! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Sci-fi a fantasy strana 247 z 252

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Osada


Uprostřed lesa se ukrývá malý shluk chýší. Žijí v nich lidé – či lépe řečeno přežívají, neboť okolní svět živých stromů a nočních netvorů je zlé a nepřátelské místo, kde je člověk nevítaným hostem. Záhuba zde číhá v tisíci různých podob a každičký krok může přinést smrt nebo šílenství... Obyvatelé osady den co den svádějí boj o přežití i o zachování své lidské důstojnosti. Sní o tom, že se jim podaří proniknout na vzdálený sever, kde se možná nachází naděje na záchranu. Cesta k ní je dlouhá a nesnadná. Vede divočinou plnou dravých bestií a zasněženými velehorami s jediným schůdným průsmykem. Přesto se lidé na začátku každého léta, jež je v tomto světě vzácností, vydávají na cestu. Až dosud končily všechny výpravy nezdarem, avšak nyní na strastiplnou pouť poprvé vyráží nové pokolení, mladí lidé, kteří vyrostli v osadě a doby před jejím založením znají pouze z vyprávění... Osada u nás poprvé vyšla v 80. letech minulého století; obě její části byly tehdy publikovány samostatně, pod názvy „Slyšel jsem Zemi“ a „Země je příliš daleko“. Především u druhé knihy však došlo k jejímu zkrácení a tehdejší český překlad navíc nevycházel z autorovy finální verze díla. Tato kniha tedy ve skutečnosti představuje první české vydání dnes již klasického Bulyčovova díla, souborné a úplné.
Predaj skončil
7,75 €

dostupné aj ako:

Kiválasztottak


Évszázadok ?óta senki sem lépett a Földre, egészen mostanáig. Pár száz éve egy háború lakhatatlanná tette a bolygót. Azok, akik túlélték a pusztítást, az űrbe menekültek, és egy hatalmas űrhajón kezdtek új életet. Az eltűnt civilizáció emlékei lassan a feledés homályába merülnek, de az emberek nem mondtak le a Földről. A hazatérést tervezgetik, bár nem tudják, mi vár rájuk odalenn. A kockázat óriási. Ezért 100 fiatalt – akiket a társadalom feláldozhatónak vél – indítanak el egy veszélyes küldetésre: újra kell gyarmatosítaniuk a bolygót. Clarke-ot árulás miatt ítélték el, Wells a szerelméért sodorta magát bajba. A vakmerő Bellamy önként tartott a kiválasztottakkal, Glass pedig egy merész akciót tervezve lép a Földre tartó űrkompra. Különböző sorsok, egy közös cél. Egy út, amely mindenki életét meg fogja változtatni. Földet éréskor egy hihetetlen világ tárul eléjük, melynek szépsége elragadó, ugyanakkor baljós is. A fiatalok még cipelik a múlt terhét, és félelem tépázza a szívüket, de harcolniuk kell a túlélésért. Ebben a kiélezett helyzetben az érzelmek is felfokozódnak: barátságok alakulnak, szerelmek szövődnek, és riválisok kerülnek szembe, miközben lassan kezdik kialakítani saját szabályaikat. Sosem akartak hősök lenni, mégis valószínűleg ők az emberiség utolsó reményei. „Sötét és magával ragadó. Lebilincselő elegye egy disztópikus világnak, egy izgalmas cselekménynek és rejtélyes karaktereknek.” Booklist „Ritkán érzem azt, hogy a tévében látott történetet felülmúlja a könyvváltozata. Először alig akartam belekezdeni az olvasásba, most pedig jobban várom a következő kötetet, mint a következő epizódot!” Goodreads „Minden lapon újabb és újabb rejtélyekbe botlik az olvasó, melyek nem hagyják nyugodni, amíg az utolsó lapig nem jut. Beleszerettem a szereplőkbe, és addig nem tudtam letenni a könyvet, amíg ki nem derült, mi történik velük.” Amazon „Gyorsan beszippant ez a világ: a romos Földön küzdő tinédzserekről, akik egy új társadalmat építenek fel, miközben szembenéznek vágyaikkal és egymás iránti érzelmeikkel.” Publishers Weekly „Hol az egyik, hol a másik szereplőben ismertem magamra: minden küzdelmük, a vágyaik és a problémáik közel álltak hozzám. Hétköznapi fiatalok egy nem hétköz
Predaj skončil
6,48 €

dostupné aj ako:

Az acél emléke


Sötét úr közeleg. E jövendölés hajtja Ringil Eskiathot – a barátainak csak Gilt –, a kiégett zsoldost és egykori háborús hőst, akinek nyelvénél csak a kardja élesebb. Gil már rég elhidegült nemesi családjától, ám mégis elfogadja anyja megbízását, hogy előkerítse rabszolgasorba jutott unokahúgát, azonban hamarosan kiderül, hogy egyetlen fiatal lány életénél sokkal több forog kockán. A világ baljós erők céltáblájává vált: egyesek az aldrainok, egy sokak által rettegett kegyetlen, mégis gyönyörű démonok visszatéréséről suttognak. Immár csupán Gil és két régi bajtársa állhatja útját a jövendölésnek, amely ha beteljesedik, az egész világ vérbe borul – viszont, ha e világ hősei ilyenek, akkor az ellenszer könnyen lehet, hogy rosszabb, mint a kór maga. Az acél emléke hamisítatlan sötét fantasy: a világa véres és elkeseredett, a hősei pedig szarkazmustól fűtött kétes alakok. Richard Morgan korábban sci-fi íróként alkotott és több rangos díjat is nyert (a legismertebb regénye a Valós halál), e művével a 2000-es évek végén váltott műfajt, és hangos kritikai sikert aratott.
Predaj skončil
6,99 €

Lotus blues


Egy esős napon szabadul el a pokol. Martin Benner ügyvéd ajtaján egy kétségbeesett férfi kopogtat be azzal, hogy a húgának segítségre van szüksége. Ebben nem is volna semmi különös, ha a lány nem lenne hónapok óta halott. Vagy ha nem derülne ki, hogy az illető nem más, mint az újságok által Sara Texasnak elnevezett sorozatgyilkos, aki – mielőtt végzett magával –, ötrendbeli gyilkosságról tett beismerő vallomást.
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:

Valós halál


A 25. században az emberek tudata digitalizálva tárolódik a koponyaalapba épített tokba, és ha a test el is pusztulna, a tudat újraburkolható egy másik testbe. Csak ha a tudattok maga is megsemmisül, akkor következik be a Valós Halál. A leggazdagabbak azonban még erre is fel vannak készülve. A tudattok tartalmáról rendszeresen biztonsági másolatot készítenek. De akkor miért lőné főbe magát egy olyan befolyásos ember, mint Laurens Bancroft? Miért akarna öngyilkosságot elkövetni valaki, ha tudja, hogy órákon belül újra életre keltik? Takeshi Kovacs, egy elit katonai alakulat volt tagja most Laurens Bancroft megbízásából kezd nyomozni a rejtélyes öngyilkosság ügyében. Új testbe burkolva kell felgöngyölítenie a szálakat egy számára idegen világban, és hamarosan az egyre féktelenebbül pörgő események közepén találja magát. Veszélyes viszonyt kezd megbízója feleségével, ismeretlen személyek a legkegyetlenebb kínzásoknak vetik alá, profi bérgyilkosok törnek az életére, és talán már csak a Jimi Hendrix képében megjelenő mesterséges intelligenciában bízhat. Ahogy egyre tisztábban rajzolódik ki a titokzatos összeesküvés Takeshi Kovacs előtt, úgy nő az esélye annak, hogy az ügy végső megoldása előtt rá is a Valós Halál vár.
Predaj skončil
5,05 €

dostupné aj ako:

Felföld


A ház egyszer csak ott magasodott a semmi közepén. A terepjáró nagy erővel csapódott a falának. A benne ülő kirándulók – két reykjavíki, felsőosztálybeli pár – bár szerencsésen megússzák a balesetet, egyszerre a világtól teljesen elzárva találják magukat. Pedig a ház nem lakatlan.  Két idős ember kerül elő a mélyéről, akik szállást nyújtanak ugyan a váratlan vendégeknek, de semmit nem hajlandók elárulni magukról, még azt sem, hogyan kerültek ide a kihalt, sivatagos Felföldre. A jövevények először csak a demencia tüneteinek vélik a férfi különös viselkedését, véletlennek az öregek váratlan eltűnéseit, de egyre inkább úgy látszik, egészen másról van szó.A telefonvonal süket, térerő nincs. A kényszerű vendégek egyre több ijesztő furcsaságra lesznek figyelmesek, s hamar megérik bennük az elhatározás: El innen, el, minél hamarabb! Ám hiába minden próbálkozás hol négyen együtt, hol párosával , újra és újra a háznál találják magukat. Ha pedig nem, az még annál is rosszabb.
Predaj skončil
4,02 €

dostupné aj ako:

A varázslók


A többi fiatalhoz hasonlóan Quentin Coldwater sem hisz a varázslatokban egészen addig, míg egy zártkörű és titkos egyetem hallgatója nem lesz New York egy eldugott részében. S noha a tanulás évei úgy telnek, mint bárhol máshol – barátokra tesz szert, rendszeresen lerészegedik, majd idővel lefekszik valakivel, akibe beleszeret –, a titkos tudás örökre megváltoztatja őt. Kitűnően sajátítja el a modern varázstudományt, ám a szíve mélyén mindig is vágyott nagy kalandot és boldogságot nem kapja meg hozzá. Egy nap a barátaival azonban felfedeznek valami hatalmasat, ami mindent megváltoztathat. A varázslók komor történet a felnőtté válásról, második esélyekről és arról, hogy ha valamit nagyon görcsösen akarunk, akkor talán soha nem kapjuk meg. A könyv a 2009-es megjelenését követően hatalmas vitát váltott ki és nagyon megosztotta a fantasy műfaj kedvelőit – vannak, akik nem is hajlandóak ekként tekinteni rá, hanem kortárs regényként kezelik –, de emiatt csak többen és többen olvasták el. Végül óriási siker és New York Times Bestseller lett, többek közt George R. R. Martin, John Green, Audrey Niffenegger és William Gibson is rendkívüli elismeréssel méltatta, ráadásul a folytatásokkal a szerző végleg lefektette a 21. századi fantasy alapköveit.
Predaj skončil
6,99 €

A pokol kapujában


A festői hegyek közt található, idilli kisváros egy modern Éden… leszámítva az elektromos drótkerítést, a mindent állandóan szemmel tartó mesterlövészeket és a mindenkit megfigyelő kamerákat. A lakosok közül senki nem tudja, hogyan került ide. Csak azt tudják, hogy mit dolgozzanak, hogyan éljenek és kivel házasodjanak. Néhányan úgy hiszik, már régen meghaltak. Mások szerint egy félresikerült kísérletben ragadtak. Titkon mind a távozásról álmodnak, de aki megpróbálja, azt szörnyű meglepetés éri. Ethan Burke látta a kerítésen túli világot. Ő a seriff, egyike azon embereknek, akik ismerik az igazságot a városról és a kerítés túloldalán leselkedő borzalmakról. Blake Crouch a huszonegyedik századi thriller koronázatlan királya, a Wayward Pines-trilógia pedig az eddigi mesterműve. A köteteket televízióra alkalmazta a Fox, a sorozat egyes részeit olyan elismert rendezők jegyzik, mint M. Night Shyamalan és Antal Nimród, a főbb szerepekben pedig nem kisebb színészeket láthatunk, mint Matt Dillon, Terrence Howard, Toby Jones és Juliette Lewis.
Predaj skončil
5,58 €

A varázslókirály


Quentin és barátai elfoglalták Filloryt, királyokként és királynőkként uralkodnak a mesés világ felett, ahol semmi dolguk nincs, mint élvezni a hőstörténetek végén jutalmul járó boldogságot és vagyont. Egy nap azonban a felhőtlen uralkodásnak vége szakad: előbb a mágikus órafákkal történik valami borzalmas, majd kisvártatva egy nyúl halált és pusztulást jósol a világra. Quentin hajóra száll Juliával, hogy a rejtély végére járjon, azonban Filloryt elhagyva még ő sem sejti, hogy a varázslás és ezzel együtt minden varázslatos dolog mekkora veszélybe került, az idejük pedig már jócskán fogytán van. Lev Grossman a legnagyobbakat megszégyenítő módon kerüli el a folytatások gyakori hibáit, és építi tovább lenyűgözően azt a világot, aminek A varázslókban lefektette az alapköveit. A varázslókirály nem csak elképzeli, hogy milyen lett volna a Mátrix fantasyként, de a hagyományokat felrúgva, váratlan és forradalmi ötletek folyamatos felsorakoztatásával jelzi, hogy a szerzője nem szégyelli a műfajt fenekestül felforgatni.
Predaj skončil
6,99 €

dostupné aj ako:

Tércsavar


Amikor az ember genomjában megjelenik egy mutáció, új képességei révén végre eséllyel veheti fel a harcot az elnyomó faj, a nounakh ellen. A két unokatestvér, Donúd és Szerid, az akadémián készül a háborúra. Útjuk során segítségükre lesznek a hitük és a bátorságuk mellett a fizika nagyszerű csodái is. Miközben igyekeznek megtalálni helyüket az életben, űrhajójuk egy hihetetlen vállalkozás felé repíti őket.
Predaj skončil
0,85 €

