! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Alvó nimfa


Bár Teresa Battaglia lassan fél évszázada szolgál az olasz rendőrség kötelékében, és veterán nyomozóként elképesztő és bizarr gyilkosságok sorát oldotta meg, legújabb ügye még őt is megdöbbenti. Egy híres festő ritka művének felfedezése vesz váratlan fordulatot, amikor kiderül, hogy az egész eddig elveszettnek hitt, hetven évvel ezelőtt készült Alvó nimfát emberi vérrel festették. A második világháború végnapjaiban készült festmény és a feltételezett gyilkos utáni nyomozás a Resia-völgybe, az ország egyik leginkább elszigetelt szegletébe viszi el Battagliát, és jobbkezét, Marini nyomozót, ahol a hósipkás bércek között mogorva, szűkszavú nép él, akik a mai napig titokzatos rituálékat folytatnak.Amikor a gyilkos kis híján horogra akad, valaki emberszívet akaszt fel a völgy bejáratánál figyelmeztetés gyanánt: eddig és ne tovább! Teresának azonban nemcsak a könyörtelen gyilkossal kell szembeszállnia: lassanként cserben hagyja saját elméje, és olyasvalaki ül a nyakába, akiről már azt hitte, örökre megszabadult tőle. A teljesen összezavarodott főnyomozó már csak egy dologban lehet biztos: a tűz megtisztít…Az elmúlt évek legnagyobb olasz krimiszenzációjának számító Teresa Battaglia-sorozat második része megmutatja, mennyi sötétség rejtőzhet az emberi szívek mélyén.
Na stiahnutie
12,67 €

Ártatlanok


„Izgalmas és fordulatokkal teli történet.” – Blanka könyvespolca Szerelem, kötelesség, hűség Thomas Parker különleges ügynök nehéz időszakon van túl. A sok csalódás és veszteség után a munkájába temetkezik. A karrierje felfelé ível, magánéletét azonban elhanyagolja.  Megbízzák egy Los Angeles-i bűnszervezet fejének elfogásával. Az ügy azonban bonyolultabb, mint hinné: a férfi üzletfelei sorra öngyilkosok lesznek, mielőtt még Parker elkaphatná őket. Ám nem csak ez zökkenti ki a nyomozásból. Amikor megismerkedik Norah-val, a fiatal tanárnővel, úgy érzi, új esélyt kapott a boldogságra. Látszólag ő a tökéletes nő a számára, de idővel egyre több furcsaság történik körülötte. Parker ezt nem hajlandó tudomásul venni, de amikor rájön, hogy a lány rejteget előle valamit, már tudja, hogy nem menekülhet a saját sorsa elől… Baráth Viktória regénye egy izgalmas és vérpezsdítő romantikus krimi. Vajon ebben a történetben a szenvedély felülírja a józan ész szabályait?  „Magába szippantott.” – Other side of the Moon „Baráth Viktória regényei addiktívak!” – Pink Princess Reads
Na stiahnutie
14,08 €

Balettpatkány-fogó


Volker Gerhard nyomozó őrmester a rendőrség impozáns épületének lépcsősorán egy régi ismerősébe botlik. A fronton szövődött barátság egyenes következménye, hogy Gerhard egy nem is olyan régen eltűnt balerina nyomába ered. A kezdetben szokványosnak tűnő eset vizsgálata során újabb és újabb nevek kerülnek elő, és egyre inkább úgy tűnik, valaki előszeretettel vadászik ezekre a törékenynek tűnő, táncos lábú, fiatal nőkre. Mielőtt azonban Gerhard a tettes nyomára bukkanhatna, Becker felügyelő véget vet a puszta időpazarlásnak. Emellett Gerhardnak más, fontosabb elfoglaltsága is akad, ami hátráltatja az ügy megoldásában. A friedrichstadti huszárezred új lovas katonájának azonban nem csak arra lesz ideje, hogy versenyre keljen egy amerikai őrmesterrel, de arra is, hogy jócskán lekörözze Beckert.
Na stiahnutie
4,20 €

