! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Sci-fi a fantasy strana 6 z 250

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Sorcery of Thorns – Könyvek varázslata


A mágia az emberek és a démonok közötti alku eredménye.  Az árva Elisabeth egy könyvtárban nevelkedett, gótikus boltívek, mágikus grimoárok, varázskönyvek között, amelyek suttognak, énekelnek, hörögnek vagy sikoltoznak a polcokon. A legerőszakosabb példányokat vasláncok rögzítik, a drámai jeleneteket kedvelő kötetek olykor groteszk tinta- és bőrszörnyekké változnak, a manipulatívak pedig kísértések suttogó szavaival hálózzák be a gyenge embereket.  Ebben a veszélyes és baljós világban Elisabeth felügyelő szeretne lenni, mert leghőbb vágya, hogy a könyvtárat és a föld alatti páncélszekrényben őrzött nagy hatalmú könyveket védelmezhesse. A terveit felborítja egy gonosz erő színre lépése, amely arra készül, hogy felszabadítsa minden idők legveszélyesebb grimoárját, az emberiség pusztulását kockáztatva. A különleges lány barátok és támogatók nélkül marad. Gyanakodva tekint a segítségére siető varázslóra és szolgájára, hiszen a mágia eredendően gonosz, és azok, akik gyakorolják, gonosz tettek végrehajtására is képesek. Hamarosan megkérdőjelezi mindazt, amit tanítottak neki varázslókról, könyvtárakról, a mágia félelmetes és egyben lenyűgöző univerzumáról. A szerelmi szálat sem nélkülöző, kalandos, romantikus fantasy főhősei a tizenhét éves Elizabeth és a tizennyolc éves, de máris nagy varázserővel bíró Nathaniel. A nagyon sajátságos varázsvilágot bemutató, igényes regény a high fantasy iránt rajongó minden korosztálynak izgalmas szórakozást nyújt.
Na stiahnutie
12,08 €

A Starling-ház


A Starling-ház egy csodásan modern gótikus fantasy Alix E. Harrow tollából, akinek a Tízezer ajtót is köszönhetjük. Néha egy olyan házról álmodom, amit még soha nem láttam… Opalról sok mindent el lehet mondani – árván maradt, kibukott a középiskolából, főállásban űzi a cinizmust, részmunkaidőben pénztáros –, de az számára a legfontosabb, hogy jobb életet teremtsen az öccsének, Jaspernek. Egy olyat, ami mindkettejüket kijuttatja Edenből. Ez a Kentucky államban található kisváros két dologról híres: a balszerencséjéről és E. Starlingról, Az Alvidék tizenkilencedik századi írójáról, akinek több mint száz éve nyoma veszett. A remeteként élt író semmi mást nem hagyott maga után, csak baljós pletykákat és az otthonát. Mindenki úgy gondolja, legjobb tudomást sem venni a hátborzongató házról és annak emberkerülő örököséről, Arthurról. Vagy majdnem mindenki. Félnem kellene, de álmomban nem tétovázom. Opal gyerekkora óta Az Alvidék megszállottja. Amikor esélye nyílik belépni a Starling-házba – és pénzt szerezni az öccse jövőjének megalapozásához –, nem tud ellenállni a kísértésnek. Ám gonosz erők egyre mélyebbre ásnak a Starling-ház eltemetett titkaiban, és Arthur rémálmai túlságosan valóságossá válnak. Miközben Eden a saját szellemei között fulladozik, Opal rádöbben arra, hogy végre talán lesz oka a városban maradni. Álmomban otthon vagyok. És most harcolnia kell. Üdv a Starling-házban: belépés csak saját felelősségre.
Na stiahnutie
11,21 €

Antianyag blues


Beköszöntött a nyár Niflheimen. Nőnek a zuzmók, a hatszárnyú denevérizék épp kirajzanak, Mickey Barnes pedig meglepő módon még életben van – javarészt annak köszönhetően, hogy a kolónia parancsnoka abban a hitben él, hogy kúszómászó szomszédaiknál van az antianyagbombájuk, és csak Mickey tartja vissza őket a bevetésétől. Valójában viszont Mickey már csak egy egyszerű telepes, aki a reaktormag helyett nyúlketreceket takarít. Nem érzi rossznak az életét. De hamarosan minden el fog romlani. Most még meleg van, de közeleg a tél, és a kolóniát fűtő antianyag fogytán van, ezért a parancsnok vissza akarja szerezni a bombáját. Ha Mickey hajlandó elvégezni a küldetést, kockára teszi vele az egyetlen biztosítékot, ami eddig életben tartotta. Ha nem vállalja el, talán az egész kolóniát halálra ítéli. Eközben a kúszómászóknak is megvannak a saját problémáik, ezért nem hajlandóak csak úgy visszaadni a bombát. Mickey így ismét két faj sorsát tartja a kezében, és ha nem jár sikerrel, minden véget ér számára.
Na stiahnutie
6,72 €

