsófia, Sara White, Subicz Lilla, Szabó-Vincz Dóra, Tóth Mónika, Tóth-Kurtz Márton, Varga Petra, Velencei Rita, Vona Imre, Walice, Zsótér Rebeka
Na stiahnutie
9,83 €

Életek tanúja


Ezerkilencszáznyolcvan január elsején megszületett Tési János. Apja, aki aznap töltötte be a huszadik évét, szeretettel nézett rá.– Fiú! – újságolta büszkén az apjának. Arca csak úgy sugárzott a boldogságtól.Tési János hajjal és egy foggal született.– Pont, mint az apja – mosolygott Tési János anyja. – Az is foggal és hajjal született. Tési János családjában ez így történik már számtalan generáció óta. Nem sokban különböznek ők másoktól, akik szintén  hosszú-hosszú ideje a faluban élik mindennapjaikat, azonban…A gyakorta szürreális, álomszerű, megfoghatatlan helyszíneken játszódó, népmesei elemekkel, történésekkel átszőtt események hátterében legtöbbször a család titokzatos távoli rokona, Nalatrok bácsi áll, aki állítása szerint mindig valamiféle kölcsönt törleszt, amire a család sokszor nem is emlékszik… aki rendszerint felbukkan, amikor kell, és önzetlenül segíti a családot… és akiről sohasem tudják, igazából mikor érkezett, mégis mindig, mindenhol ott van.A generációkon átívelő családregény egy furcsamód ismeretlen, ám helyenként mégis ismerős valóságba enged belepillantást, amellyel kiragadja az olvasót a szürke, monoton hétköznapok börtönéből. Elvarázsol és elgondolkodtat. Utánozhatatlan, egyedi hangulatot teremt.
Na stiahnutie
9,30 €

A Sechsisch Klinika


Egy kisregény, néhány novella és vers. A Sechsisch Klinika cím ne tévesszen meg senkit, ne gondoljon senki semmi rosszra. A címadó kisregény címe azt jelenti magyarul, hogy Szász Klinika. Egy fiktív Szászországi német városban dolgozó négy magyar orvosnőről szól, akik fiatalkoruk óta barátnők. A főszereplő, Hajni, a negyvenöt éves aneszteziológus édesapja halála után dönt úgy, hogy kimegy Németországba barátnői után. Tíz éve elvált, fia is Németországban tanul. Hajni találkozik a columbiai plasztikai sebésszel. Novellák:Szemet szemért:Egy katona bosszút áll szerelme haláláért.Egy dal születése:Az Illés és Bródy János rajongó Julcsi Dunaföldvárra készül koncertre, de lekési a buszt. És kiáll az út jobboldalára stoppolni.Gabi,vagy Gabi:Kriszti bemutatja otthon a szerelmét, akit Gabinak hívnak. Többet erről nem árulok el.A versek különböző hangulatok és élethelyzetek megragadása.
Na stiahnutie
4,22 €

Arnold Prágában


Ezúttal Prágába kalauzolom el az olvasót. A könyv elején az első novellában még novemberi köd van, a végén pedig az utolsóban már júliusi forróság fogadja az odalátogatót.A novelláskötet egy turistacsoport kalandjaival kezdődik és végződik. Mint ahogy az időjárás is más júliusban, mint novemberben, úgy az elején megismert emberek is más élethelyzetben vannak.Az elbeszélések általában emberi sorsoktól, bonyolult kapcsolatokról, kihasznált vagy éppen elszalasztott lehetőségekről szólnak.A Gésa című novellából megtudhatjuk, hogyan mentette meg egy gésát ábrázoló festmény két ember házasságát.  Találkozunk Arnolddal – a többi könyvemben hányatott sorsú teniszedzővel – aki fiatalkorában, már a Délszláv háború küszöbén jut el Prágába, és nem publikus kalandba keveredik egy pesti lánnyal.A következő novella – Túl az Óperencián címmel – a szintén több könyvből ismert Arnold szerelméről, a fiatalon meghalt Szvetlánáról szól, akinek itt kevésbé tragikusan alakul az élete.A Szerepcsere időutazással című novellában pedig Fanni, a tizenhat éves lány, a diszkóban egy különös időutazás folytán visszamegy a kilencvenes évekbe, és ugyanabban a diszkóban találkozik fiatal szüleivel és tanáraival, akik a mai korban már retrónak számító zenére ropják a táncot. Az otthon elszundító anyja meg álmában szintén a diszkóban találkozik egy szögegyenes hajú, extra szűk farmert viselő lánnyal, aki hasonlít rá is, meg a fiújára is. Visszaemlékszik, hogy aznap este, amikor összejött leendő férjével, tényleg látták ezt a furcsa lányt, de akkor még nem esett le nekik, hogy a leendő lányukkal találkoztak, aki döbbenten nézte őket, amikor felismerte bennük a szüleit fiatalon.Ezután következik az utolsó novella, ahol újra Prágába jutunk el, ahol júliusi forróságban a kánikulától szenvedő turisták hiába keresik a strandot.
Na stiahnutie
4,22 €

