Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 28 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Slováci — vývin ich národného povedomia 2


Július Botto zhrnul výsledky svojich historických výskumov v dvojzväzkovom diele Slováci — vývin ich národného povedomia. Podáva široký obraz politického, hospodárskeho a kultúrneho života na Slovensku od Samovej ríše až do prelomu 19. a 20. storočia. Slovenská história zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,95 €

Oskar Esch


Kniha Miroslava Žiaka ponúka prenikavý pohľad do duše neistého Oskara Escha; je správou pre všetkých tých, ktorí sa rozhodli zastaviť sa, posadiť sa so šálkou kávy v dlaniach a porozmýšľať o dianí vo svojom najbližšom okolí, o pokrivených vzťahoch, o svojej vlastnej minulosti, o smerovaní vlastnej duše. Vo svojej verejnej spovedi sa autor dotýka témy smrti najbližšieho človeka, ponúka svojský postoj k prežívaniu bolesti a čitateľa ubezpečí, že paralelne so svetom, v ktorom žijeme, sa odvíja akýsi božský, jasný a pravdivý dej, v ktorom jediným platným kritériom je ľudská láska.
Na stiahnutie
6,00 €

Rozuzlenie lásky


Všetci túžime po láske a v skutočnosti ani nevieme, čo vlastne tá láska znamená. Tento príbeh Vám to rozpovie. Príbeh inšpirovaný samotným životom. Láska má veľa podôb, no skutočná podstata nám veľa krát uniká. Ale už nemusí, stačí sa začítať a otvoriť. Kniha pre každého jedného z Vás hľadajúcich odpovede. Tu sú.
Na stiahnutie
5,00 €

Adrenalínové cesty


Som lekárka, teraz už na dôchodku.Takmer štyridsať rokov som pracovala na pôrodnej i operačnej sále.Už táto moja práca vyžadovala takmer permanentne zvýšenú hladinu adrenalínu v krvi. Nemám dobrú fantáziu, ale mám dobrú pamäť. Ponúkam Vám svoje zážitky v úplne autentickej forme. Chvíľami sú už takmer na hranici horroru. Sú však skutočné, tak ich priniesol život. Najväčší čitateľský ohlas mali v Európe, v nemecky hovoriacich krajinách články z časti" Cesta za železnú oponu", ktoré tam vychádzali na pokračovanie v Pressburger Zeitung. Problémy s vycestovaním ešte počas zúriaceho socializmu, sami dvaja, na starom aute, takmer bez peňazí... Tri týždne cestovania po západnej Európe, viac ako 5000 km, bez dobrých máp, bez navigácie, bez bedekrov… Posledná časť-cestovanie slobodných tiež nie je pokojná! 11.septembra 2001 sme stáli v arabskej púšti a okolo nás tancovali vzrušení arabi-porazili Ameriku?! 26.decembra 2004 sme stáli na brehu Indického oceána na ostrove Maurícius a s obavami hľadeli na východ odkiaľ sa blížila veľkou rýchlosťou ničiaca tsunami...Myslím, že každý si nájde v knihe svoje. Starší aj spomienky na socializmus, mladší sa poučia o dejinách a pre všetkých môžu opisy dramatických situácií priniesť fajn vzrušenie.
Na stiahnutie
5,00 €

Maroško


Knihu Maroško, a neskôr aj Maroško študuje, napísal Martin Rázus pre detských čitateľov a čitateľky. Pri písaní oboch diel vychádzal z vlastných spomienok a zážitkov. V prvej z nich zachytil svoje detstvo, v druhej študentské roky. Dvojica kníh je považovaná za vyvrcholenie jeho tvorby. Obe autobiografické diela v šesťdesiatych rokoch sfilmovali, výsledkom je trojdielny televízny film. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,95 €

Maroško študuje


Knihu Maroško, a neskôr aj Maroško študuje, napísal Martin Rázus pre detských čitateľov a čitateľky. Pri písaní oboch diel vychádzal z vlastných spomienok a zážitkov. V prvej z nich zachytil svoje detstvo, v druhej študentské roky. Dvojica kníh je považovaná za vyvrcholenie jeho tvorby. Obe autobiografické diela v šesťdesiatych rokoch sfilmovali, výsledkom je trojdielny televízny film. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,95 €

Mních


Príbeh ľudovej povesti o skamenelom mníchovi stvárnil Ján Kalinčiak na postave francúzskeho mnícha Gilberta hľadajúceho útočisko na Liptove. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,95 €

Klamár


Jaroslav Vitkovský sa narodil v roku 1974. Nevedno, či jeho rodný list symbolizoval rok prekliatia, lásky, alebo len zvitok pergamenu, čo sa utopil v krvi. Jaroslav Vitkovský a jeho duálny odraz zrkadla ponúka pohľad do duše na oko obyčajného muža. Na druhej strane pohľad do hlbočizného kráteru jeho zvrátenej podstaty. Do duše lásky a čistoty. Do rieky pokory i smrti. Do tichých krokov a márneho vzlyku. Do bolesti a hlbočizných rán. Jaroslav Vitkovský je jedinečný. Tak ako každý. Má rád bizarnejšie miesta a topí sa v úplne iných predstavách, ako iný jedinci v jeho veku. Presne tak sa aj prezentuje a zanecháva v tomto príbehu za sebou krvou nasiaknuté stopy. Klamár je príbeh o Jarovi. Klamár je o láske a červených vlnách nenávratna. Klamár je o prečudesnom šťastí. Klamár je o tajomne. Klamár sa stal, aj nie... Vyberte si. „A myslím, že utrpenia tohto času nie sú hodné porovnávania s budúcou slávou, ktorá sa na nás má zjaviť“. (Biblia – List Rimanom)
Na stiahnutie
5,90 €

