Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


A titokzatos


A ?Milliárdos Corisik befejező kötete egy hirtelenjében induló kapcsolatról szól, amely akár örökké is tarthat – de csak akkor, ha fény derül mindenre, ami eddig rejtve maradt. Amikor Christof az országút mentén találkozik egy gyönyörű autószerelő-lánnyal, rögtön érzi, hogy őket egymásnak teremtette a sors. Azonban a családjának szüksége van rá és különleges képességeire Olaszországban, ahol az évtizedek óta takargatott titkok és árulás következtében mindenüket elveszíthetik. Az édesanyja úgy véli, egy menyasszony jelenléte segíthet elsimítani a dolgokat. De Christof nem akarja a nemrég megismert lányt rögtön belekényszeríteni a családi bonyodalmakba. A férfiak mindig találnak valamit McKenna személyében, amit meg akarnak változtatni – a függetlenségét, a sikereit, vagy éppen az illatot, amely a műhelyben töltött napja után érezhető rajta. Ezért aztán, amikor belezúg egy jóképű milliomos srácba, nem hiszi, hogy a kapcsolatuk sokáig tarthat. Az eljegyzésük hamis, ám a közöttük minduntalan fellobbanó tűz nagyon is valóságos – egyszerűen lehetetlen neki ellenállni. Ha Christof és McKenna képesek megbízni magukban és egymásban, akkor Olaszország megajándékozhatja őket egy szerelemmel, ami éppoly bensőséges, mint amilyen tüzes. Ha mégsem, akkor nem a kapcsolatuk az egyetlen, amit komoly veszély fenyeget…
Na stiahnutie
8,42 €

Romana Gold 32.


Joss Wood: Higgy benne, és valóra válikDigby Tempest-Vane, a közismert playboy belsőépítészt keres előkelő fokvárosi szállodája teljes felújításához. Az egyik jelentkező a szépséges Bay, aki kezdő lévén ugyan nem tűnik alkalmasnak a feladatra, de olyan hatással van rá, hogy Digby képtelen ellenállni neki: pár perc ismeretség után egyszer csak megcsókolja. És innentől nincs megállás… Janice Maynard: Két sebzett szívFarrell, a milliomos feltaláló gyanítja, hogy valaki még a megvalósítás előtt ellopja az ötleteit, ezért elvonul vidéki házába, ahol senkit sem enged a tervei közelébe. Felveszi házvezetőnőnek a titokzatos Ivyt, aki a kisbabájával költözik a birtokra. Farrellt is érte személyes tragédia, de amit Ivy mesél el a saját életéről, az minden képzeletét felülmúlja… Cathy Williams: Nyomozz és ölelj!Nyugtalanító e-maileket kap a privát postafiókjába Alessio Baldini angliai olasz üzletember. Megbízza Lesleyt, a furcsa, fiús külsejű hekker lányt, hogy derítse ki a feladó kilétét. A szálak Alessio problémás tinédzser lányához vezetnek. A férfinak annyira megtetszik Lesley, hogy megkéri, tartson vele Olaszországba, és segítsen rendezni az ügyet…
Na stiahnutie
8,73 €

Mély vízben


A svéd titkosszolgálat ügynöke, Molly Blom kómában fekszik. Támadójának meggyilkolásával a társát, Sam Bergert vádolják. A néhai rendőrnyomozó alkut köt a titkosszolgálattal, és miközben utasításra vár, a stockholmi szigetvilágban bujkál. A titkosszolgálat vezetője szerint ugyanis Berger az egyetlen Svédországban, aki a Stockholmot fenyegető terrortámadást megállíthatja. De hogy pontosan mit kell tennie, és hogyan keveredik az ügybe Molly exférje, valamint Sam tizenegy éves ikerfiai, az csak fájdalmas tapasztalatok árán derül ki számára is. Sam Berger mély vízben találja magát, és ebből talán még ő sem tud a felszínre törni… A Valaki figyel és a Hajsza című regényekből megismert Berger–Blom-nyomozópáros veszélyes kalandjainak folytatását a szerző ismét sötét és lebilincselő thrillerben tálalja. „Arne Dahl saját iskolát teremtett a svéd krimi hagyományán belül. A nemzetközi szcénán játszódó izgalmakat intelligenciával, feszültséggel és irodalmi igényű írásmóddal ötvözi.” – Lars Kepler
Na stiahnutie
8,42 €