Öt számjegyű lecke


Ottó egy teljesen átlagos tizennyolc éves fiú, akinek életében a legnagyobb problémát egyelőre az érettségi abszolválása jelenti. Erőteljesen fejlődő szelleme, amely egyre közelebb kerül a kegyetlen valósághoz, amely valóság majd várni fogja őt érettségi után rideg korlátaival együtt, hogy bekebelezze őt és könyörtelenül odahelyezze, ahová való, szembenéz a számára nem túl sok jóval és előrelépési lehetőséggel kecsegtető 1956 utáni szocialista nagyvilággal. Egy átlagos fiú, mégis egy valamiben  más, mondhatni több, mint a nagy átlag: ez pedig a nagyravágyás. Nem különösebben jóképű, de nem is csúnya, nem különösebben jó testalkatú, de nem is előnytelen kinézetű, és nem különösebben okos, de bizonyos  dolgokban igen csak vág az esze. A lányoknál jellemzően nincs túl nagy sikere, legalábbis azoknál a lányoknál, akiknél ő sikereket szeretne aratni, amely meglehetősen bosszantja őt, annak ellenére is, hogy már hosszú  ideje egy párkapcsolatban él együtt egy Réka nevet viselő rendkívül  tisztalelkű, szép és odaadó lánnyal. Ottó finoman szólva sem elégedett, ő valami igazán rendkívülit és kiemelkedőt szeretne elérni az életében, amellyel nem is szeretne túl sokat várni, mivel egyáltalán nem érdekli a tanulás, sejti, hogy érettségije csapnivaló lesz, és hogy talán nem is fog sikerülni első nekifutásra abszolválnia azt, így csak a hosszadalmas problémák várnak rá, miközben egyetemre kérdéses, hogy bekerül-e valaha egyáltalán, és egy olyan hétköznapinak mondható szakmának a birtokában pedig, mint például asztalos, ács, autószerelő, kőműves, pék, szakács vagy akár egyszerű aktatologató hivatalnok, nem terem túl sok babér a számára. Hamar felismeri, hogy ami a legvalószínűbben várhat rá, az mindössze kispolgári élet közvetlenül a szocializmus legsötétebb időszaka után. Egy napon megismerkedik egy újfajta szerencsejátékkal, amit lottónak kereszteltek el. Ezt a nyugati világból jött szerencsejátékot országszerte reklámozzák és nagydobra verik, ötöslottó a neve, és a lényege az, hogy kilencvenkilenc számból ötöt el kell találni, amely öt számot, amiket egyenként mind a saját ikszeivel jelöl meg a játékos, élő műsorban emel ki egy üveggömbből a műsorvezető. Aki eltalálja ezt az öt kihúzott számot, az több millió forintnyi nyereménnyel, valamint egy vadonatúj autómobillal gazdagodhat. Ottó legjobb barátja, Peti, egy matekzseni. Ő neki van egy kidolgozott terve az ötöslottó megjátszására, és segít is megjátszani barátjának a számokat, aki végül, ha kalandos úton is, de eléri a célját, és milliomossá válik. Ezután Ottó elköltözik a családi házból, és felutazik Győrből a fővárosba teljesen különálló életet élni. Az érettségit, mint ahogyan azt előre megérezte, valóban nem sikerült neki letennie első nekifutásra, de végül aztán nem is fogja érdekli őt egyáltalán a tanulás, időt és energiát már egyáltalán nem szentel annak, elhatározza, hogy végleg otthagyja az iskolát. Élete gyökeres fordulatot vesz, a pénz teljesen elveszi az eszét és megváltoztatja jellemét, felismerhetetlenné torzítja azt, átformálja őt. Új barátok és barátnők lépnek be az életébe, akik rengeteg csalódást okoznak neki, mialatt kétségbeesetten igyekszik új életstílust felvenni és új életformát élni, és tartozni valamilyen társasághoz. Fájdalmasan megismeri az életet, és a pénz által felemelt  állapotban tanulja meg fokozatosan lefelé csúszva annak leckéit. Időközben teljesen elhidegül Rékától, akiről kiderül, hogy súlyos, életveszélyes betegségben szenved. Végül már alkalmi nők karjaiban és különféle bódítószerek mentális ölelésében keresi azt a válfajú boldogságot, amiért egy gyufaszálat sem kell megmozdítania, amikor észhez téríti őt egy tragikus fordulat…  
Na stiahnutie
3,94 €

