Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Romantická beletria strana 452 z 464

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Kľúč


V minulosti jednej ženy je kľúč v budúcnosti druhej... Zdravotná sestra Ellen Crosbyová nastúpi do zamestnania v Ambergatskej nemocnici pre duševne chorých. Nevie, čo ju tam čaká, no je plná elánu, lebo im chce pomáhať. Keď spozná mladú ženu, ktorú do ústavu privezie otec, netuší, že čoskoro urobí rozhodnutie, ktoré navždy zmení ich životy. Sarah priťahuje opustený Ambergate. Pri jednom prieskume objaví kufor pacientky, ktorá tam prišla pred päťdesiatimi rokmi. Šokujúci obsah kufra, ktorého sa pol storočia nikto nedotkol, jej pomôže rozmotať zabudnutý príbeh o tragédii, stratenej láske a príležitosti napraviť dávnu krivdu.
Predaj skončil
8,90 €

dostupné aj ako:

Dědictví maorského náčelníka


„Milá Sarah, kéž bych ti tohle všechno mohla sdělit osobně… Tvoje matka byla moje nejlepší přítelkyně…“ Když si mladá novinářka Sarah Williamsová přečte v den svých třicátých narozenin tento dopis, nemůže uvěřit, co se právě dověděla: slavný německý badatel Ludwig Dehn, kterého nařkla z odcizení maorských památek, je její pradědeček! Šokovaná nečekanou zprávou se Sarah vydává odhalit tajemství i prokletí, jaké její pravý původ nese.
Predaj skončil
9,00 €

dostupné aj ako:

Keby zavolal


Predstavte si, že spoznáte skvelého muža, strávite spolu sedem nádherných dní a zamilujete sa. Uveríte, že je to obojstranné. Akoby ste celý život čakali jeden na druhého.Pred odletom na plánovanú dovolenku vám sľúbi, že z letiska zavolá. Ani najmenej o tom nepochybujete.Ibaže už sa neozve.Priatelia vám radia, aby ste naňho zabudli, že nie je hoden vašej lásky, no vy cítite, že sa mýlia. Ste presvedčená, že sa mu niečo stalo a že na svoje mlčanie musí mať dôvod.Uplynú minúty, dni, týždne a obavy oňho vás zrazia na kolená.Čo urobíte, keď sa presvedčíte, že intuícia vás neklamala a na svoje mlčanie má naozaj vážny dôvod? Je za ním to, s čím ste sa jeden druhému nestihli zdôveriť... Pravda.Z anglického originálu Ghosted (Pamela Dorman Books/Viking, London 2018) preložila Lucia Lukáčová.
Predaj skončil
9,00 €

dostupné aj ako:

Nebo je naše


Srdcervúci román o láske a nádeji, ktoré dokážu vyliečiť aj smrteľné rany.Rob Coates dosiahol v živote všetko, po čom túžil. Je úspešný, má skvelú manželku a to najcennejšie zo všetkého, syna Jacka, s ktorým je každý deň plný dobrodružstiev. Náhle však rodinu zasiahne neľútostná choroba a Robovi sa zrúti svet. Beznádej ho strhne až na samé dno a on nenachádza silu vrátiť sa späť do života. Jedinú útechu mu prináša fotografovanie miest, ktoré navštívil so synom. Pomôžu mu spomienky na šťastné chvíle zmieriť sa s osudom a odpustiť?
Predaj skončil
10,50 €

Sexy chaotička


Ellie Knightová je stejná jako ty. Její život se nevyvíjí zrovna podle jejích představ. Někteří lidé by o ní asi řekli, že je sexy chaotička, ale kdo z nich má život doopravdy v pořádku? Je den svatého Valentýna a Ellie, po schůzce, na kterou její partner nedorazil, pojídá ve skladu za barem nutellu. Ale single nemusí být ten nejosamělejší počet, že ne? Vrátí se domů ke svým divným spolubydlícím. Je v pořádku, že je všude černá plíseň? Ale když ten byt je tak levný. S kocovinou se vydá do práce, ze které chtěla už dávno odejít. Všichni přece nenávidí svoje zaměstnání! Ellie možná neplní „oficiální životní plán“, ale přesnost se přeceňuje. Vtipný příběh o dozrávání hrdinky, s nímž se ztotožní každá single dívka z generace mileniálů – zábavná Bridget Jonesová pro novou generaci.
Predaj skončil
7,80 €

dostupné aj ako:

Kým sme boli vaši


V tomto dojímavom románe inšpirovanom skutočným príbehom navždy zmení osud dvoch rodín donebavolajúca nespravodlivosť. Memphis, 1939. Dvanásťročná Rill Fossová a jej štyria mladší súrodenci žijú úžasným životom na palube rodinného obytného člna na rieke Mississippi. Jednu búrlivú noc otec rýchlo musí odviezť matku do nemocnice. Rill dostane na starosť súrodencov – no odrazu sa u nich zjaví skupina neznámych mužov. Vytrhnú ich zo známeho prostredia a odvezú ich do sirotinca Tennesseejskej spoločnosti domova pre deti. Deti sú presvedčené, že zakrátko sa vrátia k rodičom – no rýchlo pochopia temnú pravdu. Rill, vydaná napospas krutej riaditeľke zariadenia, bojuje, aby udržala sestry a bračeka spolu vo svete plnom nebezpečenstva a neistoty. Aiken, Južná Karolína, súčasnosť. Avery Staffordová sa narodila v bohatej privilegovanej rodine a očividne má všetko: úspešnú kariéru federálnej právničky, fešáckeho snúbenca a onedlho ju čaká veľkolepá svadba. No keď sa Avery vráti domov, aby pomohla otcovi v zdravotnej kríze, náhodné stretnutie v nej prebudí nepríjemné otázky a donúti ju vybrať sa na cestu za dávnymi tajomstvami rodinného príbehu, ktorá môže skončiť skazou alebo vykúpením. Román Lisy Wingateovej má korene v jednom z najtragickejších amerických škandálov – riaditeľka adopčnej organizácie pôsobiacej v Memphise Georgia Tannová unášala deti chudobných rodičov a predávala ich bohatým rodinám v krajine. Autorkino ohromujúce, srdcervúce a predovšetkým povznášajúce dielo nám pripomína, že cesty, po ktorých sa vydáme, môžu viesť na rozličné miesta, ale srdce nikdy nezabudne, kam patríme.
Predaj skončil
10,90 €

dostupné aj ako:

Kráľovstvo Elmet


Na samote v jaseňovom lese stojí zrub, v ktorom žije tato a jeho dve deti Cathy a Daniel. Tato je mohutný muž, povestný svojou hrubou silou. Aj deti vedie k tomu, aby sa bili za seba a svoju pravdu. Chce ich tak zoceliť, aby dokázali bojovať proti zlu sveta, s ktorým vlastne nemajú žiadny kontakt – nechodia do školy, nemajú kamarátov a stretávajú len hŕstku susedov.Ich samotársky život jedného dňa naruší návšteva pána Pricea, bezškrupulózneho majiteľa okolitých pozemkov. V tej chvíli sa začína odvíjať príbeh boja za kus zeme, kde na jednej strane stojí zákon peňazí a na druhej zákon džungle. Pokojný život trojčlennej rodiny tak eskaluje do násilia a nenávisti, ktoré nie je možné zastaviť. Fiona Mozleyová vykresľuje portrét ľudí z okraji spoločnosti. Ich životy prepája s bájnym kráľovstvom Elmet, posledným z rady keltských kráľovstiev, ktoré ešte v 17. storočí bolo územím nikoho – Bohom zabudnutý kraj a útočisko pre vyvrheľov. Presne do takého Elmetu sa uchýli aj tato so svojimi deťmi a nechtiac ich tak vyšle na súboj s prehnitým svetom, ktorý, žiaľ, pomáhal vytvoriťZ anglického originálu Elmet (JM Originals, London 2017) preložil Martin Kubuš.
Predaj skončil
9,00 €

dostupné aj ako:

Hříšný lord Julian


Příběh uhrančivé lásky, intrik a vášně, ale také obětavosti a sdíleného tajemství. Pro Chloe Wherlockeovou vše začíná vizí, kratičkým pohledem do budoucnosti, který odhalí nebezpečné intriky proti lordu Julianu Kenwoodovi a jeho novorozenému synovi. Chloeina jasnozřivost umožní zachránit dítě před jistou smrtí, ale hraběti stále hrozí vážné nebezpečí. Julian ví, že ho chce někdo zabít, a podezírá svou pletichářskou manželku a jejího milence. Zděsí se však, jakmile ho tmavovlasá, uhrančivá Chloe varuje, že temné síly jsou vskutku velmi blízko – a odhalí strašlivé tajemství, které navždy změní jeho život. Oba vědí, že od prvního okamžiku setkání jeden druhého silně přitahují, i když Chloe je jasné, že ji urozený hrabě nikdy nemůže milovat tak, jak ona miluje jeho. Ale v okamžiku, kdy je Julian bezprostředně ohrožen, musí dát Chloe všechno v sázku, jinak Juliana ztratí...
Predaj skončil
2,40 €

dostupné aj ako:

Ta druhá


Výjimečný román o tajemství, vztazích a nutnosti zapomínat. Grafická designérka Anna a její partner Nel vyrůstali v době blahobytu, takže když ve Španělsku udeří ekonomická krize, obrátí se jejich život vzhůru nohama. Jakmile jeden z nich přijde o práci, musí se naučit uskromňovat, a navíc řeší další důležitou otázku — Anna stojí na prahu čtyřicítky, a pokud chce mít s Nelem dítě, nesmí to odkládat. Jenže stejně silně jako po dítěti touží Anna i po svém o osmnáct let mladším milenci, díky kterému uniká z šedivé reality. Každé jejich setkání má být tím posledním, a přece vždy následuje další. Anna prožívá vnitřní boj. Ví, že by měla cítit vinu, ale cloumá jí jen vztek vůči okolí i vůči sobě samé, a uzavírá se tak do bludného kruhu. Kořeny jejího trápení však možná sahají mnohem hlouběji, než si je ochotna připustit.
Predaj skončil
9,79 €

dostupné aj ako:

Nebudeme si lhát


Když se dvaadvacetiletá Adéla za zády svého snoubence začala scházet s jiným mužem, neměla ani nejmenší tušení, jak velké problémy by jí to mohlo přinést. Najednou se však právě kvůli svému milenci ocitá v těžké situaci. Všichni, na které se dříve mohla spolehnout, se k ní obracejí zády. Adéla se snaží vyrovnat s mnoha zklamáními i s vlastními chybami. Navíc stojí před důležitým rozhodnutím, které by jí mohlo úplně změnit celý život...
Predaj skončil
2,90 €

Tajomné brehy


Premôže zmarené nádeje sila lásky? Píše sa rok 1946 a sny začínajúcej umelkyne Rebeccy Swiftovej o láske a o živote, ktorý nezväzujú konvencie, sa rúcajú tak prudko, ako rozbúrené vlny bičujú austrálske pobrežie. Nepokojné vody sa jej napokon stanú osudnými. O štyridsaťjeden rokov sa rúcajú aj sny newyorskej redaktorky Tess Millerovej, lebo úspešného autora, s ktorým spolupracovala, jej preberie nový kolega. Román nedoceneného austrálskeho básnika Edwarda Russella o neznámej umelkyni je slabá náplasť na jej rany. Onedlho sa však ukáže, že ho zrejme podcenila. Jeho román je nielenže pravdivý, ale otvára tajomnú komnatu podmaňujúceho príbehu tragickej lásky z obdobia povojnového modernizmu. Keď Tess odhalí dlho skrývané tajomstvo, ešte väčšmi ju vtiahne do Rebeccinho záhadného života a smrti.
Predaj skončil
10,40 €

dostupné aj ako:

