! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Permský park


Devět sci-fi příběhů, které dráždí lidskou představivost. Čtenář se mimo jiné podívá třeba do hluboké minulosti daleko před érou dinosaurů, zavítá na mořskou planetu obydlenou obřími tvory s pozoruhodnými vlastnostmi, nebo zažije apokalypsu a povstání strojů z pohledu poněkud netradičních hrdinů.
Na stiahnutie
4,90 €

Potměšilý chodec


Podvědomě cítíte, že vás někdo pozoruje. Otočíte se a zahlédnete ho. Nejde přehlédnout. Celý v černém, klobouk stažený do čela. Svou výškou převyšuje většinu ostatních. Nepoznáte, jestli za černými skly svých brýlí pozoroval právě vás, nebo tu paní ve vysokých lodičkách, která se nervózně přehrabuje v kabelce. Pak odchází a vám se uleví. Ale zůstává ve vás pocit, že něco s sebou odnáší. Něco vašeho. Něco z vaší duše, vaší hlavy…
Na stiahnutie
7,90 €

Růže z Jericha


Říká se, že láska hory přenáší. Jak se ale Magda a Kareem přenesou přes všechny kulturní a názorové rozdíly? Egypťan svázaný pravidly islámu a nespoutaná, impulzivní Češka žijí v Německu. V napjaté společenské atmosféře je Kareem vyčerpaný beznadějným hledáním zaměstnání a steskem po vlasti. Jednoho dne bez jakéhokoliv varování zmizí. Magda se ho vydá hledat do Káhiry a ocitá se v úplně jiném městě, než jaké znají turisté. Netuší, co všechno ji tam čeká… Netradiční próza mladé české autorky vypráví o střetu kultur s citem pro humorné situace a vtipné dialogy. Díky osobní zkušenosti zasvěceně a barvitě vykresluje prostředí přistěhovaleckých komunit.
Na stiahnutie
7,30 €

Bridgertonovci 4: Romantický pán Bridgerton


Colin Bridgerton je jeden z najžiadanejších starých mládencov v Londýne. Jeho priateľka Penelope Featheringtonová je do neho už roky zamilovaná, ale keď sa stane náhodným svedkom Colinovho vyhlásenia, že sa s ňou nikdy neožení, Colin začne cestovať, len aby nemusel byť doma. Po jednom zo svojich návratov zistí, že všetko v jeho živote sa zmenilo a najviac zo všetkého Penelope. Tá však ukrýva tajomstvo, ktoré ju môže zničiť. Ako sa Colin zachová a nájde pri svojom hľadaní skutočnú lásku? Apríl je už za verami a s príchodom novej spoločenskej sezóny tu v Londýne nájdete v krajčírstvach po celom meste Ctižiadostivé matky a Roztomilé debutantky, ktoré sa snažia kúpiť večerné šaty, čo budú znamenať rozdiel medzi manželstvom a starodievoctvom. A čo sa týka ich koristi – Odhodlaných starých mládencov – pán Colin Bridgerton znovu tróni na vrchole zoznamu vhodných manželov, hoci sa ešte nevrátil zo svojho posledného výletu v zahraničí. Je pravda, že nemá titul, ale vyzerá veľmi dobre, má majetok a každý, kto strávil aspoň minútu v Londýne, vie, že aj šarm. Pán Bridgerton však už dosiahol pokročilý vek tridsiatich troch rokov bez toho, aby prejavil záujem o nejakú mladú dámu. Nie je dôvod domnievať sa, že v tomto ohľade bude rok 1824 iný ako rok 1823. Možno, že Roztomilé debutantky – a predovšetkým ich Ctižiadostivé matky – by urobili najlepšie, ak by sa poobzerali inde. Ak aj pán Bridgerton hľadá manželku, veľmi dobre to skrýva. Na druhej strane, nie je to ten druh výzvy, ktorý majú debutantky najradšej? Spoločenské noviny lady Whistledownovej
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Zamiluj sa do mňa


