Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


The Game


A new, sexy standalone from #1 New York Times Bestseller, Vi Keeland.It started out like any other Tuesday.I spent twelve hours writing algorithms for one of the largest companies in the world and then came home to work on a pet project of mine—feeding facts about the men I knew into a formula to find my perfect match before my twenties came barreling to a close.But then a man knocked on my door and handed me some papers that turned my life upside down.Apparently, a father I never knew existed had left me something in his will. That something turned out to be part ownership in a professional football team.Next thing I knew, I was learning a sport I knew nothing about by spending time with the team’s quarterback who was out with an injury, a man who my formula would definitely determine was all wrong for me.Christian Knox was too handsome and confident for his own good and could have any woman he wanted. Only lately the only woman he seemed to want was me.But there was no way I was getting involved when I was now his boss, even if he was insanely gorgeous and had the dirtiest mouth I’d ever come across.It would be wrong, wouldn’t it? Probably. But you know what they say about things that are wrong...sometimes they feel so right.
Na stiahnutie
5,32 €

Világközepi élményeim


A szerző 67 éve él Észak-Amerikában, 13 évig Kanadában és 54 éve az Egyesült Államokban. Az otttöltött évek ellenére mindvégig megőrizte ragaszkodását Magyarországhoz, és szülőfalujához, Gönyűhöz. Ez utóbbit következetesen a „világ közepének” tekinti. Gyermekkorában olyan élményeket, impulzusokat, tapasztalatokat szerzett szülőhelyén, amelyek ma is motiválják cselekedeteit.Emlékezésének középpontjában a család meleg légköre, kedves iskolai élmények, a testvérekkel és a pajtásokkal megélt események felidézése áll. Gondolataiban ma is élénken él Németországba menekülésük a második világháború éveiben.A tíz-tizenegy éves fiú az MFTR1 nevű igazgatósági gőzös hajón, az aknákkal és jégtáblákkal teli Dunán tette meg útját. Történelmi léptékű eseménysorok, izgalmas fordulatok tették felejthetetlenné számára az oda- és visszautazást. Az olvasmányos történeteket családi és helytörténeti képgyűjteményekből származó fotókkal hitelesítette.
Na stiahnutie
7,01 €

Szakításunk naplója


Natasha és Eathen közel hároméves párkapcsolata kerül veszélybe, amikor Natasha – hatalmas ostobaságának köszönhetően – egy tragikus kimenetelű lavinát indít el. A szerelem azonban a szakítás után is ott forr közöttük, és úgy tűnik, valami megfoghatatlan erőnek köszönhetően útjukat nem tudják egymás nélkül folytatni. Egyszer a szívükre, máskor az eszükre hallgatnak. De vajon melyikre kellene? Mi lenne a végső, helyes döntés? Újra egymásra találnak, vagy végleg eltávolodnak egymástól, és csak a közös emlékeik maradnak?
Na stiahnutie
7,01 €

A ganümédeszi hatalomátvétel


A Földet legyengítették a harmadik világháború veszteségei. Nem sokkal később jelentek meg a Ganümédeszt lakó, féregszerű telepatikus lények, és foglalták el könnyedén a bolygót, ám hamarosan rájöttek, hogy nem olyan könnyű megőrizni a hatalmukat, mint hitték. Nem sikerült ugyanis teljesen felszámolni a földlakók ellenállását, és az emberek számtalan, előre nem látható problémát okoznak. Például egy csapat gerilla megtalálja a harmadik világháborúban elrejtett fegyvereket, melyek félelmetes erejük miatt nem kerültek bevetésre akkor, ám az idegen megszállókat illetően már senkinek nincsenek erkölcsi aggályai. A ganümédesziek elszánják magukat a végső megoldásra, azonban nem számolnak az olyan egyéniségekkel, mint Percy X gerillavezér, dr. Balkani pszichiáter és Joan Hiashi televíziós személyiség. Philip K. Dick és gyerekkori barátja, Ray Nelson közös regénye idegen inváziós történet, ugyanakkor a hatalom és az egyén viszonyának plasztikus és ma is aktuális vizsgálata.
Na stiahnutie
8,39 €

Reportáže a stati 1933–1937


Weilovy novinové reportáže a články pocházejí z doby mezi červencem 1933, kdy autor odjíždí na pracovní pobyt do SSSR, a koncem roku 1937, kdy publikuje román Moskva-hranice. Tehdy je dokonána roztržka s komunistickou stranou, která započala právě během pobytu v Sovětském svazu. Svazek obsahuje mj. titul z roku 1937 Češi stavějí v zemi pětiletek, v němž Weil heroizuje pracovní nasazení svých krajanů, kteří se rozhodli v SSSR žít a pracovat natrvalo.
Na stiahnutie
12,92 €

dostupné aj ako:

Evropané


Henry James (1843 - 1916) byl americko-britský spisovatel a mnozí ho považují za jednoho z největších romanopisců píšících v anglickém jazyce... Román ´Evropané´ byl zfilmován. Ve filmu The Europeans z roku 1979 z produkce Merchant Ivory Productions si hlavní roli Eugenie zahrála Lee Remicková, film získal šest nominací na ceny... Eugenie, baronka rozvedená s německým princem, a její bohémský bratr Felix přijíždějí do Ameriky. Vychováni a kultivováni v Evropě se ovšem vracejí zcela bez prostředků, aby vyhledali své bohaté příbuzné. Eugenie si získá pozornost Roberta Actona, nejvhodnějšího nápadníka v okolí, a zároveň svede svého mladšího nevlastního bratrance Clifforda. Její cizokrajná šlechetnost a drzost všechny mate. Na druhou stranu Felixovy romantické způsoby namlouvání nacházejí u amerických žen pochopení. Jeho plány však komplikují jistá nedorozumění. Ve zmatku kulturních střetů a milostných trojúhelníků závisí osud Evropanů na jejich schopnosti přizpůsobit se. Tam, kam je jejich intriky zavedou, je to poslední místo, které očekávají.
Na stiahnutie
6,59 €

Júlia 765–766.


Jane Porter: Tanácstalan tanácsadóVannak szabályok, amelyeket Charlotte Parks betart, méghozzá kivétel nélkül. Ezek közé tartozik, hogy szigorúan különválasztja a munkát és a magánéletet. Mint PR-tanácsadó imponáló szakmai hírnevet tett szert, és ezt nem kockáztathatja egyéjszakás kalandokkal. Ám amikor Brando Ricci, az egyik megbízója meghívja a családja szilveszteri partijára Firenzébe, egyszerűen képtelen nemet mondani a jóképű és hihetetlenül vonzó férfinak… Maggie Cox: Bentlakó szeretőA visszavonultan élő, mogorva író házvezetőnőt keres, s kezdeti fenntartásai után elfogadja egy fiatal lány, Liadan jelentkezését. Döntését nem bánja meg, mert a csinos teremtés nemcsak kitűnő munkát végez, de vidámságával szinte bearanyozza a napjait. Adrian már-már elfelejtené, milyen súlyos veszteség érte korábban, ám egy újságcikk feleleveníti a tragikus eseményeket. Liadan gyengéd vigasztalása azonban szenvedélyes ölelkezésbe torkollik…
Na stiahnutie
7,88 €

A rózsák trónja


„Szerelem, vágy, humor.” – Caro’s Reads „Lélegzetelállító, és kemény.” – All Things Dark and Dirty Ő az egyetlen, aki megóvhat. A Sárkányherceg megpróbált szabaddá tenni, de ebben a királyságban senki nem lehet szabad. A démonok rámtaláltak és csapdába akarnak ejteni, hogy felhasználhassanak a herceg ellen. Csak idő kérdése, hogy mikor idézik meg a Démonkirályt. Nyfain úgy gondolja, először magamat kellene megmentenem. Viszont ezért meg kellene egyeznem a Démonkirállyal. De hogyan adhatnám oda magamat annak a teremtménynek, aki mindazok szenvedéséért felelős, akiket szeretek? Mégis, ha meg akarom menteni őket, lehet, hogy nincs más választásom... A USA Today, a Wall Street Journal és a Washington Post bestsellerszerzője, K. F. Breene visszavisz minket a Tiltott Erdőbe, ahol újra találkozhatunk az ellenálhatatlanul baljóslatú herceggel, és rabul ejtett szerelmével. Új kihívások és veszélyek lesnek a párra, és az egész királyságra.   "Még több fenyegető árnyék, és rengeteg fordulat." ­– Feeling Factional "Gazdag történet és megannyi érzelem." – All Books World
Na stiahnutie
12,67 €

Vigyázat! Jövök!