Araba nemiluj


Príbeh plný napätia, lásky a zrady. Osemnásťročnú Ninu predá jej vlastná sestra do otroctva prostitúcie. Odmieta sa však podriadiť a búri sa proti spôsobu života, do ktorého ju nútia. Jedného dňa jej Mustafa, jeden z najbohatších ľudí Saudskej Arábie, ponúkne manželstvo. To však u nej neprichádza do úvahy, a preto sa rozhodne ujsť. Keď sa jej podarí zorganizovať útek, je bez peňazí a strechy nad hlavou. Zničená blúdi ulicami, až stretne Dávida, ktorý jej pomôže znova sa postaviť na nohy. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sa príbeh končí. Minulosť ju však dobieha a pomsta je blízko...
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:

Správa od mŕtveho chlapca


Myslela si, že jeho smrťou sa to skončí. Ale potom znova zavibroval telefón. Nina sa presťahuje do horského mestečka Canossa s nádejou na lepší život. Ale vzťah s manželom chladne a ona často prepadá depresiám. Nastúpi na miesto učiteľky do prominentnej internátnej školy, kde podľahne problémovému tínedžerovi Damianovi Ostrowitzovi. V snahe pomôcť mu sa čoraz viac zamotáva v klamstvách aj pocitoch viny. Všetko sa zmení, keď jej manžel oznámi, že chlapec za nejasných okolností zomiera. Kolotoč nečakaných udalostí sa však v tomto bode len začína roztáčať...
Predaj skončil
11,90 €

dostupné aj ako:

Traja do tanga


Táňa má všetko. Skvelého manžela, zdravé deti a krásny život. No, nemá lásku svojho života, Maja, ktorého musela opustiť a nevidela ho už pätnásť rokov. Má pocit, že len prežíva. Má všetko a zároveň nič. Raz sa však všetko zmení, Majo sa znovu objaví v jej živote. Má to jeden háčik. Nie je sám, po jeho boku sa objaví žena, s ktorou Táňa nemôže bojovať. Je to jej sestra. Ako sa zachová? Stane sa z nej mrcha a zvedie Maja? Ako sa zmenia ich životy a kto všetko bude pre ich zakázanú lásku trpieť?
Predaj skončil
7,90 €

dostupné aj ako:

Kúpeľné oblátky


Žena po päťdesiatke sa po prvý raz vyberie do kúpeľov. Aj napriek dlhoročnému manželstvu podľahne láske staršieho muža, kúpeľného seladona a počas troch týždňov objavuje v sebe aj v živote veci, ktoré jej manžel nikdy neodhalil. Román plný napätia a prekvapení odkrýva dušu vydatej ženy, ktorá až mimo domova pochopila, že partnerský život je oveľa krajší a plnší, ako ho poznala. A práve toto poznanie ju zmení...
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:

Co neodvál ani čas


Životní příběhy tří žen se odehrávají na konci minulého století. Od nezralého tápání na přelomu šedesátých a sedmdesátých let až po věk, který přináší – když ne moudrost – tak alespoň nadhled. Laděna, Kamila a Ilona. Jsou každá jiná, jinak vnímají a prožívají lásku, manželství, mateřství, ale i těžkou nemoc, sociální a politické změny nebo problémy v zaměstnání. Všechny pocházejí z malé, odlehlé vesničky v Polabí, odkud se v mládí snažily co nejdříve uniknout, aby se tam pak po zbytek života s pokorou vracely. Právě tam se sejdou po dlouhé pauze při povodních v roce 2002. Život ještě zdaleka nemají za sebou, dokážou si vychutnat jeho radosti, ale trapasům a průšvihům z mládí se teď už mohou smát. „Jsou lidé, kteří shromaždují důvody, proč to nejde. A jsou lidé, kteří – i když to nejde – hledají způsob, jak by to přece jen šlo,“ říká Kamila. „Já patřím k těm druhým.“ „Nevyslovujte tu stupidní větu: Proč se to stalo právě mně? Proč zrovna já? Rozhlédněte se! Každý má nějaké trápení a polovina z nich je větší než to vaše,“ říká Laděna. „Život není vytyčený cíl v dálce, k němuž se plahočíme a cestou přitom odstrkujeme drobné radosti všedních dní. A říkáme si, že na ně bude čas, až dosáhneme cíle. Nebude, užijme si je hned!“ říká Ilona.
Predaj skončil
7,95 €

dostupné aj ako:

Večná vášeň


Učiteľka jogy Genevieve Harperová nesie na pleciach obrovské bremeno. Po tragickej nehode rodičov sa stará o svojich dvoch súrodencov a robí, čo môže, aby vyžila. Hoci má len dvadsaťštyri rokov, vôbec nemá čas na mužov... hlavne na krásavcov, ktorí by jej mohli zlomiť srdce. Bejzbalista Trent Fox je fakt trieda, či už na ihrisku, alebo v posteli. Je jedným z najlepších pálkarov na svete. Nedávne zranenie ho privádza do Lotosu, centra jogy. Tam spoznáva Genevieve, tmavookú útlu blondínku so šťavnatými perami, ktoré okamžite zatúži pobozkať, a nie len to. Pravidelné schôdzky s ohybnou sexi kráskou si poistí súkromnými hodinami, vďaka ktorým sa presvedčí, aká dokáže byť joga zmyselná. A neostane to bez následkov.Z anglického originálu Resisting Roots (Waterhouse Press, LLC, New York 2016) preložila Klára Kruteková.
Predaj skončil
7,60 €

dostupné aj ako:

Všední život


????, ??????????????? ???????? ? ????????? ? ??? ???? ????? ? ?? ???? ????, ????? ?? ????????? ?????? ?? ?????, ???????? ? ??? ???????.????, ?????????? ??? ???? ??????????? ?????? ? ????????? ?? ???? ?? ??????????????? ?????????????. ? ??, ?????? ????? ????, ?????? ???? ???? ????? ? ???????? ?? ?????? ????????. ???? ??????????? ?? ?? ??? ???? — ??????? ? ??? ??????????. ???? ????, ??????, ?? ????? ??? ???? ? ?? ??????????? ????????. ?? ????? ???? ?????? ?? ?????? ???????? ????, ?? ? ???????? ??????? ? ??????.
Predaj skončil
2,09 €

Swing Time


Román nominovaný na cenu Man Booker Prize Zadie Smith, jedna z najtalentovanejších súčasných spisovateliek, autorka románov Biele zuby či O kráse, napísala veľký spoločenský román pôvabne plynúci v rytme swingu. Ako sa stávame tým, kým sme? Naozaj dokážeme utiecť pred svojím pôvodom? Musíme tancovať na hudbu našich čias? Román Swing Time sa odohráva v Londýne, New Yorku a Západnej Afrike a je príbehom dvoch dievčat, ktoré snívajú o tom, že sa stanú tanečníčkami, ale len jedna, Tracey, má talent. Tá druhá premýšľa: o rytme a takte, o černošských telách a hudbe, o tom, čo tvorí komunitu a kedy je človek skutočne slobodný. Ich priateľstvo je komplikované a končí, keď majú dvadsať rokov. K niekdajšej blízkosti sa nikdy nevrátia, ale ani na ňu nezabudnú. Tracey sa podarí dostať medzi zboristky, ale nezvláda život v dospelosti, jej priateľka štvrť detstva opustí, precestuje svet ako asistentka popovej hviezdy a má možnosť pozorovať zblízka, čo znamená byť bohatou a slávnou. Swing Time je románom o hľadaní šťastia na tých najnešťastnejších miestach a o smútku uprostred radosti. Je o rozhodnutiach, ktoré robíme, a o rozhodnutiach urobených za nás. Predovšetkým je to však príbeh o priateľstvách, ktoré nám dávajú smer, definujú nás a navždy nás menia.
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:


Milujete zamilované príbehy plné vášnivého iskrenia? Vybrali sme také, kde sa miesia osudové vyznania i sklamanie. Nechajte sa uniesť vo víroch vášne a tá pravá láska dozrie v pravý čas. Veď čarovný princ niekedy potrebuje len osudové stretnutie.