Tökéletes nők társasága


Minden ?Eleanor Walsh lába előtt hever. Ő alapította meg a szupertrendi, elit, kizárólag nőknek fenntartott közösségi teret New Yorkban, amelynek tagságáért a szó szoros értelmében tülekednek. Ha valakinek sikerül bekerülnie a Herdbe, akkor teljes körű mentorálásra és jelentős támogatásra számíthat. A nagy reménységek egyike Katie Bradley, aki éppen most tért vissza a Közép-Nyugatról, ahol kudarcba fulladt könyvtervén dolgozott. Nagy szerencséjére nővére, Hana is az alapító tagok közé tartozik, és nem mellesleg Eleanor legjobb barátja, ezért úgy fest, megvalósulhat az álma, és tagja lehet New York legtrendibb közösségének.Ám Hana számára mindez rémálom. Ő a vállalati kommunikáció feje, éjt nappallá téve dolgozik egy közelgő, mindent megváltoztató bejelentésen. És amikor már küszöbön a nagy esemény, Eleanor egyszeriben köddé válik, semmilyen nyom sem marad utána. Mindenki elméleteket gyárt: mi késztethette a sikeres és látszólag boldog házasságban élő Eleanort, hogy csak úgy lelépjen? Amikor pedig a rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt kezd nyomozni, a Herd menő, magabiztos tagjai hirtelenjében riadt hordává válnak, és szembe kell nézniük a kérdéssel: mi történik, ha lepereg a tökéletesség máza?
Na stiahnutie
11,62 €

Essex vérebei


1346 ?júliusa. Elkezdődött a százéves háború. Eduárd király és lordjai kifosztják és felperzselik Franciaországot, de ezt a háborút a hétköznapi emberek vívják. Az essexiek egy kis összetartó csapatának életben kell maradnia ebben a felfordulásban, hogy újból hazatérhessenek. Essex Vérebei karddal, harci szekercével, hosszú íjjal harcolva csinálják végig a hadjáratot a normandiai partraszállástól egészen Crécy véráztatta mezejéig. A kistermetű Hangya könnyedén beszivárog az ellenséges táborokba. A Skót olyan erős, hogy a falat is ledönti. Őrlő, a kőfaragó, mindent megtesz a társaiért. Az Atya, a pap, akinek megbomlott az elméje a háború borzalmaitól és a múltjától menekülő tehetséges ifjú íjász, Romford – ők alkotják a csapatot, akiket Loveday FitzTalbot, a sokat próbált kapitány vezet. Ő nem akar mást, csak biztonságban haza vezetni az embereit. Van, aki a dicsőségért küzd. Mások a pénzért. Essex Vérebei? Ők egymásért harcolnak. Szenzációs történelmi regény a Sunday Times bestsellerírójától, Dan Jonestól.
Na stiahnutie
11,24 €

Let It Snow – Szerelem karácsonyra


Hull ?a pelyhes…Bea Armstrong, a helyi időjós – miután véget ért hosszú távú kapcsolata – igyekszik kerülni a családját, ezzel együtt elkerülhetetlen „ugye megmondtam” megjegyzéseiket. Ám ahogy sebesen közeledik a karácsony, végül mégis hazafelé tart a Charis House-ba, a sherwoodi erdő mélyén megbúvó iskolába, amelyet anyja és apja vezet a régi családi otthonukban. Mindennek tetejébe az elviselhetetlen Henry Fairfax – akit a szülei a kezdetektől fogva férjének szemeltek ki – szintén meghívást kapott.A megváltás egy utolsó pillanatban kapott meghívó formájában érkezik egy felvételi interjúra, amelyen elnyerheti álmai állását. Csak néhány apró probléma akad… Az interjú Skóciában lesz, Bea-nek nincs autója, és máris hull a hó. Az egyetlen megoldás az, hogy Henry elviszi őt. Vajon lehet ennél rosszabb ez a karácsony…?Ám a felejthetetlen, kétnapos interjú, egy rönkházban töltött éjszaka és egy rémálomszerű, havas tájakon át vezető utazás során Henryről kiderül, hogy egyáltalán nem olyan, mint gondolta. Ráadásul, amikor Bea első szerelme, egyben friss exe is felbukkan, Bea-nek nehéz döntést kell hoznia…
Na stiahnutie
9,27 €

