! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Rezeda Kázmér szép élete és más regények


Rezeda Kázmér neve már ismerős a Vörös potakocsiból. Céltalan életét éli, könnyű szerelmi kalandokba menekül, de nem tudja magányát feloldani.
Na stiahnutie
2,82 €

A magyar jellemről


Babits is, mint több kortársa a mi a magyar kérdésre keresi a választ
Na stiahnutie
2,82 €

Hatholdas rózsakert


Babits novelláinak gyűjteménye.
Na stiahnutie
2,82 €

Írók két háború közt


Tanulmányok, kritikák a kortárs irodalomból.
Na stiahnutie
2,82 €

Keresztülkasul az életemen


Babits önéletrajzi műve igazi írói vallomás, olvasmányélményei döntő szerepet kapnak benne.
Na stiahnutie
2,82 €

Szent szerelem


Az Amor sanctus a középkori egyházi zsoltárok fordításgyűjteménye.
Na stiahnutie
2,82 €

Oedipus király


Az antik tragédia verses fordítása Babits remeki közé tartozik.
Na stiahnutie
2,82 €

Tóth Árpád versei


Tóth Árpád a Nyugat nagy nemzedékének divatos költője volt. Versei mára kissé modorosnak bizonyultak, és sokat veszítettek népszerűségükből. Úgy tűúnik, fordítóként jelesebbet alkotott.
Na stiahnutie
2,82 €

Jobb mint otthon


Vilma férje a Markóba kerül sikkasztásért. Az asszony önmagát menti, hogy rá nem kellett költeni, hacsak más nőre nem.
Na stiahnutie
2,82 €

Úri muri


A dzsentri téma egyik legsikeresebb ábrázolása Szakhmáry mintagazdaságot akar teremteni, de nem tud dzsentri mentalitásával, életmódjával szakítani.
Na stiahnutie
2,82 €

S.T.A.L.K.E.R. – Tisztogatás


Általánosan elfogadott, hogy a Zóna instabil, de még instabilitásának is megvannak a maga határozott alapjai. Így például mindenki tudja, mire számíthat a Kordonoknál, illetve a határt ellenőrző katonaságtól. A terület egy része Hvorosztyin tábornok parancsnoksága alá került. És az új seprű új módon seper. Hvorosztyin biztos benne, tudja, mit és hogyan kell megszervezni a Lezárt Zónában. A tábornok a saját feje után megy, közben űzi a maga játékait. Ambíciói ráadásul sokkal tágabbak, mint a Határvidék feletti ellenőrzés. Az egész Zónát akarja a hatalmába keríteni. A S.T.A.L.K.E.R.-Tisztogatás a világhíres univerzum legújabb története.
Na stiahnutie
11,24 €

Éjjel minden vér fekete


Alfa Ndiaye, a szenegáli fiatalember azelőtt soha nem hagyta el faluját, ám az I. világháborúban besorozzák a francia hadseregbe, ahol „csokoládé” katonaként harcol. Amikor barátja, Mademba Diop súlyosan megsérül a csatában, és könyörög neki, hogy ölje meg, kímélje meg a hosszú és gyötrelmes haláltól a senki földjén, Alfa képtelen irgalmasan végezni vele. Társa szörnyű szenvedése és saját gyávasága azonban egyre inkább az őrületbe taszítja. Hogy megbosszulja barátja halálát, és bocsánatot nyerjen önmaga szemében, hátborzongató szertartásba kezd… Ez a gyilkosságokkal és fekete mágiával fűszerezett regény a háború borzalmas eseményeinek egy fejezetét mondja el a szóbeli történetmesélés eszköztárával, annak kérdését feszegetve, hogyan küzdhet meg az ember saját démonaival, és meddig mehet el, hogy jóvátegye vélt vagy valós bűneit.
Na stiahnutie
11,24 €

A három testőr Afrikában


A sorozat előző kötetében megismert trió: Csülök, Tuskó Hopkins és Senki Alfonz - ez alkalommal egy ifjú francia hölgy, az eltűnt fivérét kereső Yvonne Barré oldalán bukkan fel. Hőseinknek el kell jutniuk a kongói dzsungel mélyén fekvő büntetőtáborba, Igoriba, ahova régi, kedves ismerősük, a köztársasági elnökkel folytatott képzeletbeli beszélgetések specialistája, Potrien őrmester kíséri el őket. ("Ha majd a köztársaság elnöke azt kérdezi: -Ugyan, kedves Potrien, ki volt az a három katona, aki szétverte azt a karavánt?")
Na stiahnutie
3,38 €

A Sárga Garnizon


Öreg bakák tudni vélik, hogy valahol a sivatag legmélyén igenis létezik a Sárga Garnizon! Csodálatos város a sivatagban, szökött légionisták alapították, királyuk egy őrült amerikai milliomos, aki állandóan fejleszti ezt a titkos várost. Van ott minden: pálinka, rádió, gyönyörű fiatal nők, villanyvilágítás és bagó dosztig, csak nehéz eljutni oda. A legtöbb légionista nevet rajta, tudja, hogy mese. Ugyan miféle élet fakadhatna a sivatagból?
Na stiahnutie
2,25 €

Vissza a pokolba!