Upírske denníky – Stefanove denníky 6: Spojenectvo


Stefan s Corou sa snažia vyslobodiť Damona, ktorého zajal Samuel. Pri jeho sledovaní zachráni Stefan dievča, ktoré sa Samuel snaží zabiť. Ukáže sa, že je to čarodejnica, ktorá žije v Londýne so svojimi priateľmi čarodejníkmi. Samuel je veľmi silný a navyše vymyslel diabolský plán, ako získať neobmedzenú moc. Aby zachránil Damona a potom aj celý Londýn, musí sa Stefan spojiť s čarodejníkmi, i keď tí sú s upírmi za iných okolností nepriatelia na život a na smrť.
Predaj skončil
5,60 €

dostupné aj ako:

Upírske denníky 16 – Slabé miesto


V okamihu, keď Stefanove srdce prebodol kôl, roztrieštil sa Elenin svet na tisíc kúskov. Jeho smrť má na svedomí Jack. Šialený vedec, ktorý chce vyhubiť všetkých normálnych upírov a nahradiť ich geneticky upravenou rasou upírov, ktorých prostredníctvom túži ovládnuť svet. Jeho ďalším cieľom sa stáva Damon. Dokážu Elena a jej priatelia nájsť slabé miesto týchto zdanlivo nesmrteľných a nezničiteľných stvorení? Nájde Elena odvahu priznať si citové puto, ktoré ju s Damonom spája?
Predaj skončil
6,30 €

dostupné aj ako:

Upírske denníky 15 – Neviditeľné zlo


Elena a jej priatelia si užívajú pokojný študentský život na univerzite. Elenine strážcovské schopnosti sa však v poslednej dobe zdokonalili a ona cíti, že sa blíži nové nebezpečenstvo. So Stefanom a ostatnými priateľmi sa musia postaviť proti krvilačnému prvorodenému upírovi, ktorý je však vždy krok pred nimi. Dokážu čeliť takému mocnému protivníkovi a zachrániť Elene život?
Predaj skončil
6,95 €

dostupné aj ako:

Vejce s ozvěnou


Země se po ničivé globální katastrofě vrátila do barbarských časů. Na nekonečných pláních a v divokých pralesích se střetávají kmeny divochů v nikdy nekončícím zápase o přežití. Mladíci klanu Stipů naleznou při jedné výpravě podzemní centrum, pozůstatek předapokalyptické civilizace. A jeden z nich, Eb Yrad, dostane do opatrování zvláštní vejce, které má moc změnit celý svět. Nastává dramatický boj o budoucnost naší planety…
Predaj skončil
3,39 €

dostupné aj ako:

Asylum


Kdo tam jednou vkročí, není pro něj cesty ven! Příběh odehrávající se na hranici mezi minulostí a současností. Pro šestnáctiletého Dana Crawforda je letní kurz pro nadané studenty životní šancí. Spolužákům na střední škole připadá spíš divný se svým až fanatickým zájmem o dějepis a vědní obory, ale studijní program na přípravné škole New Hampshire College je pro takové podivíny jako stvořený. Hned po příjezdu se Dan dozvídá, že koleje jsou uzavřené a studenti budou letos bydlet ve zchátralé ubytovně Brookline – někdejší psychiatrické léčebně. Se svými novými kamarády Abby a Jordanem začne zvídavý mladík zkoumat spletité chodby Brooklinu s jeho utajeným suterénem. Před očima jim vyvstávají strašidelná tajemství… tajemství, která Dana a jeho přátele spojují s temnou minulostí blázince. Postupně vychází najevo, že Brookline nebyl jen tak obyčejný ústav… A jistá tajemství se derou na povrch. Originální kniha vyvolává mrazení v zádech a připraví čtenáři nejeden šok, až se mu před očima začnou stírat hranice mezi minulostí a současností, přátelstvím a posedlostí, genialitou a šílenstvím. Atmosféru příběhu výstižně umocňují znepokojivé fotografie ze skutečných psychiatrických ústavů.
Predaj skončil
8,60 €

dostupné aj ako:

Upírske denníky 14 – Tajný rituál


Najhrozivejší z pôvodných upírov Klaus bol vzkriesený a privolaný z temnoty. Postupne začína šíriť skazu v areáli univerzity. Elena sa spolu s ostatnými púšťa do nerovného boja. Klaus sa im chce pomstiť za to, že sa ho už kedysi pokúsili zničiť. Podarí sa im poraziť zlo raz a navždy? Čo ak sa na scéne odrazu objaví dávna láska bratov Salvatoreovcov Katherine?
Predaj skončil
7,00 €

dostupné aj ako:

Skřetí spár


Je noc před bitvou u Tyrn Gorthadu a dvojice skřetů vypráví spolubojovníkovi příběh jednotky Vlčí spár, jejích vojáků, orčích a skurutích konkurentů a elfích, lidských a trpasličích nepřátel. Kdo padne, kdo přežije a kdo bude největším válečníkem všech dob? Osvědčení autoři Ghark Lučištník a Šarag Poeta přinášejí sedm skřetích povídek z Tolkienova světa pro potěšení, zábavu i poučení všech dobyvatelů Středozemě. Ať žije Černokněžný král a Angmar vládne navěky!
Predaj skončil
3,39 €

dostupné aj ako:

Proudové šílenství


Představte si vesmír, ve kterém je snadné cestovat mezi hvězdami. A nejen pro nás: seznamte se s mimozemšťany s fenomenální pamětí, s tvory schopnými ovládat předivo časoprostoru i s těmi, kteří před staletími přišli zničit Zemi a opět se vracejí. Zůstanou lidé v tomto vesmíru stejní jako dnes? Jak se vypořádají se ztrátou bližních na cizích světech, jaké budou důsledky genetických modifikací a jak zvládnou nové telepatické schopnosti? Překročte práh a vrhněte se do náruče Proudového šílenství.
Predaj skončil
3,39 €

dostupné aj ako:

Valami a tekintetében


Ez a különleges kötet húsz svéd szerző tizenhét kriminovelláját tartalmazza. A novellák közt van klasszikus és rendőrségi krimi, vidéki történet, társadalmi és politikai célzatú írás is. A könyv szerkesztője széles skálát felölelő, eklektikus antológiát állított össze, amely hűen tükrözi a jelenlegi svéd krimiírás sokféleségét, erejét és témagazdagságát. Köszönhetően az új írók sokaságának, a korábbi tematikus zártság oldódásának és a közönségsikernek, a svéd krimi fejlődésének hihetetlen izgalmas fázisába lépett.
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:


Sci-fi žáner poznáme aj pod pojmom vedecko-fantastická literatúra, poprípade science fiction. V týchto dielach sa dostaneme do budúcnosti, pričom dej sa opiera o súčasnú vedu, techniku a o predpoklady jej ďalšieho vývoja. Medzi hlavné témy sci-fi patrí pokročilá veda a technológia, prieskum vesmíru, cestovanie v čase, paralelné vesmíry a mimozemský život. Sci-fi má pravdepodobne svoje korene v antickej mytológii. Súvisí s fantasy, hororom a fikciou o superhrdinoch. Sci-fi v literatúre, filme, televízii a iných médiách sa stala populárnou a vplyvnou vo veľkej časti sveta. Nazýva sa tiež „literatúra myšlienok“ a často skúma potenciálne dôsledky vedeckých, sociálnych a technologických inovácií.

Medzi najznámejších autorov sci-fi žánru patrí Isaac Asimov, Octavia E. Butler, Arthur C. Clarke, William Gibson, Herbert Frank, Robert A. Heinlein, Ray Bradbury, Margaret Atwoodová a Karel Čapek.

Fantasy literatúra sa zaoberá fiktívnymi svetmi, bytosťami a udalosťami Tento žáner obsahuje prvky nadprirodzena, mágie, mýtov, legend a imaginárnych bytostí, ako sú napríklad draci, víly, čarodejníci, orkovia a ďalší.

Fantasy literatúra vytvára bohaté a detailné fiktívne svety, ktoré sa líšia od realistického prostredia. Príbehy z tohto žánru sa často zameriavajú na hrdinské cesty, dobrodružstvá, boje medzi dobrom a zlom, epické konflikty a príbehy o nadprirodzených schopnostiach a magických predmetoch. Fantasy literatúra má dlhú a bohatú históriu, pričom mnohé jej klasické diela vznikli už v 19. a 20. storočí. 

K najznámejším autorom fantasy pattrí J. R. R. Tolkien, autor kultového fantasy Pán prsteňov. Určite poznáte tiež J.K. Rowlingovú, ktorá vytvorila zázračný svet Harryho Pottera.ďalšími známymi autormi sú napríklad George R.R. Martin a jeho Pieseň ľadu a ohňa známejšia pod názvom sfilmovaného seriálu Hry o tróny, C.S. Lewis, ktorá napísal Kroniky Narnie, Terry Pratchett, Ursula K. Le Guin, či Robert Jordan.