Vicky má tri perfektné kamarátky, život úspešnej dizajnérky v Los Angeles a krátko pred svadbou. Chystá sa vydať za muža, ktorého pozná od školy a podľa všetkého aj miluje. Alebo si to aspoň myslí... Pár dní pred svadbou jej však do života nečakane vstúpi nový muž. Príťažlivý, nezabudnuteľný a hrozne sexi. Vicky sa ocitá pred ťažkým rozhodnutím - zrušiť svadbu na poslednú chvíľu a ísť za hlasom svojho srdca, hoci neznámeho takmer vôbec nepozná? Ale vlastne, ako môže zrušiť svadbu deň pred obradom? Jej mama to neprežije! Šarmantný neznámy roztočí nebezpečne rýchly kolotoč udalostí, na ktorý, či chcela alebo nie, už dávno nastúpila.
Na stiahnutie
8,90 €

Olive Kitteridgeová je zpět


O životních ztrátách a způsobech, jak se s nimi vyrovnat. Ani tentokrát si Olive nebere servítky, je nekompromisní a naprosto jedinečná. Od doby, kdy Olive Kitteridgeová, učitelka v penzi z malého městečka v Maine, ovdověla, uplynuly už dva roky. Smutek ze ztráty manžela ale nezměnil její povahu – dál si nebere servítky, je nekompromisní a naprosto jedinečná. Na Olive čekají další životní výzvy, stejně jako na další postavy jednotlivých povídek, které se musí smířit se stárnutím a vlastní smrtelností, snažit se o zlepšení vztahů s partnery a dětmi, hledat naději v těžké nemoci a najít útěchu tam, kde by ji nikdy nečekali. Znáte ze stejnojmenného seriálu HBO s Frances McDormandovou v hlavní roli.
Na stiahnutie
8,35 €

dostupné aj ako:

Paradoxy pána Ponda


Paradoxy pána Ponda je posledná kniha detektívnych príbehov od slávneho britského prozaika, novinára a katolíckeho filozofa Gilberta Keitha Chestertona (1874 – 1936). Poviedky sa najprv objavovali v literárnom časopise Storyteller a knižne vyšli až po spisovateľovej smrti. Hlavným hrdinom zbierky je bývalý štátny zamestnanec pán Pond, ktorý sa doslova vyžíva vo vyslovovaní svojráznych paradoxných výrokov a priateľov neprestáva ohromovať opisom svojich prazvláštnych životných skúseností. Vďaka nezvyčajnému pohľadu na svet a zmyslu pre detailný rozbor akokoľvek zložitej situácie si dokáže poradiť aj s tým najzamotanejším prípadom. Sám autor o svojej poslednej veľkej literárnej postave napísal: „Väčšina tých, čo hovoria v paradoxoch, sa len vyťahujú. No Pond je iný. On to robí, pretože sa vyťahovať nechce. Vieš, vyzerá ako taký sedavý typ, vedecký mužíček, akoby bol navždy prikovaný k stolu či písaciemu stroju, no zažil niekoľko skutočne vzrušujúcich príhod. Nerád o nich hovorí, to vlastne ani nechce. Najradšej by sa rozprával o úsudku, filozofii a teoretických veciach z kníh – dobre predsa vieš ako nesmierne miluje racionálnu literatúru osemnásteho storočia. Lenže počas toho abstraktného rozprávania občas znenazdania natrafí na čosi, čo sa mu aj naozaj stalo. No a vtedy – aby som to tak povedal – to všetko zhúžva dokopy. Snaží sa to natlačiť do malého priestoru a potom to jednoducho znie protichodne. Takmer každá z tých jeho pološialených viet predstavuje nejaké rozsiahlejšie dobrodružstvo v živote, ktorý by väčšina ľudí nazvala veľmi nedobrodružným."
Na stiahnutie
7,99 €

dostupné aj ako:

Zpřetrhané pouto


Grace, nejstarší ze čtyř sourozenců, se chopí příležitosti a přijme pracovní nabídku v Londýně. Opouští rodnou Austrálii a zanechává za sebou rozhádanou rodinu. V Graceině nepřítomnosti se vrací její matka Sarah, což jitří staré rány. A když už se začínají zacelovat, na světlo vypluje dlouho pohřbené tajemství, které může změnit život celé rodiny.
Na stiahnutie
9,29 €

dostupné aj ako:

WRAKOD - Tulák v černém plášti


…z šedivé mlhy na konci lesa se vynořil ON. Bezejmenný tulák v černém plášti. Je to rytíř nebo zloděj životů? Je to čaroděj nebo ďábel? Nikdo to pořádně neví. Ale povídá se o něm, že je jedním z černých rytířů a zabíjí všechny bez slitování…
Na stiahnutie
4,69 €

Život jako amaretto


Anna má za sebou nevydařený vztah a před sebou nejistou budoucnost. Smrt táty jí otevírá cestu do Itálie, kde může začít znovu a líp. Kromě obytného vozu jí totiž odkázal dopisy, které ji mají přivést ke štěstí. Anna ale nemá ponětí o tom, jak takové štěstí vypadá. Najde ho v Kalábrii, kde na ni čeká zpustlý dům a nevrlý zahradník? Na první dojem není Briatico městem snů, ale Anna mu časem přijde na chuť stejně jako zdejším delikatesám, které se snaží sama uvařit. V Itálii poznává svou rodinnou historii a sbližuje se s Angelem, který o ni ale nejeví příliš velký zájem. Udělá na něj dojem amarettem podle tajné receptury? To už dřív zaujme místní mafii, která Anně překazí plány. Život je někdy hořkosladký, stejně jako mandle.
Na stiahnutie
9,75 €

Hledání Betty MacDonald


Americkou spisovatelku Betty MacDonald není třeba dlouze představovat. Svými knihami nabitými osobními příhodami a svérázným smyslem pro humor si získala několik generací čtenářů po celém světě. Memoárová beletrie Vejce a já, Kdokoli může dělat cokoli, Morová rána, Dusím se ve vlastní šťávě či příběhy pro děti Paní Láryfáry patří dodneška mezi bestsellery. Novinářka Paula Becker se vydala po stopách slavné autorky a sepsala unikátní životopis, který mapuje místa, kde žila, popisuje lidi, které potkávala a jejichž osobité charaktery daly vzniknout spoustě nezapomenutelných literárních postav, a nechává čtenáře nahlédnout i do korespondence, poznámek a fotografií, které dosud nebyly zveřejněny.
Na stiahnutie
13,68 €

Keď príde jar


Dal jej svoje srdce – dokáže sa oň Elizabeth starať s takou nehou, s akou sa Wynn stará o ňu? Svadba bola jej splneným snom, ale potom… Po roku učenia v jednotriednej škole v kanadskej divočine plánuje Elizabeth svadbu s Wynnom Delaneym, členom Kráľovskej severozápadnej jazdnej polície. Svoj manželský život začínajú na jeho odľahlej základni ďaleko na severe. Elizabeth sa necíti pripravená na taký osamelý život bez mnohých výdobytkov, na ktoré bola dovtedy zvyknutá. Zostala jej len láska k Wynnovi a viera v Boha. Bude to však stačiť? Janette Okeová je priekopníčkou kresťanskej literatúry a oceňovanou autorkou inšpiratívnych románov. Viaceré z jej kníh sa stali predlohami televíznych filmov a seriálov. S manželom Edwardom žije v kanadskej Alberte. „Zamilovala som si tento príbeh plný lásky a nádeje. Hovorí o tom, ako Elizabeth rastie a dozrieva, ako prináša ľuďom Boha, ako sa ich učí milovať, ako sa stará o nich aj o svojho manžela. Nádherný príbeh, plný smiechu a sĺz, tak ako skutočný život.“ — Lucinda Websterová „Aký úžasný druhý diel! Sprevádzali sme Elizabeth na jej svadbe, počas jej cesty na sever, uprostred veľkých životných zmien. Moje srdce jej držalo palce na každom kroku cesty. Výborné čítanie!“ — Valerie Hartupová
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Pojídačka hříchů