Honszerző Árpád


Árpád fejedelem alkaja a történeti és mondai hagyomány tükrében.
Na stiahnutie
2,82 €

Roxy kutya naplója - második nekifutás


Sziasztok! Roxi vagyok. Állítólag nekem most itt dicsérni kellene magam, hogy megvegyétek a könyvet. De sajnos, nem tehetem. Egyrészt, mert az öndicséret az büdi. Másrészt, ha nagyon elszállok magamtól, a gazdi úgy valagon billent, hogy az aranyerem felcsúszik fogkoronának. Kell ez nekem? Dehogy kell! Ezért úgy döntöttem, hogy én bizony nem dicsérem magamat, dicsérjenek inkább az olvasók! "Na jó! Hát így nem lehet irodában dolgozni, hogy közben nem látok ki a fejemből, mert próbálom visszafojtani a röhögést! Így meg a szívbajt hozom a kollégákra, hogy itt fulladozom és folyik a könnyem. Szerintem már a 11 -nél tartottak a 112-es segélyhívóból, amikor magamhoz tértem és lefújtam a mentőakciót. Egy biztos: ablakon kidobott pénz volt a ma reggel felkent szemfesték. ""Egyszerűen bearanyozza a napomat! Imádom ezt az utánozhatatlan írói stílust és a frappáns hasonlatokat.""Minden alkalommal, amikor új történet jelenik meg, elolvasom. Bátran állíthatom, hogy ez a nap fénypontja! Imádom az írásokat. Köszönöm!""Üzenem: tessenek a nevető izmokat edzésbe tartani, mert olyan mennyiségben kapják a jobbnál jobb történéseket, hogy dőlni fognak a röhögéstől, jobbra meg balra. Na és nem elfeledkezni a zsebkendőről sem, mert szem sem marad szárazon""Ez a napló nem csak a kutyák viselkedési formáit mutatja meg, vidám és mulattattató formában, hanem azt a tájat és annak környékét, ahol ők laknak! Hazánk egyik gyöngyszeme, a Bükk hegység, ami megérdemli a dicséretet: sokszínűségével, szépségével, hidegvízű, frissítő forrásaival, kis patakjaival, komoran álló mészkő oromzataival, erdeiben élő vadjaival, tarka mezőivel, kis vasútjával, Felsőtárkányi mini rezervátumával!Ezt mi nap mint nap olvashatjuk és képzeletben ott lehetünk ebben a csodában.""Ez kész! Én is perellek, mert hülyének néznek, amiért fél órája egyfolytában röhögők!""Már nem is tudom mikor csatlakoztam falkához, de életem legjobb döntései közé tartozik. A történetek még a legrosszabb napokat is sírva-röhögéssé teszik. Szegényebb lenne az életem nélkületek.""Mi nagyon szeretjük, alig várjuk a kislányommal, hogy írjon Roxi a kalandos mindennapjaikról mindig érdekesen és humorosan."""Halihó! megmondom őszintén, ma ismét könnyesre röhögtem magam. (bocsánat)""Hát, mindent köszönök!! Az utóbbi években nem nevettem ennyit, mint ezen a történeten!! A stílusa fenomenális!! Nem indult ma sem túl jól a napom, de folytak a könnyeim a nevetéstől!! Köszönet!! Már nagyon rám fért!""Tudom, hogy illetlen dolog mások kárán vihogni, de vizuális alkat vagyok. Már azon gondolkozom néha, hogy mielőtt olvasnálak benneteket, ki kellene vonuljak a mellékesbe. A pelenka azért még ciki lenne.""Ez aztán a kutya-csapat! Titeket kellene receptre felírni a depressziósok számára!Akár közgyógyra is!"
Na stiahnutie
8,42 €

Rövid történetek


A könyvben hat darab rövid történet olvasható. A történetek főszereplői egy kemping tulajdonos; egy idős, vidéki férfi, aki a fővárosba kényszerül költözni; egy Amerikából haza látogató férfi; egy lottó nyertes; két barát kalandos története; és egy autószerelő, aki tilosban jár. 
Na stiahnutie
3,38 €

