Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


A Nagy Medve újra támad


Lélegzetelállítóan merész írói kaland a true crime mesterétől. Winkler – most először a közelmúlt helyett a jövőbe nézve – az ukrajnai háborút követő újabb orosz hadjáratról „tudósít”. Oroszország célpontja ezúttal az ötven éven át szovjet uralom alatt álló Észtország, Lettország és Litvánia.  Az amerikai Spencer Kevin és a szép észt hadnagynő, Katrina szerelmi drámája összefonódik a baltikumi hadjárat ijesztő valószerűséggel kibontakozó eseményeivel. Azt már megtanulta Európa, hogy a felelős politikusok és tábornokok habozása, a demokratikus intézmények sokszor elavult működési rutinjához való ragaszkodás milyen súlyos következményekhez vezet. De mi történik ezután?  Mi történik, ha az egyik fél nem respektálja a demokráciát, nem ismeri a könyörületet, és a cél az egykori szovjet birodalom ujjá építése, az egykori csatlósok visszaterelése egy új vasfüggöny mögé?   
Na stiahnutie
7,01 €

Holt-Ág


Jártál már Szegeden? Láttad már a dóm csodás tornyait? Sétáltál már a Tisza felett napkeltekor? Végigfutottál már a ligeten? Pihentél már a Széchenyi téren mindenről megfeledkezve? Tanultál már a TIK-ben az óriási ablakok mellett, miközben odakint hullott a hó? Éltél már a napfény városában? Jártál már a holtágaknál? Szegedtől északra fekszik egy elzárt hely, egy régi világ mementójaként hömpölygő víztömeg, hol élet és halál örökre összeállt: az Árnyas-holtágak. Tombol a nyár és Tasnádi Nándor biológushallgató épp szakdolgozatához végez kutatást a területen, mikor ráakad egy víz alatt lebegő holttestre. Mialatt próbálja értesíteni a hatóságokat, Szegeden elszabadul a pokol. Kegyetlen lövöldözés és emberrablás történik a belvárosban. A hatóság minden erejét leköti az ügy, ezért a másik bejelentésre csekély figyelmet fordítanak. Az Árnyas-holtágaknál történő nyomozással végül Kubacska Endrét bízzák meg, akinek hamar nyilvánvaló válik, hogy gyilkosság történt. Az áldozatnál talált üzenetre és a környéken elrejtett többi holtestre azonban senki sincs felkészülve. Helyismeret híján a rendőrség az ifjú egyetemistát kéri fel, hogy szaktanácsadóként segítségükre legyen. A közös munka kisebb nehézségek árán sikerrel jár, ám ezzel az ügy új fordulatot vesz. A gyilkos ismét üzent. Az eddigiek csak figyelemfelkeltésül szolgáltak. Az igazi rémálom most kezdődik. A szabadtéri játékok andalítóan szórakoztató hangjai, egy hűsítő fagylalt a Kárász utcán, találkozás a Lófaránál, egy felejthetetlen séta a pároddal az alkonyba boruló Tisza parton, villamos csilingelése az Anna-kútnál, önfeledten vízbe mászó egyetemisták a zenélő szökőkútnál. Neked jelent valamit? A nyomozás tétje immár nem csak a tettesek elkapása, az ügy megoldása, vagy az eredménytelennek tűnő hatóság renoméjának helyreállítása. Szeged jövője múlik rajta!
Na stiahnutie
9,83 €

Csak még egy perc


„Színes karakterekkel teletűzdelt, varázslatos utazás ez a regény.” – Budai Gina írónő Sosem kellett volna találkozniuk, ám a végzet mást szánt nekik. Dominique Lemieux nem csak luxusingatlanok értékesítésével szerzett magának hírnevet… A francia felső tízezer köreiben hedonista, szexi agglegényként tartják számon. Habár világéletében habzsolta az élvezeteket, és egész Párizs a lába előtt hever, mégis úgy érzi: valami hiányzik. Fásultságából és a kapuzárási pánik okozta szorongásából csupán az zökkenti ki, amikor hőn szeretett nagymamája egy rejtélyes feladatot bíz rá. Temesvári Emese álmai sosem voltak nagyratörőek. Csak egy biztos munkára és párkapcsolatra vágyott. Ám az élete egy csapásra összeomlik, amikor fény derül párja hazugságaira. Úgy érzi, változtatnia kell, ezért jelentkezik arra a külföldi álláslehetőségre, amelyhez eddig nem volt bátorsága. Dominique egy családi ügy miatt érkezik Prágába, Emese pedig azért, hogy felejtsen. A lány szívét összetörték, a férfi pedig női szívek szilánkjain gázol át, mióta az eszét tudja. Egy világ választotta el őket, ám a reptéren útjuk mégis keresztezi egymást. A véletlen találkozás pedig olyan események láncolatát indítja el, mely nem csak kettőjük életét forgatja fel. Péntek Tünde regényében az „Arany város” macskaköves utcáira kalauzolja az olvasót, ahol egy nagyívű szerelem bontakozik ki a történelem árnyékában. A szenvedélyben és izgalmakban bővelkedő történet egyúttal érzelmi utazásra is invitál, megmutatja, hogyan tanuljuk meg szeretni egymást és elfogadni önmagunkat a hibáinkkal együtt.
Na stiahnutie
12,67 €