Mielőtt eltűnt


IRATKOZZ FEL A KIVÁLASZTOTT CÍMRE, KATTINTS A "HAMAROSAN" FELIRAT MELLETTI KIS SZÍVECSKÉRE, HOGY AZONNAL ÉRTESÜLJ A MEGJELENÉSRŐL!A New York Times bestsellerszerző Lisa Gardner lendületes thrillerének főszereplője egy hétköznapi nő, akit semmi sem állíthat meg abban, hogy megtalálja az eltűnt embereket, akiket a világ többi része már elfelejtett. Frankie Elkin átlagos középkorú nő, gyógyulófélben lévő alkoholista, akinek több a megbánnivalója, mint a holmija. Mégis azzal tölti az életét, amire senki más nem hajlandó – olyan eltűnt emberek után kutat, akiket a világ többi része már nem keres. Ha a rendőrség feladta, ha a közvélemény már nem emlékszik, ha a média a füle botját sem mozdítja, akkor kezd el Frankie kutatni. Egy új eset kapcsán Boston egyik rossz hírű környékére, Mattapanbe vetődik. Angelique Badeau-t keresi, a haiti tinédzsert, aki a középiskolájából tűnt el hónapokkal ezelőtt. A bostoni rendőrség ellenállása és az áldozat családjának óvatossága azt súgja Frankie-nek, hogy csak magára számíthat – és hamarosan azon kapja magát, hogy olyan kérdéseket tesz fel, amelyekre nem szeretne választ kapni. Ám Frankie-t semmi sem állíthatja meg az igazság kiderítésében, még ha ez azt jelenti is, hogy akár ő maga is lehet a következő eltűnt személy. Lisa Gardner, a New York Times bestsellerírója, huszonhárom izgalmas regény szerzője, köztük a The Neighbor címűé, amely a Nemzetközi Thrillerírók nevű szervezettől elnyerte Az év thrillere díjat. A lelkes túrázó, utazó és cribbage-játékos Gardner New Hampshire hegyei közt él a családjával.  
Na stiahnutie
9,86 €

Piszkosul gazdag férfiak


„Donovan a kedvenc főhőstípusom – birtokló és szeszélyes, abszolúte gyenge pontja a főhősnő. Nagyszerű!” – Kendall Ryan New York Times bestsellerszerző Nehéz ellenállni.  Hiszen tudom, élvezni fogom.  Amikor először találkoztam Donovan Kincaiddel tudtam, hogy gazdag. Azt viszont nem, hogy egy mocskos gazember. Az igazat megvallva, én csak azt próbáltam elérni, hogy a legjobb barátja észrevegyen.  Tudtam, a hozzám hasonló szegény, ösztöndíjas lányoknak esélyük sincs olyan pasiknál, mint Weston King és Donovan Kincaid, de beleszerettem a világába, az ő világukba, tele partikkal, szexszel és hatalommal. Tudtam, mit akarok – hogy kit akarok –, aztán egy éjszaka ez a világ megpróbált visszavágni nekem, de Donovan megmentett. Megtudhattam, milyen is igazából az ő világukban élni.  Aztán azt, milyen mindezt elveszíteni. Tíz évvel később visszataláltam. Vissza a világukba. Vissza hozzá.  Ezúttal azonban készen állok. Megjártam már ezt az utat, és tisztában vagyok minden piszkos, erkölcstelen trükkel, amivel majd Donovan megpróbál tönkretenni.  Laurelin Paige New York Times, Wall Street Journal és USA Today bestsellerszerző sorozatával fedezz fel egy új világot, tele vággyal és szerelemmel. A hataloméhes, piszkosul gazdag férfiak csak Rád várnak! „Provokatív, izgalmas és merész. Talán egy életre megváltoztat.” – Audrey Carlan New York Times bestsellerszerző„Laurelin Paige könyvei mindig letehetetlenek, és ez a sorozat sem kivétel.” – C. D. Reiss New York Times bestsellerszerző  „Szexi és domináns.” – Steamy Reads Blog
Na stiahnutie
14,08 €