Ditte romantikus szerelmes regényeket ír, ahol minden tökéletes. A főhősnőnek nem szalad a harisnyája, a főhősnek nem csámpás a lába, és persze élnek boldogan míg meg nem halnak. A valóság viszont egy kicsit más. Ahol Ditte megfordul, ott a férfiak…. törik kezüket, lábukat. A postást letarolja a kapuval, a gyertyafényes vacsorán felgyullad az asztalterítő, és az orvosokat sem kíméli a kórház sürgősségi osztályán. Ráadásul még Sátánnal, a szomszéd macskájával is élet-halál harcot kell vívnia a betevő pizzájáért.  Ám egyszer utoléri őt is a szerelem. A kérdés csak az, hogy Adam túléli-e a Dittével való találkozást?Ha szeretsz felhőtlenül szórakozni, önfeledten nevetni, ez a könyv neked íródott.
Na stiahnutie
9,57 €

Nyugaton a helyzet változatlan


A háború nem változik. Talán ez a legfőbb üzenete Erich Maria Remarque lassan százéves regényének, amelyben saját és nemzedéke értelmetlen szenvedését örökítette meg. Az író tizennyolc éves korában, az iskolapadból került az első világháború vérszivattyújába, ahonnan súlyos sérülésekkel tért haza. A Nyugaton a helyzet változatlan azonban nem egyszerű életrajzi regény, hanem zsigerien érzékletes megjelenítése a modern háború embertelenségének. A frontról nincs visszaút, nincs boldog befejezés: még a túlélők is borzalmas testi és lelki sebeket cipelnek egészen halálukig. A lövészárkok sötétségében csak a bajtársiasság felvillanásai nyújtanak pillanatnyi menedéket. Erich Maria Remarque regénye rendkívül időszerű volt első megjelenése idején, 1929-ben, amikor már gyülekezni kezdtek az elsőnél is pusztítóbb második világégés viharfelhői - nem véletlen, hogy a könyvet több országban is betiltották a rohamosan fasizálódó Európában -, és legalább ennyire aktuális ma is, amikor néhány száz kilométerre Magyarországtól városok lángolnak és ágyúk dörögnek. Az embertelenség idejében az irodalom minden korábbinál fontosabb.Az időtlen klasszikusból a Netflix készített 2022-ben nagy hatású feldolgozást.
Na stiahnutie
11,62 €

Lány a völgyből


Üdvözöljük a kaliforniai Grace Valley-ben, ahol a családi kötelékek szorosabbak, a barátságok egy életre szólnak, és édesebb a szerelem.A turisták gyakran megjegyzik, milyen gyönyörű, békés ez a völgy, és igazuk is van. Az ajtót senki sem zárja, a konyhaablakban pite hűl. Mindenki ilyennek képzeli a vidéki életet, ám a turisták nem látják, ami a falak mögött rejtőzik…June Hudson Grace Valley-ben nőtt fel a város orvosának lányaként. Miután megszerezte orvosi diplomáját, hazatért, és az apja nyomdokaiba lépett. Egyesek talán úgy gondolják, hogy könnyű utat választott, de ő tudja, hogy tévednek. Állandóan ügyeletben van, és úgy tekint a város lakóira, mintha a rokonai lennének. Szerelmi élete viszont meglehetősen siralmas – ám egy napon felbukkan Jim Post szövetségi ügynök, aki a legképtelenebb időpontokban és ürügyekkel állít be hozzá.A völgyben szinte mindenkinek vannak titkai, és hamarosan June is titkolózni kezd…
Na stiahnutie
16,00 €

Az úriház – Viharos idők


1992. Franziska és Walter végre újra egymásra talál, és a Dranitz-birtokon felzúgnak az esküvői harangok. Ám az újraegyesített Németországban egyre nagyobb az ellentét a kelet- és a nyugatnémetek között, a háborúk okozta traumákkal szembe kell nézni, a végzetesnek tűnő titkokat fel kell tárni egymás előtt. Vajon Walter tényleg az az ember, akinek Franziska mindig is hitte? Vajon az úriház építése, a múlt könyörtelen rekonstrukciója békét hozhat négy generáció életébe? Mekkora a szakadék hősök és árulók között? Franziska és Walter leghőbb vágya újra összehozni a családot, ám a gyermekeik nem könnyítik meg a helyzetüket. Vajon képesek irányítani a sorsot, vagy úrrá lesznek rajtuk a kegyetlen körülmények? Anne Jacobs lebilincselő regényfolyamának második kötete egy bárónő és egy hadnagy románcának története, amely évtizedekkel a feltörő, ám be nem teljesült szenvedély után új utakat keres magának.
Na stiahnutie
7,86 €

Romana különszám 116.