Perzselő tűz


A gondviselés továbbra sem bánik kesztyűs kézzel Avalon Bloommal. Épp csak rálelt elveszettnek hitt családjára, és megízlelte a testi szerelem örömeit, máris a Thetoriszi uralkodócsaládok véres hatalmi harcának kellős közepén találja magát. Lord Azrael a Maddeneknek tett hűségesküje és Avalon iránti izzó szerelme hálójában vergődik, ám az egykor elesett leány erős nővé érik, és képes kezébe venni és irányítani saját sorsát. Vajon merre billen a mérleg nyelve, ha kiderül, hogy Carys Olsen, Azrael öntörvényű húga közelebb áll a sármos ellenséghez, mint az kívánatos lenne? A Perzselő tűz második része izgalmas és érzéki utazásra viszi olvasóit Thetorisz és Mandalore varázsos világába. Erotikus fantasy 18 éves kor felett ajánlott
Na stiahnutie
9,55 €

Üzenet a földről


Te mit tennél, ha tudnád, a Föld hét nap múlva véget érhet?Amikor a híradók beszámolnak arról, hogy egy Alma nevű bolygó felvette a kapcsolatot a Földdel, olyan pletykák kapnak szárnyra, miszerint az idegen entitás csak néhány napot ad a földi civilizációnak, mielőtt végleg kiiktatná.A középsulis, különc iskolakerülő, Jesse Hewitt számára soha semmi sem volt egyszerű. Az élet rossz csapások sorozatát mérte rá – hát mit számít, ha most minden véget ér? Cate Collins viszont kétségbeesetten próbálja kihasználni ezt az időt, hogy megtalálja az apját, akivel soha nem találkozott, és akiről hihetetlenül vad történeteket hallott. És akkor ott van Adeem Khan. Míg a kódolás és a számítógépes programozás mindig is könnyen ment neki, a megbocsátás nem. Úgy tűnik, nem tud megbékélni a húgával, és nem tud túllépni azon, hogy elment, pedig ez lenne az utolsó esélye.Már csak hét nap áll rendelkezésükre, hogy szembenézzenek igazságaikkal és jóvá tegyék a hibáikat. Jesse, Cate és Adeem útjai épp akkor találkoznak, mikor a világuk romjaiba dől.
Na stiahnutie
7,88 €

Kísértés


Végre ?fény derül arra, mi történt Grace-szel abban a néhány hónapban, amelyről semmi nem maradt meg az emlékezetében…Miután a lány megpróbálta megvédeni szerelmét akár az élete árán is, egy sötét szobában eszmél. Nem tudja, hol van, hogyan került ide, és ami még ennél is rosszabb, nincs egyedül. Egy olyan szörnyeteggel kell együtt élnie, akitől a többi szörny is retteg, Jaxon pszichopata bátyjával, Hudsonnal, amíg ki nem találják, hogyan jussanak vissza a Katmere Akadémiára.Amikor a menedékhely egy támadás következtében lakhatatlanná válik és menekülniük kell, egy egészen különös világban találják magukat. Össze kell fogniuk, ha túl akarják élni ezt a kalandot, ugyanis a másvilágbeli Grace és Hudson felbukkanását egyesek súlyos hibának, mások viszont nagyszerű lehetőségnek látják.Mindeközben arra is rá kell döbbenniük, hogy valami összeköti őket – valami, ami erősebb a félelemnél, és veszélyesebb bármi másnál, mint amivel eddig dolguk volt.Tracy Wolff Sóvárgás-sorozatának ötödik kötete a Sóvárgás és a Vonzódás cselekménye között játszódik. Az ebből a kötetből megismerhető események teszik teljessé Grace Katmere Akadémián eltöltött idejét, és mutatják be az elképzelhetetlent: Grace és Hudson első egymásra találását.
Na stiahnutie
16,90 €