The Ravenhood 3. – Célvonal


"Az egyetlen szerelem, amit valaha ismertem vagy amire sóvárogtam, az beteggé tesz, belebetegszem a vágyakozásba, a kéjvágyba, a nyomorúságba és a bánatba. Abba az eltorzult érzésbe, ami sebeket és megcsömörlött szívet hagy hátra". Tobias King a háttérbe húzódva töltötte eddig az élete legjavát. Magányos farkas és könyörtelen tolvaj, aki sosem tagadta, hogy semmirekellő. A Ravenhoodként ismert titokzatos társaság vezetőjeként egyetlen becságy fűti: a bosszú. De törekvéseit derékba töri az, amikor beleszeret abba a nőbe, aki tönkre tehet mindent, amit két évtizeden át tervezett. Cecilia Horner iránti mindent felemésztő szenvedélyéért nagy árat kell fizetnie, egyebek közt elveszíthet mindent, ami számára kedves. De Tobias harcos, és elszánja magát, hogy mindent megszerez: leszámol a régi sérelmekért és visszaszerzi a nőt, akit szeret... Kate Stewart "Ravenhood" trilógiája elvarázsolta a TikTok közönségét világszerte. A merész, szexi, romantikus, korunkba átültetett Robin Hood-történet lélegzetelállító fordulatai és elsöprő érzelmei magával ragadnak, és nem eresztenek. Ez a szokatlan, és tabudöntögető szerelmi történet mindvégig töretlen izgalmat ígér, rejtélyekkel, szexiséggel, függőséget okozó rosszfiúkkal, akcióval és ÉRZELMEK SOKASÁGÁVAL.
Na stiahnutie
12,65 €

Philadelphia árvái


1918 ?ősze. A tizenhárom éves Pia Lange – egy német bevándorló család gyermeke – minél messzebbre vágyódik Philadelphia külvárosából, a túlzsúfoltság és a bevándorlóellenesség elől, ami miatt apja kénytelen volt bevonulni az amerikai hadseregbe. Ám amikor a város a háború végét ünnepli, súlyos és közvetlen veszély sújt le: kitör a spanyolnátha. Gyászszalagok és karanténjelzések tűnnek fel az ajtókon, a járvány áldozatai holtan rogynak össze az utcán, rettegő túlélők fehér maszkkal igyekeznek távol tartani a betegséget. Amikor elfogy az ennivaló kicsiny albérletükben, amit otthonának nevez, Piának nem marad választási lehetősége: csecsemő öccseit hátrahagyva nekivág a karantén alá vont városnak, hogy élelmet szerezzen. A megkeseredett Bernice Groves – akit emészt a gyász, mióta kicsi gyermekét elvitte a spanyolnátha – meglátja, amint Pia elhagyja az otthonát, és rájön, hogy a lány a testvéreit magukra hagyta. Ekkor megdöbbentő, egész életét megváltoztató döntést hoz. Sötét küldetése lesz családok szétszakítása, amikor azok épp a legsebezhetőbbek, és mindezt azért, hogy a város árváit és a bevándorló családok gyermekeit (a saját elképzelése szerinti) „igaz amerikaiakká” formálja. Pia, miután összeesett az utcán, napokkal később egy ideiglenes kórházban ébred, és mindenáron haza akar menni. Ehelyett – hosszú és küzdelmes útjának első állomásaként – a St. Vincent árvaházba kerül. Az elkövetkező hónapokban, években Bernice a hazugságaival bármi áron elkendőzi az igazságot, így Piának szembe kell néznie saját szégyenével és félelmeivel, mindent kockára kell tennie, hogy végül győzedelmeskedjen az igazság – és a szerelem. A St. Vincent árvái erőteljes, megrázó és felemelő történet szerelemről, állhatatosságról, és arról, meddig vagyunk képesek elmenni, hogy megvédjük azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van ránk.
Na stiahnutie
9,27 €