Csillagmajor


Hihető-e, hogy maga az ördög állított be a rácpácegresi kovácshoz megpatkoltatni a lovát? Folyhat-e egy emberből annyi vér, hogy a puszta lakói bokáig tocsogjanak benne? Kiásható virággá változhatnak-e a holtak?
Na stiahnutie
6,34 €

Álmaim szállodája


Egy hotel mindig érdekes találkozóhely. És néha olyanokkal találkozol, akikről nem is hitted volna, hogy pont rájuk van szükséged. Lucy egy jól menő New York-i szálloda igazgatója. A jövőjét pontosan megtervezte, ám amikor a szerelme (aki történetesen a szálló tulajdonosa) a cég több millió dollárjával a zsebében olajra lép, az élete gyökeresen megváltozik. Két évvel később a negyvenkilenc éves, magába roskadt Lucy a franciaországi Rennes-ben vállal munkát a Hotel Paradis igazgatójaként. Extravagáns belső terekre, az irányítására váró seregnyi személyzetre és elegáns vendégekre számít, ám ehelyett valami egészen más vár rá: az a feladata, hogy a lepusztult, de bájos szállodát nyüzsgő turistalátványossággá alakítsa. Mégpedig a tulajdon két kezével. Az épület felújítása, működésének megszervezése és Bing, a szinte már idegesítően vonzó művész megismerése közben Lucy váratlanul otthonra talál. De vajon sikerül visszaállítania az egykor előkelő hotel hajdani dicsőségét? Az Álmaim szállodája szellemes és szívderítő regény arról, hogyan szerezheti vissza az ember az önbecsülését, lelhet rá a szerelemre, és teremthet otthont egy olyan helyen, amilyenről azelőtt még csak nem is álmodott.
Na stiahnutie
8,42 €

100 vers


Till Lindemann a Rammstein zenekar énekeseként és dalszövegírójaként került reflektorfénybe, de kevesen tudják, hogy több mint két évtizede költőként is sikeres. Rövid, éles versei hirtelen és meglepően érik el az olvasókat, gyakran felkavaró érzéseket okoznak. Verseiben Lindemann folyamatosan játszik különböző témákkal, mindig új és friss perspektívákból közelítve meg őket. Költészetében a természet, a test, a magány, az erőszak, a szerelem, a gonoszság, az állatok, a fájdalom, a szépség, a nyelv, a halál és a szex témái kerülnek terítékre, sokszor a romantika óta hagyományos német költői eszközök felhasználásával. Lindemann költészete játékosan keveri a versek, népdalok, számoló rímek és balladák klasszikus formáit, közben mindig megtartja saját, különleges hangvételét, melyben a humor és az irónia is helyet kap. A "Messer" és az "On Quiet Nights" című gyűjteményei után itt van egy új, figyelemre méltó versgyűjtemény, mely nem csak a Rammstein-rajongóknak szól, hanem minden olyan olvasónak, aki nyitott az új gondolatokra.
Na stiahnutie
9,83 €

Merci For U


Skylar Lex élete maga a tökély. Az iskola legnépszerűbb diákja, ígéretes táncos, jó tanuló és a focicsapat kapitányának a barátnője. Csak hát van egy titka. Még hozzá az, hogy belezúgott Ensley Scott-ba. Skylar rájön arra, hogy őt nem korlátozzák a nemek, és elindul az önkeresés útján. A szerelem és a megbántottság uralja életét, egészen addig, ameddig össze nem barátkozik Dior Bennett-el, a lázadóval…Vajon Skylar hol találja meg a biztonságot?
Na stiahnutie
2,96 €

Megint, Rachel


Rachel Walsh a régvolt kilencvenes években egy csődtömeg volt. De elég volt kis idő a rehabon, hogy minden megváltozzon. Az élet nagyon gyorsan nagyon jó lett. Rachelnek most szerelemben, szeretetben, családban, szenvedélybetegek tanácsadójaként remek állásban van része, sőt még kertjei is vannak. Egyetlen rossz szokása a drága edzőcipők iránti túlzott előszeretete. Az élete azonban kibillen az egyensúlyából, amikor váratlanul feltűnik az a férfi, akit egykor szeretett. Eddig azt hitte, megállapodott. Most már örökre sínen az élete. Kénytelen lesz-e rádöbbenni, hogy mindegy, hány évesek vagyunk, minden megváltozhat? Nem kell-e mindent újra gondolnod, Rachel? Gratulálunk a 2022-es év írójának, a Brit Könyvdíj nyertesének. "Mulatságos, szívettépő és végtelenül bölcs" - Daily Mail 
Na stiahnutie
12,65 €

Júlia 779 – 780.