A sötétség szavai – Rémtörténetek a világ minden tájáról


A ?World Fantasy- és Shirley Jackson-díjakra jelölt antológia, mely bemutatta a világnak Veres Attilát. Egy olasz falu, mely egyetlen térképen sem szerepel; egy spanyol boszorkánynövendék, aki szellemekkel és vámpírokkal tölti az idejét; egy törekvő francia nyomozó, aki nem rest okkult tudást latba vetni a sikerért, vagy épp egy perui író, aki bármit megtenne a hírnévért. Csupán néhány momentum a horror műfajának egyik leggrandiózusabb irodalmi válogatásából, melyhez a Valancourt Books szerkesztői több tucat nemzet majdnem húsz különböző nyelven írt horrorirodalmából válogattak, hogy elhozzák a legkiválóbb történeteket. A könyv összes idegen nyelvű novellája ebben a kötetben jelent meg először angolul, az eleve angol nyelven írt művek pedig – olyan országokból, mint például a Fülöp-szigetek – ekkor kerültek először kiadásra az Egyesült Államokban. Ráadásul ebben a gyűjteményben debütált a tengerentúlon Veres Attila, az Odakint sötétebb, az Éjféli iskolák és A valóság helyreállítása szerzője, aki azóta már lehetőséget kapott egy önálló novelláskötet megjelentetésére is The Black Maybe címmel. A sötétség szavai – Rémtörténetek a világ minden tájáról címe nem túloz: példa nélküli vállalkozás, igazi ínyencség a horror műfaj szerelmeseinek.
Na stiahnutie
11,21 €

A gonosz új arca


„Egyszerűen nem találok szavakat. Fantasztikus thriller.” – Le Monde des Livre A holtak visszatérhetnek az élők világába?  John Marllow, a „Véres Casanova” néven ismert pszichopata, brutális kegyetlenséggel erőszakol meg és mészárol le nyolc nőt. A sorozatgyilkos végül az FBI elől menekülve egy elhagyatott házban öngyilkosságot követ el. Csakhogy a vérfürdő közel húsz év múlva újra kezdetét veszi, mindössze azzal a különbséggel, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett szexuális indíttatású gyilkosságok áldozatait immáron az interneten keresztül hálózza be a gonosz ragadozó. Joseph Church, a feltörekvő író régi álma válik valóra, amikor megjelenő új regénye végre nagy sikert arat, azonban ezzel egy időben a felhőtlenül boldognak látszó házassága kártyavárként omlik össze. Eddie-re, a rémálmokkal küzdő kamaszfiúra rátalál az első szerelem. Önfeledt szárnyalását viszont egy, a túlvilágról érkező gonosz szellem árnyékolja be, aki egyre jobban az irányítása alá vonja a fiút. Gemsi, a fiatal és agilis nyomozónő hosszú éveket töltött az FBI fedett ügynökeként, a maffiába beépülve. Mégis, a legveszélyesebb küldetés most vár rá, amikor az interneten ismerkedő sorozatgyilkosnak akar csapdát állítani. Csapatával úgy vélik, egy másoló gyilkos nyomában vannak. Azt nem is sejtik, hogy a gonosz lelkek visszatérhetnek az élők világába…   John Cure, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt író, a feszültségkeltés mestere, Magyarország egyik legnépszerűbb horror- és pszichothrillerírója. Most is garantált a hátborzongató hangulat és a lebilincselő történetvezetés.   „Ez a könyv egyszerűen maga a tökély!” – Egy könyvfüggő vallomásai
Na stiahnutie
12,67 €

Becky


Jason korán kénytelen szembesülni az élet negatív oldalával. Szembe kell néznie anyja halálával, apja tetteinek következményeivel, illetve a gimnáziumi léttel járó újdonságokkal is. Miközben kétségbeesetten küzd családi örökségével, lassan beletörődik, hogy nem menekülhet igazi énjétől. Egymást követő tragédiák sorában kénytelen felfedezni és megtalálni önmagát. De vajon a segítségére sietők időben be tudnak avatkozni, vagy semmiképpen sem kerülhető el az újabb haláleset? A Becky két egymásba fonódó történet az ember jelleméről, tetteiről és azok következményeiről.
Na stiahnutie
7,01 €

Bloomsbury szerelmesei 1.