Két világon innen


A Trivium Egyesület „Két világ határán” címmel egykor meghirdetett pályázatára olyan írásokat vártunk, amelyekben a szereplők valamilyen módon átjutnak más világokba, találkoznak más világok lakóival, akik aztán befolyásolják az ő életüket, esetleg ők befolyásolják az adott világ lakóinak életét. A „két világ” pontos meghatározását és egymással való kapcsolatát a pályázókra bíztuk. Létsíkváltás, időutazás, tényleges vagy képzeletbeli világ; nem húztunk szoros határvonalat.Ebben a mostani kötetben – néhány év elteltével – azokat a saját írásaimat jelentettük meg, amelyeket a megírásuk során eszem ágában sem volt hasonló módon felcímkézni, de utólag rádöbbentem, hogy kis jóakarattal – esetleg hajszálpontosan – beleférnek a fenti kategóriába, és amelyek csaknem mindegyike valamilyen formában hozzám kötődik… személyes jellegű élmények, események inspiráltak, hogy billentyűzetet ragadjak, és a képzeletem szárnyán szállva emléket állítsak egynéhány fontosabb epizódnak az életemből.Remélem, találsz köztük olyat, amelyik megérint vagy elgondolkodtat, és egyben megérted azt is, miféle helyekről érkezhet indíttatás az emberfiának, hogy megalkosson egy írásművet – még amennyire más lesz is a végeredmény az eredeti szituációhoz képest. Ripp Gábor
Na stiahnutie
6,48 €

Operace Banány


Píše se rok 1940. Bitva o Británii vrcholí. Německá Luftwaffe se snaží zničit britské Královské letectvo a získat vzdušnou převahu nad Lamanšským průlivem. Pokud se to nacistům podaří, dobytí Británie pro ně už bude hračka. Jedenáctiletý Erik tráví každou volnou chvíli v londýnské zoo. Je to jediné místo, kde se cítí šťastný. A jedno ze zvířat mu obzvlášť přirostlo k srdci: gorila Gertruda. Jenže každodenní bombardování města znamená velké ohrožení pro lidi i zvířata. Erik se proto rozhodne milovanou Gertrudu zachránit. Naštěstí má skvělého pomocníka – strýčka Sida, který v zoo pracuje jako chovatel. Podaří se jim ukrýt na mořském pobřeží. Jejich pocit bezpečí ale vezme za své, když odhalí supertajný plán nacistů… David Walliams, autor veleúspěšné Babičky drsňačky, napsal akční, bondovsky laděný příběh z druhé světové války, v němž však není nouze ani o humor. David Walliams je úkaz: děti jeho knihy milují, z každé se stane okamžitě bestseller.
Na stiahnutie
14,61 €

To mi hlava nebere!


Koks v řiti, rasistický Vinnetou, cynický Cimický, chlast, Johny a Agáta, Naschválníček, spirála mlčení, válka a mír, doktor Chocholoušek, vrtění šibenicí nebo zkažené ovoce v podobě školních dětí bučících na skotského Kamaru na Spartě. A spousta dalších absurdních situací dnešního světa, nad kterými člověku opravdu zůstává rozum stát. No, ne?
Na stiahnutie
5,90 €

Shuggie Bain


Shuggie Bain je nezabudnuteľný príbeh Hugha „Shuggieho“ Baina, milého a osamelého chlapca, ktorý vyrastá v osemdesiatych rokoch minulého storočia na spustnutom glasgowskom sídlisku. Politika premiérky Margaret Thatcherovej oberá mužov aj ich synov o prácu a škótsku metropolu pomaly zachvacuje epidémia drogovej závislosti. Shuggieho matka Agnes by chcela byť svojim deťom vzorom, no namiesto toho je im na príťaž. Sníva o dome s vlastným vchodom a popritom listuje v katalógu zásielkovej služby, z ktorého nakupuje veci na splátky, aby vniesla aspoň trochu farby do ponurého života. Sebavedomie pošliapané záletným manželom si dodáva mejkapom a vyzývavým oblečením. Čoraz častejšie siaha po poháriku a veľkú časť sociálnych dávok, jediného zdroja rodinných príjmov, utráca za silné pivo, ktoré ukrýva v kabelke a popíja z šálok na čaj. Agnesine staršie deti sa dokážu matke vyhýbať, a tak je hlavne Shuggie vydaný napospas jej alkoholovým excesom, ktoré striedajú obdobia triezvosti a úprimnej materskej lásky. Sám pritom zápasí s túžbou stať sa normálnym chlapcom, hoci neustále počúva, že „neni v poriadku“. Agnes syna chráni a podporuje, ale závislosť je silnejšia ako láska k blízkym, dokonca aj k zbožňovanému Shuggiemu. Románov ako Shuggie Bain nevychádza veľa. Strhujúci debut Douglasa Stuarta pripomenie diela Edouarda Louisa, Alana Hollinghursta, Franka McCourta či Hanye Yanagiharovej. Predkladá čitateľovi veľkolepú fresku o živote pracujúcej vrstvy, dojímavý obraz sexuality, závislosti a lásky, ale predovšetkým silný a dôležitý príbeh, v ktorom sa autor vracia do spomienok na vlastné detstvo.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Zmeny počasia


