! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Sci-fi a fantasy strana 251 z 252

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Upírske denníky 9 – Tajomstvá


Fell´s Church sa čím ďalej viac začína podobať na mesto duchov. Meredith odhalí hrozné tajomstvá vo svojej minulosti a Damon sa vyberie do Temného rozmeru, aby sa stal opäť upírom. Nešťastnou náhodou so sebou vezme aj Bonnie, ktorej sa pomocou hviezdnej gule podarí odhaliť veľké tajomstvo kitsune...
Predaj skončil
5,60 €

dostupné aj ako:

Upírske denníky 8 – Cesta z temnoty


Elena s Damonom, Meredith a Bonny vošli do Temných rozmerov, aby oslobodili Stefana, ktorý pomaly zomiera. Damon sa cíti zodpovedný za zločin, ktorého sa dopustil voči bratovi, a je ochotný obetovať svoj život za Stefanov. Dokáže Elena oslobodiť Stefana z cely? Podarí sa jej získať krídla ochrany a zachrániť svojich priateľov, ktorým hrozí smrť? A bude musieť Damon naozaj zomrieť, aby mohol Stefan žiť?
Predaj skončil
5,60 €

dostupné aj ako:

Upírske denníky 7 – V moci tieňov


Stefana zajali a uväznili démonickí duchovia, ktorí vo Fell´s Church rozpútali peklo. Elena ho chce zachrániť, a tak sa vydáva na nebezpečnú púť do Temných rozmerov. Damon putuje s ňou, pretože on jediný pozná miesto, kde je Stefan uväznený. Elena sa nezastaví pred nijakou prekážkou, svoju lásku chce zachrániť za každú cenu. Okrem temných síl však bojuje aj s ďalším nebezpečenstvom - s utajenou túžbou po Damonovi, ktorá každý deň rastie...
Predaj skončil
5,60 €

dostupné aj ako:

Az első gyilkosságom


Egy sziklának dőlve, a sekély vízben akadnak rá a fiatalemberre, aki társaival egy énekkari fellépésre készült a tóparti nyaralóban. Fején véres seb tátong. A házikó félreeső helyen fekszik, s idegen mozgását senki nem észlelte. Minden jel arra mutat, hogy gyilkosság történt, s a gyilkost a kóristák között kell keresni. Egy szövevényes, titkokkal és tagadásokkal teli világ tárul fel Maria Kallio, a pályakezdő nyomozónő előtt. A békésnek tűnő kórus háza táján valami nagyon nincs rendben. Egyre több bűncselekményre derül fény, miközben Maria a gyilkos nyomában jár.
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:

Az utolsó igaz ember


Szerzetesek, gyermekorvosok, emberjogi aktivisták, környezetvédők. Emberek a világ minden sarkában, akik másokért áldozzák az életüket. És akiket sorban utolér a végzet. Rejtélyes körülmények között halnak meg és mindannyiuk hátán beégetett számjegyeket találnak. Az Interpol riasztja a koppenhágai rendőrséget, mert nagy a valószínűsége, hogy a következő haláleset Dániában következik be. Niels Bentzon túsztárgyaló kapja a feladatot, hogy felkutassa és figyelmeztesse azokat az embereket, akik beleillenek a sorba, s ezért veszélyben lehetnek, különös tekintettel az éppen zajló klímacsúcs résztvevőire. De ki szolgált rá, hogy jó embernek nevezzék? Niels hamar ráébred, hogy a jók sem annyira jók, mint elsőre gondolnánk. Nem tudja, mihez kezdjen, ám ekkor találkozik Hanna Lund asztrofizikussal, és a helyzet gyökeresen megváltozik. Hanna ugyanis az áldozatok hátába égetett számjegyekben rendszert vél felfedezni - méghozzá elég különös rendszert.
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:

Angyalfény


Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, mégsem tudott felkészülni a döntésre, amelyet a végzetes napon kellett meghoznia. A rendeltetését közel sem olyan egyszerű teljesíteni, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre jobban megismeri az angyalok világát, a Jó és a Rossz közötti harcot, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt. Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második kötetében fokozza az izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják.  Ajánlók: „Abszolút magával ragadó. Jó ideje nem akadt a kezembe ehhez fogható letehetetlen könyv.” Richelle Mead, a Vámpírakadémia sorozat nagy sikerű szerzője „Hand az angyalmítosz sodró erejű tolmácsolásával mutatkozik be. Gondosan megrajzolt hátterű, megnyerő és romantikus mese.” Publishers Weekly „Természetfölötti románc mennyei elemekkel.” Kirkus „Tényleg döbbenetes ez a könyv: eredeti, egyáltalán nem olyan, mint az összes többi angyalos sztori, ami mostanság a tiniket veszi célba. Ennek igazi mélysége van, hol egy elfuserált hajfestést vagy hasonló csip-csup problémát feszeget, hol meg olyan szélsőségesen komolyat, mint amikor a hősnő azt igyekszik kideríteni, tulajdonképpen mit is jelent a látomása. Alig várom, hogy elolvashassam a következő részt.” Waterstones „Hand a köztünk élő angyalokról szőtt izgalmas történetet, amely hihetően hangzik, ugyanakkor a paranormális jelenségek iránt érdeklődőkhöz is szól.” Voice of Youth Advocates (VOYA)
Predaj skončil
6,48 €

A falon túl


Öland. Festői, békés sziget a svéd partok mellett. Itt tűnik el nyomtalanul egy hatéves kisfiú. Családja hiába keresi, nem kerül elő. Húsz év telik el, s a nagyapja, aki egykor hajóskapitány volt, s ma egy öregotthonban él, kis csomagot kap, benne unokája szandáljával. Ő és lánya, a fiú anyja újra megpróbálják összeilleszteni a két évtizede történt esemény mozaikdarabkáit. Sok jel mutat arra, hogy a rovott múltú Nils Kantnak köze lehet a gyerek eltűnéséhez, ám bizonyosságot nem szerezhetnek erről, mivel a férfi már rég halott. Júlia, az anya hamarosan azzal szembesül, hogy valakinek nagyon nem tetszik, hogy még mindig fia ismeretlen sorsa foglalkoztatja. És ki lehet az az idegen, aki naplemente után már jó ideje fel-feltűnik a tengerparton?
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:

Upírske denníky 5 – Návrat


Upírske denníky sú späť, znovu potečie krv... Elena sa vrátila do sveta ľudí. S pomocou svojich priateľov a milovaného Stefana sa ho učí spoznávať znovu od úplného začiatku. Temné sily sa jej však nechcú vzdať a znova po nej naťahujú svoje pazúry. Ich nástrojom je tentoraz Elenina dávna rivalka Caroline.
Predaj skončil
5,60 €

dostupné aj ako:

Upírske denníky 6 – Temné sily


Elena sa ešte nestačila vyrovnať so svojou premenou a návratom do sveta živých, a už musí riešiť ďalší životný úder. Hoci ju Stefan miluje, opúšťa ju, pretože ju nechce stiahnuť späť do sveta upírov. Nenechá ju však samotnú, vydanú napospas temným silám, ktoré ovládli mestečko Fells Church. Odovzdáva ju do rúk svojmu bratovi Damonovi. Temné sily sú však stále mocnejšie, ovládajú mysle ľudí a vo vzduchu cítiť nebezpečenstvo. Príbeh ľúbostného trojuholníka, plný tragických zvratov a desivých scén, sa uzatvára. No kým Elena príde na koniec svojej cesty, potečie ešte veľa krvi...
Predaj skončil
5,60 €

dostupné aj ako:

A kitaszított


Sibylla egy ifjúkori, a szülők által nem helyeselt szerelmi viszony következtében elmegyógyintézetbe kerül. Miután megszökik, hajléktalanként csavarog Stockholmban és környékén. Kedvenc trükkje, hogy a bajba jutott hölgy szerepét játszva, rávesz egy-egy tehetősebb férfit arra, hogy fizesse szállodai szobáját és vacsoráját. Egyik palimadara azonban reggelre rituális gyilkosság áldozata lesz, és a személyzet vallomása alapján a gyanú Sibyllára terelődik. Most már nem csupán csavarognia, hanem bujkálnia is kell a sorozatgyilkosság vádja elől, miközben az igazi gyilkos újból lecsap…
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:

Tökéletes katona


Valahol egy szupertitkos katonai bázis hibernálókamrájában majdnem kopaszra borotvált, acélos izmú férfiak alusszák gépálmukat. Olyan univerzális harcosok ok, akik bármikor, bárhol bevethetok, akikbol egy speciális programmal kiirtották a legalapvetobb emberi érzelmeket is. Nincsenek emlékeik , nem éreznek fájdalmat - vagy ha igen, nem vesznek róla tudomást -, könyörtelenül és gyorsan ölnek, és ha arról van szó, napokig harcolnak pihenés nélkül. Luc Devreux csak egy közülük - és mégis más, mint a többi. Amikor az egyik akcióban társai lelövik egy tévériporterno kameramanját, kilép a sorból. Döntésével nem akármilyen hadsereget zúdít magára: a tökéletes katonákat és mániákus parancsnokukat, Andrew Scottot.
Predaj skončil
1,97 €

Suszter, szabó, baka, kém


Az angol hírszerzés legfelsőbb soraiban egy áruló rejtőzik, egy beépített ügynök, aki magának Karlának, a szovjet kémfőnöknek jelent. Amit az áruló tud, tudja Karla is. A Körönd legféltettebb titkait. A beépített és alvóügynökök nevét és címét. Mindent. És hogy teljes legyen a kép, Karla az ügynökén keresztül gondosan kiválogatott, meg- vagy átírt információkat juttat el az angoloknak, akik ezekkel a kémjelentésekkel próbálják megerősíteni a pozíciójukat az amerikaiaknál. A legtöbben azt sem hajlandóak elismerni, hogy baj van. A legtöbben még csak bele sem mernek gondolni abba, hogy az áruló révén Karla minden egyes lépésükről tud. A legtöbbek szerint minden a legnagyobb rendben van. Kivéve George Smiley-t, a csendes, kövérkés és nyugdíjas egykori hírszerzőt, aki állhatatos munkával, buldogkitartással és legendássá vált kihallgatási technikájával csapdát állít a soraikba férkőzött szovjet kémnek, és rajta keresztül Karlának, örök ellenfelének, a titokzatos szovjet kémfőnöknek. A legendás regényből készült nagysikerű film George Smiley sze­repében Gary Oldmannel hamarosan a magyar mozikban is nagy sikert aratott.
Predaj skončil
5,58 €

dostupné aj ako:

Burundi hercegnője


A svéd kisvárosban egy héttel karácsony előtt találnak rá egy férfi megcsonkított holttestére. Senki nem érti, hogy az áldozat mivel válthatott ki ilyen szélsőséges indulatot, hiszen John Jonsson, a munkanélküli hegesztő, a trópusi halak elismert szakértője, szerény, visszahúzódó ember volt, ha korábban bele is keveredett bátyja kisstílű bűnügyeibe. Csakhamar a nyomozók látókörébe kerül egy zavart elméjű férfi, aki Jonssonra az életét megkeserítő iskolai üldöztetések egyik főszereplőjeként emlékezik. De az a szóbeszéd is járja, hogy Jonsson nagy összeget nyert pókeren, akár ez is lehet indíték. Aprólékos vizsgálat veszi kezdetét, amely fényt derít az áldozat és családtagjainak rejtett viszonyaira, miközben – a skandináv krimihagyománynak megfelelően – a nyomozásban részt vevő rendőrök emberi kapcsolatai is szerves részét képezik a történetnek.A szerző ezzel a regényével nyerte el 2002-ben a Swedish Crime Academy legjobb krimiért járó díját.
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:

Három másodperc


Piet Hoffmann titkosügynök a svédországi lengyel maffia teljes bizalmát élvezi. Mint elismert, tekintélyes maffiózó kapja tőlük a megbízást, hogy szerezze meg számukra a svéd börtönökön belüli drogpiacot. Ugyanakkor titkosügynökként az elítéltek közti drogterjesztés felszámolását várják tőle. Hoffmann csakhamar teljesen magára marad ezzel a megoldhatatlannak látszó kettős feladattal. Minden ravaszságát, lélekjelenlétét mozgósítania kell, hogy a halálos csapdából élve kerüljön ki. A díjnyertes újságíró, Anders Roslund és a börtönviselt Börge Hellström Svédország ünnepelt szerzőpárosa. A bűnözés világát életközelből ismerik. Sok szálon futó, sodró erejű regényükben lerántják a leplet a bűnüldözés és a büntetés-végrehajtás súlyos visszásságairól is.
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:

Az éjszaka titka


Egy Blackwood nevű pszichopata brutális kegyetlenséggel lemészárol négy családot. A vérfürdőnek egy tizennégy éves fiú vet véget. A rémálom félkontinensnyivel arrébb és két évtizeddel később újra kezdetét veszi. Egy megszállott, elborult elme ismét kést ragad, méghozzá azzal a szándékkal, hogy folytassa Blackwood rémtetteinek sorát. John Calvino, a józan és elhivatott gyilkossági nyomozó ráébred, hogy a családja – felesége és három gyereke – halálos veszedelemben forog, hiszen ugyanaz a vérszomjas gyilkos vadászik rájuk, aki azon a régi éjszakán végzett a szüleivel és testvéreivel, s akit tizennégy éves fiúként ő küldött a halálba. John józan detektív, aki csak a száraz tényekben hisz. Egy döbbenetes élmény azonban meggyőzi, hogy a holtak visszatérhetnek az élők világába…
Predaj skončil
5,02 €

Hyperion bukása


Hét zarándok indult útnak a Hyperion távoli bolygójára, hogy a Shrike színe elé járulva választ találjanak kérdéseikre. De vajon melyikük kívánságát teljesíti a félig szerves, félig gép szörnyeteg? És mi lesz a többi hős sorsa?Az emberek lakta világegyetem fordulóponthoz érkezett. A Hyperion félreeső bolygóján az időben visszafelé haladó, rejtélyes Időkripták megnyitják kapuikat, hogy a Shrike, a fájdalom és a megtorlás félistene emberek millióinak sorsa felett döntsön. A Számkivetettek ostrom alá veszik a Hegemóniát, míg az általunk teremtett, megbízhatatlan MI-k azon fáradoznak, hogy létrehozzák a Végső Intelligenciát, Istent. A gépek istenét, mely pusztulásba taszíthatja az egész emberiséget.Dan Simmons klasszikus regényének, a Hyperion című űroperának a folytatása még az első kötetnél is grandiózusabb távlatokat nyit a technológiai fejlődés és az emberi civilizáció jövőjéről, de a gépek, fajok, vallások és filozófiák eposzi léptékű háborújában sem veszíti szem elől az egyént.
Predaj skončil
6,70 €

dostupné aj ako:

Válasszon gyilkost magának!


Ez az elso olyan krimi, amelyben az olvasót nem érheti csalódás. Ebben a detektívregényben az lesz a gyilkos, akit o akar. Nem kell egyebet tennie, csak azt, hogy a dönto pillanatban kizárólag azt a fejezetet olvassa el, amelynek címében az általa választott gyilkos szerepel . Még a tartalomjegyzéket is eloretesszük, nehogy lapozás közben elhibázza, és felesleges variációkra gondoljon. Ha az olvasó - figyelmeztetésünk ellenére - más fejezeteket is elolvas, netán a befejezésbe is beletekint, az ebbol adódó kellemetlenségekért nem vállal felelosséget a szerzo.
Predaj skončil
1,41 €

Hajsza


Miután George Smiley leleplezte az Árulás című regényben a brit hírszerzés szívébe beépített szovjet ügynököt, természetesen tőle várja mindenki, hogy tegyen rendet és szervezze újra a Köröndöt. Smiley a romokban heverő hírszerzést az alapjaitól szervezi át, és miközben háládatlan feladatát végzi, különös nyomra bukkan: a lebukott kém, az áruló valamit nagyon el akart titkolni előle. A szálak egy hongkongi bankszámlához vezetnek, amin csak gyűlik a tisztázatlan eredetű pénz. Smiley azonnal felismeri a kivételes lehetőséget arra, hogy könyörtelen bosszút álljon ádáz ellenségén, Karlán, a szovjet hírszerzés titokzatos kulcsfiguráján. Összeszedi régi, megbízható munkatársait, majd megbízza Jerry Westerbyt, az örök eminens diákot, a nőcsábász életművészt, hogy életét is kockára téve a Távol-Keleten és Indokínában keresse meg Karla sebezhető pontját. Smiley kíméletlen és eltökélt vadász, aki ha egyszer szagot fog, a végsőkig hajszolja a vadat... Falvay Mihály fordításában lát napvilágot először a legendás Karla-trilógia második része, amely összetettsége, káprázatos stílusa és felejthetetlen szereplői miatt le Carré életművének egyik legkiemelkedőbb darabja.
Predaj skončil
5,00 €