„Aki megfoszt az álmainktól, az életünktől foszt meg.” – Virginia Woolf London, 1903. Míg nővére, Vanessa művészetet készül tanulni, a páratlanul intelligens Virginia egyetlen dolgot akar: írni, méghozzá új, a modern világra szabott módon. A testvéreivel alapított Bloomsbury-kör hamarosan a szellemi szabadság és inspiráció fellegvárává válik. A korabeli társadalom azonban nem biztosítja a szabad élet lehetőségét a hajadon nők számára, és Virginiától elvárják, hogy férjet találjon magának. Az irodalmi modernizmus és a nőmozgalom ikonikus alakjáról, Virginia Woolfról szóló regény legalább annyira lebilincselő, mint amennyire felkavaró.  
Na stiahnutie
9,83 €

Dűne: Caladan úrnője


LADY JESSICA, Paul anyja és Leto Atreides ágyasa, akinek döntései egy egész birodalom sorsát határozták meg. Caladan úrnőjének előbb azonban el kell számolnia saját árulásával a Bene Gesserit ellen.  Vajon az ősi rend iránti hűsége fontosabb, mint a saját családjához fűződő szeretete? Eközben az Impériumban olyan események bontakoznak ki, amelyeket még a Tisztelendő Anya sem képes irányítani, és Lady Jessica egész családja a végzete felé rohan. Frank Herbert fia, Brian Herbert és írótársa, Kevin J. Anderson a klasszikus Dűnéből ismerős történet előzményében megmutatják, milyen események vezettek az Atreides-ház végzetének beteljesedéséhez és a sivatagbolygó, a Dűne felemelkedéséhez.
Na stiahnutie
10,39 €

A Sechsisch Klinika


Egy kisregény, néhány novella és vers. A Sechsisch Klinika cím ne tévesszen meg senkit, ne gondoljon senki semmi rosszra. A címadó kisregény címe azt jelenti magyarul, hogy Szász Klinika. Egy fiktív Szászországi német városban dolgozó négy magyar orvosnőről szól, akik fiatalkoruk óta barátnők. A főszereplő, Hajni, a negyvenöt éves aneszteziológus édesapja halála után dönt úgy, hogy kimegy Németországba barátnői után. Tíz éve elvált, fia is Németországban tanul. Hajni találkozik a columbiai plasztikai sebésszel. Novellák:Szemet szemért:Egy katona bosszút áll szerelme haláláért.Egy dal születése:Az Illés és Bródy János rajongó Julcsi Dunaföldvárra készül koncertre, de lekési a buszt. És kiáll az út jobboldalára stoppolni.Gabi,vagy Gabi:Kriszti bemutatja otthon a szerelmét, akit Gabinak hívnak. Többet erről nem árulok el.A versek különböző hangulatok és élethelyzetek megragadása.
Na stiahnutie
4,22 €

Szürkeháj


Két szürkehályog-műtét és valamennyi vele járó érzés: az orvosi beavatkozások előtti félelem, sőt rettegés, később az orvossal való megismerkedés bátorító hatása, a műtétek okozta érzetek, a gyógyulásba vetett hit szubjektív leírása – első megközelítésben ez lenne a könyv. A versekkel gazdagított betegségkrónika nemcsak a szerző saját és családi „szemészettörténetét” mutatja be, de izgalmas orvos- és kultúrtörténeti kitérőkkel idézi a neves „hályogosokat” is. Petrőczi Éva „úgy szól magáról – írja a könyv bevezetőjében Steinbach József -, saját megélt világáról, hogy közben mégsem magáról szól, hanem sokakról, rólunk, nem is csak azokról, akik valamiféle szembetegségekkel élnek, küzdenek, hanem mindnyájunkról, akik azt hisszük, hogy jól látunk, sőt meg vagyunk győződve, hogy csak mi látjuk jól  a dolgokat.”
Na stiahnutie
5,61 €