Lizzie Bensonová je knihovníčka v Brooklyne. Venuje sa synovi Elimu, manželovi Benovi a bratovi Henrymu, ktorý sa lieči z drogovej závislosti. Pomáha tiež bývalej profesorke so záplavou pošty, ktorú dostáva v reakcii na svoj úspešný podcast o zmene klímy, téme priťahujúcej extrémistov všetkého druhu: od tých, ktorí sa pripravujú na koniec sveta, až po tých, ktorí tvrdia, že západná kresťanská civilizácia je v ohrození. A hoci sa Lizzie snaží zostať pozitívne naladená, ani hodiny meditácie, ani rady, ktoré čerpá z regálov knižnice, nedokážu zmierniť jej duševný nepokoj súvisiaci s bratovou situáciou a hnevom bublajúcim v jej okolí.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Odepsaný


Józó, hlavní hrdina románu Odepsaný, vypráví o svém na první pohled běžném a víceméně normálním životě, přestože se sám cítí neschopen porozumět lidským bytostem. Pokusy o smíření se s okolním světem začínají v raném dětství, pokračují na střední škole, kde se pro své okolí stává klaunem, aby zamaskoval odcizení, až nakonec vedou v dospělosti k pokusu o sebevraždu. Autor románu, japonský spisovatel Osamu Dazai, bez sentimentu zaznamenává náhodné krutosti života a prchavé okamžiky lidské pospolitosti, porozumění a něhy. Jeden z nejprodávanějších japonských románů je důkazem toho, že významné literární dílo nemusí během let ztratit nic ze své nadčasové aktuálnosti.
Na stiahnutie
8,39 €

Perník


Příběh anglické učitelky Harriet Leeové a její šestnáctileté dcery Perdity se zprvu zdá být zcela všední. Čtenář se však brzy ocitne uprostřed surreálného víru vyprávění, jež jej ze současného Londýna unese do (možná imaginární) země Harrietina dětství, kde její rodina peče neobyčejný perník. Nejraději ze všech jej má Harrietina přítelkyně Gretel, mysteriózní figura, jež Harriet zasahuje do života zcela nepředvídatelným způsobem a kvůli níž začne o dlouhá léta později Harrietina dcera pátrat po tajemství svého původu – a onen surreálný vír se roztočí ještě víc… Román Perník výmluvně dokládá, proč se Helen Oyeyemi řadí k nejuznávanějším britským spisovatelům současnosti: její fantaskní vyprávění se snovým nádechem čerpá inspiraci z pohádkových příběhů, staví na archetypech, odkazuje na klasickou literaturu i pop-kulturu, a to vše činí nesmírně vytříbeným jazykem a mimořádným stylem. Perník je přenádherný a omamně originální román (…) Helen Oyeyemi jím prokazuje, že je jedním z nejlepších anglofonních autorů dneška. – National Public Radio Číst věty Helen Oyeyemi je jako chytit za ocas ohromné a nezkrotné živoucí stvoření, aniž by čtenář byť jen tušil, jaké že stvoření to vlastně je. Všechno v jejím psaní je tak živé, nepředvídatelné, místy vrtošivé, místy zlověstné, velmi často bizarní, a vždy zcela kouzelné (…) Hluboce inteligentní román postavený na nespoutané imaginaci. – New York Times Píše dnes vůbec někdo srovnatelně jako Oyeyemi? (…) Není nadsazené konstatovat, že Helen Oyeyemi je génius. – Los Angeles Times Vydání knihy podpořilo Ministerstvo kultury České republiky.
Na stiahnutie
9,71 €

Beletria je literárna kategória, zameraná na umelecké a imaginatívne diela. Romány, poviedky, novely a divadelné hry tvoria túto rozmanitú literatúru. Beletria je zdrojom emocionálneho a intelektuálneho potešenia a poskytuje čitateľom široký výber žánrov, vrátane dobrodružstva, histórie, detektívok, fantasy a sci-fi.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Prečítajte si najnovšie bestsellery a objavte nezabudnuteľné príbehy.