Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Oedipus Kolónoszban


Az antik tragédia verses fordítása Babits remeki közé tartozik.
Na stiahnutie
2,82 €

A galamb papné


A jómódú Zádor Ica rangon alul házasodik a falu ifjú papjával. Férjét teljesen ki akarja sajátítani, és egyre inkább keveselli. Az ő házasságuk története a regény. 
Na stiahnutie
2,82 €

Csibe


Csibe, az árva kislány, Móricz örökbe fogadott lánya. Alakját az Árvácska című regényben is megörökítette.
Na stiahnutie
2,82 €

Kisregények


Móricz jobban kedvelte a nagyregények hosszas csekményfonalát, de kisregényei is jelentősek.
Na stiahnutie
2,82 €

Kivilágos kivirradtig


A hanyatló dzsentrivilág tehetetlenül nézi, hogyan teszi tönkre gazdaságukat a mozgékonyabb, pénzsóvár bérlők gazdálkodása.
Na stiahnutie
2,82 €

Móricz Zsigmond meséi


A mese eredetileg nem gyerekműfaj volt, hanem a felnőtteknek szóló csodás, tanulságos történet, amolyan népi mitológia. Móricz mesegyűjteménye is felnőtt olvasóknak szól.
Na stiahnutie
2,82 €

Szellemerdő


A skóciai erdő közepén áll egy ház, úgy hívják: Lichen Hall, vagyis Zuzmó Palota. A szóbeszéd szerint a hely szellemek, boszorkányok birodalma. Az ötvenes és hatvanas években ide járnak titokban a hajadon lányok szülni, hogy aztán gyermekeiket örökbefogadó szülőknek adják. Félelmetes híre ellenére állítólag jobb hely, mint az ugyanazt a célt szolgáló „intézmények”. Pearl Gorham 1965-ben érkezik a kastélyba. Ő is itt akarja világra hozni a gyermekét, mint előtte sok más fiatal lány. Ám hamarosan gyanút fog, hogy a ház lakói titkolnak valamit, és a Lichen Hall valójában nem olyan biztonságos menedék, mint ahogy remélte. A falakon belül különös penészgombák tenyésznek, a környező erdőkben furcsa jelenések leselkednek, a sötét titkokat rejtegető ház lakói pedig mindent elkövetnek, hogy titkaikra ne derüljön fény. A Szellemerdő a skót mitológia leghátborzongatóbb oldalait megmutató gótikus thriller A világítótorony boszorkányai szerzőjének tollából.
Na stiahnutie
8,99 €

Halálsziget


A szerző kilenc korai szellemes, izgalmas művét mutatjuk be az olvasóknak. Mindegyikre egyaránt jellemző, hogy felsejlik benne a később kiteljesedő eredeti rejtői humor, s már jelen van a páratlanul érdekes, izgalmas, romantikus meseszövés. Régi vágya teljesülhet e sorozattal a Rejtő rajongóknak, hiszen e kötetek egy kivételével, közel 50 éve láttak utoljára napvilágot. Mindegyik ma is kellemes élvezetes szórakozást nyújt.
Na stiahnutie
2,25 €

Öt elme


A jövőben a túlnépesedés problémájára radikális megoldás születik: az emberek 17 évesen négyféle lehetőség közül választhatnak. Lehetnek hedonisták, akik fényűző életet élnek, ám 42 évesen meg kell halniuk. Lehetnek dolgozók, akiknek kemény munkával és nyomorúságos fejadagokkal kell beérniük. Választhatnak androidtestet, amelynek alacsony a fogyasztása, élettartama pedig 80 év. Vagy ha úgy tetszik, csatlakozhatnak egy „kommunához”, amelyben egy testben ötödmagukkal, egymást négyóránként váltva töltenek ki öt életet, mielőtt 142 évesen meghalnának. Alex, Kate, Mike, Ben és Sierra az első életükben járnak Mike kisportolt testében, amely a ciklusa végéhez közeledik. Négyük szavazata alapján egy ún. halálparkban kötnek ki, ahol különböző virtuális játékokkal extra időt nyerhetnek a többi játékostól. Veszíteni azonban egyet jelent a halállal. Kate ciklusában felbukkan egy titokzatos android, aki visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki, de veszélyes dolgot kér cserébe… Egyre rejtélyesebb játék veszi kezdetét, amelyben egyes testtársak eltűnnek, és a többiek nem tudják, belső vagy külső ellenséggel állnak-e szemben. Végül az is kérdésessé válik, a még élők megbízhatnak-e egymásban, és helyesen döntöttek-e egyáltalán, amikor felosztották az életüket. Egy test. Két hazugság. Három gyilkosság. Négy gyanúsított. Öt elme.
Na stiahnutie
8,99 €