Nem egyszerű


A huszonhárom éves Iza szerkesztőként dolgozik egy könyvkiadónál, és a nagy lehetőséget várja, ami váratlanul az ölébe hullik, amikor ráosztják napjaink legnépszerűbb színészének memoárját. Csakhogy a kézirat még nem készült el, így Izának fejezetenként kell megszereznie az elfoglalt színésztől, miközben az élete éppen minden más területen is kaotikussá válik: a határidővel való versenyzésen túl kénytelen megküzdeni az új albérletében rászakadó pech-szériával, a szülei állandó aggodalmával, valamint a legjobb barátja friss kapcsolatával, ami nem várt érzéseket ébreszt benne. Iza nem tehet mást, mint sodródik az árral, ahol az életművész barátnőjén kívül már csak egy plakátba kapaszkodhat. Munka, barátság, szerelem és rengeteg könyv Leiner Laura új, huszonévesekről szóló romkomjában.
Na stiahnutie
9,27 €

Hadakozás


„Ez egyáltalán nem az ő hibája. Ha viszont most megölöm, miközben tehetetlenül hever előttem a földön, az igenis az én hibám lesz. Ezzel a bűnnel pedig nem fogok tudni együtt élni.” A Katmere tanárait és diákjait elrabolták, közeleg a háború. Az elmúlt évezredek legpusztítóbb, legvéresebb háborúja, amely a természetfeletti lények uralma alá hajtaná az emberiséget, és Cyrust az egész bolygó teljhatalmú urává tenné. Egy háború, amelyre nincsenek felkészülve, egy véres sakkjátszma, amelynek nem ismerik a szabályait. Mégis mit tehet egy tucat tinédzser, hogy mindezt megakadályozza?
Na stiahnutie
15,84 €

Boldogító Karácsony


Wynn Beauchene sikeres üzletasszony és nagyszerű édesanya. Úgy tűnik, semmi sem hiányzik az életéből, mégis belehabarodik a szomszédjába, a helyi zsaruba, Garrick McCabe-be, akit alig ismer. Ám ez hamarosan megváltozik, mert a férfi egy szép napon a segítségét kéri…Az év végén ugyanis meglátogatja várandós lánya, és Garrick szeretné kicsinosítani a házát, hogy Joylyn otthon érezze magát. Valaha nagyon szoros volt a kapcsolatuk, és reméli, hogy egy hangulatos kisvárosi karácsony bensőséges ismét megtalálják a közös hangot. De ahhoz, hogy változtasson a lánya fagyos hozzáállásán, többre lesz szükség néhány fényfüzérnél.A varázslatos ünnep jó hatással van Wynn sebzett lelkére: rájön, ideje abbahagynia, hogy büntesse magát egy fájdalmas titok miatt. Garricket azonban továbbra is gyötrik a múlt kísértetei. Vajon megengedi-e Wynn-nek, hogy kinyissa az egyetlen ajándékot, amelyre a nő igazán vágyik – a szívét?
Na stiahnutie
16,56 €