Rosanna Battigelli: Bűvölet a Karib-tengerenHajóútja első napján Chanelle, a kiégett szociális munkás és elhagyott menyasszony összeszólalkozik egy kivételesen jóképű férfival. Leesik az álla, amikor aznap este megtudja, hogy az illető nem más, mint Vance Kingston, a hajótársaság újdonsült elnök-vezérigazgatója és tulajdonosa. Aki aztán egyre kitüntetőbb figyelemben részesíti… Susannah Erwin: Több, mint kellékfeleségLuke Dallas, a szilícium-völgyi techmilliomos megbízza Danica Novakot, a feltörekvő fejvadászt, hogy sürgősen keressen neki egy nőt, aki hajlandó hozzámenni feleségül, különben keresztet vethet egy zsíros üzletre. Miután több jelölt is kihull a rostán, Luke egy közös éjszaka után meggyőzi Danicát, hogy ő a legalkalmasabb a feladatra… Bella Frances: Ki hisz még a tündérmesékben?A csőd szélére került Jacquelyn menyasszonyi boltja, sürgősen befektetőt kell találnia. Véletlen folytán megismerkedik Nikos Karellisszel, az özvegy, görög-ausztrál üzletlánc-tulajdonossal, és benne látja a lehetséges megmentőt. Másnap Nikos görögországi villájában találja magát. Az üzleti megbeszélés egyre halasztódik, van viszont meghitt vacsora – és aztán kijózanító felismerés…
Na stiahnutie
8,73 €

Holdudvar


Az ember nem lesz jobb attól, ha kilőjük az űrbe. A kötetben szereplő két történet személyes sorsokon keresztül mutatja be a Jó és a Rossz évszázadok múlva is aktuális küzdelmét, valamint azt az örökérvényű igazságot, hogy idegen fajok megismerése elsősorban a sajátunk megértéséhez visz közelebb.
Na stiahnutie
5,04 €

Szenvedély és cselszövés


Théra népe önfeledten gyülekezik a szabadtéri játékok színhelyét adó tisztás körül. A városállam rajongásig szeretett Királynője megnyitja a neves eseményt, és porondra lépnek a mindenki által magasztalt színészek. Izgalmas és buja mítosz elevenedik meg a közönség előtt. A sorok között két ifjú diákfiú megbabonázva nézi a hősies küzdelmet, és a kacér nimfák csábító táncát. Ekkor még nem sejtik, hogy rájuk hamarosan még ádázabb harcok, de egyúttal az első szerelmek is várnak. Az ünneplő Théra békéjét lassan aláássa az alattomos ellenség aknamunkája. Mint gyilkos métely szivárognak be a határán a cselszövők, hogy megrendítsék az eddig szilárd társadalmi és gazdasági rendjét. A Királynő roppant veszélyes és kegyetlen ellenséggel kényszerül szembenézni, hogy megvédje a szeretett városát és a népét. Legfőbb támasza ebben a vezérezredese, aki furfangos nyomozással, és mindenre elszánt bátorsággal veszi fel a harcot a nyomasztó túlerővel szemben. Közben a titkos politikai játszmákról még mit sem tudó diákfiúk egy forradalminak ígérkező találmányon törik a fejüket, amit lelkesen mutatnak be a város híres tudósának. A férfivá válás nehéz, de egyúttal boldogsággal kecsegtető próbatételeit beárnyékolják a közelgő véres háború képei. A fiatalok hamarosan rádöbbennek, hogy nem csak a saját, de már az egész népük jövője a tét. Vajon meg tudja-e fordítani a történelem kerekét pár tehetséges és szenvedélyes ifjú? 
Na stiahnutie
5,04 €

Dallmayr 1: A szép élet álma


München, 1897. Anton Randlkofer és a felesége, Therese két éve együtt vezetik a népszerű, rendkívül elegáns Dallmayr csemegeboltot a Diener utcában, és nevelik három gyermeküket. Miközben a jómódúak ínycsiklandó édességeket, egzotikus gyümölcsöket és kiváló kávékat vásárolhatnak náluk, az egyszerű polgárok a pompásan elrendezett kirakatok előtt álldogálva arról álmodoznak, hogy a Dallmayr vevői lehessenek. Amikor azonban Anton Randlkofer váratlanul meghal, az a veszély fenyeget, hogy a családi vállalkozás ragyogó felívelésének hirtelen vége szakadhat. Anton öccse ugyanis már néhány nappal később azon mesterkedik, hogy jogellenesen megszerezze a virágzó üzletet. A rendkívül határozott és elszánt özvegy eltökéli, hogy nem engedi át a terepet a sógorának, és bátran a vállalkozás élére áll. Akkor még nem tudja, hogy a saját négy fala közt is titkok lappanganak…  Miközben nyomon követjük a valós Randlkofer család izgalmas és nem mindennapi történetét, szinte magunk elé képzeljük a csemegebolt polcain sorakozó, a boldog békeidőkben nagyrészt még ritka különlegességeknek számító finomságokat. A kiváló üzleti érzékkel megáldott Therese receptötletekkel is ellátta a vásárlóit, így most az olvasókat is megörvendezteti ezekkel a leírásokkal, egyben betekinthetünk Randlkofer asszony sajátos marketingterveibe is. Lisa Graf izgalmas, szívmelengető családregény-sorozatot alkotott az 1700-ban alapított, mára világszerte sikeresen működő Dallmayr századfordulós korszakából.
Na stiahnutie
9,27 €

Sarki tűz 2.