Barátom, Rézfejű egy pálinkásüveggel könnyedén fejbesújtotta a Kormányost, aztán a tőle megszokott udvariassággal, mintegy kedvesen invitálva, ahogy a fogorvosok szólítják be a következő pácienst, vigyorogva odaszólt az uraknak: "Parancsol még valaki?' A Kormányos bezúzott fejjel hanyatlott a véres üvegcserepek közé a padlóra, és egy pillanatra, mint vihar előtti szélcsend, némaság állt be.
Na stiahnutie
2,25 €

Uz Bence


Amolyan kópéregény egy havasokban élő szegény székely fiatalemberről. Uz Bence talpraesett székely eszével próbál a zord körülmények között megélni. Becsületes, jó szíve azonban kópéságai ellenére igazi hőssé emeli. Ragyogó humorral megjrt remekmű, Nyirő legszebb könyve. 
Na stiahnutie
2,82 €

Meghasonlások


 Meghasonlások. Szabad asszociálni, kinek mit jelent. Jelentheti a hasonmást, a hasonlóságot, de az összeférhetetlenséget is önmagunkkal. Vagy arra is utalhat: „képére és hasonlatosságára teremtette”.  Bárhogy is, egy verseskötet, szkeptikusoknak átiratos kötet. 40 vers, 40 költői stílusban. Ezek a versek strófákban, vagyis rímképletben és szótagszámban megegyeznek az eredetivel, olykor soraik és stílusuk is egészen hasonló. Egyébiránt személyes hangvételűek, mondhatjuk, hogy ez az én tiszteletbeli „Így írtok ti”-m.
Na stiahnutie
1,41 €

Kirekesztettek


Várföldi Aliz elégedett, engedelmes állampolgár. A fiatal doktornő szereti a munkáját, eleget keres, hogy a családja megéljen, és örömmel figyeli, ahogy a kormányzatnak köszönhetően lassan jobban megy mindenki sora. Ám egy éjjel különös beteg kerül hozzá, és Aliz élete fenekestül felfordul. A hajléktalannak kinéző, szokatlanul jó erőben lévő férfi utcai verekedésbe keveredett, a kiérkező rendőrök alig bírtak vele. Az ismeretlen nem beszél, poszttraumatikus stressztől szenved, és reggelre rejtélyes módon eltűnik a kórházból. Aliz nyomozni kezd, és rájön, hogy minden, amit a világról tudni vélt, hazugság. Harminc évvel ezelőtt, a Kataklizma idején életerőre szomjazó boszorkányok nyitottak kaput a mágia nélküli világra. A kialakult káoszban szinte észrevétlenül építették ki diktatúrájukat, hatalmukat természetfeletti lényekből álló erőszakszervezet biztosítja. Az események magukkal sodorják a doktornőt, akinek tennie kell valamit a világát túszul ejtő hatalmak ellen. De kiben bízhat, és van-e kiút a hazugságok és a manipuláció útvesztőjéből? A Kirekesztettek nem hagyományos fantasy. Völgyi Viktória könyve szinte orwelli sötétségű, letehetetlenül izgalmas regény az állampolgárait kizsákmányoló rezsimről, a tudatlanságban tartott tömegek tehetetlenségéről és az igazsággal való szörnyű szembesülésről. Csak felnőtt olvasóknak!
Na stiahnutie
8,45 €

Edgar Allan Poe nyomán


Edgar Allan Poe egyik novellája, a Metzengerstein című, két család viszályáról szól. A bosszúnak köze van a lélekvándorláshoz és a magyar hiedelmekhez, ezért hat kortárs író úgy döntött, megírja ennek alternatíváját.A Sztorilabor-sorozat első darabjában F. Bakó Enikő, Fülöp Edina, Hargitai Andrea, Nádasi Krisztina, Szakács Anna és Üveges Szilvia novelláját jelentetjük meg.
Na stiahnutie
0,84 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King