Próféta


A Kaszás és a Viharszem című bestseller folytatása „Bárki beszélhet a Viharszemhez. De csak nekem válaszol.” Örökkévaló megsemmisült. Citra és Rowan eltűnt. A Viharszem elnémult. Úgy tűnik, már semmi nem áll a hatalomra éhes Goddard főpenge útjában, hogy átvegye az irányítást a kaszások, sőt a világ fölött. Vajon megállíthatja őt még bárki? Vagy végleg összeomlik a kétszáz éve fennálló tökéletes rend? A trilógia befejezésében egy félszeg fiúból akarata ellenére próféta válik. De sikerül-e véghez vinnie a küldetését, ha senki, még ő maga sem tudja pontosan, mi az?   A Kaszások kora-trilógia utolsó része
Na stiahnutie
6,76 €

Átkozottak


„Syranda és a varázs egy fa, melynek ugyanaz a gyökere, sok-sok ággal, szebbnél szebb különböző formájú termésekkel.”Syranda egy békés ország, mely emberi szemek elől mágiával elrejtve létezik évezredek óta. Lakói között egyszerű emberektől kezdve tündékig, koboldokig és képességgel rendelkező élőlényekig mindent megtalálunk. Az elmúlt tíz évben azonban valami szörnyű változás vette kezdetét, az addig békésen, demokráciában élő nemzet lassan, szinte észrevétlen átcsúszott diktatúrába. A propaganda gépezet fő irányítója Angelus, a védelmi miniszter. A kedves, együttműködésen alapuló nemzet agyának átmosásának legfőbb eszközéül a gyűlölet spórájának szétszórását választotta, kialakította a közös ellenség képet. Mindenféle alattomos eszközökkel elkezdték kirekeszteni azokat, kik képességgel rendelkeztek, majd később, durvítva a játszmát, üldözni kezdte őket, végső célként az “ellenség” teljes likvidálását jelölve meg.Angelusnak azonban van egy féltett titka, saját lánya, Vitu is képességgel született. Az apa mindent megtett, hogy ez a tény ki ne derüljön az országa számára. Vitu, mikor kamasz lett szép lassan ráébredt, hogy apja nem az, akinek eddig hitte, és ő is menekülni kényszerült. Menekülés közben sok mindent megtanult magáról, képességéről és a körülötte levő világról.„Sokan azt hiszik, hogy a diktatúra hirtelen, látványosan, nagy csinnadrattával, kürtszóval érkezik, és azt majd mindenki jól észreveszi, azt az egy szent pillanatot, mikor harsognak a trombiták, pereg a dob, és hangosbemondó üvölti, hogy figyelem, figyelem, megjött a diktatúra, itt van a diktatúra, mindenki zárkózzon be a házába, mert megjött az elnyomás, mostantól az van, amit én, a nagy kalapos, piros orrú diktátor diktálok.”„Mi leszünk az erő! A préda bennünk ma éjjel meghal és hajnalban a Nappal együtt felébred a predátor!”
Na stiahnutie
4,10 €

A pusztulás kora


A mérnöknek tanuló Lord Cassia épp a vízvezetékek állapotát ellenőrzi a királya megbízásából, amikor ellenséges katonák ütnek rajta, és rangja ellenére bebörtönzik embertelen körülmények közé. Az országot ráadásul hamarosan kegyetlen pestisjárvány sújtja megszámlálhatatlan áldozatot szedve, kétségbeejtő állapotba taszítva a királyságot. Cassia betölti a tizennyolcat, mire sikerül kiszabadulnia a rabságból, és miután a borzalmas betegséget is túléli, az a leghőbb vágya, hogy hazatérhessen a hegyek közé és elfelejthesse a múlt rémségeit. De az otthona időközben megváltozott. A királyi udvar beköltözött a palmerini várba, és az ellenségeit is magával hozta. Amikor a királyné legközelebbi barátai egy merénylő célpontjává válnak, Cassia nyomozni kezd a gyilkos után, és közben váratlan barátságot köt Lenával, egy éles eszű, fiatal történésszel. Ketten hamarosan rájönnek arra, hogy a merénylő kiléténél sokkal fontosabb, hogy miért követi el a gyilkosságokat. A nyomok a múltba vezetnek, és egy borzalmas titokra derítenek fényt, mely nem csak fenyegetést jelent a frissen megkötött békére, de újra háborúba sodorhatja a királyságot.
Na stiahnutie
11,21 €