Az Úr szukái


Buda, ?1464. Marcus, a hóhér nap nap után végzi dicstelen munkáját az Úr nevében, a fáradalmakat pedig kedvese, a Molnár utcai fürdőházban dolgozó Regina karjaiban piheni ki. Egy forró augusztusi délutánon azonban az anyakirályné, Szilágyi Erzsébet különös feladattal bízza meg: derítse ki, mi zajlik a Szűz Mária-sziget zárdájában, ahol egyre-másra halnak meg az apácák. Az idő sürget: az ország türelmetlenül várja, hogy Boldog Margitot a pápa végre a szentek sorába emelje, ám a halálesetek mindezt semmissé tehetik, és nemcsak a klastromra, de a zárdát támogató uralkodóra is rossz fényt vethetnek. Míg egyesek Margit túlvilági bosszújára gyanakszanak, amiért az apácák néhány éve szakítottak „az Úr kutyáival”, a Domonkos-renddel, Marcus a titokzatos elhalálozások mögött sokkal evilágibb okokat sejt – ám hogy igazát bizonyítsa, meg kell találnia a gyilkost, legyen az akár szent, akár ember, akár az ördög. A budai hóhér sorozat második könyvében, A háromfa hölgye című nagy sikerű történelmi krimi folytatásában Marcus, az éles eszű, talpraesett hóhér és Regina ezúttal a Nyulak szigetére indul, ahol a csodák és szentek misztikus világa várja őket, melynek hatása alól az örökké kétkedő hóhér sem tudja magát kivonni. Gráczer L. Tamás krimije minden ízében izgalmas, lebilincselő olvasmány, a nyomozás hátterében pedig kirajzolódik a Mátyás korabeli Buda és a későbbi Margitszigeten álló zárda szövevényes, ármánykodással és kétes politikai szándékokkal terhes élete.
Na stiahnutie
11,24 €

Elégtétel


Az élet vajon ott és akkor ér véget, mikor elveszítjük azt, aki az egyik legfontosabb, és akit a legjobban szerettünk? A bosszú hajszája kegyetlenül pörgeti az embereket, és olykor önmagukat is elveszítik azok, akik utána szomjaznak. Jack határozott célkitűzéssel élt, kész volt mindent megtenni, hogy bosszút álljon az őt ért tragédia miatt, amíg nem találkozott Jess-szel. A lány megváltoztatott mindent, és Jack élete bonyolultabbá vált, mint valaha. Felül lehet kerekedni a bosszún? Jacknek lehetősége van arra, hogy megmentse önmagát a pusztító szenvedélytől? És vajon az érzelem és a bosszú között létezik összefonódás, ahol az áldozat elkövetővé válik, az elkövető pedig áldozattá? Ebben a lebilincselő és titokzatos történetben a bosszú és a múlt rejtélyei olyan szálakká fonódnak, amelyeket nehéz szétválasztani. Jack és Jess a titkok hálójában rekednek, és egyetlen kérdés marad: képesek túlélni a felbukkanó igazság terhét?
Na stiahnutie
2,79 €

Rosszkor, rossz helyen


Későre jár, a fiadat várod.Megpillantod: épp beszélget valakivel. Aztán nem hiszel a szemednek: szórakoztató és életvidám tini fiad váratlanul leszúrja az idegent.Nem tudod, kit döfött le. Nem tudod, miért történt. Csak annyival vagy tisztában, hogy fiadat gyilkossággal vádolják. Jövője már az előtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna.Összetörten dőlsz az ágyba aznap éjszaka. Ám reggel, amikor kinyitod a szemed… más napra ébredsz. A gyilkosság előtti napra. És ez így megy tovább…Valahol a múltban ott rejtőzik a válasz - a gyilkosság oka.És kaptál egy esélyt, hogy megakadályozd…Gillian McAllister lélegzetelállító könyve az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere, amelyet kritikusok hada és olvasók százezrei választottak 2022 legjobb thrillerének.„Okos, eredeti, és képtelenség letenni”Alice Feeney, az Időnként hazudok szerzője
Na stiahnutie
11,62 €