Natalie Anderson: A javíthatatlanA csinos Merle döbbenten néz farkasszemet a fürdőkádból a hívatlan látogatóval. Ash Castle tényleg prostituáltnak nézte?! A javíthatatlan playboy és milliárdos tekintetében azonban nyoma sincs megbánásnak. Elvégre a villa az övé, és a lányt az ő tudta nélkül alkalmazta a testvére, hogy átnézze elhunyt apjuk holmiját. Csakhogy Merle-nek nincs hová mennie, így kénytelen-kelletlen osztozniuk kell a házon. Minden jel arra mutat, hogy nehéz hétnek néznek elébe…   Elizabeth Harbison: Meseország hercegnőjeÖrökbe fogadott gyermekként nőtt fel Amy, és elégedetten telnek napjai egy marylandi városkában. Egyik este éppen záráshoz készülődik a könyvesboltjában, amikor egy jóképű fiatalember állít be hozzá. A lány eleinte hitetlenkedve hallgatja, hogy ő lenne az az elveszett hercegnő, akinek el kellene foglalnia trónját az alpesi kis országban, de aztán nem tud ellenállni a csábításnak, és elkíséri Fredericet. A DNS-teszt igazolja a feltevést, ám valaki közben Amy életére tör…
Na stiahnutie
7,88 €

Romana 769 – 770.


Jennie Lucas: Vihar HamptonsbanNico Ferraro kelletlenül nyitja ki a tengerparti háza ajtaját, mert valaki hangosan dörömböl rajta a tomboló viharban. A következő pillanatban egy dühösen villogó smaragdzöld szempár mered az olasz ingatlanmágnásra. Neki halványan dereng, hogy már látta az előtte álló fiatal nőt, de a nevére sajnos nem emlékszik. Miközben villámok cikáznak és zeng az ég, váratlan látogatója közli vele, hogy az ő gyerekét hordja a szíve alatt. Ez persze képtelenség, hiszen Nico biztosan emlékezne rá, ha lefeküdt volna ezzel a szenvedélyes szépséggel… Kate Hewitt: Parányi varázslatVittoria Ralfino, Cazlevara grófja örököst szeretne, ezért elhatározza, hogy a közeljövőben megnősül. Választása a szomszéd szőlőbirtokos lányára, a szorgalmas, megbízható, ám kissé talán jelentéktelen külsejű Anára esik. A férfi a házasságot tisztán üzletnek tekinti, ennek megfelelően a szerelmet csupán zavaró tényezőnek tartja. Ám az élet, mint kiderül, sok meglepetést tartogat még a számára…
Na stiahnutie
7,88 €

Helén kicsikéi


Helén fivérére bízza gyerekeit. Eleinte sok gondot okoznak neki az eleven kicsik, de végül rádöbben, mekkora erő az ő ártatlan jóságuk.
Na stiahnutie
2,82 €

Egy naplopó tűnődései


Egy zenész család története Karinthy és felesége közös fordításában.
Na stiahnutie
2,82 €

Capillária


Karinthy a Gulliver utazásainak fordítója egy 6. fejezetet költ a híres regényhez.
Na stiahnutie
2,82 €

Cikkek, karcolatok 1914-1938


A 20. század első felében szinte törvényszerű, hogy a szépírók újságokban publikálnak. Karinthy cikkeinek ez az első kötete.
Na stiahnutie
2,82 €

Esik a hó


Novellás kötet.
Na stiahnutie
2,82 €

Minden másképp van


Naplószerű kötet az év minden vasárnapjáról. A betegség témája központi szerepet játszik.
Na stiahnutie
2,82 €

Karinthy Frigyes novellái II.


Karinthy összegyűjtött novelláinak második kötete.
Na stiahnutie
2,82 €

Két történet a tatárjárás idejéből


A tatárjárás idejének történelti anyagát a nép szenvedéseinek tükrében mutatja be.
Na stiahnutie
2,82 €

Nagy magyarok élete


Történelmünk kiválóságainak rövid portréja 48-as szellemben.
Na stiahnutie
2,82 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King