Hyperion


Egy pap, egy katona, egy költő, egy tudós, egy nyomozó, egy templomos kapitány és egy diplomata. Hét ember, hét teljesen eltérő életút. S ami közös bennük: a Hyperion.A 29. században az emberiség uralma galaxisokra terjed ki, polgárai gyarmatbolygók százait népesítik be. A Hegemóniát azonban külső és belső veszélyek is fenyegetik: küszöbön áll a háború a barbár számkivetettekkel, miközben az emberi civilizáció életét segítő, kiismerhetetlen MI-k rejtélyes terveket kovácsolnak. A pattanásig feszült helyzetben hét zarándok indul útnak egy peremvidéki bolygó, a Hyperion felé. Úticéljuk a téridő törvényeinek fittyet hányó, legendás Időkripták, és a félistenként tisztelt, rettegett gyilkológép, a Shrike. Heten vágnak neki az útnak, ám közülük csak egy élheti túl a zarándoklatot. Annak az egynek viszont teljesülhet leghőbb kívánsága.
Predaj skončil
6,70 €

Sci-fi žáner poznáme aj pod pojmom vedecko-fantastická literatúra, poprípade science fiction. V týchto dielach sa dostaneme do budúcnosti, pričom dej sa opiera o súčasnú vedu, techniku a o predpoklady jej ďalšieho vývoja. Medzi hlavné témy sci-fi patrí pokročilá veda a technológia, prieskum vesmíru, cestovanie v čase, paralelné vesmíry a mimozemský život. Sci-fi má pravdepodobne svoje korene v antickej mytológii. Súvisí s fantasy, hororom a fikciou o superhrdinoch. Sci-fi v literatúre, filme, televízii a iných médiách sa stala populárnou a vplyvnou vo veľkej časti sveta. Nazýva sa tiež „literatúra myšlienok“ a často skúma potenciálne dôsledky vedeckých, sociálnych a technologických inovácií.

Medzi najznámejších autorov sci-fi žánru patrí Isaac Asimov, Octavia E. Butler, Arthur C. Clarke, William Gibson, Herbert Frank, Robert A. Heinlein, Ray Bradbury, Margaret Atwoodová a Karel Čapek.

Fantasy literatúra sa zaoberá fiktívnymi svetmi, bytosťami a udalosťami Tento žáner obsahuje prvky nadprirodzena, mágie, mýtov, legend a imaginárnych bytostí, ako sú napríklad draci, víly, čarodejníci, orkovia a ďalší.

Fantasy literatúra vytvára bohaté a detailné fiktívne svety, ktoré sa líšia od realistického prostredia. Príbehy z tohto žánru sa často zameriavajú na hrdinské cesty, dobrodružstvá, boje medzi dobrom a zlom, epické konflikty a príbehy o nadprirodzených schopnostiach a magických predmetoch. Fantasy literatúra má dlhú a bohatú históriu, pričom mnohé jej klasické diela vznikli už v 19. a 20. storočí. 

K najznámejším autorom fantasy pattrí J. R. R. Tolkien, autor kultového fantasy Pán prsteňov. Určite poznáte tiež J.K. Rowlingovú, ktorá vytvorila zázračný svet Harryho Pottera.ďalšími známymi autormi sú napríklad George R.R. Martin a jeho Pieseň ľadu a ohňa známejšia pod názvom sfilmovaného seriálu Hry o tróny, C.S. Lewis, ktorá napísal Kroniky Narnie, Terry Pratchett, Ursula K. Le Guin, či Robert Jordan.