! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 37 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Súkromné problémy 3: Denis


Občas musíme opustiť všetkých, aby sme našli seba samého. Nič by neprekvapilo Denisových súrodencov viac, ako jeho vyhlásenie, že sa musí ženiť. Nikto z nich totiž ani netušil, že sa s niekým stretáva. Plán, ktorý im predostrie, ich ale doslova šokuje. Napriek tomu, že sú Sebastian, Tina aj Lilly proti, rozhodne sa Denis vsadiť všetko na jednu kartu. Je totiž presvedčený, že jeho zámer musí vyjsť. Po krátkom čase však zistí, že niektoré životné rozhodnutia sú ťažšie ako predpokladal, a je iba na ňom, ako sa s dôsledkami svojho konania vysporiada.
Predaj skončil
9,99 €

dostupné aj ako:

Korporát


Mladej Alex sa kompletne zmenil život, keď sa zamestnala v dynamickom prostredí callcentra úspešnej firmy. Do mierne bizarného tímu kolegov naoko dokonale zapadla a všetko sa pohlo tým správnym smerom. Zbavila sa doterného expriateľa, začala si privyrábať v lukratívnom biznise a našla nový objekt záujmu. Jeden rozhodujúci okamih však všetko obrátil naruby. Alex bez domova a na úteku pred odhalením zisťuje, čo sa v skutočnosti dialo pod fasádou súdržného tímu, komu môže dôverovať a v neposlednom rade - kto je vrahom. Ukážka z knihy: „Vegas, bejby!“ Vendy predviedla oslavný tanec. „Čo tam budete robiť?“ opýtala som sa otupelo. Došlo mi, že sa pravdepodobne vidíme posledný krát. „Žrať hamburgery!“ vykríkla Vendy práve v momente, keď zapáchajúci muž znova váhavo zastal vo dverách. Hanblivo sa obrátil, keď som Vendy objala na rozlúčku. „Kámo, život je ako oceán. Buď na ňom surfuješ, alebo sa topíš. To mi teraz napadlo,“ zasmiala sa a stisla ma v maskáčovom objatí. „No jasné, Dalailáma,“ hlesla som. V internetovom bankingu som sa pozrela na zostatok účtu. Prekvapilo ma, koľko peňazí sa mi tam za tri mesiace z bokovky vyzbieralo. Výplata z Roots, ktorá síce sama osebe nebola nijako závratná, takisto dopomohla pár stovkami rozšíriť úspory. Čas strávený s Vendy vo mne vždy prebudil chuť žiť pre prítomný okamih a nemyslieť na budúcnosť. Inak tomu nebolo ani teraz. Uvoľnila som sa do tej miery, že nakráčať do luxusného hotela a suverénne si zaplatiť izbu na týždeň pre mňa nepredstavovalo žiaden problém. Ak ma polícia predsa len nájde a zadrží, nie je dôvod, prečo by tak nemohla vykonať práve tu.
Predaj skončil
7,50 €

Súkromné problémy 2: Lilly


Ak nedokážeme odpúšťať, nie sme pripravení milovať... Kým Tine sa podarí ustáť manželskú krízu a spolu s manželom sa snažia nevracať do minulosti, pre Sebastiana je minulosť výzvou. Opúšťa rodičovský dom, aby sa dopátral pravdy. Denis si naďalej žije svoj voľnomyšlienkársky život a svoje súkromie si stráži. Doteraz pokojný život Lilly ale naberie nečakaný smer. Za všetko, čo sa začne v jej živote diať, môže Matteo. Príťažlivý muž, ktorý vstúpi do jej života a okamžite si získava jej sympatie. No postupne sa o ňom dozvedá skutočnosti, ktoré v nej vyvolávajú pochybnosti. Kto je vlastne Matteo a dokáže milovať muža, ktorý nie je schopný odpustiť sám sebe?
Predaj skončil
9,99 €

dostupné aj ako:

Spoločníčka


Hana nemá život ustlaný na ružiach. Počas posledných rokov jej osud hádže pod nohy samé polená. Už keď to vyzerá, že sa s tým zmierila, oklame ju človek, ktorého ľúbila a ona sa ocitne v beznádejnej situácii. Na krku má dlhy a v pätách odporného úžerníka, ktorý sa jej vyhráža. Z čistého zúfalstva dá na radu svojej dobrej kamarátky Nataly a prihlási sa do agentúry, ktorá sprostredkúva prácu luxusným spoločníčkam. Čo ju čaká v spoločnosti neznámych mužov? Zapáči sa jej život s peniazmi a v lepšej spoločnosti alebo sa vráti k svojim ideálom, ktorých sa až do nedávna striktne držala?
Predaj skončil
10,90 €

dostupné aj ako:

Súkromné problémy 1: Tina


Rodina nemusí byť dokonalá, musí sa ale dokázať zjednotiť. Tina, Lilly, Denis a Sebastian už dávno vyleteli z rodičovského hniezda a postavili sa na vlastné nohy, avšak správa najstaršieho zo súrodencov ich prinúti nečakane sa stretnúť. Žltý dom, v ktorom strávili spoločne šťastné detstvo, po smrti rodičov chátra a oni sa musia dohodnúť, čo s ním urobia. Ich stretnutie je však plné nečakaných prekvapení a rozhodnutie o osude domu nebude tým najťažším rébusom. Každý z nich má už nielen svoj život a vlastný príbeh, ale aj naliehavý súkromný problém.
Predaj skončil
9,99 €

dostupné aj ako:

Pendleri


Dá sa láska cez hranicu tisícročí zamknúť na niekoľko rokov do poštovej schránky na železničnej stanici? A kde hľadať kľúč, ak je v kabáte primnoho dier? Román Pendleri je aj o hľadaní strateného a cielene zamlčaného. Martin prechádza rekonštrukciou vlastnej minulosti, prepojenej na obdobie počiatku novodobého nomádstva, keď sa po otvorení hraníc mnohí rozpŕchli a prvá generácia slovenských študentov začala navštevovať rakúske školy. Pašovanie kartónov cigariet v neónových lampách, život na perónoch, v kupé vagónov, predčasné dospievanie, prepadnutie sa do závislostí a vlastných klamstiev.Hlavný hrdina sa vydáva nedobrovoľne, ale nevyhnutne po stopách spomienok na svoju prvú lásku, nezvestnú Annu, ktorá napriek fyzickej absencii nikdy nezmizla z jeho života. Sila spomienkového aparátu a nové poznania postupne objasňujú, čo sa udialo pred rokmi, a súčasne menia pohľad na to, čo sa zdalo jasné a nevyriešiteľné. Odvtedy sa totiž zmenilo skoro všetko: on, svet naokolo, osadenstvo študentského kupé, pohraničný slovensko-rakúsky priestor, ktorý tvoril kolorit jeho dospievania, pohľad na cudzie a naše. Jedno však ostalo: Anna.
Predaj skončil
8,30 €

dostupné aj ako:

Námestie svätej Alžbety


V Európe zúri druhá svetová vojna a v jednom bezmennom slovenskom mestečku sa odohráva príbeh osemnásťročného Igora a Židovky Evy, dvoch mladých ľudí, ktorí prežívajú svoju prvú lásku. A práve v tomto mestečku pod viničným vrchom, ktoré je zdanlivo na periférii všetkého diania, sa odkrývajú charaktery ľudí, ktorých činy sú poznačené vplyvom politických udalostí, keď sa na Slovensku šíri fašizmus a mocní začínajú riešiť židovskú otázku.
Predaj skončil
6,90 €

dostupné aj ako:

Glamour Paríža


Z nášho blogu: Ľubomír Jančok: Kto vo Francúzsku nepíše, je asociál V čom sa odlišujú Parížanka, Milánčanka, a Slovenka? Podľa čoho ich spoznáte a ako žijú? Ako sa žije u grófky v zámku? Ako si podajú študenta na pohovoroch na najprestížnejšie svetové školy? Kde nájdete intelektuálneho grázla, buržuj-bohéma alebo mladé Sarkozyho kádre? Autor je v pozícii „chirurga“ parížskej spoločnosti. Dozviete sa, aké kasty existujú v Paríži. Nahliadnete do hlavy typickej Parížanky z Marie Claire ale aj francúzskej grófky. Krása, šarm, lesk, sláva, prestíž, potešenie, toto všetko a ešte oveľa viac nájdete v Paríži. Svoje unikátne skúsenosti s parížskym svetom vám autor, mysliac na svojho starého otca narodeného v Paríži, odovzdá pútavou a hravou formou. Entrez! Vstúpte!
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:

Zelené maky


Hrôza dní prežitých v Mozambiku (začiatok osemdesiatych rokov) poznačí život Aleny. Dobromyseľné klamstvo, ale hlavne prílišná starostlivosť a obmedzovanie vedie jej dcéru Irenu rovno do pascí nerovnovážnych vzťahov. Jej príbeh sa odohráva v súčasnosti v známom prostredí Bratislavy a je farebný aj vďaka mnohým postavám s ich rôznorodými charaktermi. Román je obohatený dôveryhodnou kriminálnou zápletkou z prostredia Slovenska. Má Irena dosť síl na to, aby sa dokázala vždy znova a opäť vytiahnuť z marazmu, do ktorého sa zošmykla?
Predaj skončil
6,99 €

Tak mi treba!


Lea je ženou v domácnosti. Spolu s manželom a dvoma dcérami žijú pokojne, i keď skromne. Švagriná Irena ju jedného dňa zláka na dovolenku do Egypta a jej sa tak splní tajný sen – ocitnúť sa aspoň raz v živote na africkom kontinente. Netuší však, že táto nádherná krajina jej poriadne zamotá nitky života a v srdci narobí chaos. V letovisku spozná očarujúceho mladého barmana Hassana a vďaka nemu opäť zažije pocit, aký sa z jej stereotypného manželstva dávno vytratil – že je krásna a výnimočná. Ako sa Lea zachová? Dokáže potlačiť city k svojmu nápadníkovi? Je predsa vydatá žena, navyše matka...
Predaj skončil
5,50 €

dostupné aj ako:

Zachovajte paniku! - Najzábavnejší spôsob, ako nájsť šťastie a neprísť pritom o rozum


Nový semester priniesol Alexovi veľa zmien – rodičia sa vrátili z archeologickej výpravy, začal navštevovať autoškolu a... zamiloval sa! Príťažlivá Laura je naplnením Alexových predstáv o ideálnom dievčati, no snaha získať si jej srdce mu prináša kopec vtipných nedorozumení a trapasov. Ešteže má po boku verných kamarátov, ochotných podať mu za každých okolností pomocnú ruku – najmä Tomáša, šarmantného darebáka, ochotného pridať sa ku každej lotrovine. Príbeh je oslavou priateľstva, humoru a životného nadhľadu. Čitateľom istotne utkvie v pamäti niekoľko nezabudnuteľných príhod – bizarný večer vo Véčku, bitka v gay bare, prekvapivá dedinská zábava, výbušný výlet na Šíravu, silvestrovská chata či Alexove školské peripetie. Marek Zákopčan vtipným a ironickým štýlom osloví každého, kto má rád humor a nepozerá na seba príliš vážne. Román je voľným pokračovaním knihy Nevinní zmätkári. Na otázku, či bolo autorovi za zmätkármi smutno, že sa rozhodol napísať pokračovanie, Marek Zákopčan v jednom aktuálnom rozhovore odpovedal: „Spomedzi piatich doteraz vydaných kníh som mal najviac ohlasov práve na Nevinných zmätkárov. Ešte aj teraz mi prichádzajú správy a maily od čitateľov s pochvalnými slovami o tom, že sa ešte nikdy tak nenasmiali, a zakaždým nasleduje otázka, či bude aj pokračovanie. Pôvodne som ho neplánoval, no reakcie okolia a verejnosti ma presvedčili, že by nebolo zlé zistiť, čo majú zmätkári nové…“
Predaj skončil
6,90 €

dostupné aj ako:

Čierna schránka


Marise Francisovej nebolo predurčené, aby zažila pokojný koniec školského roka. Poverčiví rodičia ju bez vysvetlenia vyhodia z domu a odrazu je zatiahnutá do sveta, o ktorom dovtedy ani netušila. Patrí k šťastlivcom, ktorí si môžu život prispôsobovať ako v lucídnom sne. Prináša to mnohé výhody, ale aj skryté riziká, ktoré si mnohí neuvedomujú. Veď kto by už len hľadal problémy v dokonalom svete? Zatiaľ čo sa Marisa oboznamuje so svojimi novými schopnosťami, rozpúta sa okolo nej zradná hra. Stane sa stredobodom záujmu muža, ktorý ukrýva viac tajomstiev než ktorákoľvek čierna schránka. Ako zistí, či sú jeho city skutočné? A čo je predmetom dohody, ktorá za osem rokov premenila starých priateľov na úhlavných nepriateľov?
Predaj skončil
8,30 €

dostupné aj ako:

Úteky


Vysokoškoláčka Tereza chce pôsobiť bohémsky bezstarostne. Touto hrou nechce oklamať len svoje okolie, ale predovšetkým seba. Miluje spolužiaka Šimona, ktorý však svoju pozornosť venuje viacerým dievčatám. Keď to Tereza zistí, je už neskoro. Bolesť zo sklamania by možno časom pominula a Tereza by si z mysle vygumovala minulosť. Vzťah so Šimonom však nezostal bez následkov a Tereza je postavená pred vážne rozhodnutie, pred ktorým sa ujsť nedá. V ťažkých chvíľach je jej oporou Leo – spolubývajúci a zároveň priateľ z detstva. Paradoxne je aj takmer jediným spojením s minulosťou, pred ktorou sa Tereza snaží uniknúť. Leo pozná jej desivé tajomstvo a tým je s ňou pevne zviazaný. Pomáha jej z pocitu povinnosti alebo ju miluje? Podarí sa Tereze vyrovnať so spomienkami, ktoré sa neodbytne derú na povrch? Dokáže prijať vlastný život taký, aký je, a prestane pred ním utekať?
Predaj skončil
4,80 €

dostupné aj ako:

Šokujúca aféra


Skúsená autorská dvojica ponúka román, ktorý stojí za to! Vášeň bez citu, priateľstvá bez hĺbky Atraktívna tridsiatnička Adela sa po romániku s výrazne mladším Alexom rozhodne obviniť manžela z nevery. Túži po rozvode bez následkov – chce majetok i dcéru. Spočiatku nádejný komplot dvoch kamarátok zničí tragédia a jej účastníci stoja pred realitou, z ktorej sa každý dostáva po svojom. Adela sa snaží udržať si manžela. Bianka verí, že konečne spoznala lásku svojho života a Michal sa rozhoduje, či pre flirt obetuje svoj doterajší, naoko ukážkový vzťah. Do života hlavných aktérov vstupuje osudom trápená Dana so svojou ohyzdnou dcérou. Aj ona má svoj cieľ, pre ktorý je ochotná kupčiť s vlastným svedomím. Naozaj sa dá za peniaze kúpiť absolútne všetko? Zmiešaná autorská dvojica pri písaní Šokujúcej aféry spojila svoje skúsenosti – Adriana Macháčová zo ženských románov a Róbert Dyda z praxe v slovenských médiách. Výsledkom je skvelý, dynamický príbeh, zobrazujúci povrchnosti, akými dnešná, čoraz viac virtuálna doba žije. Doba, v ktorej dávame dôraz na pozlátka, kde prevláda vášeň bez citu a priateľstvá bez hĺbky. Vzhľadom na to, že autorov od seba delí vyše 500 kilometrov, vznikala celá knižka cez internet.
Predaj skončil
6,90 €

Umenie zablúdiť


Boris Filan o sebe hovorí, že je tulák, s ktorým si cesta robí, čo chce. Nečíta sprievodcov, oveľa viac ho zaujímajú obyčajní ľudia, pravdivejší a úprimnejší informátori o meste a jeho živote. V ďalšej cestopisnej knihe blúdi autor po Istanbule, Krakove, Sarajeve a Florencii. A takto tieto štyri mestá autor charakterizuje: Istanbul kradne srdcia, ale bohato vás za to odmení. Krakov ma schmatol, hodil medzi ľudí ako na tobogan a ja som sa nezvyčajne rozjarený dal unášať silou chvíle a žiarou spoločného pocitu sviatočnosti. Sarajevo vás zo svojho objatia len tak nepustí. Florencia nie je mesto, ale slnečná sústava, v ktorej obiehajú planéty okolo žiarivého slnka, ktoré sa volá Uffizi.
Predaj skončil
9,99 €

dostupné aj ako:

Nevera na dva ťahy


Marína sa cíti osamelá… Žije v bezdetnom a zdanlivo nudnom manželstve s úspešným podnikateľom, nemusí chodiť do práce, stará sa „iba“ o dom, kuchyňu, záhradu... Preto jej netrvá dlho, kým si uvedomí rozdiel medzi stereotypom svojho manželstva a iskrou, čo ponúka vzťah s vyšportovaným mladým mužom, ktorý sa do nej zamiloval doslova na život a na smrť. No keď Marína nadobro stratí hlavu a zapletie sa s týmto atraktívnym a vášnivým milencom, ani nezbadá, ako sa sprvoti idylický vzťah postupne zmení na nočnú moru, od ktorej ju oslobodia až tragické udalosti. Rada by verila, že navždy, ale dráma jej života ešte len začína svoje druhé dejstvo. Osud jej sčista-jasna všetko vracia plným priehrštím a Marína sa stáva obeťou krutých intríg, pričom dlho netuší, kto je ich pôvodcom. Podarí sa jej vrátiť život do starých koľají, ktoré sa jej už ani nezdajú také hrdzavé? Zachráni svoje manželstvo? Alebo sa bude musieť zmieriť s trestom za vlastné zlyhanie?
Predaj skončil
3,90 €

dostupné aj ako:

Vodka, duša, kaviár


Táto kniha je zošitá zo zážitkov, predsudkov a spomienok Borisa Filana na Rusko. Opisuje, ako sa plavil s manželkou po Volge zo Samary do Moskvy, aj ako sa so synom Oliverom vybral za cárom Petrom Veľkým. Žiadna iná krajina sveta nie je taká veľká, krutá, nádherná, hnusná, bohatá, absurdná, ľudská ako Rusko. Nikde inde sa nedá tak úžasne piť, snívať a plakať ako tam. Vodka, duša, kaviár. Kremeľ a obchodný dom GUM, Lomonosova univerzita, Chrám Krista Spasiteľa, Vagaňkovský cintorín s hrobom Vladimíra Vysockého. Šachový klub štyroch koní vo Vasjukách, Gorkého Nižny Novgorod, Petrohrad cára Petra Veľkého, Ermitáž, zlaté vodotrysky. Labyrint sveta a raj srdca. Boris Filan sa túlal po tej veľkej krajine s basketbalistami, s kamarátmi, s manželkou, so synom. Najviac sa tam dozvedel o sebe. Rusko každého vyskúša z hlavných predmetov života. Z lásky, z trpezlivosti a z nenávisti.
Predaj skončil
10,49 €

dostupné aj ako:

Zlatokopka


Hlavná hrdinka tohto šokujúco úprimného príbehu sa pôvodne živila ako predavačka v luxusnom klenotníctve, kam často prichádzali zlatokopky v sprievode svojich zazobaných partnerov. Spočiatku tie mladé ženy odsudzovala, no po čase sa sama stala jednou z nich. Svojho o hlavu nižšieho „priateľa“ s plešinkou a bruškom pomenovala Chrústik. Zaplatil jej plastiku, aby mala vysnívané trojky, pery jej dal napichať botoxom, čo sa jej až tak nepáčilo, ale čoraz častejšie jej zveroval zlatú kartu... Ak vás aspoň trochu zaujíma svet zlatokopiek, neváhajte. Takúto knihu ste ešte nečítali!
Predaj skončil
6,60 €

dostupné aj ako:

Prvá a posledná láska


Je veľa druhov lásky a tá, o ktorej sa hovorí v dvoch novelách Pavla Vilikovského, nezodpovedá celkom predstave, ktorá sa nám pri tomto slove zvyčajne vybaví. Niekto možno v príbehu úspešného fotografa pochybujúceho o význame svojej práce v rýchlo sa meniacom svete nijaký ľúbostný motív nepostrehne, a aj v príbehu dôchodcu, ktorý sa pri svojej dobrovoľníckej práci musí vyrovnávať s dramatickými osudmi, aké ľudstvu pripravilo dvadsiate storočie, by sme erotické vzplanutie hľadali márne. A predsa je ich ústrednou témou láska, láska utajená, nepriznaná a často neopätovaná, láska, o ktorú hrdinovia noviel napriek všetkým svojim neúspechom a zlyhaniam neprestávajú bojovať. Je to láska k životu – k svojmu vlastnému i k životu ostatných, bez ktorých by ten náš nemal zmysel.
Predaj skončil
7,99 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...