Angyal a kapuk felett


Ezernégyszázötvenegy. ?Világrengető események készülnek mindörökre megváltoztatni Európa sorsát. Az ifjú Mohamed szultán eltökélten készíti fel seregét az addig legyőzhetetlennek hitt Konstantinápoly elleni támadásra. A várost talán meg lehetne menteni, de ehhez a Nyugat nemzeteinek összefogására lenne szükség. Csakhogy királyai, fejedelmei ügyet sem vetnek a fenyegető veszedelemre, és pillanatnyi érdekeiknek megfelelően inkább sorsára hagyják a létéért küzdő, valaha hatalmas birodalom maradékát. Egyetlen katonai erő marad, amely a szorongatott Konstantinápoly felmentésére siethetne, ám a belső széthúzás és a határokon túlról szőtt ármány megakadályozza, hogy Magyarország kormányzója hadjáratot indíthasson a Török Birodalom ellen. Sőt Hunyadi Jánosnak élete egyik legnehezebb döntését is meg kell hoznia ezekben a hónapokban: tartja magát esküjéhez és harcba indul a gyermek V. László kiszabadításáért, amivel lemondana kormányzói posztjáról, vagy elkezdi kiépíteni a Hunyadi-ház eljövendő királyi hatalmát. Bán Mór nagy ívű történelmiregény-ciklusának tizenkettedik kötete a magyar történelem talán legdicsőbb, s mégis legellentmondásosabb korszakának egyik kulcsfigurája, Hunyadi János szerepét mutatja be a Konstantinápoly elestét megelőző években. A kiterjedt történelmi kutatómunkán alapuló sorozat feleleveníti Hunyadi János életének és a Magyar Királyság XV. századi történelmének sorsfordító pillanatait, egybeszőve az ismert tényeket a néphagyomány elemeivel és az írói képzelettel. Bán Mór eleven és hiteles képet fest a korabeli Magyarországról és Közép-Európáról. Alakjai nem a történelemkönyvekből előhúzott idealizált hősök, hanem hús-vér emberek, akik elvitathatatlan erényeik mellett néha a legszörnyűbb bűnök elkövetésétől sem riadtak vissza. A szerző egyedi hangvételű ciklusa egyszerre kíván tisztelegni a magyar történelmiregény-írás múltja előtt, megőrizve megújítani annak hagyományát.
Na stiahnutie
9,83 €

A vasárnap koldusai


A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.A 21 éves Justine két dolgot szeret az életben: a zenét és a hatvan év feletti embereket. Nagyszüleivel és testvérként szeretett unokatestvérével él együtt, akivel egyszerre jutottak árvaságra, amikor 17 évvel ezelőtt a szüleik autóbalesetet szenvedtek. A fiatal lány egy idősek otthonában dolgozik segédápolónőként, és imádja hallgatni a lakók történeteit. Különösen mélyen kötődik a 93 éves Hélene-hez, a 19-es szoba lakójához, aki egész nap az ablak mellett ül, saját meggyőződése szerint a tengerparton, és várja a férjét és a kislányát, hogy kijöjjenek a vízből. Justine egy kék füzetbe kezdi írni Hélene és Lucien különleges szerelmének a történetét, és miközben ez a szerelem magával ragadó regénnyé válik, Justine-nek meg kell küzdenie saját családja több mint másfél évtizeden át elhallgatott szörnyű titkával is.Lehet-e újratanulni egy szerelmet? Lehet-e mentség a szenvedély a legsúlyosabb árulásra? Megtaníthat-e mások szerelmi története arra, hogy hogyan kell szeretni?A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.
Na stiahnutie
11,26 €