Örvény és megtisztulás


Első olvasatra négy barátnőről szól a könyv, akik diákkoruk óta ismerik egymást és felnőttként is tartják a kapcsolatot.  Mind a magánéletükben,  mind a munkájukban egyaránt sikeresek. Pénzügyi területen dolgoznak, Évi, Lukrécia és Szerénke(ez a beceneve, mivel Lukréciának a barátnője)  könyvelők, Adél pedig  a NAV-nál jogász.  Látszólag minden rendben van körülöttük.  Adélt kivéve –akinek fontosabb a karrier, mint a magánélet- stabil párkapcsolatban élnek. Amikor azonban Évi munkája során találkozik a jóképű, öntörvényű ,  nőcsábász íróval, minden felborul körülötte, megváltozik nemcsak a párjához, hanem a barátnőihez való viszonya is. Felkavarodik az állóvíz. Lehetne ez egy romantikus történet kezdete, ám a felkavaró találkozás egy sötét örvénybe húzza le Évit, egész eddigi élete és minden eddigi döntése megkérdőjeleződik. A drámai események sötét titkokra derítenek fényt, a múlt árnyai rávetülnek a jelenre és már semmi sem az, aminek eddig látszott. Az elkerülhetetlen tragédia rákényszeríti mindannyiukat, hogy nézzenek szembe a múltjukkal, tárják fel a szörnyű titkokat. Vajon  létezik a zavaros, örvénylő vízből út a tiszta felszínre? Sikerül-e feljönni a mélyből és van-e esély a megtisztulásra?Erre ad választ ez a felkavaró történet. Csak és kizárólag felnőtteknek és erős idegzetűeknek ajánlom.  
Na stiahnutie
9,27 €

Visszaszámlálás 1945


1945. április 12. Az európai és a csendes-óceáni térségben éveken át elhúzódó véres, háborús konfliktusok idején Amerikát mélyen megdöbbenti Franklin D. Roosevelt elnök halálhíre. Harry Truman alelnöknek, akit eddig távol tartottak a háborús tervek folyamataitól, és semmit sem tudott a világ első atombombáját kidolgozó, szigorúan titkos Manhattan-tervről, egy pillanat alatt kellett átvennie a több kontinensen háborúzó nemzet irányítását, és fel kellett vállalnia a világtörténelem egyik legnagyobb horderejű döntését. A Visszaszámlálás 1945 az ezt követő viharos napok, hetek és hónapok lebilincselő, igaz történetét meséli el, egészen 1945. augusztus 6-ig, amikor ledobják az atombombát Hirosimára. A szerző hírneves és kevésbé ismert alakok gondolatait tárja elénk. Közéjük tartozik például a legendás Albert Einstein, aki végül az atombomba melletti kiállását élete „legnagyobb hibájaként” értékelte, a kutatások igazgatója, J. Robert Oppenheimer, a szovjet kém, aki titokban beépült a kutatócsapatba, vagy a bomba ledobására kiválasztott gép pilótái. Felejthetetlen betekintést nyújt az akkor élő, hétköznapi amerikai és japán civilek életébe is. És látjuk a csendes-óceáni hadszíntéren harcoló amerikai katonákat is, akik aggódva várják a parancsot egy esetleges japán elleni invázió megindítására. Ám legfontosabb alakja a még kipróbálatlan, gyakorlatlan, új elnök, Harry Truman. Az ő története ez, azé az emberé, aki egy olyan döntéssel szembesül, amelyről tudja, hogy örökre megváltoztatja a világot.
Na stiahnutie
11,26 €