Kelet madara, nyugat virága


"Magával ragadó olvasmány mély és örök érvényű mondanivalóval." - Diana Kassim A Zavargások Ideje. Így emlékeznek az emberek azokra az időkre, amikor ismeretlen eredetű természeti katasztrófák és a semmiből előtűnő mutáns állatok - a máslények - pusztítottak a világban. Azonban amikor minden veszni látszott, megjelentek a különleges képességekkel rendelkező Áldottak, és visszaállították a rendet a káoszban. Legalábbis egy időre... A világ békéjéért most Áldottakból és hétköznapi emberekből álló katonai szervezetek, a Kirendeltségek felelnek. Feladatuk a máslények féken tartása és az újabb természeti katasztrófák megelőzése. Theodore Bloom az amerikai Déli Kirendeltséghez kíván csatlakozni. A külvilág számára ő csupán egyike a számtalan nagyravágyó fiatalnak, akik pénz, hírnév és dicsőség reményében akarnak katonának szegődni. A fiúnak azonban ezeken túlmutató ambíciói vannak. Theo katona, kém és sakkbábu egy személyben. De vajon ki irányíthatja őt, és kivel áll szemben? Helyt tud állni a veszélyes bevetéseken, miközben titokzatos munkaadójának nyomoz, és mindennek tetejében a Déli Kirendeltséget vezető Lounsbury és Japán legnagyobb vallási felekezetét irányító Kaminari család eljegyzési drámájába is belekeveredik? B. J. Alexandra fantasyregénye egy olyan világba kalauzol el minket, ahol a rejtély és a hatalom az úr. Az izgalmas és fordulatokkal teli történet mindenkit magával ragad.
Na stiahnutie
15,21 €

deZsAvü


Mi lett volna, ha a nagykanizsai Kovács Attila sikeresen leteszi a műrepülő-vizsgát, és kinyílik előtte a katonatiszti főiskola kapuja? Vagy ha a kanadai-magyar Zoé Kaplan Montrealban kénytelen tengetni unalmas, gazdag és művészi életét, miközben szingli pilótákra fáj a foga?Vagy lehet, hogy minden egészen másképp történt? Attila Budapestre megy teológiát tanulni, miután a katonaságban megtér, Zoé pedig már eleve a fővárosban lakik, nem pasizós természet, és egyáltalán nem is gazdag.Hányféleképpen lehet megírni egy sztorit? Találkozhat-e két igaz szerelmes egy egészen hétköznapi idősíkban?Ebben a mágikus realista romantikával átszőtt, teljesen szokatlan felépítésű kisregényben boncolgatja a szerző, Robin O’Wrightly az emberi lelkek és a sors vagy Isten akaratának összesimulásának örök kérdéseit. Időnként összefonódik a valóság az alternatív univerzummal, és talán ez így van rendjén. A valóság és a saját sorsunk elől nem futhatunk el, de talán nincs is rá szükség.
Na stiahnutie
5,63 €

Az Ezerszemű Úrnő


Mit áldoznál fel azért, hogy kiszabadulj egy rémálomból? Kszorvej, Suthmíli és Tal az elhagyatott ecsentiri gyarmatvilágok felméréséből élnek. A birodalom romjai ártalmatlannak, mégis lenyűgözőnek tűnnek számukra, ám egy rutinküldetésen ősi mágiába botlanak, és megtörténik a katasztrófa. Véletlenül felkeltenek egy harcost, aki átaludt egy egész kort, és ezzel egy több ezer éves konfliktust lobbantanak újra lángra. Ráadásul a katona a saját ügyének szolgálatába állítja Kszorvejt. Suthmíli kétségbeesetten védelmezni próbálja a nőt, akit szeret. Azonban minél tovább fokozódik a helyzet, annál kevésbé biztos abban, hogy mivel segíthetne Kszorvejnak. Eközben Tal hazatér Tlánthothéba, ahol megtudja, hogy Szethennájnak, az ő egykori főnökének és szeretőjének nyoma veszett. Amikor aztán mágikus katasztrófa sújtja a várost, menekülőre fogja – csakhogy a jövő elől ő sem szökhet meg. A Visszhangok Útvesztőjének világai között ugyanis egy élőholt istennő töredékei lassan felébrednek, és mindenkinek el kell döntenie, hogy melyik oldalra áll.
Na stiahnutie
13,75 €