Varjú


Volt egy tervem. Bemegyek, megszerzem az információt és eltűnök. Egyszerű, nem? Lachlan Crow! Egy dögös ír maffiózó! Az ír alvilág trónjának várományosa, a következő láncszem a sorban. Hiába az ördögi akcentus, észnél maradok, minden körülmény között. Nem bízom benne. Szabályaim vannak, de ha az ír maffiáról van szó, kidobhatom az egész szabálygyűjteményem, mert semmi sem érvényesíthető velük szemben. De nem engedem, hogy bárki akadályt gördítsen elém a célom elérésében. Azt gondoltam, a barátkozás Lachlannal segít a küldetésem elérésében, csakhogy közbeszólt a kémia. Az őrült, pusztítóan ártalmas vágy. Azt mondja, soha nem enged el. És én, hiszek neki! *** Mackenzie Gyönyörű! Lenyűgözően dögös, szexi és okos! Nem tudom ki ő. Mit akar? Miért van itt?  Ő egy megengedhetetlen bonyodalom, mégis az életére kell vigyáznom, mert a halálát akarják.  Zavaró figyelem elterelés. Vágyaim tárgya. Vékony jégen szárnyalok. Akartam őt, és nem hátrálok! Ő az enyém!   Egy ír maffiózó. Egy eltűnt barát. Két hűség, széttépve.
Na stiahnutie
9,01 €

Karácsonyi kirucannás


Úgy volt, hogy ez lesz Christy Sullivan tökéletes karácsonyi kirándulása - egy utazás Lappföldre a családjával és a legjobb barátnőjével, Alixszel. De mivel Christy házassága válságba került, nagy szüksége van arra, hogy kicsit kettesben maradhasson a férjével. És hogy mi lenne a megoldás? Alix majd elviszi a kislányukat Lappföldre, szentestére pedig ők is csatlakoznak hozzájuk.Christy kérése azonban, hogy mentse meg az idei karácsonyt, sok álmatlan éjszakát okoz Alixnek. Tudja, hogy valami nincs rendben a barátnője körül, de nem tehet semmit. Lappföldön aztán belebotlik egy régi ismerősébe, Zacbe, és még a sarkvidéki hőmérséklet sem elég ahhoz, hogy lehűtse a heves érzelmeket, amelyek ott sisteregnek köztük a levegőben.Miközben a titkok kibogozódnak, váratlan és csodás románc ragyog fel az északi fényben. De vajon Christy és Alix karácsonyi kalandja ad-e nekik elég bátorságot ahhoz, hogy megküzdjenek a kapcsolataikért, és megmentsék mindennél értékesebb barátságukat?
Na stiahnutie
16,56 €

Az elrejtett gyermek


Eleanor Hamilton boldog feleség, és egy elbűvölő négyéves kislány, Mabel édesanyja. Férje, Edward a bimbózó eugenikai mozgalom vezéregyénisége, ami olyasféle gondolatokat körvonalaz, melyeket hamarosan Hitler is a zászlajára tűz. Amikor azonban kislányukon epilepsziás rohamok jelentkeznek, tökéletes világuk széthullani látszik. Mabel szégyenteljes betegségét Edwardnak titkolnia kell a munkakörnyezetében, és a család becsülete veszélyben forog. Eleanor hamar ráébred, hogy Edward titkolózik, mindent megkérdőjelez, amit addig a genetikai alsóbbrendűségről gondolt, s férjébe vetett, addig megingathatatlan hite szertefoszlik. Zaklatott lesz és kiábrándult, s miután úgy érzi, képtelen tovább elviselni a családi terheket, úgy dönt, kézbe veszi a dolgokat. Louise Fein - aki személyes tapasztalatból merített ihletet könyve megírásához - komoly morális és etikai kérdésekre világít rá egy olyan korszakban, amelyet a xenofóbia, az előítéletek, a rettegés és az úttörő jelentőségűnek álcázott, ugyanakkor téves és romlott tudományos elképzelések uraltak. Ebben a mélyen megindító, precíz háttérkutatásokkal alátámasztott, elsöprő erejű történetben finoman cizellált portrét kapunk egy családról, amely lassan összeroppan a szégyen, a hazugság és a veszélyes eszmék terhe alatt. 
Na stiahnutie
9,27 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King