Říká se, že existují jen dva druhy příběhů: muž se vydává na cestu a do města přijíždí cizinec. Je však ještě třetí: žena poruší pravidla. Čtrnáctiletá May je zatčena za krádež a brzy se dozví rozsudek: stane se pojídačkou hříchů. Jednou z nenáviděných žen, které musejí vyslechnout zpověď umírajících, během pohřebního rituálu sníst jídla symbolizující hříchy a odcházejícím duším tak umožnit vstup do nebe. Samy však zůstávají poskvrněny cizími proviněními a jsou odsouzeny k životu na okraji. Nově nabytá identita už navždy němé a pro společnost raději neviditelné pojídačky však May otevírá jiné dveře. Když začnou za podivných okolností umírat královniny komorné a ona musí z rakví sníst hříchy, které mrtvé nespáchaly, rozhodne se May pátrat po tom, proč musely ženy zemřít a kdo si jejich smrt přál. Pojídačka hříchů nabízí poutavý příběh o zradě a lsti, o smrtelném tajemství a mlčení, o ženách mocných i společensky vyloučených, o moci, ale také o zvláštní svobodě, které se těší vyděděnec bez jakékoliv naděje na spásu.
Na stiahnutie
11,79 €

dostupné aj ako:

Drahá ženo


THRILLER | Pro Beth tenhle slunečný den znamenal něco mnohem většího než pro ostatní lidi. Byl to první den její svobody. Utíká před svým životem plným bolesti a odříkání. Nebojí se využít čehokoliv, aby se dostala do vytouženého cíle. Je jen otázkou, jestli je dostatečně silná zvládnout veškeré nástrahy po cestě. Nebo měl její manžel pravdu a Beth je k ničemu? Jeffrey se vrátil po náročné pracovní cestě domů. Předpokládal, že na něj bude čekat manželka, ale našel jen prázdný dům. Samozřejmě, že po sobě zase zapomněla uklidit. Až se jeho žena vrátí, budou si muset vážně promluvit. Ale ta facka ho vážně moc mrzí… Marcus je vyčerpaný. V práci mají neustálý podstav, což znamená dlouhé hodiny přesčasů. Teď ještě dostal na starost ten nový případ zmizelé ženy, který má naprostou prioritu. Navrch ho manželka kolegy požádá o pomoc se synem, kterého nezvládá, a do toho všeho ještě narozeninová oslava jeho neteře, kde nesmí chybět.
Na stiahnutie
15,64 €

Stroskotanec v Cornwalle


Po smrti rodičov sa Laura Callawayová zmieta vo víre nezodpovedaných otázok. Žije teraz so strýkom a s jeho kritickou manželkou v Severnom Cornwalle, kde sa však cíti ako stroskotanec, a hoci by sem rada patrila, je si vedomá toho, že ju miestni medzi seba neprijímajú. Toto vetrom bičované cornwallské pobrežie je známe častými stroskotaniami, pri ktorých sa námorníci len zriedkavo zachránia. Zatiaľ čo rozkrádači vrakov tu dychtivo striehnu na čokoľvek cenné, Laura sa snaží nájsť stopy vedúce k utopeným, aby mohla kontaktovať pozostalých a vrátiť nájdené predmety ich právoplatným majiteľom. Keď po stroskotaní lode more vyvrhne na breh muža, Laura v snahe zachrániť ho musí bleskurýchle konať, pretože miestny pašerák je odhodlaný muža zničiť. Počas starostlivosti o cudzinca Laura s ošetrovateľkou zo susedstva objavia na mužovom tele nezvyčajné rany, a hoci hovorí precíznou, kultivovanou angličtinou, jeho prízvuk im pripadá zvláštny. Na breh sa vyplavia ďalšie predmety a Laura si čoskoro uvedomí, že muž nie je tým, kým sa zdá byť. Dôkazy svedčia proti nemu, no pre Lauru predstavuje jedinú šancu, ako zistiť pravdu o osude svojich rodičov. Nájde odpovede, ktoré hľadá, aj napriek nebezpečenstvu číhajúcemu z každej strany a iskre, ktorá sa medzi nimi nečakane vznieti?
Na stiahnutie
11,19 €