Minden, ami szép


Ava Bardem elszigetelten él a hallgatás birodalmában. Ava apja, egy könyörtelen ember, tizenhét éven át irányította a sorsát. Megtanította arra, hogy senkit se szeressen. Ava azonban megismerkedik Jackkel.A szegénységben élő Jack Dahl a szakadék szélén egyensúlyoz. Az öccsével egymáson kívül senkijük és semmijük sincs. Amikor szülők nélkül maradnak, Jack nehéz döntés elé kerül: vagy elveszti az öccsét, mert Matty nevelőszülőkhöz kerül, vagy megkeresi azt a drogpénzt, ami miatt az apja börtönbe került. Jack a pénzt választja.Jack és Ava élete ezen a ponton váratlanul, bensőségesen – és veszélyesen – összefonódik, mivel Ava apja ugyanazt a pénzt keresi, amit Jack. Amikor Jack nyomára bukkan, Avának is szívet tépő döntést kell hoznia: vagy hallgat továbbra is, vagy beszél és harcol Jack életben maradásáért.Választások. Nagy árat kell fizetni értük.
Na stiahnutie
9,86 €

Ne! Veszíts el!


A lány retteg a szerelemtől. De attól még inkább, hogyelveszíti a fiút…Sage egész életében Lucával volt a legboldogabb. A fiú megmutatta neki, mit jelent megbízni valakiben. Mit jelent élni. És hogy mit jelent szeretni. De Sage sötét múltja utolérte őket – és tönkretette a boldogságukat. Sage viszont képtelen elfelejteni Lucát, pedig tényleg megtesz minden tőle telhetőt. Csakhogy minden erőfeszítése ellenére sem tud változtatni a tényen, hogy Luca nélkül minden egyes nap olyan, mintha a lelkének egy darabja hiányozna. De egyszer csak a fiú ott áll az ajtaja előtt, és arra kéri, menjen vissza hozzá.Luca soha nem akarta elkötelezni magát egyetlen nő mellett, inkább élvezte a szabadságot. Viszont amikor az életében felbukkant Sage, akkor a lány megváltoztatta korábbi elképzeléseit. De utolérte őket a múltjuk, és tönkretett mindent.Vajon létezik-e számukra második esély úgy, hogy oly sok minden próbál az útjukba állni?
Na stiahnutie
11,26 €

Vágyak pórázon


A szerelem kész zűrzavar és váratlan kanyarokat produkál. Az öt novella, öt szerelem története: flörtök, titkos viszonyok, repedező házasságok, az „igazi” keresése… A szereplőknek nehéz racionálisan dönteniük érzelmeik súlya alatt. Hol a boldogság hullámain ringatóznak, hol a mélységekben fuldokolnak. A szerelemért harcolnak, bárhogy is végződjön. A novellák főhőseinek sorsa akár elgondolkodtatnak bennünket, vagy éppen megnevettetnek, de mindenképpen tanulságosak.
Na stiahnutie
9,86 €

A kastély réme


Egy gyönyörű kastély, ami titkokat, szenvedélyt és halált rejt Francesca Blair krimiíró, akit letaglózott egy személyes tragédia. Képtelen visszatalálni a korábbi életébe, képtelen írni, pedig mindig is így birkózott meg a körülötte történtekkel: belefoglalta egy regénybe.Amikor a tudomására jut, hogy a gróf halott húgának szellemét látták a közeli Glamisi kastélyban, úgy érzi, ez az a sztori, amivel kilábalhatna az írói válságból. Csak ki kell derítenie, mi lapul a kísértethistória mögött.Mert kísértetek nincsenek.Vagy talán mégis?És vajon igaz, amit az emberek beszélnek, hogy a gróf húgát a saját férje ölte meg?Francesca Glamisbe megy, ahol azonnal elbűvöli a megrendítő múltú, karizmatikus férfi. De Blake Lorimer tényleg ártatlan, vagy ő a kastély réme? Szívszorító történet veszteségről, bűnről és a mindent elemésztő szerelemről
Na stiahnutie
7,04 €

Virágszirmok


Jácint élete maga a pokol, bár erről senki sem sejt semmit. Ő és a húga, Lili apjuk terrorjában élnek, amiből nem látnak kiutat. Jácint azonban megismer egy férfit, aki úgy tűnik, értelmet adhat az életének…
Na stiahnutie
2,79 €