A kapu


A párhuzamosan játszódó cselekmény egy varázsvilágba és a mai valóságba repíti az olvasót. A játékos meseszerű világ fiatal főhősei miután rájuk rónak egy nagyon fontos feladatot, sok vicces és tanulságos kalandon keresztül jutnak el a végkifejletig, ami a két világ összefonódását eredményezi.A történet szemléletformáló hatású, hisz végig vezeti az olvasót egy spiritualitás fejlődési úton végül pedig személyes felelősségvállalásra és tenni akarásra sarkal
Na stiahnutie
7,01 €

Az elveszett színek kertje


A ?tizenkét éves Lottie színek és varázslat kavalkádjában éli életét Vivelle városában, ahol varázsereje révén csodálatos festményeket kelt életre. Ám szülei tragikus balesete következtében kihunynak benne a színek, és az élők és holtak birodalmai között húzódó szürke senkiföldjére, a Mezsgyére kerül bogaras nagybátyja birtokára, aki megszállottan keresi halott felesége lelkét.A fiatal lány hamar rájön, hogy a kietlen, holtak lelkeivel teli táj titkokat rejt, és amikor unokatestvérével együtt rábukkan egy jéggel borított kertre, feléled benne a remény, hogy talán rátalálhat szüleire, és együtt térhetnek vissza az élők földjére. Azonban más erők is munkálkodnak itt, amelyek családjával együtt a holtak földjére, Mindörökbe taszítanák őt. Vajon Lottie legyőzheti bénító bánatát, és rálelhet újra az őt éltető varázslatra?Lorelei Savaryn színekkel, varázslattal és érzelmekkel teli könyve a gyászról, az elfogadásról és a szeretetről mesél, miközben megidézi minden idők egyik legszebb meseregényét, A titkos kertet.
Na stiahnutie
10,56 €

Sodródás


Lehetséges-e egy elveszített múltat, vagy egy sohasem létezett jövőt visszakapni a lehetőségekkel teli jelenben? Vajon a halál és az élet határai elmosódhatnak-e a modern technológia segítségével? Mit találunk az űrben, a látóhatáron túl? Vajon képesek lehetünk-e a szeszélyes univerzum szabályai szerint játszani? Képesek vagyunk-e megváltozni, vagy pontosan ugyanazok maradunk, akik mindig is voltunk? Négy főszereplő, négy egyedi életút, amelyek mégiscsak szoros összefüggésekkel keresztezik egymást. Az űr sötét mélységeiben a megválaszolandó kérdésekre keresik a megnyugvást jelentő válaszokat, de vajon akkor is szeretnék-e tudni őket, ha a megoldás keserédes és fakó árnyalatban tetszeleg? Egy igencsak egyedi útra invitállak téged, kedves olvasó, amiben a kozmosz végtelensége, a múlt lélekölő tragédiái és a megtépázott, szívbe maró, múlhatatlan szerelem egyedisége mind-mind megjelenik, tökéletes harmóniát alkotva. A sodródás téged is vár. Feni rád a fogát, hogy megkaparintson a lelked húrjainál fogva. Ki tudja hol kötsz ki végül, ha engedsz hívó szavának... "Csupán az a tragédia, amit annak tekintünk,Rajtunk múlik mekkora hatalma van felettünk."
Na stiahnutie
5,39 €

Akiket úgy hívunk


A sci-fi és a fantasy világában játszódó történetek, amelyeknek szereplői azok, akiket úgy hívunk.
Na stiahnutie
4,03 €

Vzestup draka


Vzestup draka je bohatě ilustrovanou kronikou počátku a rozmachu vlády Targaryenů v Západozemí, detailně propracovaném světě George R. R. Martina. Tato výpravná kronika – s více než sto padesáti barevnými ilustracemi – je úžasným úvodem do historie Targaryenů, legendárního rodu, jenž hraje ústřední roli v novém seriálu HBO, Hra o trůny: Rod draka. Po celá staletí usedali Targaryenové na Železný trůn, zatímco jejich draci neochvějně vládli obloze. Toto období trvalo od dobytí Západozemí Aegonem Targaryenem až po nechvalně proslulý Tanec draků – krvavou občanskou válku, která takřka nadobro zničila celý targaryenský rod. Historie jediného rodu dračích pánů, který přežil zkázu Valyrie, je příběhem plným krvavých zvratů, zrad a činů vznešených i zbabělých... Pro milovníky seriálu Rod draka
Na stiahnutie
24,41 €