dostupné aj ako:

Chaloupky


Hlavními hrdiny strhujícího románu, jehož převážná část se odehrává v prostředí Krušných hor, jsou dva chlapci z českého vnitrozemí, kteří se shodou okolností dostávají krátce po vzniku Československé republiky do pohraničí. Kniha popisuje nejen radosti a starosti jejich běžného života zde v horách, ale i osudy rodin obou chlapců ve vnitrozemí i pohraničí, sousedské vztahy s původními obyvateli, lidskou zlobu, lásku i přátelství. Velká část děje knihy Chaloupky se odehrává v zaniklých obcích Chaloupky a Jelení v první polovině 20. století…
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Dědičný hřích


Vyrazila mu dech, když vyšla ze dveří koupelny. Ani róba, ani košilka, ani nahota. Věru podivný ústroj měla Kateřina Hybnerová na sobě, předpokládalo-li se, že půjde o vyvrcholení romantického večera. Šedozelená polovojenská kombinéza. Kostkovaná košile. Na nohou holínky. Na rukou zahradnické rukavice. „Co – co to má...,“ vydechl. „Mlčte!" okřikla ho. „Už jsem toho od vás slyšela dost. Jste hlupák, jestli jste mě považoval za nadrženou paničku, která si vás vybrala pro milostné dobrodružství. Asi jsem přece jen nebyla v mládí tak špatnou herečkou, jak o sobě říkám. No nic, to už je pryč. A vy už máte své hodiny tak jako tak spočítány.“ Nová sbírka krimipovídek Romana Cílka překvapí čtenáře originálními zápletkami, dramatickými situacemi i mistrnou psychologickou kresbou postav.
Na stiahnutie
6,75 €

dostupné aj ako:

Potok pod potokom


Každé dobré slovo vo vete je vyslyšaná prosba. Bohatstvo jazyka je práve v jeho možnosti byť úsporný. Kniha Potok pod potokom je hľadaním tohto bohatstva a jej starnúci hrdina, spisovateľ Adam, sa pokúša dopátrať - komu sa zaň treba poďakovať. Hľadá, čo je a čo nie je pravda pri písaní, až napokon zistí, že píše a žije knihu o zázrakoch. A ďakuje za ňu všetkým svojim blízkym, všetkým drahým, všetkým ochotným. Bez nich by nič nenapísal. A možno by ani nežil. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vypočujte si zvukovú ukážku:
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Poslední láska Petra Voka


Stárnoucí Rožmberk Petr Vok už ví, že jeho sňatek s mladičkou Kateřinou z Ludanic byl omyl. Dívka nejenže neoplývá očekávaným bohatstvím, ale navíc není duševně zcela v pořádku. Útěchou se Vokovi stává pohledná a energická Zuzana Vojířová z Vacovic, hofmistryně jeho fraucimoru. Rožmberk ji zprvu zahrnuje drahými dary, aniž by čekal, že ona sama o něj projeví zájem. Přesto se na nemocemi sužovaného posledního vladaře rodu pětilisté růže usměje štěstí v podobě Zuzaniny přízně. Podaří se mu však získat i její lásku?
Na stiahnutie
7,16 €

dostupné aj ako:


Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King