Az utolsó pillanatban


A regény a Tollinga Művészeti, kulturális portál irodalmi pályázatán 2010-ben kategóriájában I. helyezést ért el. A zsűri értékelése: "A történet 2031-ben, a Föld végnapjaiban játszódik. A fiatalos hangvételű regény több cselekményszálon fut. Alex Kabay, a magyar származású gazdag örökös, Anna, a szintén magyar származású környezetvédő és Suzi, a prostituált kalandjai váltják egymást. A sötét /közel/jövőben már nem létezik sem Ausztrália, sem Közép-Amerika, az olajkészletek kifogyóban vannak, s a természeti katasztrófák hatására egyre több olajkút okoz jóvátehetetlen károkat. A történet elején pusztító vihar csap le New Yorkra, mely nem csupán egy vihar, hanem az ismert világot megsemmisítő katasztrófák előhírnöke. A regény főhősei politikusok, gazdag, befolyásos üzletemberek, és kihasznált, dróton rángatható kisemberek, mintegy a mai társadalom tükörképei. A kisregény mindvégig fenntartja a figyelmet, mindemellett aktuális témát boncolgat. Igényes nyelvezettel, jól van megírva. Élvezetes olvasmány.”Olvassa el a 2010-ben írt könyvet, és vesse össze a világban azóta történtekkel! Meg fog lepődni!
Na stiahnutie
6,17 €

The Phantom of the Opera


  \"The Phantom of the Opera\" is a timeless and captivating novel written by French author Gaston Leroux. First published in 1910, it has since become one of the most beloved and enduring works of Gothic literature. Leroux weaves a haunting tale of love, obsession, and mystery set within the grandeur of the Paris Opera House. The novel introduces readers to the enigmatic character of Erik, a disfigured musical genius who hides in the labyrinthine catacombs beneath the opera house. As the Phantom, he exerts a mysterious and malevolent influence over the opera\'s inhabitants. The story takes an intriguing turn when the beautiful young singer, Christine Daaé, becomes the object of Erik\'s dark fascination, setting off a series of events that unravel the depths of human desire and desperation.
Na stiahnutie
4,35 €

Arany Júlia 61.


Jennie Lucas: Cseresznyevirágzás TokióbanHana közli a főnökével, hogy a közösen eltöltött éjszakájuk nem maradt következmény nélkül, és gyereket vár. Antonio először dührohamot kap, majd alapos mérlegelés után feleségül kéri a lányt. Eleinte boldogok együtt, de az ifjú férj egyre ridegebb, kiszámíthatatlanabb lesz. Hana úgy dönt, nem habozhat tovább, lépnie kell… Tara Pammi: Egy kis szívességNeha Fernandez felkeresi gyerekkori barátját, a jóképű Leonardo Brunettit, akibe titkon már régóta szerelmes. A lány rengeteget dolgozik, irigylésre méltó karrierrel büszkélkedhet, de mostanra kiégett. Változtatni szeretne az életén, ezért egy kis „szívességet” kér a férfitól… Jennifer Hayward: Az üzlet az üzletLazzero di Fiore menekül a nyilvánosság elől. Egyáltalán nem élvezi azt a figyelmet, amely gazdag, vonzó agglegényként körülveszi. Eddigi kapcsolatai csak akadályozták a sikeres üzletkötésben, mert mindenütt akadt egy sértődött, bosszúra szomjas volt barátnő, aki hiába reménykedett abban, hogy feleségül veszi. Chiara azonban egészen más, ezért bátran köt vele üzletet…
Na stiahnutie
8,73 €

Molly Southbourne öröksége


A történet véres befejezéséhez érkezett. Valahányszor Molly Southbourne vérzett, a véréből egy gyilkos született. Halálos másolatok, akik azért jöttek e világra, hogy elpusztítsák alkotójukat. Miután elérték céljukat, a biztonság és a béke reményében összefognak: az utolsó mollyk közös otthont építenek, abban bízva, hogy megszabadulhatnak örökségüktől, a múltjukat meghatározó gyilkosságoktól. Azonban Molly Southbourne vérében sötét titkok gyűrűznek, melyek egy szovjet laborban születtek azzal a céllal, hogy beszivárogjanak a vasfüggöny túloldalán található Nyugatra. Most pedig a hidegháborús kémgépezet maradéka szeretné ezeket a titkokat visszaszerezni. Ennek érdekében hajlandóak felfedni a holtakat, és elpusztítani a Molly Southbourne utolsó másolatait körülvevő, törékeny békét.
Na stiahnutie
5,30 €

Romana 757–758.