Moře klidu


Román o umění, lásce a pandemii napříč časem i prostorem. Edwinu St. Andrewovi je osmnáct, když se parníkem přeplaví přes Atlantik, poté co jej kvůli politickým názorům vyloučí ze společnosti britské aristokracie. Okouzlen krásou kanadské přírody vstoupí do lesa a náhle zaslechne tóny houslí odrážející se od stěn rozlehlé stavby - tento zážitek jím hluboce otřese. O dvě století později se známá spisovatelka Olive Llewellynová vydává na propagační turné své knihy. Cestuje po celé zeměkouli, avšak vlastní domov má v druhé měsíční kolonii. V textu jejího bestselleru o pandemii se nachází zvláštní pasáž: houslista hraje v rezonující chodbě dopravního terminálu a kolem něj se zvedá lesní stromoví. Když začne Gaspery-Jacques Roberts pátrat po jisté anomálii v severoamerické divočině, narazí na několik rozvrácených životů - mladík z britské šlechtické rodiny podlehne šílenství, spisovatelka odtržená od rodiny uvízne na Zemi uprostřed pandemie a jeho vlastní kamarádka z dětství se zřejmě také pokusila o něco, čím narušila časové linie vesmíru.
Na stiahnutie
13,63 €

Nedokončené příběhy


Nedokončené příběhy jsou důležitým pramenem poznání světa Tolkienových knih - obsahují množství důležitých poznatků, které se mu podařilo o Středozemi odhalit, i příběhů, které se ve třech věcích odehrály. Rozvíjejí a doplňují svět, který čtenář zná ze Silmarillionu i Pána prstenů, odhalují mnohé nejasnosti a opětovně dokládají fascinující propracovanost tolkienovské mytologie.
Na stiahnutie
17,06 €

Sci-fi žáner poznáme aj pod pojmom vedecko-fantastická literatúra, poprípade science fiction. V týchto dielach sa dostaneme do budúcnosti, pričom dej sa opiera o súčasnú vedu, techniku a o predpoklady jej ďalšieho vývoja. Medzi hlavné témy sci-fi patrí pokročilá veda a technológia, prieskum vesmíru, cestovanie v čase, paralelné vesmíry a mimozemský život. Sci-fi má pravdepodobne svoje korene v antickej mytológii. Súvisí s fantasy, hororom a fikciou o superhrdinoch. Sci-fi v literatúre, filme, televízii a iných médiách sa stala populárnou a vplyvnou vo veľkej časti sveta. Nazýva sa tiež „literatúra myšlienok“ a často skúma potenciálne dôsledky vedeckých, sociálnych a technologických inovácií.

Medzi najznámejších autorov sci-fi žánru patrí Isaac Asimov, Octavia E. Butler, Arthur C. Clarke, William Gibson, Herbert Frank, Robert A. Heinlein, Ray Bradbury, Margaret Atwoodová a Karel Čapek.

Fantasy literatúra sa zaoberá fiktívnymi svetmi, bytosťami a udalosťami Tento žáner obsahuje prvky nadprirodzena, mágie, mýtov, legend a imaginárnych bytostí, ako sú napríklad draci, víly, čarodejníci, orkovia a ďalší.

Fantasy literatúra vytvára bohaté a detailné fiktívne svety, ktoré sa líšia od realistického prostredia. Príbehy z tohto žánru sa často zameriavajú na hrdinské cesty, dobrodružstvá, boje medzi dobrom a zlom, epické konflikty a príbehy o nadprirodzených schopnostiach a magických predmetoch. Fantasy literatúra má dlhú a bohatú históriu, pričom mnohé jej klasické diela vznikli už v 19. a 20. storočí. 

K najznámejším autorom fantasy pattrí J. R. R. Tolkien, autor kultového fantasy Pán prsteňov. Určite poznáte tiež J.K. Rowlingovú, ktorá vytvorila zázračný svet Harryho Pottera.ďalšími známymi autormi sú napríklad George R.R. Martin a jeho Pieseň ľadu a ohňa známejšia pod názvom sfilmovaného seriálu Hry o tróny, C.S. Lewis, ktorá napísal Kroniky Narnie, Terry Pratchett, Ursula K. Le Guin, či Robert Jordan.