Neon Moon


Apja halála után Alexander számos ingatlant örököl, mely egyikében egy melegbár üzemel. Barátjával ellátogat a helyre, ahol rögtön kiszúrja magának Benjamint, a gyönyörű, kékszemű fiút. Benjamin párkapcsolatban él, ezért nem viszonozza Alexander érdeklődését, ráadásul egy verekedés miatt ki is dobatja a nagyképű, gazdag srácot a klubból. A váratlan közjáték szenvedélyes háborút indít a két fiú között. Alexander nem csak a klubot, de Benjamint is meg akarja szerezni magának. Az első találkozás alkalmával még egyikük sem sejti, hogy azon az estén életük legizgalmasabb kalandja kezdődött el.   „Érzékeny témát feszegető írás, humorral, kitűnően kidolgozott karakterekkel. Az első fejezete után az olvasó késztetést érez, hogy folytassa. Letehetetlen, felkavaró, merész és lenyűgöző.” Julia RedHood   „Pimasz, szenvedélyes és őrülten izgalmas történetbe csöppenhetünk a Neon Moon olvasása közben. Olyan élményben lehet részünk, amit nem elég csupán egyszer átélni. Az ember a rabja lesz, majd újra és újra el akar merülni ebben a világban.” Sophie R. Ferryman   „Elkezdtem olvasni és beszippantott. Megvan benne minden, ami egy könyvet jó könyvvé varázsol: szerelem, féltékenység, ármánykodás, zsarolás, humor és rossz fiúk. A hab a tortán, hogy mindezt egy csapat szimpatikus, jóképű, vidám srác éli át.” Linda Penny
Na stiahnutie
7,01 €

Enyém lesz a szíved


„Mi ?a rosszabb egy hidegvérű maffiózó apánál? Egy hidegvérű maffiózó férj.” Három évtized telt el azóta, hogy Oroszország és Amerika békében uralják az utcákat. Azonban a lázadók a távolból terveket szövögetnek, és arra készülnek, hogy örökre feldúlják a jól megtervezett egyezséget, azzal együtt pedig kiirtsák az utolsó magját is a két családnak. Csakis egy elrendelt házasságkötéssel, ami ismét több évig megerősítené a szövetségüket, tudják megvédeni a hatalmukat és az életüket. Az idő sürgeti őket, azonban a két fiatal szív is a felállított rendszer ellen lázad. Tudják, mi forog kockán, de eszük ágában sincs házasságot kötni, mert úgy érzik, ha összezárjak őket, megkönnyítik az ellenfelek dolgát: előbb vagy utóbb megölik egymást. A kötelességtudat felül tud kerekedni a vérző szíveken, vagy a házasság egy olyan kaput nyit meg előttük, ami a legváratlanabbul éri őket? „Ez most más! Több, szebb és igazán Lexie-s!” (Király Bernadett) „Őrület és szenvedély, vér és becsület, kötelesség és szabadság… Ezt a könyvet csak élvezni lehet!” (Sue J. Hopeheart írónő)
Na stiahnutie
11,24 €

Pecsenyehús


Egy, az állatokat megtámadó, halálos vírus hirtelen felbukkanása végérvényesen átalakítja a világot: a haszonállatoktól a háziállatokig mindent meg kell semmisíteni, húsukat sem lehet többé fogyasztani. A kormányok drasztikus döntéssel reagálnak a kialakult helyzetre: engedélyezik az emberi hús felhasználását, tenyésztését, szaporítását, vágását és feldolgozását. A kannibalizmus törvényerőre emelkedik, és a társadalom két csoportra szakad: akik esznek és akiket megesznek. Marcos Tejo, a Krieg Húsgyár megbízottja, tipikus hivatalnok. Egy nap azonban ajándékba kap egy élő, ám fogyasztásra szánt nőstényt... Könyörtelen disztópia, amely egyszerre kegyetlen és elmés, allegorikus és valószerű. Agustina Bazterrica felkavaró regénye az egész világon heves vitákat váltott ki az erkölcsről, az empátiáról és a megalkuvásról.
Na stiahnutie
8,99 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King