Mojich 10 chlapov


Moderná mladá žena hladá lásku, partnera, v ktorého objatí by strávila zvyšok života. Cesta, ktorú musí prejsť, kým nájde toho pravého vôbec nie je jednoduchá... ( Čítanie pre ženy od 15-99 rokov. )
Na stiahnutie
5,95 €

13 podôb lásky


Krátke poviedky o podobách lásky
Na stiahnutie
3,00 €

Prostonárodnie hádky


Hádanky máme radi všetci, malí i veľkí. Ponúkame vám tie, ktoré uverejnil vo Viedni v roku 1870 Michal Chrástek vo svojom Zborníku slovenských národných piesní, povestí, prísloví, porekadiel, hádok, hier, obyčajov a povier. Zozbierali ich Pavol Dobšinský, Andrej Sládkovič a Franko Sasinek. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,95 €

Listy Štefana a Ďura Pinku


Humoristicky ladené prózy, pôvodne uverejnené v časopisoch Černokňažník, Sokol a v Národných novinách. Politickou satirou sú najmä listy Štefana Pinku z rôznych vojenských výprav rakúsko-uhorskej armády. Listy zviazané s domácim kontextom zasa prinášajú humoristický pohľad na aktivity národného hnutia. Zábavná je typická Laskomerského jazyková komika, najmä slovné hry s inojazyčnými prvkami. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
4,95 €

Atalanta


„Vek renesancie začal sa v Taliansku najbezuzdnejším tyranstvom. Rodiny kniežatské žili v ustavičných rozbrojoch. Každé mesto bolo takrečeno osobitným štátom. Kto mal najväčší vplyv na obyvateľstvo, už či chytráctvom či bohatstvom, vyšinul sa na stolec vladárenia bez ohľadu na rod a pôvod i zásluhy. Vladárenie bez prechmatov nedalo sa myslieť a trvalo len dovtedy, kým proti jednému násiliu nezjavilo sa väčšie násilenstvo.“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,95 €

Zábavné večery I


Poučno-zábavné rozprávky, príbehy, verše, články a rozličné drobnosti, čiastočne svoje, ale aj z diela ďalších autorov, zostavil a vydal Ľudovít V. Rizner. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,45 €

Zábavné večery II


Poučno-zábavné rozprávky, príbehy, verše, články a rozličné zaujímavosti, čiastočne svoje, ale aj z diela ďalších autorov, zostavil a vydal Ľudovít V. Rizner. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,45 €

Sexi čili poviedky


Sexi čili poviedky sú pre všetkých, ktorí sa neboja popustiť uzdu svojej fantázii a v ktorých sa ukrýva Kráska a drieme Zviera, sú romantickí aj divokí a vedia sa tak vžiť do poviedok, akoby boli ich súčasťou. Keďže číslo 15 je v erotickej mytológii číslo sexu, vášne a oddávania sa, aj sexi čili poviedok je presne 15. Otvorte svoju myseľ a vojdite do sveta bez hraníc a predsudkov.
Na stiahnutie
5,90 €

Nočné tiene


Keď v malom horskom mestečku upadne malé dievča do stavu katatónie, nevyvolalo by to pozornosť. Ale keď do rovnakého stavu v pomerne krátkom čase upadnú ďalšie tri deti a lekárske vyšetrenia nezistia možné príčiny tohto stavu obráti to dianie v mestečku naruby. Čo spôsobilo daný stav? Aké prekvapujúce závery odhalí vyšetrovanie a kto za tým všetkým stojí? Ako s tým súvisí história mesta a čo skrývajú tajomné pirátske jaskyne?
Na stiahnutie
3,50 €

Cesta za láskou


Ako dlho musí muž hľadať skutočnú lásku? Akú podobu skutočná láska má? Má podobu veselej a mladej ženy, ktorá sa ešte len v živote hľadá? Alebo má podobu ženy vášnivej a zrelej, ktorá od muža čaká nekonečne veľa pozornosti? Koľko sklamaní musí muž zažiť, aby sa poučil a hľadal v žene to, čo ho urobí naozaj šťastným? Cesta za láskou je dlhá a plná prekážok, na jej konci je však jasný cieľ - nájsť lásku, ktorá človeka urobí šťastným.
Na stiahnutie
5,50 €

Šťastie


Paľko a Ondrej Murtinovci žili v nádhernej zhode a šťastí, hoci už rodičov nemali. Stalo sa však, že jedného z nich odviedli k vojsku a druhý zostal sám doma. Za tri roky, v ktorých každý mnoho prežil, sa veľmi zmenili. Ondrej sa snažil celý čas niečo doma vylepšovať, ale aj tak sa Paľkovi, ktorý videl vo svete ako ľudia žijú, zdalo všetko iné. Po čase sa stalo, že obaja bratia sa zaľúbili do jednej dievčiny… Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,45 €

Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...