A könyv 6 egymástól független történetet tartalmazó novellából áll, melyek változatos helyszíneken játszódnak. Egy óceánból frissen kiemelkedett szigeten megdöbbentő dolgokat észlelnek a kutatók, a dzsungel mélyén felfedeznek egy mindeddig ismeretlen kannibál törzset, és világraszóló valóság show – t rendeznek egy gigantikus szállodaépítés kapcsán. A keresztesek rég elrejtett kincsének nyomában eljutunk a sivatagba, idegen civilizációkat kutatva távoli bolygókra, sőt a jövőbe, és a múltba is. Az izgalmas, fordulatos írások nemcsak szórakozást nyújtanak, hanem arra is alkalmasak, hogy új gondolatokat ébresszenek az olvasóban.
Na stiahnutie
5,07 €

A Sydney kísérlet


A távoli Ausztrália egyik laboratóriumában kezdődik a történet. A való életben a kutya, jóllehet legjobb barátunk, mégiscsak mellékszereplője mozgalmas életünknek a macskával és a többi kedvencünkkel együtt. A könyvben a sors szeszélye (vagy valami más mögöttes tényező?) jóvoltából két kutya, két kisérleti állat előtt szélesre tárulnak a lehetőségek kapui, és ők azt választják célul, hogy megmentik az emberiséget, s vele együtt a bolygó egész élővilágát, visszahozva a réges-régmúltból a paradicsomi állapotokat. Küzdelmükben ember-barátaik különböző korú, nemű és bőrszínű lelkes csapata egész egzisztenciájukat hátrahagyva e célnak szenteli minden tudását, kreatív gondolatát és életét. Számos más értelmes élőlény is segíti őket bolygón innen és túl, a tasmán tenger delfinjeitől a Galaktika különös teremtményeiig akadályokon és időkapukon át. A történet jóvoltából korunk több égető kérdése felvetődik a műben, melyek remélhetőleg megérintik és tovább-gondolásra késztetik majd a nyájas olvasót. Néhányan azok közül, akik könyvemet angolul olvasták, különös véletlenekről, úgynevezett szinkronicitásokról számoltak be, ami azért is érdekes, mert maga a szinkronicitás jelensége is része a történetnek, sőt az egyik szereplő megkísérel erre magyarázatot is találni. Érdekes, hogy egyiptomi falfestményeken ábrázolt Scarabeus bogár valami okból gyakori szereplője a jelenkori szinkronisztikus egybeeséseknek, Karl Jung is beszámolt egy ilyen esetről egy, a múlt században íródott könyvében. Kíváncsian várom, vajon itt a magyar kötet kapcsán is találkozunk-e hasonló valószínűtlen eseményekkel.
Na stiahnutie
3,92 €

A kék orchidea


Olykor ?egy pillanat is elég ahhoz, hogy valakinek teljesen megváltozzon az élete… Éva sikeres újságíró, és boldognak érzi magát színész párja mellett. Egy nap azonban egy másik nő karjai közt találja a férfit. A lelkét mardosó fájdalom és csalódás hatására úgy dönt, vidékre költözik. A festői szépségű Albertkázmérpusztán leli meg új otthonát, és barátokat szerez. Ildikóval, a kétgyermekes, várbalogi anyukával már-már testvéri a viszonyuk; Nórával, a csokigyár tulajdonosával mindig élvezet számára egy-egy közösen elfogyasztott ital; és összehozza a sors Gergővel is, akit a Két nap az életben ismerhettünk meg, és aki immár a harmincas éveiben járó felnőtt férfi. Ahogy pedig telik az idő, Évának rá kell jönnie, hogy a falusi élethez nem mindig párosul csend és nyugalom… Ádám az egyetem mellett pultosként dolgozik egy szórakozóhelyen. Itt ismerkedik meg Emmával, akivel szinte azonnal barátságot kötnek, de ugyanazon az éjszakán még egy dologgal szembesülnie kell: az öccse másságával. Vajon neki és a családjának sikerül megbirkózni az ítélkezésektől való félelemmel? Varga Gy. Brian új regényében barátságok köttetnek, szerelmek szövődnek, emberi sorsok keresztezik egymást. Mint ahogyan a való életben is.
Na stiahnutie
6,48 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King