Michelle Douglas: Egymillió fontos házasságSophie nem akar hinni a fülének, amikor jóbarátja, Will igent mond az ajánlatára, hogy egymillió fontért feleségül megy hozzá. A milliárdos skót aranyifjúnak ugyanis sürgősen meg kell nősülnie, hogy megkapja a kishúga gondviselői jogát. Sophie-val szerződést kötnek, miszerint másfél évig látszatházasságban fognak élni, aztán pedig békében elválnak. Váratlanul azonban szikrázni kezd köztük a levegő… Sara Craven: Kinek kell a szerelem?Ez zsarolás! A fiatal és szép Natasha döbbenten hallgatja Alekszandrosz Mandrakisz ajánlatát: a férfi csak akkor hajlandó segíteni rajta, ha ő a szeretője lesz. A lány kétségbeesetten tiltakozik, de végül nincs mit tenni, megadja magát. A görög milliomos felvonja a luxusjacht horgonyát, és földközi-tengeri hajóútra indulnak. A kezdeti gyűlölet a lány szívében lassacskán egész más érzésnek adja át a helyét…
Na stiahnutie
7,88 €

Ha összetörik a szív


Letícia Hartmann vagyok, ez az én keserédes történetem.Nem, nem egy Hamupipőke-történet. A főhős nem a szőke herceg, és a főhősnő sem éppen hercegnő. Egy haldokló és egy éhező egymásra találásának különleges története.Ugye tudod, mi történik akkor, amikor beleszeretsz egy rosszfiúba?Összetöri a szíved.Ezután sosem leszel már ép, csak egyik szörnyű napról élsz a másikra, a magány lesz a leghűségesebb társad, és a szíved darabjai olyan élesre formálódnak az idő múlásával, hogy minden egyes lélegzetvételnél beléd fúródnak, hogy érezd a fájdalmat.Azt a fájdalmat, amely elválaszthatatlanul ragaszkodik hozzád.Rád tekeredik, mint egy anakonda az áldozatára, és addig szorít, amíg össze nem roppansz a nyomása alatt.Sokszor felteszem magamnak a kérdést: Vajon az én történetem is úgy fog véget érni, mint a legtöbb tündérmese?Boldogan élek, amíg meg nem halok?
Na stiahnutie
9,86 €

Toszkána könnye


Ahogy a szőlő is csak akkor hozza a kívánt gyümölcsöt, ha kemény munkát fektetnek bele, úgy Bianca és Matteo is elhatározza, hogy szembeszállnak az élet viszontagságaival a szerelmükért, amelyet beárnyékolnak a lány múltjából felbukkanó emlékek és egy titokzatos bűntény. Az egyre rejtélyesebb merényletek keltette feszültség sűrű fátyolként ereszkedik a toszkán hegyvidékre. A rendőrség elszántan kutat, hogy fény derüljön a Visconti családot ért támadás körülményeire. Döbbenetes titkok látnak napvilágot, amely alapjaiban rengeti meg a szerelmesek egymásba vetett bizalmát. Bianca továbbra is elszántan küzd, hogy elfogadja a sors csapásait, ennek köszönhetően a sérülései talán gyógyulni kezdenek. Ahogy a szeme előtt lassan felszáll a köd, kirajzolódik egy kanyargós és rögös út, ami az álmai beteljesedése felé vezeti, de hamar rádöbben, hogy ezt az ösvényt választani súlyos áldozatokkal jár…  A Toszkán lázadó-sorozat második része csavaros fordulatokat tartogat az olvasói számára. Rávilágít arra, hogy bár emberpróbáló elfogadni a múltunkat, még ennél is félelmetesebb a tény, hogy sosem tudhatjuk, mit tartogat számunkra a jövő. 
Na stiahnutie
13,52 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King